Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 97-07-01

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Ανοιχτο αφησε η κυβερνηση το ενδεχομενο εφαρμογης των 35 ωρων εργασιας την εβδομαδα, με την προυποθεση, οπως δηλωσε ο υπουργος Εργασιας, το μετρο αυτο να εφαρμοστει σε ολη την Ευρωπαικη Ενωση, γιατι εχει παρενεργειες στην ανταγωνιστικοτητα των χωρων της Κοινοτητας. Στη διαρκεια συνεντευξης Τυπου ο κ. Παπαιωαννου αφησε επισης να εννοηθει οτι η κυβερνηση βαζει οριστικο τελος στις πλασματικες υπερωριες στο δημοσιο, αρχης γενομενης απο τον ΟΑΕΔ και τα ασφαλιστικα ταμεια. Συμφωνα με τον κ. Παπαιωαννου η κυβερνηση προτιθεται να εφαρμοσει αυξημενο ωραριο μεσω του οποιου θα πληρωνονται υπερωριακα οι εργαζομενοι. Ο κ. Παπαιωαννου δεν απεκλεισε επισης το ενδεχομενο της μερικης απασχολησης στο δημοσιο. Οι προτασεις αυτες εξετασθηκαν κατα τη σημερινη συνεδριαση της επιτροπης κοινωνικου διαλογου.

Νεα ταλαιπωρια αναμενει τους πολυπαθεις επιβατες της Ολυμπιακης Αεροποριας, καθως οι εργαζομενοι στην Υπηρεσια Πολιτικης Αεροποριας αποφασισαν να προχωρησουν σε επισχεση εργασιας, καθημερινως απο τις 10 το βραδυ μεχρι τις 6 το πρωι και καθ'ολη τη διαρκεια των Σαββατοκυριακων. Το μεσημερι εκπροσωποι της Ομοσπονδιας συναντηθηκαν με τον υπουργο Μεταφορων, Χαρη Καστανιδη, αλλα δεν προεκυψε κατι το θετικο, καθως οι εργαζομενοι δεν βρηκαν επαρκεις τις διαβεβαιωσεις του υπουργου. Οι εργαζομενοι στην Πολιτικη Αεροπορια εκτος των απαιτησεων τους για καταβολη υπερωριων, αργιων και νυχτερινων απο την αρχη του χρονου διαφωνουν με το νομικο πλαισιο που διεπει την Υπηρεσια Πολιτικης Αεροποριας και κατεκριναν ακομη και τον κανονισμο λειτουργιας της Ολυμπιακης.

Αναμενομενα, αλλα μεγαλα σε ογκο ηταν τα θεματα της Πολιτικης Οικονομιας, στην οποια διαγωνισθηκαν σημερα οι υποψηφιοι της Τεταρτης Δεσμης. Τα ζητηματα ηταν πολλα με αποτελεσμα αρκετοι υποψηφιοι να μην προλαβουν να ολοκληρωσουν τις σκεψεις τους στο χρονικο διαστημα των τριων ωρων. Συμφωνα με τους καθηγητες ο βαθμος δυσκολιας αναπτυξης των θεματων ηταν αντιστοιχος του περσινου. Αυριο, τη σκυταλη των Γενικων Εξετασεων παιρνουν οι υποψηφιοι της πρωτης και δευτερης δεσμης που διαγωνιζονται στη χημεια και της τριτης στα λατινικα. Ο γενικος γραμματεας του υπουργειου Παιδειας ανακοινωσε οτι η βαθμολογηση των γραπτων θα ολοκληρωθει μεχρι τις 30 Ιουλιου, οποτε και θ'ανακοινωθουν οι αναλυτικες βαθμολογιες των υποψηφιων σε ολα τα μαθηματα. Απαντωντας σε σχετικη ερωτηση δηλωσε οτι απο τα μεχρι στιγμης στοιχεια της βαθμολογησης, οι επιδοσεις των υποψηφιων κυμαινονται στα περσινα επιπεδα.

