Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-09-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με μια ματιά
  • [02] «Πράσινος δακτύλιος» από σήμερα στο κέντρο της Αθήνας

    [01] Με μια ματιά

    -«Πράσινος δακτύλιος» από σήμερα στο κέντρο της Αθήνας. Ελεύθερη η είσοδος σε Ι.Χ. με χαμηλές εκπομπές ρύπων, απαγόρευση σε παλαιά φορτηγά και λεωφορεία. Τα σύστημα «μονά-ζυγά», θα συνεχιστεί στα όρια του μικρού δακτυλίου.

    -Γενικεύεται η αναταραχή στον χώρο της Υγείας για τα χρέη του ΕΟΠΥΥ. Από σήμερα οι ασφαλισμένοι εκτός από τα φάρμακα θα πληρώνουν και τις επισκέψεις, αφού οι γιατροί του Οργανισμού πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας.

    -Κινητοποιήσεις των Εισαγγελέων για το ενδεχόμενο περικοπών στους μισθούς των δικαστών.

    -Τις συντάξεις για τον μήνα Σεπτέμβριο, καταβάλει σήμερα ο ΟΓΑ σε περίπου 8.000 δικαιούχους του Οργανισμού.

    -Από σήμερα και έως τις 7 Σεπτεμβρίου καλούνται να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στον ΟΑΕΔ, όσοι ενδιαφέρονται να εργαστούν ως ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί στα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΟΑΕΔ για το έτος κατάρτισης 2012-2013.

    -Μείωση στο ήμισυ των οργανικών μονάδων της ΕΛ.ΑΣ, δημιουργία αστυνομίας 40.000 ενστόλων, χρήση νερού αντί δακρυγόνων και νομοθετική ρύθμιση για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, προβλέπει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της αστυνομίας, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

    -Εννέα Τούρκοι στρατιωτικοί νεκροί σε συγκρούσεις με Κούρδους αντάρτες στα σύνορα με Ιράκ και Συρία.

    -Πέντε νεκροί σε αιματηρή επίθεση κοντά σε γραφεία του ΟΗΕ στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

    -Μαίνονται μεγάλες πυρκαγιές στην κεντρική Πορτογαλία.

    -Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στον επιβατικό σταθμό του νοτίου λιμένα Πατρών από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών / Τμήμα Αλλοδαπών, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε άτομα που επρόκειτο να ταξιδέψουν με Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό την Ιταλία, εννέα αλλοδαποί (έξι άντρες και τρεις γυναίκες), οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

    -Συνελήφθη βραδινές ώρες χθες, στο σταθμό υποδοχής του νοτίου λιμένα Πατρών από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών / Τμήμα Αλλοδαπών, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε άτομα που επρόκειτο να ταξιδέψουν με Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, 19χρονος αλλοδαπός, διότι παρείχε άμεση συνέργεια σε 22χρονο αλλοδαπό, συνοδεύοντας και συνταξιδεύοντας μαζί του, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα. Ο 22χρονος επίσης συνελήφθη.

    -Συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες, στο σταθμό υποδοχής του νοτίου λιμένα Πατρών από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών / Τμήμα Αλλοδαπών, δύο αλλοδαποί, διότι διευκόλυναν από κοινού την απόπειρα παράνομης εξόδου τριών αλλοδαπών που κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

    -Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 26χρονος αλλοδαπός άνευ ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

    -Πρωινές ώρες σήμερα κατά την διάρκεια περιπολίας μεικτής Ευρωπαϊκής επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2012», πλωτό περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «ΣΥΚΑΜΙΝΕΑΣ» Λέσβου, πλησίον της ακτής, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο να αποβιβάζει άγνωστο αριθμό παράνομων αλλοδαπών. Το πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ. προέβη σε καταδίωξη του φουσκωτού σκάφους το οποίο μετά την αποβίβαση των παράνομων αλλοδαπών κατευθυνόταν στα έναντι τουρκικά παράλια. Ο κυβερνήτης του φουσκωτού σκάφους επιχείρησε επικίνδυνους ελιγμούς και το πλωτό περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ. το ακινητοποίησε σε απόσταση 0,5 ν.μ. από τις ελληνικές ακτές και συνέλαβε 36χρονο Τούρκο υπήκοο ο οποίος φέρεται ως διακινητής. Επιπρόσθετα, συνελήφθησαν στην ανωτέρω περιοχή από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής σε συνεργασία με προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου 25 παράνομοι αλλοδαποί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Μυτιλήνης για υγειονομικές εξετάσεις και στη συνέχεια πρόκειται να παραδοθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου.

    -Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή «ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ» Αττικής, 73χρονος. Ο άτυχος άνδρας διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής.

    -Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Γλυφάδας, για ακυβερνησία του Ι/Φ-ΚAT «ΟΡΚΑ» Σ.Π. 596-Ι στη θαλάσσια περιοχή ενός ν.μ. ανοικτά της Γλυφάδας, με δύο επιβαίνοντες, λόγω θραύσης του πηδαλίου. Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν προς παροχή συνδρομής δύο πλωτά περιπολικά Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ., τα οποία εντόπισαν το «ΟΡΚΑ» και το συνόδευσαν με ασφάλεια στη μαρίνα «ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ», ενώ οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2012 10:22

    Είδηση: 20508

    [02] «Πράσινος δακτύλιος» από σήμερα στο κέντρο της Αθήνας

    Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα ο «Πράσινος Δακτύλιος», ο οποίος έχει στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ατμόσφαιρας και την μείωση των ρύπων ενώ ισχύει ο μικρός και ο μεγάλος δακτύλιος..

    Το νέο μέτρο τίθεται σε εφαρμογή, χωρίς ωστόσο να αλλάζει το παλιό σύστημα «μονών-ζυγών» για την είσοδο των ΙΧ οχημάτων στον μικρό δακτύλιο ενώ απαγορεύεται η είσοδος σε παλαιά φορτηγά και λεωφορεία.

    Επιπλέον, με το νέο μέτρο επιτρέπεται η κυκλοφορία στο μικρό δακτύλιο χωρίς περιορισμό των ΙΧ αυτοκινήτων και των φορτηγών οχημάτων κάτω των 2,2 τόνων, εφ' όσον είναι τεχνολογίας Euro 5 ή μεταγενέστερης -είτε είναι απλά είτε υβριδικά- και εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

    Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, τα οχήματα θα ελέγχονται από τα όργανα της τροχαίας αποκλειστικά βάσει της άδειας κυκλοφορίας στην οποία αναγράφονται τα όρια εκπομπών ρύπων, ενώ οι κυρώσεις για την παραβίασή του θα είναι οι ίδιες με τις κυρώσεις της παραβίασης του υφιστάμενου δακτυλίου.

    Τέλος, οι υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ βρίσκονται σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προκειμένου να γίνεται ηλεκτρονικά και χωρίς οικονομική επιβάρυνση η έκδοση του «πράσινου σήματος» το οποίο θα φέρουν τα «πράσινα» αυτοκίνητα.

    Σχετική είδηση: Πράσινος δακτύλιος και μονά-ζυγά από τη Δευτέρα στην Αθήνα

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Φ. Τσαμούλη

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2012 10:19

    Είδηση: 20511


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 3 September 2012 - 8:50:46 UTC