Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-10-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποσύρθηκε διάταξη για κατάργηση εργοδοτικών εισφορών υπέρ ΟΕΚ
  • [02] Θ. Μαργαρίτης: Ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ δεν έχει παρέλθει οριστικά
  • [03] Θ. Δρίτσας: Η δόση θα δοθεί
  • [04] Φ. Πιπιλή: Κάναμε το σκληρότερο και ευκολότερο, περικοπές μισθών και συντάξεων
  • [05] Λ. Κανέλλη: «Όσο έκανε η Μέρκελ να πάει μέχρι το Μαξίμου, θα περάσουν και τα μέτρα»
  • [06] Αθ. Σκορδάς: «Γίνονται παρεμβάσεις για μείωση των τιμών»

    [01] Αποσύρθηκε διάταξη για κατάργηση εργοδοτικών εισφορών υπέρ ΟΕΚ

    Αποσύρθηκε πριν από λίγο η διάταξη που καταργούσε τις εργοδοτικές εισφορές υπέρ των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας και οι οποίες μετά την κατάργηση των δύο οργανισμών θα πήγαιναν στον ΟΑΕΔ. Για τη διάταξη αυτή προέβαλαν ισχυρές ενστάσεις τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ, καθώς και σύσσωμη η αντιπολίτευση, με αποτέλεσμα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης να αποσύρει τελικά τη διάταξη.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: ΝίκοςΤσιμπίδας

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012 18:03

    Είδηση: 23503

    [02] Θ. Μαργαρίτης: Ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ δεν έχει παρέλθει οριστικά

    Η παραμονή της χώρας στο ευρώ δεν έχει κλειδώσει και η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί, επισήμανε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Θόδωρος Μαργαρίτης. Επιπλέον, έκανε λόγο για στοχευμένη διγλωσσία εκ μέρους του Α. Τσίπρα, καθώς, όπως υποστήριξε, από τη μία κάνει ορισμένα βήματα παραδοχής της δυσκολίας και αναζήτησης μιας ρεαλιστικής πολιτικής λύσης και από την άλλη ακολουθεί μια ρητορική λαϊκισμού.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Θ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ: «Η επαναδιαπραγμάτευση συνεχίζεται. Η ίδια η συνάντηση με τους επιχειρηματίες που έγινε μετά είναι πολύ χρήσιμη σε μια περίοδο που τα θέματα της ανάπτυξης έχουν παγώσει στη χώρα μας. Η παραμονή της χώρας στο ευρώ δεν έχει κλειδώσει και η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί. Ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ δεν έχει οριστικά παρέλθει».

    Θ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ: «Ο κος Τσίπρας έχει υιοθετήσει μια στοχευμένη διγλωσσία. Από τη μια κάνει ορισμένα βήματα παραδοχής της δυσκολίας και αναζήτησης μιας ρεαλιστικής πολιτικής λύσης και από την άλλη ακολουθεί και μια ρητορική λαϊκισμού. Η ρητορική η χθεσινή ήταν για τα ψηφαλάκια».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012 13:59

    Είδηση: 23498

    [03] Θ. Δρίτσας: Η δόση θα δοθεί

    Την εκτίμηση ότι οι στόχοι της επίσκεψης της Μέρκελ ήταν η στήριξη της τρικομματικής κυβέρνησης και η ενίσχυση του γερμανικού ελέγχου στην κρίση της ευρωζώνης, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Θοδωρής Δρίτσας. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα δοθεί η δόση, με την προϋπόθεση όμως, όπως επισήμανε, να υποκύψει ο ελληνικός λαός και να υποταχθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις στη μείωση του εργατικού κόστους και στην άλωση της δημόσιας περιουσίας. Επιπλέον, υποστήριξε ότι η χθεσινή συγκέντρωση ήταν αναντίστοιχη με την ανάγκη του μηνύματος που πρέπει να δώσουμε αυτή την περίοδο, σημειώνοντας ότι θα ήθελε η συμμετοχή του κόσμου να ήταν 500- 700.000.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Θ. ΔΡΙΤΣΑΣ: «Πιστεύω ότι δύο στόχους είχε η επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα. Ο ένας ήταν η στήριξη της τρικομματικής κυβέρνησης, ώστε να μπορέσει να περάσει αυτό το κρίσιμο πακέτο των μνημονιακών μέτρων... Ο δεύτερος στόχος νομίζω ότι ήταν, συνδυασμένος φυσικά με τον πρώτο, η ενίσχυση του γερμανικού ελέγχου στην κρίση της ευρωζώνης».

