Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Jul. 21)

Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 1996

Απο ιδιαιτερα επιφυλακτικοι μεχρι απαισιοδοξοι, εμφανιζονται οι θεραποντες γιατροι της Αλικης Βουγιουκλακη, καθως χαρακτηριζουν μη αναστρεψιμη την κατασταση της υγειας της, παρα τις αναλαμπες που παρουσιασε σημερα. Οπως δηλωναν οι γιατροι ολες οι ζωτικες λειτουργιες της δημοφιλους ηθοποιου, που ειναι σε ηπατικο κωμα, βρισκονται σε πτωση και κανεις δεν μπορει να προβλεψει τι θ'ακολουθησει τις επομενες ωρες Στο νοσοκομειο συνεχιζεται η προσελευση του κοσμου που σπευδουν να συμπαρασταθουν στην εθνικη μας σταρ.

Σε συναγερμο εχει τεθει η αστυνομια της Κρητης προκειμενου να εντοπισει και να συλλαβει τους δυο βαρυποινιτες Ευαγγελο Σελειανακη και Δημητρη Λιαμαρκοπουλο, οι οποιοι μαζι με αλλους εξι κρατουμενους των φυλακων Αλικαρνασου, που ηδη συνεληφθησαν, καταφεραν να αποδρασουν. Συμφωνα με τα στοιχεια που εχει συλλεξει η αστυνομια η αποδραση ηταν καλα οργανωμενη, με βοηθεια απ'εξω, καθως τα ξημερωματα βρεθηκε ενα αυτοκινητο, ΤΟΓΙΟΤΑ ΣΤΑΡΛΕΤ, το οποιο φαινεται οτι χρησιμοποιησαν οι δραπετες. Μεσα στο αυτοκινητο βρεθηκαν δυο χειροβομβιδες, σφαιρες, μαχαιρια, ναρκωτικα χαπια.

Ιδιαιτερα σημαντικη χαρακτηριζεται για το ΠΑΣΟΚ η εβδομαδα που αρχιζει αυριο, καθως αναμενεται να ληφθουν αποφασεις που εχουν σχεση με τις οργανωτικες και τη δομη του κυβερνωντος κομματος. Αυριο θα συνεδριασει υπο την προεδρια του Κωστα Σημιτη το Εκτελεστικο Γραφειο και την Πεμπτη θα συνελθει η Κεντρικη Επιτροπη για να εγκρινει τις αλλαγες, που θα προτεινει η Ομαδα Εργασιας που εχει συσταθει υπο τον Κωστα Σκανδαλιδη. Επισης, θα εκλεγουν οι γραμματεις των Τομεων Δρασης.

Ο υπουργος Παιδειας Γιωργος Παπανδρεου σε συνεντευξη του στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαινει οτι την επιλογη του για στηριξη του κ. Σημιτη την εκανε σκεπτομενος τον Ανδρεα Παπανδρεου, σημειωνει οτι μπορουν να γινουν μονο καποιες διορθωτικες αλλαγες στην κυβερνηση, τασσεται κατα ενος ριζικου ανασχηματισμου και προτεινει ενα νεο μοντελο οργανωσης του ΠΑΣΟΚ.

Κορυφωνεται η αγωνια των υποψηφιων των φετινων γενικων εξετασεων, καθως μεχρι την Πεμπτη θα αναρτηθουν οι καταλογοι με τις αναλυτικες βαθμολογιες, απο τις οποιες θα παρουν μια πρωτη γευση αν θα εισαχθουν σε καποια σχολη των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Οι καταλογοι με τους υποψηφιους που εισαγονται κατα σχολη θα αναρτηθουν στο τελος Αυγουστου.

Επιμενει στις αυξησεις πανω απο τον πληθωρισμο, σε μισθους και συνταξεις το 1997, ο υπουργος Εθνικης Οικονομιας, ενω προαναγγελει οτι δεν θα υπαρξει μεγαλη διαφοροποιηση στην εισοδηματικη πολιτικη. Σε συνεντευξη του στον Τυπο της Κυριακης ο κ. Παπαντωνιου προαναγγελει επισης δραστικο περιορισμο στις προσληψεις και καταργησεις η συγχωνευσεις τουλαχιστον δυο χιλιαδων οργανισμων του δημοσιου τομεα.

Σωα ειναι τα 24 μελη του πληρωματος, τεσσερις Ελληνες και εικοσι αλλοδαποι ναυτικοι του φορτηγου πλοιου ΙΜΑΝ το οποιο εγκαταλειφθηκε λογω εισροης υδατων,25 μιλια δυτικα της Ταιβαν. Οι τεσσερις Ελληνες ναυτικοι ειναι ο πλοιαρχος Βικτωρας Μιχοπουλος, ο πρωτος μηχανικος Μιχαλης Μητρακας, ο δευτερος μηχανικος Κυριακος Κιουρτζιδης και ο μαγειρας Ηλιας Τσιτιριδης, οι οποιοι με τους αλλους 20 ναυτικους παρεληφθησαν απο σκαφος της ακτοφυλακης.

Οικογενειακη βεντετα σημειωθηκε στις Συκιες της Θεσσαλονικης, οταν ο 50χρονος Νικος Χουντζιδης κρατωντας ενα τσεκουρι επιτεθηκε και τραυματισε σοβαρα τον αδελφο του Χρηστο,51 χρονων, τη μητερα του Βεργω,87 χρονων και τον 25χρονο γιο του Δημητρη, που προσπαθησε να τον αφοπλισει. Μετα την πραξη του ο Χουντζιδης, παραδοθηκε στην αστυνομια.

