Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-10-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με μια ματιά
  • [02] Απεργούν στις 17/10 γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί και δικαστικοί επιμελητές
  • [03] Την Πέμπτη η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ

    [01] Με μια ματιά

    -Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στην κατάθλιψη, ψυχική νόσο από την οποία πάσχουν 350 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο, όπως επισημαίνει ο γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, στο μήνυμά του.

    -24ωρη απεργία και πορεία στο Υπουργείο Υγείας των εργαζομένων στον τομέα ψυχικής υγείας.

    -Συγκέντρωση στις 12 στην Ομόνοια έχουν προγραμματίσει οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, οι οποίοι στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας.

    -Σήμερα εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, η υπόθεση των Ζωνιανών, που συγκλόνισε το πανελλήνιο το 2007. Ενώπιον της Δικαιοσύνης θα βρεθούν εκ νέου, οι 28 εμπλεκόμενοι της υπόθεσης, που καταδικάστηκαν για διάφορα αδικήματα και κατέθεσαν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

    -Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 58χρονος που συνελήφθη στην Πάτρα για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 37 αρχαία αντικείμενα.

    -Πανελλαδική απεργία στις 17 Οκτωβρίου, προγραμματίζουν γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι.

    -Ισοψηφία Ομπάμα-Ρόμνεϊ δείχνει τελευταία δημοσκόπηση, ένα μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

    -Τουλάχιστον επτά νεκροί από πλημμύρες στη Ρωσία.

    -Μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα οι 24 συλληφθέντες, για τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Σε βάρος τους έχουν σχηματιστεί δικογραφίες κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της διατάραξης της κοινής ειρήνης, αντίστασης, βαριάς σωματικής βλάβης, διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς, εξύβρισης και παράβασης του νόμου περί όπλων, εκρηκτικών κλπ. Συνολικά, σύμφωνα με την Αστυνομία, έγιναν 217 προσαγωγές, ενώ τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί.

    -Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, τρεις αλλοδαποί, διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

    -Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, στον επιβατικό σταθμό του νοτίου λιμένα Πατρών, από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών / Τμήμα Αλλοδαπών, ένας αλλοδαπός που κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο καθώς και 39χρονη αλλοδαπή η οποία τον συνόδευε και θα συνταξίδευε μαζί του με Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα. Τους εν λόγω αλλοδαπούς ανέμενε στον καταπέλτη του ανωτέρω πλοίου 49χρονος αλλοδαπός οδηγός οχήματος (τύπου Van) ο οποίος επίσης συνελήφθη.

    -Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στο ίδιο λιμάνι, από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών / Τμήμα Αλλοδαπών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, ένας αλλοδαπός, διότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

    -Μπαράζ εμπρησμών σε ΙΧ αυτοκίνητα και δίκυκλα, σημειώθηκε τη νύχτα στην Αττική. Λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε ΙΧ στην Αγίου Δημητρίου 5 στις Αχαρνές, το οποίο καταστράφηκε. Ακολούθησαν εμπρησμοί στην οδό Λεωσθένους 38 στο Περιστέρι, σε ΙΧ αυτοκίνητο, στην οδό Βελβανδού 36 και στην οδό Σποράδων 27 στην Κυψέλη, με διαφορά δέκα λεπτών, όπου καταστράφηκαν δύο ΙΧ αυτοκίνητα και μια μοτοσικλέτα, σε δύο δίκυκλα σε πυλωτή πολυκατοικίας στην συμβολή των οδών Αγίου Βασιλείου και Λητής στο Αιγάλεω και σε ΙΧ αυτοκίνητο, στην οδό Αραχώβης 46 στα Εξάρχεια. Για τους εμπρησμούς διενεργείται προανάκριση.

    -Πακιστανός υπήκοος βρέθηκε νεκρός χτες το βράδυ, σε θαμνώδη περιοχή στην Παιανία, κοντά στην Αττική Οδό, στο ύψος του 41ου χιλιομέτρου. Το πτώμα ήταν σε προχωρημένη σήψη. Από την Αστυνομία εξετάζεται η εκδοχή της εγκληματικής ενέργειας.

    - Στις 3.40 τα ξημερώματα, τέσσερις ένοπλοι εισέβαλαν σε εταιρεία στην οδό Δράκοντος 22, ακινητοποίησαν τον φύλακα και άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο που περιείχε άγνωστο χρηματικό ποσό, το φόρτωσαν σε φορτηγό της εταιρείας και εξαφανίστηκαν. Στις 8 χθες το βράδυ, δύο άγνωστοι μπήκαν σε εργαστήριο αργυροχρυσοχοΐας στην Αθήνα, και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν χρυσαφικά μεγάλης αξίας. Επιπλέον, ληστεία έγινε σε κατάστημα τροφίμων στην Αθήνα και σε πρατήριο υγρών καυσίμων στις Αχαρνές.

    -Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο που σημειώθηκε χθες το απόγευμα στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την Αστυνομία, Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 34χρονος ξέφυγε της πορείας του και προσέκρουσε διαδοχικά σε κάδο απορριμμάτων, τοίχο σπιτιού και περίφραξης, παρασύροντας- σ' αυτή την τρελή κούρσα που ακολούθησε- έναν 43χρονο πεζό. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν θανάσιμα οι δύο άνδρες. Προανάκριση διενεργείται από το τμήμα τροχαίας.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 23475

    [02] Απεργούν στις 17/10 γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί και δικαστικοί επιμελητές

    Σε πανελλαδική απεργία κατέρχονται την ερχόμενη Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012, μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, γιατροί, φαρμακοποιοί και δικαστικοί επιμελητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα που πλήττουν τους κλάδους τους.

    Παράλληλα το ΤΕΕ καλεί σε Παντεχνική - Πανεπιστημονική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (Αθήνα, Σταδίου 29) τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 στις 12:00 και σε πορεία Διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Οικονομικών, με προσυγκέντρωση έξω από τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Αθήνα, Ακαδημίας 60) την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 στις 13:00.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012 10:58

    Είδηση: 23472

    [03] Την Πέμπτη η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ

    Την Πέμπτη θα καταβληθούν σε 418.279 οικογένειες τα οικογενειακά επιδόματα του Ε΄διμήνου του 2012, από τον ΟΓΑ. Πρόκειται για το πολυτεκνικό επίδομα, το επίδομα τρίτου παιδιού, το πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, την εφάπαξ παροχή και την ισόβια σύνταξη.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 23470


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 10 October 2012 - 8:49:47 UTC