Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 97-07-03

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Μετα τις αυξησεις στα εισιτηρια των αστικων συγκοινωνιων σειρα ειχε αυτη τη φορα η Ολυμπιακη Αεροπορια. Οπως ανακοινωθηκε απο τη διοικηση της εταιριας τα εισιτηρια εσωτερικου της Ολυμπιακης αυξανονται 7% κατα μεσο ορο, ενω σε ορισμενες περιπτωσεις η αυξηση φθανει και το 20%. Η δραχμικη αυξηση των εισιτηριων αρχιζει απο 400 δρχ και φθανει μεχρι τις 2. 800 δρχ. Οι νεες τιμες των εισιτηριων της Ολυμπιακης θα ισχυσουν απο την προσεχη Δευτερα. Σημειωνεται οτι τα εισιτηρια της Ολυμπιακης ειναι καθηλωμενα στην ιδια τιμη απο το 1995.

Δυο φωτιες βρισκονται σε εξελιξη, ενω οι δασικοι υπαλληλοι συνεχιζουν την απεργια τους και αυριο αναμενεται να αποφασισουν κλιμακωση των κινητοποιησεων τους. Την ιδια ωρα η Μετεωρολογικη Υπηρεσια προβλεπει καυσωνα το Σαββατοκυριακο με θερμοκρασιες που θα φθασουν τους 40 βαθμους Κελσιου, με αποτελεσμα να ειναι αυξημενοι οι κινδυνοι εκδηλωσης πυρκαγιας. Το μεσημερι εκδηλωθηκε πυρκαγια σε δασικη εκταση στην περιοχη Αντιρριου της Πατρας και στις προσπαθειες κατασβεσης της πυρκαγιας παιρνουν μερος δυο πυροσβεστικα αεροσκαφη, μοναδες της Πυροσβεστικης Υπηρεσιας, του στρατου και κατοικοι της περιοχης. Φωτια εκδηλωθηκε και στην κοινοτητα Κοκκινομηλια της Ιστιαιας και στην κατασβεση της παιρνουν μερος δυο πυροσβεστικα αεροσκαφη και ανδρες της Πυροσβεστικης.

Τις βαλιτσες τους για τις διακοπες ετοιμαζουν οι περισσοτεροι υποψηφιοι των Γενικων Εξετασεων, καθως με τα Μαθηματικα στα οποια διαγωνισθηκαν οι υποψηφιοι της Δ'Δεσμης, ολοκληρωθηκε η δοκιμασια τους στα μαθηματα κορμου. Αυριο αρχιζουν οι εξετασεις στα ειδικα μαθηματα που θα ολοκληρωθουν στις 9 του μηνος. Τα θεματα των μαθηματικων χαρακτηρισθηκαν σαφη μεν αλλα δυσκολα, καθως απαιτουσαν ευρεια γνωση και ειχαν περισσοτερους απο δυο τροπους αντιμετωπισης. Ο γενικος γραμματεας του υπουργειου Παιδειας, Αγγελος Ζησιμοπουλος, σημειωσε οτι φετος η εξεταστικη επιτροπη πρωτοτυπησε γιατι εδωσε στους υποψηφιους την ευκαιρια να εκφρασουν την κριτικη τους σκεψη. Στο μεταξυ, συνεχιζεται με εντατικους ρυθμους η βαθμολογηση των γραπτων και παρα το γεγονος οτι οι εξετασεις αρχισαν φετος μια εβδομαδα αργοτερα λογω της απεργιας των καθηγητων, οι βαθμολογιες θα ανακοινωθουν στο τελος του μηνος.

Σε νεα απεργια αποφασισαν να προχωρησουν οι φαρμακοποιοι την προσεχη εβδομαδα, κλεινοντας την προσεχη Πεμπτη και Παρασκευη τα φαρμακεια τους σε ενδειξη διαμαρτυριας στην πολιτικη της κυβερνησης, στον τομεα του φαρμακου, που, οπως εκτιμουν οι ιδιοι μειωνει δραστικα τα ποσοστα κερδους τους. Οι φαρμακοποιοι, που πραγματοποιησαν συγκεντρωση διαμαρτυριας εξω απο το υπουργειο Εμποριου και πορεια προς τη βουλη θα προχωρησουν και στην αναστολη της επι πιστωσει χορηγησης φαρμακων σε ολα τα ασφαλιστικα ταμεια αν δεν υπαρξει αμεση εξοφληση των χρεων τους. Την ιδια ωρα συνεχιζεται μεχρι τις 9 Ιουλιου η απεργια των νοσοκομειακων γιατρων Αθηνας και Πειραια, ενω στην κινητοποιηση μετεχουν και οι ειδικευομενοι γιατροι. Ετσι, σε ολα τα δημοσια νοσοκομεια εξυπηρετουνται μονο τα επειγοντα περιστατικα.

