Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-05-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πανελλαδικών συνέχεια
  • [02] Στην Κομοτηνή ο Πρωθυπουργός
  • [03] Ινδία:Τραγωδία στις ράγες με 65 νεκρούς
  • [04] Και η Κύπρος στον τελικό της Eurovision!
  • [05] Κλειστό το τμήμα Ομόνοια-Άνω Πατήσια του ΗΣΑΠ
  • [06] Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας μεταξύ αλλοδαπών
  • [07] Αναστολή δρομολογίων της Athens Airways
  • [08] Κατάσχεση δεκάδων κιλών ηρωίνης
  • [09] Θ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ « Η εμπλοκή είναι σε πολλούς χώρους, είναι στον ΟΣΕ, στον ΟΤΕ, στις προμήθειες του στρατού, στα ιατρικά μηχανήματα.»

    [01] Πανελλαδικών συνέχεια

    Παρασκευη, 28 05 2010 08:42

    Σε Λατινικά, Χημεία, Ηλεκτρολογία και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον, διαγωνίζονται σήμερα οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.Τα θέματα και οι απαντήσεις τους, μεταδίδονται σε ειδικό ένθετο του δελτίου ειδήσεων των 14.00 της ΕΤ1 αλλά και από τον δικτυακό τόπο της ΕΡΤonline για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Σχετικές ειδήσεις: Συνεχίζονται οι Πανελλαδικές Είδηση: 37021

    [02] Στην Κομοτηνή ο Πρωθυπουργός

    Παρασκευη, 28 05 2010 09:52

    Στη Θράκη βρίσκεται σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου. Το πρωί θα επισκεφτεί το Κέντρο Εκπαίδευσης, Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία Κομοτηνής, ενώ στη συνέχεια θα προεδρεύσει σύσκεψης κυβερνητικού κλιμακίου με την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή Ροδόπης. Το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τοπικά στελέχη και το απόγευμα θα επισκεφτεί την 19η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση "Θράκη 2010".

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8 Είδηση: 37023

    [03] Ινδία:Τραγωδία στις ράγες με 65 νεκρούς

    Παρασκευη, 28 05 2010 09:00

    Εξήντα πέντε νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες, είναι ο απολογισμός, σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην Ινδία.Έκρηξη που σημειώθηκε σε επιβατική αμαξοστοιχία, οδήγησε αρχικά στον εκτροχιασμό της στη συνέχεια σε σύγκρουση της με άλλο τρένο. Στα βαγόνια παραμένουν παγιδευμένοι δεκάδες επιβάτες και συνεργεία διάσωσης καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό τους. Από την αστυνομία εκτιμάται ότι πρόκειται για πράξη δολιοφθοράς από μαοϊστές αντάρτες.

    Σαμποτάζ από Μαοϊστές αντάρτες

    Το δυστύχημα συνέβη περίπου στις 01:30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) στο Δυτικό Μινταπόρ, μία περιοχή που αποτελεί Προπύργιο των Μαοϊστών ανταρτών.

    Το επιβατηγό τρένο, όπου σημειώθηκε η έκρηξη εκτελούσε το δρομολόγιο Καλκούτα -Μουμπάι και ήταν γεμάτο με επιβάτες, δεδομένου ότι πρόκειται για περίοδο θερινών διακοπών.

    Τελευταίες πληροφορίες, κάνουν λόγο για τουλάχιστον 200 τραυματίες και υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

    Τα ινδικά τρένα έχουν βρεθεί και στο παρελθόν στο στόχαστρο των μαοϊστών ανταρτών, για αυτό το λόγο και οι αρχές έχουν ενισχύσει την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στις μεγαλύτερες σιδηροδρομικές γραμμές της χώρας.

    Πηγή: Reuters Είδηση: 37022

    [04] Και η Κύπρος στον τελικό της Eurovision!

    Παρασκευη, 28 05 2010 00:22

    Το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου πήρε το βράδυ της Πέμπτης, κατά τον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision του Όσλο, η Κύπρος με το "Life Looks Better In Spring" και τους Jon Lilygreen & Islanders, καθώς και εννέα ακόμα χώρες, και συγκεκριμένα (με τυχαία σειρά) οι: Γεωργία, Ουκρανία, Τουρκία, Ισραήλ, Ιρλανδία, Αζερμπαϊτζάν, Ρουμανία, Αρμενία και Δανία. Η Ελλάδα έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση από τον πρώτο ημιτελικό, όπου ο Γιώργος Αλκαίος και οι Friends πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση, ενθουσιάζοντας το κοινό με το "OPA". Ο δεύτερος ημιτελικός μεταδόθηκε σε ζωντανή μετάδοση από το eurovision.ert.gr, τη ΝΕΤ και το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7 της ΕΡΑ.

