Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-04-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαξιφισμοί για την οικονομία
  • [02] Προβάδισμα ΝΔ
  • [03] Συνεργασία Ελλάδας-Κορέας
  • [04] Συνεχίζουν την απεργία
  • [05] Κλειστά και Παρασκευή τα ΚΕΠ
  • [06] Αρχαϊκός ναός σε... βίλα
  • [07] Παραδόθηκε το πόρισμα για Τσαλικίδη
  • [08] Σε ετοιμότητα για τις πυρκαγιές
  • [09] Επεισόδια στο Πάντειο
  • [10] Προφυλακιστέος ο βοσκός
  • [11] Ανακαλούνται Suzuki Swift 1.3
  • [12] Ένοχος ο Βρετανός υποσμηναγός
  • [13] Ανυποχώρητος ο Μπερλουσκόνι
  • [14] Αμετάπειστη η Τεχεράνη
  • [15] Εορταστικό ωράριο στα μαγαζιά
  • [16] Στον Ορφανό για το γήπεδο
  • [17] Δίνει "τά ρέστα του" για Πράγα
  • [18] Αλβέρτης: "Συνεχίζουμε"
  • [19] Τραυματίστηκε ξανά ο Κάμπελ
  • [20] Πωλείται όπως είναι... αποκλεισμένη
  • [21] Νέοι ορίζοντες στην καρδιοχειρουργική
  • [22] "Το Θεό ή το Κορίτσι;"
  • [23] Στη Λεωφόρο της Δόξας ο Γουίνι το Αρκουδάκι
  • [24] Ληστεία σε Αγροτική στην Καλαμάτα
  • [25] Πορεία διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ

    [01] Πολιτική

    Αντιπαράθεση Κυβέρνησης-Αντιπολίτευσης

    Διαξιφισμοί για την οικονομία

    13/4/2006 2:59:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/4/2006 4:38:18 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Σε υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε σήμερα η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κόμματων για την οικονομία στην Βουλή, με πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων δηλώνοντας ότι αυτές θα συνεχιστούν, με στόχο την ανάπτυξη και την καλύτερη ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων που θα βασίζεται σε μια επανάσταση ποιότητας. Προτεραιότητα της Κυβέρνησης τόνισε είναι αύξηση της απασχόλησης και η ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων. Εμμονή σε εξαγγελίες και παρελθοντολογία, στον κ. Καραμανλή καταλόγισε ο κ. Παπανδρέου και τον κάλεσε να πάνε μαζί στην περιφέρεια και να απαντήσουν στα προβλήματα των πολιτών πρόσωπο με πρόσωπο. Επικριτική και προς τα δύο μεγάλα κόμματα ήταν η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Τέλος ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, κατηγόρησε την Κυβέρνηση για απορρύθμιση της αγοράς, για άνιση φορολογική πολιτική και για αποσάθρωση του δημόσιου τομέα.

    "Κρυφό πρόγραμμα" και κατηγορώ

    Ανεβάζοντας τους τόνους ο Πρωθυπουργός άσκησε αυστηρή κριτική στον κ. Παπανδρέου κάνοντας λόγο για "κρυφό πρόγραμμα" του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία αλλά και τα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεών του.

    "Κάποιοι μετρούν ανάποδα. Δεν είναι η Κυβέρνηση που προτείνει την ανασφάλιστη εργασία του Λαυρίου, το υποτιθέμενο σκανδιναβικό μοντέλο των απολύσεων και της σκληρής φορολόγησης" είπε ο κ. Καραμανλής αναφερόμενος στις αποκαλύψεις του πρώην συντονιστή Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Γ. Φλωρίδη, και στις τοποθετήσεις του συμβούλου του κ. Παπανδρέου, Ηρ. Πολεμαρχάκι, για κίνητρα αύξησης των ορίων ηλικίας.

    Αυτά, συνέχισε ο Πρωθυπουργός, αποκαλύπτουν την οικονομική σύγχυση του ΠΑΣΟΚ, τη διπλή ταυτότητα και τους κρυφούς σχεδιασμούς και κάλεσε τον Γιώργο Παπανδρέου να αναλάβει την ευθύνη διατύπωσης προτάσεων αντί να καταθέτει ανακρίβειες, διαστρέβλωση και υπερβολή.

    Αναφερόμενος στην ανταγωνιστικότητα, τόνισε ότι αυτή δεν μπορεί να επιτευχθεί με την επιδίωξη χαμηλού εργατικού κόστους, αλλά στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, στην ενίσχυση της παραγωγικότητας, και σε μια "ελληνική επανάσταση ποιότητας".

    Ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε επίσης "κρίσιμης σημασίας αλλαγή, για την εξυγίανση του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα την εφαρμογή του νόμου για τις ΔΕΚΟ", ενώ χαιρέτησε την συμφωνία μεταξύ ΣΕΒ και ΓΣΕΕ για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, εκφράζοντας την ικανοποίηση της Κυβέρνησης για την εξέλιξη αυτή.

    "Βγάλατε τη μάσκα του μεσαίου χώρου"

    "Η Νέα Δημοκρατία εφαρμόζει το δικό της κρυφό πρόγραμμα, βγάζοντας τη μάσκα του μεσαίου χώρου που χρησιμοποίησε για να καταλάβει την εξουσία" απάντησε στον Πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου και κάλεσε τον Κώστα Καραμανλή να πραγματοποιήσουν μια από κοινού περιοδεία στην ελληνική περιφέρεια.

    "Πάμε μαζί στην Ημαθία, την Πιερία, το Κιλκίς, να επισκεφθούμε τη Μακεδονία που μαστίζεται από την ανεργία, και να πείτε εκεί ότι έχει μειωθεί η ανεργία επί των ημερών σας. Και εκεί, να μιλήσουμε για τις προτάσεις μου στο Λαύριο και να δούμε ποιος προωθεί την ανασφάλιστη εργασία", σημείωσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

    Ο κος Παπανδρέου στην ομιλία του αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση του πολίτη-καταναλωτή, καταγγέλλοντας την Κυβέρνηση για κοροϊδία των εργαζομένων και χαμηλοσυνταξιούχων με αυξήσεις που εξανεμίστηκαν από τις αυξήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης, τη βενζίνη και τη συγκοινωνία.

