Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-07-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ισχυρές ενστάσεις από ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για τις περικοπές στο εφάπαξ
  • [02] Σκορδάς στη ΝΕΤ: «Πρέπει να στραφούμε στην παραγωγή»
  • [03] Με μια ματιά

    [01] Ισχυρές ενστάσεις από ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για τις περικοπές στο εφάπαξ

    Την έντονη αντίδραση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ προκάλεσε η απόφαση του Υπουργείου Εργασίας για μείωση κατά 22,6% στα εφάπαξ του Δημοσίου. Η μείωση θα έχει αναδρομική ισχύ, για περίπου 50.000 συνταξιούχους, οι οποίοι ήδη, έχουν υποβάλλει αιτήσεις. Για αιτία πολέμου κάνει λόγο το μέλος εκτελεστικής γραμματείας της ΑΔΕΔΥ Βασίλης Πολυμερόπουλος για καθόλου νόμιμη απόφαση ο γγ της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης, μιλώντας στη ΝΕΤ.

    Σχετική είδηση:

    Περικοπή 23% στο εφάπαξ των Δημοσίων Υπαλλήλων

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 17706

    [02] Σκορδάς στη ΝΕΤ: «Πρέπει να στραφούμε στην παραγωγή»

    Την απόφασή του να γίνουν συντεταγμένες προσπάθειες ώστε να δημιουργηθούν σωστές δομές στο κράτος με μόνιμο χαρακτήρα, επισήμανε στη ΝΕΤ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς, σημειώνοντας ότι δεν θέλει να κάνει εξαγγελίες τύπου «ανοίγουμε μάχη με την ακρίβεια» και «πόλεμο με την αισχροκέρδεια». Ο κ. Σκορδάς υπογράμμισε ότι το καρτέλ στην αγορά είναι ένα σύνθετο πρόβλημα, καθώς υπάρχουν πολλές δυσλειτουργίες στην αγορά, που μας οδηγούν να έχουμε ανεβασμένες τιμές σε προιόντα. Δήλωσε ότι το Υπουργείο έχει συγκεκριμένο σχέδιο αποκατάστασης, το οποίο θα θέσει σε εφαρμογή σιγά σιγά.

    Ανέφερε επίσης, ότι υπάρχουν πολλές εφαρμογές για την ενημέρωση των καταναλωτών για χαμηλές και υψηλές τιμές σε διάφορα προϊόντα και αγαθά, όπως στα κινητά και στο ίντερνετ, δεν αξιοποιούνται από τους καταναλωτές.

    Ο υφυπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι πρέπει να αντιστρέψουμε την προσφορά της ανάπτυξης και να στραφούμε στην παραγωγή είτε στον πρωτογενή είτε στον δευτερογενή τομέα, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να πάψει να υπάρχει η αντίληψη που έχουν μερικοί για τα επιδοτούμενα προγράμματα, να μην στηριζόμαστε σε αυτά και τα οποία θα πρέπει να είναι πολύ στοχευμένα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012 11:22

    Είδηση: 17696

    [03] Με μια ματιά

    -Αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση της ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε κτίριο του άσυλου ανιάτων, για να το επανασυνδέσει στη συνέχεια. Μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού, η ΔΕΗ διευκρίνισε ότι η διακοπή έγινε από λάθος, καθώς ο λογαριασμός φαινόταν σε όνομα ιδιώτη. Τη διακοπή της ηλεκτροδότησης κατήγγειλαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

    -Στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 38 χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα της τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο, θα παραστεί σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος θα συναντηθεί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Μεγαλονήσου.

    -Διακόπτουν από σήμερα την εκπομπή αναλογικού σήματος από τον Υμηττό οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας, οι οποίοι και θα εκπέμπουν μόνο ψηφιακά. Η ΕΡΤ λόγω της μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων θα διακόψει την εκπομπή του αναλογικού σήματος στα κανάλια ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3 στις 17 Αυγούστου.

    -Επεισόδια τα ξημερώματα στην Ελληνική Χαλυβουργία στον Ασπρόπυργο. Με εντολή της εισαγγελίας και επέμβαση των ΜΑΤ άνοιξε το εργοστάσιο, μετά από 9 μήνες απεργίας των εργαζομένων. Συλλήψεις μελών του καταγγέλλει το ΠΑΜΕ. Μποτιλιάρισμα στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου έξω από το εργοστάσιο. Ουρά 10 χλμ σχηματίζουν τα αυτοκίνητα.

    -Αυξημένη η κίνηση περιμετρικά του λιμανιού του Πειραιά λόγω της εξόδου των αδειούχων του καλοκαιριού.

    -Νέες περικοπές στο εφάπαξ Δημοσίου και άλλων Ταμείων. Αφορά και όσους υπέβαλαν ήδη αίτηση. Για αιτία πολέμου κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ.

    -Φθηνότερες έως 45% από τον Ιανουάριο οι κλήσεις από σταθερά προς κινητά, σύμφωνα με απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών.

    -Σε εξέλιξη η φωτιά στη Ζάκυνθο. Υπό μερικό έλεγχο στο Ρέθυμνο.

    -Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από επίθεση ανταρτών στα γραφεία της αστυνομίας στη Δαμασκό. Το κεντρικό συνοριακό πέρασμα με τη Συρία έκλεισε το Ιράκ.

    -Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στη χερσαία ζώνη λιμένα Πάτρας, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, 46χρονος διότι μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκε να κατέχει ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης μικτού βάρους 4,5 γραμμαρίων. Στη συνέχεια, ορίστηκε συνάντηση του 46χρονου με τα άτομα που προμηθεύτηκε την ακατέργαστη κάνναβη με αποτέλεσμα να συλληφθούν δύο αλλοδαποί, οι οποίοι προέβησαν στην πώληση φυτικών αποσπασμάτων ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 14,6 γραμμαρίων αντί χρηματικής αμοιβής.

    -Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στο νότιο λιμένα Πατρών, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, δύο αλλοδαποί, διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 17700


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 20 July 2012 - 8:49:30 UTC