Ταυτιση αποψεων Αθηνας και Λευκωσιας, στους χειρισμους για το Κυπριακο, διαπιστωθηκε στη σημερινη συναντηση του πρωθυπουργου Κωστα Σημιτη και του προεδρου της Κυπρου, Γλαυκου Κληριδη. Στοχος της συναντησης αυτης, της οποιας ακολουθησε συσκεψη αντιπροσωπειων των δυο χωρων, ηταν ο καθορισμος κοινης στρατηγικης της ελληνοκυπριακης πλευρας, ενοψει των απευθειας συνομιλιων Κληριδη - Ντενκτας, που αρχιζουν στις 9 του μηνος στη Νεα Υορκη. Τοσο ο κ. Σημιτης οσο και ο κ. Κληριδης εδωσαν ιδιαιτερη εμφαση στη στενη και αγαστη συνεργασια μεταξυ των δυο κυβερνησεων. Κωδικοποιωντας τους στοχους της ελληνοκυπριακης πλευρας για επιλυση του Κυπριακου, ο κ. Σημιτης σημειωσε οτι αυτοι ειναι η ανεξαρτησια, η εδαφικη ακεραιοτητα, η ασφαλεια, η κυριαρχια και η ενταξη της Κυπρου στην Ευρωπαικη Ενωση. Απο την πλευρα του ο κ. Κληριδης τονισε οτι η κυπριακη κυβερνηση προσερχεται στις διαπραγματευσεις με καλη θεληση αλλα και αποφασισμενη να υπερασπιστει τα δικαια και τα συμφεροντα της Κυπρου.

Σε κρισιμη κατασταση νοσηλευεται στο Σισμανογλειο Νοσοκομειο ο Ευαγγελος Σταμου, 35 ετων, επιδοξος ληστης, ο οποιος, μαζι με συνεργο του, προσπαθησαν να ληστεψουν το υποκαταστημα της Ιονικης Τραπεζας στα Μελισια. Οι ληστες εγιναν αντιληπτοι απο το φρουρο της Τραπεζας, Μαρκο Βουτζουρακη, 24 ετων, ο οποιος, μετα απο ανταλλαγη πυροβολισμων, τραυματισε σοβαρα στο κεφαλι τον εναν απο τους δραστες, ενω ο δευτερος καταφερε να διαφυγει με κλεμμενο τζιπ, το οποιο βρεθηκε λιγη ωρα αργοτερα. Κατα την ανταλλαγη των πυροβολισμων τραυματισθηκε απο σκαγια στα ποδια η Αθηνα Οικονομου, 34 ετων, πελατης της τραπεζας. Μια αλλη ληστεια σημειωθηκε στην περιοχη του Ζωγραφου, οταν δυο νεαροι που επεβαιναν σε κλεμμενη μοτοσικλετα πυροβολησαν ανεπιτυχως εναντιον επιχειρηματια, ο οποιος, επισης επεβαινε σε μοτοσικλετα. Θυμα ειναι ο Γιωργος Καβουριδης, 42 ετων, ο οποιος φοβουμενος τη σωματικη του ακεραιοτητα σταματησε και οι ληστες, αφου τον χτυπησαν, του απεσπασαν μια τσαντα που περιειχε επιταγες υψους 20 εκατ. δρχ. πιστωτικες καρτες και βιβλιαρια καταθεσεων.

