Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-04-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Μπεγλίτης-Κ. Γκιουλέκας για την ώρα της κάλπης
  • [02] Α. Διαμαντοπούλου-Α. Κακλαμάνης σε προεκλογικούς ρυθμούς

    [01] Π. Μπεγλίτης-Κ. Γκιουλέκας για την ώρα της κάλπης

    Για την κρισιμότητα των εκλογών της 6ης Μαΐου και τις δυσκολίες που βιώνει η χώρα μίλησαν στην εκπομπή ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗ ΝΕΤ ο Πάνος Μπεγλίτης υποψήφιος βουλευτής Κορινθίας του ΠΑΣΟΚ και ο Κώστας Γκιουλέκας, υποψήφιος βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης της ΝΔ.

    Ο κ. Μπεγλίτης επισήμανε ότι πάντα το ΠΑΣΟΚ είχε ως αναφορά του τα προβλήματα των πολιτών και αυτή τη στιγμή επαναφέρει προτάσεις του με πιο σύγχρονη και ρεαλιστική προσέγγιση, υπογραμμίζοντας ότι η επιμονή του Ευάγγελου Βενιζέλου για κοινωνική συνοχή είναι σωστή. Ανέφερε ακόμα, πως θεμελιώδη προϋπόθεση για να προχωρήσει η χώρα στην ανάπτυξη είναι η δημοσιονομική εξυγίανση και η οποία πρέπει να γίνει άμεσα. Επίσης, χαρακτήρισε τα προγράμματα της ΝΔ, Ζάππειο Ι και ΙΙ, ως αφελή προσέγγιση των προβλημάτων της χώρας, σημειώνοντας ότι δεν είναι εύκολος ο δρόμος των ισοδύναμων. Ζήτησε από τη ΝΔ να είναι πιο σοβαρή στην αποτίμηση της οικονομίας, συμπληρώνοντας ότι δεν γίνεται να προχωρήσουμε σε περαιτέρω οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων. Τέλος ανέφερε ότι η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ οικοδομείται με το μέλλον και όχι με το παρελθόν.

    Ο κ. Γκιουλέκας τόνισε με έμφαση ότι η ΝΔ από την αρχή της κρίσης ανέφερε ότι έπρεπε να παρθούν άμεσα αναπτυξιακά μέτρα και πως με την πορεία που ακολουθούμε δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. «Έχουμε βυθιστεί σε μια βαθιά ύφεση», είπε και συμπλήρωσε πως μόνο μια μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση δεν θα μπούμε σε έναν κυκεώνα αστάθειας και ακυβερνησίας ο οποίος θα μας βυθίσει ακόμη περισσότερο. Δήλωσε με έμφαση ότι« δεν είναι λάθος που ζητά η ΝΔ αυτοδυναμία, λάθος θα είναι να βρεθεί η χώρα μπροστά από πολλά και μικρά κόμματα. Εμείς λέμε ότι η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί, η ΝΔ λέει ότι αν δεν υπάρχει μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να προχωρήσει σε αυτή τη δύσκολη πορεία».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr, ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 9923

    [02] Α. Διαμαντοπούλου-Α. Κακλαμάνης σε προεκλογικούς ρυθμούς

    Για το στοίχημα της επόμενης ημέρας των εκλογών μίλησαν στην εκπομπή ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗ ΝΕΤ η Άννα Διαμαντοπούλου, υποψήφια βουλευτής Α' Αθηνών του ΠΑΣΟΚ και ο Νικήτας Κακλαμάνης, υποψήφιος βουλευτής Α' Αθηνών της ΝΔ.

    Η κα Διαμαντοπούλου τόνισε ότι μπροστά μας έχουμε πολλά ερωτήματα, πολλές θυσίες αλλά και αβεβαιότητες, γιατί κανείς δεν μπορεί να βεβαιώσει ότι θα είναι βιώσιμο το χρέος της χώρας. Γι' αυτο και πρέπει τα μικρά κόμματα να δώσουν στους πολίτες σαφείς απαντήσεις για το τι ακριβώς θα κάνουν για να επιλυθούν τα προβλήματα. Υπογράμμισε ότι είναι μια δύσκολη περίοδος για όλους και πως οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ όπως διατυπώνονται από τον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι απολύτως ρεαλιστικές και δείχνουν ότι δεν έχουμε εύκολες ημέρες μπροστά μας. Επισήμανε ότι η Ευρώπη έχει να αντιμετωπίσει μια μεγάλη κρίση γι' αυτό και πρέπει να κόψει χρήμα για να μπορέσει να ανταπεξέλθει. Αναφερόμενη στις δημοσκοπήσεις σημείωσε ότι το ζητούμενο δεν είναι ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός αλλά η συνταγή της διακυβέρνησης να είναι η σωστή και να υπάρχει προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στα κόμματα.

    Ο κ. Κακλαμάνης από την άλλη, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, θα κληθεί να διαχειριστεί τη δυστυχία του ελληνικού λαού και όχι την ευημερία του και πρόσθεσε ότι «οι Έλληνες πολίτες έχουν δύο διλήμματα αυτή τη στιγμή. Το πρώτο είναι: τί πορεία θέλουν να έχει η χώρα; Μέσα στην Ευρώπη; Και δεν εννοώ μόνο μέσα στην Ευρωζώνη και μετά αν θέλουν το ευρώ ή τη δραχμή. Και το δεύτερο είναι: τί κυβέρνηση θέλουν να έχουν στις 7 Μαΐου;». Παρατήρησε ότι η χώρα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε ανάπτυξη, κλείνοντας την ψαλίδα των εισαγωγών και των εξαγωγών, δίνοντας κίνητρα για επενδύσεις, πρότεινε μάλιστα να μην ισχύσει το πόθεν έσχες για 3 χρόνια για χρήματα που έρχονται από το εξωτερικό- και να υπάρξουν ουσιαστικές αποφάσεις από τις τράπεζες για δανειολήπτες και μικροομολογιούχους. Για τις δημοσκοπήσεις υπογράμμισε ότι είθισται πρωθυπουργός να γίνεται το πρόσωπο που ηγείται του κόμματος που βγήκε πρώτο στις εκλογές. Τόνισε ότι η ΝΔ εγγυάται την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και στο ευρώ, ενώ απαντώντας σε όσους λένε «φτωχοί και εξαθλιωμένοι με το ευρώ», «φτωχοί με ευρώ- εξαθλιωμένοι με τη δραχμή».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr, ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 21 Απριλίου 2012 12:09

    Είδηση: 9922


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 21 April 2012 - 16:49:27 UTC