Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Aug. 23)

Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Αρχισε η αντιστροφη μετρηση για τις εκλογες. Υπεγραφη το προεδρικο διαταγμα για διαλυση της Βουλης και την προκηρυξη εκλογων.
  • Την Ευρωπαικη Ενοποιηση, τις εξελιξεις στα Βαλκανια, την αναπτυξη της οικονομιας και τον εκσυγχρονισμο της κοινωνιας, επικαλεστηκε ο Πρωθυπουργος για τις προωρες εκλογες.
  • Δριμυτατη επιθεση του Μιλτιαδη Εβερτ στον Πρωθυπουργο, που τον κατηγορει για επιπολαιοτητες, ευχολογια και πισωγυρισματα με τα οποια προσπαθει να εξαπατησει το λαο.
  • Εντονη κινητικοτητα στα κομματικα επιτελεια, τα οργανα των οποιων συνεδριαζουν το Σαββατοκυριακο, για λιστες και προεκλογικη καμπανια.
  • Θα ψηφισουν και οι φυλακισμενοι, ενω δινεται αδεια στους ανυποτακτους του εξωτερικου να ελθουν στην Ελλαδα.
  • Το διορισμο πανω απο 4. 500 εκπαιδευτικων ανακοινωσε το υπουργειο Παιδειας, που παραλληλα εδωσε στη δημοσιοτητα το σχεδιο νομου για το εθνικο απολυτηριο.
  • Στις φυλακες Διαβατων οδηγειται ο Θεοφιλος Σεχιδης, που σκοτωσε και τεμαχισε μελη της οικογενειας του.
  • Πανω απο 2. 000 λαθρομεταναστες συνεληφθησαν απο την αστυνομια σε επιχειρηση σκουπα σε ολοκληρη τη χωρα.
  • Καλοκαιρι τελος. Απο τη Δευτερα επανερχεται ο δακτυλιος.
  • Συμφωνια εξομαλυνσης των σχεσεων τους υπεγραψαν Σερβια - Κροατια.
  • Ηρεμια στην Τσετσενια, μετα την εφαρμογη της συμφωνιας καταπαυσης του πυρος.
  • Σοκαρισμενη η κοινωνια της Αλβανιας. Εντεκαχρονος αφου δαγκωσε διχρονο παιδακι που επαιζε μαζι του, στη συνεχεια το επνιξε.
  • Με αντιπαλους στα μετρα τους, κληρωθηκαν οι ελληνικες ομαδες για τα κυπελα Ευρωπης. Η ΑΕΚ με τη σλοβακικη Τσεμλον Ουμενε. Ο Ολυμπιακος με την ουγγρικη Φερεντσβαρος. Ο Παναθηναικος με τη Λεγκια Βαρσοβιας.
  • Νεα σημαντικη ανοδος κατα 1,86% στο Χρηματιστηριο.


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αρχισε και τυπικα η αντιστροφη μετρηση για τις εκλογες, καθως ο προεδρος της Δημοκρατιας υπεγραψε ηδη το προεδρικο διαταγμα για τη διαλυση της βουλης και προκηρυξη εκλογων για τις 22 Σεπτεμβριου, ενω η πρωτη συνεδριαση της νεας Βουλης θα γινει στις 7 Οκτωβριου. Ο κ. Στεφανοπουλος δεχθηκε το μεσημερι τον πρωθυπουργο, ο οποιος τον ενημερωσε για τους λογους που τον οδηγησαν στην αποφαση του αυτη. Ο κ. Σημιτης τονισε οτι μια μακρα προεκλογικη περιοδος θα ηταν καταστροφικη για τη χωρα, η οποια αντιμετωπιζει ενα συνολο θεματων οπως οι προκλησεις της Ευρωπαικης ενοποιησης, οι εξελιξεις στα βαλκανια, η τουρκικη απειλη και ο εκσυγχρονισμος της κοινωνιας.Ο πρωθυπουργος προσθεσε οτι χρειαζονται γρηγορες και αποφασιστικες λυσεις, απο μια κυβερνηση που εχει νωπη τη λαικη εντολη για να κανει τις απαραιτητες παρεμβασεις. Παραλληλα διεβεβαιωσε τον προεδρο της δημοκρατιας οτι εχουν ληφθει ολα τα απαραιτητα μετρα για την ομαλη διεξαγωγη των εκλογων.