Νεες λιστες που θα περιλαμβανουν ολους τους ιδιωτες οφειλετες που εχουν ληξιπροθεσμα χρεη προς το δημοσιο, πανω απο πεντε εκατ. δρχ. καταρτιζουν οι εφοριες. Συμφωνα με εγκυκλιο του υπουργειου Οικονομικων σε καθε εφορια οριζεται συγκεκριμενος υπαλληλος, που θα παρακολουθει την εισπραξη των ληξιπροθεσμων χρεων και θα στελνει προσωπικες επιστολες στους οφειλετες και προσκλησεις με τις οποιες θα καλουνται να ρυθμισουν τα χρεη τους. Σημειωνεται οτι συμφωνα με τα στοιχεια που αφορουν τους δεκα μεγαλυτερους οφειλετες σε καθε εφορια, τα χρεη τους ξεπερνουν το 1,6 τρις δρχ. Το υπουργειο Οικονομικων ανακοινωσε σημερα το κλεισιμο τεσσαρων επιχειρησεων για φορολογικες παραβασεις.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δυο μολις ημερες μετα την διεξαγωγη των εκλογων στη Αλβανια και ειναι διαχυτη η απορια ολων, εαν θα παραιτηθει τελικα ο μεγαλος ηττημενος, Σαλι Μπερισα, το Δημοκρατικο Κομμα του οποιου καταποντιστηκε και ηδη δυο ηγετικα στελεχη του, εγκατελειψαν τη χωρα. Απο την πλευρα του, ο πρωθυπουργος Μπασκιμ Φινο ζητησε απο τις αρμοδιες αρχες να μην επιτρεψουν την εξοδο απο την Αλβανια, σε γνωστους παραγοντες και μελη της κυβερνησης. Το Σοσιαλιστικο Κομμα, το οποιο συμφωνα με τα μεχρι στιγμης αποτελεσματα συγκεντρωνει ποσοστο πανω απο το 50%, ακυρωσε την προγραμματισμενη για αυριο συγκεντρωση στην κεντρικη πλατεια των Τιρανων, για λογους ασφαλειας. Το κλιμα ευφοριας αμαυρωσε ο πρωην βασιλιας της χωρας, Λεκα, ο οποιος σε μια εμπρηστικη του συνεντευξη, υποστηριξε οτι οι συμπατριωτες του ψηφισαν υπερ της αποκαταστασης της μοναρχιας, στο δημοψηφισμα που διεξηχθη μαζι με τις κοινοβουλευτικες εκλογες, αλλα η θεληση τους παραποιηθηκε εξαιτιας της μαζικης, οπως την χαρακτηρισε, απατης. Ικανοποιημενη δηλωσε η ελληνικη κυβερνηση απο το αποτελεσμα των εκλογων, εξεφρασε ωστοσο τον προβληματισμο της για τις εξελιξεις. Ικανοποιητικη χαρακτηρισε τη διεξαγωγη του πρωτου γυρου και ο αντιπροσωπος του ΟΑΣΕ Φραντς Βρανιτσκι.

Πρωτη μερα σημερα για την νεα αντι-ισλαμικη κυβερνηση της Τουρκιας η οποια στις 12 Ιουλιου θα προσπαθησει να αποσπασει την ψηφο εμπιστοσυνης απο την Βουλη. Ο κυβερνητικος συνασπισμος του Γιλμαζ θεωρητικα διαθετει πλειοψηφια 12 βουλευτων, εναντι του μετωπου των Ερμπακαν-Τσιλερ, το οποιο περνα στην αντιπολιτευση. Μια απο τις πρωτες ενεργειες της νεας κοσμικης κυβερνησης, ηταν να παγωσει προσωρινα την ανακαινιση ενος παλιου τζαμιου μεσα σε καστρο του 15ου αιωνα, στην πολη Αλικαρνασσο, που λειτουργουσε ως μουσειο. Την ιδια ωρα, ο προισταμενος της εισαγγελιας της χωρας ζητησε απο το Δικαστηριο Ασφαλειας της Αγκυρας να ερευνησει κατηγοριες οτι η πρωην υπουργος εξωτερικων, Τανσου Τσιλερ, κατα την διαρκεια των τεσσαρων χρονων που ηταν στην κυβερνηση, δεχθηκε χρηματα απο το εξωτερικο αποκαλυπτοντας απορρητα μυστικα της Τουρκιας.

