Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 97-05-01

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Μία από τις πιο κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων 18 χρόνων, διεξάγεται από το πρωί στη Βρετανία. Εάν επαληθευτούν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι οποίες δίνουν προβάδισμα 18 ποσοστιαίων μονάδων στους Εργατικούς, τότε ο Τόνι Μπλερ θα διαδεχθεί μετά από 19 χρόνια εξουσίας των Συντηρητικων, τον Τζον Μέιτζορ. Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 10 το βράδι, ενω τα πρωτα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν τις πρωτες πρωινές ωρες.

Σε έξι τελικά ανήλθε ο αριθμός των θυμάτων του χθεσινού τραγικού δυστυχήματος με τη σφοδρή σύγκρουση λεωφορείου και νταλίκας, στο 118 χλμ. της εθνικής οδού Αθηνων-Λαμίας. Το μεσημέρι έχασε τη μάχη με το θάνατο ο Ιωάννης Φουρίδης,41 ετων, διευθυντής του ΟΤΕ Σπάρτης, ο οποίος νοσυλευόταν σε πολυ σοβαρή κατάσταση στο ΚΑΤ. Η σύζυγός του Λυγερή Μαρούτα,30 χρόνων σκοτωθηκε στον τόπο του δυστυχήματος. Οι περίπου 40 στρατιωτες που τραυματίσθηκαν, νοσηλέυονται εκτός κινδύνου στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας,

Σήμερα το απόγευμα συγγενείς και φίλοι συνόδευσαν τον 19χρονο φαντάρο Δημήτρη Τσιωνα, θύμα του χθεσινού τραγικού δυστυχήματος, στην τελευταία του κατοικία στο νεκροταφείο της Λάρισας, ενω άγημα του στρατού απέδωσε τιμές. Ο άτυχος στρατιωτης επέστρεψε πριν τρείς μήνες από τη Γερμανία, όπου έμενε, προκειμένου να υπηρετήσει τη θητεία του και είχε πάρει μετάθεση για μονάδα της Ξάνθης. Τραγικές φιγούρες στην κηδεία ο πατέρας του και τα δύο μικρότερα αδέρφια του. Η μητέρα του δεν άντεξε τον πόνο και μεταφέρθηκε προχθές στο νοσοκομείο. Το απόγευμα στο Γρίζανο Τρικάλων έγινε η κηδεία του επίσης 19χρονου φαντάρου Σωκράτη Σωτηρίου. Απαρηγόρητο όλο το χωριό προσπαθούσε να δωσει κουράγιο στην οικογένεια του. Και όταν το άγημα του στρατού απέδωσε τιμές ένα δάκρυ κύλησε από τα μάτια όλων. Κηδεία έγινε και στο Ξηροκάμπι της Σπάρτης, όπου μέσα σε βαρύ πένθος κηδεύτηκε ο 28χρονος οδηγός του μοιραίου λεωφορείου Νικόλαος Χρυσικός. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του, η σύζυγος του που είναι έγκυος και η τετράχορνη κορούλα του Σοφία. Για τους υπαλλήλους του ΚΤΕΛ Γυθείου ο Νικόλαος Χρυσικός ήταν από τους πιο προσεκτικούς οδηγούς.

Η Γερμανία δραστηριοποιείται στο κυπριακό με συνομιλίες που θα έχει αύριο στη Λευκωσία ο συντονιστής της χωρας για το κυπριακό Ντέτλεθ Ρανσάου . Ο γερμανός επίσημος θα έχει αύριο συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατία Γλαύκο Κληρίδη , τον υπουργό Εξωτερικων Γιαννάκη Κασουλίδη και τους πολιτικούς αρχηγούς, ενω τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τον Ραούφ Ντενκτας. Σε δηλωσεις κατά την άφιξή του, ο κ Ρανσάου ανέφερε οτι η Γερμανία επιθυμεί λύση του κυπριακού ωστε με την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση να μη εισαχθούν μαζί και τα προβλήματά της. Ανέφερε επίσης ότι η γερμανική κυβέρνηση με το διορισμό του θέλει να συμβάλλει στις προσπάθειες για λύση. Ο γερμανός επίσημος απέφυγε να σχολιάσει την κοινή θέση των 15, που συνδέει την πρόοδο στο κυπριακό με την εξέλιξη των σχέσεων Τουρκίας-ΕΕ . Παραδέχθηκε όμως ότι αυτές οι εξελίξεις έχουν κάποιες επιπτωσεις στο πρόβλημα.

