Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-04-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πολύνεκρες μάχες στη Λιβύη
  • [02] Περιφερειακό σχέδιο στήριξης εργασίας στην Πελοπόννησο
  • [03] Ανέστειλαν για ένα μήνα οι φαρμακοποιοί
  • [04] Πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα το 5ο Πανελλήνιο συνέδριο της Ένωσης καθηγητών πληροφορικής
  • [05] Αποκομμένος συγκοινωνιακά ο δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου
  • [06] Ο καιρός στη Μεσσηνία
  • [07] Ισχυρή έκρηξη σε καφετέρια στην Πρέβεζα
  • [08] Πολιτικές εκδηλώσεις για την οικονομική κρίση
  • [09] Πολιτιστικές ειδήσεις
  • [10] Παρουσίαση του βιβλίου Νικ. Μπίστη στο Βόλο
  • [11] Kαταδίκη για πλαστά διαβατήρια
  • [12] Ημερίδα για τις φορολογικές αλλαγές
  • [13] ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • [14] Αναστάτωση από τηλεφώνημα για βόμβα σε αεροπλάνο
  • [15] Άνοιξε η συζήτηση για νέα μέτρα και αποκρατικοποιήσεις
  • [16] Ιαπωνία: Φόβοι για μεγάλη οικολογική καταστροφή
  • [17] Χιλιάδες πιστοί για την κάρα του Αγίου Ραφαήλ
  • [18] Στη Βουλή το θέμα με τους Αλευρόμυλους
  • [19] Συνεχίζει η Θεατρική Διαδρομή
  • [20] Εκδήλωση- αφιέρωμα Μνήμης και Τιμής στην Εθνική Αντίσταση
  • [21] Διπλωματικές διεργασίες και στην Αθήνα για τη Λιβύη
  • [22] "One shop stop"
  • [23] 4 Νέες Αστυνομικές Υπηρεσίες
  • [24] Η Κρήτη σε «Ταξίδι στο Μέλλον»

    [01] Πολύνεκρες μάχες στη Λιβύη

    Δευτερα, 04 04 2011 21:07

    Στη Λιβύη, μαίνονται οι μάχες μεταξύ αντικαθεστωτικών και δυνάμεων του Καντάφι, στην πόλη Μπρέγκα, ενώ και στη Μιζουράτα, oπου ήδη οι νεκροί ξεπέρασαν τους 160, εγιναν νέοι βομβαρδισμοί. Το τουρκικό νοσοκομειακό πλοίο «Ankara» παρέλαβε 250 τραυματίες, από τη Μισράτα, ενώ άλλοι 100 αναμένεται να επιβιβαστούν στη Βεγγάζη. Οι εξεγερμένοι στη Μιζουράτα, πόλη ανατολικά της Τρίπολης, ζήτησαν εκ νέου την υποστήριξη της διεθνούς συμμαχίας για να πετύχουν το στόχο τους κατά των δυνάμεων του συνταγματάρχη Καντάφι που εδώ και ημέρες βομβαρδίζουν την πόλη.

    Συνεχίζεται το σφυροκόπημα της περιοχής Τζάμπαλ αλ-Γάρμπι από τις δυνάμεις του Καντάφι

    Οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στο συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι συνεχίζουν να σφυροκοπούν τις πόλεις της περιοχής Τζάμπαλ Αλ-Γάρμπι, στα νοτιοδυτικά της Τρίπολης. Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής αυτής, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των εξεγερμένων, υπάρχουν "πολλά θύματα" από τους βομβαρδισμούς.

    "Σήμερα οι ταξιαρχίες του Καντάφι έβαλαν με ρουκέτες Γκραντ στην πόλη Ναλούτ", ανέφερε ένας κάτοικος της πόλης. "Κατάφεραν να καταλάβουν την πόλη Κέτλα μετά από σφοδρούς βομβαρδισμούς και τώρα θέλουν να πάρουν τη Ναλούτ", πρόσθεσε. Σύμφωνα με την ίδια πηγή εξεγερμένοι από τις πόλεις Ζιντάν και Τζάντο έχουν φτάσει στην περιοχή για να ενισχύσουν τους αντάρτες της Ναλούτ.

    "Οι δυνάμεις του Καντάφι δεν σταματούν τους ανελέητους βομβαρδισμούς κατά της πόλης και τα θύματα όλο και αυξάνουν. Τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ , αποστολή των οποίων είναι η προστασία των πολιτών, δεν εποπτεύουν την περιοχή μας" ανέφερε εκπρόσωπος των εξεγερμένων που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

    "Κρατάμε καλά. Διεξάγουμε καθημερινά ένα σκληρό αγώνα. Αλλά για πόσο καιρό;" αναρωτήθηκε εκφράζοντας παράλληλα και μια απογοήτευση.

    "Είναι περίεργο. Έχουμε αρχίσει να αμφιβάλλουμε για τις προθέσεις των δυνάμεων του ΝΑΤΟ" πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι ο πληθυσμός φοβάται πως η πόλη θα πέσει στα χέρια των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στον Καντάφι.

    Καταλήγοντας ο εκπρόσωπος των εξεγερμένων αναφέρθηκε στις περίπου 12 χιλιάδες οικογένειες που εγκατέλειψαν τις εστίες τους στην Μιζουράτα και είναι πια στους δρόμους αυξάνοντας έτσι το ανθρωπιστικό πρόβλημα στη Λιβύη.

    Οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη Μιζουράτα

    Οι δυνάμεις που είναι πιστές στον λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι βομβαρδίζουν σήμερα την πόλη Μιζουράτα, στη δυτική Λιβύη, την οποία ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί, δήλωσε εκπρόσωπος των εξεγερμένων.

    Η Μιζουράτα, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης και το σημαντικότερο προπύργιο των εξεγερμένων που έχει απομείνει στο δυτικό τμήμα της χώρας, έχει περικυκλωθεί και δέχεται επίθεση από τις δυνάμεις του Καντάφι για εβδομάδες. Εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί ή σκοτωθεί στις μάχες στην πόλη αυτή.

    "Ο βομβαρδισμός άρχισε τις πρώτες πρωινές ώρες και συνεχίζεται, με τη χρήση ολμοβόλων και πυροβολικού. Αυτό είναι φανερά τρομοκρατία. Ο βομβαρδισμός έχει στόχο κατοικημένες περιοχές. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν απώλειες, αλλά δεν ξέρουμε πόσες", δήλωσε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος, ο οποίος κατονομάστηκε ως Τζεμάλ.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες κατά τον σφοδρό βομβαρδισμό της Μιζουράτα και της περιοχής του λιμανιού της.

    Η Μιζουράτα δεν διαθέτει κανονικό νοσοκομείο και οι γιατροί που εργάζονται σε μία αυτοσχέδια κλινική δηλώνουν οτι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στον αριθμό των τραυματιών από τις συγκρούσεις.

    "Η ιατρική κατάσταση παραμένει δύσκολη", σημείωσε και ο Τζεμάλ. "Απομένουν πολλοί που πρέπει να απομακρυνθούν (για να διακομισθούν σε νοσοκομεία). Αδελφές χώρες έχουν δεσμευτεί για βοήθεια η οποία βρίσκεται καθ'οδόν", προσέθεσε.

    Οι επιδρομές των συμμαχικών δυνάμεων που γίνονται υπό την εντολή του ΟΗΕ για την προστασία των αμάχων στη Μιζουράτα δεν έχουν κατορθώσει μέχρι στιγμής να σταματήσουν τις επιθέσεις του λιβυκού στρατού.

    "Προστασία των αμάχων σημαίνει απομάκρυνση του σημερινού καθεστώτος. Αυτό μόνο αποτελεί απειλή για τους αμάχους", σημείωσε ο Τζεμάλ.

    Η Ιορδανία αποστέλλει ανθρωπιστική βοήθεια στους αντικαθεστωτικούς στη Βεγγάζη

    Το ιορδανικό πρακτορείο ειδήσεων Petra μετέδωσε παράλληλα σήμερα ότι ιορδανικό στρατιωτικό αεροσκάφος που μεταφέρει 10 τόννους ανθρωπιστικής βοήθειας αναχώρησε σήμερα από το Αμάν με προορισμό τη Βεγγάζη, προπύργιο των εξεγερμένων στην ανατολική Λιβύη.

