Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Jun. 26)

Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Συσσωμη η Ελλαδα αποχαιρετα το μεγαλο πολιτικο και ηγετη Ανδρεα Παπανδρεου.
  • Στις 2. 30 θα αρχισει η νεκρωσιμη ακολουθια στη Μητροπολη Αθηνων, ενω χιλιαδες κοσμου εχουν συρρευσει για το υστατο αντιο.
  • Στην Αθηνα εφθασαν δεκαδες αρχηγοι και εκπροσωποι ξενων κυβερνησεων και κομματων.
  • Χιλιαδες ατομα εφθασαν στην πρωτευουσα απο ολη την Ελλαδα με καθε μεταφορικο μεσο.
  • Σε ετοιμοτητα εχει τεθει το ΕΚΑΒ, προκειμενου να αντιμετωπισει εκτακτα περιστατικα απο την υψηλη θερμοκρασια.
  • Τις τελευταιες λεπτομερειες ενοψει του συνεδριου, εξετασε το Εκτελεστικο Γραφειο του ΠΑΣΟΚ, που συνεδριασε το πρωι.
  • Χωρις προβληματα συνεχιστηκαν το πρωι οι γενικες εξετασεις.
  • Νεκρος βρεθηκε τα ξημερωματα Αρχιμανδριτης, κοντα στο σιδηροδρομικο σταθμο Πελοποννησου, στην Αθηνα.
  • Στους 18 φθανουν οι νεκροι απο τη χθεσινη επιθεση σε αμερικανικη βαση στο Νταχραν της Σαουδικης Αραβιας.
  • Στο Καιρο βρισκεται σημερα ο υπουργος Εξωτερικων των Ηνωμενων Πολιτειων, Ουορεν Κριστοφερ.
  • Διεξαγονται το βραδυ στη Βρετανια οι δυο ημιτελικοι για το Ευρωπαικο Πρωταθλημα ποδοσφαιρου.


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η Ελλαδα αποχαιρετα το μεγαλο πολιτικο και ηγετη Ανδρεα Παπανδρεου. Συσσωμος ο πολιτικος κοσμος της χωρας, δεκαδες αρχηγοι και εκπροσωποι ξενων κρατων αλλα κυριως χιλιαδες ανθρωποι που τον αγαπησαν και πιστεψαν ς`αυτον τον συνοδευουν στην τελευταια του κατοικια. Ημερα πενθους σημερα αλλα και ημερα τιμης για τον Ανδρεα Παπανδρεου, καθως φιλοι και αντιπαλοι συμφωνουν οτι υπηρξε μια πολιτικη προσωπικοτητα που σημαδεψε την μεταπολιτευτικη περιοδο. Η νεκρωσιμη ακολουθια θα αρχισει στο Μητροπολιτικο ναο Αθηνων στις 2. 30, ενω στους γυρω δρομους, στο κεντρο της Αθηνας εχουν συρρευσει χιλιαδες ατομα για το τελευταιο κατευοδιο, του ιδρυτη του ΠΑΣΟΚ.

Στο εσωτερικο της Μητροπολης θα βρισκονται τετρακοσιοι περιπου επισημοι, ενω αλλες δυο εξεδρες για τους επισημους εχουν δημιουργηθει στο προαυλιο του ναου. Η νεκρωσιμη ακολουθια θα ψαλει χοροστατουντος του Αρχιεπισκοπου Αθηνων και πασης Ελλαδος Σεραφειμ, ενω τιμητικη φρουρα, απο μικτο στρατιωτικο αγημα εχει τοποθετηθει γυρω απο τη σορο του Ανδρεα Παπανδρεου. Εξω απο τη Μητροπολη βρισκεται η μπαντα της στρατιωτικης διοικησης Αθηνων και αγημα απο αξιωματικους και οπλιτες των τριων οπλων των Ενοπλων Δυναμεων. Θα ακολουθησει η εκφωνηση των επικηδειων απο τον Προεδρο της Δημοκρατιας, τον Πρωθυπουργο, τον Προεδρο της Βουλης, τους αρχηγους των κομματων, τον Γραμματεα του ΠΑΣΟΚ, τον υπουργο Εσωτερικων Δημοσιας Διοικησης και Αποκεντρωσης, την οικογενεια του εκλιποντος, τον Προεδρο της κοινοτητας Καλεντζιου Αχαιας και απο ενα ξενο επισημο.