Ελλάδα και Τουρκία μπορούν να βρούν το δρόμο για ειρηνικές σχέσεις και συνεργασία προς όφελος των δύο λαων, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικων, Θεόδωρος Πάγκαλος μετά τη συνάντηση που είχε χθές στην Κωνσταντινούπολη με την ομόλογό του της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ, στο περιθωριο της Διάσκεψης των υπουργων Εξωτερικων της Παρευξείνιας Συνεργασίας. Επανέλαβε δε την άποψη ότι η θέση της Τουρκίας είναι στην Ευρωπη. Η κυρία Τσιλέρ ανέφερε οτι γίνεται μια προσπάθεια για τη διεύρυνση των σχέσεων των δύο χωρων εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή της για τη συνάντηση που είχε με τον Θεόδωρο Πάγκαλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ελληνοτουρκικά θα αποτελέσουν αντικείμενο σύσκεψης υπο τον πρωθυπουργό Κωστα Σημίτη που αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή.

Στην Αθήνα, κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταύρωσαν τα ξίφη τους για τη συμφωνία Ελλάδας- Τουρκίας για ορισμό δύο εμπειρογνωμόνων απο κάθε πλευρά, που θα εξετάσουν τα προβλήματα των ελληνοτουρκικων σχέσεων. Πληροφορίες απο την Κωνσταντινούπολη αναφέρουν τα ονόματα δύο πρωην πρέσβεων ως πιθανά μέλη της Επιτροπής των Σοφων. Η Νέα Δημοκρατία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οδηγεί τη χωρα σε αδιέξοδο και ότι παρασύρεται σ'ένα είδος διαλόγου με την Τουρκία, χωρίς προϋποθέσεις. Η κυβέρνηση μέσω του εκπροσωπου της, υπενθύμισε τις προϋποθέσεις που έχει θέσει για διάλογο Αθηνων - Αγκυρας, καθως και δηλωσεις στελεχων της ΝΔ που τάσσονταν υπέρ ελληνοτουρκικού διαλόγου χωρίς όρους.

Υποβλήθηκε στο Ανωτατο Ειδικό Δικαστήριο υπόμνημα από την πλευρά του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και άλλων μελων της βασιλικής οικογένειας, και το ίδρυμα Εθνικός Δρυμός Τατοϊου, για την εκκρεμούσα στο δικαστήριο υπόθεση της συνταγματικότητας του ν. 2215/94 που ρύθμισε τα θέματα της λεγόμενης ``βασιλικής περιουσίας``. Υπενθυμίζεται ότι η ολομέλεια του Συμβουλιου Επικρατειας έχει αποφανθεί ότι ο παραπάνω νόμος είναι συνταγματικός, ενω αντίθετα έχει κρίνει η ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Για την άρση δε της διχογνωμίας η διαφορά έχει αχθεί προς επίλυση στο ΑΕΔ.

Με δύο χωριστές συγκεντρωσεις στην Αθήνα, αλλά ενωτικές σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά και υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, τιμήθηκε φέτος η Εργατική Πρωτομαγιά. Η ΓΣΕΕ η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ, διοργάνωσαν συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως, αλλά το πρόγραμμα δεν ολοκληρωθηκε, εξαιτίας της νοροποντής Την ίδια ωρα στην Πλατεία Συντάγματος η παράταξη ΕΣΑΚ, που πρόσκειται στο ΚΚΕ διοργάνωνε ξεχωριστή συγκέντρωση, στην οποία παρέστη η γ. γ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, η οποία χαρακτήρισε αναπόφευκτη τη διχοτόμηση της φετινής Πρωτομαγιάς.

Με τη συμμετοχή του προέδρου της Τουρκικής Συνομοσπονδίας Εργατων TURK-IS Μουσταφά Καντακτσί τιμήθηκε στη Χίο η εργατική Πρωτομαγιά. Στη συγκέντρωση αυτή, που παρά του ότι οργανωθηκε από συνδικαλιστές της ΕΣΑΚ, συμμετείχε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Βαρίνος και ο νομάρχης Χίου Γιωργος Καλουζάς. Ο Τούρκος συνδικαλιστής μίλησε για τη δοκιμαζόμενη τουρκική εργατική τάξη και ζήτησε τη συμπαράσταση των εργαζομένων της Ελλάδας. ``Οι Ελληνες και οι τούρκοι εργάτες δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα`` σημείωσε, ενω σε δηλωσεις του ζήτησε την άμεση αποχωρηση όλων των στρατευμάτων από την Κύπρο. Τόνισε, επίσης, ότι στην Τουρκία ``λέμε πως έχουμε δημοκρατία και απέχουμε σοβαρά από την κατάκτηση δικαιωμάτων που στην Ελλάδα είναι δεδομένα``.