    Διαβάστε περισσότερα Είδηση: 37020

    [05] Κλειστό το τμήμα Ομόνοια-Άνω Πατήσια του ΗΣΑΠ

    Παρασκευη, 28 05 2010 10:47

    Κλειστό θα παραμείνει το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Μαΐου το τμήμα του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου από την Ομόνοια έως τα Άνω Πατήσια, λόγω των εργασιών ανακαίνισης της Σιδηροδρομικής Γραμμής. Για το τμήμα αυτό, το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται με τη γραμμή 2 του μετρό και για το τμήμα Αττική - Άνω Πατήσια και με τη λεωφορειακή γραμμή Χ8. Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι στο σταθμό Ν. Ιωνίας οι διερχόμενοι συρμοί προς Κηφισιά (άνοδος) δεν θα πραγματοποιούν στάση και πως επαναλειτουργεί η αποβάθρα του ίδιου σταθμού με κατεύθυνση προς Πειραιά (κάθοδος).

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 37030

    [06] Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας μεταξύ αλλοδαπών

    Παρασκευη, 28 05 2010 10:43

    Νέο επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην οδό Γερανίου στην Ομόνοια, μετά τη σύρραξη που έγινε την Τετάρτη, λίγο πιο κάτω, στη διασταύρωση Σοφοκλέους και Μενάνδρου. Στο νέο επεισόδιο ενεπλάκησαν σχεδόν 100 άτομα, Αφγανοί και υπήκοοι Μπαγκλαντές, οι οποίοι συγκρούστηκαν με ρόπαλα, πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα, μετατρέποντας την περιοχή σε πεδίο μάχης. Οι αστυνομικές δυνάμεις που έφτασαν στο σημείο έκαναν 10 προσαγωγές, ενώ διενεργείται προανάκριση για να διευκρινιστούν οι βαθύτερες αιτίες των συγκρούσεων.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 37029

    [07] Αναστολή δρομολογίων της Athens Airways

    Παρασκευη, 28 05 2010 10:27

    Αναστολή των δρομολογίων προς Ικαρία, Λήμνο, Κάρπαθο, Κύθηρα και Σκιάθο τα οποία είχαν ανατεθεί στην Athens Airways, αποφάσισε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, μετά από σωρεία καταγγελιών για μη τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων της εταιρείας. Η εταιρεία από την πλευρά της αναγνωρίζει ότι κατά καιρούς προέκυψαν τεχνικά προβλήματα που οδήγησαν στην ακύρωση πτήσεων, ωστόσο αποδίδει την αφαίρεση της άδειας σε μονοπωλιακά συμφέροντα.

    Καταγγελίες για καθυστερήσεις και ακυρώσεις

    Στην απόφαση αυτή κατέληξε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η εν λόγω εταιρία δεν υλοποιούσε σωστά τη συμφωνία που είχε υπογράψει και συγκεκριμένα υπήρχαν καταγγελίες για σωρεία καθυστερήσεων και ακυρώσεων δρομολογίων τα οποία μάλιστα πολλάκις δεν αντικαθιστούσε, με συνέπεια την ταλαιπωρία και τις εντονότατες και απόλυτα δικαιολογημένες διαμαρτυρίες του επιβατικού κοινού.

    Παράλληλα, ελέγχεται γιατί εκτελούσε τις πτήσεις με εξωσυμβατικά αεροσκάφη μισθωμένα από ξένες εταιρείες με ξένα πληρώματα, γεγονός που αντίκειται στους όρους του διαγωνισμού και των συμβατικών της υποχρεώσεων.

    Η ΥΠΑ, τόσο με προφορικές και έγγραφες συστάσεις, όσο και με επιβολή, από 30 Απριλίου έως και σήμερα, των προβλεπομένων από την κείμενη νομοθεσία προστίμων (περίπου 22, ύψους 30.000 ευρώ) προσπάθησε να υποχρεώσει την εταιρεία στην πιστή τήρηση των υποχρεώσεών της.

