Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-05-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κριτική Σαμαρά για μέτρα, φορολογία, ασφαλιστικό
  • [02] Γ. Παπακωνσταντίνου: Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα
  • [03] Ιταλίδες δημιουργοί στον θερινό κινηματογράφο Λαΐς
  • [04] Υπερψηφίστηκε επί της αρχής ο Καλλικράτη

    [01] Κριτική Σαμαρά για μέτρα, φορολογία, ασφαλιστικό

    Πεμπτη, 27 05 2010 21:44

    Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην οικονομία εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας την Πέμπτη στην ετήσια συνέλευση της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εκτίμησε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν θα οδηγήσουν σε φαύλο κύκλο ύφεσης, ενώ επιτέθηκε και στον Ανδρέα Λοβέρδο για τις αλλαγές που προωθεί στο ασφαλιστικό. Νωρίτερα, από το βήμα της ίδιας εκδήλωσης, ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης χαρακτήρισε ύψιστο διακύβευμα την επιστροφή των χρημάτων που δανείστηκε η Ελλάδα από το μηχανισμό στήριξης.

    Πηγές: ΝΕΤ

    Είδηση: 37019

    [02] Γ. Παπακωνσταντίνου: Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα

    Πεμπτη, 27 05 2010 19:28

    "Δεν θα απαιτηθεί υιοθέτηση πρόσθετων μέτρων", δήλωσε από το Παρίσι ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στο πλαίσιο της συνόδου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, ενώ απέκλεισε και πάλι οποιοδήποτε ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους.

    Συγκεκριμένα, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, στη ομιλία του, ενώπιον των ομολόγων του αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης που στοχεύουν στη δημοσιονομική εξυγίανση της Ελλάδας.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε τους ομολόγους του για τις αλλαγές που έχει προωθήσει η ελληνική κυβέρνηση σε σειρά τομέων, όπως η κατάρτιση του προϋπολογισμού και η φορολογική νομοθεσία, αλλά και γι αυτές που επέρχονται όπως οι αλλαγές στο ασφαλιστικό.

    Όπως είπε, οι αλλαγές αυτές σε συνδυασμό με τη σημαντική μείωση του ελλείμματος κατά το πρώτο τετράμηνο του 2010 βελτιώνουν τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας δίνοντάς της τη δυνατότητα να παράγει και να εξάγει φθηνότερα και καλύτερα.

    Επίσης, σύμφωνα με τον υπουργό, επίκειται η υπογραφή δύο σημαντικών συμφωνιών από την Ελλάδα που θα ενισχύσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την πάταξη της φοροδιαφυγής.

    Η πρώτη συμφωνία αφορά σε μία συμφωνία του ΟΟΣΑ με το Συμβούλιο της Ευρώπης για θέματα φορολογικής συνεργασίας την οποία η Ελλάδα θα επικυρώσει, ενώ η δεύτερη σε ένα πακέτο τόσο διμερών όσο και πολυμερών συμβάσεων οι οποίες θα αφορούν στην ανταλλαγή πληροφοριών που σχετίζονται με την φοροδιαφυγή.

    Ο Γ. Παπακωνσταντίνου αναφερθείς εξάλλου στον επικείμενο έλεγχο της λεγόμενης "τρόικας" δήλωσε ότι οι εμπειρογνώμονες της ΕΕ και του ΔΝΤ θα εξετάσουν κατά βάση αφενός την εξέλιξη και την υλοποίηση του προϋπολογισμού για το 2010 και αφετέρου την εφαρμογή των δεσμεύσεων της Ελλάδας στο πλαίσιο του μνημονίου που έχει υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

    ΠΗΓΗ: ΝΕΤ- ΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 37015

    [03] Ιταλίδες δημιουργοί στον θερινό κινηματογράφο Λαΐς

    Πεμπτη, 27 05 2010 20:52

    Στον ολοκαίνουργιο θερινό κινηματογράφο Λαΐς στην ταράτσα της Ταινιοθήκης παρουσιάζεται το 3ο Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου από τις 27 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου. Το φετινό Φεστιβάλ, αφιερωμένο στις Ιταλίδες Δημιουργούς, σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη των αφιερωμάτων της Ταινιοθήκης στο θερινό κινηματογράφο Λαΐς, και αποτελεί μια απόπειρα να γνωρίσουμε καλύτερα το έργο και τη διαδρομή των Ιταλίδων σκηνοθέτιδων τα τελευταία χρόνια. Το αφιέρωμα πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Ταινιοθήκης του Μιλάνο (Fondazione Cineteca Italiana), της εταιρείας διανομής PCV, και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Ισότητας.

    Στην τελετή έναρξης την Πέμπτη 27 Μαΐου θα προβληθεί η ταινία "Κοσμοναύτης" (Cosmonauta, 2009) της Σουζάννα Νικιαρέλι, που απέσπασε δύο βραβεία στο περσινό (2009) Φεστιβάλ της Βενετίας, παρουσία του διευθυντή φωτογραφίας της ταινίας Gherardo Gossi, ο οποίος θα προλογίσει και θα συζητήσει με το κοινό. Η είσοδος στην προβολή αυτή είναι μόνο με προσκλήσεις, η ταινία ωστόσο θα επαναληφθεί τις υπόλοιπες μέρες του αφιερώματος.