    "Ένα αεροσκάφος της ιορδανικής στρατιωτικής αεροπορίας αναχώρησε σήμερα για τη Βεγγάζη, μεταφέροντας 10 τόννους ανθρωπιστικής βοήθειας, κυρίως ιατρικής, την οποία προσφέρει η Ιορδανία", μετέδωσε το Petra.

    Το πρακτορείο διευκρινίζει ότι η βοήθεια αυτή "εντάσσεται στο πλαίσιο δέσμευσης της Ιορδανίας και είναι σύμφωνη με την απόφαση του Αραβικού Συνδέσμου και τη διεθνή νομιμότητα για τη χορήγηση ανθρωπιστικής και επιμελητειακής υποστήριξης στο λιβυκό λαό".

    Η Ιορδανία έχει ανακοινώσει ότι δεν θα μετάσχει στρατιωτικά στις διεθνείς επιχειρήσεις στη Λιβύη, αλλά ότι προτίθεται να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια αν της ζητηθεί.

    Η Ομάδα Επαφής για τη Λιβύη θα συναντηθεί στην Ντόχα την επόμενη εβδομάδα

    Η διεθνής Ομάδα Επαφής για τη Λιβύη θα συναντηθεί στην πρωτεύουσα του Κατάρ, την Ντόχα την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ.

    Μιλώντας ενώπιον του κοινοβουλίου, ο κ. Χέιγκ σημείωσε ακόμη ότι θα ενθαρρύνει τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Μούσα Κούσα να συνεργαστεί με τις αρχές για την διερεύνηση της βομβιστικής επίθεσης του Λόκερμπι του 1998.

    "Η πρώτη συνάντηση της ομάδας επαφής για την Λιβύη θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στην Ντόχα, πρωτεύουσα του Κατάρ και θα συμμετάσχω" δήλωσε ο Βρετανός υπουργός.

    Η συνάντηση αυτή θα επιτρέψει τη συνέχιση του έργου "που ξεκινήσαμε στην διάσκεψη του Λονδίνου, την προηγούμενη Τρίτη, κατά την διάρκεια της οποίας αυτή η ομάδα δεσμεύθηκε επίσημα στον σκοπό της διατήρησης της διεθνούς συνοχής και της συγκέντρωσης ενός μεγάλου αριθμού χωρών που επιθυμούν να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τη Λιβύη" πρόσθεσε.

    Ωστόσο, το υπουργείο Εξωτερικών δεν ήταν σε θέση να αναφέρει την ακριβή ημερομηνία της συνάντησης, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Είδηση: 65808

    [02] Περιφερειακό σχέδιο στήριξης εργασίας στην Πελοπόννησο

    Δευτερα, 04 04 2011 19:14

    Το τοπικό πρόγραμμα στήριξης των ανέργων στην Αρκαδία, παρουσίασε τη Δευτέρα η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, στο πλαίσιο του Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου αντιμετώπισης της ανεργίας. Την κ. Κατσέλη συνόδευε ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, και είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίου Τάσο Αποστολόπουλο, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και τους κοινωνικούς φορείς. Η κα Κατσέλη βρέθηκε αυτή τη φορά αντιμέτωπη με αιτήματα και παράπονα μελών του εργατικού κέντρου Αρκαδίας.

    Την Τρίπολη επισκέφτηκε τη Δευτέρα η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, Στο πνευματικό κέντρο Τρίπολης η υπουργός Εργασίας παρουσίασε το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Σχέδιο για την στήριξη της εργασίας στην Πελοπόννησο και υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασία με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, το οποίο καλύπτει δύο δράσεις για την στήριξη της απασχόλησης με 23 εκ. ευρώ, που θα εκχωρηθούν στην ενδιάμεση διαχειριστική αρχή.

    Παράλληλα η υπουργός ευχαρίστησε κι επαίνεσε τον βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για την πρωτοβουλία του στην υλοποίηση του τοπικού ολοκληρωμένου προγράμματος στήριξης της απασχόλησης στην Αρκαδία, αφού είναι ο πρώτος νομός στην επικράτεια, που εκπόνησε Τοπικό Ολοκληρωμένο Σχέδιο για την απασχόληση και μάλιστα σε χρόνο πρότερο των ανακοινώσεων του υπουργείου για τα μέτρα στήριξης της απασχόλησης και σήμερα με την υπογραφεί του πρωτοκόλλου συνεργασίας ουσιαστικά ενεργοποιείται. Στο πλαίσιο αυτό και οι υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες της Πελοποννήσου θα διαβουλευτούν με τους τοπικούς οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς για να δημιουργήσουν το δικό τους τοπικό σχέδιο απασχόλησης.

    Η κα Κατσέλη σημείωσε ότι το Περιφερειακό Πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο δράσεις, την Κοινωνική Εργασία σε συμπράττοντες φορείς, που μπορεί να είναι Δήμοι, Περιφέρεια, νομικά τους πρόσωπα και επιχειρήσεις ιδιωτικού δικαίου, που ασκούν νόμιμη δραστηριότητα κοινωφελούς χαρακτήρα, αλλά και φορείς μη κερδοσκοπικού χαραχτήρα όπως σωματεία, συνδικαλιστικές οργανώσεις και εργατικά κέντρα, με στόχο την απασχόληση 4.500 ανέργων της περιφέρειας Πελοποννήσου. Η δεύτερη δράση είναι το Τοπικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα που αφορά την στήριξη της εργασίας με 10 εκ. ευρώ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω δράσεων κατάρτισης, εξειδίκευσης στελεχών, δικτύωσης επιχειρήσεων, συμβουλευτική υποστήριξη, αλλά και ενίσχυσης της κοινωνικής υποστήριξης ωφελουμένων ανέργων.

    Τα προγράμματα αυτά είπε η υπουργός ''δεν αποτελούν πανάκια, βάζουν ανάχωμα στην ανεργία και στηρίζουν τον οικονομικό και κοινωνικό τομέα της απασχόλησης''. Προσθέτοντας ότι ''δεν θέλουμε να επιδοτήσουμε ανέργους, θέλουμε να επιδοτήσουμε την απασχόληση'' και σημείωσε ότι στην Αρκαδία μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ διατήρησης θέσεων εργασίας που καλύπτει τις ασφαλιστικές εισφορές, τους δύο προηγούμενους μήνες διατηρήθηκαν 1.017 θέσεις εργασίας. Η υπουργός απευθυνόμενη στον πρόεδρο του Εργατικού κέντρου Αρκαδίας τόνισε χαρακτηριστικά, ''δεν λύνεται η ανεργία αλλά την συγκρατούν αυτά τα προγράμματα. Οι μόνιμες θέσεις θα έρθουν όταν υπάρξει ανάπτυξη. Η ασπιρίνη ανακουφίζει και προφυλάσσει από το έμφραγμα μακάρι το πρόγραμμα να λειτουργήσει ως ασπιρίνη''.

    Η υπουργός επεσήμανε ότι, ''η κόκκινη γραμμή είναι μία. Βάζουμε ανάχωμα στην ύφεση και την ανεργία για να πάρει μπροστά το μηχανάκι της οικονομίας με όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί και να στηρίξουμε την οικονομία για να βγούμε από την μεγάλη κρίση''.

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, από το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, κατά την επίσκεψη της υπουργού Εργασίας, Λούκας Κατσέλη

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αγίου Βασιλείου, στην Τρίπολη και συλλαλητήριο στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, πραγματοποιήθηκε στις 10.00 το πρωί της Δευτέρας από το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, με αφορμή την επίσκεψη της υπουργού Εργασίας, Λούκας Κατσέλη.