    Στην ανακοίνωση της ΥΠΑ διευκρινίζεται ότι το επιβατικό κοινό που εξυπηρετούσε η εν λόγω εταιρία δεν θα μείνει χωρίς αεροπορική σύνδεση και ήδη η Υπηρεσία βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τις λοιπές μειοδότριες εταιρείες για την κάλυψη κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο των γραμμών προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και προασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον.

    Πηγές: ΝΕΤ 105.8., ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 37027

    [08] Κατάσχεση δεκάδων κιλών ηρωίνης

    Παρασκευη, 28 05 2010 11:39

    Σαράντα πέντε κιλά ηρωίνης κατέσχεσαν άνδρες του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας την Πέμπτη, την οποία προσπαθούσε να περάσει από το λιμάνι Βρετανός και την οποία είχε συσκευασμένη σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες. Η κατασχεθείσα ποσότητα είναι η μεγαλύτερη που έχει κατασχεθεί έως τώρα στην Ήπειρο, ενώ έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των επιτυχιών κατά του εμπορίου ναρκωτικών στη Θεσπρωτία.

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8 Είδηση: 37031

    [09] Θ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ « Η εμπλοκή είναι σε πολλούς χώρους, είναι στον ΟΣΕ, στον ΟΤΕ, στις προμήθειες του στρατού, στα ιατρικά μηχανήματα.»

    Παρασκευη, 28 05 2010 11:44

    Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με τον Θάνο Σιαφάκα.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Για την υπόθεση Μαντέλη, ποια είναι τα παραγωγικά αίτια αυτής της βούλησης; Έρχεται και ομολογεί με μια ομολογία σοκ και λέει ναι, πήρα χρήματα. Τι πιστεύει εκείνη την ώρα; Το ερώτημα δεν είναι ψυχολογικό, είναι δικονομικό και κυρίως πολιτικό.»

    Θ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: « Πιστεύω ότι δεν είχε άλλο δρόμο ο κ. Μαντέλης υπό την έννοια ότι αυτός ο λογαριασμός είχε ανοίξει πολύ πιο πριν. Ξέραμε ότι ήταν λογαριασμός που είχε ανοίξει το 1998 ο κ. Τσουγκράνης κουμπάρος και φίλος του κ. Μαντέλη.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Να δούμε, γιατί διώκετε αυτή την στιγμή ο κ. Μαντέλης, η κατηγορία βασίστηκε στην προχθεσινή κατάθεση στην εξεταστική, αλλά φαντάζομαι και σε στοιχεία από το άνοιγμα των λογαριασμών στην Ελβετία. Τα στοιχεία αυτά κρίνονται επαρκή ως ενδείξεις, για την διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Ετέθη το ζήτημα της παραγραφής, το πρόβλημα αυτό παρακάμπτεται με την θεωρία του διαρκούς εγκλήματος;»

    Θ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: « Το πρόβλημα δεν είναι τώρα πια προσωπικά του κ. Μαντέλη. Εμπλέκεται ο κουμπάρος του ο κ. Τσουγκράνης, εμπλέκεται η θυγατέρα του.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Σε ποια νομική βάση και σε ποια νομική φόρμουλα βασίστηκε αυτή η δίωξη; Ένα επιχείρημα που ακούστηκε και νωρίτερα είναι ότι κινήθηκε ο λογαριασμός στην Ελβετία μέχρι και το 2007.»

    Θ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: « Υπάρχει το 2006 κίνηση του λογαριασμού και εκεί στηρίχθηκε, κατά την γνώμη μου, η εισαγγελική δίωξη.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Υπάρχουν και άλλα πρόσωπα, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση Μαντέλη; Διότι ο κ. Βαλυράκης είπε ότι θα ζητηθεί το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και άλλων προσώπων.»

    Θ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: « Έχουμε ολοκληρώσει στην ουσία χωρίς να εξετάζουμε πολιτικά πρόσωπα την εμπλοκή προσώπων στον χώρο του ΟΤΕ. Η εμπλοκή είναι σε πολλούς χώρους, είναι στον ΟΣΕ, είναι στον ΟΤΕ, είναι στις προμήθειες του στρατού, είναι στα ιατρικά μηχανήματα. Εμείς έχουμε διερευνήσει τον ΟΤΕ που η υπόθεση είναι μεγάλη, η εμπλοκή είναι πολύ μεγάλη και έχουμε διερευνήσει και το Σιφοράι.» Είδηση: 37032


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 28 May 2010 - 8:55:42 UTC