Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-12-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σχεδιασμός για περιστολή δαπανών -στήριξη εσόδων
  • [02] Στο Λευκό Οίκο ο Ερντογάν
  • [03] Ομιλία Λ. Κατσέλη στο πλαίσιο του θεσμού των Retail Business Awards
  • [04] Τουρκία: Τεταμένη η κατάσταση λόγω του Κουρδικού
  • [05] Με την Emirates θα πετάει για άλλες δύο σεζόν ο Ολυμπιακός

    [01] Σχεδιασμός για περιστολή δαπανών -στήριξη εσόδων

    Δευτερα, 07 12 2009 20:00

    Ριζικές αλλαγές στη φορολογία περιλαμβάνουν οι σχεδιασμοί του οικονομικού επιτελείου για την περιστολή του ελλείμματος και την ανάταξη της οικονομίας. Το φορολογικό νομοσχέδιο που καταρτίζεται, εν μέσω των ασφυκτικών πιέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα είναι έτοιμο το αργότερο στις αρχές Μαρτίου και προβλέπει μέτρα όπως καθολική εφαρμογή του πόθεν έσχες, αλλαγές στη φορολογία ακινήτων, αναδιοργάνωση του εισπρακτικού και ελεγκτικού μηχανισμού και δραστική περικοπή των φοροαπαλλαγών. Την ανησυχία του για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας κατέθεσε ενώπιον του ευρωκοινοβουλίου ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, την ώρα που ο ξένος οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's έθετε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας υπό παρακολούθηση με αρνητικές επιπλοκές.

    Τα "καυτά" θέματα του φορολογικού αναμένεται να ανοίξουν αυτή την εβδομάδα, εν μέσω πιέσεων από τις Βρυξέλλες για επιτάχυνση των διαδικασιών εξόδου της χώρας από την επιτήρηση. Μετά τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος της ΕΚΤ επεσήμανε την ανάγκη να ληφθούν γενναία μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος.

    "Η κατάσταση της Ελλάδας είναι πολύ δύσκολη. Ολοι γνωρίζουμε τα οικονομικα μεγέθη, όλοι γνωρίζουμε τις τόσο σημαντικές και θαραλλέες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν για να μπουν τα πράγματα στη σωστή κατεύθυνση. Είμαι βέβαιος ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας, με απόλυτη διαύγεια, θα λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις."

    Ζαν Κλοντ Τρισέ

    Με στόχο την άμεση περιστολή των δαπανών, ενίσχυση των δημοσίων εσόδων και καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει: Νέα φορολογική κλίμακα με καθολική εφαρμογή του "πόθεν έσχες", αλλαγές στη φορολογία των ακινήτων, αναδιοργάνωση του εισπρακτικού και ελεγκτικού μηχανισμού.

    Με ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του ανώτατου φορολογικού συντελεστή για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε νέα ενιαία τιμαριθμοποιημένη φορολογική κλίμακα.

    Και ενώ την Παρασκευή το spread των ελληνικών ομολόγων διαμορφώνονταν στο 1,73%, τη Δευτέρα κατέγραψε νέα άνοδο πάνω από το 1,90% μετά και την ανακοίνωση από την S&P ότι η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας τίθενται υπό παρακολούθηση με πιθανή υποβάθμιση.

    Φορολόγηση μερισμάτων στην κλίμακα εισοδήματος (επιπλέον έσοδα 500 εκατ. ευρώ). Είσπραξη ανείσπρακτων οφειλών (το 2008 "αγγιζαν" τα 29,5 δις. ευρώ) Μείωση του φορολογικού συντελεστή στα αδιανέμητα κέρδη. Έλεγχος και φορολόγηση των offshore. Κατάργηση του ΕΤΑΚ και επαναφορά του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Επαναφορά του φόρου κληρονομιάς και γονικών παροχών Περικοπή φοροαπαλλαγών κατάργηση αυτοτελούς φορολόγησης επιδομάτων και αμοιβών Πρόθεση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι έως τις αρχές Μαρτίου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και να έχει ετοιμασθεί το σχετικό νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή. Είδηση: 30511