    ''Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλο σφίξιμο στο ζωνάρι'', σημείωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Αριστείδης Μπουρμάς, πρόσθεσε ότι ''η κ. Κατσέλη είναι μία υπουργός που υλοποιεί αυτή την στιγμή ένα πρόγραμμα, στην πιο ακραία έκφραση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής" και υπογράμμισε ότι "έρχεται σήμερα να χρυσώσει το χάπι, να εμπαίξει την νεολαία, να εμπαίξει την κοινωνία δίνοντάς της αναισθητικό, ούτε καν ασπιρίνη, ανακοινώνοντας προγράμματα τα οποία αν μη τι άλλο είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα κι ανεφάρμοστα. Σ' αυτή λοιπόν την πολιτική οι εργαζόμενοι της Αρκαδίας λέμε, ως εδώ και μη παρέκει'' .

    Στην διαδήλωση συμμετείχαν και εργαζόμενοι των σούπερ μάρκετ ΑΤΛΑΝΤΙΚ, που βρίσκονται για αρκετό διάστημα σε επίσχεση εργασίας και διεκδικούν δεδουλευμένα επτά μηνών και εξασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

    Οι διαδηλωτές βρίσκονται έξω από το Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, όπου αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου θα συναντηθεί με την υπουργό Εργασίας, στην οποία θα εκφράσει την αντίθεσή της στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική. Είδηση: 65807

    [03] Ανέστειλαν για ένα μήνα οι φαρμακοποιοί

    Δευτερα, 04 04 2011 22:04

    Αναστέλλουν για ένα μήνα το εμπάργκο στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ οι φαρμακοποιοί ενώ αν δεν εξοφληθούν, όπως διεμήνυσαν, τον Οκτώβριο και το πρώτο δίμηνο του 2011 θα ξεκινήσουν και πάλι τη διακοπή πίστωσης από το Μάιο. Επίσης μετά από απόφαση της σημερινής γενικής συνέλευσης καταγγέλουν τη σύμβαση με τους ασφαλισμένους της Εμπορικής Τράπεζας λόγω ανεξόφλητων χρεών.

    Αίρουν το εμπάργκο προς τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ οι φαρμακοποιοί της Αττικής, μέχρι την 1η Μαΐου, δίνοντας χρόνο στο ταμείο να προχωρήσει στην άμεση εξόφλησή τους.

    Η απόφαση πάρθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας και σύμφωνα με κύκλους του φαρμακευτικού συλλόγου Αττικής πρόκειται για μία κίνηση καλής θέλησης προκειμένου να σταματήσει και η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.

    Εδώ και μέρες ο φαρμακευτικός σύλλογος Πειραιά έχει αναστείλει το εμπάργκο προς τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ.

    Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, που συναντήθηκαν τη Δευτέρα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας κ. Πολύζο, δεν έμειναν ικανοποιημένοι και συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας την οποία άρχισαν τη Δευτέρα 4/4, μέχρι και την Τετάρτη οπότε και ζήτησαν να συναντήσουν τον υφυπουργό Υγείας κ. Τιμοσίδη. Είδηση: 65809

    [04] Πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα το 5ο Πανελλήνιο συνέδριο της Ένωσης καθηγητών πληροφορικής

    Δευτερα, 04 04 2011 12:33

    Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στ α Γιάννενα το 5ο Πανελλήνιο συνέδριο της Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής

    Στο συνέδριο, συμμετείχαν 300 εκπαιδευτικοί. Οι καθηγητές πληροφορικής εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο νέο λύκειο όπως αυτό ανακοινώθηκε από την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και στη μη αύξηση των ωρών διδασκαλίας της πληροφορικής σε γυμνάσιο και λύκειο, ενώ από την άλλη αξιολόγησαν θετικά την πορεία του προγράμματος πληροφορικής που έχει ενταχθεί πιλοτικά από φέτος σε δημοτικά σχολεία της χώρας.

    Σύνταξη-Επιμέλεια: Γκόρου Βασιλική Είδηση: 65773

    [05] Αποκομμένος συγκοινωνιακά ο δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου

    Τριτη, 05 04 2011 09:55

    Αποκομμένος συγκοινωνιακά από σήμερα το πρωί το δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου και κυρίως προς Ζαγορά, Πουρί και Χορευτό καθώς διαπιστώθηκε και νέα καθίζηση που προκλήθηκε χθες βράδυ και στο ένα ρεύμα που ήταν ανοιχτό, μετά τις κατολισθήσεις και καθιζήσεις σε πολλά σημεία του δρόμου. Το υπεραστικό ΚΤΕΛ Βόλου σταμάτησε τα δρομολόγια από σήμερα στις 8:30 π.μ. κι απέστειλε ενημερωτικά έγγραφα σε Περιφέρεια, Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Αστυνομική Διεύθυνση και ζητά διασφαλίσεις για την επανέναρξη των δρομολογίων.

    Στο μεταξύ σήμερα δεν έγινε και η μεταφορά των μαθητών από Μακρυρράχη προς Ζαγορά λόγω άρνησης του οδηγού του υπεραστικού ΚΤΕΛ να διασχίσει το δρόμο, λόγω επικινδυνότητας ενώ δεν έγινε αποδεκτή από τον οδηγό πρόταση του δημάρχου Γ. Αντώνογλου να μετεπιβιβαστούν οι μαθητές σε λεωφορειάκι του δήμου. Μιλώντας στην ΕΡΑ Βόλο ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Δημ. Κολυνδρίνης επισήμανε ότι ακόμη και μέχρι χθες τα δρομολόγια γινόταν γνωρίζοντας την επικινδυνότητα του οδοστρώματος, αλλά πλέον μετά και τη χθεσινοβραδινή καθίζηση στο ένα και μοναδικό ρεύμα κυκλοφορίας δεν μπορεί να επιτρέψει την συνέχιση των δρομολογίων. Είδηση: 65830

    [06] Ο καιρός στη Μεσσηνία

    Τριτη, 05 04 2011 10:41

    Αίθριο γενικά καιρό με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 μέχρι 22 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις τοπικά αυξημένες προβλέπει η ΕΜΥ για αύριο (Τετάρτη). Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

    Είδηση: 65836

    [07] Ισχυρή έκρηξη σε καφετέρια στην Πρέβεζα

    Τριτη, 05 04 2011 10:31

    Ισχυρή έκρηξη αναστάτωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας, το κέντρο της Πρέβεζας. Η έκρηξη σημειώθηκε στις 4.27' το πρωί, στο εσωτερικό καφετέριας με αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες υλικές ζημιές.

    Η ψευδοροφή του κτιρίου κατέρρευσε ενώ οι τζαμαρίες και άλλα αντικείμενα εκσφενδονίστηκαν αρκετά μέτρα. Από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά η οποία σβήστηκε εγκαίρως από δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Τα αίτια της έκρηξης ερευνώνται από τις αρχές.

    Σύνταξη-Επιμέλεια: Γκόρου Βασιλική Είδηση: 65831

    [08] Πολιτικές εκδηλώσεις για την οικονομική κρίση

    Τριτη, 05 04 2011 10:29

    Ενημερωτική ημερίδα για το νέο μισθολόγιο διοργανώνει το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην Κέρκυρα, την Πέμπτη 7 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο Εργατικό κέντρο.

    Ομιλητής θα είναι ο Γενικός Γραμματέας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ Ηλίας Ηλιόπουλος που θα αναπτύξει το θέμα: «Τα νέα οικονομικά δεδομένα και οι επιπτώσεις τους στους εργαζομένους.» Παράλληλα οι Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο διοργανώνουν εκδήλωση με συζήτηση, αύριο , στις 7.00 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο, με θέμα: «Το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων». Ομιλητής θα είναι ο Δημήτρης Αγκαβανάκης συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.