    Θ. ΔΡΙΤΣΑΣ: «Η δόση θα δοθεί. Για να δοθεί, όμως, πρέπει να υποκύψει ο ελληνικός λαός, πρέπει να υποταχθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις, κατά την κρίση των σχεδιαστών αυτής της πολιτικής, στη μείωση του εργατικού κόστους και στην άλωση της δημόσιας περιουσίας».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Υπάρχει χρόνος αναστροφής της πολιτικής, ώστε να μην έχουμε ανάγκη να δοθεί αυτή η δόση»;

    Θ. ΔΡΙΤΣΑΣ: «Όλα αυτά συγκροτούνται στη βάση των διαδοχικών προσεγγίσεων. Δεν υπάρχει μια μέρα που κοιμόμαστε με έναν εφιάλτη και την άλλη μέρα ξυπνάμε με ένα όνειρο ευχάριστο. Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα. Αυτά συγκροτούνται με διαδοχικές προσεγγίσεις αλλαγής κοινωνικών και πολιτικών συσχετισμών. Και υπό αυτή την άποψη, όταν τα θέματα τίθενται τόσο οριακά, όπως μας έχουν τεθεί εκβιαστικά και απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και απέναντι στον ελληνικό λαό, και χάρη σε αυτό υφαρπάχθηκε η ψήφος του, όλα αυτά είναι ψευδή διλήμματα».

    Θ. ΔΡΙΤΣΑΣ: «Θα δεχθώ, με την υποκειμενική μου επιθυμία και αξιολόγηση, ότι η συγκέντρωση ήταν αναντίστοιχη με την ανάγκη του μηνύματος που πρέπει να δώσουμε αυτή την περίοδο. Δεν θα ήμουν ικανοποιημένος ούτε με 300.000. Θα ήθελα 500-600-700.000. Όμως, αυτή η βουλησιαρχία δεν μπορεί να είναι το κριτήριο. Η ελληνική κοινωνία είναι στο καναβάτσο».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012 13:58

    Είδηση: 23495

    [04] Φ. Πιπιλή: Κάναμε το σκληρότερο και ευκολότερο, περικοπές μισθών και συντάξεων

    Τον θυμό της για το γεγονός ότι μέσα σε αυτά τα 2,5 χρόνια από τα 85 διαρθρωτικά μέτρα που μας ζητούν, εμείς έχουμε εφαρμόσει το σκληρότερο και ευκολότερο, που είναι περικοπές μισθών και συντάξεων, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM η Φωτεινή Πιπιλή. Επιπλέον, η βουλευτής της ΝΔ δήλωσε ότι θα ψήφιζε με «πέντε χέρια» ιδιωτικοποιήσεις, διαρθρωτικές αλλαγές στο δημόσιο, εξισορρόπηση της φορολογίας και νόμο για να απολύονται οι επίορκοι, οι λουφαδόροι, οι τεμπέληδες, οι αγράμματοι και οι άχρηστοι δημόσιοι υπάλληλοι.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Φ. ΠΙΠΙΛΗ: «Ξέρετε γιατί είμαι πολύ θυμωμένη; Διότι 2,5 χρόνια από τα 85 που ζητούν, εμείς κάναμε μόνο το σκληρότερο και ευκολότερο, περικοπές μισθών και συντάξεων».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Δηλαδή, λέτε ότι μέσα σε αυτά τα 2,5 χρόνια τα 85 διαρθρωτικά που ζητούν να έρθουν να ψηφιστούν»;

    Φ. ΠΙΠΙΛΗ: «Ναι. Δηλαδή, θα πήγαινα με μεγάλη χαρά να ψηφίσω νόμο επιτέλους να απολύονται οι επίορκοι, λουφαδόροι, οι τεμπέληδες, οι αγράμματοι, οι άχρηστοι δημόσιοι υπάλληλοι. Με πέντε χέρια θα ψήφιζα ιδιωτικοποιήσεις, ελέγχοντας βέβαια, με πέντε χέρια θα ψήφιζα τις διαρθρωτικές αλλαγές αυτής της κρεατομηχανής που λέγεται δημόσιο, με πέντε χέρια θα ψήφιζα την εξισορρόπηση της φορολογίας, για να μην φορολογούνται μόνο οι μισθωτοί».