Η τελετη αναμενεται να ολοκληρωθει στις 5 το απογευμα, οποτε η σορος του Ανδρεα Παπανδρεου θα τοποθετηθει σε ειδικα διαμορφωμενο κιλλιβαντα πυροβολου και η πομπη θα κατευθυνθει προς το Α`Νεκροταφειο. Επικεφαλης της πομπης θα ειναι μικτο αγημα των Ενοπλων Δυναμεων, με τα οπλα "υπο μαλης", θα ακολουθουν οι ιερεις και ανθυπολοχαγοι, οι οποιοι θα φερουν τα παρασημα και τις τιμητικες διακρισεις του εκλιποντος. Θα ακολουθει η σορος και η οικογενεια του Ανδρεα Παπανδρεου καθως και οι επισημοι. Η πομπη απο την οδο Μητροπολεως, θα κατευθυνθει στην πλατεια Συνταγματος, τη Λεωφορο Αμαλιας, την Αθανασιου Διακου και θα καταληξει στο Α`Νεκροταφειο μεσω Αναπαυσεως. Στο υψος της Βουλης, θα σταματησει για ενα λεπτο σιγης, ενω την ωρα αυτη θα ριφθουν 21 κανονιοβολισμοι απο το Λυκαβηττο και πανω απο τον Αττικο ουρανο θα πραγματοποιουν χαμηλες πτησεις αεροσκαφη Φ-16 και Μιραζ. Ο ενταφιασμος αναμενεται να γινει γυρω στις 7 σε χωρο που παραχωρησε ο Δημος Αθηναιων κοντα στον ταφο του πατερα του.

Στην Αθηνα εφθασαν η κυπριακη πολιτικη ηγεσια, με επικεφαλης τον Προεδρο της Δημοκρατιας, Γλαυκο Κληριδη, ο Προεδρος της Σερβιας, Σλομπονταν Μιλοσεβιτς, ο υπουργος Εξωτερικων της Τουρκιας, Εμρε Γκιονενσαι, ο αμερικανος ο υπουργος Οικονομικων, Ρομπερτ Ρουμπεν, ο υπουργος Εξωτερικων της Γερμανιας, Κλαους Κινκελ, οι πρωθυπουργοι της Βουλγαριας, της Αρμενιας, της Σλοβενιας, του Λιβανου, της Συριας, της Αλβανιας, της Βικτοριας της Αυστραλιας, ο πρωην Πρωθυπουργος της Ισπανιας, Φελιπε Γκονζαλες και αλλοι επισημοι. Χιλιαδες αστυνομικοι εχουν τεθει σε συναγερμο για την εξυπηρετηση και την προστασια των ξενων επισημων.

Οι χιλιαδες οπαδοι και στελεχη του ΠΑΣΟΚ, εφθασαν το πρωι απο ολη την Ελλαδα με καθε διαθεσιμο μεσον. Απο την Κρητη, εφθασαν 4 πλοια, πεντε οχηματαγωγα, γεματα κοσμο, δεκαδες πουλμαν ηρθαν στην Αθηνα απο πολλα μερη της χωρας, ενω αυξημενη ηταν και η κινηση στην Ολυμπιακη Αεροπορια. Το πρωι εφθασε ειδικα ναυλωμενη επιβατικη αμαξοστοιχια απο τη Θεσσαλονικη η οποια μετεφερε εκατονταδες φιλους, οπαδους, μελη και στελεχη απο τη Θεσσαλονικη. Απο το ΕΚΑΒ, εχουν τεθει σε ετοιμοτητα ολα τα νοσοκομεια της Αθηνας, καθως η θερμοκρασια εφθασε τους 39 βαθμους, ενω ασθενοφορα βρισκονται σε επικαιρα σημεια, προκειμενου να εξυπηρετησουν εκτακτα περιστατικα. Σημερα παραμενουν κλειστες ολες οι υπηρεσιες του δημοσιου και ευρυτερου δημοσιου τομεα σε ενδειξη πενθους, ενω η ΓΣΕΕ κηρυξε σταση εργασιας απο τη μια. Οι σημαιες κυματιζουν μεσιστιες τοσο στην Ελλαδα οσο και στην Κυπρο καθως και στις πρεσβειες της χωρας μας.