    Η οργάνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ν. Κέρκυρας διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Οικονομική κρίση, εργατικό κίνημα και Αριστερά». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας το Σαββάτο 9 Απριλίου στις 8.00 μμ. Με ομιλητή το μέλος της Σ.Ε της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Άγγελο Χάγιο

    σύνταξη: Μαρίνα Μοσχάτ Είδηση: 65835

    [09] Πολιτιστικές ειδήσεις

    Τριτη, 05 04 2011 10:29

    β’ Επισκέψιμο είναι και πάλι, και μάλιστα σε καθημερινή βάση, το Μουσείο Μουσικής «Νικόλαος Χαλικιόπουλος Μάντζαρος» της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας. Το Μουσείο, το οποίο βρίσκεται στον πρώτο όροφο του ιστορικού κτιρίου του ιδρύματος (Νικηφόρου Θεοτόκη 10), είναι ανοικτό στο κοινό από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 9.30 μέχρι τις 13.30.

    β’ To δραματοποιημένο μυθιστόρημα με τίτλο «Η πέτρα της υπομονής» θα παρουσιαστεί αύριο και μεθαύριοστη Νέα Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου, με τη στήριξη του ΔΗΠΕΘΕ. Είναι μια παράσταση με θέμα τη θέση της γυναίκας στο Αφγανιστάν σήμερα, και όχι μόνο, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη, δυο χρόνια μετά την μεγάλη του επιτυχία «Εδώ», που αφορούσε τους μετανάστες. Η παράσταση είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Ατίκ Ραχίμι που χαρακτηρίστηκε ένα μικρό αριστούργημα και το 2008 κέρδισε το βραβείο Goncourt, το σημαντικότερο λογοτεχνικό βραβείο της Γαλλίας¬. Παίζουν η Νεκταρία Γιαννουδάκη και ο Γιώργος Πουλής και η διεύθυνση παραγωγής είναι της Χριστίνας Λυκιαρδοπούλου. Παραγωγή: Γιώργος Λυκιαρδόπουλος - Λυκόφως ΑΜΚΕ. Η παράσταση περιοδεύει στην Ελλάδα, με την οικονομική στήριξη του ΟΠΑΠ, αφού παίχτηκε δυο θεατρικές σεζόν στην Αθήνα, στο θέατρο ΧΩΡΑ. β’ Ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Μουσικών Κερκύρας θα δώσει αύριο, στις 8.30 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο, την 6η συναυλία του, αφιερωμένη στο μουσικοσυνθέτη Αντώνη Βραδή, ο οποίος θα είναι παρών στη συναυλία και θα τιμηθεί για το έργο του. Τα έσοδα θα διατεθούν στο Ιατρείο και την Ιατροχειρουργική Εταιρεία. β’ «Ο παιδικός έρωτας στους αρχαίους Έλληνες» είναι το θέμα ομιλίας που θα κάνει το προσεχές Σάββατο, στις 8.00 το βράδυ, στην αίθουσα της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας, ο φιλόλογος Αθανάσιος Παγκράτης. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Φιλολόγων και η Ιατροχειρουργική Εταιρεία.

    σύνταξη: Μαρίνα Μοσχάτ Είδηση: 65833

    [10] Παρουσίαση του βιβλίου Νικ. Μπίστη στο Βόλο

    Τριτη, 05 04 2011 09:48

    «Ο τόπος πρέπει να προχωρήσει αποφασιστικά προς τα εμπρός, να αναθεωρήσει, να ξεπεράσει αδυναμίες του παρελθόντος και να χαμογελάσει. Δυστυχώς, το μέγα πρόβλήμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή, και για το οποίο είναι συνυπεύθυνοι πολλοί, είναι ότι έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα το οποίο βυθίζει τον τόπο. Το πρόβλημα της χώρας νομίζω ότι δεν είναι τόσο οικονομικό και πολιτικό, αλλά κυρίως ψυχολογίας». Τα παραπάνω επισήμανε ο κ. Νίκος Μπίστης, στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς και πρώην υφυπουργός Εσωτερικών στην Κυβέρνηση Σημίτη, στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του με τίτλο «Προχωρώντας και αναθεωρώντας», από τις εκδόσεις «Πόλις», που πραγματοποιήθηκε χθες στο «Αχχίλειο».

    Είδηση: 65829

    [11] Kαταδίκη για πλαστά διαβατήρια

    Τριτη, 05 04 2011 09:37

    Σε φυλάκιση 80 ημερών με αναστολή καταδίκασε χθες το Αυτόφωρο δύο υπηκόους Σομαλίας - έναν άνδρα και μία γυναίκα - οι οποίοι συνελήφθησαν την Κυριακή στον αεροσταθμό της Νέας Αγχιάλου να επιχειρούν να ταξιδέψουν προς την Ιταλία με πλαστά διαβατήρια. Όπως ανέφεραν τελικός προορισμός τους ήταν η Σουηδία, όπου διαμένουν συγγενικά τους πρόσωπα. Υποστήριξαν πως τα πλαστά διαβατήρια προμηθεύτηκαν από την Ομόνοια έναντι 500 ευρώ το καθένα.

    Είδηση: 65828

    [12] Ημερίδα για τις φορολογικές αλλαγές

    Τριτη, 05 04 2011 10:46

    Το Οικονομικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα με θέμα « Νέα Φορολογική Μεταρρύθμιση και Φορολογική Συνείδηση». Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση των μελών των 2 επιμελητηρίων για τις βασικές αλλαγές που επέρχονται στην φορολόγηση των επιχειρήσεων και γενικότερα στην άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

    Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου αύριο Τετάρτη στις 7 το απόγευμα. Κεντρικοί εισηγητές της ημερίδας είναι ο Βασίλης Τσαμπανάκης, προϊστάμενος Δ.Ο.Υ Ρόδου, ο Κώστας Λαουδίκος προϊστάμενος ΣΔΟΕ Ρόδου και ο Γιώργος Γιωργάς, επόπτης ελέγχου Δ.Ο.Υ Ρόδου . Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους τους ενδιαφερόμενους μέλη-λογιστές καθώς και για όλους τους επιχειρηματίες και τα στελέχη τους που επιθυμούν να ενημερωθούν.

    Είδηση: 65839

    [13] ΑΘΛΗΤΙΚΑ

    Τριτη, 05 04 2011 10:44

    ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΝΩΣΕΩΝ

    Με πέντε Μεσσήνιους παίκτες στην σύνθεσή της, (Ηλία Τριάντο του Μεσσηνιακού, Χρήστο Πολίτη του Αθλητικού Ομίλου Σπερχογείας, Άγγελο Γεωργιόπουλο της Εράνης Φιλιατρών, Κυριάκο Πουλάκο του Αθλητικού Ομίλου Πατίστα, και Δημήτρη Μανωλόπουλο του Αίαντα Καλαμάτας) θα αναχωρήσει αύριο με προορισμό το Μεσολόγγι, η αντιπροσωπευτική ποδοσφαιρική ομάδα της 8ης Περιφέρειας, στην οποία συμμετέχουν αθλητές από της Ποδοσφαιρικές Ενώσεις Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου και Κεφαλονιάς, προκειμένου να αντιμετωπίσει στις 2 μετά το μεσημέρι το αντίστοιχο συγκρότημα της 5ης Περιφέρειας, με στόχο την πρόκρισή της στην τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος των Ενώσεων που διοργανώνει η ΕΠΟ.

    Δ' ΕΘΝΙΚΗ

    Ξεκινάει, σήμερα το απόγευμα η προετοιμασία των πέντε μεσσηνιακών ομάδων, που μετέχουν στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Δ΄ εθνικής εν όψει των αγώνων της 29ης αγωνιστικής. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

    Καλαμάτα-Αστέρας Μαχαιράδου

    Πάμισος Μεσσήνης-Διαγόρας Βραχνέικων

    Εράνη Φιλιατρών-Μεσσηνιακός

    Και Εθνικός Σαγέικων-Αθλητικός Όμιλος Κυπαριτσίας.

    ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΕΡΗΔΕΣ

    Στον πίνακα των σκόρερ του 6ου ομίλου της Δ΄ εθνικής, προηγείται ο Γκέρτσος του Αστέρα Αμαλιάδας με 23 γκολ, ακολουθεί στην 2η θέση ο Βασίλης Αθανασόπουλος της Καλαμάτας με 20 και τρίτος ο Βασίλης Μπεγέτης του Παμίσου Μεσσήνης με 16.