Το Χονγκ Κονγκ ανηκει πλεον στην Κινα και σημερα χιλιαδες διαδηλωτες υπερ της δημοκρατιας, πραγματοποιησαν πορεια στο κεντρο της πολης, δοκιμαζοντας για πρωτη φορα στην πραξη το δικαιωμα της διαμαρτυριας, αφοτου η Κινα ανεκτησε την περιοχη απο τη Βρετανια λιγες ωρες νωριτερα. Το Πεκινο απαντησε ηπια, υποσχομενο να μην βγαλει ποτε στρατιωτες με τεθωρακισμενα στους δρομους. Ο προεδρος της Κινας, Ζιανγκ Ζεμιν, καλεσε τις αρχες της Ταιβαν να ακολουθησουν τα βηματα του Χονγκ Κονγκ και να ενωθουν με την ηπειρωτικη χωρα. Η Ταιβαν παντως επανελαβε οτι δεν μπορει ποτε να αποδεχθει την ενωση με την Κινα, διατηρωντας καθεστως τοπικης αυτονομιας και παραλληλα, απαγορευσε τις επισκεψεις στρατιωτικων και αστυνομικων στο Χονγκ Κονγκ για ταξιδια αναψυχης. Στην απαγορευση αυτη υπαρχουν και εξαιρεσεις, καθως επιτρεπεται η επισκεψη σε ασθενεις συγγενεις η η παρασταση σε κηδεια. Εκτος απο το Χονγκ Κονγκ και το Μακαο, το οποιο ειναι υπο πορτογαλικη κυριαρχια, θα παραδοθει στην Κινα το 1999.

Οκτω Ρωσοι που υπηρετουσαν τη στρατιωτικη τους θητεια, εχασαν σημερα τη ζωη τους, οταν το στρατιωτικο ελικοπτερο στο οποιο επεβαιναν, συνετριβη κοντα στην πολη Γιεσκ στη νοτια Ρωσια. Αγνωστα παραμενουν μεχρι στιγμης τα αιτια του δυστυχηματος.

Στα χερια της ιταλικης αστυνομιας βρισκεται ο Τονι Νεγκρι, πρωην ιδεολογος της ιταλικης οργανωσης, Εργατικη Αυτονομια, ο οποιος σημερα εφθασε οικειοθελως στη Ρωμη, μετα απο 13 χρονια εξοριας στο Παρισι. Ο 64χρονος Νεγκρι εχει καταδικαστει σε 12 χρονια καθειρξη και η επιστροφη του οφειλεται κυριως, οπως εχει δηλωσει ο ιδιος, στη βαθια θεσμικη μεταρρυθμιση η οποια εγινε στην Ιταλια.

Για παρανομο νεποτισμο, κατηγορησε σημερα ο προεδρος της ρωσικης βουλης, Γκεναντι Σελεζνιοφ, τον Μπορις Γιελτσιν, εξαιτιας του διορισμου της κορης του ως υπευθυνης στο Κρεμλινο για την δημοσια εικονα του. Ο διορισμος της 37χρονης Τατιανα Ντιασενκο ηταν αναμενομενος, καθως εκανε επιτυχημενες συστασεις κατα την προεκλογικη εκστρατεια του πατερα της και η επιρροη της στο Κρεμλινο διαρκως αυξανει.

