Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-07-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Ποδηματά: Να αποφευχθούν τα οριζόντια μέτρα
  • [02] Δ. Στρατούλης: Η κυβέρνηση ουσιαστικά υπέκλεψε την ψήφο του ελληνικού λαού
  • [03] Σ. Βούλτεψη: Πολιτικό το πρόβλημα της χώρας
  • [04] Χ. Ζώης: Η Ελλάδα διέρχεται μια ανθρωπιστική κρίση

    [01] Α. Ποδηματά: Να αποφευχθούν τα οριζόντια μέτρα

    Την ανάγκη να γίνει μια μεγάλη προσπάθεια ώστε να αποφευχθούν τα οριζόντια μέτρα, υπογράμμισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM η Άννυ Ποδηματά. Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε ότι τα οριζόντια μέτρα μόνο βραχυπρόθεσμα μπορούν να λύσουν το πρόβλημα, αλλά μεσομακροπρόθεσμα το επιδεινώνουν, διότι δεν έχουν βιωσιμότητα και βαθαίνουν την ύφεση και γι' αυτό. Σημείωσε δε ότι είναι προς το συμφέρον μας και προς το συμφέρον των εταίρων, τα μέτρα του επόμενου διαστήματος να μην είναι οριζόντια.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Α. ΠΟΔΗΜΑΤΑ: «Θα πρέπει να γίνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να αποφευχθούν μέτρα επί δικαίω και αδίκω, και αυτά είναι τα οριζόντια μέτρα».

    Α. ΠΟΔΗΜΑΤΑ: «Τα οριζόντια μέτρα βραχυπρόθεσμα μόνο μπορούν να λύσουν το πρόβλημα, δηλαδή να μειώσουν το έλλειμμα. Μεσομακροπρόθεσμα το επιδεινώνουν το πρόβλημα, γιατί δεν έχουν βιωσιμότητα, διότι βαθαίνουν την ύφεση, άρα τα φορολογικά έσοδα του δημοσίου μειώνονται, άρα το δημοσιονομικό πρόβλημα μεσομακροπρόθεσμα διογκώνεται. Άρα είναι έτσι κι αλλιώς προς το συμφέρον μας, και προς το συμφέρον των εταίρων, τα μέτρα του επόμενου διαστήματος να μην είναι οριζόντια, διότι δε θα έχουν καμία βιωσιμότητα».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012 14:47

    Είδηση: 17713

    [02] Δ. Στρατούλης: Η κυβέρνηση ουσιαστικά υπέκλεψε την ψήφο του ελληνικού λαού

    Θεωρούμε ότι αυτή η κυβέρνηση ουσιαστικά υπέκλεψε την ψήφο του ελληνικού λαού υποσχόμενη επαναδιαπραγμάτευση, τόνισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Δημήτρης Στρατούλης. Αναφερόμενος στις συγχωνεύσεις και στις καταργήσεις επιχειρήσεων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι δεν γίνονται με κριτήριο να γίνει πιο αποτελεσματικός ο δημόσιος τομέας, αλλά με κριτήριο να μειωθούν οι δημόσιες δαπάνες και έκανε λόγο για ακρότητες.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Δ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ: «Θεωρούμε εμείς από το ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτή η κυβέρνηση ουσιαστικά υπέκλεψε την ψήφο του ελληνικού λαού, τα τρία κόμματα, μιλώντας και υποσχόμενοι επαναδιαπραγμάτευση, στην κόντρα με το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έλεγε ακύρωση των μνημονίων».

    Δ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ: «Η όποια συγχώνευση ή κατάργηση επιχειρήσεων δε γίνεται με κριτήριο να γίνει πιο αποτελεσματικός ο δημόσιος τομέας. Γίνεται με κριτήριο να μειωθούν οι δημόσιες δαπάνες. Και έχουμε ακρότητες. Οι όποιοι χειρισμοί με τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις δε γίνονται για να γίνει πιο αποτελεσματικός ο δημόσιος τομέας και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της χώρας και στη στήριξη της κοινωνίας, γίνονται απλά και μόνο για τα μεγέθη, για να μειωθούν οι δημόσιες δαπάνες και να δείξουμε στην τρόικα ότι βελτιώνονται οι δείκτες της οικονομίας».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012 14:47