    [02] Στο Λευκό Οίκο ο Ερντογάν

    Δευτερα, 07 12 2009 22:19

    Το Αφγανιστάν, το Ιράν και το κυπριακό περιελάμβανε η ατζέντα της συνάντησης του Μπαράκ Ομπάμα με τον Ταγίπ Ερντογάν στο Λευκό Οίκο, που έγινε σε μια χρονική συγκυρία κρίσιμη για τις επιδιώξεις κάθε πλευράς. Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε ενεργό ανάμιξη της Άγκυρας στον πόλεμο με τους Ταλιμπάν και στην ανάσχεση των πυρηνικών φιλοδοξιών της Τεχεράνης, αλλά μάλλον έλαβε αρνητική απάντηση. Ο Τούρκος πρωθυπουργός φέρεται να παρουσίασε στον Μπαράκ Ομπάμα συγκεκριμένο σχέδιο για την επίλυση του Κυπριακού, χωρίς να έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής αν και τι είδους υποσχέσεις έλαβε.

    Με γεμάτη πολιτική ατζέντα προσήλθε στο Λευκό Οίκο ο Ρεζταμ Ταγίπ Ερτνογαν. Το Αφγανιστάν, με την αποστολή Τούρκων στρατιωτών σε μη μάχιμες θέσεις, το άνοιγμα της Άγκυρας στο Ιράν και ο ρόλος της στο μουσουλμανικό χώρο, καθώς επίσης το Κυπριακό και το ανοιχτό εσωτερικό κουρδικό μέτωπο απασχόλησαν την συνάντηση Ομπαμα- Ερντογάν.

    Η Ουάσιγκτον έχει διαμηνύσει στην Άγκυρα ότι οι καλές διμερείς σχέσεις είναι σημαντικός αμφίπλευρος παράγοντας. Παρότι υπάρχουν προσχώματα εξ αιτίας των Tουρκο-ιρανικών σχέσεων που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις αμερικανο-ισραηλινή συμμαχία οι διμερείς σχέσεις πρέπει να κρατηθούν σταθερά σε υψηλό πολιτικό επίπεδο.

    Το κυπριακό αι το κουρδικό ζήτημα που ήταν επίσης μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν οι Ομπάμα και Ερντογάν παραμένουν οι καυτές πατάτες στα χέρια της τουρκικής κυβέρνησης.

    Πεπεισμένος πως η Τουρκία μπορεί να αποδειχτεί "'ενας σημαντικός παίκτης", που θα βοηθήσει να οδηγηθεί το Ιράν προς επίλυση της διένεξης, που έχει ανακύψει λόγω του πυρηνικού του προγράμματος, δήλωσε τη Δευτέρα ο Μπαράκ Ομπάμα. Ο κ. Ομπάμα έκανε την ανωτέρω επισήμανση σε δημοσιογράφους μετά από τη συνάντηση, που είχε στο Λευκό Οίκο με τον τούρκο πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν. Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να κάνει παν το δυνατόν, ώστε να επιτευχθεί "μια διπλωματική λύση" στο ζήτημα αυτό.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 30517

    [03] Ομιλία Λ. Κατσέλη στο πλαίσιο του θεσμού των Retail Business Awards

    Δευτερα, 07 12 2009 21:45

    Τη συστράτευση όλων των παραγωγικών δυνάμεων χρειάζεται η αλλαγή πορείας που επιχειρεί η Κυβέρνηση για την ανασυγκρότηση της οικονομίας, όπως είπε η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Βιομηχανίας κυρία Λούκα Κατσέλη στο χαιρετισμό της κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τη βράβευση των επιχειρηματιών και των επιχειρήσεων που αρίστευσαν τη χρονιά που μας πέρασε, στο πλαίσιο του θεσμού των Retail Business Awards.

    ''Βρισκόμαστε ήδη σε διάλογο με την ΣΕΛΠΕ και την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν για την τόνωση του λιανικού εμπορίου καθώς και για τα μέτρα εποπτείας της αγοράς και προστασίας του καταναλωτή, προκειμένου να διατηρηθούν οι χαμηλές οι τιμές και να πάρουν ανάσα οι οικογένειες'' είπε η υπουργός προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση χρειάζεται τη συνεργασία του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και την κριτική του.

