Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-09-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τρίωρη κατάθεση της Λ. Κατσέλη για τις δηλώσεις Ρουμελιώτη περί α' μνημονίου
  • [02] Δ. Κρεμαστινός: Πρέπει να βρεθούν επειγόντως λεφτά
  • [03] Δ. Αναγνωστάκης: Δίνουμε μάχη για τη λιγότερη δυνατή αιμορραγία της κοινωνίας
  • [04] «Πράσινος δακτύλιος» από σήμερα στο κέντρο της Αθήνας

    [01] Τρίωρη κατάθεση της Λ. Κατσέλη για τις δηλώσεις Ρουμελιώτη περί α' μνημονίου

    Ολοκληρώθηκε μετά από 3 ώρες η κατάθεση της πρώην Υπουργού Οικονομίας, Λούκας Κατσέλη, στους οικονομικούς εισαγγελείς για τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της χώρας μας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ότι το δημοσιονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας ήταν γνωστό ότι θα αποτύχει.

    Ερωτηθείσα για τις δηλώσεις του κ Ρουμελιώτη ότι είχε ενημερωσει τον τότε πρωθυπουργό και τον ΥΠ. Οικονομικών γι΄ αυτό, η κ. Κατσέλη είπε ότι δεν είχε καμία γνώση επ'αυτού καθώς δεν συμμετείχε στις επαφές. Ωστόσο, πρόσθεσε, με τον κ. Ρουμελιώτη όπως και με άλλους οικονομολόγους είχε ιδιωτικές συζητήσεις για το τι πρέπει να γίνει, αλλά δεν υπήρχε καμία επίσημη θέση του ΔΝΤ προς καμία διαφορετική κατεύθυνση.

    Η κ. Κατσέλη δήλωσε επίσης ότι η κατάθεσή της αφορούσε και τη διαχείριση της κρίσης η οποία όπως είπε δεν αντιμετωπίζεται με πολιτικές βίαιης λιτότητας και ακραίας δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά απαιτεί συντονισμένη πολιτική με την ΕΚΤ για αναδιάρθρωση του χρέους, μείωση του κόστους δανεισμού και αναπτυξιακά έργα. «Δυστυχώς τα λάθη εξακολουθούν να γίνονται και τώρα, να μην αντιμετωπίζεται το προβλημα που υπάρχει εδώ και δυο χρόνια, της διαχειρισιμότητας και βιωσιμότητας του χρέους, αλλά να οδηγείται η χώρα σε πιο βαθιά ύφεση», κατέληξε η κ. Κατσέλη

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2012 19:43

    Είδηση: 20544

    [02] Δ. Κρεμαστινός: Πρέπει να βρεθούν επειγόντως λεφτά

    Την ανησυχία ότι θα υπάρξει πρόβλημα, σε περίπτωση που τελικά η χώρα δεν βρει τα λεφτά που πρέπει, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κρεμαστινός. Ερωτηθείς σχετικά, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έπρεπε να έχει κάνει στη φοροδιαφυγή ό,τι έκανε στη δημόσια τάξη, υπογραμμίζοντας ότι τα βάρη πρέπει να κατανεμηθούν δίκαια.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Με βάση αυτόν τον εξορθολογισμό που γίνεται στο χώρο της υγείας, μπορεί ο πολίτης να αισθάνεται ασφαλής»;

    Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: «Δεν θα πω ότι πρέπει να αισθάνεται ανασφαλής, αλλά είναι κάτι που μας ανησυχεί όλους και εμένα προσωπικά, διότι αν τελικά η χώρα δεν βρει τα λεφτά που πρέπει από οπουδήποτε, τότε θα υπάρχει πρόβλημα. Πρέπει να βρεθούν επειγόντως λεφτά»...

    ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

    Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: «Ό,τι έκανε η κυβέρνηση στη δημόσια τάξη έπρεπε να έχει κάνει και στην φοροδιαφυγή... Πρέπει τα βάρη να κατανεμηθούν δίκαια».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Κατά συνέπεια, να εικάσουμε ότι θα δείτε τα μέτρα και από εκεί θα εξαρτηθεί η στάση σας»;

    Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: «Ακριβώς. Θα τα συνυπολογίσουμε όλα».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2012 13:29

    Είδηση: 20534

    [03] Δ. Αναγνωστάκης: Δίνουμε μάχη για τη λιγότερη δυνατή αιμορραγία της κοινωνίας