    ΣΤΙΒΟΣ-ΜΓΣ

    Θετικός ήταν ο απολογισμός του τμήματος στίβου του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου, στο περιφερειακό πρωτάθλημα στις κατηγορίες παίδων-κορασίδων που διοργανώθηκε στην Πάτρα. O ιστορικός σύλλογος, κατέκτησε έξι μετάλλια εκ των οποίων δυο χρυσά. Συγκεκριμένα η Δήμητρα Ζαχαρέα ήταν νικήτρια στα 200 μέτρα, η Βίκυ Καλογεροπούλου ανέβηκε δυο φορές στο βάθρο και κατετάγη 2η στα 1500 μέτρα και 3η στα 800 μέτρα. Επίσης την συλλογή των μεταλλίων συμπλήρωσαν η Σταυρούλα Χανδρινού 3η στο ύψος και ο Κοσμάς Τριανταφυλλόπουλος 3ος στα 400 μέτρα.

    ΜΠΑΣΚΕΤ-ΠΑΙΔΩΝ

    Όπως έγινε γνωστό, από την Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου, η τελική φάση του πρωταθλήματος μπάσκετ στην κατηγορία Παίδων θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο της Σπάρτης, με την συμμετοχή της Καλαμάτας 80, του Ακάδημου, του Αρκαδικού και του γηπεδούχου Σπαρτιατικού.

    Σύνταξη είδησης: Γιώργος Ξιάρχος Είδηση: 65838

    [14] Αναστάτωση από τηλεφώνημα για βόμβα σε αεροπλάνο

    Δευτερα, 04 04 2011 15:12

    Έλεγχος πραγματοποιείται στο αεροσκάφος της βρετανικής εταιρείας Τόμσεν, το οποίο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι, στο Ελευθέριος Βενιζέλος, καθώς υπήρξε τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας. Το αεροσκάφος τύπου Μπόινγκ 757 που εκτελούσε δρομολόγιο προς την Αίγυπτο, ενημερώθηκε για την απειλή ενώ βρισκόταν εντός του FIR Αθηνών. Οι ελληνικές αρχές έδωσαν εντολή να κατευθυνθεί στο αεροδρόμιο των Σπάτων, ενώ δύο μαχητικά F-16 απογειώθηκαν άμεσα από το Βόλο και το συνόδευσαν μέχρι το Ελευθέριος Βενιζέλος. Ασφαλείς είναι και οι 213 επιβάτες.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΝΕΤ FM - ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 65781

    [15] Άνοιξε η συζήτηση για νέα μέτρα και αποκρατικοποιήσεις

    Τριτη, 05 04 2011 10:34

    Με διαδοχικές συναντήσεις στο Υπουργείο Οικονομικών ξεκινούν οι έλεγχοι, από το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, που βάζει ξανά στο μικροσκόπιο την πορεία των διαρθρωτικών μέτρων, τα χρέη ΟΤΑ, ΔΕΚΟ και Ασφαλιστικών Ταμείων, αλλά και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, πάντως, μιλώντας στη ΝΕΤ FM, απέκλεισε το ενδεχόμενο οριζόντιας μείωσης σε μισθούς και συντάξεις ή αύξησης των φόρων, εκτιμώντας ότι το βαθύτερο σημείο της ύφεσης πέρασε. Ωστόσο, η τρόικα ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων με στόχο την εξοικονόμηση τριών δισ. ευρώ. Ο Υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού προγράμματος που θα παρουσιάσει η Κυβέρνηση τον επόμενο μήνα θα αφορούν κατά τα δύο τρίτα στις δαπάνες και το ένα τρίτο τα έσοδα, τα οποία θα έχουν κοινωνικό κόστος. Εν τω μεταξύ, το ΔΝΤ, δια στόματος του προέδρου του Ντομινίκ Στρος Καν διέψευσε εκ νέου τα σενάρια περί πιέσεων προς την Ελλάδα ώστε να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους.

    Συναντήσεις με στελέχη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, της Τράπεζας της Ελλάδος και άλλων φορέων του Δημοσίου, θα έχουν οι εκπρόσωποι της τρόικας.

    Νωρίτερα θα συναντηθούν με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργο Ζανιά, ο οποίος θα τους ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του Μνημονίου.

    Αντικείμενο των επαφών τα διορθωτικά μέτρα του τρέχοντος προϋπολογισμού, το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής της περιόδου 2012-2015, αλλά και ο κυβερνητικός στόχος για την είσπραξη 50 δισ. από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου και τις αποκρατικοποιήσεις.

    Με την ολοκλήρωση των συναντήσεων, θα αφιχθούν στην Ελλάδα και οι επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι θα αναλάβουν να συντάξουν την τελική αναφορά, προκειμένου να εκταμιευθεί και η 5η δόση του δανείου, και στις 26 Απριλίου, η Eurostat θα δημοσιοποιήσει τα στοιχεία για το ύψος του δημοσιονομικού ελλείμματος το 2010.

    Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε δηλώσεις του εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το 2011 θα είναι η τελευταία χρονιά ύφεσης για την Ελλάδα, και αποσαφήνισε ότι οι δράσεις που θα ληφθούν θα αφορούν τόσο στις δαπάνες, όσο και στα έσοδα, και όχι σε οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων ή αυξήσεις φόρων. Δήλωσε, ακόμη, ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει σε ορίζοντα τετραετίας και το κοινωνικό πλαίσιο, ενώ προσδιόρισε για τις αρχές του 2012, την έξοδο της χώρας στις αγορές.

    Από τη χώρα μας, όμως, ζητείται η λήψη άμεσων μέτρων, ύψους τουλάχιστον τριών δισεκατομμυρίων ευρώ.

    Στο νέο «πακέτο» μέτρων που επεξεργάζονται στο Υπουργείο Οικονομικών περιλαμβάνονται περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα, τα οποία στο εξής θα συνδέονται με εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία, ενώ ετοιμάζεται να μπει και νέο «ψαλίδι» στις πρόσθετες παροχές των υπαλλήλων σε Υπουργεία και ΔΕΚΟ.

    Οι δαπάνες θα περάσουν και πάλι από «κόσκινο», προκειμένου να πετύχουν τη μέγιστη δυνατή μείωση, χωρίς να αναγκαστούν να προχωρήσουν σε νέες οριζόντιες παρεμβάσεις σε μισθούς και συντάξεις.

    Στόχος βέβαια είναι το νέο «πακέτο» να πείσει την τρόικα πως είναι αξιόπιστο και εφαρμόσιμο. Η υστέρηση των εσόδων αναγκάζει την κυβέρνηση να επιστρατεύσει νέες αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας, αλλά και την επίσπευση της επιβολής ειδικού φόρου κατανάλωσης σε αναψυκτικά, χυμούς και εμφιαλωμένο νερό.

    Οι αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών έχουν διαπιστώσει ότι κατά τη διάρκεια του 2010 αλλά και φέτος δεν έχουν εφαρμοστεί στην πράξη οι μειώσεις των πρόσθετων παροχών κυρίως στις ΔΕΚΟ και τους υπόλοιπους φορείς της γενικής κυβέρνησης. Έτσι σχεδιάζουν νέα παρέμβαση για περικοπές σε πλασματικές υπερωρίες, μετακινήσεις εκτός έδρας, νυχτερινά, συμμετοχές σε επιτροπές, ομάδες εργασίας, συμβούλια κ.ά.

    Επίσης οι διοικήσεις πολλών οργανισμών βρίσκουν τρόπους να παρακάμπτουν την εισοδηματική πολιτική μοιράζοντας επιδόματα.

    Στα μέτρα που θα ληφθούν, ώστε να κλείσει η «μαύρη τρύπα» περιλαμβάνονται:

    Αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας έτους 2012 που θα καταβάλουν το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2011 οι κάτοχοι 5.000.000 ΙΧ και ΔΧ. Από την εφαρμογή του μέτρου αυτού εκτιμάται ότι θα εισπραχθούν επιπλέον έσοδα ύψους άνω των 300 εκατ. ευρώ.

