Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-05-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκδήλωση Μνήμης
  • [02] Κατεδαφίζεται η "Κολούμπια"
  • [03] Ασθενής σεισμός στο Λασίθι
  • [04] Εκτός ελέγχου
  • [05] Ορκίζεται σήμερα ο Ναπολιτάνο
  • [06] Προειδοποιεί ο Τσάβεζ
  • [07] Εμπλοκή Τσένι στις υποκλοπές
  • [08] Μετανάστες κατά Σαρκοζί
  • [09] Ικανοποιημένος ο Πέρετζ
  • [10] Καταβολή αποζημιώσεων
  • [11] Δια χειρός Μαραντόνα…
  • [12] Στο Ιντερτότο ο Ατρόμητος
  • [13] Δεύτερη στην ισοβαθμία
  • [14] Έκανε το καθήκον του
  • [15] Γλυκό-πικρο φινάλε στην Τούμπα
  • [16] Γιορτή με ισοπαλία
  • [17] Μπαλωθιές παραμονής
  • [18] "Τριάρα" και παραμονή!
  • [19] Χάντμπολ: Το Κύπελλο στον Αθηναϊκό
  • [20] Πόλο: "Στα ίσια" ο τελικός
  • [21] Η αποστολή της Αγκόλα
  • [22] Η αποστολή της Ιαπωνίας
  • [23] Πήρε το νταμπλ η Πόρτο
  • [24] Ευρωπαϊκή διάκριση για τους "Δρόμους της Ελιάς"
  • [25] Πρώτος στα αυτόγραφα ο Ντεπ!

    [01] Πολιτική

    Εκδήλωση Μνήμης

    14/5/2006 9:44:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του ποντιακού ελληνισμού και του πολιτισμού που σβήστηκε βίαια από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Με το ψήφισμα που εγκρίθηκε καλείται η ελληνική κυβέρνηση να φέρει το θέμα της αναγνώρισης της Ποντιακής Γενοκτονίας για συζήτηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να απαιτήσει ως προϋπόθεση για ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. την αναγνώριση της Γενοκτονίας από τη γειτονική χώρα, τη δήλωση "συγγνώμης" και τη συμβολή της στη διατήρηση των ελληνικών μνημείων στην Τουρκία. Καλείται, επίσης, η διεθνής κοινότητα να αναγνωρίσει την 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Στην εκδήλωση βραβεύτηκε η Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου και προβλήθηκε ειδικό αφιέρωμα για την επέτειο γενοκτονίας των Ποντίων.

    Στο μήνυμά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, τονίζει ότι «οι Έλληνες του Πόντου, παρ΄ όλες τις αντιξοότητες επούλωσαν τις πληγές τους, ζώντας στη γη της μητέρας πατρίδας, συμβάλλοντας στην κοσμογονία που συντελέστηκε στον τόπο μας, κρατώντας τις ρίζες και διατηρώντας τη μνήμη των "χαμένων πατρίδων"».

    Ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων: «Σεβόμενη στην πράξη τα διδάγματα της ιστορίας, η Ελλάδα είναι σήμερα δύναμη ειρήνης, δημοκρατίας και ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή. Ως το μόνο κράτος-μέλος της Ε.Ε. στη ΝΑ Ευρώπη, στηρίζουμε ενεργά την προσπάθεια όλων των γειτόνων μας να ενταχθούν στην ευρωπαϊκή οικογένεια, εφόσον βέβαια ανταποκριθούν πλήρως σε όλες τις υποχρεώσεις που συνεπάγεται η επιλογή του δρόμου αυτού. Με την πεποίθηση ότι η ειλικρίνεια και ο αλληλοσεβασμός ανάμεσα στους λαούς της περιοχής είναι απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε η ταραγμένη γειτονιά μας να μην ξαναζήσει ποτέ ξανά στο μέλλον τη φρίκη του πολέμου, των διωγμών και της προσφυγιάς, αποδεικνύουμε στην πράξη το σεβασμό μας απέναντι στη θυσία του ποντιακού ελληνισμού".

    Η πρόεδρος της Βουλής, Α. Μπενάκη-Ψαρούδα, αποτίει φόρο τιμής στο κομμάτι αυτό του ελληνισμού που εκδιώχθηκε από τα πάτρια εδάφη και συνεχίζει να κρατά άσβεστη τη φλόγα της ιστορίας του.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, επισημαίνει ότι η ιστορία του ποντιακού ελληνισμού είναι γνωστή, όπως και η προσφορά του στην ανάπτυξη της σύγχρονης Ελλάδας, και προσθέτει πως η διεθνής κοινότητα οφείλει να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ποντίων.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος σημειώνει ότι το κόμμα του στέκεται σταθερά αλληλέγγυο στους αγώνες των Ποντίων.

    Επίσης, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργος Καρατζαφέρης, καλεί τους Έλληνες να μην ξεχάσουν ποτέ τη θυσία των Ποντίων.

    Η υπουργός Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη τονίζει μεταξύ άλλων: «Η ελληνική πολιτεία αναγνωρίζει την ανάγκη για διατήρηση της ιστορικής μνήμης του Ελληνισμού, αλλά και την ανάδειξη και αποδοχή του γεγονότος της τραγικής Γενοκτονίας των Ποντίων από τη διεθνή κοινότητα. Συμμετέχει ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων αλλά και προσπαθεί, με κάθε μέσο και τρόπο, να επιβάλλει την αναγνώρισή της από τη διεθνή κοινή γνώμη».

    Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τ. Παπαδόπουλος, σημειώνει ότι η τραγωδία της Κύπρου είναι ο επίλογος μιας συνεχιζόμενης απάνθρωπης αδικίας, του τουρκικού εθνικισμού - επεκτατισμού, που ξερίζωσε τον ελληνισμό του Πόντου.

    Τέλος, ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος υπογραμμίζει ότι η Εκκλησία στέκεται πάντοτε αρωγός και συμπαραστάτης σε τέτοιες εκδηλώσεις, οι οποίες ενισχύουν το φρόνημα και την ευαισθησία διάσωσης του ποντιακού ελληνισμού.

    [02] Κοινωνία

    Επικρατεί ένταση καθώς αντιδρούν οι κάτοικοι

    Κατεδαφίζεται η "Κολούμπια"

    15/5/2006 10:13:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στη Ριζούπολη, καθώς οι κάτοικοι αντιδρούν στην επιχείρηση κατεδάφισης των κτιρίων, όπου στεγαζόταν η δισκογραφική εταιρία "Κολούμπια". Οι κάτοικοι που ζητούν να δοθεί το κτίριο στο Δήμο και να μετατραπεί σε χώρο αναψυχής μπήκαν νωρίτερα στο χώρο και προσπάθησαν να εμποδίσουν τους εκσκαφείς. Τελικά απομακρύνθηκαν με παρέμβαση της Αστυνομίας. Ο ιδιοκτήτης της "Κολούμπια", Μάκης Μάτσας, διευκρίνισε πάντως μιλώντας στη ΝΕΤ, ότι έχει ήδη παραχωρήσει στο Δήμο μέρος της ιδιοκτησίας, ενώ πρόκειται να μετατρέψει το κεντρικό κτίριο σε μουσείο δισκογραφίας. Τα άλλα κτίρια έχουν πωληθεί σε τεχνική εταιρία, η οποία προχωρά στις εργασίες κατεδάφισης.

    [03] Κοινωνία

    Μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

    Ασθενής σεισμός στο Λασίθι

    15/5/2006 9:57:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατέγραψαν οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Η δόνηση σημειώθηκε στις 7.22 το πρωί 320 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του Αγ. Νικολάου στο Λασίθι. Ο σεισμός δεν έγινε ιδιαίτερα αισθητός από τους κατοίκους.