    Μεσαίος χώρος δεν είναι τα δώρα στους τραπεζίτες, η αλαζονεία και η επιστροφή των ΜΑΤ, αλλά αντίθετα όλα αυτά συνιστούν μια σκληρή νεοδεξιά. τόνισε ο κ. Παπανδρέου και απαντώντας στις επικρίσεις που δέχτηκε για την ανασφάλιστη εργασία και το Σουηδικό μοντέλο, είπε ότι θα αξιοποιήσει την εμπειρία όλων των σοσιαλιστικών κομμάτων ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου και του Σκανδιναβικού μοντέλου, όχι όμως το Καραμανλικό μοντέλο.

    Σε έντονο ύφος και οι δευτερολογίες

    "Πριν σας πάρω μαζί μου να γυρίσουμε την Ελλάδα, πρέπει να αποκτήσετε πραγματικές και όχι νεφελώδεις και αντιφατικές προτάσεις και να αποφασίσετε εάν είστε υπέρ ή κατά της ανασφάλιστης εργασίας των νέων, των ελεύθερων απολύσεων για τους νέους, και του σκανδιναβικού μοντέλου με το 60% φόρο στους πολίτες ", απάντησε κατά τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στον κ. Παπανδρέου.

    Κάλεσε μάλιστα τον κ. Παπανδρέου να μην ξεχάσει στο ίδιο πούλμαν να πάρει τα στελέχη και τους υπουργούς που υπόσχονταν πλούτο και την ίδια ώρα επιδίδονταν σε εγκλήματα κατά της οικονομίας.

    Ο Πρωθυπουργός άσκησε έντονη κριτική στον κ. Παπανδρέου για έλλειψη θέσεων και προτάσεων σημειώνοντας μάλιστα ότι από τα 34 λεπτά της αρχικής τοποθέτησής του αφιέρωσε λιγότερα από 90 δευτερόλεπτα για γενικόλογες προτάσεις.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη δευτερολογία του απάντησε στα όσα είχε αναφέρει στην ομιλία του ο Κώστας Καραμανλής και τόνισε ότι "αν αποφασίσετε να βγείτε από το Μέγαρο Μαξίμου, ας περιοδεύσουμε την Ελλάδα με ό,τι όρους θέλετε".

    Σε σχέση δε με το κυβερνητικό παρελθόν του κόμματός του παρατήρησε πως "Θα κριθούμε από το τι είπαμε και τι κάναμε, από το πρόγραμμά μας. Σταματήστε λοιπόν να μιλάτε για το τι κληρονομήσατε και αρχίστε να δουλεύετε", προέτρεψε τον πρωθυπουργό ο Γ. Παπανδρέου.

    Σημείο τριβής μεταξύ του Πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αποτέλεσε και το θέμα των υποκλοπών.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου στη δευτερολογία του στη Βουλή επανέφερε το θέμα των υποκλοπών και ζήτησε από τον πρωθυπουργό αν μπορεί να διαβεβαιώσει τη Βουλή ότι κανένα κυβερνητικό ή κομματικό κλιμάκιο της ΝΔ δεν έκανε χρήση των προϊόντων των υποκλοπών.

    Ο Πρωθυπουργός απατώντας είπε ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, γιατί δεν έχει εντρυφήσει σε τέτοιους μεθόδους και κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να μιλήσει συγκεκριμένα στη Βουλή αν έχει στοιχεία ή υποψίες.

    Επικρίσεις από ΚΚΕ και Συνασπισμό

    Επικριτική και προς τα δύο μεγάλα κόμματα ήταν η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ -είπε- καθώς δεν διαφωνούν επί της οικονομικής πολιτικής περιορίζονται στο να καταγγέλλουν ο ένας τον άλλον για έλλειψη διαφάνειας και αδέξιους χειρισμούς.

    "Η αντιπαράθεση ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα είναι και ασήμαντη, γιατί είναι ασήμαντες και οι διαφορές ανάμεσα τους", σημείωσε η κα Παπαρήγα ενώ, στο σημείο αυτό, έφερε ως παράδειγμα την πολιτική που ακολουθείται για τους μικρομεσαίους και από ΝΔ και από ΠΑΣΟΚ η οποία -όπως είπε- είναι ίδια.

    Για μας, τόνισε η κ. Παπαρήγα, είναι διαφορετικό πράγμα η πολιτική στην οικονομία και διαφορετικό πράγμα η οικονομική διαχείριση.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, από την πλευρά του κατηγόρησε την κυβέρνηση για την απορρύθμιση της αγοράς, για φορολογική πολιτική που δεν οδηγεί σε αναδιανομή του εισοδήματος προς όφελος των οικονομικά ασθενέστερων και για αποσάθρωση του δημόσιου τομέα.

    "Πιστεύουμε ότι οι πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης κινούνται στο ίδιο μήκος της προηγούμενης. Οι ομιλίες και των δύο αρχηγών έδειξαν έλλειψη δεσμεύσεων ώστε να γίνει στροφή στην οικονομική πολιτική. Πιστεύουμε ότι η Γαλλία μας δίνει ένα μεγάλο δίδαγμα. Ότι ανεξάρτητα από τις ηλικίες, μπορεί να ανοίξει ένας άλλος δρόμος", τόνισε ο κ. Αλαβάνος.

    Κριτική και κάλεσμα για συναίνεση

    "Εν αντιθέσει με τους ισχυρισμούς του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, "η οικονομία επιδεικνύει σταθερή πρόοδο και, σε πολλά σημεία, ικανοποιητικούς ρυθμούς" τόνισε στην ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφης.