Για σκοπιμη, επιλεκτικη σταχειολογηση απο παλαιοτερη εκδοση του ΣΕΒ του Μαιου 1995, καθως και για διαστρεβλωση των θεσεων της βιομηχανιας κατηγορησε την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ο προεδρος του Συνδεσμου, Ιασων Στρατος. Σε συνεντευξη του και μετα το θορυβο που δημιουργηθηκε, ο κ. Στρατος ειπε οτι ο ΣΕΒ προσερχεται στον κοινωνικο διαλογο με ανοιχτο μυαλο, ετοιμος να αποδεχθει ολες τις προτασεις που θα συμβαλουν στην προωθηση της οικονομικης αναπτυξης ενω θα επιδιωξει τη μεγιστη δυνατη συμπτωση αποψεων μεσα απο το διαλογο οσον αφορα την ανεργια και την απασχοληση. Στο δημοσιευμα της εφημεριδας αναφερεται οτι στις προτασεις του ΣΕΒ περιλαμβανεται μειωση των ονομαστικων αποδοχων των εργαζομενων, μειωση της εργοδοτικης εισφορας και αυξηση του οριου απολυσεων. Το μεσημερι πραγματοποιηθηκε συναντηση του υπουργου Εθνικης Οικονομιας με το προεδρειο της ΑΔΕΔΥ με αντικειμενο τις ελευθερες συλλογικες διαπραγματευσεις και τον καθορισμο της μισθολογικης πολιτικης στο δημοσιο για το 1998.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σοβαρα επεισοδια σημειωθηκαν το μεσημερι στην κεντρικη πλατεια των Τιρανων, στην Αλβανια, κατα την διαρκεια συγκεντρωσης οπαδων του γιου του εξοριστου βασιλια Λεκα, με αποτελεσμα να σκοτωθει ενα ατομο και να τραυματισθει αλλο ενα. Η πορεια στην οποια συμμετειχαν 400 περιπου ατομα, ξεκινησε απο την πλατεια Σκερντεμπει και κατεληξε εξω απο το υπουργειο Εσωτερικων, οπου οι οπαδοι του Λεκα αρχισαν να φωναζουν συνθηματα κατα της εφορευτικης επιτροπης, διαμαρτυρομενοι για νοθεια σε ο, τι αφορα το αποτελεσμα του δημοψηφισματος για επαναφορα της μοναρχιας, καθως μονο το 35,7% των ψηφοφορων ψηφισε υπερ. Μερικοι απο τους συμμετεχοντες, οι οποιοι κρατουσαν οπλα, αρχισαν να πυροβολουν στον αερα με αποτελεσμα να επεμβουν οι δυναμεις ασφαλειας, οι οποιες αρχισαν και αυτες να πυροβολουν. Την ιδια ωρα, ο μεσολαβητης του ΟΑΣΕ Φραντς Βρανιτσκι κατηγγειλε οτι η καταμετρηση των ψηφοδελτιων καθυστερει σκοπιμα, εξαιτιας των διαφωνιων που υπαρχουν μεταξυ των μελων της εφορευτικης επιτροπης.