Τους λογους των προωρων εκλογων ανελυσε ο πρωθυπουργος και στα μελη της Κεντρικης Επιτροπης και της Κοινοβουλευτικης ομαδας, περιγραφοντας παραλληλα τους τεσσερις βασικους στοχους του ΠΑΣΟΚ που ειναι, να συμμετασχει ισοτιμα και στην Ευρωπαικη ενοποιηση, να πρωταγωνιστησει στις εξελιξεις στα Βαλκανια, να επιταχυνει τον εκσυγχρονισμο και την ταχυρρυθμη αναπτυξη της οικονομιας και να οικοδομησει ενα συγχρονο κοινωνικο κρατος. Ο κ. Σημιτης, αναφερθηκε εκτενως στην τουρκικη επιθετικοτητα, στην οποια η Ελλαδα απαντα με διπλωματικη επιθεση και ενισχυση της αμυντικης ικανοτητας της χωρας. Ιδιαιτερη αναφορα εκανε και στην αναγκη να ολοκληρωσει η χωρα μας ολες της προετοιμασιες για να συμμετασχει ισοτιμα στην Ευρωπη. Ο κ. Σημιτης εξεφρασε τη βεβαιοτητα του για νικη του ΠΑΣΟΚ, το οποιο οπως ειπε συνενωνει τις προοδευτικες και δημοκρατικες δυναμεις στη μαχη για μια ισχυρη και συγχρονη ελλαδα. Τελος κατηγορησε τον κ. Εβερτ οτι προσπαθει να αναβιωσει τον παλαιοκομματισμο της 10ετιας του 60, μοιραζοντας υποσχεσεις χωρις αντικρυσμα. Ο Γραμματεας του ΠΑΣΟΚ Κωστας Σκανδαλιδης ανελυσε το προγραμμα της προεκλογικης εκστρατειας του κινηματος και καλεσε σε συστρατευση ολα τα στελεχη για πιο μεγαλη νικη και μεγαλυτερα ποσοστα στο ΠΑΣΟΚ.

Ο προεδρος της Νεας Δημοκρατιας σε συνεντευξη του στο Ζαππειο σχολιασε την ομιλια του πρωθυπουργου, εξαπολυοντας δριμυτατη επιθεση εναντιον του, κατηγορωντας τον για επιπολαιοτητες, ευχολογια και πισωγυρισματα, με τα οποια προσπαθει να εξαπατησει τον λαο. Παραλληλα τον επεκρινε για την πολιτικη που ακολουθησε στα ελληνοτουρκικα, αλλα για την οικονομικη πολιτικη, δινοντας εμφαση στην χαμηλη απορροφητικοτητα των κοινοτικων κονδυλιων. Απαντωντας σε ερωτησεις των δημοσιογραφων ο κ. Εβερτ υποστηριξε οτι ο πρωθυπουργος στην ουσια συρθηκε στις εκλογες και κατηγορησε την κυβερνηση για κατασπαταληση του δημοσιου χρηματος, στο βωμο της προεκλογικης σκοπιμοτητας, για εγκαταλειψη των ακριτικων νησιων και ανυπαρξια εργου. Τελος, επανελαβε την προσκληση του στον πρωθυπουργο για απευθειας τηλεοπτικο διαλογο.

