Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-08-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Αχαΐα,Αιτωλοακαρνανία
  • [02] Βρέθηκε πτώμα άνδρα σε πολυκατοικία στο Παγκράτι
  • [03] Αυξήθηκε ο αριθμός θυμάτων από δυστύχημα σε ανθρακωρυχείο
  • [04] Εγκαταλείπουν τη Γάζα 180 μέλη της Φατάχ
  • [05] Ινδονησία: Έρευνες για επιζώντες σε ναυάγιο
  • [06] ΗΠΑ: 12χρονη έπεσε από 50μ και σώθηκε
  • [07] Σεισμός μεταξύ Αλοννήσου και Χαλκιδικής

    [01] Κοινωνία

    Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Αχαΐα,Αιτωλοακαρνανία

    3/8/2008 11:34:00

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί από νωρίς το πρωί οι δυο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χθες το βράδυ στις περιοχές Πλατανίτης Αιτωλοακαρνανίας και Πηγάδια- Φλόκα Αχαΐας. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες μέσα σε δύσβατη δασική περιοχή στην θέση Πλατανίτης Αιτωλοακαρνανίας. Στην περιοχή φυσούσε ισχυρός άνεμος με αποτέλεσμα να δυσχεραίνουν οι προσπάθειες πυρόσβεσης. Στη μάχη της φωτιάς συμμετείχαν είκοσι πυροσβέστες με έντεκα άτομα, από τα πεζοπόρα τμήματα του Πυροσβεστικού Σώματος και δυο σκαπτικά μηχανήματα που άνοιγαν περάσματα μέσα στο δάσος για να κάνουν εφικτή την προσέγγιση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Στην περιοχή παραμένουν οι ίδιες δυνάμεις για να αποτραπούν οι αναζωπυρώσεις, ενώ από το απόγευμα αναμένεται να πέσει η ένταση των ανέμων.

    Εν τω μεταξύ, έως τις 30 Σεπτεμβρίου, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία στις δασικές εκτάσεις της Αργολίδας, από τις 3 το μεσημέρι έως τις 7 το πρωί, σύμφωνα με απόφαση του συντονιστικού νομαρχιακού οργάνου, για λόγους προστασίας.

    [02] Κοινωνία

    Βρέθηκε πτώμα άνδρα σε πολυκατοικία στο Παγκράτι

    3/8/2008 11:25:00

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Πτώμα άγνωστου άνδρα βρέθηκε σε ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας στο Παγκράτι και σύμφωνα με την αστυνομία ο θάνατος του οφείλεται σε πτώση από τον δεύτερο όροφο του κτηρίου. Από τα ευρήματα και την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη προκύπτει ότι ο θανών επιχείρησε να πηδήξει, χωρίς επιτυχία, από παράθυρο κλιμακοστασίου σε μπαλκόνι δευτέρου ορόφου. Επάνω του βρέθηκαν ένα κατσαβίδι, γάντια, τέσσερα κλειδιά διαμερίσματος, ένα σπρέι και άλλα αντικείμενα. Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

    [03] Κόσμος

    Στην Κίνα

    Αυξήθηκε ο αριθμός θυμάτων από δυστύχημα σε ανθρακωρυχείο

    3/8/2008 11:03:00

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Τις σορούς άλλων 23 εργαζομένων σε ανθρακωρυχείο οι στοές του οποίου είχαν πλημμυρίσει στα τέλη Ιουλίου στην Κίνα ανακάλυψαν διασώστες, αυξάνοντας σε 30 τον αριθμό των θυμάτων από το δυστύχημα, μετέδωσε σήμερα Κυριακή το επίσημο κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα. Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός ανερχόταν σε επτά νεκρούς.

    Η πλημμύρα είχε σημειωθεί σε ορυχείο της κομητείας Τιάντονγκ, στην αυτόνομη περιοχή Γκουάνγκσι Ζουάνγκ, στη νοτιοανατολική Κίνα, ενώ στις στοές του βρίσκονταν 57 εργαζόμενοι. Οι είκοσι ένας κατάφεραν να διαφύγουν ή διασώθηκαν.

    Τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκαν και νέα πολύνεκρα δυστυχήματα, με συνολικά περίπου 50 θύματα, που προστέθηκαν στην ατέλειωτη σειρά των τραγικών θανάτων στην κινεζική βιομηχανία των ορυχείων, που είναι η πιο επικίνδυνη για τους εργαζομένους της στον κόσμο. Οι ιδιοκτήτες των ανθρακωρυχείων --που αποτελούν την πηγή του 70% της ενέργειας που καταναλώνει η Κίνα-- πιέζουν την παραγωγή εκτός ορίων για να επωφεληθούν της τεράστιας ζήτησης και να συσσωρεύσουν τα μεγαλύτερα δυνατά κέρδη.

    [04] Μ. Ανατολή

    Μετά από απόφαση του Ισραήλ

    Εγκαταλείπουν τη Γάζα 180 μέλη της Φατάχ

    3/8/2008 10:58:00

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Το Ισραήλ επέτρεψε σήμερα σε περισσότερους από 180 Παλαιστίνιους, μέλη της Φατάχ, οι οποίοι καταζητούνται από τις δυνάμεις της Χαμάς, να εγκαταλείψουν τη Λωρίδα της Γάζας και να αναζητήσουν καταφύγιο στο ισραηλινό έδαφος, δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού. Πρόκειται για μια "ανθρωπιστική πράξη", όπως είπε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, μετά τις συγκρούσεις ανάμεσα στη Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας και τη Φατάχ του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν χθες εννέα Παλαιστίνιοι και να τραυματιστούν ενενήντα.

    Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν δυνάμεις της Χαμάς επιχείρησαν να συλλάβουν στη συνοικία Σουτζάγια μέλη μιας οικογένειας που πρόσκειται στη Φατάχ, τα οποία κατηγορούνται από τη Χαμάς ως υπεύθυνα για τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στις 25 Ιουλίου στη Γάζα και η οποία στοίχισε τη ζωή σε πέντε μέλη των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ-Κάσαμ, της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς. Η Φατάχ αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξή της στην επίθεση αυτή.

    Ο υπ' αριθμόν 2 της ισραηλινής κυβέρνησης Χαΐμ Ραμόν δικαιολόγησε με δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό του ισραηλινού στρατού την απόφαση αυτή. "Η θέση μας είναι να συνεργαζόμαστε και να βοηθούμε τους Παλαιστίνιους εκείνους που μάχονται το ριζοσπαστικό Ισλάμ, αυτούς που αντιτίθενται στην τρομοκρατία και υποστηρίζουν τις διαπραγματεύσεις. Γι' αυτό και παίρνουμε θέση όταν οι Παλαιστίνιοι αυτοί αντιμετωπίζουν δυσκολίες και ζητούν να περάσουν στη Ραμάλα απ΄όπου θα συμμετάσχουν στον αγώνα κατά της Χαμάς", τόνισε ο Ραμόν.

    Σύμφωνα με τον Ραμόν, η βοήθεια προς τα μέλη της Φατάχ δεν αποτελεί παραβίαση της εκεχειρίας που επιτεύχθηκε στις 19 Ιουνίου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου.

    [05] Κόσμος

    Ινδονησία: Έρευνες για επιζώντες σε ναυάγιο

    3/8/2008 10:33:00

    Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Συνεχίζονται στην Ινδονησία οι έρευνες των σωστικών συνεργείων για τους οκτώ αγνοουμένους του ναυαγίου ενός πορθμείου, στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Οι διασώστες ανέσυραν οκτώ σορούς, ενώ άλλοι ενώ άλλοι 48 άνθρωποι επέζησαν του δυστυχήματος. Το σκάφος MV Mole ανατράπηκε κοντά στις νήσους Σούλα, στην επαρχία του Βόρειου Μαλούκου, την Πέμπτη, σύμφωνα με το Αντάρα, ενώ επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες.