    ''Χρειαζόμαστε τη γνώση και την εμπειρία σας, αλλά και την ενεργό συμμετοχή σας. Οι επιχειρήσεις σας και τα συλλογικά σας όργανα, συμβάλλουν καθοριστικά με ιδέες και προτάσεις στην υλοποίηση του εθνικού αυτού σχεδίου''. Εξέφρασε δε την ευχή ''τα επόμενα βραβεία να μην χρειαστεί να απονεμηθούν σε επιχειρήσεις που κατάφεραν να διασφαλίσουν την ανώδυνη έξοδο τους από την κρίση, αλλά σε επιχειρήσεις που είχαν την πιο θεαματική ανάπτυξη''.

    Η αλλαγή πορείας απαιτεί χωρίς άλλη καθυστέρηση την προώθηση μέτρων και πρωτοβουλιών για την ανασυγκρότηση της οικονομίας, σημείωσε η υπουργός και πρόσθεσε ότι η προσπάθεια που γίνεται απαιτεί την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου και αξιόπιστου σχεδίου το οποίο βραχυπρόθεσμα στοχεύει στην αναθέρμανση της οικονομίας και την έξοδο από την κρίση και μεσοπρόθεσμα στην παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας, που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο του πολίτη. Είδηση: 30516

    [04] Τουρκία: Τεταμένη η κατάσταση λόγω του Κουρδικού

    Δευτερα, 07 12 2009 18:24

    Έκρυθμη η κατάσταση στην Τουρκία λόγω του Κουρδικού ζητήματος, με αποτέλεσμα να γίνεται όλο και πιο δύσκολη πρακτικά η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που ετοιμάζεται εδώ και καιρό να κάνει η τουρκική κυβέρνηση στο θέμα των Κούρδων. Τη Δευτέρα σκοτώθηκαν επτά τούρκοι στρατιώτες κατά την επίθεση αγνώστων εναντίον ομάδας δέκα στρατιωτών, που έκαναν περιπολία στην περιοχή Ρεσάντιγιε του νομού Τόκατ στην Κεντρική Τουρκία. Κατά την επίθεση τραυματίστηκαν κι άλλοι τρεις στρατιώτες. Επισήμως δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση για την οργάνωση που πραγματοποίησε την επίθεση, αλλά γίνεται λόγος για το ΡΚΚ. Υπέκυψε τελικά στα τραύματά της η νεαρή Σεράπ Εσέρ που είχε τραυματιστεί βαριά κατά την επίθεση που είχαν κάνει έξι άτομα στις 8 Νοεμβρίου με βόμβες μολότοφ εναντίον αστικού λεωφορείου στην Κωνσταντινούπολη. Η επίθεση είχε αποδοθεί στο ΡΚΚ.

    Επιπλέον, τις τελευταίες μέρες σημειώνονται επεισόδια σε διάφορες πόλεις και ειδικά στη Νοτιοανατολική Τουρκία. Ένα από τα αποτελέσματα της έκρυθμης κατάστασης ήταν το γεγονός ότι τη Δευτέρα έγινε γνωστό πως η κυβέρνηση ανέβαλε την προώθηση νομοσχεδίου σχετικά με τα μικρά παιδιά που, κατά τις συγκεντρώσεις των κούρδων, πετούν πέτρες εναντίον αστυνομικών. Πρόκειται για το πρώτο νομοθετικό βήμα στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων σχετικά με το κουρδικό.

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναχωρώντας χτες Κυριακή για τις ΗΠΑ αλλά και κατά τη διάρκεια της πτήσης επέκρινε το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατικής Τουρκίας, λέγοντας ότι ταυτίζεται με το ΡΚΚ.

    Αύριο Τρίτη το τουρκικό Συνταγματικό Δικαστήριο θα εξετάσει την υπόθεση περί κλεισίματος του εν λόγω κόμματος με την κατηγορία ότι έχει εξελιχθεί σε εστία δραστηριοτήτων εναντίον της ακεραιότητας της χώρας και του έθνους. Η αντίδραση του κόμματος σε όλα αυτά είναι έντονη.

    Τη Δευτέρα η αντιπρόεδρος Εμινέ Αϊνά λέει σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται στην τουρκική εφημερίδα "Ραντικάλ" ότι "η βάση του κόμματος μας λέει να πάρουμε τα βουνά". Είχε προηγηθεί η δήλωση του προέδρου του Κόμματος Αχμέτ Τουρκ ότι σε περίπτωση κλεισίματος του κόμματος, η κυρίαρχη τάση στην κοινοβουλευτική ομάδα (21 βουλευτές).

