Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Aug. 23)

Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Απο στιγμη σε στιγμη η ανακοινωση του πρωθυπουργου για προκηρυξη προωρων εκλογων, στις 22 Σεπτεμβριου. Σε εξελιξη απο τις εξι το απογευμα η συνεδριαση του υπουργικου συμβουλιου.
  • Στον Προεδρο της Δημοκρατιας αυριο ο Πρωθυπουργος, οπου θα ζητησει να υπογραψει το διαταγμα διαλυσης της Βουλης.
  • Εντονες διεργασιες στα κομματικα επιτελεια για την καταρτιση των συνδυασμων. Στην Αθηνα, μετακινειται απο την Αχαια, ο Γιωργος Παπανδρεου, βεβαιη θεωρειται η συνεργασια του Μιμη Ανδρουλακη με το ΠΑΣΟΚ. Προβλημα στη Νεα Δημοκρατια με τη Ντορα Μπακογιαννη, που επιθυμει να κατελθει στην Αθηνα.
  • Το Σαββατο, η πρωτη συνεδριαση της εκλογικης επιτροπης της Πολιτικης Ανοιξης. Την Κυριακη συνεδριαζουν τα κομματικα οργανα Συνασπισμου και ΚΚΕ.
  • Το προγραμμα Ιπποκρατης για υγειονομικη θωρακιση των νησιων του Αιγαιου, εξηγγειλε ο Αναστασιος Πεπονης. Για προεκλογικα τερτιπια κανει λογο η Πολιτικη Ανοιξη.
  • Το Δεκεμβριο θα αρχισει τη λειτουργια του το ανοιχτο πανεπιστημιο, στο οποιο θα φοιτουν ατομα ηλικιας 25-50 ετων και θα πληρωνουν συμβολικα διδακτρα.
  • Αρνητικη απαντηση για συναντηση Κληριδη - Ντενκτας εδωσε στον Γουσταβ Φεισελ ο προεδρος της Κυπρου. Απορριπτει η Αθηνα την προταση της Αγκυρας για διμερη ελληνοτουρκικο διαλογο.
  • Σε κατ'αρχην συμφωνια για την ειρηνευση στην Τσετσενια, κατεληξαν ο στρατηγος Λεμπεν και ο αρχηγος των Τσετσενων ανταρτων.
  • Μεσα σε κλιμα θλιψης και οργης κηδευτηκαν στο Βελγιο, τα δυο οκταχρονα θυματα της σπειρας των παιδεραστων.
  • Ετοιμη δηλωνει η Ταιβαν να αρχισει συνομιλιες με την Κινα.
  • Και νεα ανοδος στο Χρηματιστηριο. Ενισχυμενος κατα 0,76% ο γενικος δεικτης.
  • Τοπικες βροχες και εντονες καταιγιδες σε πολλες περιοχες της χωρας αυριο. Μετριοι μεχρι ισχυροι οι ανεμοι. Το θερμομετρο θα δειξει απο 18 μεχρι 33 βαθμους.


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Την προκηρυξη προωρων εκλογων για την Κυριακη 22 Σεπτεμβριου, ανακοινωσε ο Πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης, μετα το περας της εκτακτης συνεδριασης του Υπουργικου Συμβουλιου, τα μελη του οποιου ενεκριναν ομοφωνα την εισηγηση του. Ο Πρωθυπουργος αιτιολογωντας την αποφαση του για προωρες εκλογες επικαλεστηκε τις προκλησεις σε εθνικο, κοινωνικο και οικονομικο επιπεδο, η αντιμετωπιση των οποιων οπως ειπε, χρειαζεται αλματα και οχι βηματα. Για το λογο αυτο προσθεσε, πρεπει να ανανεωθει η λαικη εντολη και να προκυψει μια ισχυρη κυβερνηση, που θα μπορεσει να απαντησει στις προκλησεις αυτες. Ο κ. Σημιτης, τονισε επισης οτι η χωρα πρεπει να παρει εγκαιρα μετρα, ωστε να μη χασει το τρενο της ευρωπαικης ενοποιησης, τονιζοντας παραλληλα οτι επιτακτικη αναγκη ειναι ο ριζικος εκσυγχρονισμος της οικονομιας και της κοινωνιας. Χρειαζονται τομες, σε κοινωνια, παιδεια και δημοσια διοικηση, προσθεσε ο Πρωθυπουργος, πρωτοβουλιες στα Βαλκανια, αλλα και ολοπλευρη διπλωματικη δραστηριοποιηση για την αντιμετωπιση της τουρκικης απειλης. Ο Πρωθυπουργος, σημειωσε οτι μια μακρα προεκλογικη περιοδος θα ηταν καταστροφικη για τα συμφεροντα του εθνους, και προσθεσε οτι χρειαζονται πολιτικες με βαθος χρονου, που μονο μια κυβερνηση με προσφατη λαικη εντολη θα μπορεσει να παρει. Το ΠΑΣΟΚ, υπογραμμισε θα θεσει στο λαο το σχεδιο του για τη δημιουργια μιας ισχυρης Ελλαδας, με δυνατη φωνη. Ο κ. Σημιτης ανακοινωσε οτι αυριο θα επισκεφθει τον Προεδρο της Δημοκρατιας, απο τον οποιο θα ζητησει να υπογραψει το Προεδρικο Διαταγμα για τη διαλυση της Βουλης.