Αλλοι 14 Ιρακινοι λαθρομεταναστες εντοπισθηκαν και συνεληφθησαν απο στρατιωτικη περιπολο στην Κω. Συμφωνα με τους ιδιους εφθασαν στο νησι απο τις τουρκικες αρχες με ταχυπλοο σκαφος, που οδηγουσε Τουρκος.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τη στιγμη που τα Αμερικανικα μεσα ενημερωσης συνεχιζουν την ανθελληντικη εκστρατεια για τα αιτια της πτωσης του Μποιγνκ της ΤΩΑ, δυο δημοσιογραφοι του κρατικου γαλλικου ραδιοφωνου, περασαν χωρις ελεγχο απο τις υπηρεσιες ασφαλειας του αεροδρομιου Κενεντυ της Νεας Υορκης, και εφθασαν στο χωρο της επιβιβασης της εταιριας ΤΩΑ, χωρις να γινουν αντιληπτοι. Δηλωσαν, μαλιστα, οτι εχουν τραβηξει πληθος φωτογραφιων για να αποδειξουν την αληθεια των ισχυρισμων τους. Δημοσιευμα των Σαντει Ταιμς, στο Λονδινο, αναφερει οτι το Ισραηλ ειχε προειδοποιησει μυστικα τις Ηνωμενες Πολιτειες πριν απο την εκρηξη στο Τζαμπο της ΤΩΑ, για ενδεχομενο τρομοκρατικης ενεργειας σε αμερικανικο αεροσκαφος απο εξτρεμιστες ισλαμιστες.

Ο φιλοισραηλινος Στρατος του Νοτιου Λιβανου, ανακοινωσε την απελευθερωση 45 κρατουμενων, σε ανταλλαγη με τις σορους των δυο ισραηλινων στρατιωτων, βασει της συμφωνιας που επετευχθη, μεταξυ του Ισραηλ και της Χεσμπολλαχ.

Η Τανσου Τσιλερ επανεξελεγη με συντριπτικη πλειοψηφια αρχηγος του κομματος του Ορθου Δρομου, απο το συνεδριο του κομματος. Η κ. Τσιλερ επανεξελεγη για περιοδο δυο χρονων, με 1095 ψηφους σε συνολο 1208 παροντων συνεδρων. Στο μεταξυ,22 Κουρδοι αυτονομιστες ανταρτες σκοτωθηκαν τις δυο τελευταιες μερες, κατα τη διαρκεια συγκρουσεων με τον τουρκικο στρατο στη νοτιοανατολικη περιοχη της χωρας.

Σε περισσοτερους απο 300 εχει φθασει ο αριθμος των νεκρων απο την επιδρομη ανταρτων Χουτου εναντιον καταυλισμου προσφυγων της φυλης Τουτσι στην περιοχη Γκιτεγκα του Μπουρουντι. Τα περισσοτερα θυματα ειναι χηρες και ορφανα.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αγωνες σε 19 αθληματα περιλαμβανει το αποψινο προγραμμα των Ολυμπιακων Αγωνων της Ατλαντα. Απο ελληνικης πλευρας εθνικη μας ομαδα υδατοσφαιρισης των ανδρων δινει τα ξημερωματα τον δευτερο αγωνα της, με αντιπαλο την αντιστοιχη των Ηνωμενων Πολιτειων, ενω η εθνικη μπασκετ δινει το δευτερο αγωνας της με την αντιστοιχη της Βραζιλιας.

Η χωρας μας διεκδικει το πρωτο της μεταλλιο με τον πρωταθλητη μας στα 59 κιλα της Αρσεως Βαρων Λεωνιδα Σαμπανη, που διατηρει σοβαρες ελπιδες για να ανεβει στο βαθρο. Απο Ελληνικης πλευρας αγωνιζονται ακομη η κολυμβητρια μας Τονια Μαχαιρα, που προκριθηκε στον μικρο τελικο των 200 μετρων ελευθερας, αφου τερματισε πρωτη στην σειρα της με 2 πρωτα 3 δευτερα 21/100, που αποτελει νεο πανελληνιο ρεκορ.

Στο μεταξυ, εντυπωσιακο ξεκινημα εκανε ο πρωταθλητης μας της ελληνορωμαικης παλης στην κατηγορια των 48 κιλων, Γιαννης Αγκατζανιαν, αφου στον πρωτο αγωνα του για το Ολυμπιακο τουρνουα, νικησε 10-0 στα σημεια τον Περουβιανο Χορχε Ινετσκας.

Εννεα πανελληνια ρεκορ καταρριφθηκαν στο πανελληνιο πρωταθλημα ποδηλασιας πιστας Εφηβων , Γυναικων και Νεανιδων, που ολοκληρωθηκε σημερα στο εθνικο ποδηλατοδρομιο , με την συμμετοχη 136 αθλητων και αθλητριων απο 32 συλλογους.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδον αιθριος θα ειναι αυριο ο καιρος σ'ολοκληρη τη χωρα εκτος απο τα ηπειρωτικα, κεντρικα και βορεια, οπου ενδεχεται να σημειωθουν τοπικες βροχες η καταιγιδες. Οι ανεμοι θα ειναι, στα δυτικα ασθενεις μεχρι μετριοι και στ'ανατολικα ισχυροι και τοπικα πολυ ισχυροι.Η θερμοκρασια στα βορεια θα κυμανθει 17 με 28 βαθμους, στα υπολοιπα ηπειρωτικα 21 με 33 και στα νησια 22 με 29. Πιθανη βροχη, τις θερμες ωρες της ημερας, μετριους μεχρι ισχυρους ανεμους και θερμοκρασια 23 με
Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.00 run on Sunday, 21 July 1996 - 16:37:40