    Λίγα λόγια για το αφιέρωμα

    Η Ιταλία έχει προσφέρει στο διεθνή κινηματογράφο μεγάλους σκηνοθέτες-δημιουργούς, κλασσικές ταινίες και σημαντικότατους ηθοποιούς. Μετά τη μεγάλη άνθηση της ιταλικής κινηματογραφικής βιομηχανίας τη δεκαετία του '60 και του '70, ο ιταλικός κινηματογράφος αλλάζει και ως βιομηχανία και ως μορφή τέχνης. Τις ταινίες που πραγματοποιούνται υπό τη σκιά της πολιτικής αβεβαιότητας και αστάθειας της δεκαετίας του '70, διαδέχονται ταινίες μιας γενιάς σκηνοθετών που επιθυμεί να αποστασιοποιηθεί από επίμαχα κοινωνικό-πολιτικά ζητήματα, στρεφόμενη σ΄ έναν κινηματογράφο, θα λέγαμε, μινιμαλιστικό που απλά διηγείται ιστορίες: μικρές, καθημερινές, ρεαλιστικές, προσωπικές ιστορίες για κοινούς ανθρώπους.

    Οι σκηνοθέτες αυτοί, που ανήκουν στη λεγόμενη «μεσαία γενιά» (lagenerazionedimezzo) του ιταλικού κινηματογράφου (Cristina Comencini, Francesca Comencini, Francesca Archibugi, Carlo Mazzacurati, Gabriele Muccino, Gabriele Salvatores, Silvio Soldini, Giuseppe Tornatore, Paolo VirzΓ¬), δεν επιθυμούν να δημιουργήσουν «χαριτωμένες» ταινίες, αλλά αντίθετα χρησιμοποιούν το μελόδραμα ως τρόπο αφήγησης που δραματοποιεί τα συναισθήματα και εκφράζει τις κινηματογραφικές αναπαραστάσεις μιας μεταβατικής κοινωνίας, την αμηχανία και αγωνία της για κοινωνική τάξη, και τη διάθεσή της για αλλαγή και επανεξέταση του ιδιωτικού και δημόσιου.

    Αν η Ιταλία είναι γνωστή κυρίως για τους άνδρες σκηνοθέτες και τις γυναίκες ηθοποιούς-σταρ, με εξαιρέσεις όπως οι Lina WertmΓΌller και Liliana Cavani, που δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από το αφιέρωμα αυτό, η άνοδος μιας νέας γενιάς γυναικών σκηνοθέτιδων όπως οι Cristina Comencini, Francesca Comencini, Francesca Archibugi, Antonietta DeLillo, Fiorella Infascelli, Wilma Labate και Roberta Torre που στις ταινίες τους αναπαριστούν μορφές σύγχρονης κωμωδίας, δράματος και μελοδράματος, αποδεικνύει το αντίθετο. "Βλέπω τον εαυτό μου σαν τη δισέγγονη του νεορεαλισμού, την εγγονή της commedia all' italiana, και την κόρη των 70s" σημειώνει χαρακτηριστικά η Φραντσέσκα Αρκιμπούτζι.

    INFO

    Τοποθεσία: Ιερά οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου, Μεταξουργείο, Τηλ. επικοινωνίας: 210 - 3609695

    Ημερομηνία: 27 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου

    Περισσότερες πληροφορίες για τις Ιταλίδες Δημιουργούς και για τις προβολές δείτε εδώ. Είδηση: 37018

    [04] Υπερψηφίστηκε επί της αρχής ο Καλλικράτη

    Πεμπτη, 27 05 2010 19:39

    Ψηφίστηκε την Πέμπτη κατά πλειοψηφία επί της αρχής στη Βουλή ο "Καλλικράτης", μετά από το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ονομαστική ψηφοφορία. "Ναι" ψήφισαν 160 βουλευτές (ΠΑΣΟΚ και οι τρεις ανεξάρτητοι Σοφία Σακοράφα, Γιάννης Δημαράς, Βασίλης Οικονόμου). "Όχι" ψήφισαν 124 βουλευτές από την ΝΔ, το ΚΚΕ, τον ΛΑΟΣ και το ΣΥΡΙΖΑ. "Παρούσα" δήλωσε η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη. Συνολικά, ψήφισαν 285 βουλευτές. Η συζήτηση συνεχίστηκε και την Πέμπτη σε υψηλούς τόνους, με τον Αντώνη Σαμαρά να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι το σχέδιο αποτελεί προϊόν κομματικής κοπτο-ραπτικής. Ο αρχηγός της ΝΔ αναφέρθηκε και στην τοποθέτηση του προέδρου της Βουλής, την Τετάρτη, προκαλώντας την αντίδραση του Φίλιππου Πετσάλνικου. Για προσχηματική διαφωνία της ΝΔ έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, τονίζοντας ότι ο "Καλλικράτης" είναι ένα τεράστιο εγχείρημα που συνιστά ριζική ανατροπή του τρόπου άσκησης της εξουσίας.

    Αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία και για το χωροταξικό κατέθεσε η ΝΔ

    Ψηφίστηκε επί της αρχής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών "Νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και αποκεντρωμένης διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης", κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας την οποία ζήτησε η ΝΔ.

    Στην επί της αρχής συζήτηση του "Καλλικράτη" μίλησαν 174 βουλευτές.

    Η συζήτηση συνεχίζεται επί των άρθρων του νομοσχεδίου.

    Η ΝΔ, όπως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ο ΓΓ της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας Κώστας Τασούλας, κατέθεσε και αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί του άρθρου 1 για το χωροταξικό.

    Ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος, μετά από ομόφωνη απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, ενημέρωσε ότι εφόσον δεν ολοκληρωθούν απόψε οι ομιλίες όλων των εγγεγραμμένων βουλευτών επί των άρθρων, η συζήτηση θα συνεχιστεί και αύριο.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: "Καλλικράτης": Συζήτηση στη Βουλή, κινητοποιήσεις από φορείς

    Είδηση: 37014


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 27 May 2010 - 20:54:15 UTC