    [04] Κόσμος

    Εκατοντάδες όμηροι

    Εκτός ελέγχου

    15/5/2006 7:52:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters - BBC

    Τουλάχιστον 52 άνθρωποι, ανάμεσά τους και 35 αστυνομικοί, έχουν χάσει τη ζωή τους από τη νύκτα της Παρασκευής μέχρι σήμερα, στο Σάο Πάολο, κατά το κύμα επιθέσεων που εξαπέλυσαν συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας. Ταυτόχρονα, σε τουλάχιστον 64 σωφρονιστικά ιδρύματα οργανώθηκαν εξεγέρσεις κρατουμένων, με την υποκίνηση των ίδιων συμμοριών. Συνολικά, έχουν σημειωθεί 100 επιθέσεις εναντίον αστυνομικών τμημάτων, αστυνομικών περιπόλων, περιπολικών, φυλακών και άλλων στόχων. Η αστυνομία του Σάο Πάολο πιστεύει ότι το κύμα των επιθέσεων αποτελεί αντίδραση στη μεταγωγή εκατοντάδων κρατουμένων της οργάνωσης "Πρώτης Διοίκησης της Πρωτεύουσας" σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, έπειτα από πληροφορίες για επικείμενη μαζική εξέγερση κρατουμένων στις φυλακές της χώρας.

    Στο πλευρό των στασιαστών

    Περισσότεροι από 200 άνθρωποι κρατούνται όμηροι στις εξεγέρσεις που έχουν σημειωθεί σε φυλακές.

    Παρά τα έκτροπα, ο κυβερνήτης της πολιτείας, Κλαούντιο Λέμπο, δήλωσε ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και αρνήθηκε κυβερνητική βοήθεια.

    Ωστόσο, η βία συνεχίστηκε και την Κυριακή, με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για εμπρησμούς λεωφορείων στο κέντρο του Σάο Πάολο.

    Σύμφωνα με τις αρχές, πρόκειται για τα πιο βίαια επεισόδια που έχουν σημειωθεί ποτέ στην πόλη.

    Η κατάσταση στις φυλακές παραμένει ρευστή, ενώ, μέχρι στιγμής, οι στασιαστές δεν έχουν εκφράσει αιτήματα ούτε έχουν βλάψει τους ομήρους. Πολλοί, πάντως, από τους "ομήρους" είναι συγγενείς που παραμένουν στο πλευρό των φυλακισμένων για συμπαράσταση.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    ABC: 52 Dead in 2nd Wave of Brazil Gang Attacks

    BBC: Brazil reels from deadly attacks

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αιματηρές συγκρούσεις στη Βραζιλία

    [05] Κόσμος

    Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Ιταλίας

    Ορκίζεται σήμερα ο Ναπολιτάνο

    15/5/2006 9:30:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ορκίζεται σήμερα ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ως ο πρώτος πρώην κομμουνιστής επικεφαλής του κράτους, ανοίγοντας την αυλαία σε μία εβδομάδα με έντονη πολιτική δραστηριότητα, στη διάρκεια της οποίας θα αναλάβει καθήκοντα κι ο νέος πρωθυπουργός της χώρας Ρομάνο Πρόντι. Έως την Τετάρτη, ο Ναπολιτάνο αναμένεται να αναθέσει στον Πρόντι την εντολή για να σχηματίσει Κυβέρνηση, σχεδόν ένα μήνα μετά τη νίκη του κεντροαριστερού ηγέτη στις πιο αμφίρροπες βουλευτικές εκλογές στην ιστορία της Ιταλίας. Ο Πρόντι πέρασε το Σαββατοκύριακο έχοντας διαρκείς επαφές με τους εταίρους του στον κεντροαριστερό συνασπισμό, πασχίζοντας να συγκεράσει τις συχνά συγκρουόμενες απαιτήσεις του κάθε κόμματος, έτσι ώστε να σχηματίσει ένα άξιο εμπιστοσύνης κυβερνητικό σχήμα, το οποίο ταυτόχρονα θα παραμένει αρραγές απέναντι στην αναμενόμενη σκληρή αντιπολίτευση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. "Πιστεύω πως έχουμε μία συμφωνία χωρίς προβλήματα, ακόμη και σε ό,τι αφορά τους αντιπροέδρους της Κυβέρνησης", δήλωσε ο Πρόντι χθες βράδυ, διαψεύδοντας τη φημολογία για διαφορές στο στρατόπεδο της συμμαχίας.

    Εύθραυστη ισορροπία

    Η ισχνή εκλογική πλειοψηφία που αποκόμισε ο Πρόντι του επιβάλλει να επιδιώκει διαρκώς την ενότητα στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης Άλλωστε ο ίδιος είχε βιώσει αυτήν την αστάθεια και το 1998, όταν οι Κομμουνιστές είχαν αποσύρει την υποστήριξή τους στην Κυβέρνηση, η οποία οδηγήθηκε πρόωρα στην κατάρρευση. Ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος εξακολουθεί να παραπονείται πως του εκλάπη η νίκη, προβλέπει πως η Κυβέρνηση Πρόντι θα διασπασθεί εντός ολίγων μηνών.

    Ήδη ο ηγέτης των Δημοκρατικών της Αριστεράς (DS) Μάσιμο Ντ Αλέμα, ο οποίος προαλείφεται ως νέος Υπουργός Εξωτερικών, έχει δηλώσει σαφώς πως επιθυμεί να είναι ο μόνος αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης του Πρόντι, αναστατώνοντας με τις δηλώσεις του το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα του συνασπισμού, τη Μαργαρίτα, που διεκδικεί θέση αντιπροέδρου της κυβέρνησης και για τον ηγέτη της Φραντσίσκο Ρουτέλι. Ο Ρουτέλι, πιο κεντρώος από τον Ντ Αλέμα, αναμένεται ν αναλάβει ένα από τα κύρια Υπουργεία, ίσως του Πολιτισμού, ή των Εσωτερικών, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

    Ο Ντ Αλέμα διέψευσε ως "συκοφαντία" τις φήμες που τον ήθελαν ν απαιτεί τη θέση του μοναδικού αντιπροέδρου από τον Πρόντι, αφότου εξανεμίσθηκαν οι ελπίδες του να γίνει Πρόεδρος τα Δημοκρατίας, όταν αναγκάσθηκε να υποχωρήσει υπέρ της πιο συναινετικής υποψηφιότητας του Ναπολιτάνο.

    [06] Κόσμος

    "Στα 100 δολάρια θα φτάσει το βαρέλι"

    Προειδοποιεί ο Τσάβεζ

    15/5/2006 7:06:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters

    Στα ύψη θα εκτιναχτεί η τιμή του πετρελαίου, σε περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες επιτεθούν στο Ιράν, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, από το Λονδίνο, όπου βρίσκεται μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής στην Βιέννη. Ο Ούγκο Τσάβες δήλωσε ότι οι Ιρανοί δεν έχουν άλλη επιλογή από το να απαντήσουν στην επιθετικότητα των ΗΠΑ διακόπτοντας την παραγωγή πετρελαίου. "Εάν επιτεθούν στο Ιράν, οι Ιρανοί θα σταματήσουν την παραγωγή πετρελαίου. Θα κάναμε το ίδιο εάν δεχόμαστε επίθεση. Θα διακόπταμε την παραγωγή πετρελαίου", δήλωσε ο Τσάβεζ ενώπιον 1.000 και πλέον αριστερών βρετανών συνδικαλιστών, παρουσία του δημάρχου του Λονδίνου, Κεν Λίβινγκστον. "Επιπλέον, το Ιράν απειλεί ότι θα επιτεθεί στο Ισραήλ και γνωρίζω ότι έχουν τα μέσα να το πράξουν", πρόσθεσε ο πρόεδρος της πέμπτης χώρας στον κόσμο σε παραγωγή πετρελαίου. Ο Τσάβεζ θα παραμείνει στη βρετανική πρωτεύουσα δύο ημέρες και θα έχει συναντήσεις με προσωπικότητες της βρετανικής αριστεράς, ενώ, δεν πρόκειται να συναντηθεί με το Τόνι Μπλερ, τον οποίο επικρίνει για τη στενή του συνεργασία με την Ουάσινγκτον.

    "Το Βιετνάμ του 21ου αιώνα"

    "Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιτεθούν στο Ιράν, η τιμή του πετρελαίου θα φθάσει τα 100 δολάρια το βαρέλι μπορεί και περισσότερο. Οι μεσοαστοί της Αγγλίας θα αναγκασθούν να σταματήσουν να κινούν τα αυτοκίνητά τους", σημείωσε ο Τσάβεζ και πρόσθεσε ότι σε περίπτωση στρατιωτικής επέμβασης, η κατάσταση θα είναι πολλή χειρότερη από αυτήν του Ιράκ", και χαρακτήρισε το Ιράκ "το Βιετνάμ του 21ου αιώνα".