    Ο Υπουργός των Οικονομικών έκανε λόγο για μείωση των ελλειμμάτων και των δημοσίων δαπανών τη διετία της διακυβέρνησης ΝΔ, συγκράτηση του πληθωρισμού, αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων κατά 3,8% (σε αντίθεση με τον Γ. Παπανδρέου που διέκρινε μείωση) και - κυρίως - αύξηση των εξαγωγών.

    "Αλλάζουμε το στρεβλό και παρωχημένο μοντέλο ανάπτυξης που βασιζόταν στη συνεχή διόγκωση του Δημοσίου, στην κατασπατάληση των κοινοτικών πόρων, στις προσλήψεις" ανέφερε επίσης ο υπουργός Οικονομικών για να κλείσει την τοποθέτησή του με μια έκκληση στην αξιωματική αντιπολίτευση για συναίνεση για να μπορέσει η χώρα να πάει μπροστά.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επί τάπητος η οικονομία

    [02] Πολιτική

    Προβάδισμα ΝΔ

    13/4/2006 12:19:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Κατά δύο μονάδες, 41,5% έναντι 39,5%, προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΠΑΣΟΚ, σε δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC, για τον ΣΚΑΙ. Στο ερώτημα της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία, ο Κώστας Καραμανλής καταγράφει προβάδισμα 16 μονάδων έναντι του Γιώργου Παπανδρέου. Συγκεκριμένα, ο Κ. Καραμανλής θεωρείται καταλληλότερος από το 43% των ερωτηθέντων, έναντι ποσοστού 48% στο προηγούμενο βαρόμετρο. Στο ίδιο ερώτημα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατηρεί ποσοστό 27%, ενώ ποσοστό 25% απαντά κανένας από τους δύο. Αρνητικά κρίνει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων. Η έρευνα διενεργήθηκε τηλεφωνικά, στο σύνολο της χώρας, το διήμερο 6-7 Απριλίου.

    Ευθύνες για την οικονομία

    Στην πρόθεση ψήφου, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 41,5%, έναντι 42% το Μάρτιο, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατηρεί ποσοστό 39,5%. Το Κομμουνιστικό Κόμμα παρουσιάζει αύξηση μιας μονάδας, συγκεντρώνοντας ποσοστό 9%, ενώ ο Συνασπισμός και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός χάνουν μισή μονάδα, καταγράφοντας ποσοστά 3 και 4% αντίστοιχα.

    Σχολιάζοντας την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, το 62% των ερωτηθέντων την χαρακτηρίζει αρνητική ή μάλλον αρνητική και το 31% θετική ή μάλλον θετική, έναντι 46 και 31% αντίστοιχα το Μάρτιο.

    Στο ερώτημα ποια κυβέρνηση έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την οικονομία, το 16% απαντά η σημερινή της Νέας Δημοκρατίας, το 45% η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, ενώ ποσοστό 33% επιρρίπτει ευθύνες και στις δύο.

    Με βάση την ψήφο στις εκλογές του 2004, οι ψηφοφόροι της ΝΔ δηλώνουν ικανοποιημένοι από το κόμμα τους σε ποσοστό 54% και δυσαρεστημένοι σε ποσοστό 38%. Τα αντίστοιχα ποσοστά στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ είναι 52 και 45%.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επί τάπητος η οικονομία

    [03] Πολιτική

    Προώθηση των διμερών συνεργασιών

    Συνεργασία Ελλάδας-Κορέας

    13/4/2006 3:11:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/4/2006 5:10:55 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της υπουργού Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη με τον Κορεάτη ομόλογό της Βαν Κι Μουν. Οι δυο υπουργοί τόνισαν το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων στη ναυτιλία και σε άλλους τομείς και εξέφρασαν την πρόθεσή τους να εργαστούν για την περαιτέρω ενίσχυσή τους, ιδίως στον οικονομικό τομέα. Η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε την υποστήριξη της Ελλάδας υπέρ μιας ασιατικής υποψηφιότητας για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, επισημαίνοντας πως ο Κορεάτης ομόλογός της έχει μεγάλες πιθανότητες για τη θέση αυτή. Από την πλευρά του, ο Βαν Κι Μουν εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την προσφορά των Ελλήνων στον πόλεμο της Κορέας και υπογράμμισε ότι ο νέος ΓΓ του ΟΗΕ θα πρέπει να είναι αντικειμενικός, να δουλεύει σε βάθος, να είναι ακέραιος, ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει τους στόχους του Οργανισμού για τη χιλιετία. Στη συνέχεια, ο κ. Μουν συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [04] Κοινωνία

    Νέα 24ωρη της ΠΟΕ-ΟΤΑ

    Συνεχίζουν την απεργία

    13/4/2006 4:07:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/4/2006 6:51:45 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Τη συνέχιση της απεργίας τους και την Παρασκευή αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ, η οποία συνεδρίασε το μεσημέρι. Αύριο στις 4 το απόγευμα θα συνεδριάσει η Ομοσπονδία, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και να λάβει αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων, ενώ στις 10 το πρωί θα έχουν συνάντηση με την γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στα γραφεία του κόμματος. Στο μεταξύ, συνεχίζεται η αποκομιδή των σκουπιδιών σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, καθώς και σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Ο δήμαρχος Αθηναίων, Θεόδωρος Μπεχράκης μιλώντας στη ΝΕΤ, σημείωσε ότι μέχρι την προσεχή Δευτέρα θα έχει ολοκληρωθεί η αποκομιδή και η Αθήνα θα έχει καθαρίσει. Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος καλεί την ΠΟΕ-ΟΤΑ σε διάλογο για τη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αφόρητη η κατάσταση

    [05] Κοινωνία

    Απεργούν και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ

    Κλειστά και Παρασκευή τα ΚΕΠ

    13/4/2006 7:04:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ 105.8

    Κλειστά τα ΚΕΠ, παραμένουν και αύριο Παρασκευή λόγω της 48ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι διεκδικώντας την αποκατάσταση των εργασιακών τους σχέσεων, καθώς και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

    Οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πληροφόρησης Πολιτών πραγματοποίησαν το μεσημέρι πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών. Νωρίτερα περίπου 300 είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον Άρειο Πάγο με αφορμή την ακροαματική διαδικασία επί της ανίαρεσης αποφάσεων που πρωτόδικα είχαν εκδοθεί υπέρ συμβασιούχων.

