Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-07-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης-Αριστεράς για τη Χαλυβουργία
  • [02] Σοκ και δέος από το μακελειό σε κινηματογράφο στο Ντένβερ
  • [03] Πρόγνωση από τη Χριστίνα Ρήγου
  • [04] Διανομή διατροφικών επιδομάτων μέσω Περιφερειών
  • [05] Ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες και την καταβολή φόρου εισοδήματος

    [01] Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης-Αριστεράς για τη Χαλυβουργία

    Έπειτα από 9 μήνες απεργιών και ενάμιση μήνα μετά τη δικαστική απόφαση που είχε κρίνει παράνομες της κινητοποιήσεις, το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, άνοιξε ύστερα από προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού.

    Τα ξημερώματα μετά από εντολή εισαγγελέα δυνάμεις των ΜΑΤ, έσπασαν το μπλόκο της περιφρούρησης και άνοιξαν το εργοστάσιο μετά από 9 μήνες απεργίας.

    Ακολούθησαν συμπλοκές μεταξύ απεργών και ΜΑΤ αλλά και μεταξύ των απεργών και εργαζομένων που δεν επιθυμούσαν να απεργήσουν και εισήλθαν στο εργοστάσιο.

    Η αστυνομική επέμβαση πραγματοποιήθηκε, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις μεταξύ του ιδιόκτητη ,των εργαζομένων και της κυβέρνησης.

    Η διοίκηση της Χαλυβουργίας, μετά την απόφαση της Πολιτείας να αποκαταστήσει τη νομιμότητα, δήλωσε ότι πλέον δεν συντρέχουν οι λόγοι για την αναστολή της λειτουργίας του εργοστασίου.

    Ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε σαφείς οδηγίες στους συναρμόδιους υπουργούς να λυθεί το ζήτημα, κίνηση που όπως σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές, δείχνει την αποφασιστικότητα του Πρωθυπουργού και αποτελεί δείγμα γραφής για το πως θα κινηθεί στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων αλλά και απέναντι στις αντιδράσεις και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

    Στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βρέθηκαν στο πλευρό των απεργών, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους και κατηγορώντας την κυβέρνηση για βία και αυταρχισμό. «Με χρήση απεργοσπαστικών μηχανισμών, έρχεται η κυβέρνηση με την ωμή αστυνομική βία να συμπαραταχθεί με τον εργοδότη», δήλωσε έξω απο το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας, ο Δημήτρης Στρατούλης.

    Τα κίνητρα του ΣΥΡΙΖΑ, αμφισβήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου διευκρινίζοντας παράλληλα ότι οι εργαζόμενοι ήταν αυτοί που ζήτησαν την παρέμβαση της αστυνομίας.

    «Πάνω από 100 εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας προσέφυγαν στην αστυνομία ζητώντας τη διαφύλαξη του ιερού αυτού δικαιώματος. Η κυβέρνηση θα φροντίζει πάντα για την εφαρμογή του νόμου. Να το γνωρίζουν καλά, όλοι αυτό. Ας διερωτηθούν, πάντως, οι Έλληνες για τα κίνητρα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης. Συμπαράσταση σε ποιους;», τόνισε ο κ. Κεδίκογλου.

    «Το δικαίωμα στην εργασία και ο παραγωγικός ιστός της χώρας πρέπει να προστατευτούν. Και πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις με τη συμπεριφορά τους να βοηθήσουν τη μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης της οικονομίας», τόνισε από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ.

    «Το υπουργείο Απασχολείς και Κοινωνικής Προστασίας οφείλει να συμβάλει αποφασιστικά ώστε να υπάρξει άμεση λύση, το εργοστάσιο να επαναλειτουργήσει και οι εργαζόμενοι να μην βρίσκονται σε εσωτερική αντιπαράθεση. Η όξυνση της κατάστασης, η οποία τροφοδοτείται με την παρουσία των ΜΑΤ, συνιστά μια αρνητική εικόνα σε περίοδο που τα προβλήματα της Ελληνικής οικονομίας απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις και συνεννοήσεις. Πρέπει να υπάρξει λύση», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.