Να ριξουμε ομως μια ματια και στην κινητικοτητα των κομματων, τα επιτελεια των οποιων εργαζονται πυρετωδως για την καταρτιση των συνδυασμων. Στο ΠΑΣΟΚ συνεδριαζει αυριο το Εκτελεστικο Γραφειο, ενω μεχρι τις 3 Σεπτεμβριου θα συνελθει η κεντρικη Επιτροπη και θα εχουν ολοκληρωθει οι διαδικασιες αναδειξης των υποψηφιων και του προεκλογικου μανιφεστου του κινηματος. Στη Νεα Δημοκρατια συνερχεται αυριο το Πολιτικο συμβουλιο του κομματος, ενω φαινεται οτι ξεκαθαρισε το θεμα της Ντορας Μπακογιαννη, η οποια τελικα θα ειναι υποψηφια στην Α' Αθηνων. Στην Πολιτικη Ανοιξη συγκαλειται αυριο η επιτροπη εκλογικου αγωνα ενω την Κυριακη θα συνεδριασουν εκτακτως η Κεντρικη Επιτροπη του ΚΚΕ και η Κεντρικη Πολιτικη Επιτροπη του Συνασπισμου, καθως και η κεντρικη επιτροπη του ΔΗΚΚΙ.

Ο υπουργος Εσωτερικων Ακης Τσοχατζοπουλος καλεσε τα κομματα να ορισουν εκπροσωπους στη διακομματικη επιτροπη, που συνεδριασει την Κυριακη και θα ασχοληθει με την προεκλογικη εκστρατεια των κομματων. Προσθεσε επισης οτι οι υπηρεσιακοι υπουργοι, στα υπουργεια εσωτερικων, δικαιοσυνης, δημοσιας ταξης και τυπου, θα τοποθετηθουν στις 2 Σεπτεμβριου. Ο κ. Τσοχατζοπουλος ανακοινωσε οτι οι εκλογες θα γινουν με βαση την τελευταια απογραφη του 1991, ενω το οικονομικο τους κοστος θα φτασει τα 14 δις δρχ. Δηλωσε επισης οτι για πρωτη φορα θα ψηφισουν οι φυλακισμενοι στους χωρους που κρατουνται. Στο μεταξυ, με αποφαση του υπουργικου συμβουλιου δινεται αδεια 40 ημερων στους ανυποτακτους του εξωτερικου να ελθουν στην Ελλαδα για να ψηφισουν.

Λογω των εκλογων αναστελλονται ολες οι αδειες των δημοσιων υπαλληλων, ενω παγωνουν οι προσληψεις, οι μεταθεσεις και οι προαγωγες υπαλληλων, καθ`ολη τη διαρκεια της προεκλογικης περιοδου. Στις 2 Σεπτεμβριου, ληγει η προθεσμια για τη δηλωση ονοματος και εμβληματος των κομματων, καθως και η προθεσμια υποβολης των υποψηφιοτητων. Στις 3 Σεπτεμβριου θα γινει η ανακηρυξη των υποψηφιων απο τα αρμοδια δικαστηρια, ενω μεχρι τις 4 Σεπτεμβριου θα γινονται δεκτες αιτησεις προτιμησεως και εξαιρεσεως των δικαστικων αντιπροσωπων.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πεντε χρονια μισους, πονου και βιας τερματιζουν μετα τη συμφωνια αμοιβαιας αναγνωρισης που υπεγραψαν σημερα η Κροατια και η Σερβια. Την συμφωνια υπεγραψαν στο Βελιγραδι οι υπουργοι εξωτερικων των δυο χωρων καθως ηταν οι τελευταιες που δεν ειχαν προχωρησει σε αμοιβαια αναγνωριση, απο τις χωρες που προηλθαν απο την διαλυση της πρωην Γιουγκοσλαβιας.

Συγκλονισμενη ειναι η κοινη γνωμη της Αλβανιας απο το πρωτοφανες για την χωρα εγκλημα που σημειωθηκε στο Δυραχιο. Ενας 11χρονος ορμησε σε ενα διχρονο αγορακι με το οποιο επαιζε, το δαγκωσε στο λαιμο, στους ωμους και στο προσωπο και στην συνεχεια, το επνιξε στη θαλασσα. Ο 11χρονος κρατειται σε κατ'οικον περιορισμο διοτι λογω της ηλικιας τους δεν μπορει να συλληφθει.