    Πρόκειται για την περίπτωση συμβασιούχων που εργάζονταν στο δήμο Συκιωνίων Κορινθίας και σε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών που λειτουργούσε σε δήμο, οι οποίοι είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας τη μετατροπή των συμβάσεων τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου, με το αιτιολογικό της κάλυψης πάγιων και διαρκών αναγκών. Τα πρωτοβάθμια δικαστήρια δικαίωσαν τους συμβασιούχους, όμως οι δήμοι είχαν διαφορετική άποψη και το θέμα έφτασε στον Αρειο Πάγο, όπου και εκεί υπάρχει διασταση απόψεων μεταξύ του εισαγγελέα Δημήτρη Λινού που πρότεινε να απορριφθούν οι αναιρέσεις των δήμων και του εισηγητή Αρεοπαγίτης Δημήτρης Λοβέρδος τάχθηκε με τις απόψεις τους. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις του.

    Σήμερα, στάση εργασίας από τις 12 ως τις 2 μετά το μεσημέρι, πραγματοποίησαν και οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αττικής, ενώ από τις 9 έως τη μία το μεσημέρι, απείργησαν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ.

    Την "σκυτάλη" των κινητοποιήσεων παίρνουν αύριο Παρασκευή οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ οι οποίοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία διεκδικώντας μισθολογικές αυξήσεις άνω του πληθωρισμού για το 2006.

    [06] Κοινωνία

    Έφοδος αστυνομικών στη Σχοινούσα

    Αρχαϊκός ναός σε... βίλα

    13/4/2006 6:07:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/4/2006 7:28:05 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Ένας ολόκληρος ναός και πολλά αρχαία αντικείμενα ιδιαίτερα υψηλής αρχαιολογικής και οικονομικής αξίας, ανακαλύφθηκαν από αστυνομικούς στη Σχοινούσα των Κυκλάδων. Συγκεκριμένα, κατά την έφοδο των αστυνομικών της Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας της Ασφάλειας Αττικής σε πολυτελή βίλα Ελληνίδας εφοπλίστριας η οποία μένει μόνιμα στο Λονδίνο, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν χιλιάδες αρχαία αντικείμενα αιγυπτιακής, βυζαντινής και προϊστορικής εποχής, αλλά και ένας τεμαχισμένος αρχαϊκός ναός μέσα σε κοντέινερ. Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, για το θέμα έχουν επιληφθεί η ΚΑ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και η Εφορεία Αρχαιοπωλείων και Ιδιωτικών Αρχαιολογικών Συλλογών, ενώ αρχαιολόγοι καταγράφουν τα αντικείμενα κατά κατηγορία και εξετάζουν όσα εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί αρχαιοτήτων. Σύμφωνα με κύκλους της αστυνομίας, η Ασφάλεια, που θα προβεί αργότερα σε ανακοινώσεις για το θέμα, βρίσκεται στα ίχνη διεθνούς κυκλώματος αρχαιοκαπήλων.

    [07] Κοινωνία

    Στον Εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη

    Παραδόθηκε το πόρισμα για Τσαλικίδη

    13/4/2006 5:25:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/4/2006 5:55:18 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Νέα διάσταση στην υπόθεση των υποκλοπών δίνει το προσωρινό πόρισμα των εμπειρογνωμόνων που είχε ορίσει η οικογένεια του Κώστα Τσαλικίδη, για την εξέταση των σημειώσεων στα δύο τετράδια του, και το οποίο παρέδωσαν σήμερα μέσω του δικηγόρου τους, Θεμιστοκλή Σοφού στον Εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη καθώς και στην Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο Τσαλικίδης θεωρείται ο άνθρωπος που ανακάλυψε τα στοιχεία για την ύπαρξη κοριού στο σύστημα της Vodafone και αυτό εντελώς τυχαία, μέσα στο πλαίσιο των καθηκόντων του για την αναβάθμιση του δικτύου της. Οι εμπειρογνώμονες, ισχυρίζονται επίσης ότι τα παρακολουθούμενα κινητά καθώς και τα κινητά σκιές ήταν πολύ περισσότερα, από αυτά που αρχικά έχουν γίνει γνωστά. Γι αυτό το λόγο αναφέρουν έγινε και η υπερφόρτωση του δικτύου, με αποτέλεσμα να ανακαλυφθεί η υπόθεση. Παράλληλα ζητούν άδεια από τον Εισαγγελέα, να ελέγξουν τα e-mail του Κώστα Τσαλικίδη, αλλά και το περιεχόμενο του σκληρού δίσκου από τον υπολογιστή του στην εταιρία, τα οποία παραδόθηκαν από τη Vodafone. Ο κ. Διώτης θα εξετάσει τις επόμενες ημέρες το πόρισμα αυτό και στη συνέχεια αναμένεται να καλέσει μάρτυρες τεχνικούς και υπαλλήλους της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.

