Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (May. 29)

Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Δεν θα πραγματοποιηθει η συναντηση Παγκαλου-Γκιονενσαι στο Βερολινο, ανακοινωσε το υπουργειο Εξωτερικων.
  • Προβληματα προκαλουνται σε αρκετες περιοχες της χωρας απο βροχες και καταιγιδες, που συνοδευονται και απο χαλαζι.
  • Εντονο κυκλοφοριακο προβλημα στην Αθηνα. Μια γυναικα σκοτωθηκε σε συγκρουση νταλικας με ΙΧ αυτοκινητα.
  • Σ`ενα χωριο στη Χαλκιδικη πλημμυρισαν περισσοτερα απο 230 σπιτια.
  • Δοθηκε το πρωι στη δημοσιοτητα το πορισμα για τις φοροαπαλλαγες.
  • Με τον Πρωθυπουργο συναντηθηκε το πρωι ο υπουργος Παιδειας.
  • Η οργανωση "Φραξια Μηδενιστων" ανελαβε την ευθυνη για τη χθεσινοβραδυνη ισχυρη εκρηξη στα γραφεια της ΙΒΜ στο Χαλανδρι.
  • Παραβιαση του νομου στις αλβανικες εκλογες διαπιστωνει ο Οργανισμος για την Ασφαλεια και τη Συνεργασια στην Ευρωπη.
  • Στις 3 Ιουνιου, θα συνεδριασει το τουρκικο κοινοβουλιο για να συζητησει την προταση μομφης κατα της κυβερνησης του Μεσουτ Γιλμαζ.


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η κυβερνηση ακυρωνει τη συναντηση των υπουργων Εξωτερικων Ελλαδας και Τουρκιας που επροκειτο να πραγματοποιηθει την ερχομενη Δευτερα στο Βερολινο, λογω των τελευταιων προκλησεων της τουρκικης πλευρας. Αυτο αναφερεται σε ανακοινωση του υπουργειου Εξωτερικων. Στο μεταξυ η Αγκυρα τορπιλιζει καθε προσπαθεια για αποκλιμακωση της ελληνοτουρκικης κρισης καθως συνεχιζει τις προκλησεις της σε ολα τα επιπεδα, λιγες ημερες πριν απο τη συναντηση των υπουργων Εξωτερικων των δυο χωρων. Χθες, τουρκικη ακταιωρος, εμβολισε στη θαλασσια περιοχη των βραχονησιδων Ιμια, περιπολικο του Λιμενικου Σωματος. Η ελληνικη πλευρα αντεδρασε με εντονο διαβημα στο τουρκικο υπουργειο Εξωτερικων, ενω ο κυβερνητικος εκπροσωπος δηλωσε οτι η Αγκυρα ναρκοθετει καθε προσπαθεια για προσεγγιση. Στο μεταξυ, στη Γενευη, κατα τη συναντηση των υπηρεσιακων παραγοντων της Ελλαδας και της Τουρκιας οπου θα προετοιμαζοταν η ατζεντα της συναντησης των δυο υπουργων η τουρκικη διπλωματικη αντιπροσωπεια, επεμεινε στους ισχυρισμους της περι γκριζων ζωνων στο Αιγαιο.

Σημειωνεται δε, οτι η Ελλαδα επαναλαμβανει την εμμονη της σε οτι αφορα την αναγκη εφαρμογης της συμφωνιας Παπουλια-Γιλμαζ, το 1988 και καλει την Τουρκια να πραξει το ιδιο για να αποφευχθουν οι επικινδυνες για την ειρηνη καταστασεις στο Αιγαιο. Τελος, στην ανακοινωση τονιζεται οτι η αποδοχη της συναντησης των υπουργων Εξωτερικων στο Βερολινο, ηταν μια προσπαθεια να αναζητηθει καποια βαση για την εναρξη μιας προσπαθειας αποκλιμακωσης των εντασεων και δεν αποτελουσε οργανωμενο διαλογο, ουτε ηταν προετοιμασια διαπραγματευσης. Στα ιδια πλαισια πραγματοποιηθηκε και η χθεσινη συναντηση στη Γενευη, μεταξυ υπηρεσιακων παραγοντων των δυο υπουργειων.

