Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Aug. 25)

Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Κορυφωνονται οι διεργασιες στα κομματα για τον καθορισμο της προεκλογικης στρατηγικης που θα ακολουθησουν, ενω στο υπουργειο Εσωτερικων βρισκεται σε εξελιξη απο το απογευμα υπο την προεδρια του κ. Τσοχατζοπουλου, συσκεψη της διακομματικης επιτροπης για την κατανομη του τηλεοπτικου χρονου στα κομματα απο τα τηλεοπτικα μεσα ενημερωσης και τις δαπανες των κοματων.

Στο ΠΑΣΟΚ, αναμενεται αυριο να ανακοινωθουν οι προτασεις του κομματος για τους ορους διεξαγωγης της προεκλογικης εκστρατειας, ενω ο πρωθυπουργος συνανταται με τον Μιμη Ανδρουλακη, ο οποιος σε συνεντευξη του στην Ελευθεροτυπια, επιβεβαιωνει ουσιαστικα την καθοδο του με το ψηφοδελτιο του ΠΑΣΟΚ. Την Πεμπτη θα συνεδριασει εκ νεου το Εκτελεστικο Γραφειο και το Σαββατο η Κεντρικη Επιτροπη, για να οριστικοποιησει τις λιστες με τους υποψηφιους του κομματος.

Στη Νεα Δημοκρατια θα συνελθει την Τριτη σε κοινη συνεδριαση η Κοινοβουλευτικη Ομαδα και η Κεντρικη Επιτροπη, ενω μεχρι την Τεταρτη θα εχουν οριστικοποιηθει οι προτασεις απο τις Νομαρχιακες Επιτροπες για τους υποψηφιους του κομματος. Συμφωνα με πληροφοριες θεωρειται βεβαια η υποψηφιοτητα της κ. Ντορας Μπακογιαννη στην Α' Αθηνων, ενω στις 3 πρωτες θεσεις του ψηφοδελτιου Επικρατειας περιλαμβανονται οι κυριοι Τσαλδαρης, Μολυβιατης και Παυλοπουλος. Σε εγκυκλιο του προς τις Νομαρχιακες Επιτροπες ο κ. Εβερτ καλει τα στελεχη του κομματος σε προσκλητηριο εκφραζοντας τη βεβαιοτητα της νικης του κομματος.

Η Πολιτικη Ανοιξη, οπως δηλωσε ο επικεφαλης της προεκλογικης εκστρατειας Νικητας Κακλαμανης, θα δωσει εμφαση στα εθνικα θεματα και την οικονομια. Την αισιοδοξια του οτι ο Συνασπισμος θα επανελθει στη Βουλη, εξεφρασε ο Νικος Κωνσταντοπουλος στην εισηγηση του προς την Κεντρικη Πολιτικη Επιτροπη της παραταξης, κατηγορωντας τον πρωθυπουργο οτι προσεφυγε σε προωρες εκλογες για εσωκομματικους υπολογισμους και σκοπιμοτητες. Παραλληλα καλεσε τον κ. Σημιτη και τους αρχηγους των αλλων κομματων σε τηλεοπτικο διαλογο.

Τους ορους της προεκλογικης εκστρατειας του Κομμουνιστικου Κομματος συζητα απο το απογευμα η Κεντρικη Επιτροπη του κομματος, και θα παρουσιαστουν αυριο απο την κ. Αλεκα Παπαρηγα στη διαρκεια συνεντευξης Τυπου στο Ζαππειο Μεγαρο. Προσωπικη επιθεση στον πρωθυπουργο ασκησε ο Δημητρης Τσοβολας μιλωντας στην Κεντρικη Επιτροπη του ΔΗΚΚΙ. Ο κ. Τσοβολας υποστηριξε οτι κανενα κομμα δεν προκειται να εξασφαλισει αυτοδυναμια στη Βουλη.

Η προεκλογικη εκστρατεια αρχισε ηδη απο στελεχη των κομματων με συνεντευξεις τους στις εφημεριδες. Το ΠΑΣΟΚ, μετα τις εκλογες δεν θα ακολουθησει πολιτικη παροχων, ουτε λιτοτητας και νεων φορων, δηλωνει στην Ελευθεροτυπια ο Γιαννος Παπαντωνιου ενω ο Κωστας Λαλιωτης μιλωντας στο Εθνος εκτιμα οτι υπαρχουν ιδιαιτερα ευνοικες συνθηκες για νικη του ΠΑΣΟΚ.

Απο την πλευρα του ο Γιωργος Σουφλιας υποστηριζει οτι μονο μια κυβερνηση της Νεας Δημοκρατιας ειναι δυνατον να βγαλει τη χωρα απο τα σημερινα αδιεξοδα ενω η Ντορα Μπακογιαννη δηλωνει στην Απογευματινη πως φιλοδοξια της Νεας Δημοκρατιας δεν ειναι να αναδειχθει σε μια κυβερνηση διαχειρισης αλλα να σπασει τον φαυλο κυκλο της ελληνικης πολιτικης ζωης.

Χιλιαδες εκδρομεις και παραθεριστες εχουν παρει το δρομο της επιστροφης, καθως ενοψει των εκλογων, οι δημοσιοι υπαλληλοι πρεπει να ειναι απο αυριο στις θεσεις τους. Ιδιαιτερα αυξημενη, αλλα χωρις σημαντικα προβληματα, ειναι η κινηση στις δυο εθνικες οδους, ενω η Τροχαια εχει παρει μετρα για την ομαλη επιστροφη των Αθηναιων.