    [08] Κοινωνία

    Το Πυροσβεστικό Σώμα

    Σε ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

    13/4/2006 2:50:00 μμ

    Σε πλήρη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει τις δασικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, είναι το Πυροσβεστικό Σώμα. Ο σχεδιασμός των μέτρων της αντιπυρικής περιόδου, που ξεκινά την 1η Ιουνίου, αναπτύχθηκε σε σημερινή σύσκεψη στο Αρχηγείο του Σώματος, όπου παραβρέθηκαν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας και εκπρόσωποι των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων. Τόσο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης όσο και η ηγεσία του πυροσβεστικού Σώματος τόνισαν ότι το φετινό καλοκαίρι προβλέπεται δύσκολο, καθώς σημειώθηκαν πολλές βροχές και η βλάστηση θα είναι πυκνή, γεγονός που ευνοεί τη διάδοση των πυρκαγιών. Επίσης, ξεκίνησε και η διαδικασία πρόσληψης 5.500 εποχικών πυροσβεστών, η σύμβαση των οποίων θα ξεκινά από 1ης Ιουνίου. Ο κ. Πολύδωρας τόνισε ότι το πρώτο ζητούμενο για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών είναι ο συντονισμός και το σχέδιο των δυνάμεων συνοψίζεται σε τρία βασικά πράγματα: ανάπτυξη δυνάμεων κατά περιοχή, φύλαξη των δασών και των επικίνδυνων περιοχών και ετοιμότητα στο μέγιστο βαθμό των εναέριων μέσων. Σε αυτά, προστίθεται και η προώθηση του εθελοντισμού για τον οποίο θα γίνουν ειδικές εκδηλώσεις τον Μάιο.

    [09] Κοινωνία

    Κατάληψη του κτηρίου

    Επεισόδια στο Πάντειο

    13/4/2006 6:34:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/4/2006 7:07:34 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Ένταση επικρατεί από το πρωί στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11 το πρωί όταν ομάδα φοιτητών που φέρονται ότι ανήκουν στον αναρχικό χώρο συνέλαβαν έναν πρωτοετή φοιτητή, ο οποίος , όπως λένε, είναι μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης και είχε πάνω του ένα πιστόλι κρότου-λάμψης και ένα εκτόξευσης φωτοβολίδων. Αμέσως μετά προχώρησαν σε κατάληψη της Πρυτανείας της σχολής, κρατώντας όμηρο τον φοιτητή, ενώ παρέδωσαν τα δυο πιστόλια στον Πρύτανη, ο οποίος τα πήγε στο αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας. Γύρω στις 5 το απόγευμα σύμφωνα με όσα με την Αστυνομία περίπου 50 μέλη της "Χρυσής Αυγής" έκαναν επίθεση και συνεπλάκησαν με τους καταληψίες με αποτέλεσμα τρεις από αυτούς να τραυματίσουν με μαχαίρι, και να μεταφερθούν σε νοσοκομείο.

    Στη συνέχεια οι επιτιθέμενοι αποχώρησαν ενώ οι καταληψίες έστησαν οδοφράγματα έξω από το Πάντειο άναψαν φωτιές και κατά διαστήματα πετούσαν βόμβες μολότοφ.

    Περιμετρικά του Ιδρύματος βρίσκονται έξι διμοιρίες ΜΑΤ για να προλάβουν τυχόν επέκταση των επεισοδίων επειδή νωρίτερα υπήρχε πληροφορία ότι επρόκειτο να μεταβούν εκεί άλλα περίπου 100 μέλη της "Χρυσής Αυγής".

    Από το μεσημέρι, γίνονται διαπραγματεύσεις από τις Πρυτανικές Αρχές προκειμένου να λήξει το επεισόδιο και η κατάληψη.

    [10] Κοινωνία

    Αρνείται ότι ήθελε να σκοτώσει τη γυναίκα του

    Προφυλακιστέος ο βοσκός

    13/4/2006 6:02:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στην 15η Τακτική Ανακρίτρια ο 40χρονος κτηνοτρόφος Ιωάννης Αγγελόπουλος, ο οποίος το περασμένο Σάββατο ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την σύντροφο του Ολυμπία Μαρίνη 31 ετών. Ο 40χρονος απολογήθηκε για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης κατοχής κυνηγετικού όπλου και πυρομαχικών. Σύμφωνα με τον συνήγορο του, ο κτηνοτρόφος αρνείται ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει την σύντροφο του, μητέρα των δύο ανήλικων παιδιών του και υποστηρίζει ότι την χτύπησε γιατί πίστευε ότι τον απατούσε.

    [11] Κοινωνία

    Για πιθανή αντικατάσταση των πλευρικών αερόσακων

    Ανακαλούνται Suzuki Swift 1.3

    13/4/2006 5:53:00 μμ

    Στην ανάκληση επιβατικών αυτοκινήτων μοντέλο Swift 1.3 προχώρησε η Suzuki, για έλεγχο και πιθανή αντικατάσταση των πλευρικών αερόσακων. Η ανάκληση αφορά 887 οχήματα, με κινητήρα ΜΙ3, 1.300 κυβικών και εύρος πλαισίων από TSMMZA11S00163570 έως TSMMZAMS00192021 (3D) και από TSMMZC11S00163541 έως TSMMZC11S00192008 (5D). Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, των οποίων τα στοιχεία βρίσκονται στην κατοχή της εταιρίας Σφακιανάκης ΑΕΒΕ, έχουν ενημερωθεί ήδη εγγράφως, ώστε με την άφιξη των ανταλλακτικών στις 17 Απριλίου 2006, να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της εταιρείας, για να γίνει ο έλεγχος και η πιθανή αντικατάσταση των πλευρικών αερόσακων, χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση.

    [12] Κόσμος

    8μηνη φυλάκιση για ανυπακοή

    Ένοχος ο Βρετανός υποσμηναγός

    13/4/2006 4:30:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Ένοχος για πέντε κατηγορίες, που αφορούν ανυπακοή σε διαταγές, κρίθηκε από στρατοδικείο του Άλντερσοτ ο Βρετανός υποσμηναγός Μάλκομ Κένταλ Σμιθ, που αρνήθηκε το 2005 να πάει στο Ιράκ υποστηρίζοντας πως ο πόλεμος αυτός ήταν έγκλημα. Ο 37χρονος γιατρός της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) καταδικάστηκε σε 8μηνη κάθειρξη, απομάκρυνση από το Σώμα και χρηματικό πρόστιμο 20.000 λιρών, καθώς ο δικαστής αποφάνθηκε πως η βρετανική παρουσία στο Ιράκ είναι νόμιμη και κάλεσε τους πέντε αξιωματικούς που αποτελούσαν το σώμα των ενόρκων να αγνοήσουν τα επιχειρήματα του αξιωματικού. Ο Κένταλ Σμιθ υποστήριξε ότι οι πράξεις του ήταν δικαιολογημένες, γιατί, όπως είπε, η ανάμειξη του Ηνωμένου Βασιλείου στον πόλεμο ήταν παράνομη.