Αλλο ενα σκανδαλο ηλθε στο φως της δημοσιοτητας στην Τουρκια, κλονιζοντας εκ νεου τις σχεσεις στρατου-ισλαμιστων. Συμφωνα με αποκαλυψεις του Τυπου, μοναδα της αστυνομιας παρακολουθουσε τις δραστηριοτητες του στρατου, κατοπιν εντολης των ισλαμιστων και παραλληλα, ειχε τοποθετησει συσκευες υποκλοπης συνομιλιων στο γραφειο του σημερινου πρωθυπουργου και τοτε αρχηγου της αξιωματικης αντιπολιτευσης, Μεσουτ Γιλμαζ. Συμφωνα με ιδιωτικο τηλεοπτικο καναλι, επικεφαλης της κατασκοπευτικης ομαδας ηταν ο πρωην αρχηγος της τεχνικης διευθυνσης της αστυνομιας, ο οποιος διοχετευε τις πληροφοριες στην τοτε υπουργο εξωτερικων, Τανσου Τσιλερ, η στον συζυγο της, Οζερ, που ευθυνεται και για την συσταση της ομαδας. Κληθεις να σχολιασει την αποκαλυψη αυτη ο υπαρχηγος της διευθυνσης αντικατασκοπειας της αστυνομιας, υπερασπιστηκε το δικαιωμα μιας κυβερνησης να παρακολουθει τις προετοιμασιες για πιθανο πραξικοπημα, υποστηριζοντας οτι ειναι νομιμο δικαιωμα των αρχων. Τα πραγματα ομως δυσκολευουν ολο και περισσοτερο για την απερχομενη υπουργο εξωτερικων, Τανσου Τσιλερ, καθως σημερα αλλος ενας βουλευτης, ο 37ος κατα σειρα, παραιτηθηκε σημερα απο το κομμα της για να προσχωρησει στο μικρο δεξιο κομμα της Δημοκρατικης Τουρκιας, το οποιο μετεχει στον κυβερνητικο συνασπισμο. Χθες αλλωστε, ο συζυγος της Οζερ Τσιλερ εκληθη να καταθεσει στον εισαγγελεα, μετα τα αλλεπαλληλα δημοσιευματα του Τυπου, οτι εχει εμπλακει σε σκανδαλα διαφθορας, στην διαρκεια της τετραετους κυβερνητικης θητειας της συζυγου του.

Στην επικαιροτητα ηλθε παλι ο εφιαλτης της ασθενειας των τρελλων αγελαδων, μετα τις καταγγελιες του εκπροσωπου της Ευρωπαικης Επιτροπης, οτι 1600 τοννοι βοειου κρεατος στο οποιο ειχε επιβληθει εμπαργκο λογω της ασθενειας, εξηχθησαν παρανομα απο τη Βρετανια με προορισμο τριτες χωρες, οπως πχ η Βοσνια. Οι παρανομες αυτες εξαγωγες εγιναν με τη συνεργασια βελγων, γαλλων και ισπανων επιχειρηματιων. Η ομαδα αυτη ειναι γνωστη με την επωνυμια η βελγικη Μαφια των ορμονων, η οποια τον Φεβρουαριο του 1995 εκτελεσε εναν επιθεωρητη κτηνιατρο, που ειχε φθασει στα ιχνη τους.

Ο τιτλος της σιδηρας κυριας, φαινεται οτι ταιριαζει γαντι στην προεδρο των Σερβων της Βοσνιας, Μπιλιανα Πλαβσιτς, η οποια αντεπιτιθεται στους πολιτικους της αντιπαλους, που της ζητουν να παραιτηθει, με μια επιστολη στην οποια ζηταει τη γνωμη τους για την πιθανη διαλυση του Κοινοβουλιου. Το Συνταγμα αποτελει δημιουργημα του αλλοτε πανισχυρου ανδρα, Ραντοβαν Καρατζιτς, και δινει εκτεταμενες εξουσιες στον προεδρο και οπως φαινεται τελικα, αποτελει ενα ισχυρο οπλο στα χερια της Πλαβσιτς, καθως ειναι και αρχηγος των ενοπλων δυναμεων, των οποιων εχει την πληρη υποστηριξη.

Δεκατεσσερις εργατες εχασαν τη ζωη τους και αγνωστος αριθμος εχει τραυματιστει, απο πυρκαγια που ξεσπασε σημερα, λογω διαρροης καυσιμων, σε υπο κατασκευη καραβι σε ναυπηγειο της Βαλενθια, στην Ισπανια. Εργατικο δυστυχημα ομως σημειωθηκε και στην Τουρκια και συγκεκριμενα σε εργοστασιο πυρομαχικων στο Κιρικαλε, ανατολικα της Αγκυρας, οπου δεκαδες εργατες τραυματισθηκαν απο σειρα εκρηξεων.

Εναντιον καθε αλλαγης στο νομο που απαγορευει στους γιατρους να κανουν ευθανασια, ψηφισε σημερα με μεγαλη πλειοψηφια η Βρετανικη Ιατρικη Ενωση, κατα την διαρκεια του ετησιου συνεδριου που γινεται στο Εδιμβουργο της Σκωτιας. Το σκεπτικο της αποφασης ηταν οτι οι γιατροι σωζουν ζωες και δεν πρεπει να εναγκαλιζονται με το θανατο.

