Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Jul. 12)

Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 1996
Οκταημερη απαγορευση εξαγωγων ζωντων ζωων, νωπου κρεατος και υποπροιοντων τους απο την Ελλαδα λογω του αφθωδους πυρετου εισηγειται η Κτηνιατρικη Επιτροπη της Ευρωπαικης Ενωσης.

Σκληρη και αδικαιολογητη η αποφαση δηλωνει ο υφυπουργος Γεωργιας, Αποστολος Φωτιαδης, που σημειωνει οτι δεν θα υπαρξουν επιπτωσεις καθως η χωρα μας δεν εξαγει ζωντα ζωα και κρεατα.

Τις προυποθεσεις αρσης του ελληνικου βετο στην κοινοτικη χρηματοδοτηση της Τουρκιας παρουσιασαν ο πρωθυπουργος και ο υπουργος Εξωτερικων στον Ιρλανδο υπουργο Εξωτερικων, Ντικ Σπρινγκ.

Την προσεχη εβδομαδα στην Αθηνα η μονιμη αντιπροσωπος των Ηνωμενων Πολιτειων στον ΟΗΕ για συνομιλιες επι των ελληνοτουρκικων σχεσεων και το Κυπριακο.

Προσκληση για διαλογο απηυθυνε στις δυναμεις της ευρυτερης Αριστερας η υπουργος Αναπτυξης, Βασω Παπανδρεου. Προσωπικη η δηλωση της υπουργου λεει ο κυβερνητικος εκπροσωπος και δηλωνει οτι δεν γνωριζει αν ηταν ενημερος ο πρωθυπουργος.

Σε υφεση η πυρκαγια στην Καρυστο. Ηδη ομως εχει καψει πανω απο χιλια στρεμματα δασους.

Συγγνωμη απο το επιβατικο κοινο για την ταλαιπωρια που υφισταται ζητησε η Ολυμπιακη.

Το κυβερνητικο εργο στους τομεις της αρμοδιοτητας τους συζητησαν με τον πρωθυπουργο οι υπουργοι ΠΕΧΩΔΕ και Δημοσιας Ταξης.

Περισσοτερα απο 300 χιλιαδες αυτοκινητα κυκλοφορουν ανασφαλιστα εκτιμα η Ενωση Ασφαλιστικων Εταιριων.

Στο τελος Αυγουστου θα επαναληφθουν οι συνομιλιες Αθηνων - Σκοπιων για το ονομα.

Τις Κυκλαδες περιοδευει ο προεδρος της Νεας Δημοκρατιας Μιλτιαδης Εβερτ.

Απο 22 εως 25 Ιουλιου αναμενεται να αναρτηθουν οι πινακες με τα βαθμολογικα στοιχεια των υποψηφιων στις Γενικες Εξετασεις.

Λαθρομεταναστες και δυο Τουρκοι δουλεμποροι συνεληφθησαν στη νησο Στρογγυλη κοντα στο Καστελοριζο.

Ενας νεκρος και τριαντα τραυματιες απο τη δευτερη βομβιστικη επιθεση σε τρολει της Μοσχας.

Εκρυθμη η κατασταση στη βορειο Ιρλανδια. Συγκρουσεις μεταξυ καθολικων και αστυνομιας.

Το Ευρωπαικο Δικαστηριο απερριψε προσφυγη της Βρετανιας για την αρση των εξαγωγων βρετανικου βοδινου.