    Ο 37χρονος, που έχει τη βρετανική και τη νεοζηλανδική υπηκοότητα, υπηρέτησε δύο φορές στο Ιράκ, προτού αρνηθεί να προσέλθει στην εκπαίδευση για την μετάθεσή του στη Βασόρα, τον Ιούνιο του περασμένου έτους.

    Η δίκη του άρχισε την Τρίτη και ο καταδικασθείς δήλωσε αθώος, ενώ την Τετάρτη υποστήριξε ότι έχει αποδείξεις πως "οι Αμερικανοί συμπεριφέρονται όπως η ναζιστική Γερμανία με αυτά που κάνουν στον Περσικό Κόλπο".

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    The Guardian: RAF doctor jailed over Iraq refusal

    [13] Κόσμος

    Αναμένεται να ζητήσει καταμέτρηση 1 εκατ. ψήφων

    Ανυποχώρητος ο Μπερλουσκόνι

    13/4/2006 12:01:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/4/2006 1:09:03 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters - ΑΠΕ

    Ενώ ο Ρομάνο Πρόντι γιορτάζει τη νίκη του στις ιταλικές εκλογές, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι εξακολουθεί να μην παραδέχεται την ήττα του, με τη διαφορά των δύο συνασπισμών να είναι μόλις 25.000 ψήφοι. Εκπρόσωπός του "καβαλιέρε" τόνισε πως ο Μπερλουσκόνι δεν θέλει να επιρρίψει σε κανέναν ευθύνες, αλλά θέλει να εξεταστούν όλες οι παρατυπίες που τυχόν έχουν γίνει. Μάλιστα, η ιταλική τηλεόραση ανακοίνωσε ότι ο Μπερλουσκόνι πρόκειται να ζητήσει την εκ νέου καταμέτρηση 1.000.000 αμφισβητούμενων ψηφοδελτίων. "Μπερλουσκόνι, σταμάτα να δηλητηριάζεις την Ιταλία και να ακυρώνεις την ψήφο των Ιταλών", τόνισε ο Πιέρο Φασίνο, ηγέτης του κόμματος των Δημοκρατών της Αριστεράς απευθυνόμενος στον Ιταλό πρωθυπουργό. "Νομίζετε ότι θα απαλλαγείτε από εμένα;", δήλωσε χαρακτηριστικά προς τους δημοσιογράφους ο Μπερλουσκόνι, μετά τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη με τον Ιταλό πρόεδρο, Κάρλο Αντζέλιο Τσιάμπι. Σημειώνεται ότι εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Ρομάνο Πρόντι θα δώσει ο νέος πρόεδρος της Ιταλίας, που θα εκλεγεί σε ένα μήνα.

    "Επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια"

    Σύμφωνα και με δημοσίευμα της "Κοριέρε ντελα Σέρα", ο "καβαλιέρε" εξετάζει το ενδεχόμενο να εκδώσει διάταγμα και να ζητήσει την μερική επανακαταμέτρηση έως και 1 εκατ. ψηφοδελτίων των εκλογών της 9ης και 10ης Απριλίου.

    "Σε αυτή τη φάση, είναι δύσκολο να μην φοβόμαστε την επανάληψη του φαινομένου της Φλόριντα αλά ιταλικά, καθώς πρόκειται για μία μακρά, αποσταθεροποιητική αναμέτρηση για την εγκυρότητα περισσοτέρων του ενός εκατομμυρίου ψήφων", σημειώνει η ιταλική εφημερίδα, αναφερόμενη στην αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2000, ανάμεσα στον Τζορτζ Μπους και τον Αλ Γκορ.

    "Το μόνο πράγμα που μπορούμε να δούμε σε μια τέτοια περίπτωση είναι ότι δεν θα υπάρξει μια τελική συμφωνημένη κατάληξη", σημειώνει η εφημερίδα.

    Από την πλευρά του, ο Ρομάνο Πρόντι καταδίκασε τις προσπάθειες του Μπερλουσκόνι για την ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος και οι εταίροι του στην κεντροαριστερό συνασπισμό κατέκριναν τον "καβαλιέρε" ότι παίζει επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια.

    Με βάση τον ιταλικό εκλογικό νόμο, μόνο λίγες ψήφοι μπορούν να επανεξεταστούν μετά την εκλογική αναμέτρηση, αλλά οι εφημερίδες γράφουν ότι ο Μπερλουσκόνι μπορεί να εκμεταλλευτεί τις εξουσίες του ως απερχόμενος πρωθυπουργός για να εκδώσει διάταγμα, με το οποίο να διευρύνει το ποσοστό των προς επανακαταμέτρηση ψηφοδελτίων.

    Τα αμφισβητούμενα από την κεντρική εφορευτική επιτροπή ψηφοδέλτια για τη Βουλή δεν ξεπερνούν τις 43.000 και η επανεξέτασή τους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως αύριο. Σύμφωνα πάντως με τις εφημερίδες, δεν φαίνεται ότι η επανεξέταση αυτών των ψηφοδελτίων θα αλλάξει το αποτέλεσμα των εκλογών.