    Οι εξελίξεις στη Χαλυβουργία προκάλεσαν βροχή ανακοινώσεων και από τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης με τον Παύλο Χαικάλη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, να αναφέρει:«Ζητήσαμε διάλογο και συνεννόηση και δυστυχώς βλέπουμε κόντρες και απειλή βίας. Η κυβέρνηση οφείλει να διαφυλάξει ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο την ενότητα του ελληνικού λαού και να μην επενδύει στον κοινωνικό αυτοματισμό».

    Να ξεκινήσει πάλι το εργοστάσιο να λειτουργεί ζητεί με ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή, σημειώνοντας ότι αναγνωρίζει τα δίκαια όπως λέει αιτήματα των απεργών και απολυμένων της εταιρείας.

    «Οι Έλληνες εργάτες δεν καπελώνονται από κανένα κομματικό χώρο. Η λήψη οποιουδήποτε κατασταλτικού μέτρου εναντίον τους είναι απαράδεκτη και η όποια εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση θα βαραίνει τη μνημονιακή συγκυβέρνηση», τονίζεται σε ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής.

    Από το ΚΚΕ, σχολιάζουν τη δήλωση του Πρωθυπουργού, αναφέροντας πως επιβεβαιώνεται ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του είναι απροκάλυπτοι υπερασπιστές της κεφαλαιοκρατίας και εχθροί της εργατικής τάξης.

    Από τον ΛΑΟΣ ζητούν αποκομμουνιστικοποίηση, όπως λένε του συνδικαλισμού, αλλιώς προσθέτουν, η αποτυχία για εξυγίανση της οικονομίας θα είναι παταγώδης και δραματική.

    Την επέμβαση των ΜΑΤ καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

    «Καλούμε την κυβέρνηση και την εργοδοσία να αποσύρουν άμεσα τις δυνάμεις καταστολής και την αδιαλλαξία και να προχωρήσουν σε διάλογο-συνεννόηση με τους εργαζόμενους για τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και τη λειτουργία της επιχείρησης», τονίζει η ΓΣΕΕ.

    «Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση των ΜΑΤ εναντίον των απεργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας», επισήμανε η ΑΔΕΔΥ.

    Εκατοντάδες εργαζόμενοι, πραγματοποίησαν πορεία αλληλεγγύης προς τους απεργούς Χαλυβουργούς. Το Σάββατο θα συγκληθεί νέα γενική συνέλευση των εργαζομένων στην Χαλυβουργία για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Με παρέμβαση Σαμαρά οι εξελίξεις στη Χαλυβουργία

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ , ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012 21:59

    Είδηση: 17766

    [02] Σοκ και δέος από το μακελειό σε κινηματογράφο στο Ντένβερ

    Ο 24χρονος Τζέιμς Χολμς, εισέβαλε στην αίθουσα φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και αντιασφυξιογόνο μάσκα. Πρώτα έριξε καπνογόνα. Ο κόσμος έμεινε στη θέση του, νομίζοντας ότι ήταν μέρος του θεάματος. Τότε ο Χολμς άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, περνώντας σιωπηλός από τους διαδρόμους. Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για τουλάχιστον 20 πυροβολισμούς.

    Δώδεκα νεκροί - ανάμεσα τους πέντε παιδιά και ένα βρέφος μόλις 3 μηνών - είναι ο απολογισμός. Μεταξύ των θυμάτων και μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

    Ο Χολμς παραδόθηκε και συνελήφθη στο χώρο στάθμευσης του σινεμά. Πάνω του βρέθηκαν ένα μαχαίρι, ένα τουφέκι και ένα περίστροφο, ενώ στην κινηματογραφική αίθουσα βρέθηκε και το τέταρτο όπλο. Κατά τη σύλληψή του, είπε στους Αστυνομικούς ότι είχε παγιδεύσει με εκρηκτικά το διαμέρισμά του, γεγονός που επιβεβαιώθηκε.