Εκδηλωσεις για την εργατική Πρωτομαγιά έγιναν σε όλο τον κόσμο. Στη Μόσχα έγιναν δύο συγκεντρωσεις και ο πρόεδρος Γιέλτσιν σε μηνυμά του, κάλεσε τους Ρωσους να ξεχάσουν τα προβληματά τους. Στη Γερμανία η αστυνομία πήρε δρακόντεια μέτρα για να αποφευχθούν επεισόδια, ενω στην Τουρκία οι ηγέτες των συνδικάτων κατέθεσαν στεφάνι στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, στη μνήμη των 37 ανθρωπων που σκοτωθηκαν εκεί πριν 20 χρονια, στη διάρκεια συγκέντρωσης για την Πρωτομαγιά.

Η διαδικασία του κοινωνικού διαλόγου θα ξεκινήσει επίσημα στις 14 Μαϊου με ευρεία συνάντηση της κυβέρνησης, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και τη συμμετοχή εκπροσωπων των κοινωνικων εταίρων. Αυτό αποφασίσθηκε σε σύσκεψη που έγινε χθές στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του κ. Σημίτη και τη συμμετοχή κυβερνητικων και κομματικων στελεχων. Η έναρξη του κοινωνικού διαλόγου βρίσκει διχασμένο το συνδικαλιστικό κίνημα, καθως η παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ, ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στη διαδικασία.

Βαρύνουσας σημασίας για την αγιορείτικη κοινωνία αποτελεί η προγραμματισμένη για την επομενη εβδομάδα επίσκεψη στο Αγιον Ορος του προέδρου της Ευρωπαϊκης Επιτροπής κ. Ζακ Σαντέρ. Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει επιδείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την προστασία και διάσωση του αγιορειτικου πολιτισμού και αυτή την εποχή "τρέχουν" τουλάχιστον τρια ευρωπαϊκά προγράμματα ύψους πολλων δισεκατομυρίων δραχμων για την συντήρηση και επισκευή μοναστηριων, κελιων και άλλων βυζαντινων κειμηλίων.

Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμων της κλίμακας ρίχτερ σημειωθηκε στις 21. 40 σήμερα με επίκεντρο τον κορινθιακό κόλπο. Η δόνηση έγινε αισθητή στους νομούς Κορινθίας και Αρκαδίας. Ζημιές ή θύματα δεν αναφέρθηκαν.

Μεγάλης έκτασης φωτιά εκδηωθηκε στον τρίτο όροφο πενταόροφης πολυκατοικίας , στην οδο Θράκης 45 στον Ταύρο. Προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές, ενω πυροσβέστες μετέφεραν από τον πέμπτο όροφο εβδομηντάχρονη γυναίκα, που ήταν ασθενής και είχε αναπνευστικά προβλήματα. Η φωτιά εκδηλωθηκε στις 8. 30 το απόγευμα και έσβησε στις 21. 30 , ενω στην προσπάθεια κατάσβεσης πήραν μέρος 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα. Οπως είπε αξιωματικός της πυροσβεστικής, η Μαρία Γαβαλά 70 ετων δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο και για προληπτικούς μόνο λόγους μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η αλβανική κυβέρνηση σκεπτεταί να ζητήσει την παράταση της παραμονής της πολυεθνικής δύναμης προστάσιας, για να αναλάβει την επιτήρηση των εγκαταλειμένων αποθηκων πυρομαχικων και των αλβανικων συνόρων, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Μπασκίμ Φίνο. Ο Φίνο δήλωσε οτι θα επικοινωνήσει τηλεφωνικως με τον μεσολαβητή του ΟΑΣΕ , Φράντς Βρανίτζσκι για να μεσολαβήσει σχετικά, μετά το τραγικό επεισόδιο της νύχτας της Τριτης όπου μετά την έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικων στη βόρειο Αλβανία σκοτωθηκαν 27 άτομα.

Το Σάββατο θα γίνει τελικά η συνάντηση μεταξύ του προέδρου του Ζαϊρ, Μομπούτου και του ηγέτη των ανταρτων, Λοράν Καμπιλά. Οι συνομιλίες θα διεξαχθούν πάνω σε πλοίο στον Ατλαντικό, στις οποίες θα προεδρεύσει ο νοτιοαφρικανός πρόεδρος, Νέλσον Μαντέλα.