Το ΠΑΣΟΚ μπορει να εχασε τον ιδρυτη του αλλα δεν εχασε την ψυχη του, τονισε ο πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης `` αποχαιρετωντας`` τον Ανδρεα Παπανδρεου και προσθεσε οτι μπροστα στις ευθυνες που δημιουργουνται ``θα ανταποκριθουμε`` και ``θα δωσουμε στο εργο του συνεχεια και προοπτικη``, γιατι αυτο ``ειναι χρεος τιμης για μας``. Ο κ. Σημιτης τονισε οτι η σημερινη ημερα ειναι μερα οδυνης για τον Ελληνισμο και προσθεσε οτι ο Ανδρεας Παπανδρεου εχασε τη μονη μαχη που δεν μπορουσε να κερδισει, τη μαχη με το θανατο. Το ΠΑΣΟΚ, ειπε, στερειται του ιδρυτη και του δημιουργου του και εμεις στερουμαστε του ανδρος που μας ενεπνευσε με τις ιδεες του και παλαιψαμε μαζι του για να κανουμε πραξη τα οραματα του. Η σχεση μας μαζι του, σχεση αγαπης και σεβασμου στηριζοταν σε κοινες προσδοκιες και στη βαθεια πιστη οτι τα ονειρα μας μπορουσαν να γινουν πραγματικοτητα. Ο Ανδρεας Παπανδρεου, ειπε ο κ. Σημιτης, ηταν ανησυχο πνευμα και πηγε κοντρα στο ρευμα, προβαλλοντας το αιτημα για την αναγεννηση του πολιτικου συστηματος, εκφραζοντας για 35 χρονια την κεντροαριστερα και σηματοδοτωντας την αρχη μιας νεας περιοδου στα πολιτικα μας πραγματα και στην προοδευτικη παραταξη. Συμβολιζε τον αγωνα του λαου για το ριζικο εκσυγχρονισμο της χωρας, την απαγκιστρωση απο τις ξενες επιρροες , την καταλυση του μετεμφυλιακου κρατους και την κοινωνικη δημοκρατια.

Το υστατο χαιρε στον Ανδρεα Παπανδρεου, ``κυβερνητη και οδηγητη των αγωνων του λαου τα τελευταια 40 χρονια`` απηυθυνε αμεσως μετα ο προεδρος της Βουλης των Ελληνων Αποστολος Κακλαμανης. ``Ησουν καλος, ησουν γλυκος ειχες τις χαρες ολες`` ειπε ο κ. Κακλαμανης μ' ενα στιχο απο τον Επιταφιο του Γιαννη Ριτσου συνοψιζοντας μ' αυτες τις λεξεις την εκτιμηση του στον μεγαλο ανθρωπο, που παλεψε για την εθνικη ανεξαρτησια, την αξιοπρεπεια και την ανθρωπια στον τοπο μας. Ο Ανδρεας Παπανδρεου που αγγιξε τα ορια του μυθου, τονισε ο κ. Κακλαμανης ηταν αληθινος ηγετης που δεν κατασκευαστηκε σε γραφεια Δημοσιων Σχεσεων αλλα αναμενοταν απο το λαο. Ο κ. Κακλαμανης σημειωσε την παρουσια δεκαδων ξενων προσωπικοτητων που αναγνωριζουν ετσι την διεθνη φυσιωγνωμια του Ανδρεα Παπανδρεου.