Βροχες και καταιγιδες οι οποιες συνοδευονται σε πολλες περιπτωσεις απο χαλαζι πληττουν αρκετες περιοχες της χωρας με αποτελεσμα να δημιουργουνται σοβαρα προβληματα στην κυκλοφορια των αυτοκινητων, την ηλεκτροδοτηση και τις αγροτικες καλλιεργειες. Οι καταιγιδες εκδηλωνονται κυριως στη βορεια, την κεντρικη και την ανατολικη χωρα. Συμφωνα με εκτακτη ανακοινωση της Μετεωρολογικης Υπηρεσιας, η κακοκαιρια θα συνεχιστει και το υπολοιπο διαστημα της ημερας και θα επεκταθει και στις νησιωτικες περιοχες. Τα φαινομενα κατα τοπους θα ειναι εντονα και θα εξασθενησουν τις βραδυνες ωρες.

Στην Αθηνα η πρωινη καταιγιδα προκαλεσε σοβαρα προβληματα αφου πλημμυρισαν αρκετα υπογεια, ενω με δυσκολια διεξαγονταν η κινηση των αυτοκινητων. Περισσοτερο επληγησαν η Νεα Φιλαδελφεια, το Γαλατσι, το Ψυχικο και τα Πατησια. Στις περιοχες αυτες, επεσε και πυκνο χαλαζι. Οι καταιγιδες στην Αττικη θα συνεχιστουν και τις επομενες ωρες. Στο νομο σημειωθηκαν δυο σοβαρα ατυχηματα με νταλικες. Το πρωτο στη συμβολη της εθνικης οδου Αθηνων-Λαμιας με την Αχαρνων, οπου νταλικα ξεφυγε απο την πορεια της με αποτελεσμα να περασει στο αντιθετο ρευμα κυκλοφοριας και να συγκρουστει με πολλα αυτοκινητα. Απο τη συγκρουση σκοτωθηκε μια γυναικα που επεβαινε σε ταξι ενω τραυματιστηκαν αρκετα ατομα. Επισης, σε αφυλακτη σιδηροδρομικη διαβαση στον Ασπροπυργο, συγκρουστηκε νταλικα με αμαξοστοιχια του ΟΣΕ, με αποτελεσμα να τραυματιστει ο οδηγος του φορτηγου. Και στη Θεσσαλονικη βρεχει απο χθες το βραδυ, με αποτελεσμα να εχουν δημιουργηθει κι εκει αρκετα προβληματα.

Τεραστιες καταστροφες προξενησε η νεροποντη στη Σιθωνια της Χαλκιδικης ενω πλημμυρισε το χωριο Συκιες. Περισσοτερα απο 230 σπιτια του χωριου εχουν πλημμυρισει και ειναι ακαταλληλα για κατοικια, 50 καταστηματα επισης εχουν πλημμυρησει, ενω μεγαλες ειναι οι καταστροφες στις γεωργικες και αγροτικες καλλιεργειες. Συνεργεια της Νομαρχιας Χαλκιδικης και τοπικα μεσα προσπαθουν να περιορισουν τις ζημιες. Η νεροποντη επληξε με την ιδια σφοδροτητα και διπλανα χωρια αλλα ακομα δεν εχει αποτιμηθει το μεγεθος της καταστροφης.