    Επιβολή εντός του έτους ειδικών φόρων κατανάλωσης στα αναψυκτικά, τους χυμούς, τα εμφιαλωμένα νερά και το φυσικό αέριο. Από την εφαρμογή του εν λόγω μέτρου που ήταν να τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2012 εκτιμάται ότι είναι δυνατό να εισπραχθούν πρόσθετα έσοδα μεταξύ 200 και 300 εκατ.

    Νέες περικοπές αποδοχών για τους υψηλόμισθους σε ΔΕΚΟ και λοιπούς φορείς της γενικής κυβέρνησης μετά και τις πιέσεις που ασκεί η τρόικα.

    Μείωση των εξόδων για ενοίκια που καταβάλλουν δημόσιοι οργανισμοί.

    Μετατάξεις προϊόντων από το χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 13% στον υψηλό 23% από την 1 Ιουλίου 2011 και όχι από την 1η Ιανουαρίου 2012 που αναφέρεται στο Μνημόνιο.

    Κατάργηση δημόσιων φορέων. Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει κατ΄ επανάληψη το κλείσιμο ανενεργών οργανισμών και στην παρούσα κρίσιμη συγκυρία προτίθεται να επισπεύσει τις κινήσεις της.

    Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχει υπάρξει πρόταση για επιβολή έκτακτης εισφοράς σε ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου έχει δηλώσει πως η κυβέρνηση δεν εξετάζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

    Απορρίπτει κατηγορηματικά τα περί αναδιάρθρωσης χρέους ο Στρος Καν

    «Υποστηρίζουμε τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν χρειάζεται να προχωρήσει η Ελλάδα σε αναδιάρθρωση του χρέους της» δήλωσε στα ΜΜΕ στη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, που έκανε λόγο για δήθεν προτροπή του Ταμείου προς τη χώρα μας, να αναδιαρθρώσει το χρέος προς τους πιστωτές της.

    Ο Στρος Καν τόνισε ότι είναι αναγκαία μία πανευρωπαϊκή αλληλεγγύη για να βγει η Ευρώπη από την κρίση χρέους των ασθενέστερων οικονομιών της ευρωζώνης, ενώ αναφερόμενος στη χώρα μας είπε ότι μια πιθανή αναδιάρθρωση δεν θα βοηθούσε την ανταγωνιστικότητα, που κατά τη γνώμη του είναι η ρίζα του ελληνικού προβλήματος.

    Πηγές ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 65832

    [16] Ιαπωνία: Φόβοι για μεγάλη οικολογική καταστροφή

    Τριτη, 05 04 2011 08:53

    Φόβοι για μεγάλη οικολογική καταστροφή εκφράζονται μετά την απόφαση των υπευθύνων του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσιμα να ρίξουν στον Ειρηνικό Ωκεανό 11.500 τόνους ραδιενεργού νερού, ως μέτρο ασφαλείας. Στην πολύπαθη ΒΑ Ιαπωνία ξεκίνησαν μετρήσεις ραδιενέργειας σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια στην ευρύτερη περιοχή του μοιραίου εργοστασίου - καθώς οι γονείς των μαθητών ρωτούσαν με μεγάλη αγωνία για τους ελέγχους - από την 1η Απριλίου που αρχίζει εκεί η σχολική χρονιά. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησαν οι επιστημονικές υπηρεσίες της χώρας, ραδιενεργό ιώδιο σε επίπεδα διπλάσια των επιτρεπόμενων ορίων βρέθηκε στο θαλασσινό νερό 40 χιλιόμετρα από το εργοστάσιο.

    Υπό την πίεση της κυβέρνησης προς τη διαχειρίστρια εταιρία να επιταχύνει τις προσπάθειας διακοπής της εκροής μολυσμένου με ραδιενέργεια νερού στον ωκεανό, οι εργαζόμενοι στο κατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο (μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να σφραγιστεί η ρωγμή με τσιμέντο) χρησιμοποιούν πολυμερή χημικά υλικά για να εμποδιστεί η διαρροή λόγω της ρωγμής στον αντιδραστήρα 2.

    Tην Δευτέρα, έγινε γνωστό ότι οι μηχανικοί της TEPCO άρχισαν να ρίχνουν χρωστική ουσία στο νερό των αντιδραστήρων, για να εντοπίσουν κι άλλες πιθανές διαρροές.

    Ακόμη, το πρακτορείο Kyodo μεταδίδει ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο ανέγερσης ενός φράχτη ύψους 45 μέτρων γύρω από το εργοστάσιο για να περιοριστεί η έκλυση και η απελευθέρωση ραδιενέργειας, η κυβέρνηση προειδοποίησε ότι ενδέχεται να περάσουν μήνες πριν τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση στο εργοστάσιο και σταματήσει κάθε διαρροή ραδιενέργειας.

    Στη Βιέννη, ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας Γιουκία Αμάνο τόνισε τις τεράστιες επιπτώσεις για τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας και ότι πρέπει να αναληφθεί δράση για να ενισχυθεί η ασφάλεια των πυρηνικών σταθμών, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος μελλοντικών καταστροφών σαν αυτή στο συγκρότημα Φουκουσίμα Νταϊτσί μετά το φοβερό σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου

    Πανευρωπαϊκό δημοψήφισμα για τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας αποφάσισαν να προτείνουν οι σοσιαλδημοκρατικές ηγεσίες της Αυστρίας και της Γερμανίας.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ, ΝΕΤ FM Είδηση: 65822

    [17] Χιλιάδες πιστοί για την κάρα του Αγίου Ραφαήλ

    Τριτη, 05 04 2011 10:41

    Πάνω από 10.000 πιστοί προσκύνησαν την κάρα του νεοφανούς οσιομάρτυρα Αγίου Ραφαήλ από την Παρασκευή μέχρι χθες που εκτέθηκε στον Ι. Ναό του Ευαγελλισμού. Η τίμια κάρα θα περιοδεύσει σήμερα τη κεντρική Ρόδο με κατάληξη τη Σορωνή όπου και θα διανυκτερεύσει. Αύριο θα περιοδεύσει στον Αρχάγγελο, τη Μαλώνα, τα Μάσσαρι, την Κάλαθο τη Λίνδο και την Πυλώνα.

    Την Πέμπτη θα μεταφερθεί στον Εμπονα, τον Αγιο Ισίδωρο, το Σιάννα, την Απολλακια, την Αρνίθα, την Καταβιά, τη Λαχανιά, τη Μεσαναγρό, την Παναγία τη Σκιαδενή, την Ιστριο, τα Προφύλια, το Ασκληπιείο και την Κρεμαστή. Όπως είπε στο σταθμό μας ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος « η προσέλευση του κόσμου ήταν σε βαθμό μη αναμενόμενη και μετά από απαίτηση του θα παραμείνει όλη την εβδομάδα.

    Είδηση: 65837

    [18] Στη Βουλή το θέμα με τους Αλευρόμυλους

    Τριτη, 05 04 2011 10:51

    Στη Βουλή με ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού έφεραν το θέμα του κτηρίου των πρώην Αλευρόμυλων στη Ρόδο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας Τάσος Κουράκης και Δημήτρης Παπαδημούλης. Οι βουλευτές ερωτούν τον κ. Γερουλάνο με βάση ποιες εισηγήσεις και ποιο σκεπτικό προχώρησε στην απόφαση για μη χαρακτηρισμό του κτηρίου των Αλευρόμυλων ως νεότερου μνημείου

    και πως σκοπεύει να αξιοποιήσει τα ευρήματα της ομάδας εργασίας, ώστε να υπάρξει ανάδειξη, αλλά και προστασία του συνόλου των κτηρίων που αποτελούν σημεία αναφοράς του ιστορικού οικιστικού ιστού και αναπόσπαστα κομμάτια της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού . Είδηση: 65846

    [19] Συνεχίζει η Θεατρική Διαδρομή

    Τριτη, 05 04 2011 10:50

    Η «Θεατρική Διαδρομή» συνεχίζει στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας τις παραστάσεις, με την κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι «Καυγάδες στην Κιότζια. Τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Μιχάλης Ζωγραφίδης και τους ρόλους ερμηνεύουν ερασιτέχνες ηθοποιοί. Οι παραστάσεις θα ολοκληρωθούν στις 17 Απριλίου και αρχίζουν καθημερινά στις 9 το βράδυ.