Ο Γραμματεας του ΠΑΣΟΚ, Κωστας Σκανδαλιδης, τονισε οτι ολη η Ελλαδα σκυμενη μπροστα σου, κρατωντας ταπεινα ενα κατακοκκινο τριανταφυλλο και το δακρυ μονιμα στα ματια της κλαιει βουβα. Εμεις προσθεσε, τα παιδια σου, οι συντροφοι που σε λατρεψαν, που σε πληγωσαν, που σε πικραναν, στεκουν τωρα αμηχανοι. Δινουμε, τονισε ο κ. Σκανδαλιδης σημερα, ορκο ενοτητας που θα κανει το οραμα πραξη και ελπιδα ζωης, ακουμπωντας για στερνη φορα πανω σου. Ενα Κινημα που θα ζησει μετα απο σενα μεχρι να δικαιωσει τους μυχιους ποθους σου.

Ολοι στο ΠΑΣΟΚ αισθανομαστε βαρυ το χρεος να συνεχισουμε και να ολοκληρωσουμε αυτα που εσυ οραματισθηκες. Με αυτο τον τροπο κατεληξε την επικηδεια ομιλια του ο Ακης Τσοχατζοπουλος, και συμπληρωσε: Μαζι ενωμενοι με πιστη στις αστειρευτες δυναμεις του λαου, με τη σιγουρια της δικης σου παρακαταθηκης θα χαραξουμε τη νεα προοδευτικη πορεια του εθνους και του λαου μας. Αυτο σου το υποσχομαστε ολοι μαζι, εκει που θα πας να αισθανεσαι ησυχος, θα κρατησουμε τον ηλιο του ΠΑΣΟΚ ψηλα.

Ο Προεδρος της Νεας Δημοκρατιας, Μιλτιαδης Εβερτ, τονισε οτι η αναγνωριση και η εκτιμηση των αντιπαλων ειναι πολυ πιο σημαντικη απο την αγαπη των φιλων. Τονισε οτι το κομμα του και ο ιδιος προσωπικα που πολλες φορες διαφωνησαν με αρκετες επιλογες του Ανδρεα Παπανδρεου, με παρρησια αναγνωριζουν το μεγεθος της πολιτικης του παρουσιας. Η απωλεια του, ειπε ο κ. Εβερτ αφηνει ενα δυσαναπληρωτο κενο στο ΠΑΣΟΚ. Σημερα, προσθεσε, καλουνται οι πολιτικοι μαθητες του εντος των προσεχων ημερων να τιμησουν με τη συμπεριφορα τους αυτη την καταξιωση. Αυτη ειναι η μεγαλυτερη καταξιωση του αρχηγου. Ο αρχηγος της αξιωματικης αντιπολιτευσης υποσχεθηκε πως ο, τι καλο αφησε ο Ανδρεας Παπανδρεου, θα το κρατησουμε και θα το φροντισουμε.

Στη συνεχεια ο Προεδρος της Πολιτικης Ανοιξης, Αντωνης Σαμαρας, στον επικηδειο του τονισε οτι σημερα οφειλουμε να τιμησουμε τη ρηξη του Ανδρεα Παπανδρεου με το πολιτικο παρελθον, γιατι οπως ειπε αυτη ηταν η πιο καθαρη και εντιμη οψη του εργου του. Εκεινος, ειπε ο κ. Σαμαρας, πρωτος κυλησε τη ροδα που μας υποχρεωσε ολους να μεγαλωσουμε και οχι να μικρυνουμε τον κυκλο των πολιτικων μας υποχρεωσεων και να ριξουμε μια ματια διαφορετικη στον ανεργο, στον αρρωστο και στον κοινωνικα αποκλεισμενο.