Αρχισε στη Μόσχα ο πρωτος γύρος των συνομιλιων μεταξύ της αμερικανίδας υπουργού εξωτερικων, Μαντλίν Ολμπράϊτ και του ρωσου ομόλογού της, Γεγβένι Πριμακόφ. Στο επίκεντρο των συνομιλιων βρίσκεται η σχεδιαζόμενη επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς.

Στην Ιταλία, για πρωτη φορά μετά από 51 χρόνια εξορίας, η κεντροαριστερή κυβέρνηση του Ρομάνο Πρόντι, εξέφρασε επίσημα την πρόθεσή της να άρει σύντομα την απαγόρευση εισόδου στη χωρα, διαδόχων του βασιλικού οίκου των Σαβόια. Η πρόταση, χωρίς φυσικά να τίθεται θέμα μοναρχίας για την χωρα, υποβλήθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο την ενέκρινε.

Σε φραστική αντιπαράθεση έχει εξελιχθεί στην Τουρκία, η διαμάχη μεταξύ της ισλαμιστικής κυβέρνησης και της ηγεσίας του στρατού. Με σημερινή ανακοίνωσή του, η στρατιωτική ηγεσία καθιστά σαφές οτι δεν αναμιγνύεται στα πολιτικά πράγματα της χωρας. Από την πλευρά της, η υπουργός εξωτερικων, Τανσού Τσιλέρ, δήλωσε οτι το κόμμα της του Ορθού Δρόμου, δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τους ισλαμιστές εταίρους του στον κυβερνητικό συνασπισμό, παρά την διαμάχη με τον στρατό για την αύξηση της ισλαμιστικής δράσης.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρωτο βήμα για την πρόκρισή του στον τελικό του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρων, αφού στον πρωτο αγωνα για τα ημιτελικά των πλέι οφ που έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, νίκησε 68-57 το Περιστέρι. Στο ημίχρονο ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 36-34, ενω το δεύτερο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων θα διεξαχθεί την Κυριακή στο κλειστό του Περιστερίου (21. 15) και το τρίτο αν χρειαστεί βέβαια στο ΣΕΦ την Τετάρτη

Ενα ακόμη πρόβλημα προστέθηκε σε αυτά που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ ενόψει του αγωνα πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ που θα γίνει την Κυριακή στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Ντέμης Νικολαίδης που τραυματίστηκε στον αγωνα της εθνικής μας ομάδας εναντίον της Κροατίας, διαπιστωθηκε ότι έχει υποστεί θλάση στον οπίσθιο μηριαίο και σύμφωνα με την διάγνωση των γιατρων της ΑΕΚ θα χρειαστούν περίπου δύο εβδομάδες για την αποθεραπεία του. Ετσι εκτός από τον αγωνα με τον ΠΑΟΚ, ο πρωτος σκόρερ του πρωταθλήματος δεν θα παίξει πιθανότατα και στο ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής με τον Ολυμπιακό στο στάδιο Καραϊσκάκη.

Στον ΠΑΟΚ τωρα ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιωργος Μπατατούδης επισκέφθηκε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας στη χθεσινή τους προπόνηση και τους ευχήθηκε καλό Πάσχα, ενω φρόντισε να τους τονωσει το ηθικό ενόψει του αγωνα πρωταθλήματος με την ΑΕΚ που θα γίνει την Κυριακή στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πάντως από την σημερινή προπόνηση διαπιστωθηκε ότι οι τραυματίες της ομάδας, Κολομπούρδας και Πίρβου βρίσκονται σε καλή κατάσταση και έτσι τέθηκαν κανονικά στη διάθεση του προπονητή τους, Αγγελου Αναστασιάδη ο οποίος και θα κρίνει τελικά αν τους χρησιμοποιήσει στο παιχνίδι της Κυριακής.

Με εκτός έδρας νίκη ξεκίνησε η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρων, τις υποχρεωσεις της στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αφού στον πρωτο της αγωνα που έγινε στην πόλη Στρωμνιτσα, νίκησε 3-1 (15-17, 15- 4, 15-10, 15-4), την αντίστοιχη της πρωην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Η νίκη αυτή ήταν η πρωτη ``επίσημη`` του Στέλιου Καζάζη στον πάγκο της εθνικής μας, ενω αξίζει να σημειωθεί ότι το παιχνίδι παρακολούθησαν 4. 000 περίπου ιδιαίτερα φανατισμένοι θεατές.