    Τον πρόεδρο της Βενεζουέλας υποδέχθηκε στο Λονδίνο ο δήμαρχος Λίβινγκστον, ο οποίος ξεκίνησε τη σύνοδο κατηγορώντας τον Αμερικανό πρόεδρο ότι "διευθύνει ένα καθεστώς γκάνγκστερ".

    "Σας καλωσορίζουμε κύριε Πρόεδρε. Οι Λονδρέζοι βρίσκονται στο πλευρό σας και όχι με τις εταιρίες πετρελαίου και την ολιγαρχία", είπε χαρακτηριστικά ο Λίβινγκστον.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Chavez warns US over Iran policy

    Financial Times: Chavez issues oil price warning

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συμφωνία με επιφυλάξεις

    [07] Κόσμος

    Εμπλοκή Τσένι στις υποκλοπές

    14/5/2006 9:20:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Το όνομα του Αμερικανού αντιπροέδρου, Ντικ Τσένι, κυριαρχεί στις αποκαλύψεις του κυριακάτικου τύπου των Ηνωμένων Πολιτειών, προκαλώντας και νέο πονοκέφαλο στον Λευκό Οίκο. Αυτή τη φορά, ένα ιδιόχειρο σημείωμά του, το 2003, γίνεται αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας, σχετικά με τη διαρροή του ονόματος της κατασκόπου της CIA, Βάλερι Πλέιμ. Άλλο δημοσίευμα εμφανίζει τον Ντικ Τσένι, πιο σκληρό και από τον αποκαλούμενο "αρχιτέκτονα" των υποκλοπών και νέο αρχηγό της CIA, πτέραρχο Μάικλ Χέιντεν. Αλλά και η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών βρίσκεται στην επικαιρότητα, καθώς οι Κυριακάτικοι Τάιμς του Λονδίνου, δημοσιεύουν οπτικό ντοκουμέντο που αποδεικνύει ότι η υπηρεσία πληροφοριών είχε εντοπίσει δύο από τους τέσσερις βομβιστές της 7ης Ιουλίου στο Λονδίνο, όμως, κρίθηκαν όμως ύποπτοι άνευ σημασίας.

    Αίτημα για παρακολουθήσεις χωρίς ένταλμα

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας "Τάιμς" της Νέας Υόρκης, λίγες εβδομάδες μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος και οι νομικοί του σύμβουλοι κάλεσαν την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας να καταγράφει τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και ηλεκτρονικά μηνύματα χωρίς το απαιτούμενο δικαστικό ένταλμα.

    Το αίτημα του αντιπροέδρου σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν ικανοποιήθηκε. Διαβιβάστηκε, πάντως, στον αποκαλούμενο αρχιτέκτονα των υποκλοπών, πτέραρχο Χέιντεν, που μετά τη διευθυντική θητεία του στην Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας, αναλαμβάνει επικεφαλής της CIA.

    Για τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα της Ουάσιγκτον, Πάτρικ Φιτζέρλαντ, ο φάκελος CIA δεν έχει κλείσει. Η ποινική έρευνα για τη διαρροή απορρήτου, όπως ήταν το όνομα της κατασκόπου Βάλερι Πλέιμ, περιέλαβε και ένα χειρόγραφο σημείωμα του Αμερικανού αντιπροέδρου, που αναφερόταν εμμέσως στην πράκτορα αλλά και στον πρεσβευτή σύζυγο της.

    "Η σύζυγός του (Βάλερι Πλέιμ) τον έστειλε ταξιδάκι", έγραψε ο Ντικ Τσένι για τον πρώην Αμερικανό πρεσβευτή Τζοζεφ Γουίλσον, που επέστρεψε το 2003 από το Νίγηρα, διαψεύδοντας τις υποψίες της CIA ότι η αφρικανική χώρα ήταν πηγή πρώτων υλών για τις φερόμενες πυρηνικές φιλοδοξίες του Ιράκ.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    ABC: Cheney Notes Add Twist to CIA Leak Probe

    Voice of America: Cheney Note Cited in CIA Leak Probe

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Στόχος ο εντοπισμός της Αλ Κάιντα"

    [08] Κόσμος

    Μετανάστες κατά Σαρκοζί

    14/5/2006 8:04:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Περισσότεροι από 11.000 μετανάστες διαδήλωσαν το Σάββατο στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο σχέδιο νόμου που προωθεί ο υπουργός Εσωτερικών, Νικολά Σαρκοζί. Το νομοσχέδιο προβλέπει αυστηρότερα κριτήρια για την είσοδο των μεταναστών στη χώρα και δίνει τη δυνατότητα στις αρχές να επιλέγουν σε ποιους θα χορηγήσουν "πράσινη κάρτα" με βάση το μορφωτικό επίπεδο και την επαγγελματική τους κατάρτιση. Ο Νικολά Σαρκοζί ισχυρίζεται ότι προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να ανακόψει το κύμα της παράνομης μετανάστευσης, αλλά οι οργανώσεις δικαιωμάτων του πολίτη χαρακτηρίζουν το νόμο απάνθρωπο. Εξάλλου, ο Σαρκοζί απέκλεισε το ενδεχόμενο παραίτησής του, μετά τις αποκαλύψεις σχετικά με το σκάνδαλο - το λεγόμενο γαλλικό "Γουότεργκέιτ"- που έχει κλονίσει την πολιτική σκηνή της χώρας. Η αριστερά θα καταθέσει πρόταση μομφής την Τρίτη και ζητά αλλαγή του κυβερνητικού επιτελείου.

    Γαλλικό "Γουότεργκέιτ"

    Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο αυτό προβλέπει την επιλεκτική μετανάστευση. Η "πράσινη κάρτα" θα χορηγείται δηλαδή μόνο σε εκείνους τους μετανάστες που το μορφωτικό επίπεδο και η επαγγελματική κατάρτιση τους κρίνονται αποδεκτά από τις αρμόδιες αρχές.

    Πάντως, ο Νικολά Σαρκοζί έχει στο πλευρό του το 76% της κοινής γνώμης σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας "Φιγκαρό". Εμφανίζεται, μάλιστα, ενισχυμένος μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις σχετικά με το γαλλικό "Γουοτεργκέιτ".

    Αντιθέτως, σε δυσμενή θέση βρίσκεται ο Ντομινικ ντε Βιλπέν, που κατηγορείται πως χρησιμοποίησε τις μυστικές υπηρεσίες για να δυσφημίσει τον Σαρκοζί, εμπλέκοντας το όνομά του σε μυστικούς λογαριασμούς στο Λουξεμβούργο, οι οποίοι όμως τελικά αποδείχτηκαν ανύπαρκτοι. Όλη αυτή η σκοτεινή υπόθεση ευνοεί, σύμφωνα με τους αναλυτές, το Εθνικό Μέτωπο του Ζαν Μαρί Λεπέν και αναμένεται να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές του 2007.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Sarkozy denies resignation rumour

    Washington Post: Thousands Protest French Immigration Bill

    [09] Μ. Ανατολή

    Για τις επιχειρήσεις στη Δ.Όχθη

    Ικανοποιημένος ο Πέρετζ

    15/5/2006 9:41:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Την ικανοποίησή του εξέφρασε σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Αμίρ Πέρετζ για τις δύο επιχειρήσεις χθες στη Δυτική Όχθη, στις οποίες σκοτώθηκαν έξι Παλαιστίνιοι. "Οι επιχειρήσεις αυτές είναι μια σημαντική επιτυχία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας", τόνισε ο Πέρετζ. "Αποτελούν κομμάτι της πολιτικής μας που θέλει να καταφέρουμε ένα ισχυρό χτύπημα στην τρομοκρατία, διευκολύνοντας παράλληλα όσο το δυνατόν τη ζωή του παλαιστινιακού λαού", επισημαίνει ο ίδιος σε ανακοίνωσή του. Πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στην Καμπατίγια και ένα μέλος των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας στην Τζενίν. Ανάμεσά τους και ο Ελίας αλ Ασκάρ, ηγετικό στέλεχος των Ταξιαρχιών του Αλ Κοντς, ένοπλου σκέλους της ισλαμικής Τζιχάντ, που θεωρούταν από το στρατό του Ισραήλ ως "ο πλέον καταζητούμενος τρομοκράτης στη Δυτική Όχθη" υπεύθυνος για μια σειρά επιθέσεων αυτοκτονίας εναντίον Ισραηλινών που στοίχισαν τη ζωή σε 28 ανθρώπους.

