Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-08-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πετραλιά: Στόχος η ασφαλιστική μεταρρύθμιση
  • [02] Νέες προκλητικές δηλώσεις Γκρούεφσκι
  • [03] Υπό πλήρη έλεγχο οι πυρκαγιές
  • [04] Life Gift to Four People
  • [05] Συλλήψεις για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη
  • [06] Πρόκληση Τούρκων στα κατεχόμενα

    [01] Οικονομία

    Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση την Παρασκευή

    Πετραλιά: Στόχος η ασφαλιστική μεταρρύθμιση

    2/8/2008 20:07:00

    Στην τρίτη και πιο κρίσιμη φάση μπαίνει η ασφαλιστική μεταρρύθμιση στο επόμενο διάστημα. Όπως αποκαλύπτει αποκλειστικά στην ΕΡΤ η υπουργός Απασχόλησης, κύριος στόχος της κυβέρνησης είναι η οικονομική βιωσιμότητα του συστήματος. Προς τον σκοπό αυτό, κάθε εργαζόμενος θα εφοδιαστεί με έναν αριθμό μητρώου κοινωνικής ασφάλισης, η χρήση του οποίου θα είναι υποχρεωτική από την 1η Ιουνίου του 2009. Το υπουργείο Απασχόλησης υπολογίζει πως με τον τρόπο αυτό θα αντιμετωπιστεί η εισφοροδιαφυγή και θα περιοριστεί η ιατροφαρμακευτική σπατάλη.

    Την Παρασκευή η κυβέρνηση ολοκλήρωσε την πρώτη φάση της διοικητικής μεταρρύθμισης στο ασφαλιστικό με την ενοποίηση 23 ταμείων σε πέντε μεγάλους φορείς κοινωνικής ασφάλισης. Ο δεύτερος κύκλος θα κλείσει την πρώτη Οκτωβρίου, οπότε 133 κλάδοι θα ενταχθούν σε 13 κύρια ταμεία.

    Η κ. Πετραλιά σε δηλώσεις της στη ΝΕΤ 105,8 διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην καταβολή των συντάξεων και στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, ενώ αντέκρουσε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για μη ύπαρξη αναλογιστικών μελετών, λέγοντας ότι κατέθεσε στη Βουλή δύο χαρτοκιβώτια με στοιχεία που δείχνουν ότι πολλά ταμεία δεν θα είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν συντάξεις ούτε τον Ιούνιο. Για τα βαρέα τόνισε ότι η επιτροπή θα παραδώσει το πόρισμα και την πρότασή της μέχρι το τέλος Αυγούστου και πρόσθεσε ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση αποδεικνύει πως η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της.

    "Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση είναι τόσο αδιέξοδη όσο και αναποτελεσματική και θα συσσωρεύσει ελλείμματα επιπλέον στα Ταμεία χωρίς να δώσει λύσεις, θα ταλαιπωρήσει τους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους", δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ υπεύθυνη για θέματα κοινωνικής προστασίας Εύη Χριστοφυλλοπούλου.

    Κριτική στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση άσκησε μέσω της ΝΕΤ 105,8 και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, κάνοντας λόγο για υποχρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης και επισημαίνοντας ότι οι ενοποιήσεις έπρεπε να γίνουν με όρους και προϋποθέσεις.

    Κανονικά, εν τω μεταξύ, θα εισπράξουν την επικουρική σύνταξή του Αυγούστου οι συνταξιούχοι τραπεζικοί της Εθνικής καθώς η Εθνική Τράπεζα, διευκόλυνε ταμιακά τον Λογαριασμό Επικούρησης.

    [02] Πολιτική

    Νέες προκλητικές δηλώσεις Γκρούεφσκι

    2/8/2008 19:56:00 (Τελευταία ενημέρωση: 2/8/2008 20:25:32)

    Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη και πάλι ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Γκρούεφσκι, κάνοντας λόγο περί "μακεδονικού" ζητήματος και "μακεδονικής" μειονότητας σε εκδήλωση που έγινε για την εθνική επέτειο της ΠΓΔΜ που γιορτάζεται σήμερα. Ο Νίκολα Γκρούεφσκι στην ομιλία του τόνισε ότι " η ουσία της Δημοκρατίας έγκειται στον πλήρη σεβασμό των μειονοτικών, εθνικών και των πολιτισμικών ελευθεριών και δικαιωμάτων κάθε πολίτη και κάθε κοινότητας. Στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την προστασία των δικαιωμάτων της μακεδονικής μειονότητας στη γειτονιά μας, σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα και πρακτική, καθώς και σύμφωνα με τα διεθνή ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες , οι οποίες είναι αδιαμφισβήτητες και κοινές για όλους. Θα συνεχίσουμε και με την διεθνοποίηση του μακεδονικού ζητήματος προς τους διεθνείς οργανισμούς, προς όλα τα σχετικά κράτη και παράγοντες της διεθνούς κοινότητας".

