Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-07-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην Κερατέα - Φθορές σε κατοικίες
  • [02] Περικοπή 23% στο εφάπαξ των Δημοσίων Υπαλλήλων
  • [03] Έτοιμη η λίστα συγχωνεύσεων ή καταργήσεων οργανισμών του Δημοσίου
  • [04] Πρόγνωση από τη Χριστίνα Ρήγου

    [01] Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην Κερατέα - Φθορές σε κατοικίες

    Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στον Διόνυσο Κερατέας και όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία αποχώρησαν ήδη τα εναέρια μέσα Πυρόσβεσης και παραμένουν οι επίγειες δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεση των μικροεστιών, που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή.

    Σε ό,τι αφορά τις καταστροφές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έως στιγμής υπέστησαν φθορές από τις φλόγες πέντε κατοικίες.

    Νέα πυρκαγιά, εξάλλου, έχει εκδηλωθεί στον Πλακιά Ρεθύμνου και καίει χαμηλή βλάστηση και ελιές. Επί τόπου επιχειρούν για την κατάσβεσή της πυροσβέστες με έξι οχήματα.

    Σε ύφεση βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα στο Δρέπανο, το Πλατάνι, το Καστρίτσι και τα Σελλά της Πάτρας, όπου σημειώνονται μικρές αναζωπυρώσεις.

    Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή επεμβαίνουν άμεσα και προλαβαίνουν να τις περιορίσουν, πριν πάρουν έκταση. Πάντως καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας θα παραμείνουν σε επιφυλακή δεκάδες πυροσβέστες, ώστε αν παραστεί ανάγκη να επέμβουν.

    Σε ύφεση, τέλος, είναι οι πυρκαγιές στα Χανιά και το Ζευγολατιό Κορινθίας.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Ανδρέας Ροδίτης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012 21:51

    Είδηση: 17673

    [02] Περικοπή 23% στο εφάπαξ των Δημοσίων Υπαλλήλων

    «Δυστυχώς, τα αναλογιστικά ευρήματα για το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, δείχνουν σημαντικές αποκλίσεις που το καθιστούν μη βιώσιμο», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και προσέθεσε, ότι «οι προσαρμογές των εφάπαξ αποζημιώσεων, θα γίνουν με αναλογιστικές μελέτες και δικαιοσύνη».

    Σύμφωνα με τις αναλογιστικές μελέτες, που είχαν ζητηθεί από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και οι οποίες είναι έτοιμες από τις αρχές Μαΐου, 23 ταμεία χορηγούν εφάπαξ με ποσά που είναι υψηλότερα από τις ασφαλιστικές εισφορές που έχουν καταβληθεί. Πρόκειται για τα ταμεία των δημοσίων υπαλλήλων, των ξενοδοχοϋπαλλήλων, των εταιρειών τσιμέντων, των υπαλλήλων φαρμακευτικών εργασιών, του Ορθόδοξου Εφημεριακού Κλήρου, των νομικών, των απασχολούμενων στα μέσα ενημέρωσης, των εφημεριδοπωλών των υπαλλήλων πρακτορείων Τύπου, των ιπποδρόμων, της ΔΕΗ, της ΕΡΤ, του τουρισμού, της Εμπορικής Τράπεζας, της Ιονικής-Λαϊκής Τράπεζας, των μηχανικών, των αστυνομικών και των εργαζομένων στο ΙΚΑ.

    Το υπουργείο Εργασίας προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στην περικοπή των εφάπαξ που χορηγούν τα Ταμεία αυτά σε ποσοστό από 10% έως 30%, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο, η περικοπή να γίνει αναδρομικά ακόμη και από την 1-1-2011.

    «Ως υπουργός, δεν δέχομαι να χρηματοδοτηθούν τα ελλείμματα του Ταμείου από τον κρατικό προϋπολογισμό, είτε με την επιβολή νέων φόρων στους πολίτες, είτε με την επιβολή επιπλέον εισφορών στη νέα γενιά εργαζομένων, προκειμένου οι παλαιοί ασφαλισμένοι να λάβουν ποσά εφάπαξ που δεν αντιστοιχούν στις εισφορές που έχουν καταβάλει» κατέληξε.