    [10] Οικονομία

    Καταβολή αποζημιώσεων

    15/5/2006 8:20:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/5/2006 9:48:21 πμ)

    Πηγή: NET - NET 105,8

    Σήμερα και αύριο θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις σε αγρότες και κτηνοτρόφους, για ζημιές στο πάγιο κεφάλαιό τους την τριετία 2001-2003, ενώ σήμερα αρχίζει και η σταδιακή καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες από τις πλημμύρες του Μαρτίου παραγωγούς του Έβρου. Εξάλλου, με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελου Μπασιάκου, αίρεται ο περιορισμός εγκλεισμού των πτηνών, εκτός από τις περιοχές που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 2 χλμ. από υδροβιότοπους.

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Δια χειρός Μαραντόνα

    14/5/2006 9:48:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    "Πνίγηκε" και τον φετινό Μάιο το Φάληρο από τις φωτοβολίδες και τις ιαχές περισσότερων από 30.000 φίλων του Ολυμπιακού, κατά την απονομή του πρωταθλήματος από τον άνθρωπο που γενικότερα σήμερα ήταν το τιμώμενο πρόσωπο, τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Το φτωχό και αδιάφορο 0-0 με τον Ιωνικό ακολούθησε η φιέστα για την οποία όλοι είχαν βρεθεί στο Καραϊσκάκη. Αμέσως μετά το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, στην εξέδρα που στήθηκε στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου ανέβηκε ο Σπύρος Παπαδόπουλος και άρχισε να καλεί έναν έναν τους ποδοσφαιριστές των πρωταθλητών προκειμένου να πάρουν τα μετάλλιά τους.

    Όπως είναι φυσικό η αποθέωση των 20 και πλέον παικτών του Ολυμπιακού ήταν μεγάλη και ενδεικτική για μια ακόμη φορά της συμπάθειας της πλειονότητας του κόσμου προς κάποιους ποδοσφαιριστές. Το Καραϊσκάκη σείστηκε στο άκουσμα του ονόματος του Ριβάλντο, "κουνήθηκε" αρκετά για τους Κωνσταντινού και Νικοπολίδη, όπως επίσης και για τον Νέρι Καστίγιο και κόντεψε να πέσει για τον αρχηγό της ομάδας, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, αφού η αποθέωση τουλάχιστον σε διάρκεια θύμισε όπερα!

    Στην συνέχεια ακολούθησε το προπονητικό επιτελείο με τον Τροντ Σόλιντ να ακούει ρυθμικά το όνομά του, ενώ αμέσως μετά και τα μέλη της διοίκησης έκανε την εμφάνισή του ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος γελώντας και με το ερυθρόλευκο κασκόλ να ανεμίζει στους ώμους του, δεν προλάβαινε να ανταποδίδει τους χαιρετισμούς. Το "κυρίως πιάτο" ήρθε λίγο πριν τις 21.00! Ο Μαραντόνα που ήταν εκείνος που ολοκλήρωσε την παρουσίαση βγαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο μετά και τον Σωκράτη Κόκκαλη, μαζί με τον πρόεδρο της ΕΠΑΕ Βασίλη Κοντοβαζαινίτη, παρέδωσαν το τρόπαιο των πρωταθλητών στον "Τζόλε" και εκείνος πιστός στις χρόνιες συνήθειες το σήκωσε στον ουρανό του Πειραιά, εν μέσω δεκάδων φωτοβολίδων που κοκκίνισαν ακόμη περισσότερο το γήπεδο του Ολυμπιακού.

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στο Ιντερτότο ο Ατρόμητος

    14/5/2006 10:28:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Χωρίς να κουραστεί ιδιαίτερα και χωρίς να σπαταλήσει δυνάμεις ο Ατρόμητος πήρε την νίκη επί του Ακράτητου στα Άνω Λιόσια, με 2-0 και το αποτέλεσμα αυτό σε συνδυασμό με την ήττα της Λάρισας από τον Παναθηναϊκό τον φέρνει στην έβδομη θέση και του δίνει το δικαίωμα για έξοδο στο κύπελλο Ιντερτότο της επόμενης περιόδου. Στο 22' δημιουργήθηκε η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους, με τον Μερίνο να σουτάρει μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Μπίλα. Τελικά το 0-1 έγινε πριν την λήξη του πρώτου μέρους και συγκεκριμένα στο 42', όταν ο Κατεμής σέντραρε και ο Ντόε με κεφαλιά σκόραρε.

    Στην επανάληψη και στο 50` ο Ακράτητος, που εδώ και καιρό έχει αποχαιρετήσει τη "μεγάλη" κατηγορία, έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όμως ο Αραβίδης και τις δύο φορές που έγινε αποδέκτης της μπάλας δεν κατάφερε να πλασάρει επιτυχώς τον Μιχαηλίδη. Αντί αυτού, στο 61`, ο Ατρόμητος έφτασε σε ακόμη ένα γκολ, όταν ο Ντόε βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 που έστειλε το συγκρότημα του Παράσχου στο Κύπελλο Intertoto της επόμενης περιόδου.

    Διαιτητής: Πορφύρης (Αρκαδίας) Κίτρινες κάρτες: Πιπίνης, Τζημόπουλος, Καραδήμος, Ντόε

    Ακράτητος: Μπίλα, Σφακιανάκης, Ντιένγκ, Αποστολάκης (23' Λεντέσμα), Πιπίνης, Πένια, Aραβίδης, Πατσιαβούρας, Καραχάλιος (67` Ζυγούρης), Τζημόπουλος, Σόου (83` Σχίζας) Ατρόμητος: Μιχαηλίδης, Γεωργίου, Μικές, Κατεμής, Καραδήμος, Ραγουέλ, Κορακάκης (80` Δήμος), Κούτσης, Μερίνο (68` Σωτήρχος), Ντόε (85` Ηλιόπουλος), Τζιμπούρ

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Δεύτερη στην ισοβαθμία

    14/5/2006 10:18:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Την αντικειμενική δυσκολία να μην ξέρει τι να κυνηγήσει περισσότερο από όλα είχε η ΑΕΚ στον τελευταίο της φετινό αγώνα απέναντι στην Ξάνθη. Ασφαλώς και το ζητούμενο ήταν η νίκη για να σιγουρέψει την έξοδό της στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο απέναντι σε μια επικίνδυνη, όπως η Ξάνθη, ομάδα ίδια προσοχή έπρεπε να έχει και στα μετόπισθεν. Έτσι υπήρξε μια σχετική σύγχυση για τους γηπεδούχους στο ΟΑΚΑ, οπότε το τελικό 0-0 ανάμεσα στις δύο ομάδες ήρθε μάλλον φυσιολογικά. Εξάλλού αυτή ήταν και η γενικότερη εικόνα της ΑΕΚ φέτος. Μεγάλη προσοχή στην άμυνα και ένα γκολ στο τέλος του αγώνα, που ήταν αυτό που έλειψε σήμερα. Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ δημιούργησε κάποιες καλές στιγμές, το ίδιο όμως έκανε και η Ξάνθη, ενώ στο 40' ακυρώθηκε γκολ του Ίβιτς ως οφσάιντ.

    Στην επανάληψη ο Λάκης έχασε στο 50' μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, και στο 70' ο Ίβιτς ανάγκασε τον Πιζανόφκσι να διώξει την μπάλα με τα πόδια. Κάπου εκεί ολοκληρώθηκαν οι προσπάθειες και των δύο ομάδων αφού η αδιάφορη Ξάνθη δεν έδειξε θέληση να προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα στην αρκούμενη σε αυτό το 0-0, ΑΕΚ.

    Διαιτητής: Νταμπώσης (Πιερίας) Κίτρινες : Κατσουράνης, Παβιό

    ΑΕΚ: Σορεντίνο, Γεωργέας, Μόρας, Αλεξόπουλος, Τζιωρτζιόπουλος, Κατσουράνης, Έμερσον, Ίβιτς, Σοάρες (90` Τσάνκο), Λάκης (72` Σέζαρ), Καπετάνος (90΄+ Σαπάνης). Ξάνθη: Πιζανόφκσι, Μαχράτζε, Παβιό, Άντζας, Τοροσίδης, Φλίσκας (64` Μπάρκογλου), Γαρπόζης (89` Καζάκης), Κιντάνα, Τσικίνιο, Λαμπριάκος, Ντελγκάδο (62` Μπαϊκαρά).