    Όπως γράφει η "Κοριέρε ντελα Σέρα", στην περιοχή του Βένετο, μετά την επανεξέταση των αμφισβητούμενων ψηφοδελτίων, μόνο 20 κατακυρώθηκαν υπέρ του Μπερλουσκόνι. Αντίθετα, στο Μιλάνο και την Νάπολι, η Αριστερά κέρδισε περισσότερες ψήφους από τη δεξιά στην επανεξέταση των αμφισβητούμενων ψηφοδελτίων.

    Επίσης, η "Ρεπούμπλικα" γράφει ότι στην περιοχή του Λάτσιο, 29 αμφισβητούμενα ψηφοδέλτια κατακυρώθηκαν στην κεντροδεξιά και 19 στην κεντροαριστερά.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    Corriere della Sera: "Tanti brogli, il risultato deve cambiare"

    La Repubblica: Berlusconi: "Brogli a non finire". Prodi: "Basta, deve andare a casa"

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τον Μάιο η εντολή στον Πρόντι

    [14] Μ. Ανατολή

    Επαφές Μπαραντέι για τα πυρηνικά

    Αμετάπειστη η Τεχεράνη

    13/4/2006 4:05:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/4/2006 7:07:26 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    "Ναυάγησε" ο πρώτος γύρος συνομιλιών που είχε στο Ιράν την Πέμπτη ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Τεχεράνη. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το Ιράν συνεχίζει να απορρίπτει το αίτημα της IAEA για διακοπή των διαδικασιών εμπλουτισμού ουρανίου. Ο κ. Μπαραντέι τόνισε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ακόμη αν το Ιράν έχει εμπλουτίσει ουράνιο σε ποσοστό 3,5%, όπως το ίδιο ισχυρίζεται. "Οι επιθεωρητές μας έλαβαν δείγματα και θα υποβάλουν αναφορά στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΙΑΕΑ", είπε χαρακτηριστικά. Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο αντιπρόεδρος της χώρας και επικεφαλής της ιρανικής υπηρεσίας ατομικής ενέργειας, Γκολάμ Ρεζά Αγκαζαντέχ, διευκρίνισε πως στη συνάντηση με τον κ. Μπαραντέι επανεξετάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις και συζητήθηκε η έκθεση που θα παρουσιάσει ο επικεφαλής της ΙΑΕΑ. "Οι συζητήσεις ήταν σοβαρές και εκφράσαμε παράλληλα τα παράπονά μας για την προσέγγιση της ΙΑΕΑ απέναντι στο Ιράν", πρόσθεσε ο κ. Αγκαζαντέχ. Το βλέμμα στρέφεται τώρα στη συνάντηση που θα έχει αργότερα σήμερα ο κ. Μπαραντέι με τον επικεφαλής των Ιρανών διαπραγματευτών, Αλί Λαριτζανί.

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας "καλούν" οι ΗΠΑ

    Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ ζήτησαν να ληφθούν "επιπλέον μέτρα" από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά του Ιράν, χωρίς, ωστόσο, να αναφερθούν σαφώς σε κυρώσεις.

    "Έφτασε η ώρα για να λάβει το Συμβούλιο Ασφαλείας συμπληρωματικά μέτρα στον τομέα της διπλωματίας εάν το Ιράν συνεχίσει να πορεύεται στην οδό που έχει χαράξει", τόνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σκοτ Μακ Λίλαν. Παράλληλα, ο κ. Μακ Λίλαν εξέφρασε την ανησυχία των ΗΠΑ και των συμμάχων της και επεσήμανε ότι με τον εμπλουτισμό ουρανίου η Τεχεράνη απομονώνεται από τη διεθνή κοινότητα.

    Από την πλευρά της, η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα αποστείλει τον βοηθό Υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο σε θέματα ελέγχου εξοπλισμών, στο Ιράν και τη Ρωσία από την Παρασκευή, ώστε να εκτονωθεί η κρίση.

    Σημειώνεται, πως το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει δώσει στο Ιράν προθεσμία μέχρι τις 28 Απριλίου για να συμμορφωθεί με το αίτημα της ΙΑΕΑ για "πάγωμα" των πυρηνικών δραστηριοτήτων. Επίσης, στα τέλη του μήνα, ο κ. Μπαραντέι αναμένεται να υποβάλει στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στα 35 κράτη μέλη της ΙΑΕΑ την τελευταία έκθεσή του για τον ιρανικό πυρηνικό φάκελο.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    Reuters: Iran ignores calls to halt atomic work

    Die Welt: Iran: Ahmadi-Nedschad halt an Urananreicherung fest

    Al Jazeera: ElBaradei wants talks on Iran resumed

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στην Τεχεράνη ο Ελ Μπαραντέι

    [15] Οικονομία

    Ανοικτά 9:00 με 21:00 μέχρι την Μ. Πέμπτη

    Εορταστικό ωράριο στα μαγαζιά

    13/4/2006 5:22:00 μμ

    Το Πάσχα είναι προ των πυλών και σε ισχύ τίθεται από σήμερα το εορταστικό ωράριο στα καταστήματα, που θα είναι ανοικτά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ έως και τη Μεγάλη Πέμπτη. Την Μεγάλη Παρασκευή (21 Απριλίου) τα καταστήματα θα λειτουργήσουν 1 το μεσημέρι με 7 το απόγευμα και το Μεγάλο Σάββατο 9 το πρωί με 4 το απόγευμα, ενώ θα παραμείνουν κλειστά την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα 24 Απριλίου. Από την Τρίτη 25 Απρίλιου θα ισχύσει το κανονικό ωράριο. Οι έλεγχοι του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι συνεχείς και ενδελεχείς, ώστε να αποφευχθούν κρούσματα κερδοσκοπίας και να εξασφαλισθεί η προστασία των καταναλωτών και η ποιότητα των προϊόντων, ενώ το ΙΝΚΑ συνιστά στο κοινό να είναι συγκρατημένο στις αγορές του και να αποφύγει την υπερχρέωση πιστωτικών καρτών. Ήδη, η κίνηση στην αγορά είναι αυξημένη, καθώς πολλοί σπεύδουν είτε για να προμηθευτούν τα απαραίτητα, είτε για να κάνουν έρευνα αγοράς.