Απεβιωσε σημερα σε ηλικια 81 ετων ο Σερ Τζοσουα Χασαν, πρωην κυβερνητης του Γιβραλταρ, ο οποιος κυριαρχησε στην πολιτικη σκηνη της βρετανικης αποικιας για περισσοτερες απο τεσσερεις δεκαετιες. Ο Σερ Τζοσουα Χασαν, ηταν ο πρωτος δημαρχος και ο πρωτος κυβερνητης του Γιβραλταρ και θεωρειτο ηγετης των ντοπιων που αντιδρουσαν στις ισπανικες διεκδικησεις επι του "Βραχου". Ειχε σπουδασει νομικα στο Λονδινο και παρεμεινε στο πολιτικο προσκηνιο εως το 1987, οταν αποσυρθηκε επικαλουμενος προσωπικους λογους.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συγκεντρωση διαμαρτυριας εξω απο το υπουργειο Υγειας πραγματοποιησαν το μεσημερι οι νοσοκομειακοι και οι ειδικευομενοι γιατροι Αθηνων και Πειραιως, που διαμαρτυρονται για τις διαταξεις του νεου νομοσχεδιου περι ανασυγκροτησης του Εθνικου Συστηματος Υγειας. Οι γιατροι, που συνεχιζουν μεχρι και αυριο την απεργια τους, θα αποφασισουν αν θα συνεχισουν τις κινητοποιησεις τους. Σε κινητοποιησεις κατερχονται επισης και οι φαρμακοποιοι, που κλεινουν τα φαρμακεια τους αυριο και μεθαυριο, διαμαρτυρομενοι στην πολιτικη που εξηγγειλε η κυβερνηση στον τομεα του φαρμακου. Ο Συλλογος Φαρμακοποιων δεν αποκλειει το ενδεχομενο και νεων κινητοποιησεων εντος του μηνος.

Πληρη καλυψη στην υπουργο Αναπτυξης για τις επικρισεις που δεχεται απο στελεχη του ΠΑΣΟΚ, επιχειρηματιες και μεριδα του Τυπου, παρεσχε ο κυβερνητικος εκπροσωπος, σημειωνοντας οτι η κυρια Βασω Παπανδρεου κινειται σε απολυτη ευθυγραμμιση με τις κατευθυνσεις που εχει δωσει ο πρωθυπουργος για τη λειτουργια της κυβερνησης και το τελευταιο πραγμα για το οποιο θα μπορουσε να κατηγορηθει ειναι η ανεπαρκεια. Ο κ. Ρεππας χαρακτηρισε επιτυχες το εργο της κυβερνησης και στον τομεα που εποπτευει η κυρια Παπανδρεου, η οποια, οπως ειπε, εχει συμβαλει οπως και αλλοι υπουργοι ωστε να υπαρχει σημερα αναπτυξη, γεγονος που ηταν απιαστο ονειρο πριν απο λιγα χρονια.

Στο μεταξυ, δριμυτατη επιθεση κατα της κυριας Παπανδρεου εξαπελυσε ο υπευθυνος Τουρισμου της Νεας Δημοκρατιας, Θοδωρος Κασσιμης, με αφορμη το νεο νομοσχεδιο για τον ΕΟΤ. Ο κ. Κασσιμης κατηγορει την υπουργο Αναπτυξης οτι επιχειρει να ξαναστησει το προσωπικο της κομματικο κρατος και κανει λογο για υποπτες μεθοδευσεις με μονο στοχο το διορισμο δεκαδων ημετερων και για αδιαφανη διαχειριση πορων και περιουσιας πολλων δις δρχ.

Διαδοχικες συναντησεις με τον προεδρο της Λαικης Δημοκρατιας της Κινας, Ζιανγ Ζεμιν, και τον πρωθυπουργο, Λι Πενγκ, ειχε ο υπουργος Εξωτερικων, Θεοδωρος Παγκαλος, στο πλαισιο της επισημης επισκεψης του στο Χονγκ Κονγκ για την τελετη παραδοσης της βρετανικης αυτης αποικιας στην Κινα. Ο κ. Παγκαλος ανανεωσε την προσκληση του προεδρου της Δημοκρατιας, Κωστη Στεφανοπουλου, προς τους δυο Κινεζους ηγετες να επισκεφθουν την Ελλαδα.