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Έκανε το καθήκον του

    14/5/2006 10:18:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Το άνετο όπως αποδείχτηκε στο φινάλε, τρίποντο, δεν ήταν αρκετό για τον Παναθηναϊκό να πάρει τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι "πράσινοι" στο παιχνίδι με το οποίο ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στο φετινό πρωτάθλημα της Α Εθνικής, επικράτησαν της Λάρισας στο «Αλκαζάρ» με 3-0 και κατέλαβαν την 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα και ως εκ τούτου θα πάρουν μέρος στο Κύπελλο UEFA της νέας περιόδου. Από την άλλη, η Λάρισα μετά την ήττα αυτή έχασε την ευκαιρία να πάρει την 7η θέση και να πάρει μέρος στο κύπελλο Ιντερτότο. Τα τέρματα των φιλοξενουμένων πέτυχαν οι Γκούμας (61`), Μάντζιος (63`) και Άντριτς (80`).

    Γκολ ταχύτητας και "κεραυνού"

    Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλά, αλλά δεν κατάφερε να μετατρέψει σε γκολ της σημαντικές ευκαιρίες που είχε. Στο 15 η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χαραλαμπίδη πέρασε λίγο άουτ, στο 34. οι Κώτσιος και εν συνεχεία Γκούμας απέτυχαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 44 η κεφαλιά ψαράκι του Παπαδόπουλου πέρασε λίγο άουτ.

    Στο δεύτερο ημίχρονο η Λάρισα ξεκίνησε δυνατά και στο 58 έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί, αλλά ο Χλωρός που βρέθηκε σε πολύ καλή θέση, νικήθηκε από τον Γκαλίνοβιτς.

    Η αλλαγή του Μάντζιου αμέσως μετά λειτούργησε ευεργετικά για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος μέσα σε δύο λεπτά κατάφερε να πάρει προβάδισμα λύο γκολ. Στο 61 ο Γκούμας νίκησε τους πάντες στον αέρα και με κεφαλιά «έγραψε» το 1-0 για τους "πράσινους" ενώ στο 63, σε μία υποδειγματική αντεπίθεση, ο Μάντζιος, μετά από την πάσα του Γκέκα πλάσαρε σωστά και έκανε το 2-0. Η Λάρισα είχε μία ακόμα καλή στιγμή στο 77 με τον Χλωρό να σουτάρει δυνατά και τον Γκαλίνοβιτς να αποκρούει εντυπωσιακά, ενώ το "κερασάκι στην πράσινη τούρτα" έβαλε ο Άντριτς, ο οποίος στο 80 με μία άπιαστη βολίδα αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χριστόπουλου, "γράφοντας" το 3-0.

    Διαιτητής: Τσαχειλίδης (Πειραιά)

    Κίτρινες κάρτες: Μπαχράμης, Άντριτς, Χαραλαμπίδης

    Λάρισα (Γιώργος Δώνης): Χριστόπουλος, Γκαλίτσιος, Νταμπίζας, Σίμος, Κατσιαρός, Σέρμπαν (72` Πούτας), Αλωνεύτης, Μπαχράμης, Γαβριλόπουλος, Καλαντζής (56` Χλωρός), Ζιάγκας (64` Κυπαρίσσης).

    Παναθηναϊκός (Αλμπέρτο Μαλεζάνι): Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Κώτσιος, Μόρις, Γκούμας, Τζιόλης (59` Μάντζιος), Άντριτς, Γκονζάλες, Παπαδόπουλος (76` Νίλσον), Χαραλαμπίδης, Γκέκας (66` Δάρλας).

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Γλυκό-πικρο φινάλε στην Τούμπα

    14/5/2006 8:45:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/5/2006 9:24:12 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην Α Ενική ο Απόλλωνας Καλαμαριάς. Οι Πόντιοι σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι επικράτησαν του ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 2-1, πετυχαίνοντας την 4η εκτός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα. Από την άλλη, ο "δικέφαλος του Βορρά", ο οποίος ταλανίζεται από τα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα, ολοκλήρωσε την φετινή χρονιά με δεύτερη συνεχόμενη ήττα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Ντουμιτρέσκου έχει εξασφαλίσει την έξοδο της στο κύπελλο UEFA της νέας αγωνιστικής περιόδου. Τα γκολ των νικητών σημείωσαν οι Ουέλιγκτον (37), Κλέιτον (68), ενώ για τους ηττημένους ο Μίετσελ στο 17 είχε ανοίξει το σκορ. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλύτερα και μόλις στο 17 κατάφερε να ανοίξει το σκορ, όταν ο Βαγγελής βρήκε με ωραία κάθετη μπαλιά τον Μίετσελ και ο τελευταίος αφού πέρασε το Κόβατς δε δυσκολεύτηκε προ κενής εστίας να «γράψει» το 1-0. Από εκεί και πέρα όμως η Καλαμαριά ήλεγξε το κέντρο και στο 37 κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Ουέλινγκτον, μετά από εξαιρετική προσωπική ενέργεια. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ προσπάθησε για το δεύτερο γκολ. Αλλά οι Πόντιοι ήταν αυτοί που χαμογέλασαν, όταν στο 68ο λεπτό ο Κλέιτον «άδειασε» τον Τοχούρογλου, μετά από σέντρα του Παππά, και έγραψε το 1-2. Από εκεί και πέρα δεν άλλαξε κάτι και ο Απόλλωνας Καλαμαριάς πήρε τη νίκη.

    Διαιτητές: Παπασταμάτης (Αθηνών)

    Κίτρινες: Φυτανίδης, Παπαδόπουλος

    Οι συνθέσεις:

    ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Καρυπίδης, Αραμπατζής, Ουντέζε, Βαγγελής, Γιασουμή (78 Χριστοδουλόπουλος), Ζαγοράκης (63 Μαλαδένης), Χασιώτης, Κωνσταντινίδης (25 Ηλιάδης), Σαλπιγγίδης, Μίετσελ.

    ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: Κόβατς, Φυτανίδης, Κόλτσης, Κλέιτον, Παππάς (90 Καραμανλής), Αμπονσά, Ουέλιγκτον, Παπαδόπουλος, Γαλανόπουλος, Μουράφσκι, Ποπάρα (68 Μουζαουϊ)

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Γιορτή με ισοπαλία

    14/5/2006 8:27:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Αν και δεν είχε σημασία ούτε το αποτέλεσμα, ούτε τόσο η εμφάνιση, ο Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0 με τον Ιωνικό στην αυλαία αυτού του νταμπλ και φυσικά δεν προσέφερε αυτό που περίμεναν οι περισσότεροι από 30.000 φίλοι της ομάδας που βρέθηκαν στο Καραϊσκάκη. Παρόλα αυτά όλα στο φαληρικό γήπεδο κινούνταν σε ρυθμούς φιέστας, έτσι ακόμη και οι παίκτες έχουν μια δικαιολογία, για την ελαφριά νωθρότητα που παρουσίασαν. Χαλαρές και χωρίς νεύρο ήταν οι προσπάθειες των γηπεδούχων, ενώ οι φιλοξενούμενοι που ξεκίνησαν δυναμικά και λίγο έλειψε να κάνουν την ζημιά, στην συνέχεια "εναρμονίστηκαν" με τους αντιπάλους τους και ουσιαστικά πέρασε ένα δεύτερο μέρος, χωρίς κάτι αξιόλογο. Το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς καν μια κάρτα, οπότε καταλαβαίνει κανείς την εικόνα του.

    Στο περιθώριο του αγώνα και συγκεκριμένα στην ανάπαυλα, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος που αποθεώθηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού, παρέδωσε στον Ριβάλντο το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της χρονιάς, ενώ πριν την έναρξη του ματς και μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της φιέστας ο επίσημος προσκεκλημένος της ομάδας, ο Ντιέγκο Μαραντόνα φορώντας την φανέλα με το νούμερο δέκα στην πλάτη, έκανε μερικά κόλπα με τους Ριβάλντο και Καστίγιο.