Ο Μιλτιαδης Εβερτ, κατηγορησε τον Πρωθυπουργο, οτι επελεξε το δρομο της αναξιοπιστιας και οτι ειπε ενσυνειδητα ψεμματα στο λαο. Προσθεσε επισης, οτι οι εκλογες γινονται προκειμενου να συγκαλυφθουν τα αδιεξοδα στα οποια εχει οδηγησει την οικονομια η κυβερνηση του κ. Σημιτη. Ο κ. Εβερτ εκανε επισης λογο για συμφεροντα που καλυπτουν τον Πρωθυπουργο και σημειωσε οτι οι προωρες εκλογες θα ματαιωσουν τον εκσυγχρονισμο που επαγγελεται ο Πρωθυπουργος. Προσωπικη επιθεση κατα του κ. Σημιτη εξαπελυσε ο Αντωνης Σαμαρας, κανοντας λογο για πρωτοφανη επιδειξη πολιτικου τυχοδιωκτισμου και τυφλη υπακοη σε εκεινους που μεθοδευσαν την αναρριχηση του στην ηγεσια του ΠΑΣΟΚ και στην πρωθυπουργια.

Μνημειο πολιτικης απατης, χαρακτηριζει το ΚΚΕ τους λογους που επικαλειται ο Πρωθυπουργος για τις προωρες εκλογες, κατηγορωντας τον οτι χρησιμοποιει τα εθνικα θεματα ως προπετασμα καπνου για τις πραγματικες επιδιωξεις του ΠΑΣΟΚ και την υφαρπαγη της ψηφου του λαου. Για αλματα στο κενο κανει λογο ο Νικος Κωνσταντοπουλος, επισημαινοντας οτι οι εκλογες γινονται για να υπηρετηθουν μικροκομματικες μεθοδευσεις της ηγεσιας του ΠΑΣΟΚ. Αποκαλυφθηκε το αναχρονιστικο και αντιδημοκρατικο προσωπο του ΠΑΣΟΚ, δηλωσε ο Δημητρης Τσοβολας.

Στα κομματικα επιτελεια συνεχιζονται οι διεργασιες για την καταρτιση των συνδυασμων. Συμφωνα με πληροφοριες ο Μιμης Ανδρουλακης θα συναντηθει το Σαββατο με τον πρωθυπουργο, οπου αναμενεται να οριστικοποιηθει η συνεργασια του με το ΠΑΣΟΚ. Ο Κωστας Λαλιωτης δεν θα ειναι στο επικρατειας και θα κατεβει στη Β' Πειραια, ενω μετακινειται απο την Αχαια στην Α' Αθηνων ο Γιωργος Παπανδρεου. Στη Νεα Δημοκρατια προβλημα φαινεται να δημιουργειται με την Ντορα Μπακογιαννη, η οποια επιθυμει να πολιτευθει στην Αθηνα και οχι στην Ευρυτανια. Ο Μιλτιαδης Εβερτ συναντηθηκε με το προεδρειο της ΓΕΣΕΒΕ και υποσχεθηκε πως αν το κομμα του γινει κυβερνηση θα καταργησει τα αντικειμενικα κριτηρια.Η Πολιτικη Ανοιξη κατηγορησε τον κ. Εβερτ για υποσχεσιολογια και προεκλογικα πυροτεχνηματα. Στην Πολιτικη Ανοιξη τωρα συσταθηκε η επιτροπη εκλογικου αγωνα, με επικεφαλης τον ευρωβουλευτη Νικητα Κακλαμανη. Την Κυριακη θα συνεδριασουν εκτακτως η Κεντρικη Επιτροπη του ΚΚΕ και η Κεντρικη Πολιτικη Επιτροπη του Συνασπισμου.