Η Γενικη Γραμματεας του ΚΚΕ, Αλεκα Παπαρηγα, αναφερομενη στο ρολο του Ανδρεα Παπανδρεου, μετα την πτωση της χουντας, σημειωσε οτι εδωσε ελπιδα ς`ενα λαο ταλαιπωρημενο εξαιτιας της μονοκρατοριας ενος κομματος απο ενα μακροχρονιο καθεστως εκτακτων νομων και απαγορευσεων. Υπογραμμισε οτι ο Ανδρεας Παπανδρεου διακριθηκε για την εξαιρετικη ικανοτητα του να προωθει στρατηγικες αντιληψεις και στοχους μακρας πνοης.

Συνεδριασε το πρωι το Εκτελεστικο Γραφειο του ΠΑΣΟΚ και ασχοληθηκε με τις τελευταιες λεπτομερειες ενοψει του συνεδριου του κομματος, οι εργασιες του οποιου αρχιζουν αυριο το μεσημερι σε αιθουσα του Ολυμπιακου Σταδιου στην Καλογρεζα. Στο μεταξυ, συνεχιζονται οι διαβουλευσεις ενω οι κυριοι Σημιτης και Τσοχατζοπουλος, οι οποιοι φερονται υποψηφιοι για το προεδρικο αξιωμα, εμμενουν στις θεσεις τους .

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεχιζονται οι προσπαθειες για την ανευρεση επιζοντων στα ερειπια του κτιριου αμερικανικης αεροπορικης βασης που καταστραφηκε υστερα απο εκρηξη παγιδευμενου βυτιοφορου, στην πολη Νταχραν της Σαουδικης Αραβιας. Συμφωνα με νεοτερο απολογισμο 18 αμερικανοι στρατιωτες εχασαν τη ζωη τους και 73 ειναι σοβαρα τραυματισμενοι. Η εκρηξη ηταν, τοσο ισχυρη που δημιουργησε εναν κρατηρα πλατους 28 και βαθους 11 μετρων. Ο μοναρχης της Σαουδικης Αραβιας, Φαχντ, εξεφρασε τα συλλυπητηρια του στον προεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλιντον, αλλα και την ανησυχια του για την τρομοκρατικη επιθεση. Εξαλλου, ο αμερικανος υπουργος Εξωτερικων Ουορεν Κριστοφερ δηλωσε οτι η χωρα του θα "κυνηγησει ανελεητα" τους δραστες της χθεσινοβραδυνης επιθεσης.

Επαναλαμβανεται το μεσημερι η συνοδος του κοινοβουλιου των Σερβων της Βοσνιας προκειμενου να εξετασει το αιτημα της κυβερνησης της Σερβιας για απομακρυνση του ηγετη τους Ραντοβαν Καραντζιτς. Ο ιδιος ο Καραντζιτς φερεται διατεθειμενος να παραιτηθει αν η διεθνης κοινοτητα παρασχει εγγυησεις για μια μινιμουμ κρατικη οντοτητα της Σερβοβοσνιακης Δημοκρατιας και αφησει την πολη του Μπερτσκο στους Σερβους.

Στο Καιρο βρισκεται σημερα ο υπουργος Εξωτερικων των ΗΠΑ, Ουορεν Κριστοφερ, στο πλαισιο της περιοδειας που πραγματοποιει στη Μεση Ανατολη. Στην Αιγυπτο ο κ. Κριστοφερ, εχει συνομιλιες με τον Προεδρο της χωρας Χοσνι Μουμπαρακ και τον Παλαιστινιο ηγετη Γιασερ Αραφατ. Στο μεταξυ, ο νεοεκλεγεις πρωθυπουργος του Ισραηλ Βενιαμιν Νετανιαχου, καλεσε σημερα τη Συρια να επιλεξει αναμεσα στην τρομοκρατια και τη συνεχιση της ειρηνευτικης διαδικασιας. Επανελαβε δε την αναγκη διεξαγωγης των Συρο-Ισραηλινων διαπραγματευσεων "χωρις ορους" για την επιστροφη των υψιπεδων του Γκολαν.