Το ενα μετα το αλλο σβυνουν τα μεγαλα αστερια της Χρυσης Εποχης του Χολυγουντ. Πριν συμπληρωθει ενα 24ωρο απο το θανατο του Ρομπερτ Μιτσαμ, αφησε την τελευταια του πνοη σε ηλικια 89 ετων, ενα αλλο αστερι της 7ης τεχνης, ο διασημος αμερικανος ηθοποιος Τζειμς Στιουαρτ. Ο "Τζιμι" που πεθανε απο καρδιακη προσβολη, στα 46 χρονια της καριερας του πρωταγωνιστησε σε περισσοτερες απο 75 ταινιες υπο τις οδηγιες των πιο διασημων σκηνοθετων, οπως ο Τζον Φορντ, ο Φρανκ Καπρα, ο Αλφρεντ Χιτσκοκ και ο Ντειβιντ Ο'Σελτζνικ.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μηνυτηρια αναφορα στην εισαγγελια του Αρειου Παγου και στον υπουργο Δικαιοσυνης, Ευαγγελο Γιαννοπουλο, κατεθεσε δια του δικηγορου της η οικογενεια Ρωμιοπουλου, ζητωντας παραλληλα η υποθεση να περιελθει στην τακτικη δικαιοσυνη. Στην αναφορα η οικογενεια Ρωμιοπουλου υποστηριζει οτι ο γιος της, Σπυρος Ρωμιοπουλος, δολοφονηθηκε απο σπειρα εμπορων ναρκωτικων, στην οποια, οπως αναφερει, πρεπει να ενεχονται και στρατιωτικοι. Συμφωνα με πληροφοριες η οικογενεια Ρωμιοπουλου ζητα επισης να εξαιρεθει απο την υποθεση ο στρατιωτικος εισαγγελεας Ξανθης. Απο τη Θεσσαλονικη που βρισκεται ο υπουργος Δικαιοσυνης τονισε οτι ο ιδιος δεν παρεμβαινει στο ανακριτικο εργο και οτι απλα δινει οδηγιες και κατευθυνσεις για τη διελευκανση της υποθεσης. Σημειωσε ωστοσο οτι υπαρχει αντιγνωμια μεταξυ της ιατροδικαστικης υπηρεσιας του κρατους και της ομαδας των καθηγητων που διενηργησαν την τριτη νεκροψια.

Εντονο προβληματισμο εχει προκαλεσει στα ηγετικα κλιμακια της ελληνικης αστυνομιας η ανεξελεγκτη δραση αλβανικων συμμοριων στην Ελλαδα. Τα ξημερωματα Αλβανοι μασκοφοροι εισεβαλαν στο σπιτι του Γεωργιου Καμιλη, στο 6ο χιλιομετρο της οδου Λαρισας - Τυρναβου, με σκοπο τη ληστεια. Εγιναν ομως αντιληπτοι απο τα δυο παιδια της οικογενειας και αρχισαν να πυροβολουν εναντιον τους τραυματιζοντας και τα τεσσερα μελη. Ο 24χρονος γιος της οικογενειας μεταφερθηκε εκτακτως στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονικης και η κατασταση του παραμενει κρισιμη. Αλλη συμμορια επετεθη εναντιον ομοεθνων τους στο χωριο Λιμνοχωρι Αχαιας και κατα τη συμπλοκη που ακολουθησε ενας Αλβανος σκοτωθηκε και δυο τραυματισθηκαν. Αναλογη επιθεση με σκοπο τη ληστεια εγινε στην Καβαλα, χωρις ομως θυματα, ενω στην Αθηνα η αστυνομια εξαρθρωσε δυο σπειρες που εκαναν σωρεια ληστειων και κλοπων στην περιοχη της πρωτευουσας.

Ερωτικη τραγωδια με δυο νεκρους σημειωθηκε το πρωι στην περιοχη του Γκυζη. Δραστης και αυτοχειρας ειναι ο Αθανασιος Κουτσογιαννακης, 45 ετων, ο οποιος σκοτωσε με καραμπινα την κουνιαδα του και πρωην ερωμενη του, Παναγιωτα Βαλτετσινιωτη, 35 ετων. Ο Κουτσογιαννακης ειχε στησει καρτερι στο θυμα του και τη στιγμη που αυτη κατεβηκε απο το σπιτι της και μπηκε στο αυτοκινητο της, μαζι με τον 33χρονο φιλο της, Δημητρη Κοτσακη, την πυροβολησε σχεδον εξ'επαφης και στη συνεχεια αυτοκτονησε. Ο Κοτσακης νοσηλευεται με ισχυρο ψυχολογικο σοκ στο νοσοκομειο.