Δοθηκε το πρωι στη δημοσιοτητα το πορισμα της οικονομικης και κοινωνικης επιτροπης για το θεμα των φοροαπαλλαγων. Το πορισμα ηδη εχει αποσταλει και στον υπουργο Οικονομικων Αλεκο Παπαδοπουλο. Η επιτροπη προτεινει τη διατηρηση ολων των φοροαπαλλαγων κοινωνικου και αναπτυξιακου χαρακτηρα και την επανεξεταση των περισσοτερων. Απο την εξεταση 588 φοροαπαλλαγων, η επιτροπη προτεινει την καταργηση των 107 απο αυτες, ενω για τις υπολοιπες προτεινει τη διατηρηση και την επανεξεταση τους. Προτεινεται η ενσωματωση των επιδοματων στο μισθο των δημοσιων υπαλληλων και η φορολογηση τους. Παραλληλα, διατηρειται η φοροαπαλλαγη για ενοικιο, υγεια και ασφαλιστρα ζωης, αλλα θα υπαρχει ενα κλιμακωτο εισοδημα με βαση το οποιο θα καθοριστει αν θα ισχυσει η απαλλαγη. Ζητειται να ισχυσουν ολες οι φοροαπαλλαγες για τις πολυτεκνες μητερες, του αναπηρους και τα ατομα με ειδικες αναγκες. Τελος, η επιτροπη προτεινει τη φορολογηση των εντοκων τιτλων του ελληνικου δημοσιου. Σημειωνεται ομως οτι κατι τετοιο εχει αρνηθει ο κ. Παπαδοπουλος.

Η περιστολη των δαπανων στο δημοσιο τομεα, εξεταστηκε σε συσκεψη που πραγματοποιηθηκε το μεσημερι υπο την προεδρεια του Πρωθυπουργου, Κωστα Σημιτη. Ως μετρα προτεινονται το παγωμα των προσληψεων στο δημοσιο, ο περιορισμος των επιχορηγησεων και η συγχωνευση η καταργηση δημοσιων υπηρεσιων.

Τα προβληματα στο χωρο της παιδειας εξεταστηκαν σε συναντηση που ειχε ο κ. Σημιτης με τον υπουργο Παιδειας. Μετα τη συσκεψη ο υπουργος Γιωργος Παπανδρεου δηλωσε οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα απο την αποφαση τμηματος του Συμβουλιου της Επικρατειας σχετικα με την αναγνωριση των πτυχιων ξενων πανεπιστημιων που συνεργαζονται με Κεντρα Ελευθερων Σπουδων στη χωρα μας. Ο κ. Παπανδρεου δηλωσε οτι το σκεπτικο δεν αναφερεται στην ουσια αλλα σε εσωτερικο διοικητικο θεμα του ΔΙΚΑΤΣΑ. Συμφωνα με τον υπουργο εξακολουθει να ισχυει η προηγουμενη αποφαση του Συμβουλιου της Επικρατειας, η οποια δεν αναγνωριζει τη φοιτηση σε Κεντρα Ελευθερων Σπουδων. Κατα τη συναντηση, δηλωσε ο κ. Παπανδρεου, εξεταστηκαν θεματα που θα συζητηθουν κατα την αυριανη επισκεψη του Πρωθυπουργου στο υπουργειο Παιδειας. Αναμενεται να γινουν εξαγγελιες σχετικα με τις νεες νομοθετικες ρυθμισεις και τα προγραμματα που προωθει το υπουργειο μεταξυ των οποιων ειναι και το νεο συστημα των γενικων εξετασεων.

Με τον Προεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ανδρεα Παπανδρεου θα συναντηθει στις 9 το βραδυ το νεοεκλεγεν προεδρειο της Κοινοβουλευτικης Ομαδας του ΠΑΣΟΚ, το οποιο χθες συναντηθηκε με τον Πρωθυπουργο Κωστα Σημιτη.

Η οργανωση "Φραξια Μηδενιστων" ανελαβε την ευθυνη για τη χθεσινοβραδυνη ισχυρη εκρηξη στα γραφεια της πολυεθνικης εταιριας "ΙΒΜ", στη λεωφορο Κηφισιας στο υψος του Χαλανδριου. Ο μηχανισμος συμφωνα με εκτιμησεις της αστυνομιας, εμοιαζε με εκεινους που ειχαν εκραγει προσφατα σε εμπορικο κεντρο στο Κολωνακι και στο σπιτι του αντεισαγγελεα του Αρειου Παγου κ. Σταθοπουλου στου Ζωγραφου. Την ευθυνη και για τις δυο αυτες επιθεσεις ειχε αναλαβει η ιδια οργανωση. Αυτοπτες μαρτυρες δηλωσαν οτι ειδαν δυο νεαρους με μοτοσυκλετα να κατοπτευουν το χωρο του κτιριου και στη συνεχεια να αφηνουν μια τσαντα απο την οποια εβγαινε καπνος. Ακολουθησε εκρηξη, απο την οποια προκληθηκαν σημαντικες ζημιες τοσο στα γραφεια της εταιριας, οσο και σε γειτονικα κτιρια.