    Διαιτητής: Πολατιάν (Πέλλας)

    Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Μπουλούτ (50` Γεωργάτος), Σούρερ, Ανατολάκης, Μαυρογενίδης (80` Καστίγιο), Τουρέ (84` Ριβάλντο), Στολτίδης, Καφές, Οκκάς, Τζόρτζεβιτς, Κωνσταντίνου. Ιωνικός: Καντιμοίρης, Κοτίτσας, Ρόκκας, Πουλόπουλος, Τσιμπλίδης (74` Κακκαράς), Κινγκ, Ουκάρ, Μελαμπιανάκης, Μενδρινός, Λετιέρι, Περόνε (55` Τριανταφύλλου).

    [17] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Μπαλωθιές παραμονής

    14/5/2006 8:18:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Χαρές και πανηγύρια στο Ηράκλειο και τον ΟΦΗ. Οι Κρητικοί, στον τελικό της παραμονής επικράτησαν στο Παγκρήτιο του Λεβαδειακού με 2-0 και παρέμειναν στην Α Εθνική του μεγάλου πρωταθλήματος. Η ομάδα του Μύρωνα Σηφάκη "εκτέλεσε" την ομάδα της Λιβαδειάς στο τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού με δύο γκολ-κεφαλιές του Πιέτρ Ισά στο 75 και του Νουαφόρ στο 90. Από την άλλη η ομάδα του Τάκη Λεμονή, που χρειαζόταν απλώς να μην χάσει για να παραμείνει στα "σαλόνια" δεν τα κατάφερε και μαζί με τους Ακράτητο και Καλλιθέα, πήρε την άγουσα για την Β Εθνική.

    "Κεφαλιές" σωτηρίας

    Ο ΟΦΗ ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση, καθώς ήταν η ομάδα που ήθελε μόνο νίκη για να «σώσει την παρτίδα». Οι ευκαιρίες ήταν και η ατυχία και ο Ζαφειρόπουλος κράτησαν το μηδέν στην εστία της Λιβαδειάς. Στο δεύτερο μέρος και μέχρι το 75 όλα έδειχναν πως θα κυλήσουν χωρίς γκολ, αλλά σε εκείνο το σημείο άλλαξαν όλα. Μετά από προσπάθεια του από το αριστερά ο Πιέτρ Ισά βρέθηκε μόνος στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με το κεφάλι άνοιξε το σκορ. Το Παγκρήτιο πήρε φωτιά από τον κόσμο του ΟΦΗ που κατέκλεισε το γήπεδο. Από εκεί και πέρα ο ΟΦΗ κράτησε την υπεροχή αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάποιες φάσεις. Όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα οδηγηθούν στα μπαράζ, καθώς το 1-0 ήταν το σκορ που είχε κερδίσει στον πρώτο γύρο ο Λεβαδειακός. Εκεί όμως «χτύπησε» και πάλι με το κεφάλι ο ΟΦΗ. Στο 90. η εκτέλεση φάουλ από το τα δεξιά βρήκε μόνο του υτον Νουαφόρ ο οποίος με δυνατή κεφαλιά «έραψε» το 2-0 και έδωσε την παραμονή στους Κρητικούς. Στις καθυστερήσεις το παιχνίδι διεκόπη, όταν ο Ισά χτύπησε εκτός φάσης ένα παίκτη του Λεβαδειακού, όπου παραλίγο να δημιουργηθεί σύρραξη,και ο διαιτητής του έδειξε την κόκκινη κάρτα. Παρόλα αυτά τίποτα δεν άλλαξε και ο ΟΦΗ πανηγύρισε την παραμονή στην Α Εθνική.

    Διαιτητής: Μαζαράκος (Αρτας)

    Κίτρινες: Πίτσος, Ντεγιάνοφ - Αντερσον, Σίσιτς, Βιτάλι, Αλεξ

    Κόκκινη: Ισά (90΄+)

    Συνθέσεις:

    ΟΦΗ: Σηφάκης, Ντάβιντσον, Αναστασιάδης, Ισά, Πίτσος, Τσίπεφ (60΄ Εντνίλσον), Ντεγιάνοφ (90΄ Ρουμπάκης), Σφακιανάκης, Οφορίκουε (90΄+ Γκονζάλες), Μαχλάς, Νουαφόρ

    ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Ζαφειρόπουλος, Θεοδοσιάδης, Άντερσον, Δημητρόπουλος, Ανδράλας, Καλλιμάνης (78΄ Περόνε), Βιτάλι (75΄ Δήμος), Μπασαλά, Σίσιτς, Ρούσεφ (83΄ Παστός), Άλεξ.

    [18] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Τριάρα" και παραμονή!

    14/5/2006 8:10:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ίσως για πρώτη φορά φέτος ο Πανιώνιος έδειξε τέτοια αποφασιστικότητα και πάθος για ένα αποτέλεσμα και έστω και αν αυτό συνέβη στην τελευταία αγωνιστική και με την απειλή του υποβιβασμού, οι παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου τα κατάφεραν και έκαναν το χρέος τους. Το εντυπωσιακό 0-3 επί του Αιγάλεω στο "Σταύρος Μαυροθαλασσίτης" είναι ό,τι καλύτερο για φινάλε αλλά εκτός από αυτό είναι και άκρως ουσιώδες αφού άφησε τους Νεοσμυρνιώτες μακριά από υπολογισμούς της τελευταίας στιγμής, ισοβαθμίες και άλλες τέτοιες ψυχοφθόρες διαδικασίες. Το ξεκίνημα της νίκης έκανε στο 38' ο Καμπάνταης όταν μετά από πάσα του Λουτσιάνο δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει αμαρκάριστος και να ανοίξει το σκορ.

    Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το 0-1, όμως στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ήταν το ίδιο νωθροί σε κάθε προσπάθειά τους. Σε αυτό φυσικά τους επηρέασε και το γρήγορο 2-0 που ήρθε από τον Λουτσιάνο με πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Ζωγραφάκης σε ανατροπή του Τσάτσου. Το τελικό 3-0 για τον Πανιώνιο διαμόρφωσε στο 75' με δεύτερο πέναλτι από τον Λουτσιάνο που αυτή τη φορά το κέρδισε κιόλας από τον Λιαπάκη.

    Στο 61' ο Μπριάκος απέβαλλε τον Νικολόπουλο μετά από συμπλοκή που είχε με τον Σμίλιανιτς, ενώ το άλλο αξιοσημείωτο στοιχείο του αγώνα ήταν η καθυστέρηση της έναρξης του δευτέρου ημιχρόνου. Η επίσημη δικαιολογία ήταν πως ο Φερνάντεζ αντιμετώπισε κάποιες τάσεις λιποθυμίας , ωστόσο είναι μάλλον προφανές πως οι "κυανέρυθροι" περίμεναν να ξεκινήσει το δεύτερο μέρος του αγώνα στο Παγκρήτειο, αφού αυτός είχε αρχίσει λίγο αργότερα.

    Διαιτητής: Μπριάκος (Ηπείρου) Κίτρινες: Αγρίτης, Τσάτσος - Γιαννόπουλος, Σμίλιανιτς, Λουτσιάνο Κόκκινη: Νικολόπουλος (61΄)

    ΑΙΓΑΛΕΩ: Τζενάμο, Παπουτσής (56΄ Μουστογιάννης), Ζαπρόπουλος, Λιαπάκης, Εντουσέι, Σκοπελίτης, Γιάντσετιτς, Τσάτσος, Αγρίτης, Μάριτς, Νικολόπουλος ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Βάνιακ, Γουνδουλάκης, Γιαννόπουλος, Σμίλιανιτς, Σπυρόπουλος, Ζωγραφάκης, Εξουζίδης, Μαγκντί, Φερνάντες, Λουτσιάνο (88΄ Κουτσόπουλος), Καμπάνταης (68΄ Δημητριάδης)

    [19] Χάντμπολ: Το Κύπελλο στον Αθηναϊκό

    14/5/2006 9:50:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το δεύτερο συνεχόμενο και τρίτο στην ιστορία του τρόπαιο Κυπέλλου Ελλάδας κατέκτησε ο Αθηναϊκός. Οι "λόρδοι" σε ένα πολύ καλό παιχνίδι και στον τελικό του φάιναλ φορ που φιλοξενήθηκε στην Κέρκυρα, επικράτησαν με 26-24 του Πανελληνίου και πανηγύρισαν την κατάκτηση Κυπέλλου. Δεκάλεπτα: 4-3, 9-8, 11-13 (ημ.), 15-18, 20-22, 24-26.