    Φ. ΠΙΠΙΛΗ: «Η κα Μέρκελ της την έχει βιδώσει το θέμα των κλειστών επαγγελμάτων επί 2,5 χρόνια στην Ελλάδα και η φοροδιαφυγή. Καταλαβαίνετε γιατί είμαι στενοχωρημένη»;

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012 13:57

    Είδηση: 23493

    [05] Λ. Κανέλλη: «Όσο έκανε η Μέρκελ να πάει μέχρι το Μαξίμου, θα περάσουν και τα μέτρα»

    Όσο έκανε η Μέρκελ να πάει μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου, τόσο θα κάνουν να περάσουν και τα μέτρα, εκτίμησε μιλώντας στη ΝΕΤ FM η Λιάνα Κανέλλη. Η βουλευτής του ΚΚΕ, υποστήριξε ότι ο όγκος του ΠΑΜΕ ήταν αυτός που έδωσε τον τόνο χθες, αλλιώς, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «η αντίδραση στη Μέρκελ θα ήταν με ξένα κόλλυβα». Παράλληλα, ανέφερε ότι έχουμε παγιδευτεί σε μια αντίληψη ότι αντιστέκεται όποιος βρίζει, κάτι που, όπως επισήμανε, απέχει από την ουσιαστική αντίσταση του μη περάσματος των μέτρων του μνημονίου στη ζωή μας. Πρόσθεσε, δε, ότι δεν θεωρεί κόμμα τη Χρυσή Αυγή, ούτε καν με τη συμβατική έννοια του όρου.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Λ. ΚΑΝΕΛΛΗ: «Ευτυχώς που ήταν και το ΠΑΜΕ, γιατί αλλιώς η αντίδραση στη Μέρκελ θα ήταν με ξένα κόλλυβα. Γιατί ο όγκος του ΠΑΜΕ ήταν αυτός, ο οποίος έδωσε τον τόνο. Δυστυχώς, αυτή τη φορά ήταν λίγος ο κόσμος στο Σύνταγμα και δεν σημειώθηκαν αυτά που σημειώθηκαν στις 20 του περασμένου μήνα».

    Λ. ΚΑΝΕΛΛΗ: «Είναι άλλο πράγμα να κατεβαίνεις συντεταγμένα, οργανωμένα και με συγκεκριμένη πολιτική γραμμή στο κεφάλι σου, και με συγκεκριμένα αιτήματα, και άλλο να κρατάς την αγανάκτησή σου στο αν η Μέρκελ είναι στρούντελ πατημένο, αν είναι χοντρή, αν φοράει πράσινο σακάκι. Έχουμε παγιδευτεί σε μια αντίληψη ότι αντιστέκεται όποιος βρίζει, κι αυτό το ''όποιος βρίζει'' πόρρω απέχει από την πραγματική, ουσιαστική αντίσταση του μη περάσματος των μέτρων του μνημονίου στη ζωή μας».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Βλέπετε ότι τα μέτρα μπορούν να περάσουν εύκολα στη Βουλή»;

    Λ. ΚΑΝΕΛΛΗ: «Γιατί, δεν πέρασε εύκολα η Μέρκελ; Όσο έκανε η Μέρκελ να πάει μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου, θα περάσουν και τα μέτρα».

    ΓΙΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

    Λ. ΚΑΝΕΛΛΗ: «Δεν τη θεωρώ κόμμα. Επειδή μπήκε στη Βουλή δεν σημαίνει ότι θα τη θεωρήσω και κόμμα, ούτε καν με τη συμβατική, αστική του όρου έννοια, διότι κόμμα το οποίο αυτοακυρώνεται και λέει το ίδιο ''σιχαίνομαι που είμαι εδώ μέσα, και κάνω αυτά που κάνω εδώ μέσα'', και λέει και εκ των έσω ''να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή'', γιατί να το θεωρήσω κόμμα; Δεν μπορώ να θεωρήσω κόμμα, το οποίο τον ακτιβισμό του τον κάνει τη νύχτα, με μαύρη κουκούλα, χτυπώντας κάποιον εξαφανιζόμενος και μετά εκβιάζοντας γυναικόπαιδα. Και νομίζω ότι και πολλοί από αυτούς που το ψήφισαν αρχίζουν και συνειδητοποιούν ότι δεν ήταν σίγουρο ότι ψήφιζαν κόμμα».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012 13:56

    Είδηση: 23492

    [06] Αθ. Σκορδάς: «Γίνονται παρεμβάσεις για μείωση των τιμών»

    Για το μείζον θέμα των αυξημένων τιμών στα καταναλωτικά αγαθά μίλησε στην εκπομπή ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς, επισημαίνοντας ότι το Υπουργείο έχει ήδη προχωρήσει σε παρεμβάσεις ώστε να υπάρξει μείωση σε όλα τα προϊόντα σταδιακά. Ήδη -όπως είπε- έχουν μειωθεί οι τιμές σε κάποια καταναλωτικά αγαθά, όπως είναι τα σχολικά, ενώ παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα στα τρόφιμα και τα καύσιμα.