Με στοχο τη μειωση εκπομπων διοξειδιου του ανθρακα και αλλων ρυπογονων αεριων που επιβαρυνουν την ατμοσφαιρα, οι υπουργοι Περιβαλλοντος της Ευρωπαικης Ενωσης συμφωνησαν στην κατασκευη "καθαρων" αυτοκινητων, που η μεση καταναλωση βενζινης τους να μην υπερβαινει τα 5 λιτρα ανα 100 χιλιομετρα, εως το 2010 το αργοτερο, ανακοινωσε εκπροσωπος της Ευρωπαικης Επιτροπης. Ηδη εξουσιοδοτηθηκε η ΚΟΜΙΣΙΟΝ να αρχισουν διαπραγματευσεις με τις ευρωπαικες αυτοκινητοβιομηχανιες, ωστε αυτες να δεχτουν να προχωρησουν στην κατασκευη αυτοκινητων που δεν θα ρυπαινουν το περιβαλλον, μεσα στα προβλεπομενα χρονικα ορια.

Σε συμφωνια κατεληξαν αποψε οι υπουργοι Γεωργιας της Ευρωπαικης Ενωσης για τη διαθεση βοηθειας υψους ενος δισεκατομμυριου δολαριων στους κτηνοτροφους της Ευρωπης τα κοπαδια των οποιων εχουν πληγει απο τη νοσο των "τρελλων αγελαδων".

Επιδημια νεφρικης ανεπαρκειας που συνδεεται με μολυσμενο αντιπυρετικο σιροπι προκαλεσε το θανατο 30 παιδιων στην Αιτη, ανακοινωσε ο Παναμερικανικος Οργανισμος Υγειας. Μετα απο αναλυσεις εντοπιστηκε διθυλενικη γλυκολη, ενα συστατικο που χρησιμοποιειται στα αντιψυκτικα υγρα των αυτοκινητων και για το οποιο δεν υπαρχει αντιδοτο.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ομαλα και χωρις προβληματα συνεχιστηκαν το πρωι οι γενικες εξετασεις. Οι υποψηφιοι της πρωτης δεσμης διαγωνιστηκαν στα μαθηματικα, της δευτερης στη Βιολογια και της τριτης στην Ιστορια. Η μεταδοση των θεματων στα 328 εξεταστικα κεντρα εγινε χωρις καθυστερηση, ενω σε 6 χρειαστηκε να γινει επαναληπτικη εκπομπη. Δεν χρειαστηκε να δοθουν εξηγησεις και διευκρινισεις εκτος απο μια περιπτωση στα μαθηματικα για ενα συμβολο. Οι υποψηφιοι χαρακτηρισαν τα ερωτηματα της ιστοριας ιδιαιτερα δυσκολα και ειπαν οτι απαιτουσαν κριση και συνθετικη ικανοτητα. Αυριο οι υποψηφιοι της τεταρτης δεσμης θα διαγωνιστουν στην ιστορια.

Νεκρος βρεθηκε τα ξημερωματα κοντα στο σιδηροδρομικο σταθμο Πελοποννησου, στην Αθηνα ο Αρχιμανδριτης, Στυλιανος Καραμπατακης, 41 χρονων. Το θυμα ηταν βαρια τραυματισμενο στο κεφαλι και μεταφερθηκε στο νοσοκομειο, οπου διαπιστωθηκε ο θανατος του. Απο την αστυνομια διεξαγονται ερευνες για να διαπιστωθουν οι συνθηκες και τα αιτια του εγκληματος.