    Ο υπουργός Εργασίας, ενημέρωσε το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ ότι ποσό 1,2 δισ. ευρώ από την επόμενη δόση της δανειακής σύμβασης, θα διατεθεί για την άμεση αποπληρωμή του εφάπαξ των υπαλλήλων του δημοσίου, διευκρινίζοντας ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή αυτού του ποσού είναι, όπως προβλέπεται ρητά από τον εφαρμοστικό νόμο του δεύτερου μνημονίου (ν. 4046/2012), η προσαρμογή του ύψους του εφάπαξ κατά το ποσοστό του αναλογιστικού ελλείμματος.

    Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, χαρακτήρισε την απόφασή της, κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέα δραστική περικοπή των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο, ως αιτία «πολέμου».

    Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, ο Υπουργός δεν έκανε δεκτή καμία από τις προτάσεις των εργαζομένων, σχετικά τους τρόπους και τα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των Ταμείων των Δημοσίων Υπαλλήλων και δήλωσε, ευθέως, την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επιπλέον μείωση κατά 22,68% στο -ήδη μειωμένο κατά 20%- εφάπαξ των Δημοσίων Υπαλλήλων.

    «Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να σεβαστεί και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για μη περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων και στο πλαίσιο -τουλάχιστον- της υπεσχημένης διαπραγμάτευσης των επαχθών όρων της Δανειακής Σύμβασης με την Τρόικα, να απαιτήσει και να επιτύχει την ανακεφαλαιοποίηση των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων, όπως άλλωστε έπραξε για τις Τράπεζες», καταλήγει η ΑΔΕΔΥ.

    Επίσης σε ανακοίνωσή της για το ίδιο θέμα η «Αυτόνομη Παρέμβαση», που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμά ότι «στην ερχόμενη διετία η μείωση του εφάπαξ θα ξεπεράσει το 43%» και χαρακτηρίζει τις «περικοπές του εφάπαξ και των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων κοινωνικά ανάλγητη» ενώ ζητά από την «πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ να εγκαταλείψει την παρελκυστική τακτική και σε συνεργασία με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις να λάβει άμεσα μέτρα για το συντονισμό και την οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων, για να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα και για να ανατραπούν οι μνημονιακές πολιτικές».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012 23:43

    Είδηση: 17668

    [03] Έτοιμη η λίστα συγχωνεύσεων ή καταργήσεων οργανισμών του Δημοσίου

    Όπως σημείωσαν σε άτυπη συνάντηση με τους δημοσιογράφους ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντ. Μανιτάκης, και ο υφυπουργός, Μ. Βολουδάκης, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η έκθεση αξιολόγησης του υπουργείου που αφορά την καταγραφή και αξιολόγηση των διοικητικών μονάδων του. Εξάλλου, σχεδόν έτοιμη είναι η αξιολόγηση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η αξιολόγηση στα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας και κατόπιν, κατά προτεραιότητα, θα ξεκινήσει η αξιολόγηση στο υπουργείο Υγείας.

    Η Κεντρική Συντονιστική Ομάδα των αξιολογήσεων των υπουργείων θα εδρεύει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και από την ερχόμενη εβδομάδα θα οργανωθούν οι Επιτροπές Αξιολόγησης σε όλα τα υπουργεία. Εντός της ημέρας θα αποσταλεί σε κάθε υπουργείο σχετική επιστολή. Η Επιτροπή Αξιολόγησης στο υπουργείο Οικονομικών θα εγκατασταθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

    Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιατάκης, έκανε γνωστό ότι οι συγχώνευσης και οι καταργήσεις θα γίνουν σε δυο κύματα, το πρώτο από τη λίστα Πάγκαλου και θα προχωρήσει αμέσως, ενώ το δεύτερο θα αφορά περί τους 200 Οργανισμούς με προθεσμία τα τέλη Αυγούστου.