Ανοδος 0,28% στο Χρηματιστηριο.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Την απαγορευση των εξαγωγων απο ολοκληρη την Ελλαδα διχηλων ζωων, αιγοπροβατων, βοοειδων και χοιρων, νωπου κρεατος και των υποπροιοντων τους που δεν εχουν υποστει θερμικη επεξεργασια, συμπεριλαμβανομενων και των γαλακτοκομικων, αποφασισε η Μονιμη Κτηνιατρικη Επιτροπη της Ευρωπαικης Ενωσης. Η αποφαση εχει επειγοντα και προσωρινο χαρακτηρα και θα ισχυσει για οκτω ημερες μολις επικυρωθει απο την Ευρωπαικη Επιτροπη. Σκληρα και αδικαιολογητα χαρακτηρισε ο υφυπουργος Γεωργιας Αποστολος Φωτιαδης, τα μετρα που πηρε εστω και προσωρινα η κτηνιατρικη επιτροπη στις Βρυξελλες. Παραλληλα, επεσημανε οτι τα μετρα της κτηνιατρικης επιτροπης, δεν εχουν αλλες επιπτωσεις, παρα μονο ψυχολογικες στο καταναλωτικο κοινο, αλλα ουτε και οικονομικες διοτι δεν κανουμε εξαγωγες ουτε ζωντων ζωων ουτε κρεατων. Την προσεχη εβδομαδα κλιμακιο κοινοτικων εμπειρογνωμονων θα επισκεφθει τις πληγεισες απο το αφθωδη πυρετο περιοχες. Εφοσον διαπιστωθει οτι δεν υπαρχει επεκταση της επιζωοτιας εκτος της περιοχης οπου εχει ηδη εντοπιστει, η αποφαση θα μετατραπει και θα υιοθετηθουν μετρα σε περιφερειακο επιπεδο. Μετρα αυξημενης επαγρυπνησης ισχυουν στους νομους Δραμας, Καβαλας και Σερρων, οπου οι κτηνιατροι ελεγχουν σχολαστικα ενα προς ενα τα ζωα. Ιδια μετρα ισχυουν και στους τελωνειακους σταθμου Κηπων και Καστανιων Εβρου, καθως και στον Προμαχωνα Σερρων.

Τις προυποθεσεις αρσης του ελληνικου βετο στην κοινοτικη χρηματοδοτηση της Τουρκιας παρουσιασαν σημερα ο πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης και ο υπουργος Εξωτερικων, Θεοδωρος Παγκαλος στον Ιρλανδο υπουργο Εξωτερικων Ντικ Σπρινγκ που βρισκεται στην Αθηνα. Το πακετο προβλεπει, συμφωνα με πληροφοριες, κοινη δηλωση των 15 για σεβασμο των Ανθρωπινων Δικαιωματων, του Διεθνους Δικαιου και των εξωτερικων συνορων της Κοινοτητας, καθως και αναληψη πρωτοβουλιας απο την Ευρωπαικη Ενωση για τα ελληνοτουρκικα. Επισης, προβλεπει την αναγκη για υπαρξη θετικης ανταποκρισης απο την Αγκυρα ενδεχομενως με τη μορφη καποιας δηλωσης ενω τονιζεται οτι η εκταμιευση των χρηματων απο τα κοινοτικα ταμεια δεν θα πρεπει να γινει πριν απο την ολοκληρωση της ευρωπαικης πρωτοβουλιας.

Οι ελληνοτουρκικες σχεσεις και το κυπριακο θα συζητησουν την προσεχη Τεταρτη ο πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης με τη μονιμη αντιπροσωπο των Ηνωμενων Πολιτειων στον ΟΗΕ κυρια Ολμπραιτ η οποια θα πραγματοποιησει περιοδεια σε Αθηνα, Αγκυρα και Λευκωσια. Στο Λονδινο συναντωνται σημερα ο ειδικος αντιπροσωπος της Βρετανιας στο Κυπριακο Σερ Ντειβιντ Χανι, με τον ειδικο αντιπροσωπο του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Χαν Σουγκ Τζου, για να εξετασουν τις εξελιξεις στο κυπριακο μετα τις προσφατες επαφες στη Λευκωσια.