Στην Πολιτικη Ανοιξη τωρα συσταθηκε η επιτροπη εκλογικου αγωνα, επικεφαλης της οποιας τεθηκε ο ευρωβουλευτης Νικητας Κακλαμανης και θα συνεδριασει για πρωτη φορα το Σαββατο. Στο ΚΚΕ, η Γενικη Γραμματεας Αλεκα Παπαρηγα, ματαιωσε την περιοδεια της στη Ζακυνθο και την Κυριακη θα πραγματοποιηθει εκτακτη συνοδος της Κεντρικης Επιτροπης. Εκτακτη συγκληση της Κεντρικης Πολιτικης Επιτροπης, αποφασισε για την Κυριακη και ο Συνασπισμος, ενω ο Προεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημητρης Τσοβολας, συνεχιζει την περιοδεια του σε περιοχες της χωρας και το Σαββατο θα βρισκεται στη Συρο.

Στο μεταξυ δεκα βουλευτικες εδρες αλλαζουν περιφερεις στις επικειμενες εκλογες λογω της ανακατανομης που επιφερει η τελευταια απογραφη του 1991. Την μεριδα του λεοντος σε κερδισμενες εδρες παιρνει η Β`Αθηνας, στην οποια καταληγουν οι εξι απο αυτες. Οι υπολοιπες δυο κατατασσονται στο υπολοιπο Αττικης και απο μια στην Α`Θεσσαλονικης και το Ηρακλειο.

Το νεο προγραμμα υγειονομικης θωρακισης των νησιων του Αιγαιου εξηγγειλε ο υπουργος Υγειας. Οπως δηλωσε ο κ. Πεπονης, το προγραμμα, συνολικου κοστους 35 δις δρχ, θα ειναι ετοιμο μεχρι το 2. 000 και δινει ιδιαιτερη εμφαση στον εκσυχρονισμο του ΕΚΑΒ, το οποιο προμηθευεται 4 ελικοπτερα και δυο μικρα αεροσκαφη. Ακομη δημιουργειται υποδομη τριτοβαθμιας περιθαλψης στα αγροτικα ιατρεια και τοποθετουνται γιατροι ολων των ειδικοτητων σε κεντρα υγειας που βρισκονται στα μεγαλυτερα νησια. Τα νοσοκομεια Συρου Ροδου και Λεσβου θα αποκτησουν μοναδες εντατικης θεραπειας , τεχνητου νεφρου, και εμφραγματων, ενω θα αρχισει προγραμμα τηλειατρικης με το οποιο εξειδικευμενοι γιατροι θα μπορουν να δινουν οδηγιες στους γιατρους των νησιων. Για εκσυγχρονισμενο παλαιοκομματισμο και προεκλογικα τερτιπια, κανει λογο η Πολιτικη Ανοιξη.

Την εναρξη λειτουργιας του Ανοιχτου Πανεπιστημιου απο το Δεκεμβριο ανακοινωσε ο υπουργος παιδειας Γιωργος Παπανδρεου. Στο ανοιχτο Πανεπιστημιο θα μπορουν να εισαγονται χωρις εξετασεις ατομα ηλικιας απο 25 - 50 ετων και τα πτυχια θα ειναι ισοτιμα με των υπολοιπων πανεπιστημιων, ενω τις ειδικοτητες που θα επιλεγουν οι υποψηφιοι θα παρακολουθουν με αλληλογραφια, με ηλεκτρονικους υπολογιστες η με βιντεοκασετες. Το πανεπιστημιο θα επιδοτειται απο το κρατος και οι φοιτητες θα πληρωνουν συμβολικα διδακτρα. Ο υπουργος εξηγγειλε επισης την ιδρυση ανωνυμης εταιριας, η οποια θα διαχειριζεται το το κεφαλαιο εθνικης παιδειας, υψους 200 δις δραχμων, οι τοκοι του οποιου θα απορροφουνται απο τα πανεπιστημια, με σκοπο να αυξηθει ο αριθμος των εισακτεων απο την επομενη ακαδημαικη χρονια.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε κατ'αρχην συμφωνια για την επιλυση της κρισης στην Τσετσενια, κατεληξαν ο στρατηγος Λεμπεντ και ο αρχηγος του γενικου επιτελειου των τσετσενικων δυναμεων, Ασλαν Μασχαντοφ. Την ειδηση μετεδωσε το πρακτορειο Ιντερφαξ επικαλουμενο τον εκπροσωπο του στρατηγου Λεμπεντ και συμφωνα με αυτο, η συμφωνια επετευχθη σε οτι αφορα τον χωρισμο των εμπολεμων και την οριοθετηση των ζωνων ελεγχου των δυο πλευρων. Στη Μοσχα ωστοσο, ο προεδρος Μπορις Γιελτσιν εξεφρασε την δυσαρεσκεια του για την πολιτικη που ακολουθει ο Λεμπεντ στην Τσετσενια, τονιζοντας οτι δεν υπαρχουν ακομα αποτελεσματα της πολιτικης αυτης. Την ιδια ωρα, ο στρατηγος Πουλικοφσκι που ειχε ανακοινωσει την ματαιωθεισα τελικως επιθεση εναντιον του Γκροζνι, μετατιθεται και την θεση του αναλαμβανει ο Βιατσεσλαβ Τιχομιροφ.