    Συντάκτης: Γρ. Πουλόπουλος

    Είδηση: 65843

    [20] Εκδήλωση- αφιέρωμα Μνήμης και Τιμής στην Εθνική Αντίσταση

    Τριτη, 05 04 2011 10:35

    Εκδήλωση- αφιέρωμα Μνήμης και Τιμής στην Εθνική Αντίσταση στη Λέσβο διοργανώνει την Παρασκευή 29 Απριλίου στις 7 το απόγευμα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλωμαρίου «Το Πόλιον», σε συνεργασία με το Δήμο Λέσβου και τη Δημοτική Κοινότητα Πλωμαρίου. Ομιλητές της εκδήλωσης αυτής θα είναι ο αγωνιστής, σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης και πνευματικός άνθρωπος Μανώλης Γλέζος, ο συγγραφέας και αγωνιστής της Αντίστασης Δημήτρης Σαραντάκος και ο συμπολίτης μας συγγραφέας Γιώργος Γαλέτσας.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 65834

    [21] Διπλωματικές διεργασίες και στην Αθήνα για τη Λιβύη

    Δευτερα, 04 04 2011 14:58

    Σε διπλωματικό αγώνα δρόμου αποδύεται το καθεστώς της Λιβύης. Συνάντηση με τον πρωθυπουργό είχε χθες στην Αθήνα ο απεσταλμένος του Συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι, υφυπουργό Εξωτερικών, Αμπντουλάτι Ομπέιντι, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το Σάββατο, ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Λίβυο ομόλογό του Αλ- Μπαγκντάντι Αλι Αλ- Μαχμούντι. Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας τόνισε ότι ο κ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον απεσταλμένο του Καντάφι επανέλαβε το καθαρό μήνυμα της Διεθνούς Κοινότητας: πλήρη σεβασμό και εφαρμογή των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, άμεση κατάπαυση πυρός, να σταματήσει η βία και οι εχθροπραξίες, ιδιαίτερα εναντίον του άμαχου πληθυσμού της Λιβύης. Το καθεστώς της Λιβύης φαίνεται πως αναζητεί λύση, πρόσθεσε ο κ. Δρούτσας. Η λύση στη Λιβύη πρέπει να είναι πολιτική και διπλωματική και οι στρατιωτικές επιχειρήσεις μόνο ένα μέσο άσκησης πίεσης, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος. Την ίδια ώρα, εντείνονται οι προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας μεταξύ των αντικαθεστωτικών και των δυνάμεων του Καντάφι, ενώ και σήμερα συνεχίζονται οι μάχες στις παρυφές της πόλης Μπρέγκα.

    Το καθεστώς Καντάφι προσπαθεί να προωθήσει τις θέσεις του

    Ο κ. Δρούτσας ανέφερε εξάλλου, ότι κατά την τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Λίβυο ομόλογό του προέκυψε η αποστολή ενός ειδικού απεσταλμένου εδώ στην Αθήνα, ο οποίος και έγινε δεκτός μέσα στο πλαίσιο αυτό, καθώς όπως έχει τονίσει η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή: πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για πολιτική, διπλωματική λύση στη Λιβύη.

    Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός είχε από την Παρασκευή σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών για τις εξελίξεις στη βόρεια Αφρική και ιδιαίτερα στη Λιβύη. Ειδικότερα, την Παρασκευή είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ το Σάββατο, εκτός από τον Λίβυο ομόλογό του, επικοινώνησε και με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, σεΐχη Χαμάντ Μπιν Τζάσεμ Μπιν Τζαμπρ Αλ Θάνι. Την Κυριακή ο κ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Αυτό που έγινε σαφές από τα λεγόμενα του απεσταλμένου της Λιβύης κ. Ομπέιντι, είπε ο κ. Δρούτσας, είναι ότι και το καθεστώς αναζητεί λύση. «Είναι ανάγκη να υπάρξει μια σοβαρή προσπάθεια για την ειρήνη, για την σταθερότητα στην περιοχή. Η Ελλάδα θα συνεχίσει σ' αυτή την προσπάθεια να προσφέρει τις καλές της υπηρεσίες. Είμαστε σε επαφή με όλους του εταίρους και συμμάχους μας θα τους ενημερώσουμε για τις σημερινές μας επαφές καθώς και για τις σκέψεις και προτάσεις της Ελλάδας».

    Ο Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τηλεφωνικά τους ομολόγους του της Βρετανίας, της Ιταλίας, της Τουρκίας, της Ιορδανίας και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ για τη χθεσινή συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Λίβυο απεσταλμένο, ενώ αναμένεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας, την επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε., Κάθριν Άστον, καθώς και με Υπουργούς Εξωτερικών άλλων αραβικών χωρών.

    Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real Fm ο κ. Δρούτσας τόνισε ότι η χώρα μας βρίσκεται σε συνεχή επαφή τόσο με το καθεστώς, όσο και με τους αντικαθεστωτικούς. Εκτιμησε, ότι προς το παρόν δεν τίθεται θέμα αποχώρησης του Καντάφι από τη χώρα και ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα έλευσής του στην Ελλάδα. Ωστόσο, ο ίδιος επεσήμανε ότι το καθεστώς τη Λιβύης λαμβάνει τα μηνύματα τόσο της διεθνούς κοινότητας όσο και των αντικαθεστωτικών, και είναι ένα θέμα, το οποίο όπως είπε, «πρέπει να συζητηθεί με σοβαρότητα».

    Ο Αμπντουλάτι Ομπέιντι θα συνεχίσει τις επαφές του σήμερα στην Τουρκία και μετά στη Μάλτα. Στην τουρκική πρωτεύουσα θα αφιχθεί, σύμφωνα με πληροφορίες και εκπρόσωπος της λιβυκής αντιπολίτευσης.

    Η Ιταλία, δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι, ανακοίνωσε πως αναγνωρίζει το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο της Λιβύης ως το «μόνο νόμιμο συνομιλητή», εκτιμώντας ότι οι προτάσεις εξόδου από την κρίση που διατυπώνει το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι «δεν είναι αξιόπιστες».

    Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το καθεστώς της Τρίπολης επιθυμεί τη συνεργασία της Ελλάδας και της Μάλτας, ως μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και της Άγκυρας, ως πρώτου επιπέδου μέλους του ΝΑΤΟ, σε μια μεσολάβηση με προοπτική μια κατάπαυση του πυρός.

    Το παράδειγμα της Ιταλίας που αναγνώρισε επισήμως τους Λίβυους εξεγερμένους ετοιμάζεται να ακολουθήσει και το Κουβέιτ. "Τους έχουμε ήδη αναγνωρίσει με την πρακτική έννοια της λέξης και επισήμως πρόκειται να τους αναγνωρίσουμε τις προσεχείς ημέρες" ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών του Κουβέιτ Σεΐχης Μοχάμαντ αλ Σάλεμ αλ Σαμπάχ μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

    Εν τω μεταξύ, υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ ανακοίνωσε πως οι χώρες που συμμετέχουν στη διεθνή Ομάδα Επαφής για τη Λιβύη, που έχει ως σκοπό της «τη διατήρησης της διεθνούς συνοχής και της συγκέντρωσης ενός μεγάλου αριθμού χωρών που επιθυμούν να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον» για τη χώρα, θα συναντηθεί στην πρωτεύουσα του Κατάρ, την Ντόχα την επόμενη εβδομάδα. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση της ομάδας.

    Απορρίπτουν οι αντικαθεστωτικοί το σχέδιο μετάβασης της εξουσίας που προτείνουν γιοί του Καντάφι

    Εν τω μεταξύ, το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, που εκπροσωπεί τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών, ανακοίνωσε πως απορρίπτει το σχέδιο μετάβασης προς τη συνταγματική δημοκρατία, υπό το γιό του Καντάφι, Σάιφ αλ-Ισλάμ.