Ηρεμια επικρατει στην Τσετσενια καθως αρχισε να ισχυει η εκεχειρια που υπεγραφη χθες μεταξυ Ρωσων και τσετσενων αυτονομιστων. Στη Μοσχα ωστοσο, η κατασταση καθε αλλο παρα ηρεμη ειναι καθως ο νεος ισχυρος αντρας της κυβερνησης στρατηγος Λεμπεντ, χαρη στον οποιο επιτευχθηκε η εκεχειρια, προειδοποιει οτι ειναι ετοιμος να χρησιμοποιησει τις εξουσιες του για να εξουδετερωσει οποιαδηποτε αντισταση συναντησει απο το Κρεμλινο απεναντι στα σχεδια του για την ειρηνευση στην Τσετσενια.

Με την κατηγορια της κατασκοπευτικης δραστηριοτητας, απελασε σημερα η Ιορδανια εναν ιρακινο διπλωματη. Οπως δηλωσε ανωτατος ιορδανος αξιωματουχος, η απελαση εγινε καθως υπαρχουν στοιχεια για επισημη ιρακινη αναμιξη στις ταραχες του προηγουμενου Σαββατοκυριακου, οπου χιλιαδες Ιορδανοι κατεβηκαν στους δρομους για την αυξηση της τιμης του ψωμιου.

Ενα εκτο προσωπο, ο Κλοντ Τιρο, συνεληφθη στο πλαισιο της ερευνας για τις απαγωγες παιδιων που πραγματοποιησε στο Βελγιο ο παιδεραστης Μαρκ Ντιτρου. Ο Κλοντ Τιρο συνεληφθη για συνεργασια με κακοποιους, ειναι γνωστος του Ντιτρου και ειχε τεθει χθες υπο κρατηση απο τη βελγικη χωροφυλακη.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το σχεδιο νομου για την καθιερωση του εθνικου απολυτηριου απο το 1999 και την καταργηση του ισχυοντος εξεταστικου συστηματος των δεσμων, εδωσε σημερα στη δημοσιοτητα το υπουργειο Παιδειας. Ηδη ο υπουργος κ. Παπανδρεου εχει συναντηθει με τους εκπροσωπους των κομματων, ενω την ερχομενη βδομαδα θα συναντηθει εκ νεου και με τους καθηγητες για να συζητηθουν οι διαταξεις του νομοσχεδιου. Παραλληλα, το υπουργειο ανακοινωσε τον διορισμο 4. 638 εκπαιδευτικων για την καλυψη κενων θεσεων στην πρωτοβαθμια και δευτεροβαθμια εκπαιδευση. Συγκεκριμενα, διοριζονται 2. 100 δασκαλοι και 221 νηπιαγωγοι. Επισης 1. 581 καθηγητες στις περιοχες των νομων δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης και 330 καθηγητες ειδικοτητων στους νομους για την πρωτοβαθμια εκπαιδευση. Η αυξηση στα διδακτρα να μην υπερβαινει το 10%, ζητα με εγκυκλιο προς ολα τα μελη του ο Πανελληνιος Συνδεσμος Ιδιοκτητων Φροντιστηριων Ξενων Γλωσσων. Αυτο σημαινει οτι η αυξηση θα κυμαινεται απο 5 εως 17. 000 δραχμες ετησιως.

Τη συσταση ειδικων περιφερειακων ιατρειων στις φυλακες της χωρας προωθουν τα υπουργεια Υγειας, Προνοιας και Δικαιοσυνης. Συνολικα θα ιδρυθουν 19 ιατρεια σε ισαριθμα σωφρονιστικα ιδρυματα. Στοχος του μετρου ειναι η παροχη υπηρεσιων πρωτοβαθμιας φροντιδας υγειας στους κρατουμενους των φυλακων της χωρας.