    Η αναμενόμενη πολιτική δίκη με προοπτική να κλείσει το κυριότερο φιλοκουρδικό κόμμα πυροδότησαν αιματηρό κύμα βίας στον νοτιοανατολική Τουρκία. Ένας 23χρονος φοιτητής νεκρός εκατοντάδες συλλήψεις ήταν το αποτέλεσμα των σοβαρών επεισοδίων. Ταυτόχρονα έγινε γνωστό ότι κατέληξε η κοπέλα που είχε υποστεί εγκαύματα σε επίθεση ακραίων κούρδων κατά αστικού λεωφορείου ενώ ανακοινώθηκε ο θάνατος 7 Τούρκων στρατιωτών από έκρηξη νάρκης.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 30508

    [05] Με την Emirates θα πετάει για άλλες δύο σεζόν ο Ολυμπιακός

    Δευτερα, 07 12 2009 16:29

    Η Emirates, μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου με έδρα το Ντουμπάι, ανακοίνωσε την ανανέωση της συμφωνίας χορηγίας με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο οποίος έχοντας κατακτήσει 24 φορές το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και 3 φορές το ελληνικό Super Cup, θεωρείται ως ο πλέον επιτυχημένος σύλλογος στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με την διετή ανανέωση της συμφωνίας, δηλαδή, για τις δύο επόμενες αγωνιστικές περιόδους, το γνωστό «Fly Emirates» θα συνεχίζει να φιγουράρει στην έδρα του Ολυμπιακού, το στάδιο Γ. Καραϊσκάκη.

    Ο Manager της Emirates Terry Flynn στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων δήλωσε ότι είναι " ικανοποιημένοι με την ανανέωση της συμφωνίας μας με τον Ολυμπιακό, τον σύλλογο που κυριαρχεί στο Ελληνικό πρωτάθλημα από την ημέρα που εγκατασταθήκαμε στην Ελλάδα, όπου έχει αυξηθεί σταδιακά η παρουσία της Emirates από την έναρξη πτήσεων της το 1996". Επίσης, ο κος Terry Flynn τόνισε το ότι "η -για δύο επιπλέον χρόνια- ανανέωση της χορηγίας υπογραμμίζει την προσήλωση και το ενδιαφέρον της Emirates στην ελληνική αγορά στην οποία η εν λόγω εταιρεία έχει γνωρίσει σημαντική ανάπτυξη κατά τα τελευταία χρόνια και ότι για την οποία έχει φιλόδοξα σχέδια για τα επόμενα χρόνια". Βεβαίως, δεν παρέλειψε να πει πως "η συνεργασία της Emirates με τον Ολυμπιακό αναδεικνύει το ενδιαφέρον της για το -σε παγκόσμιο επίπεδο- ποδόσφαιρο, το οποίο τώρα εκφράζεται και στην Ελλάδα".

    Για την ιστορία και για όσους δεν γνωρίζουν, η Emirates φημίζεται για την υποστήριξη της στο ποδόσφαιρο παγκοσμίως. Ως Official Partner του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA, η Emirates συνεργάζεται στενά με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, την FIFA και υποστηρίζει όλα τα προγράμματά της κατά τη διάρκεια της περιόδου 2008-2014, συμπεριλαμβανομένου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στην Νότα Αφρική. Κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 (2006 FIFA World Cup) η Emirates έγινε η πρώτη αεροπορική εταιρεία η οποία επελέγη ως Official Partner της σημαντικότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης στον πλανήτη. Θυμίζουμε ότι πριν από δύο χρόνια, η Emirates και η Άρσεναλ υπέγραψαν την μεγαλύτερη χορηγία ομάδας στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Οι φανέλες των παικτών φέρουν το λογότυπο Fly Emirates και επιπλέον, η Emirates έχει "βαφτίσει" το γήπεδο της Αρσεναλ, που λέγεται Emirates Stadium. Επίσης, στην Ευρώπη, η εταιρεία είναι χορηγός των ομάδων Παρί Σεν-Ζερμέν, Αμβούργο και Μίλαν. Είδηση: 30513


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 7 December 2009 - 21:51:39 UTC