Μπλοκο στις διαδικασιες δημιουργιας Χωρου Υγειονομικης Ταφης Απορριμματων, στον Αυλωνα, βαζει το Συμβουλιο της Επικρατειας, το οποιο αποδεχθηκε προσφυγη της δημοτικης αρχης για προσωρινη αναστολη στην εφαρμογη της σχετικης αποφασης του ΥΠΕΧΩΔΕ. Ετσι, μεχρι την οριστικη εκδικαση της κυριας υποθεσης, τον προσεχη Νοεμβριο, δεν επιτρεπεται η συνταξη περιβαλλοντικης μελετης για εγκατασταση χωματερης στον Αυλωνα. Στο σκεπτικο της αποφασης επισημαινονται οι σοβαροι κινδυνοι για το οικοσυστημα της Παρνηθας και τον υδροφορο οριζοντα της Αθηνας. Με επιστολη του στο νομαρχη Ανατολικης Αττικης, ο υπουργος ΠΕΧΩΔΕ, Κωστας Λαλιωτης, ζητει εκ νεου να κλεισουν οι 20 παρανομες χωματερες της Αττικης, καθως, οπως τονιζει, αποτελουν εστιες μολυνσης και πηγη ρυπανσης.

Τη διαβεβαιωση οτι θα χυθει απλετο φως για το θανατο του στρατιωτη Σπυρου Ρωμιοπουλου, εδωσε ο υπουργος εθνικης Αμυνας Ακης Τσοχατζοπουλος, στον πατερα του ατυχου στρατιωτη, με τον οποιο συναντηθηκε το απογευμα. Στο μεταξυ, μεχρι τις αρχες της προσεχους εβδομαδος αναμενεται να παραδοθει στον εισαγγελεα του Διαρκους Στρατοδικειου Ξανθης, το πορισμα των πεντε ιατροδικαστων που εκαναν νεα νεκροψια στο πτωμα του στρατιωτη Σπυρου Ρωμιοπουλου και αυτοψια στο χωρο που βρεθηκε νεκρος.

Μεγαλη ποσοτητα ινδικης κανναβης προσπαθησαν να περασουν στην Ελλαδα Αλβανοι λαθρεμποροι, αλλα εγιναν αντιληπτοι απο την αστυνομια κοντα στο χωριο Πυρσογιανη Ιωαννινων. Στη προσπαθεια τους να διαφυγουν οι Αλβανοι, αρχισαν να πετουν απο το αυτοκινητο δεματα με την ινδικη κανναβη, συνολικου βαρους 345 κιλων. Στη Φλωρινα οι αστυνομικοι συνελαβαν θειο και ανιψια, τσιγγανους, γιατι στην κατοχη τους βρεθηκαν 12,5 κιλα χασις.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Κατοικιες με ξυλοδεσιες, φουρνοι, βαρκες, ακομη και η προιστορικη χλωριδα του οικισμου θα παρουσιαστουν στο Δισπηλιο, ενα παραλιμνιο χωριο, οπου οι ανασκαφες του πανεπιστημιου Θεσσαλονικης εφεραν στο φως σημαντικα ευρηματα, ηλικιας 6. 000 χρονων. Η μελετη και οι μακετες του προιστορικου οικομουσειου του Δισπηλιου, παρουσιαστηκαν σημερα στο πανεπιστημιο Θεσσαλονικης, παρουσια του υπουργου Μακεδονιας- Θρακης Φιλιππου Πετσαλνικου, ο οποιος υπογραμμισε οτι το εργο θα ειναι ετοιμο σε δυο χρονια.