    Δαιτητές: Μανδάς, Παπαχαρτοφύλης (Κορρές)

    Οι συνθέσεις:

    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Ιατρούδης): Αναστασέλλος, Ζαραβίνας 2, Κοτελίδας 1, Κόβιτς, Δημήτρουλας 2, Ζαρλακούτης 4, Αντερσεν 5, Μάνθος, Μάλλιος, Βουτσάς 4, Φάζικ, Κότσιφας, Σαμαράς 6, Χατσίκας.

    ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Κρανάκης): Ευσταθιάδης, Μαρτάνοβιτς 1, Μάξιτς 2, Μπένε 1, Γκλαβόπουλος, Κουλούρης, Τρουπής 5, Μακρής 3, Νταμιάνοβιτς, Κοκκώνης 2, Λεωνίδας, Ριγανάς 7, Γκουτζ 4, Κωνσταντίνου 1.

    [20] Πόλο: "Στα ίσια" ο τελικός

    14/5/2006 9:08:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Από την αρχή ξεκινάει ο τελικός των πλέι οφ που θα κρίνει το Πρωταθλητή. Ο Ολυμπιακός, που είχε ηττηθεί από τον Εθνικό στο πρώτο παιχνίδι με 12-10, έφερε "στα ίσια" τα πράγματα, αφού στο δεύτερο παιχνίδι επικράτησε των τυπικά γηπεδούχων με 6-8. Την Τρίτη θα γίνει ο τρίτος αγώνας, ενώ υπενθυμίζεται πως πρωταθλήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που θα συμπληρώσει τρεις νίκες. Στο μεταξύ, τα Χανιά νίκησαν στην Κρήτη 9-6 τον Πανιώνιο και ισοφάρισαν σε 1-1 τη σειρά για τις θέσεις 3-4. Το τρίτο και τελευταίο παιχνίδι θα γίνει την Τρίτη στη Νέα Σμύρνη.

    [21] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Η αποστολή της Αγκόλα

    15/5/2006 11:21:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Για μία χώρα, όπως η Αγκόλα που προσπαθεί ακόμη να μαζέψει τα "κομμάτια" της μετά τον καταστροφικό εμφύλιο πόλεμο που έζησε πριν από λίγα χρόνια η πρόκριση και μόνο στα τελικά του Μουντιάλ, αποτελεί αναμφίβολα ένα ευχάριστο γεγονός. Έτσι με όπλο τον ενθουσιασμό της και κάποιους ταλαντούχους παίκτες της η εκπρόσωπος της Αφρικής θα προσπαθήσει υπό τις οδηγίες του Λουίς Ολιβέιρα Γκονσάλβες να πραγματοποιήσει μία αξιοπρεπή πορεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας και αν μπορεί να πετύχει και κάποια έκπληξη.

    Οι 23 "εκλεκτοί" του Γκονσάλβες

    Τερματοφύλακες: Ζοάο Ρικάρντο (Ελεύθερος), Λάμα (Πέτρο Ατλέτικο), Μάριο (Ιντερκλαμπ). Αμυντικοί: Ντελγκάδο (Πέτρο Ατλέτικο), Γιάμπα (Αβιακάο), Καλί (Μπαρεϊρένσε), Λέμπο Λέμπο (Πέτρο Ατλέτικο), Λόκο (Πριμέιρο), Μάρκο Αμπρέου (Πορτιμονένσε), Μάρκο Αϊρόσα (Μπαρεϊρένσε), Ρούι Μάρκες (Χαλ).

    Μέσοι: Αντρέ (Κουβέιτ), Αντσον (Πάκος Φερέιρα), Φιγκεϊρέδο (Βαρζίμ), Μεντόνκα (Βαρζίμ), Μιλόι (Ιντερκλαμπ), Ζε Καλάνγκα (Πέτρο Ατλέτικο). Επιθετικοί: Ακουα (Ελεύθερος), Αντρέ Τίτι Μπουένγκο (Κλερμόν), Φλάβιο (Αλί Αχλί), Λόβε (Αβιακάο), Μαντόρας (Μπενφίκα), Ματέους (Τζιλ Βιθέντε).

    [22] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Η αποστολή της Ιαπωνίας

    15/5/2006 10:51:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με πολλές εμπειρίες από το τελευταίο παγκόσμιο Κύπελλο που συνδιοργάνωσε η ίδια και ηθικόν ακμαιότατο, αφού ήταν η πρώτη ομάδα που σφράγισε το εισιτήριό της για τη Γερμανία, η Ιαπωνία ελπίζει το καλοκαίρι στο Μουντιάλ 2006 να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Ο Βραζιλιάνος ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιαπωνίας, Ζίκο, ανακοίνωσε την αποστολή των 23 παικτών στην οποία συμπεριλαμβάνονται όλα τα "αστέρια" της που αγωνίζονται σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπως ο δεξιοτέχνης μέσος της Σέλτικ Σουνσούκε Νακαμούρα, ο συμπαίκτης του δικού μας Στέλιου Γιαννακόπουλου στη Μπόλτον Χιντετόσι Νακάτα και ένας ακόμη Ιάπωνας που αγωνίζεται στα βρετανικά γήπεδα ο Γιουνίτσι Ιναμότο της Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον.

    Οι 23 "εκλεκτοί" του Ζίκο

    Τερματοφύλακες: Γιοσικάτσου Καβαγκούτσι (Τζούμπιλο Ιβάτα), Γιοίτσι Ντοί (Τόκιο), Σεΐγκο Ναραζάκι (Ναγκόγια Γκράμπους Έιτ). Αμυντικοί: Τσουνεγιάσου Μιγιαμότο (Γκάμπα Οσάκα), Άλεξ (Ουράβα Ρεντς), Γιούτζι Νακαζάουα (Γιοκοχάμα Μαρίνος), Μακότο Τανάκα (Τζούμπιλο Ιβάτα), Ακίρα Κάτζι (Γκάμπα Οσάκα), Κεϊσούκε Τσουμπόι (Ουράβα Ρεντς), Γιουίτσι Κομάνο (Σανφρέσε Χιροσίμα).

    Μέσοι: Χιντετόσι Νακάτα (Μπόλτον), Σουνσούκε Νακαμούρα (Σέλτικ), Σίντζι Όνο (Ουράβα Ρεντς), Γιουνίτσι Ιναμότο (Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον), Κότζι Νακάτα (Βασιλεία), Τακάσι Φουκουνίσι (Τζούμπιλο Ιβάτα), Μιτσούο Ογκασαβάρα (Κασίμα Άντλερς), Γιασουχίτο Έντο (Γκάμπα Οσάκα). Επιθετικοί: Ατσούσι Γιαναγκισάουα (Κασίμα Άντλερς), Ναοχίρο Τακαχάρα (Αμβούργο), Μασάσι Ογκούρο (Γκρενόμπλ), Κεΐτζι Ταμάντα (Ναγκόγια Γκράμπους Έιτ) Σεϊσίρο Μάκι (Γιουνάιτεντ Τσιμπά).

    [23] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Πήρε το νταμπλ η Πόρτο

    14/5/2006 9:35:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ένα γκολ του Αντριάνο στο 39 ήταν αρκετό για την Πόρτο να επικρατήσει με 1-0 της Σετούμπαλ στον τελικό του Κυπέλλου Πορτογαλίας και να κατακτήσει το 13ο τρόπαιο στην ιστορία της και παράλληλα το νταμπλ στην Ιβηρική χερσόνησο. Από την άλλη η Σετούμπαλ δεν κατάφερε να κατακτήσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά τον Κύπελλο, αφού πέρυσι ήταν η ομάδα που το είχε πάρει.

    Τα τρόπαια

    Οι ομάδες που έχουν κατακτήσει το κύπελλο Πορτογαλίας από την περίοδο 1938/39 οπότε και διεξήχθη για πρώτη φορά η διοργάνωση: 1938/39 Ακαντέμικα

    1939/40 Μπενφίκα

    1940/41 Σπόρτινγκ Λισ.

    1941/42 Μπελενένσες

    1942/43 Μπενφίκα

    1943/44 Μπενφίκα

    1944/45 Σπόρτινγκ Λισ.

    1945/46 Σπόρτινγκ Λισ.

    1946/47 Δεν έγινε

    1947/48 Σπόρτινγκ Λισ.