Στο μεταξυ, περισσοτερες απο χιλιες παραβιασεις του ελληνικου εναεριου χωρου σημειωθηκαν απο τουρκικα μαχητικα αεροσκαφη το πρωτο εξαμηνο του 1996. Οι προκλησεις τετραπλασιαστηκαν μετα την κριση των Ιμια και συνεχιζονται μεχρι και σημερα παρα τη δεσμευση της Αγκυρας, να μην πραγματοποιηθουν στρατιωτικες ασκησεις στο Αιγαιο τους θερινους μηνες. Ο κυβερνητικος εκπροσωπος δηλωσε οτι οι παραβιασεις του ελληνικου εναεριου χωρου απο τουρκικα αεροσκαφη προκαλουν οξυνση στις ελληνοτουρκικες σχεσεις, οι οποιες ειναι ψυχρες αν και η Ελλαδα επιθυμει την εξομαλυνση τους. Με τα στοιχεια που δοθηκαν στη δημοσιοτητα, αναφορικα με τις παραβιασεις, συνεχισε ο κ. Ρεππας, υπαρχει μια σαφης εικονα και ενα μηνυμα οτι ο προκαλων ειναι η Τουρκια.

Προσκληση για διαλογο χωρις προκαταληψεις μεταξυ των δυναμεων της ευρυτερης αριστερας, απηυθυνε η υπουργος Αναπτυξης, Βασω Παπανδρεου, σε συνεντευξη της στην εφημεριδα τα ΝΕΑ. Η δηλωση της κυριας Παπανδρεου, αποκτα ιδιαιτερη σημασια, καθως γινεται μολις μια ημερα πριν τη συνοδο της Κεντρικης Πολιτικης Επιτροπης του Συνασπισμου που θα ασχοληθει με τις εξελιξεις στο χωρο του ΠΑΣΟΚ μετα και την εκλογη του κ. Σημιτη. Παντως, το μεσημερι ο εκπροσωπος χαρακτηρισε προσωπικη τη δηλωση της κυριας Παπανδρεου, τονιζοντας οτι δεν γνωριζει εαν τα οσα ειπε η υπουργος Αναπτυξης ηταν εν γνωσει του πρωθυπουργου. Παραλληλα, σημειωσε οτι η κυβερνηση ενδιαφερεται για την ομαλοτητα και τη σταθεροτητα και ως εκ τουτου επιδιωκει την επικοινωνια και το διαλογο μεταξυ των πολιτικων δυναμεων. Τελος, ειπε, οτι δεν γινεται λογος για εκλογικη συνεργασια, προσθεσε οτι δεν υπαρχει θεμα εκλογων και δεν τιθεται θεμα ανασχηματισμου και σημειωσεε οτι ο υπαρχων εκλογικος νομος καλυπτει απολυτως τις επιλογες της κυβερνησης.

Ενα τετραχρονο αγορακι σκοτωθηκε και η μητερα του τραυματιστηκε σοβαρα, οταν συνετριβη στο σπιτι τους, στην Πανσακολα της Φλοριδα, μαχητικο αεροσκαφος το οποιο ειχε εγκαταλειψει νωριτερα ο πιλοτος του λογω βλαβης στον κινητηρα. Το αεροσκαφος τυπου Φ-16, ειχε απογειωθει απο την βορεια Καρολινα και κατευθυνοταν στην Φλοριδα, οταν ο πιλοτος διαπιστωσε σοβαρη βλαβη στον κινητηρα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανθρωποκυνηγητο εχει εξαπολυσει η αστυνομια της Μοσχας για τη συλληψη του δραστη της νεας βομβιστικης επιθεσης που σημειωθηκε το πρωι σε τρολει της ρωσικης πρωτευουσας και στοιχισε τη ζωη ενος ατομου και τον τραυματισμο αλλων 30. Οι υποψιες στρεφονται εναντιον τσετσενων αυτονομιστων και η αστυνομια με την βοηθεια ηλεκτρονικων υπολογιστων εφτιαξε το σκιτσο ενος Καυκασιου που θεωρειται υποπτος.Η δευτερη αυτη βομβιστικη επιθεση, μια μολις μερα μετα τον τραυματισμο αλλων τεσσαρων ατομων παλι σε τρολει της Μοσχας, εχει προκαλεσει την αγανακτηση της πολιτικης ηγεσιας και ο πρωθυπουργος Βικτορ Τσερνομιρντιν δηλωσε οτι θα ηγηθει ο ιδιος των σκληρων μετρων που προκειται να παρει η κυβερνηση για την αντιμετωπιση της τρομοκρατιας. Απο την πλευρα του ο προεδρος Μπορις Γιελτσιν υπεγραψε σχετικο διαταγμα, ενω ηδη περισσοτεροι απο 1000 στρατιωτες του υπουργειου Εσωτερικων αναπτυχθηκαν στη Μοσχα και στις γυρω περιοχες για την διαφυλαξη της δημοσιας ασφαλειας.