Την πληρη αντιθεση τους στο τουριστικο πολυνομοσχεδιο εξεφρασαν οι εργαζομενοι στον ΕΟΤ και καλουν την υπουργο Αναπτυξης, Βασω Παπανδρεου, να μην το καταθεσει στη βουλη, αλλα να δημιουργησει διαδικασιες διαλογου μαζι τους, διαφορετικα απειλουν με κινητοποιησεις. Οι εργαζομενοι εκτιμουν οτι με το νομοσχεδιο οδηγειται σε διαλυση ο Ελληνικος Οργανισμος Τουρισμου. Στο μεταξυ, ο κυβερνητικος εκπροσωπος δηλωσε οτι δεν υπαρχουν διαφωνιες μεταξυ της κυριας Παπανδρεου και του υπουργου ΠΕΧΩΔΕ, Κωστα Λαλιωτη, για το θεμα της αξιοποιησης της πλαζ στη Βουλα. Ο κ. Ρεππας απεδωσε το θορυβο σε διαφορες αποψεων που υπαρχουν μεταξυ του οργανισμου ΑΘΗΝΑΣ που εποπτευεται απο το ΥΠΕΧΩΔΕ και του ΕΟΤ που εποπτευεται απο το υπουργειο Αναπτυξης.

Παρα πολυ καλο χαρακτηρισε ο κυβερνητικος εκπροσωπος το κλιμα στο οποιο διεξηχθησαν οι ελληνοβουλγαρικες συνομιλιες, με αφορμη την επισκεψη του προεδρου της γειτονικης χωρας, Πεταρ Στογιανοφ, στην Αθηνα. Στις συνομιλιες αυτες τεθηκαν ολα τα διμερη θεματα, οπως η ολοκληρωση του αγωγου Μπουργκας - Αλεξανδρουπολης, η διανοιξη τριων διοδων στα ελληνοβουλγαρικα συνορα, αλλα και η διαχειριση των νερων του Νεστου. Ως σημαντικη εξελιξη χαρακτηρισε ο εκπροσωπος την προθεση της Βουλγαριας να επιστρεψει το κειμενο Παισιου στο Αγιον Ορος. Ο Βουλγαρος προεδρος βρισκεται στη Θεσσαλονικη, οπου αυριο θα επισκεφθει το Αγιον Ορος.

Ενας 19χρονος στρατιωτης αυτοκτονησε το μεσημερι με το υπηρεσιακο του οπλο, ενω εκτελουσε υπηρεσια σκοπου σε μοναδα της Σπαρτης. Προκειται για τον Οδυσσεα Μπακιρτζη, κατοικο Αθηνων, ο οποιος την περασμενη Τριτη ειχε επιστρεψει απο αδεια. Συμφωνα με τις πρωτες εκτιμησεις η αυτοκτονια του αποδιδεται σε προσωπικους λογους, ενω διαταχθηκε ενορκη προανακριση.

Η αιγυπτιακη κυβερνηση, οπως αναφερει η εφημεριδα του Καιρου, απερριψε το αιτημα της ελληνικης κυβερνησης για αποζημιωση των Ελληνων τουριστων, που δολοφονηθηκαν και τραυματισθηκαν κατα την τρομοκρατικη ενεργεια στο ξενοδοχειου ΕΥΡΟΠΑ, το Πασχα του 1996 και στην οποια βρηκαν τραγικο θανατο 18 Ελληνες τουριστες.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στη βροχερη Βαρκελωνη βρισκεται η αποστολη της εθνικης μας ομαδας των ανδρων, οπου αρχιζει αυριο η τελικη φαση του Ευρωμπασκετ '97. Οι διεθνεις μας μετα τη διημερη αναπαυλα αντιμετωπιζουν αυριο στις πεντε το απογευμα την Πολωνια, σε αγωνα νοκ-αουτ για τα προημιτελικα. Στο μεταξυ, συνεχιζεται το χαος στο σταδιο Σαν Τζορντι της Βαρκελωνης, αφου λιγες ωρες πριν την εναρξη των αγωνων της τελικης φασης του Ευρωμπασκετ '97 δεν ειναι ακομη ετοιμο.