Στο θεμα του Αιγαιου δεν προκειται να υπαρξει, ουτε συμβιβασμος, αλλα ουτε και συγκρουση, δηλωσε το πρωι στη Θεσσαλονικη ο προεδρος της Βουλης, Αποστολος Κακλαμανης, ο οποιος προσθεσε πως μεσα απο μια ισχυρη οικονομια και ισχυρες Ενοπλες Δυναμεις θα καταστησουμε σαφες στην αλλη πλευρα οτι θα ειναι μια επικινδυνη περιπετεια η τυχον προσφυγη στην υλοποιηση των απειλων βιας που χρησιμοποιει εως τωρα.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παραβιαση του νομου και ανεπαρκεια στη συνεργασια της κυβερνησης με τους διεθνεις παρατηρητες κατα την ψηφοφορια της περασμενης Κυριακης στις αλβανικες εκλογες διαπιστωσε ο Οργανισμος για την Ασφαλεια και τη Συνεργασια στην Ευρωπη. Σε ανακοινωση που εκδοθηκε στη Βιεννη απο το αρμοδιο γραφειο του ΟΑΣΕ αναφερεται οτι οι παρατηρητες διαπιστωσαν πως σε πολλες περιπτωσεις η εφαρμογη του νομου παραβιασε τα ιδια του τα κριτηρια. Χθες Βρετανοι και Νορβηγοι παρατηρητες σε συνεχεια των ανακοινωσεων συναδελφων τους απο αλλες χωρες, τονισαν οτι οι εκλογες δεν ανταποκρινονταν στις διεθνεις προδιαγραφες. Η Ουασιγκτον, εξαλλου, εξεφρασε την ανησυχια της μετα τις αναφορες για εκλογικες παρατυπιες. Μεχρι τωρα δεν εχουν ανακοινωθει επισημα αποτελεσματα αν και το Δημοκρατικο Κομμα του Σαλι Μπερισα υποστηριζει οτι εχει αποσπασει ποσοστο μεγαλυτερο απο 60% .

Ανοιξαν στις 7 το πρωι οι καλπες στο Ισραηλ και περιπου 4 εκατομμυρια ψηφοφοροι, προσερχονται κατω απο πρωτοφανη μετρα ασφαλειας για να αναδειξουν για πρωτη φορα με απευθειας ψηφοφορια τον Πρωθυπουργο και να εκλεξουν τα 120 μελη της Βουλης. Η ψηφοφορια θα ολοκληρωθει στις 10 το βραδυ οποτε αναμενονται και οι πρωτες προβλεψεις των ηλεκτρονικων υπολογιστων για το αποτελεσμα. Ολες οι τελευταιες δημοσκοπησεις, φερουν τον Πρωθυπουργο Σιμον Περες να προηγειται του δεξιου αντιπαλου του Μπεντζιαμιν Νετανιαχου. Το πρωι ο Σιμον Περες, εξεφρασε την ελπιδα οι συμπατριωτες του να επιλεξουν την ειρηνη, ενω απο την πλευρα του ο Νετανιαχου εξεφρασε την πεποιθηση του οτι θα ειναι ο νικητης στις εκλογες.

Δυο ανδρες του φιλο-ισραηλινου Στρατου του Νοτιου Λιβανου σκοτωθηκαν το πρωι απο εκρηξη βομβας που ειχε τοποθετηθει σε οδικη αρτηρια στην ελεγχομενη απο το Ισραηλ ζωνη ασφαλειας στο νοτιο Λιβανο, ανακοινωσαν στρατιωτικες πηγες. Την ευθυνη για την επιθεση ανελαβε η φιλο-ιρανικη οργανωση Χεζμπολλαχ. Λιγο αργοτερα το ισραηλινο πυροβολικο βομβαρδισε θεσεις της Χεζμπολλαχ στο νοτιο Λιβανο.