    1948/49 Μπενφίκα

    1949/50 Δεν έγινε

    1950/51 Μπενφίκα

    1951/52 Μπενφίκα

    1952/53 Μπενφίκα

    1953/54 Σπόρτινγκ Λισ.

    1954/55 Μπενφίκα

    1955/56 Πόρτο

    1956/57 Μπενφίκα

    1957/58 Πόρτο

    1958/59 Μπενφίκα

    1959/60 Μπελενένσες

    1960/61 Λέισες 1961/62 Μπενφίκα

    1962/63 Σπόρτινγκ Λισ.

    1963/64 Μπενφίκα

    1964/65 Σετούμπαλ

    1965/66 Μπράγκα

    1966/67 Σετούμπαλ

    1967/68 Πόρτο

    1968/69 Μπενφίκα

    1969/70 Μπενφίκα

    1970/71 Σπόρτινγκ Λισ.

    1971/72 Μπενφίκα

    1972/73 Σπόρτινγκ Λισ.

    1973/74 Σπόρτινγκ Λισ.

    1974/75 Μποαβίστα

    1975/76 Μποαβίστα

    1976/77 Πόρτο

    1977/78 Σπόρτινγκ Λις.

    1978/79 Μποαβίστα

    1979/80 Μπενφίκα

    1980/81 Μπενφίκα

    1981/82 Σπόρτινγκ Λισ.

    1982/83 Μπενφίκα

    1983/84 Πόρτο

    1984/85 Μπενφίκα

    1985/86 Μπενφίκα

    1986/87 Μπενφίκα

    1987/88 Πόρτο

    1988/89 Μπελενένσες

    1989/90 Εστρέλα Αμαδόρα

    1990/91 Πόρτο

    1991/92 Μποαβίστα 1992/93 Μπενφίκα

    1993/94 Πόρτο

    1994/95 Σπόρτινγκ Λισ.

    1995/96 Μπενφίκα

    1996/97 Μποαβίστα

    1997/98 Πόρτο

    1998/99 Μπεϊρα Μαρ

    1999/00 Πόρτο

    2000/01 Πόρτο

    2001/02 Σπόρτινγκ Λισ.

    2002/03 Πόρτο

    2003/04 Μπενφίκα

    2004/05 Σετουμπάλ

    2005/06 Πόρτο

    Οι τροπαιούχοι

    24 Μπενφίκα

    13 Πόρτο, Σπόρτινγκ Λισ.

    5 Μποαβίστα

    3 Μπελενένσες

    3 Σετούμπαλ

    1 Ακαντέμικα

    1 Μπράγκα

    1 Μπεϊρα Μαρ

    1 Λέισες

    1 Εστρέλα Αμαδόρα

    [24] Πολιτισμός

    Ευρωπαϊκή διάκριση για τους "Δρόμους της Ελιάς"

    15/5/2006 10:47:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τον τιμητικό τίτλο "Μεγάλη Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Διαδρομή" απένειμε στο Πολιτιστικό Ίδρυμα "Οι Δρόμοι της Ελιάς", το Συμβούλιο της Ευρώπης, σε ειδική εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών το Σάββατο. Παραλαμβάνοντας τον τίτλο, ο εκτελεστικός διευθυντής και ιδρυτής των "Δρόμων", πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Γιώργος Καραμπάτος, δήλωσε ότι ο τίτλος αυτός δεν ανήκει μόνο στη Μεσσηνία και τους πρωτεργάτες του θεσμού, αλλά σε όλη την Ελλάδα και κυρίως "στους εραστές του πολιτισμού και της ελιάς" και ανακοίνωσε ότι το 2008, 5.000 μοτοσυκλετιστές από όλο τον κόσμο θα αναχωρήσουν με πρωτοβουλία του Ιδρύματος από την Πύλο της Μεσσηνίας για το Πεκίνο, και θα επιστρέψουν με τον υπερσιβηρικό μέσω Μόσχας, όπου σε μια λαμπρή εκδήλωση "1.000 λιόδεντρα θα στολίσουν την Κόκκινη Πλατεία, 1.000 βιολιά θα ηχήσουν και 1.000 περιστέρια θα πετάξουν μεταφέροντας σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της ειρήνης". Ο Γ.Γ. του ΥΠΠΟ, Χρήστος Ζαχόπουλος, χαρακτήρισε ως μια πολύ σημαντική διάκριση την απονομή του τίτλου από το Συμβούλιο της Ευρώπης, ιδιαίτερα εφέτος που το 2006 έχει ανακηρυχθεί από την Κυβέρνηση ως "Έτος Ελαιολάδου" για την Ελλάδα.

    Η "Πρωτοβουλία των Δελφών"

    Οι συμμετέχοντες στο φόρουμ ανέλυσαν το ιστορικό, φιλοσοφικό και κοινωνιολογικό πλαίσιο, στο οποίο κινούνται οι Πολιτιστικές Διαδρομές και κατέληξαν στην υπογραφή ενός μνημονίου της "Πρωτοβουλίας των Δελφών", όπως ονομάστηκε, το οποίο θα προωθηθεί στο Συμβούλιο της Ευρώπης, με στόχο να δημιουργηθούν συνέργιες μεταξύ των φορέων που διοργανώνουν τα Πολιτιστικά Οδοιπορικά, εν όψει και του εορτασμού του 2008 ως έτους Διαπολιτισμικού Διαλόγου για τις χώρες της Ευρώπης.

    Η "Πρωτοβουλία των Δελφών" ζητά από το Συμβούλιο της Ευρώπης:

    Να διευκολύνει το διάλογο μεταξύ των δρώντων φορέων. Να επενδύσει στις Ευρωπαϊκές Πολιτιστικές Διαδρομές κυρίως στο χώρο της Μεσογείου και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Να εξετάσει όλα τα κατάλληλα μέσα για να συγκεντρώσει και να συντονίσει τους φορείς στον τομέα του πολιτιστικού τουρισμού ποιότητας. Να δώσει πνοή στα πολιτιστικά Οδοιπορικά ως μέσα για τον διαπολιτισμικό διάλογο, την κοινωνική συνοχή, τις σχέσεις αλληλεγγύης και την αμοιβαία κατανόηση.

    [25] Ζωής ...σΤάσεις

    Πρώτος στα αυτόγραφα ο Ντεπ!

    15/5/2006 7:31:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Νο1 στην υπογραφή αυτογράφων ανακηρύχτηκε ο διάσημος ηθοποιός Τζόνι Ντεπ, κατά τη 14η δημοσκόπηση του περιοδικού "Autograph Collectors", ενώ, στην τελευταία θέση βρίσκεται η Κάμερον Ντίαζ! "Πολλοί είναι εκείνοι οι σταρ που γίνονται πολύ δύστροποι στην υπογραφή αυτογράφων μόλις τους τυφλώσει η δόξα και τα πλούτη, αυτό δεν ισχύει για τον Ντεπ", δηλώνει ο Στιβ Κέρκιν, εκδότης του περιοδικού. Στη δεύτερη θέση βρίσκουμε τον Τζορτζ Κλούνι, ο οποίος συνηθίζει να κάνει χιούμορ όταν υπογράφει το αυτόγραφο. "Μπορεί ακόμα και να διακωμωδήσει το πώς φαίνεται στη φωτογραφία που του δίνουν να υπογράψει", προσθέτει ο Κέρκιν. Έκτός από τον Ντεπ και τον Κλούνι, την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Ματ Ντέιμον, Αλ Πατσίνο και Τομ Κρουζ.

    Παρά τρίχα τη... "γλίτωσε" ο Κρόου

    Σχετικά με την Ντίαζ, ο εκδότης δηλώνει: "Αντί απλά να αρνηθεί να υπογράψει ένα αυτόγραφο, αρχίζει να κάνει διάλεξη για το πόσο ηλίθια είναι αυτή η συνήθεια. Μπορεί να είναι μια ταλαντούχα ηθοποιός, αλλά είναι φρικτή όταν της ζητούν να υπογράψει αυτόγραφο".

    Λίγο έλειψε, ωστόσο, να καταλάβει ο Αυστραλός Ράσελ Κρόου την τελευταία θέση, αλλά τελευταία έχει βελτιώσει αισθητά τη συμπεριφορά του, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα!

    Σχετικά Links:

    Autograph Collector's


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 15 May 2006 - 8:53:50 UTC