Ημερα πενθους και οργης σημερα στο Βελγιο καθως πανω απο 100. 000 ατομα κατεκλυσαν τη Λιεγη για να παραστουν στην κηδεια των δυο οκταχρονων θυματων της σπειρας των παιδεραστων. Ο πληθυσμος ολοκληρης της χωρας τηρησε ενος λεπτου σιγη στη μνημη των δυο θυματων, ενω τα καταστηματα της Λιεγης παρεμειναν κλειστα για τρεις ωρες. Η πομπη που συνοδευαν 16 μοτοσικλετιστες της αστυνομιας, περασε μπροστα απο τα σπιτια των δυο κοριτσιων, ενω εκατονταδες στεφανια με λουλουδια ειχαν τοποθετηθει στις πυλες του ναου που τελεσθηκε η νεκρωσιμη ακολουθια.

Ετοιμη να επαναλαβει τις συνομιλιες με την Κινα, δηλωσε η Ταιβαν ανταποκρινομενη θετικα στην σχετικη προταση του Πεκινου, χαρακτηριζοντας μαλιστα την αποκατασταση των επαφων ως το πιο σημαντικο καθηκον. Νωριτερα, εκπροσωπος του Πεκινου ειχε δηλωσει πως ηλθε πλεον η ωρα για την επαναληψη του πολιτικου διαλογου με την Ταιβαν, καλωντας την κυβερνηση της Ταιπει να λαβει πρακτικα μετρα στην κατευθυνση αυτη.

Ενα ατομο σκοτωθηκε και αλλα εικοσι τραυματισθηκαν απο εκρηξη που σημειωθηκε σε σχολειο του Εμελουρντ, στη βορεια Ολλανδια. Οπως μετεδωσε η ολλανδικη τηλεοραση, ο λεβητας του σχολειου τελουσε υπο επισκευη και απο τη εκρηξη προκληθηκαν σοβαρες ζημιες, χωρις ομως να εκδηλωθει πυρκαγια.

Εκρηξη στην κεντρικη δεξαμενη καυσιμων του, ενδεχεται να σημειωθηκε στο Μποινγκ 747 της ΤΩΑ, που κατεπεσε στη θαλασσα στις 15 Ιουλιου παρασερνοντας στον θανατο 230 ανθρωπους, ανακοινωσε ο υπευθυνος της ομαδας που ερευνουσε τα αιτια του πολυνεκρου δυστυχηματος. Απεφυγε ωστοσο να προσδιορισει τα αιτια που προκαλεσαν την εκρηξη.