Το τουρκικο κοινοβουλιο θα συνεδριασει εκτακτως στις 3 Ιουνιου για να συζητησει την προταση μομφης κατα της κυβερνησης του Μεσουτ Γιλμαζ, που κατεθεσε το ισλαμικο κομμα της Ευημεριας, μετεδωσε το πρακτορειο Ανατολη. Την προταση μομφης εχει δηλωσει οτι θα υπερψηφισει η Τανσου Τσιλερ, η οποια απεκλεισε κατηγορηματικα το ενδεχομενο νεας κυβερνητικης συμπραξης με τον Γιλμαζ. Αφησε μαλιστα να εννοηθει οτι το προβλημα της δεν ειναι με το κομμα της Μητερας Πατριδας αλλα με τον ιδιο το Γιλμαζ. "Το κομμα της Μητερας Πατριδας" δεν εχει τελειωσει, ο Γιλμαζ ειναι που εχει τελειωσει", δηλωσε χαρακτηριστικα.

Ηρεμια επικρατει το τελευταιο εικοσιτετραωρο στην Τσετσενια, μετα την υπογραφη της συμφωνιας καταπαυσης του πυρος, επιβεβαιωσαν ρωσικες στρατιωτικες πηγες στο πρακτορειο Ιντερφαξ. Οι ρωσικες δυναμεις στην Τσετσενια δεν πραγματοποιησαν στρατιωτικες επιχειρησεις και δεν δεχτηκαν επιθεσεις απο τους Τσετσενους αυτονομιστες ανταρτες, μετεδωσε το ρωσικο πρακτορειο.

Ενοχοι κριθηκαν χθες βραδυ απο δικαστηριο του Λιτλ Ροκ, της Πολιτειας του 'Αρκανσας, τρεις στενοι συνεργατες του αμερικανου Προεδρου Μπιλ Κλιντον για μια σειρα κατηγοριων που σχετιζονται με το σκανδαλο διαφθορας και απατης Ουαιτουωτερ. Συμφωνα με ρεπουμπλικανους αντιπαλους του, η αποφαση του Δικαστηριου αυξανει την πιθανοτητα δημιουργιας επιπλοκων στην προεκλογικη εκστρατεια του Κλιντον. Αμεσως μετα την αποφαση απο το Λευκο Οικο, ανακοινωθηκε οτι ο Προεδρος δεν εχει καμια αναμειξη με τις κατηγοριες που ηταν το αντικειμενο της δικης.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διεξαγεται σημερα η 34-η και τελευταια αγωνιστικη του ποδοσφαιρικου πρωταθληματος της Α εθνικης κατηγοριας που θα αναδειξει και τον πρωταθλητη Ελλαδας για τη φετινη περιοδο. Ο Παναθηναικος που προηγειται με δυο βαθμους της ΑΕΚ, υποδεχεται στο ολυμπιακο σταδιο τον Εδεσσαικο, ενω η "Ενωση" παιζει στη Νεα Σμυρνη με τον Πανιωνιο. Τα παιχνιδια αυτα θα αρχισουν στις 8. 15 το βραδυ και θα μεταδοθουν απ' ευθειας τηλεοπτικα απο το συνδρομητικο καναλι ΦΙΛΜΝΕΤ.

Ενδιαφερον παρουσιαζουν και οι αγωνες της Παναχαικης με την Καλαματα στην Πατρα και του ΠΑΟΚ με τη Λαρισα στην Τουμπα. Αυτο γιατι αν οι Πατρινοι χασουν απο την Καλαματα και η Λαρισα νικησει στη Θεσσαλονικη, τοτε η Παναχαικη θα ακολουθησει τον Πανιωνιο και τον Εθνικο στη δευτερη εθνικη. Σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση θα υποβιβαστει η Λαρισα. Ακομη, μαχη για εξοδο στο Κυπελλο ΟΥΕΦΑ δινουν και ο ΟΦΗ με τον Ηρακλη. Ο Ηρακλης εχει ενα βαθμο περισσοτερο απο την Κρητικη ομαδα και αν κερδισει στον Πυργο τον Πανηλειακο θα κατακτησει την 4-η θεση. Σε περιπτωση ηττας του Ηρακλη και νικης του ΟΦΗ στην Ριζουπολη επι του Απολλωνα, περναει η Κρητικη ομαδα. Οι αγωνες αυτοι θα αρχισουν στις 6. 00 το απογευμα.