    Ο κ. Γκρούεφσκι ανέφερε ακόμη ότι η χώρα του θα συνεχίσει να εργάζεται πυρετωδώς προς την κατεύθυνση ένταξης της στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. "Εάν η Ελλάδα αποφασίσει με εκβιασμούς και με επίδειξη δύναμης να μας κλείσει, για μακρύ χρονικό διάστημα, τις πόρτες προς την επίτευξη του επιθυμητού αυτού στόχου, εμείς, ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες , θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την σταθερότητα και για την οικονομική και δημοκρατική ανάπτυξη της χώρας μας", συμπλήρωσε ο κ. Γκρούεφσκι.

    [03] Κοινωνία

    Σε εξέλιξη μόνο μία

    Υπό πλήρη έλεγχο οι πυρκαγιές

    2/8/2008 21:21:00 (Τελευταία ενημέρωση: 2/8/2008 21:37:37)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Υπό πλήρη έλεγχο βρίσκονται οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν κοντά στην Ποταμούλα Αγρινίου και στη Βιομηχανική ζώνη της Πάτρας στο δήμο Ωλενίας. Η επέμβαση ήταν ταχύτατη και δυο ώρες μετά την εκδήλωση των πυρκαγιών είχαν τεθεί υπό έλεγχο. Υπό πλήρη έλεγχο βρίσκεται και η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στο Μαρκόπουλο στα Μεσόγεια, η οποία κάποια στιγμή είχε μέτωπο 7 χιλιομέτρων. Επίσης έχουν κατασβεστεί οι πυρκαγιές το Ζευγολατιό Κορινθίας, στον Βρανά Μαραθώνα και στο Κυλιόμενο Ζακύνθου. Ωστόσο, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στο νομό Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα στην περιοχή Πλατανίτης, ανάμεσα στον Αντίρριο και την Ναύπακτο. Στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις με 11 πυροσβεστικά οχήματα και περίπου 25 πυροσβέστες, ενώ αναμένεται η ενίσχυση της πυροσβεστικής δύναμης με επιπλέον οχήματα και άνδρες.

    [04] Unfortunate Father Proves Generous

    Life Gift to Four People

    02 Αυγ 2008 12:23:00 (Last updated: 02 Αυγ 2008 18:42:08)

    By Katerina Ioannidou

    Sources: NET-ANA-MPA

    The father of a 20-year-old Australian, who passed away yesterday, decided to allow the transplant of his sons organs to seven of our fellow citizens among whom a 30-year-old expatriate Hellene from Australia. The donor had been beaten to death by bouncers in Mykonos. Minister of Tourism Aris Spilitopoulos expressed his admiration of the father of the victim, whom he visited at the Errikos Dynan Hospital today. "The police is doing its job well, but we should not let bouncers overrun Mykonos night life," stated Mr Spiliotopoulos. The minister is presently holding a meeting with the police and local bodies in Mykonos.

    The donors heart was transplanted to a 30-year-old expatriate Hellene from Australia, the pancreas and kidney to a 33-year-old man from Kozani, the liver to a 37-year-old woman from Alexandroupolis and the second kidney to a 43-year-old man from Athens. Meanwhile, one of the four accused has been detained while the other three have been released under restrictive terms. The 25-year-old doorman of the club in Mykonos, who is held responsible for the Australians death, has been imprisoned. Although he admitted that he had taken part in the incident he stated he did not intend to kill the Australian.

    Translated by John Crystallidis

    [05] Κόσμος

    Στα χέρια της αστυνομίας Κούρδοι αυτονομιστές

    Συλλήψεις για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

    2/8/2008 20:21:00

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Σε δέκα συλλήψεις υπόπτων για τη διπλή πολύνεκρη επίθεση της περασμένης Κυριακής στην Κωνσταντινούπολη προχώρησε η τουρκική αστυνομία. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, πρόκειται για Κούρδους αυτονομιστές. Ο Μπεσίρ Αταλάι δήλωσε ότι οι περισσότεροι που ευθύνονται για τις επιθέσεις έχουν συλληφθεί και ότι η υπόθεση έχει λήξει για την αστυνομία. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι είχαν ήδη υποδείξει ως υπευθύνους των επιθέσεων τους κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ, ωστόσο το ΡΚΚ αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη.

    Η διπλή βομβιστική επίθεση στο Γκιουνγκιόρεν της Κωνσταντινούπολης είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 17 ατόμων και τον τραυματισμό 150.

    [06] Κόσμος

    Διέκοψαν λειτουργία

    Πρόκληση Τούρκων στα κατεχόμενα

    2/8/2008 19:32:00

    Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Σε προκλητική ενέργεια προέβησαν οι τουρκικές αρχές κατοχής, οι οποίες διέκοψαν τη τέλεση της Θείας Λειτουργίας από τον Μητροπολίτη Ταμασού Ησαϊα στον τάφο του Αποστόλου Βαρνάβα, ιδρυτή της Εκκλησίας της Κύπρου, ο οποίος βρίσκεται στην ομώνυμη Μονή, κοντά στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Στη συνέχεια οι κατοχικές αρχές εκδίωξαν από την Μονή τον Μητροπολίτη, τον ηγούμενο Γαβριήλ και ομάδα πιστών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 2 August 2008 - 20:49:51 UTC