    Αυτά τα μέτρα δεν είναι προϊόν αυτής της κυβέρνησης, έρχονται από την προηγούμενη, δήλωσε στη ΝΕΤ FM ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, ενώ επανέλαβε την ανάγκη να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη. Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ αναφέρθηκε στη διαφωνία του κόμματός του με την προσφυγή στο ΔΝΤ, σημειώνοντας ότι το ξεκάθαρο διακύβευμα που έχουμε μπροστά μας, είναι το αν θα δώσουμε τη μάχη για να είμαστε μέρος της ευρωπαϊκής λύσης. Ερωτηθείς για το αν θα ψηφίσει το πακέτο των μέτρων, επισήμανε ότι η στάση της ΚΟ θα εξαρτηθεί από το ποια θα είναι αυτά τα μέτρα και από το αν θα συνδέονται και με ένα συγκεκριμένο αναπτυξιακό στρατηγικό σχέδιο για τη χώρα. «Δίνουμε μάχη για να πετύχουμε τη λιγότερη δυνατή αιμορραγία της κοινωνίας» πρόσθεσε.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Δ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ: «Αυτά τα μέτρα δεν είναι προϊόν αυτής της κυβέρνησης, έρχονται από την προηγούμενη. Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη».

    Δ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ: «Θεωρούμε ότι το πρώτο μνημόνιο ήταν η αιτία της επώδυνης κατάστασης που βιώνουν οι πολίτες. Θεωρούμε ότι υπήρξε σίγουρα διαφορετικός τρόπος προσέγγισης. Διαφωνούμε κάθετα με την προσφυγή στο ΔΝΤ. Το διακύβευμα είναι ξεκάθαρο μπροστά μας, θα δώσουμε τη μάχη για να είμαστε μέρος της ευρωπαϊκής λύσης; Θέλουμε η χώρα να παραμείνει στην ΕΕ και στην Ευρώπη»;

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Θα ψηφίσετε τελικά το πακέτο των μέτρων»;

    Δ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ: «Μην το λέτε αυτό, δεν είμαι δεδομένος, όπως δεδομένος δεν είναι κανένας συνάδελφος της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ. Ο Φώτης Κουβέλης ξεκαθάρισε και είπε ότι δεν είμαστε δεδομένοι. Σαφώς θα εξαρτηθεί η στάση της ΚΟ τόσο από το πακέτο των μέτρων, δηλαδή ποια θα είναι αυτά τα μέτρα και βέβαια θα πρέπει να υπάρχει και μια σύνδεση με ένα συγκεκριμένο αναπτυξιακό στρατηγικό σχέδιο για την Ελλάδα».

    Δ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ: «Η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, τα κομματικά όργανα της ΔΗΜΑΡ δεν έχουν καταλήξει ακόμα, πρέπει να συντρέξουν προϋποθέσεις. Δίνουμε μάχη για να πετύχουμε τη λιγότερη δυνατή αιμορραγία της κοινωνίας».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2012 14:38

    Είδηση: 20521

    [04] «Πράσινος δακτύλιος» από σήμερα στο κέντρο της Αθήνας

    Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα ο «Πράσινος Δακτύλιος», ο οποίος έχει στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ατμόσφαιρας και την μείωση των ρύπων ενώ ισχύει ο μικρός και ο μεγάλος δακτύλιος.

    Το νέο μέτρο τίθεται σε εφαρμογή, χωρίς ωστόσο να αλλάζει το παλιό σύστημα «μονών-ζυγών» για την είσοδο των ΙΧ οχημάτων στον μικρό δακτύλιο ενώ απαγορεύεται η είσοδος σε παλαιά φορτηγά και λεωφορεία.

    Επιπλέον, με το νέο μέτρο επιτρέπεται η κυκλοφορία στο μικρό δακτύλιο χωρίς περιορισμό των ΙΧ αυτοκινήτων και των φορτηγών οχημάτων κάτω των 2,2 τόνων, εφ' όσον είναι τεχνολογίας Euro 5 ή μεταγενέστερης -είτε είναι απλά είτε υβριδικά- και εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

    Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, τα οχήματα θα ελέγχονται από τα όργανα της τροχαίας αποκλειστικά βάσει της άδειας κυκλοφορίας στην οποία αναγράφονται τα όρια εκπομπών ρύπων, ενώ οι κυρώσεις για την παραβίασή του θα είναι οι ίδιες με τις κυρώσεις της παραβίασης του υφιστάμενου δακτυλίου.

    Τέλος, οι υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ βρίσκονται σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προκειμένου να γίνεται ηλεκτρονικά και χωρίς οικονομική επιβάρυνση η έκδοση του «πράσινου σήματος» το οποίο θα φέρουν τα «πράσινα» αυτοκίνητα.

    Σχετική είδηση: Πράσινος δακτύλιος και μονά-ζυγά από τη Δευτέρα στην Αθήνα

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Φ. Τσαμούλη

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2012 14:46

    Είδηση: 20510


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 3 September 2012 - 16:49:45 UTC