Εκρυθμη παραμενει η κατασταση στη Βορειο Ιρλανδια ενω στο Μπελφαστ οι Διαμαρτυρομενοι πραγματοποιησαν κατω απο ισχυρες αστυνομικες δυναμεις νεα πορεια προς τις καθολικες συνοικιες. Νωριτερα ειχαν σημειωθει επεισοδια μεταξυ αστυνομιας και Καθολικων που διαμαρτυρονταν για την διελευση των Διαμαρτυρομενων απο τις συνοικιες τους, με αποτελεσμα να τραυματισθουν αρκετα ατομα και γινουν συλληψεις.

Στο κενο επεσε η προσφυγη της Βρετανιας για αρση της απαγορευσης των εξαγωγων του βρετανικου βοδινου που εχει επιβαλει η Ευρωπαικη Ενωση, μετα την απορριπτικη αποφαση του Ευρωπαικου Δικαστηριου.Η Βρετανια ειχε προσφυγει στο Ευρωπαικο Δικαστηριο και ζητουσε την ακυρωση ολων των απαγορευσεων που αφορουσαν τις εξαγωγες βρετανικου βοδινου και των υποπροιοντων του, μετα την εκδηλωση της σπογγωδους εγκεφαλοπαθειας στα βοοειδη της χωρας.

Σε δικη παραπεμπονται δυο πρωην πρωθυπουργοι της Ιταλιας. Προκειται για τον Σιλβιο Μπερλουσκονι και τον Μπετινο Κραξι. Ο Μπερλουσκονι κατηγορειται οτι εξοφλησε οφειλες της εταιριας του Φινινβεστ, υψους 10 δις λιρετων το 1991 προς μια αλλη εταιρια, η οποια στην συνεχεια διοχευτεσε τα χρηματα αυτα στον Μπετινο Κραξι. Η δικη ορισθηκε για τις 21 Νοεμβριου.

Σε ηλικια 100 ετων εγκατελειψε χθες τα εγκοσμια σε ξενωνα της Τσιουαουα στο βορειο Μεξικο, η Σολεδαδ Σεανεθ, τελευταια συντροφος του θρυλικου επαναστατη Παντσο Βιλια που δολοφονηθηκε στα 1923. Η εκλιπουσα, που συμφωνα με τον θρυλο ηταν μια εκ των 25 γυναικων με τις οποιες μοιρασθηκε τη ζωη του ο Βιλια, ηταν η μονη νομιμη συζυγος του και ειχε αποκτησει μαζι του ενα γιο που πεθανε σε ηλικια 29 ετων.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε υφεση βρισκεται η φωτια που μαινοταν επι δυο μερες στην Καρυστο, αφου εκαψε πανω απο χιλια στρεμματα δασικων εκτασεων στις περιοχες Μηλιες και Πηγαδακια. Στις προσπαθειες κατασβεσης πηραν μερος πεντε οχηματα της Πυροσβεστικης και δασικης υπηρεσιας, καθως και δασοκομαντος. Ωστοσο ο δημαρχος της πολης καθως και ο αρχηγος της Πυροσβεστικης, Νικος Αλεβιζακης, εκαναν λογο για εμπρησμο.