    Σε ό,τι αφορά τα κριτήρια συγχώνευσης ή κατάργησης, καταρχήν ενοποιούνται ομοιογενείς φορείς. Κατά δεύτερον, η συγχώνευση ή κατάργηση θα αξιολογηθεί με κριτήριο το κόστος για τον φορολογούμενο σε άμεση εξάρτηση με την χρησιμότητα των παρεχομένων υπηρεσιών. Όπως σημείωσε ο κ. Βολουδάκης «είναι προφανές ότι θα καταργηθούν φορείς όπου γίνεται σπατάλη και η συγχώνευση άλλων θα γίνει κατά τρόπο, ώστε να μη χαθεί η παρεχόμενη υπηρεσία».

    Την αξιολόγηση των διοικητικών υπηρεσιών των υπουργείων και των φορέων θα ακολουθήσει η αξιολόγηση του προσωπικού.

    Σε κάθε περίπτωση, τόνισε γι άλλη μια φορά ο κ. Μανιτάκης, δεν θα γίνουν απολύσεις. Όπως είπε «οι καλοί υπάλληλοι θα ανταμειφθούν». Οι υπάλληλοι που δεν θα πάρουν καλή αξιολόγηση, δεν θα απολυθούν. Σε ό,τι αφορά τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου, εφόσον ανασυστήνεται όμοια θέση ο υπάλληλος είναι καλυμμένος.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις αφήνουν εκτός αντικειμένου περίπου 4.000 δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι όμως θα μεταταγούν.

    Όπως είπε ο κ. Μανιτάκης «μελετάμε όλα τα ενδεχόμενα και τις επιπτώσεις. Θα ξεκινήσουμε με την υπάρχουσα νομοθεσία κι αν υπάρξει ανάγκη θα κάνουμε πρόσθετες νομικές ρυθμίσεις. Θα προκύψουν νομικά ζητήματα που δεν αφορούν μόνο το προσωπικό, αλλά και τη φύση της πρόσληψης, την πηγή χρηματοδότησης, τις επιπτώσεις που θα έχει».

    Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ο κ. Μανιτάκης, την τελική ευθύνη και τον συντονισμό του εγχειρήματος της διοικητικής μεταρρύθμισης θα έχει ο Πρωθυπουργός.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Άμεση προώθηση καταργήσεων και συγχωνεύσεων φορέων του Δημοσίου

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ , ΝΕΤ FM, ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012 23:42

    Είδηση: 17665

    [04] Πρόγνωση από τη Χριστίνα Ρήγου

    Τις επόμενες μέρες το μελτέμι σταδιακά θα υποχωρήσει στα πελάγη, με αποτέλεσμα την άνοδο της θερμοκρασίας μέσα στο σαββατοκύριακο κυρίως στην ηπειρωτική χώρα. Οι βόρειοι άνεμοι δεν αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα στις μετακινήσεις καθώς οι εντάσεις τους δεν θα ξεπεράσουν τοπικά στις Κυκλάδες τα 6 μποφόρ.

    Πιο αναλυτικά την Παρασκευή ηλιοφάνεια αναμένεται σε όλη τη χώρα, με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 17..36 στα βόρεια, από 20..36 στα κεντρικά ενώ θα φτάσει τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί, 3-5 μποφόρ και μόνο στις βόρειες Κυκλάδες και στο Καρπάθιο το πρωί θα πνέουν μέχρι 7 μποφόρ και γρήγορα θα υποχωρήσουν.

    ΑΤΤΙΚΗ

    Λιακάδα θα έχουμε στην Αττική με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 24..35 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από 4-6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7, αλλά μετά το μεσημέρι θα υποχωρήσουν.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 23..34 με 35 βαθμούς Κελσίου, με μεταβλητούς ανέμους 2-4 μποφόρ.

    ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

    Το Σάββατο η μέρα θα είναι ηλιόλουστη όλη τη διάρκεια της μέρας, με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι σε ορεινές περιοχές της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ και μόνο στο κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες 7 μποφόρ, αλλά γρήγορα θα υποχωρήσουν. Η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά, με το θερμόμετρο να δείχνει 37-39 βαθμούς.

    Την Κυριακή η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο, όμως το απόγευμα θα συννεφιάσει στα βορειοδυτικά και πιθανόν να σημειωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμα λίγο και θα φτάσει τους 39 και τοπικά στα αστικά κέντρα τους 40 βαθμούς. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί-βορειοδυτικοί 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012 23:44

    Είδηση: 17656


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 19 July 2012 - 20:49:39 UTC