Ομως, θλιβερος ειναι ο απολογισμος των θυματων αυτου του διημερου, καθως σε 124 τροχαια δυστυχηματα που σημειωθηκαν σε ολοκληρη τη χωρα, 23 ατομα εχασν τη ζωη τους και 148 τραυματισθηκαν. Σε μετωπικη συγκρουση που εγινε στον εθνικο δρομο Καβαλας-Ξανθης ξεκληριστηκε μια οικογενεια Θεσσαλονικεων. Νεκροι ειναι ο Δημητρης Χουζουρης 38 ετων, οδοντιατρος, η 36χρονη συζυγος του Πολυμνια και οι κορες τους Ελενη και Δεσποινα 7 και 4 χρονων αντιστοιχα. Επισης σκοτωθηκε η Γκερλιντε Πετριδου, που επεβαινε στο αλλο αυτοκινητο.

Στο νοσοκομειο Παιδων Αγια Σοφια, νοσηλευεται το βρεφος τριων η τεσσαρων μηνων, που βρεθηκε σε εισοδο μονοκατοικιας στην περιοχη του Κολωνου. Συμφωνα με τους γιατρους η κατασταση της υγειας του ειναι επιβαρυμενη, καθως οπως διαπιστωθηκε εχει υποβληθει σε επεμβαση για την τοποθετηση βαλβιδας στην καρδια. Απο την αστυνομια γινονται ερευνες για να βρεθουν οι γονεις του.

Αντιπροσωπεια των δικηγορικων συλλογων της Ελλαδος βρισκεται στη Λευκωσια, προκειμενου να εξετασει μαζι με τους Κυπριους δικηγορους τις νομικες προεκτασεις των προσφατων γεγονοτων στη Δερυνεια.Η γαλλικη εφημεριδα Φιγκαρο στο ενθετο περιοδικο της υπογραμμιζει οτι η δολοφονια των δυο αοπλων ελληνοκυπριων, διαπραχθηκε εν ψυχρω απο τους Γκριζους Λυκους, τους οποιους αποκαλει επαγγελματιες της βιας, που ηρθαν με διαταγη απο την Τουρκια για να διαπραξουν αυτη τη θηριωδια.

Επανερχεται απο αυριο ο δακτυλιος στο κεντρο της Αθηνας. Ετσι απο τις 7 το πρωι εως τις 8 το βραδυ, θα κυκλοφορουν μονο τα ΙΧ με ζυγο αριθμο κυκλοφοριας.

ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιχνη νιτρογλυκερινης εντοπιστηκαν στα συντριμια του μοιραιου τζαμπο της ΤΩΑ, που κατεπεσε στον Ατλαντικο, κοντα στη Νεα Υορκη, δηλωσαν οι ανακριτες που εχουν αναλαβει την υποθεση. Παντως εξεφρασαν την εκπληξη τους για το πως βρεθηκε η νιτρογλυκερινη, μετα απο αρκετες μερες παραμονης της ατρακτου στη θαλασσα, αφου η ουσια αυτη διαλυεται στο νερο.

Πανω απο 1. 000 Ρωσοι στρατιωτες εχουν εγκαταλειψει την πρωτευουσα της Τσετσενιας Γκροζνι, μετα τη συμφωνια καταπαυσης του πυρος. Παντως οι συνομιλιες για την ειρηνη στην Τσετσενια αναβληθηκαν προσωρινα επειδη οι αυτονομιστες ανταρτες παραβιασαν τη συμφωνια καταπαυσης του πυρος και πραγματοποιησαν τουλαχιστον 10 επιθεσεις εναντιον ρωσικων δυναμεων.

Υπο το φως των δημοσκοπησεων, που φερουν τον Μπιλ Κλιντον να εχει σαφες προβαδισμα εναντι του αντιπαλου Μπομπ Ντοουλ. πραγματοποιειεται αυριο στο Σικαγο το συνεδριο του Αμερικανικου Δημοκρατικου Κομματος. Οι περισσοτεροι απο 4. 000 συνεδροι θα ορισουν τον Μπιλ Κλιντον και τον αντιπροεδρο Αλ Γκορ, ως τους υποψηφιους του κομματος στις προεδρικες εκλογες της 5ης Νοεμβριου.

Ο Ισραηλινος προεδρος Εζερ Βαισμαν δηλωσε οτι θα συναντηθει εντος του 1996 με τον Παλαιστινιο ηγετη Γιασερ Αραφατ, ενω και ο πρωθυπουργος της χωρας Βενιαμιν Νετανιαχου εξεφρασε την πεποιθηση του οτι συντομα θα εχει και ο ιδιος συναντηση με τον Αραφατ.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αιθριος θα ειναι αυριο ο καιρος σε ολοκληρη τη χωρα και μονο στα βορεια ηπειρωτικα θα αναπτυχθουν τοπικες νεφωσεις. Οι ανεμοι θα ειναι βορειοι ασθενεις μεχρι μετριοι και η θερμοκρασια στα βορεια θα κυμανθει 16 με 31 βαθμους, στα υπολοιπα ηπειρωτικα 18 με 33 και στα νησια 21 με 30. Αιθριο καιρο με ασθενεις ανεμους και θερμοκρασια 21 με 33 και 17 με 31 αντιστοιχα, θα εχουν αυριο Αθηνα και Θεσσαλονικη.
Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html cv1.00 run on Sunday, 25 August 1996 - 15:06:30