Συγγνωμη απο το επιβατικο κοινο για την ταλαιπωρια που υφισταται απο τις συνεχομενες καθυστερησεις στις πτησεις των αεροπλανων, ζητησε με ανακοινωση της η Ολυμπιακη Αεροπορια. Επισημανε οτι θα καταβαλλει καθε δυνατη προσπαθεια για την ελαχιστοποιηση των καθυστερησεων, ωστοσο αφησε αιχμες οτι για την κατασταση αυτη δεν ευθυνεται παντοτε η Ολυμπιακη Αεροπορια, καθως οπως υποστηριζει, εμπλεκονται και αλλοι φορεις.

Διαδοχικες συναντησεις με τον υπουργο Περιβαλλοντος Κωστα Λαλιωτη και τον υπουργο Δημοσιας Ταξης Κωστα Γειτονα, ειχε το μεσημερι ο πρωθυπουργος, Κωστας Σημιτης. Ο κ. Λαλιωτης ειπε οτι ειχαν μια γονιμη και εποικοδομητικη συζητηση για τα προγραμματα και τις πρωτοβουλιες του ΥΠΕΧΩΔΕ αλλα και για την πορεια και την εξελιξη των μεγαλων εργων. Απο την πλευρα του ο κ. Γειτονας ειπε οτι συζητησε με τον πρωθυπουργο θεματα της αρμοδιοτητας του στα πλαισια μιας γενικοτερης προσπαθειας επιταχυνσης των κυβερνητικων ρυθμων. Οταν ρωτηθηκε αν συζητηθηκαν θεματα τρομοκρατιας η η προσφατη επιθεση κατα του φρουρου των γραφειων του ΠΑΣΟΚ ο κ. Γειτονας ειπε οτι ειναι και αυτα θεματα της αρμοδιοτητας του. Τελος, χαρακτηρισε ασκοπη την προσφατη κινητοποιηση των ανδρων των Σωματων Ασφαλειας γιατι δινονται πολυ γενναιες αυξησεις με βαση την παρουσα οικονομικη συγκυρια.

Περισσοτερα απο 300. 000 οχηματα κυκλοφορουν ανασφαλιστα, συμφωνα με εκτιμησεις των υπηρεσιων της Ενωσης Ασφαλιστικων Εταιριων Ελλαδας. Ηδη, απο τους ελεγχους της Τροχαιας κατα το πρωτο εξαμηνο του 1996, εντοπιστηκαν 11. 560 ανασφαλιστα οχηματα. Η Ενωση Ασφαλιστικων Εταιριων, με ανακοινωση της, υπενθυμιζει οτι η ελλειψη ασφαλιστικης καλυψης εναντι τριτων, για αστικη ευθυνη, συνεπαγεται για τον ιδιοκτητη του οχηματος διοικητικες, οικονομικες και ποινικες ευθυνες.

Την κυβερνητικη δεσμευση, οτι μεσα στο 1997 θα υλοποιηθουν Συλλογικες Διαπραγματευσεις και θα συζητηθουν Συλλογικες Συμβασεις Εργασιας στο Δημοσιο, επανελαβε ο υπουργος Εσωτερικων-Δημοσιας Διοικησης και Αποκεντρωσης, Ακης Τσοχατζοπουλος, μιλωντας σε ημεριδα της ΑΔΕΔΥ στη Χαλκιδα. Ο κ. Τσοχατζοπουλος σημειωσε οτι η ομοφωνη επικυρωση των Διεθνων Συμβασεων Εργασιας 151 και 154 στη Βουλη, ανοιγει το δρομο και για την τυπικη κατοχυρωση του δικαιωματος των εργαζομενων στο Δημοσιο για συλλογικες διαπραγματευσεις. Σχετικα με τις μεταταξεις, ο κ. Τσοχατζοπουλος σημειωσε οτι εχουν ολοκληρωθει οι αιτησεις για τις παραμεθοριες περιοχες και οτι τον Οκτωβριο αναμενεται σχετικη νομοθετικη ρυθμιση που θα κλεινει το ζητημα.