Εκθεση του αμερικανικου Πενταγωνου αναφερει οτι ενδεχομενως αμερικανοι στρατιωτες που ελαβαν μερος στον πολεμο του Κολπου, να εκτεθηκαν σε χημικα οπλα στην αρχη του πολεμου. Η εκθεση αυτη επιβεβαιωνει τους φοβους χιλιαδων βετερανων στρατιωτων που αποδιδουν στις ενοχλησεις που αισθανονται στην εκθεση τους σε χημικα οπλα.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την αρνητικη απαντηση του Εθνικου Συμβουλιου της Κυπρου για κατ'ιδιαν συναντηση Κληριδη Ντενκτας, επεδωσε ο προεδρος της Κυπρου στον ειδικο αντιπροσωπο του γ.γ. του ΟΗΕ Γουσταβ Φεισελ, με τον οποιο ειχε σημερα συναντηση μιας ωρας στη Λευκωσια. Στην Αθηνα ο κυβερνητικος εκπροσωπος απερριψε την προταση της Αγκυρας για διμερη διαλογο Ελλαδας - Τουρκιας για το Κυπριακο, τονιζοντας οτι η Κυπρος ειναι ανεξαρτητο κρατος και δεν ειναι δυνατον να συζητουν αλλοι για την τυχη της. Απο την πλευρα του ο εκπροσωπος του υπουργειου Εξωτερικων, επανελαβε οτι το Κυπριακο δεν ειναι ελληνοτουρκικο, αλλα διεθνες προβλημα, που αποτελει μειζον εθνικο θεμα για την Ελλαδα και απο την επιλυση του οποιου εξαρταται η ομαλοποιηση των ελληνοτουρκικων σχεσεων. Στο μεταξυ η κυπριακη αστυνομια ερευνα τις καταγγελιες για την εξαφανιση του 18χρονου εθνοφρουρου Χαραλαμπου Γιαγκου, που υπηρετουσε σε μοναδα της Παφου.

Τον περιορισμο του εμπαργκο στις εξαγωγες ελληνικων κρεατων, που εχει επιβληθει με αφορμη τα κρουσματα αφθωδους πυρετου, μονο στην περιοχη της Ροδοπης και του Εβρου, αναμενεται να αποφασισει αποψε η μονιμη κτηνιατρικη επιτροπη της Κομισιον, που συνεδριαζει στις Βρυξελλες. Αυριο, θα συνεδριασει η αρμοδια οικονομικη επιτροπη, προκειμενου να αποφασισει για το υψος των κονδυλιων για τις αποζημιωσεις των κτηνοτροφων του Εβρου, που θα αρχισουν να καταβαλλονται απο τη Δευτερα. Στο μεταξυ, αναστελλεται προσωρινα η εισαγωγη απο την Τουρκια, οπου ενδημει ο αφθωδης πυρετος, ολων των φυτικων προιοντων προς αποφυγη μεταδοσης του ιου.

Απο τη νεα Βουλη θα ψηφισθει τελικα η τροπολογια του υπουργειου Αναπτυξης για τις αυξησεις των διδακτρων σε ιδιωτικα σχολεια, φροντιστηρια και ινστιτουτα επαγγελματικης καταρτισης. Ο υφυπουργος Αναπτυξης, Μιχαλης Χρυσοχοιδης, διευκρινισε οτι οσοι γονεις καταβαλουν αυξησεις μεγαλυτερες απο αυτες που εχει καθορισει το υπουργειο, τοτε η διαφορα θα τους επιστραφει με τα τελευταια διδακτρα τον Μαιο του 1997.

Στο σταδιο της νομικης επεξεργασιας βρισκεται νομοσχεδιο του υπουργειου Μεταφορων, συμφωνα με το οποιο μεσα στα επομενα τεσσερα χρονια θα αλλαξει ριζικα ο στολος των συγκοινωνιων της Αθηνας. Το νομοσχεδιο προβλεπει προμηθεια 750 λεωφορειων, 114 τρολει και 80 βαγονιων του ΟΣΕ, ενω το κοστος θα ανελθει στα 80 δις. δραχμες.

Σε ορμητηριο αποβιβασης λαθρομεταναστων, εχουν μετατρεψει τις τελευταιες μερες το Αγαθονησι, οι τουρκοι δουλεμποροι. Στη βραχονησιδα Πιτα, κοντα στο Αγαθονησι, εντοπιστηκαν, απο περιπολικο σκαφος 19 Ιρακινοι λαθρομεταναστες, που τους αποβιβασε τουρκος δουλεμπορος, στον οποιο κατεβαλαν 2. 500 δολλαρια ο καθενας. Στο μεταξυ αλλοι 37 Ιαρακινοι λαθρομεταναστες κρατουνται στο νησι απο τις 13 του μηνος.