Στη Συμη φθανει αποψε ο γιουγκοσλαβος σκηνοθετης, Ζοραν Ντραγκογιεβιτς και αυριο η πολυβραβευμενη ταινια του, στα διεθνη φεστιβαλ της Στοκχολμης, Σαο Παολο, Μοσχας και πολλων πολεων των ΗΠΑ, Τα ομορφα χωρια ομορφα καιγονται, θα προβληθει στο νησι, στα πλαισια του τοπικου φεστιβαλ.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Ισραηλ αντιμετωπιζει αυτη την ωρα η εθνικη μας ομαδα μπασκετ, στον τελευταιο αγωνα του δευτερου γυρου για το Ευρωπαικο Πρωταθλημα που διεξαγεται στην Τζιρονα της Ισπανιας. Χθες η εθνικη μας νικησε και τη Γαλλια με 80-71 και εξασφαλισε, αηττητη, την πρωτη θεση του ομιλου της και την προκριση της στα προημιτελικα της διοργανωσης. Ετσι, η ελληνικη ομαδα θα εχει τον θεωρητικα πιο ευκολο αντιπαλο στα προημιτελικα, δηλαδη την τεταρτη ομαδα του αλλου ομιλου, που θα ειναι πιθανοτατα η Πολωνια.

Σημερα, εξαλλου, για τον ομιλο μας, η Τουρκια αντιμετωπιζει στις 9. 30 το βραδυ τη Γαλλια σε εναν αγωνα που θα κρινει την τεταρτη και τελευταια προνομιουχο θεση, ενω στις 11. 30 η Ρωσια "κοντραρεται" με τη Λιθουανια. Και τα δυο παιχνιδια θα καλυφθουν απ' ευθειας απο την ΕΤ-1.

Η εθνικη μας ομαδα υδατοσφαιρισης των γυναικων, στον πρωτο αγωνα της για τα τελικα του Παγκοσμιου Κυπελλου που διεξαγονται στο Νανσι της Γαλλιας, ηττηθηκε 7-5 απο την αντιστοιχη της Ρωσιας. Αυριο η ελληνικη ομαδα θα αντιμετωπισει το πανισχυρο συγκροτημα της Ολλανδιας.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Σε χαμηλους τονους πραγματοποιηθηκαν οι συναλλαγες στη σημερινη συνεδριαση του Χρηματιστηριου. Το μικρο αγοραστικο ενδιαφερον για μετοχες τραπεζων και για τη μετοχη του ΟΤΕ οδηγησαν το γενικο δεικτη τιμων στις 1525,07 μοναδες ενισχυμενος σε ποσοστο 0,43%. Η αξια των συναλλαγων κυμανθηκε σε χαμηλα επιπεδα και εφθασε τα 11,9 δις. δρχ. Οι επιμερους δεικτες εκλεισαν ως εξης: Τραπεζες ανοδος 0,87%, Ληζινγκ ανοδος 0,96%, Ασφαλειες πτωση 2,01%, Επενδυσεις ανοδος 0,19%, Βιομηχανιες πτωση 0,02%, Κατασκευων πτωση 1,07%, Συμμετοχων ανοδος 0,16%, Διαφορες ανοδος 0,54%, ο δεικτης Παραλληλης Αγορας υποχωρησε σε ποσοστο 1,20%. Με ανοδο 50 δρχ. στις 6. 500 εκλεισε η τιμη της μετοχης του ΟΤΕ.

ΚΑΙΡΟΣ

Οι βοριαδες και η μικρη πτωση της θερμοκρασιας θα ειναι τα κυρια χαρακτηριστικα του αυριανου καιρου, που θα ειναι αιθριος σε ολοκληρη τη χωρα, εκτος απο τα βορεια ηπειρωτικα, που θα αναπτυχθουν τοπικες νεφωσεις. Οι ανεμοι θα ειναι βορειοι στα δυτικα μετριοι μεχρι ισχυροι και στα ανατολικα με την ιδια ενταση, αλλα με ταση ενισχυσης τη νυχτα. Η θερμοκρασια στα ηπειρωτικα θα κυμανθει 17 με 34 βαθμους και στα νησια 21 με 31 βαθμους Κελσιου. Αιθριο καιρο, μετριους ανεμους και θερμοκρασια 22 με 34 και 19 με 31 αντιστοιχα, θα εχουν αυριο Αθηνα και Θεσσαλονικη.


Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Wednesday, 2 July 1997 - 1:18:04 UTC