Στα τελη Αυγουστου θα επαναληφθουν οι συνομιλιες Αθηνων - Σκοπιων για το θεμα του ονοματος, καθως η χθεσινη συναντηση εκπροσωπων των δυο χωρων δεν οδηγησε σε αποτελεσμα. Στο μεταξυ, με αφορμη την εξελιξη αυτη, η Νεα Δημοκρατια κατηγορει τον Πρωθυπουργο οτι προεβη σε υποχωρησεις και υπαναχωρησεις, πριν αναχωρησει για το ταξιδι του στις ΗΠΑ, χωρις να εχει φροντισει προηγουμενως να εξασφαλισει το παραμικρο αντισταθμισμα για την επιτυχη αντιμετωπιση του εθνικου ζητηματος. Η Ν.Δ. τονιζει οτι η ενδιαμεση συμφωνια της Νεας Υορκης κινδυνευει να οδηγησει μοιραια στην εγκαταλειψη του ονοματος Μακεδονια στα Σκοπια.

Στην Ανδρο βρισκεται απο το πρωι, ο Προεδρος της Νεας Δημοκρατιας, Μιλτιαδης Εβερτ, ο οποιος πραγματοποιει περιοδεια στις Κυκλαδες. Το απογευμα ο αρχηγος της Αξιωματικης Αντιπολιτευσης θα επισκεφθει την Τηνο. Επισης θα μεταβει στη Ναξο, την Αμοργο και τα Κουφονησια.

Δυο Τουρκοι δουλεμποροι προσπαθησαν τις πρωτες πρωινες ωρες να αποβιβασουν στη νησο Στρογγυλη κοντα στο Καστελλοριζο,19 Ιρακινους λαθρομεταναστες, μεταξυ των οποιων μια γυναικα και ενα παιδι. Εγιναν ομως αντιληπτοι απο στρατιωτικο παρατηρητηριο του νησιου, οι ανδρες του οποιου εριξαν προειδοποιητικες βολες στον αερα καθως το σκαφος ειχε παραβιασει τα εθνικα χωρικα υδατα. Οι Τουρκοι δουλεμποροι, συνεχισαν ομως να πλεουν προς τη Στρογγυλη, με αποτελεσμα οι ανδρες του παρατηρητηριου να βαλουν και εναντιον της βαρκας. Με τις πρωτες βολες τοσο οι δουλεμποροι οσο και οι λαθρομεταναστες επεσαν στη θαλασσα. Συνεληφθησαν ολοι και οδηγηθηκαν στο Καστελλοριζο για τις περαιτερω διαδικασιες.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Με συναυλια του Σερβοκροατη Γκοραν Μπρεγκοβιτς ανοιγει σημερα την αυλαια του το φετινο Φεστιβαλ Φιλιππων-Θασου, στο αρχαιο θεατρο Φιλιππων. Μοναδικη μουσικη παρασταση του φεστιβαλ, με λαικους μουσικους και αξιολογες φωνες. Το κοινο θα απολαυσει γνωστες μουσικες συνθεσεις του Γκοραν Μπρεγκοβιτς απο τις επιτυχημενες ταινιες Ο καιρος των τσιγγανων, Αριζονα Ντριμ και Αντεργκραουντ του σκηνοθετη Εμιρ Κουστουριτσα.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην αντεπιθεση περασαν οι παικτες της εθνικης ομαδας μπασκετ, μετα το οργιο παραπληροφορησης για τα γεγονοτα που συνεβησαν στο αεροπλανο που τους μετεφερε στις Ηνωμενες Πολιτειες. Ετσι λοιπον ανεθεσαν την υποθεση στον δικηγορο και προεδρο του Συνασπισμου, κ. Νικο Κωνσταντοπουλο, ο οποιος θα συγκεντρωσει ολα τα σχετικα με το θεμα δημοσιευματα και τις κασετες απο ραδιοφωνικες και τηλεοπτικες εκπομπες, καθως επισης και τις δηλωσεις διαφορων επωνυμων και στη συνεχεια θα προχωρησει σε μηνυσεις εναντιον οσων δυσφημισαν τους παικτες.