Την απογοητευση του για την ελλειψη προοδου επιλυσης του Κυπριακου προβληματος, αλλα και την ελπιδα οτι το ανανεωμενο ενδιαφερον της διεθνους κοινοτητας και οι επικειμενες διαπραγματευσεις για την ενταξη της Κυπρου στην Ευρωπαικη Ενωση θα προσδωσουν ενα νεο επειγοντα χαρακτηρα στην αναζητηση μιας συνολικης συμφωνιας, εκφραζει ο Γενικος Γραμματεας του ΟΗΕ Μπουτρος Γκαλι στην εκθεση, που υπεβαλλε χθες βραδυ στα μελη του Συμβουλιου Ασφαλειας. Στην εκθεση που θα κυκλοφορησει σημερα, ο κ. Γκαλι υπογραμμιζει οτι ``η λυση μπορει να επιτευχθει μονο εφοσον οι ηγετες των δυο πλευρων μπορεσουν να πεισουν τις κοινοτητες τους οτι τα συμφεροντα τους θα εξυπηρετηθουν καλυτερα με την επιδειξη πνευματος ευελιξιας και συμβιβασμου``.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η κρισιμη ημερα των ημιτελικων για το Ευρωπαικο πρωταθλημα ποδοσφαιρου εφτασε και οι δυο μεγαλες μαχες που γινονται αποψε στα Αγγλικα γηπεδα δεν μπορει παρα να προσελκυσουν το ενδιαφερον των φιλαθλων. Το ενδιαφερον εστιαζεται στη μεγαλη μαχη μεταξυ της Αγγλιας και της Γερμανιας, που θα αρχισει στις 9. 30 στο Γουεμπλει του Λονδινου και θα μεταδοθει απ'ευθειας απο την ΕΤ-1. Στις 6. 00 το απογευμα στο Ολντ Τραφορντ του Μαντσεστερ, η Γαλλια αντιμετωπιζει την Τσεχια, η οποια πετυχε εντυπωσιακες νικες επι της Ιταλιας στον πρωτο γυρο και της Πορτογαλιας στα προημιτελικα. Το παιγνιδι αυτο θα μεταδοσει σε μαγνητοσκοπηση η ΕΤ-2 στις 11. 30 το βραδυ.

Στο Γουεμπλει, η Γερμανια θα παρουσιαστει σημαντικα αποδυναμωμενη, αφου θα στερηθει τις υπηρεσιες του αρχηγου της Γιουργκεν Κλινσμαν και του συμπαικτη του στην επιθεση των ``παντσερ`` Φρεντι Μπομπιτς, οι οποιοι τραυματιστηκαν στον προημιτελικο με την Κροατια. Απο την πλευρα τους, οι γηπεδουχοι αντιμετωπιζουν μονο ενα προβλημα, την τιμωρια του βασικου αμυντικου τους Γκαρι Νεβιλ. Στον αλλο ημιτελικο, η Γαλλια, χωρις αγωνιστικα προβληματα, ειναι το μεγαλο φαβορι απεναντι στους Τσεχους που θα στερηθουν τις υπηρεσιες τεσσαρων βασικων ποδοσφαιριστων που ειναι τιμωρημενοι.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αιθριος ειναι και σημερα ο καιρος σε ολη τη χωρα και μονο στα βορειοδυτικα υπαρχουν λιγες νεφωσεις. Οι ανεμοι πνεουν ασθενεις εως μετριοι. Η θερμοκρασια φθανει στα βορεια τους 36 βαθμους, στα υπολοιπα ηπειρωτικα τους 39 και στα νησια τους 35 βαθμους Κελσιου. Για αυριο σε ολη τη χωρα προβλεπεται σχεδον αιθριος καιρος αλλα το απογευμα στο βορειο Ιονιο, την Ηπειρο και τη Μακεδονια θα συννεφιασει τοπικα και θα σημειωθουν σποραδικες βροχες η καταιγιδες. Οι ανεμοι θα πνεουν ασθενεις μεχρι μετριοι αλλα μετα το μεσημερι θα γινουν κατα τοπους ισχυροι. Η θερμοκρασια θα σημειωσει βαθμιαια πτωση στη δυτικη
Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.00 run on Wednesday, 26 June 1996 - 18:32:39