    Ο κ. Σκορδάς ερωτηθείς για τις υψηλές τιμές στα γαλακτοκομικά τόνισε ότι γίνονται παρεμβάσεις ώστε να μειωθούν οι τιμές τους, ωστόσο, όπως υπογράμμισε σημαντικό ρόλο παίζει η αρχική τιμή παραγωγού η οποία στην Ελλάδα κυμαίνεται μεταξύ 45-47 ευρώ, ενώ στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι στη μισή τιμή. Επίσης ανέφερε ότι το γεγονός πως υπάρχει μεγάλη ξηρασία και οι τιμές των πρώτων υλών είναι αυξημένες, αυτό συνιστά την αύξηση της τιμής των γαλακτοκομικών προϊόντων στα ράφια. Επιπλέον, σημείωσε ότι καθοριστικό ρόλο στην τελική τιμή ενός γαλακτοκομικού προϊόντος παίζει ρόλο αν είναι διαφημιζόμενο, αλλά και ο τροπος και το κόστος διανομής του.

    Ο υφυπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι πρέπει να επανεξεταστεί το θέμα παραγωγής γάλακτος και της ονομασίας φρέσκου.

    Για τη μεταφορά μεγάλης γαλακτοβιομηχανίας στο Λουξεμβούργο, ο κ. Σκορδάς εξέφρασε τη λύπη για το γεγονός, επισημαίνοντας ότι είναι δυσάρεστη εξέλιξη να φεύγουν μονάδες από την Ελλάδα, ωστόσο -όπως είπε- παίζει ρόλο η φορολόγηση, η οποία είναι μικρότερη σε άλλες χώρες.

    Αναφέρθηκε ακόμα και στα καρτέλ, λέγοντας ότι το Υπουργείο έχει κάνει τρεις εισηγήσεις στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για την πάταξή του, ενώ σημείωσε ότι «πρέπει να καταλάβουμε όλοι που είμαστε ακριβοί, που είμαστε φθηνοί και να το αντιμετωπίσουμε. Όχι να λέμε μόνο ότι έχουμε καρτέλ, αλλά και ότι έχουμε υψηλές τιμές παραγωγού».

    Για τις υψηλές τιμές στα οπωροκηπευτικά και τα νωπά προϊόντα, ανέφερε ότι σε κάποια προϊόντα υπάρχει μία εποχικότητα της τιμής τους.

    Για το κίνημα της πατάτας δήλωσε ότι ανέδειξε το πρόβλημα στην τιμή μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή, όμως -όπως τόνισε- «αυτό δεν σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να ασχοληθεί με το εμπόριο τροφίμων, καθώς υπάρχουν και κανόνες υγιεινής», οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται.

    Ο κ. Σκορδάς ανέφερε ακόμη ότι εισπράττονται τα πρόστιμα που επιβάλλονται, ενώ πρόσθεσε ότι ο διωκούμενος έχει δικαίωμα να πάει στο εφετείο και να ζητήσει να ακυρωθεί η ποινή.

    Για την απελευθέρωση του ωραρίου, δήλωσε ότι υπάρχει δυνατότητα επέκτασής του στις τουριστικές περιοχές και κάποιες Κυριακές στις μεγάλες γιορτές.

    Τέλος, χαρακτήρισε μεγάλη πληγή το λαθρεμπόριο καυσίμων, ενώ πρόσθεσε ότι εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη διαφορά με τα καύσιμα ναυτιλίας. Επισήμανε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια του Υπουργείου Οικονομικών να καταρτιστεί ένα πρόγραμμα επιδόματος για συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας. Χρειάζονται στοχευμένες κινήσεις, τόνισε ο κ. Σκορδάς.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012 11:58

    Είδηση: 23465


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 10 October 2012 - 16:50:15 UTC