Το πρωτο βημα στη μακρα πορεια για την αναληψη της διοργανωσης των Ολυμπιακων αγωνων του 2004, κανει σημερα η ελληνικη επιτροπη διεκδικησης. Στην Ατλαντα των Ηνωμενων Πολιτειων, θα γινει η πρωτη παρουσιαση των υποψηφιοτητων των 11 πολεων που διεκδικουν τους αγωνες. Την ελληνικη υποψηφιοτητα θα παρουσιασει η προεδρος της επιτροπης διεκδικησης, κυρια Δασκαλακη-Αγγελοπουλου.

Εικοσι τεσσερις ποδοσφαιριστες θα περιλαμβανει η αποστολη του Ολυμπιακου, που θα αναχωρησει την Δευτερα για την Γερμανια, οπου θα συνεχιστει η προετοιμασια των ερυθρολευκων. Στο διαστημα της προετοιμασιας του ο Ολυμπιακος θα δωσει φιλικους αγωνες με την αυστριακη Τιρολο και την σκωτζεζικη Αμπερντην.

Η ποδοσφαιρικη ομαδα του ΠΑΟΚ βρισκεται απο σημερα στην τοποθεσια τρια - πεντε πηγαδια της Ναουσας, οπου και θα προετοιμαστει για πεντε ημερες. Στην ομαδα προκειται να ενσωματωθει την Κυριακη και ο νεοαποκτηθεις Πολωνος διεθνης ποδοσφαιριστης Λεσεκ Πις.

Στο αρχειο εθεσε τελικα ο αθλητικος δικαστης Ερωτοκριτος Ερωτοκριτου, λογω ελλειψεως στοιχειων , την πολυσυζητημενη υποθεση που αφορουσε ορισμενα αποτελεσματα σε αγωνες της τελευταιας ημερας για το πρωταθλημα ποδοσφαιρου της τριτης εθνικης κατηγοριας.

Η εθνικη ομαδα μπασκετ των εφηβων, θα διεκδικησει την 5-η θεση της γενικης καταταξης στο ευρωπαικο πρωταθλημα που γινεται στη Γαλλια. Το εθνικο μας συγκροτημα θα αντιμετωπισει αυριο το απογευμα (5μμ) στην πολη Ταρμπ την αντιστοιχη της Ιταλιας.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Μικρη ανοδο 0,28% σημειωσε ο γενικος δεικτης τιμων στην τελευταια συνεδριαση της εβδομαδος και εκλεισε στις 910,38 μοναδες, ενω σε εβδομαδιαια βαση κατεγραψε ανοδο 0,67%. Το επενδυτικο ενδιαφερον επικεντρωθηκε σε μετοχες των Κατασκευων και η αξια των αυναλλαγων εφθασε τα 7,1 δις. δρχ. Οι επιμερους δεικτες εκλεισαν ως εξης: Τραπεζες πτωση 0,08%, Ασφαλειες πτωση 0,42%, Ληζινγκ πτωση 0,91%, Επενδυσεις ανοδος 0,50%, Κατασκευες ανοδος 1,34%, Βιομηχανιες ανοδος 0,46%, Διαφορες ανοδος 0,19%, Συμμετοχων ανοδος 0,08%. Ο δεικτης Παραλληλης Αγορας ενισχυθηκε σε ποσοστο 1,07%.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Οι ισχυροι βορειοι ανεμοι θα ειναι το κυριο χαρακτηριστικο του αυριανου καιρου, που θα ειναι αιθριος, συμφωνα με τις προβλεψεις της Μετεωρολογικης Υπηρεσιας. Η θερμοκρασια θα κυμανθει στα βορεια 16 με 31 βαθμους, στα υπολοιπα ηπειρωτικα 18 με 33 και στα νησια 21 με 30 βαθμους Κελσιου. Αιθριο καιρο, βοριαδες και θερμοκρασια 21 με 33 και
Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.00 run on Friday, 12 July 1996 - 23:11:10