Την τέταρτη θέση κατέκτησε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των νέων στο δεύτερο όμιλο του διεθνούς τουρνουά της Σλοβακίας όπου συμμετείχε, αφού γνωρισε την ήττα με 1-0 στο τελευταίο της παιχνίδι από την αντίστοιχη της Κροατίας. Το παιχνίδι της εθνικής μας ομάδας διεξήχθη στην πόλη Τολπότσανι. Ετσι την πρόκριση στα ημιτελικά από τον όμιλό μας πήρε η Ιταλία, η οποία θ'αντιμετωπίσει το Σάββατο στο Τέπλιτσε το Ισραήλ, ενω στον άλλο αγωνα θα παίξουν Δανία-Ρωσία. Ο προπονητής της ομάδας μας, Γιωργος Κεφαλίδης δήλωσε ότι δεν έμεινε ευχαριστημένος από τους νεαρούς παίκτες μας στα παιχνίδια του τουρνουά αν και όπως είπε υπήρχαν πολλές απουσίες βασικων ποδοσφαιριστων.

Αισιόδοξος για την πρόκριση της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου στα τελικά του παγκοσμίου κυπέλλου 1998 εμφανίστηκε ο ομοσπονδιακός μας προπονητής, Κωστας Πολυχρονίου, μία μόλις ημέρα μετά την ήττα από την Κροατία με 1-0 στο Καυτατζόγλειο στάδιο της Θεσσαλονίκης. Ο κ Πολυχρονίου σε δηλωσεις που έκανε τόνισε ότι υπάρχουν ακόμη ελπίδες πρόκρισης, αλλά τωρα πλέον αυτό εξαρτάται και από τα αποτελέσματα των αντιπάλων μας στους αγωνες που απομένουν στον όμιλό μας. ``Δεν πεθαίνει η ελπίδα, θα παλαίψουμε μέχρι το τέλος``, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ Πολυχρονίου.

O Αμερικανός μπασκετμπολίστας των Φιλαδέλφεια 76ερς, Αλεν Αϊβερσον, κατέκτησε τον φετινό τίτλο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου παίκτη στο ΝΒΑ, αφού στη σχετικά ψηφοφορία που έγινε με την συμμετοχή 115 δημοσιογράφων από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, απέσπασε 44 ψήφους. Τον Απρίλιο ο Αϊβερσεν έγινε ο πρωτος ``Ρούκι``στην ιστορία του ΝΒΑ που σημείωσε για πέντε συνεχόμενα παιχνίδια περισσότερους από 40 πόντους. Δεύτερος στην κατάταξη των φετινων ``Ρούκι`` κατετάγη ο Στιπόν Μάρμπουρι των Μινεζότα Τίμπεργουλβς με 35 ψήφους και τρίτος ο Σαρίφ Αμπντούρ-Ραχίμ των Βανκούβερ Γκρίζλις με 25.

O Σουηδός διεθνής ποδοσφαιριστής της Φιορεντίνα, Στέφαν Σβαρτς, χάνει το υπόλοιπο της φετινής περιόδου, αφού ο τραυματισμός του στην κνήμη στο παιχνίδι του Γκέτεμποργκ με την εθνική ομάδα της χωρας του εναντίον της Σκωτίας (2-1) για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου 1998, αποδείχτηκε αρκετά σοβαρός. Ο παίκτης που εξετάστηκε από τον γιατρό της Φιορεντίνα μετά την επιστροφή του στην Ιταλία, δήλωσε ότι ο Σβαρτς αναμένεται να αναρρωσει σε 20 περίπου ημέρες, αλλά το πρωτάθλημα γι' αυτόν έχει οριστικά τελειωσει. Το ιταλικό πρωτάθλημα λήγει την 1-η Ιουνίου.

ΚΑΙΡΟΣ

Θα διατηρηθεί και σήμερα ο άστατος καιρός σ'ολόκληρη τη χωρα, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενω κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι βορειοανατολικοί μέτριοι και στην υπόλοιπη χωρα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο 8 εως 15 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 10 εως 19 και στο Αιγαίο απο 12 εως 20 βαθμούς Κελσίου. Βροχή και πιθανή καταιγίδα, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 10 με 18 βαθμούς, θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται βροχή κατά περιόδους και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει από 9 μέχρι 15 βαθμούς.


Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Friday, 2 May 1997 - 1:35:21 UTC