    "Βάσει των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν στην διάρκεια της προανάκρισης το σκάφος ανατράπηκε όταν χτυπήθηκε από τεράστια κύματα. Αλλά θα συνεχίσουμε την έρευνα διότι δεν αποκλείουμε την πιθανότητα να προκλήθηκε λόγω υπερφόρτωσης", δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της περιοχής Ρούντι Σουντρατζάτ.

    Νωρίς το Σάββατο, δύο άλλα σκάφη, το MV Damai Lestari και ένα δεξαμενόπλοιο, συγκρούστηκαν στην επαρχία Ριάου, με αποτέλεσμα δύο ναυτικοί να βρουν το θάνατο και το Νταμάι Λεστάρι να βυθιστεί.

    [06] Κόσμος

    ΗΠΑ: 12χρονη έπεσε από 50μ και σώθηκε

    3/8/2008 10:15:00

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Ένα κορίτσι 12 ετών, που έπαιζε στην ταράτσα ενός κτιρίου στη Νέα Υόρκη, έπεσε μέσα στην καμινάδα του από ύψος 50 μέτρων, αλλά επιβίωσε γιατί προσγειώθηκε πάνω σε ένα παχύ στρώμα στάχτης, ανέφεραν αμερικανικά ΜΜΕ χθες Σάββατο. Η Γκρέις Μπέργκερ είχε ανέβει στην ταράτσα του 14ώροφου κτιρίου όπου διαμένει στο Μανχάταν για να δείξει σε έναν εξάδελφό της τη θέα της Νέας Υόρκης. Για να βλέπουν ακόμα καλύτερα, η παράτολμη μικρή του πρότεινε να ανέβουν στη σκάλα κινδύνου έως το ψηλότερο σημείο της, την καμινάδα του κτιρίου. Όμως όταν ανέβηκε χτύπησε το κεφάλι της και έπεσε στον αεραγωγό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας The New York Times.

    Οι πυροσβέστες που κλήθηκαν να ανασύρουν την Μπεργκέρ περίμεναν το χειρότερο, και έμειναν κατάπληκτοι όταν τη βρήκαν ζωντανή μέσα στην καμινάδα. Ο συντηρητής του κτιρίου τους οδήγησε στην ειδική πόρτα στο κάτω μέρος της για την συντήρηση και τον καθαρισμό της εγκατάστασης. Όταν ο πυροσβέστης έβαλε τα δάκτυλά του μέσα στην καμινάδα από την ειδική θύρα για τη συντήρησή της, η μικρή έβγαλε το χέρι της από την άλλη πλευρά.

    "Πήδηξα προς τα πίσω", δήλωσε ο ανθυποπυραγός Σάιμον Ρέσνερ στους Τάιμς. "Δεν περιμέναμε να βρούμε τίποτα ζωντανό στον πάτο της καμινάδας και έπαθα σοκ". Το πρώτο πράγμα που του είπε, συνέχισε, ήταν "έσπασα το πόδι μου". Πρόσθεσε ότι και εκείνη "μάλλον βρισκόταν σε κατάσταση σοκ. Δεν συνειδητοποιούσε πόσο τυχερή ήταν", εξηγώντας πως έχει δει ανθρώπους "να πεθαίνουν πέφτοντας από τον τρίτο", πόσο μάλλον από τόσο μεγάλο ύψος.

    Όταν βρέθηκε η Γκρέις ήταν "κατάμαυρη από τις στάχτες", σύμφωνα με τους πυροσβέστες. Υπέστη μερικά κατάγματα, πάντως νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο κέντρο υγείας Μπέλβιου.

    [07] Κοινωνία

    Σεισμός μεταξύ Αλοννήσου και Χαλκιδικής

    3/8/2008 10:01:00 (Τελευταία ενημέρωση: 3/8/2008 10:15:09)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 4 παρά 20 τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αλοννήσου και Χαλκιδικής, 180 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την κεντρική Ελλάδα, ενώ δεν αναφερθηκαν υλικές ζημιές. Η μετασεισμική δραστηριότητα χαρακτηρίζεται ομαλή.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 3 August 2008 - 8:49:56 UTC