    "Ο Καντάφι και οι γιοί του πρέπει να φύγουν πριν από κάθε διπλωματική διαπραγμάτευση", δήλωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times ο Σάιφ αλ-Ισλάμ μαζί με έναν από τους αδερφούς του, τον Σαάντι προτείνουν μετάβαση προς μία συνταγματική δημοκρατία, που προβλέπει την αποχώρηση του πατέρα τους από την εξουσία. Οι δυο τους «θέλουν να προχωρήσουν για να αλλάξουν τη χώρα, χωρίς τον πατέρα τους», σύμφωνα με πηγή του περιβάλλοντός τους.

    Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η πρόταση αυτή είναι πιθανόν να φέρει στην επιφάνεια τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στα παιδιά του Καντάφι.

    Αν και ο Σάιφ και ο Σαάντι ανήκουν στη «δυτική σχολή» και τάσσονται «υπέρ του δυτικού οικονομικού και πολιτικού ανοίγματος", οι δύο άλλοι, ο Χαμίς και ο Μουτουασίμ, έκαστος των οποίων ηγείται του δικού του παραστρατιωτικού σώματος, θεωρούνται υποστηρικτές της «σκληρής γραμμής».

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 65777

    [22] "One shop stop"

    Τριτη, 05 04 2011 08:42

    Το Επιμελητήριο Ηλείας σε συνεργασία με το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ξεκίνησε από χθες τη λειτουργία της επιχείρησης σε μία ημέρα και σε ένα σημείο, pου αναφέρεται χαρακτηριστικά με τη φράση "one shop stop".

    Είδηση: 65817

    [23] 4 Νέες Αστυνομικές Υπηρεσίες

    Τριτη, 05 04 2011 08:41

    Στην ανακοίνωση, ίδρυσης τεσσάρων νέων υπηρεσιών στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, που θα ενισχύσουν και θα αναβαθμίσουν ποιοτικά τις αστυνομικές υπηρεσίες του νησιού προχώρησε χθες ο υφυπουργός Ασφάλειας του Πολίτη Μανόλης Οθωναςβ¦..

    Αρχικά, ανακοινώθηκε η ίδρυση της Τροχαίας Βορείου Οδικού Αξονα Κρήτης. Η υπηρεσία, στα πρότυπα των αντίστοιχων Ευρωπαϊκών Υπηρεσιών Αστυνόμευσης Αυτοκινητόδρομων, θα έχει ως έδρα της το κτήριο του Δημαρχείου του τέως Δήμου Λαππαίων, στην Επισκοπή Ρεθύμνης.

    Επίσης, θα λειτουργεί σταθμός τροχαίας ΒΟΑΚ, με έδρα τη Νεάπολη Λασιθίου, σε κτίριο που επίσης παραχωρείται, μέσω της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, και το οποίο χρειάζεται ελάχιστες παρεμβάσεις διαμόρφωσης.

    Υπολογίζεται ότι, μέχρι τέλος Μαΐου με αρχές Ιουνίου, η υπηρεσία αυτή θα βρίσκεται σε λειτουργία.

    Η δεύτερη αστυνομική υπηρεσία που ανακοινώθηκε είναι η Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα - ΕΚΑΜ Κρήτης με σκοπό τη μόνιμη και διαρκή παρουσία στην Κρήτη μιας ομάδας υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας ταχείας επέμβασης και διαχείρισης σοβαρών και κρίσιμων περιστατικών.

    Η ΕΚΑΜ Κρήτης θα στελεχωθεί από προσωπικό υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων, έτσι ώστε να αποτελέσει μαζί με τις άλλες ειδικές υπηρεσίες και ομάδες ένα πολύτιμο και ισχυρό εργαλείο για την αντιμετώπιση περιπτώσεων παραβατικότητας, εγκληματικότητας, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο. Ωστόσο, θα διατηρηθεί η υπάρχουσα Ομάδα Ειδικών Αποστολών, η οποία θα εξακολουθήσει να δραστηριοποιείται υπό της διαταγές του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης, με αναβάθμιση του εξοπλισμού και των διατιθέμενων μέσων.

    Ο κος Οθωνας, ανακοίνωσε ακόμη, την ίδρυση Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Ηρακλείου Κρήτης με στόχευση την καλύτερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση και μεταγωγή κρατουμένων είτε προς την Αθήνα είτε εντός των δικαστικών φυλακών της Κρήτης, Νεάπολης, Αγιάς Χανίων, Αλικαρνασσού, αλλά και την υπαγωγή σε αυτήν των αναγκαίων αστυνομικών μέτρων στα δικαστικά μέγαρα.

    Η νέα αυτή υπηρεσία θα έχει την αποκλειστική διαχείριση αυτού του αστυνομικού αντικειμένου από εξειδικευμένο προσωπικό, με εξειδικευμένα μέσα, ώστε να μην αντιμετωπίζεται αυτή η κρίσιμη για την ασφάλεια της κοινωνίας διαδικασία αποσπασματικά εκ των ενόντων των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Κρήτης.

    Και αυτή η υπηρεσία, εκτιμάται ότι τους επόμενους λίγους μήνες θα μπορεί να τεθεί σε λειτουργία.

    Η τέταρτη υπηρεσία που ανακοίνωσε ο κος Οθωνας, για το αμέσως επόμενο διάστημα, είναι μια νέα μονάδα δίκυκλης αστυνόμευσης στο Πέραμα.

    Για τη λειτουργία της ομάδος ΔΙ.ΑΣ. Μυλοποτάμου θα εκδοθούν άμεσα σχετικές διαταγές εφαρμογής του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας

    Για τη στελέχωση των νέων αυτών Αστυνομικών Υπηρεσιών, θα ισχύσει η πάγια διαδικασία προκήρυξης των θέσεων που θα καλυφθούν με έκτακτες μεταθέσεις προσωπικού, από όλη την επικράτεια.

    Σύνταξη: Νέλλη Κατσαμά Είδηση: 65816

    [24] Η Κρήτη σε «Ταξίδι στο Μέλλον»

    Τριτη, 05 04 2011 08:28

    Το έργο που παίζεται στην Κρήτη τα τελευταία χρόνια έχει τίτλο «Ταξίδι στο Μέλλον» και καμία σχέση δεν έχει με σκηνές από Σπαγκέτι Γουέστερν ή Γκανγκστερικές ταινίες της κακιάς ώραςβ¦.

    Αυτό δήλωσε χθες από το Ηράκλειο ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανόλη Οθωνα.

    Σύμφωνα με τον κο Οθωνα, το Ταξίδι στο Μέλλον αφορά μια Κρήτη δημιουργική, εξωστρεφή, σημείο συνάντησης πολιτισμών, οικονομικής ανάπτυξης, έρευνας, καινοτομίας, κέντρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, όχι ως η εσχατιά της Ευρώπης, αλλά ως η πύλη προς την Ευρώπη για ένα άλλο νέο κόσμο που αναδύεται στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική.

    Για τους λόγους αυτούς, ο κος Οθωνας, κατέστησε σαφές ότι και στην Κρήτη, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα η ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών είναι θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα, μια δημοκρατική κατάκτηση για τη χώρα, η οποία δεν είναι διαπραγματεύσιμη.

    Η εφαρμογή του νόμου παντού σε ολόκληρη την επικράτεια είναι αυτονόητη, χωρίς εκπτώσεις, εξαιρέσεις, ανοχές, προϋποθέσεις και αστερίσκους.

    Για το λόγο αυτό, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, ζήτησε από τους Δημάρχους τη σύσταση των τοπικών συμβουλίων πρόληψης εγκληματικότητας, με τη σύναψη μνημονίου συνεργασίας των κατά τόπων δήμων με την ελληνική αστυνομία για κοινές δράσεις και την αξιοποίηση των δημοτικών αστυνομιών, όπου υπάρχουν.

    Σύνταξη: Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 65813


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 5 April 2011 - 9:34:25 UTC