    Είναι η μεγαλύτερη τραγωδία στο Κολοράντο από το 1999 και το μακελειό στο Γυμνάσιο του Κολουμπάιν, που απέχει μόλις 30 χιλιόμετρα από την Αουρόρα.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε συγκλονισμένος από τον "ειδεχθή και τραγικό" φόνο 12 ανθρώπων και διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να υποστηρίξει τους κατοίκους της Ορόρα σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή.

    «Δεσμευόμαστε ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης, ότι θα εγγυηθούμε την ασφάλεια των συμπατριωτών μας και ότι θα φροντίσουμε τους τραυματίες», τόνισε ο πρόεδρος σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Φλόριντα, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, όπου διανυκτέρευσε.

    Ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι μετά το τραγικό συμβάν θα συντομεύσει την προεκλογική του εκστρατεία και θα επιστρέψει στην Ουάσινγκτον.

    Τη βαθύτατη λύπη του για τις δολοφονίες εξέφρασε και ο αντίπαλος του Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές, ο Ρεπουμπλικάνος Μιτ Ρόμνεϊ.

    Τη λύπη του για το γεγονός εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. «Κάτω από τραγικές συνθήκες, θέλω πολύ να δείξω προσωπικά την αλληλεγγύη μου στις αμερικανικές αρχές και στον αμερικανικό λαό και την ίδια ώρα, στο όνομα της Γαλλίας, να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στους συγγενείς των θυμάτων και στους τραυματίες», τονίζεται σε ανακοίνωση της προεδρίας.

    «Προσευχόμαστε για τους συγγενείς και τους φίλους των θυμάτων αυτήν την τραυματική και με μεγάλο πόνο στιγμή. Ελπίζουμε ότι ο υπεύθυνος αυτού του φρικτού εγκλήματος θα λογοδοτήσει γρήγορα ενώπιον της δικαιοσύνης», τόνισε ο κ. Ρόμνεϊ.

    Λόγω της τραγωδίας ακυρώθηκε η πρεμιέρα της ταινίας στη Γαλλία, αλλά και η συνέντευξη του πρωταγωνιστή Μόργκαν Φρίμαν.

    Παράλληλα η εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών Warner Bros ανακοίνωσε πως αποσύρει από τις αίθουσες τα διαφημιστικά «τρέιλερ» της ταινίας «Gangster Squad» (Συμμορία Γκάνγκστερ), η οποία περιλαμβάνει μία σκηνή, στην οποία ένοπλοι ανοίγουν πυρ με πολυβόλα κατά του κοινού σε έναν κινηματογράφο.

    Σχετικές ειδήσεις:

    ΗΠΑ: 14 νεκροί από ένοπλο μασκοφόρο σε σινεμά στο Ντένβερ

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ , ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012 21:59

    Είδηση: 17760

    [03] Πρόγνωση από τη Χριστίνα Ρήγου

    Με καλοκαιρινή διάθεση θα έρθει το σαββατοκύριακο, καθώς τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι ο ήλιος, η ζέστη με θερμοκρασίες μέχρι 39-40 βαθμούς τοπικά και οι εξασθενημένοι άνεμοι. Μια μικρή αλλαγή του καιρού αναμένεται τη νέα βδομάδα, με βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και τα βορειοδυτικά αλλά και πτώση της θερμοκρασίας σε ευχάριστα επίπεδα.

    Το Σάββατο προβλέπεται ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κατά μήκος της Πίνδου, ενώ αραιή συννεφιά αναμένεται και στο ανατολικό Αιγαίο.

    Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα κυμανθεί από 18..37 στα βόρεια, από 19..38 στα κεντρικά και πιθανόν τοπικά να αγγίξει και τους 39 βαθμούς τοπικά στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα. Στο Αιγαίο οι μέγιστες τιμές δεν θα ξεπεράσουν τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από 3-5 μποφόρ και μόνο στο Ικάριο και στο Καρπάθιο πέλαγος το πρωί θα πνέουν τοπικά μέχρι 7 μποφόρ και βαθμιαία θα υποχωρήσουν.

    ΑΤΤΙΚΗ

    Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 23..37 με 38 βαθμούς. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, στα ανατολικά μέχρι 6 και στο κάβο ντόρο τοπικά 7 μποφόρ, αλλά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Λιακάδα αναμένεται και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 23..35 βαθμούς, με μια θαλάσσια αύρα μέχρι 4 μποφόρ.

    ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

    Την Κυριακή η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο και το απόγευμα περιμένουμε τοπικές μπόρες στα βορειότερα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πέσουν στα 5 με 6 μποφόρ σε τοπικό επίπεδο στο Ικάριο και η ζέστη θα γίνει πλέον αισθητή, με θερμοκρασίες που θα πλησιάζουν και τους 40 βαθμούς.

    Η νέα βδομάδα θα ξεκινήσει με λιγότερη ζέστη, καθώς η θερμοκρασία θα πέσει στους 35-36 βαθμούς και οι άνεμοι στα 3-5 μποφόρ. Μια μικρή αλλαγή περιμένουμε το απόγευμα της Δευτέρας, όσον αφορά τα φαινόμενα, με βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο και σε ορεινές περιοχές στη Μακεδονία και στη Θεσσαλία.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012 22:39

    Είδηση: 17740

    [04] Διανομή διατροφικών επιδομάτων μέσω Περιφερειών

    Απόφαση για την καταβολή των διατροφικών επιδομάτων του Μαΐου για 14.740 δικαιούχους, ύψους 5.146.471 ευρώ, υπέγραψε ο υπ. Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδης. Η καταβολή θα γίνει άμεσα από τις Περιφέρειες σε δικαιούχους νεφροπαθείς, μεταμοσχευμένους καρδιάς, ήπατος, πνευμόμων και μυελού των οστών.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 17729

    [05] Ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες και την καταβολή φόρου εισοδήματος

    Μέτρα για την αύξηση των φορολογικών εσόδων θέτει σε εφαρμογή το αμέσως επόμενο διάστημα το υπουργείο Οικονομικών. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων και των επιχειρήσεων προς το δημόσιο και η έναρξη συνοπτικών ελέγχων για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που έχουν εκρεμμείς φορολογικές υποθέσεις. Παράλληλα εντός της ερχόμενης εβδομάδος το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να προωθήσει τη ρύθμιση για την καταβολή σε έως 10 μηνιαίες δόσεις του φόρου των εκκαθαριστικών σημειωμάτων προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στην εξόφλησή του και να εξασφαλισθεί η είσπραξη των εσόδων αυτών στα ταμεία του κράτους.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών μελετά νέα ρύθμιση που θα προβλέπει την δυνατότητα εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο που έχουν οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις σε έως και 60 δόσεις. Με τη νέα ρύθμιση αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των δόσεων σε σχέση με την προηγούμενη ( 24 δόσεις) ενώ τα όρια για την υπαγωγή σ΄ αυτήν αναμένεται να παραμείνουν τα 10.000 ευρώ για οφειλές από φυσικά πρόσωπα και τα 75.000 ευρώ για οφειλές επιχειρήσεων. Η ρύθμιση θα προβλέπει μάλιστα την απαλλαγή ως και του 100% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής αλλά μόνο στην περίπτωση που ο οφειλέτης εξοφλήσει το αρχικό κεφάλαιο της οφειλής.

    Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση για την καταβολή σε πολλές δόσεις του φόρου των εκκαθαριστικών σημειωμάτων εκτιμάται ότι θα προβλέπει τη δυνατότητα υπαγωγής σε αυτήν φορολογούμενων με οικογενειακό εισόδημα έως 100.000 ευρώ. Σύμφωνα με το σενάριο αυτό φορολογούμενοι με υψηλότερα εισοδήματα θα εξοφλήσουν κανονικά το φόρο σε τρεις διμηνιαίες δόσεις που προβλέπει το ισχύον καθεστώς.

    Τέλος στο υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της εξοικονόμησης δαπανών, προωθούν την κατάργηση από φέτος της αποστολής του ειδικού σήματος των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στους ιδιοκτήτες τους. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να εξοφλούν μέσω τραπέζης τα τέλη κυκλοφορίας και θα διακρατούν την σχετική απόδειξη καταβολής τους.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπ. Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012 13:06

    Είδηση: 17717


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 20 July 2012 - 20:49:37 UTC