Τη βεβαιοτητα του για την επιτυχια της διοργανωσης του 13-ου Μουντομπασκετ απο την Ελλαδα, το οποιο θα γινει 29 Ιουλιου με 9 Αυγουστου 1998, εξεφρασε ο Ισπανος προεδρος της Ευρωπαικης Ζωνης της ΦΙΜΠΑ, Ερνεστο Σεκουρα Ντε Λουνα, σημερα, μεσα σε μια καταμεστη αιθουσα παρουσια δημοσιογραφων απο ολες τις χωρες της Ευρωπης, επισημων της ΦΙΜΠΑ, διαιτητων και αλλων επισημων, σε ειδικη τελετη που εγινε στη Βαρκελωνη. Ο Σεκουρα ντε Λουνα τονισε ακομη, οτι το επιπεδο του ελληνικου μπασκετ ανεβαινει συνεχως και η Ελλαδα συγκαταλεγεται πια μεταξυ των μεγαλων δυναμεων του αθληματος στον κοσμο, κατι που υποδηλωνει και η μεχρι στιγμης πορεια της Εθνικης μας ομαδας στο Ευρωμπασκετ.

Αισιοδοξος για το μελλον της ΑΕΚ, αποφασισμενος να μην αφησει κανενα ποδοσφαιριστη της ομαδας να φυγει και ετοιμος να τα βαλει με οποιον θα προσπαθησει να θιξει τα συμφεροντα του συλλογου, παρουσιαστηκε ο νεος προεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Αλεξης Κουγιας, στην πρωτη συναντηση του με δημοσιογραφους. Θα βαλω στο συμβουλιο της ΠΑΕ μεγαλες προσωπικοτητες της αθλητικης, πολιτικης και οικονομικης ζωης του τοπου, που θα βοηθουν οικονομικα την ομαδα και δεν θα κανουν το κοροιδο οταν ειναι να πληρωσουν, δηλωσε ο κ. Κουγιας.

Με τη συμμετοχη 250 κολυμβητων και κολυμβητριων απο 47 σωματεια ολης της χωρας θα διεξαχθει Παρασκευη με Κυριακη το Πανελληνιο πρωταθλημα κολυμβησης Ανδρων - Γυναικων στο ανοικτο κολυμβητηριο του ΟΑΚΑ.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Οι υποτονικες συναλλαγες και η υποχωρηση των τιμων των μετοχων συνθετουν την εικονα της αγορας στη σημερινη συνεδριαση του Χρηματιστηριου. Ο γενικος δεικτης τιμων υποχωρησε κατω απο το φραγμα των 1500 μοναδων και εκλεισε στις 1493,53 μοναδες μειωμενος σε ποσοστο 0,67%. Η αξια των συναλλαγων κυμανθηκε στα 9,8 δισεκ. δρχ. Οι επιμερους δεικτες εκλεισαν ως εξης: Τραπεζες πτωση 1,45%, Ληζινγκ πτωση 1,85%, Ασφαλειες πτωση 1,14%, Επενδυσεις πτωση 1,01%, Βιομηχανικες ανοδος 0,22%, Κατασκευων πτωση 1,57%, Συμμετοχων ανοδος 0,86%, Διαφορες πτωση 0,95%. Ο δεικτης Παραλληλης Αγορας κατεγραψε σημαντικη υποχωρηση κατα 1,51%.

ΚΑΙΡΟΣ

Η σταδιακη ανοδος της θερμοκρασιας και η εξασθενηση των βοριαδων θα ειναι τα κυρια χαρακτηριστικα του αυριανου καιρου, που θα ειναι αιθριος σ'ολοκληρη τη χωρα. Οι ανεμοι στα δυτικα θα ειναι ασθενεις και στ'ανατολικα βορειοι μετριοι μεχρι ισχυροι. Η θερμοκρασια στο Ιονιο και τα ηπειρωτικα θα κυμανθει 20 με 38 βαθμους και στο Αιγαιο 22 με 34 βαθμους Κελσιου. Αιθριος θα ειναι ο καιρος στην Αττικη με μετριους εως ισχυρους ανεμους και θερμοκρασια 23 με 36 βαθμους. Αιθριος ο καιρος και στη Θεσσαλονικη με ασθενεις ανεμους και θερμοκρασια 21 με 36 βαθμους.


Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Thursday, 3 July 1997 - 22:32:08 UTC