Μονο ανησυχια προκαλεσε η σεισμικη δονηση μεγεθους 4,2 βαθμων της κλιμακας Ριχτερ, που σημειωθηκε τα ξημερωματα στη θαλασσια περιοχη του Αντιρριου, στον Πατραικο Κολπο. Ο σεισμος εγινε ιδιαιτερα αισθητος στην Πατρα και στις γυρω περιοχες.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Σε κινηματογραφουπολη της Ελλαδας μεταβαλλεται η Δραμα. Το Φεστιβαλ Ταινιων Μικρου Μηκους αναβαθμιζεται και αναπτυσσεται, ενω σημαντικα θα ειναι τα χρηματικα ποσα που θα εισρευσουν στην πολη, αφου εξασφαλιζεται, εκτος των αλλων, η ετησια χρηματοδοτηση του φεστιβαλ απο το υπουργειο Πολιτισμου. Τελος, υπαρχει η δυνατοτητα εξευρεσης και αλλων ποσων απο χρηματοδοτικες πηγες της Ευρωπαικης Ενωσης.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με σκυμμενα τα κεφαλια περασαν αυτη την φορα την πορτα που βρισκεται μετα απο τον ελεγχο διαβατηριων στο αεροδρομιο της Αθηνας, οι παικτες και ο προπονητης του Παναθηναικου, μετα την χθεσινοβραδυνη βαρια ηττα απο την νορβηγικη Ροζενμποργκ, με 3-0 μια ηττα που σημανε και τον αποκλεισμο των πρωταθλητων Ελλαδας απο τους 16 του τσαμπιονς λιγκ

Αρχιζει αυριο με την συμμετοχη του Ερυθρου Αστερα, του Παπαγου, του Σπορτιγκ και φυσικα του Πανιωνιου το 7-ο διεθνες τουρνουα μπασκετ ``Ανδρεας Βαρικας`` που διοργανωνει η ομαδα της Νεας Σμυρνης στην μνημη του αξεχαστου παραγοντα του Πανιωνιου. Η προετοιμασια των ``κυανερυθρων`` συνεχισθηκε και σημερα με διπλες προπονησεις, ενω για πρωτη φορα ολοι οι παικτες του Πανιωνιου θα τεθουν στην διαθεση του προπονητη της ομαδας, Ευθυμη Κιουμουρτζογλου.

Ο πρωταθλητης μας του τενις Παντελης Μοσχουτης προκριθηκε στον δευτερο γυρο του διεθνους τουρνουα που διεξαγεται στο Βαρεζε της Ιταλιας και ειναι το τριτο απο τα τεσσερα του σατελαιτ "ΙΤΑΛΥ ΙΙΙΙ", το οποιο εχει συνολικα επαθλα 25. 000 δολλαριων.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Σε ανοδικη τροχια κινηθηκαν και σημερα οι τιμες των μετοχων με αποτελεσμα ο Γενικος Δεικτης Τιμων να κλεισει στις 923,63 μοναδες ενισχυμενος σε ποσοστο 0,76%. Η αξια των συναλλαγων ανηλθε στα 7 δις. δραχμες. Απο τις 230 μετοχες που διακινηθηκαν συνολικα, 104 εκλεισαν με ανοδο 102 με πτωση και 24 παρεμειναν αμεταβλητες. Οι επιμερους δεικτες εκλεισαν ως εξης: Τραπεζες ανοδος 0,66%, Ασφαλειες ανοδος 0,96%, Επενδυσεις πτωση 0,34%, Ληζινγκ πτωση 0,63% Βιομηχανικες ανοδος 0,47%, Κατασκευαστικες ανοδος 0,51%, Διαφορες ανοδος 0,16%, Συμμετοχων ανοδος 0,21%. Ο δεικτης της παραλληλης αγορας υποχωρησε κατα 0,32%.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικες βροχες και καταιγιδες, που κατα τοπους θα ειναι εντονες θα εχει αυριο η βορεια Ελλαδα, το Ιονιο και το βορειο Αιγαιο, ενω στην υπολοιπη χωρα, ο καιρος προβλεπεται σχεδον αιθριος. Οι ανεμοι θα ειναι δυτικοι μετριοι και το απογευμα τοπικα ισχυροι. Η θερμοκρασια στα βορεια θα κυμανθει 18 με 30 βαθμους, στα υπολοιπα ηπειρωτικα 20 με 33 και στα νησια 23 με 32. Βροχες και τοπικες καταιγιδες, κυριως το απογευμα, μετριους ανεμους και θερμοκρασια 22 με 33 και 19 με 29
Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html cv1.00 run on Friday, 23 August 1996 - 16:03:33