Σε ανοικτη ρηξη κατεληξε η διαμαχη μεταξυ της ΕΠΟ με την Πολιτεια για το περιβοητο θεμα του καταστατικου. Οι δυο πλευρες παρεμειναν αμετακινητες στις θεσεις τους και ετσι τωρα η πληρης απομονωση του Ελληνικου ποδοσφαιρου απο τη ΦΙΦΑ ειναι κατι περισσοτερο απο ορατη. Ο υφυπουργος Αθλητισμου, Ανδρεας Φουρας, κατεθεσε χθες στη Βουλη τη σχετικη τροπολογια και καλεσε την ΕΠΟ να ενημερωσει αμεσως τη ΦΙΦΑ για την εναρμονιση του καταστατικου. Η ΕΠΟ ομως διαφωνει ριζικα με την τροπολογια και ενημερωσε τη ΦΙΦΑ οτι δεν σημειωθηκε καμμια προοδος στο θεμα του καταστατικου, αφου η τροπολογια που κατεθεσε στη Βουλη ο κ. Φουρας, οχι μονο δεν νομιμοποιει το καταστατικο "αλλα σε πολλες περιπτωσεις παρεμβαινει" στα εσωτερικα της ομοσπονδιας. Χθες το βραδυ με αλλη μια επιστολη προς την ΕΠΟ, η ΦΙΦΑ προειδοποιουσε για μια ακομη φορα οτι αν δεν ρυθμιζοταν μεχρι χθες τα μεσανυχτα το θεμα του καταστατικου, θα αποκλειστουμε απ ολες τις διοργανωσεις.

Σε συνεντευξη τυπου την Παρασκευη, αναμενεται να κανει γνωστες τις αποφασεις του ο προπονητης της ΑΕΚ Ντουσαν Μπαγεβιτς, παρουσια του προεδρου της ΠΑΕ Μιχαλη Τροχανα. Αυριο βραδυ παντως ο Μπαγεβιτς θα παραθεσει δειπνο προς τους ποδοσφαιριστες της ΑΕΚ, οπου ειναι πιθανο να τους ανακοινωσει τις προθεσεις του.

Διεξαγεται σημερα ο τελικος του Κυπελλου Ελλαδος στο Πολο, με την αναμετρηση Πατρας-Βουλιαγμενης, στο κολυμβητηριο των Ολυμπιακων Εγκαταστασεων.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Βροχες και καταιγιδες σημειωνονται σημερα στην κεντρικη βορεια και ανατολικη Ελλαδα, ενω στην υπολοιπη χωρα ο καιρος ειναι αστατος, κατα περιοδους νεφελωδης με βροχες και τοπικες καταιγιδες αλλα και διαστηματα ηλιοφανειας. Η κακοκαιρια αναμενεται να επεκταθει και προς τις νοτιες νησιωτικες περιοχες. Τα φαινομενα ειναι εντονα και θα εξασθενησουν απο τις βραδυνες ωρες. Οι ανεμοι πνεουν μετριοι μεχρι ισχυροι και στο Ιονιο πολυ ισχυροι. Η θερμοκρασια φθανει στα βορεια ηπειρωτικα τους 23 βαθμους και στα υπολοιπα ηπειρωτικα και τα νησια τους 25 βαθμους Κελσιου. Για αυριο στη δυτικη Ελλαδα προβλεπονται λιγες νεφωσεις. Στην υπολοιπη χωρα προβλεπεται αστατος καιρος με σποραδικες βροχες και λιγες καταιγιδες κυριως στα ανατολικα και νοτια. Θα υπαρχουν ομως και διαστηματα ηλιοφανειας. Οι ανεμοι θα πνεουν απο βορειες διευθυνσεις μετριοι και τοπικα στο Ιονιο ισχυροι.
Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.00 run on Wednesday, 29 May 1996 - 12:57:32