    Είδηση: 17712

    [03] Σ. Βούλτεψη: Πολιτικό το πρόβλημα της χώρας

    Το πρόβλημα το οποίο έχει η χώρα δεν είναι οικονομικό αλλά πολιτικό, υποστήριξε μιλώντας στη ΝΕΤ FM η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, ενώ χαρακτήρισε μη σοβαρά αυτά που ακούγονται για το ότι θα βρεθούν 11,5 συν 3 δισ ευρώ σε δύο μέρες. Υπογράμμισε, δε, την ανάγκη το υπουργείο Οικονομικών, κάποια στιγμή να γίνει και υπουργείο Οικονομίας.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Σ. ΒΟΥΛΤΕΨΗ: «Αυτά, ότι θα βρεθούν 11,5 συν 3 δισ ευρώ σε δύο μέρες, δεν τα πιστεύει ούτε η τρόικα. Δεν είναι πράγματα σοβαρά. Το πρόβλημα το οποίο έχει η χώρα δεν είναι οικονομικό, είναι πολιτικό. Ήταν, και εν πολλοίς είναι, πρόβλημα πολιτικού προσωπικού και ήταν και πρόβλημα πολιτικής αντίληψης των πραγμάτων. Από πού θα κόψει και θα βρει αυτά τα λεφτά; Διότι όταν τα ακούει ο κόσμος θεωρεί ότι αυτά θα τα βγάλει από την καμπούρα του. Δεν είναι έτσι. Πρώτον, διότι γι' αυτό το θέμα δεν αποφασίζει το υπουργείο Οικονομικών. Αποφασίζουν τρεις αρχηγοί που έχουν συμφωνήσει να κυβερνούν μαζί πάνω σε μια προγραμματική συμφωνία, την οποία ανανεώνουν με συναντήσεις τους. Δεύτερον, δε νομοθετεί το υπουργείο Οικονομικών. Αποφασίζει το υπουργείο Οικονομικών κάτι. Ποιος θα το ψηφίσει»;

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Οι βουλευτές».

    Σ. ΒΟΥΛΤΕΨΗ: «Πώς θα γίνει αυτό; Δεν υπάρχουν οι απόλυτες πλειοψηφίες. Δεν έχουν καταλάβει τι έχει γίνει στη χώρα. Άρα, το υπουργείο Οικονομικών οφείλει να γίνει και υπουργείο Οικονομίας κάποια στιγμή».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012 14:45

    Είδηση: 17709

    [04] Χ. Ζώης: Η Ελλάδα διέρχεται μια ανθρωπιστική κρίση

    Την άποψη ότι η Ελλάδα πέραν της οικονομικής κρίσης, υφίσταται μια ανθρωπιστική κρίση, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρήστος Ζώης, και συμπλήρωσε «δεν υπάρχει το λίπος που νομίζουμε ότι υπάρχει για να συνεχίσουμε να κόβουμε. Πλέον φτάνουμε στο κόκκαλο. Το λίπος τέλειωσε». Παράλληλα, επισήμανε ότι το να κάνουμε πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος και να επαναπαυόμαστε σε αυτό το μονόδρομο, είναι κάτι που θα μας οδηγήσει σε μεγάλο αδιέξοδο, το οποίο, όπως εκτίμησε, θα οδηγήσει σε κοινωνική εξέγερση. Επιπλέον, υποστήριξε πως αν συνεχιστεί να εφαρμόζεται η πολιτική του μνημονίου, και μάλιστα απαρέγκλιτα, η επιστροφή στη δραχμή θα φαντάζει παράδεισος.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Χ. ΖΩΗΣ: «Υπάρχουν και πολλές γωνίες ανθρώπινης εξαθλίωσης που διαφεύγουν της προσοχής, καθότι πλέον υπάρχει μια γενικευμένη ανθρωπιστική κρίση. Η Ελλάδα διέρχεται μια ανθρωπιστική κρίση, δε διέρχεται μόνο μια οικονομική κρίση, και αυτό θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι μας πάρα πολύ καλά. Δεν υπάρχει το λίπος που νομίζουμε ότι υπάρχει για να συνεχίσουμε να κόβουμε. Πλέον φτάνουμε στο κόκαλο. Το λίπος τέλειωσε».

    Χ. ΖΩΗΣ: «Ας έρθουν όλοι να πουν ποια μπορεί να είναι η εναλλακτική αντιπρόταση. Το να καμωνόμαστε ότι δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος δρόμος και να επαναπαυόμαστε σε αυτό το μονόδρομο, δυστυχώς το μόνο που θα κάνει είναι να μας οδηγήσει σε πολύ μεγάλο αδιέξοδο το οποίο, εγώ δε θέλω να γίνω μάντης κακών ειδήσεων, δυστυχώς θα οδηγήσει σε κοινωνική εξέγερση. Δε μπορεί αυτό το πράγμα να οδηγήσει πουθενά».

    Χ. ΖΩΗΣ: «Υποτίθεται ότι κατά την προεκλογική περίοδο έγινε ένας αγώνας με κάποια συνθήματα εύκολα. ''Το κόμμα του ευρώ'', ''τα κόμματα της δραχμής'', ''το λόμπι της δραχμής''. Αν συνεχιστεί να εφαρμόζεται η πολιτική του μνημονίου, και μάλιστα απαρέγκλιτα, όπως ζητούν μερικοί, η επιστροφή στη δραχμή θα φαντάζει παράδεισος».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012 14:45

    Είδηση: 17702


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 20 July 2012 - 16:49:37 UTC