Στις δικαστικες φυλακες των Διαβατων Θεσσαλονικης οδηγειται ο Θεοφιλος Σεχιδης προκειμενου να πραγματοποιηθει η δικαστικη - ψυχιατρικη πραγματογνωμοσυνη. Αυτο αποφασισαν ο εισαγγελεας κι ο ανακριτης Καβαλας, επειδη θεωρουν επικινδυνες τις συνεχεις μετακινησεις του Σεχιδη, ο οποιος εχει προκαλεσει το λαικο αισθημα υστερα απο τις αποκαλυψεις για τη δολοφονια πεντε μελων της οικογενειας του.

Αποβληθηκε απο πολιτικη αγωγη ο Τιερι Ρουσελ στην μηνυση που υπεβαλε κατα του προεδρειου του Ιδρυματος Ωναση για απιστια. Η αποβολη εγινε με δικαστικη αποφαση και μετα απο ενσταση του Ιδρυματος, συμφωνα με την οποια ο Ρουσελ δεν νομιμοποιειται να στρεφεται κατα του Ιδρυματος υποστηριζοντας οτι ενδιαφερεται για την ευρυθμη λειτουργια του.

Η πρωτη στην Ελλαδα και μολις η τριτη στην Ευρωπη τραπεζα δεδομενων με τροφιμα καταλληλα για αλλεργικα ατομα, δημιουργηθηκε και θα λειτουργει απο την ερχομενη βδομαδα στο τμημα τροφιμων των ΤΕΙ Θεσσαλονικης. Το ελληνικο τμημα της Ευρωπαικης Τραπεζας δημιουργηθηκε με τη συνεργασια 25 ελληνικων βιομηχανιων τροφιμων, που κατεθεσαν στους ερευνητες τα ακριβη συστατικα των προιοντων τους, προκειμενου να δημιουργηθουν ειδικοι πινακες με τα τροφιμα που μπορουν να καταναλωνουν οι αλλεργικοι σε συστατικα τροφιμων, οπως για παραδειγμα, γαλα, σογια, αυγο, γλουτενη, σιτηρα και αλλα.

Δυο χιλιαδες λαθρομεταναστες συνεληφθησαν χθες κατα την επιχειρηση σκουπα που εκανε η αστυνομια σε ολη τη χωρα. Στην Αθηνα συνεληφθησαν χιλιοι λαθρομεταναστες, απο τους οποιους 750 Αλβανοι, και οι υπολοιποι αλλων εθνικοτητων. Στο μεταξυ, τουρκοι δουλεμποροι αποβιβασαν 16, λαθρομεταναστες στο Φαρμακονησι και τη Χιο.

Στις Βρυξελλες, συνεδριαζει σημερα η αρμοδια οικονομικη επιτροπη της Κομισιον, προκειμενου να αποφασισει για το υψος των αποζημιωσεων που θα καταβληθουν απο τη Δευτερα στους κτηνοτροφους του Εβρου, που υπεστησαν ζημιες λογω των κρουσματων του αφθωδους πυρετου.

Επανερχεται απο τη Δευτερα ο δακτυλιος στο κεντρο της Αθηνας. Ετσι τη Δευτερα απο τις 7 το πρωι εως τις 8 το βραδυ, θα κυκλοφορουν στο κεντρο της πρωτευουσας, τα ΙΧ με ζυγο αριθμο κυκλοφοριας.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εξαρθρωθηκε εξαμελης σπειρα που προωθουσε στην πορνεια μεσω αγγελιων σε εφημεριδες με μεγαλη κυκλοφορια νεαρες αλλοδαπες και κυριως Αλβανιδες. Προκειται για τα αδελφια Γιαννουλα και Βασιλη Ρουσιωτη, 43 και 51 ετων αντιστοιχα, οι οδηγοι ταξι Γιωργος Καρατζιας, 38 ετων και Αθανασιος Τοσκας, 41 ετων, καθως και οι Αλβανιδες Στρεσκα-Αικατερινη Κοτση, 23 ετων και Μικελα Βογιατζη, 21 ετων.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με αντιπαλους στα μετρα τους κληρωθηκαν οι ελληνικες ομαδες για τα κυπελα Ευρωπης στο ποδοσφαιρο. Συγκεκριμενα, η ΑΕΚ στο κυπελο κυπελουχων θα αντιμετωπισει τη σλοβακικη Τσεμλον Ουμενε. Ο πρωτος αγωνας θα γινει στις 12 Σεπτεμβριου στη Νεα Φιλαδελφεια και ο επαναληπτικος στις 26 στη Σλοβακια. Η ουγγρικη Φερεντσβαρος θα ειναι η αντιπαλος του Ολυμπιακου στον πρωτο γυρο του κυπελου ΟΥΕΦΑ. Ο πρωτος αγωνας θα γινει στις 10 Σεπτεμβριου στη Βουδαπεστη και ο επαναληπτικος στη 24 στον Πειραια. Τελος ο Παναθηναικος θα κοντραριστει για αλλη μια φορα με την πολωνικη Λεγκια Βαρσοβιας στις 10 Σεπτεμβριου στο Ολυμπιακο σταδιο και στις 24 στη Βαρσοβια.

Η εθνικη μας ομαδα βολει των εφηβων, στον πρωτο αγωνα της για το διεθνες τουρνουα που διεξαγεται στην Κατανια της Ιταλιας, επεβληθη του αντιστοιχου συγκροτηματος της Γαλλιας με 3-1. Στο τουρνουα μετεχουν ακομη οι εθνικες ομαδες εφηβων της Ιταλιας και του Βελγιου.

Την 12-η θεση κατεκτησε η εθνικη μας ομαδα χαντμπολ των νεων στο ευρωπαικο πρωταθλημα που εγινε στην πολη Οραντεα της Ρουμανιας, αφου σε αγωνα καταταξης εχασε 27-23 απο την αντιστοιχη της Σουηδιας.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Συνεχισθηκε και σημερα το θετικο κλιμα στο Χρηματιστηριο, οπου οι μετοχες των μετοχων σημειωσαν εντονες ανοδικες τασεις, ενω κατακορυφη αυξηση σημειωσε και ο ογκος των συναλλαγων. Ο γενικος δεικτης τιμων εκλεισε στα υψηλοτερα επιπεδα των τελευταιων πεντε μηνων, τις 940,85 μοναδες, καταγραφοντας ανοδο 1,86%. Η αξια των συναλλαγων εφτασε στα 12,3 δις. δρχ. Ο δεικτης σε εβδομαδιαια βαση απεκομισε υψηλα κερδη σε ποσοστο 6,52%. Οι επιμερους δεικτες εκλεισαν ως εξης: Τραπεζες ανοδος 1,47%, Ληζινγκ ανοδος 0,08%, Ασφαλειες ανοδος 2,21%, Επενδυσεις ανοδος 1,75%, Βιομηχανιες ανοδος 0,98%, Κατασκευων ανοδος 4,34%, Συμμετοχων ανοδος 2,11%, Διαφορες ανοδος 1,05%. Ο δεικτης της παραλληλης αγορας ενισχυθηκε σε ποσοστο 1,13%. Απο τις 242 μετοχες που σημειωσαν πραξη, 161 εκλεισαν με ανοδο, 61 με πτωση και 20 παρεμειναν αμεταβλητες.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Βελτιωση θα παρουσιασει αυριο ο καιρος σε ολοκληρη τη χωρα, που θα ειναι σχεδον αιθριος, ενω οι σποραδικες βροχες θα περιοριστουν στα ανατολικα και βορεια. Οι ανεμοι θα πνεουν απο δυτικες διευθυνσεις μετριοι και τοπικα ισχυροι, ενω η θερμοκρασια στα βορεια θα κυμανθει 17με 28 βαθμους, στα υπολοιπα ηπειρωτικα 19 με 31 και στα νησια 22 με 30. Σχεδον αιθριο καιρο, με μετριους εως ισχυρους ανεμους και θερμοκρασια 21 με 30 και 19 με 27 αντιστοιχα, θα εχουν αυριο Αθηνα και Θεσσαλονικη.

(Δ.Κ.) ΑΠΕ 23/08 19:04


Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html cv1.00 run on Friday, 23 August 1996 - 22:20:02