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στον Ορφανό για το γήπεδο

    13/4/2006 3:41:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Λίγες μέρες πριν την προγραμματισμένη συνέντυεξη Τύπου του προέδρου της ΑΕΚ, Ντέμη Νικολαϊδη για το θέμα του γηπέδου, ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Ανδρέας Ανατολιωτάκης και ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, Νίκος Αδαμόπουλος συνατήθηκε με τον υφυπουργό Πολιτισμού, αρμόδιο για θέματα αθλητισμού, Γιώργο Ορφανό. Αφού απρατέθηκαν οι απόψεις των δύο πλευρών για το θέμα ο κ. Αδαμόπουλος δήλωσε: "Είπαμε στον υπουργό τις απόψεις μας για το γήπεδο. Σύμφωνα μ΄αυτό, προβλέπεται η κατασκευή γηπέδου 32.000 θέσεων με σεβασμό στο περιβάλλον και στους πολίτες".

    [17] Μπάσκετ

    Δίνει "τά ρέστα του" για Πράγα

    13/4/2006 12:06:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Πανέτοιμος να κάνει την υπέρβαση αποκλείοντας την δις πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μακάμπι Τελ Αβίβ μέσα στη "Νόκια Αρίνα" είναι απόψε (21:00, Supersport 1) ο Ολυμπιακός, στο τρίτο και "φαρμακερό" αγώνα των προημιτελικών της Ευρωλίγκα. Το έργο των ερυθρόλευκων βέβαια στο Ισραήλ μόνο εύκολο δεν θα είναι, καθώς πέρα από την πανίσχυρη αντίπαλο, θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τους 10.000 φανατικούς οπαδούς, που αναμένεται να δημιουργήσουν μία κολασμένη ατμόσφαιρα για τα παιδιά του Πειραιά. Για τις δύο ομάδες που προέρχονται από ήττες στα πρωταθλήματα της χώρας τους, από την Μπνεϊ Χασχάρον και τον "αιώνιο", η αποψινή αναμέτρηση έχει το "χαρακτήρα ζωής η θανάτου", καθώς θα κρίνει το τρίτο εισιτήριο για το φαϊναλ φορ της Πράγας. Για τον τεχνικό του πειραϊκού συλλόγου, Γιόνας Καζλάουσκας, που δεν θέλησε να αποκαλύψει τα πλάνα του για το αποφασιστικό ματς, "κλειδί" για τη νίκη θα είναι ο έλεγχος των ριμπάουντ και ο ρυθμός του παιχνιδιού. Η αποψινή θα είναι η πέμπτη φετινή αναμέτρηση των δύο ομάδων και 15η συνολικά, με τις νίκες να είναι μοιρασμένες από εφτά. Απόψε εξάλου κληρώνει και το τελευταίο εισιτήριο του φαϊναλ φορ, στον τρίτο και τελευταίο ισπανικό "εμφύλιο" των προημιτελικών, μεταξύ Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης.

    Σχορτσιανίτης: "Ποιός δεν θέλει να πάει Πράγα";

    Μπορεί χθες ο εβραϊσμός και το Ισραήλ να γιόρταζε μία από τις μεγαλύτερες αργίες, το "Πεσάχ" (διάβαση) σε ανάμνηση της απελευθέρωσης τους από τους Αιγυπτίους και της διάβασης της Ερυθράς θάλασσας, από το οποίο προήλθε και το δικό μας Πάσχα, αλλά ο Ολυμπιακός απόψε είναι αποφασισμένος να κλείσει κάθε πέρασμα στη Μακάμπι προς το φαϊναλ φορ της Πράγας.

    Ο θηριώδης σέντερ των ερυθρολεύκων Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, που όπως και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του -εκτός από τον Ταϊους Έντνι-, δεν έχουν συμμετάσχει ποτέ σε φαϊναλ φορ, δήλωσε ότι αν και φαβορί είναι η Μακάμπι, η ομάδα του θα κάνει ό,τι μπορεί για να δώσει το παρών στην γιορτή του αθλήματος. "Έχουμε ξεχάσει ήδη το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και το μόνο που υπάρχει πλέον στο μυαλό μας είναι το παιχνίδι με την Μακάμπι" ξεκαθάρισε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, ο "baby Shaq" του Ολυμπιακού: "Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά αυτή τη στιγμή. Ξέρουμε τι μας περιμένει και τι πρέπει να κάνουμε στο Τελ Αβίβ.

    Το θέμα είναι τη στιγμή εκείνη να ήμαστε έτοιμοι σωματικά και ψυχολογικά για να κάνουμε το σωστό. Η Μακάμπι είναι το φαβορί για την πρόκριση, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν έχουμε άγχος. Βρισκόμαστε ένα βήμα από το φαϊναλ φορ της Πράγας και δεν υπάρχει κανένας παίκτης που να μην θέλει να είναι παρών στη γιορτή του μπάσκετ" τόνισε ο διεθνής σέντερ.

    "Πεινασμένοι" και για τρίτο τίτλο οι Ισραηλινοί

    Από την πλευρά των δις πρωταθλητών Ευρώπης, ο τεχνικός της Μακάμπι, Πίνι Γκέρσον δήλωσε... πεινασμένος για τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο, ώστε μετά να αποσυρθεί ευτυχισμένος. "Κάποιος που έχει να φάει για έξι ώρες, θα πεινάσει ξανά κι εμείς έχουμε να κατακτήσουμε τον τίτλο της Ευρωλίγκα εδώ και έναν χρόνο, επομένως πεινάμε" είπε ανάμεσα σε άλλα ο Γκέρσον και πρόσθεσε: "Θα σηκώσω το τρίτο διαδοχικό τρόπαιο στην Ευρωλίγκα με την Μακάμπι και μετά αποσύρομαι" δήλωσε ο αρχιτέκτονας των επιτχυχιών της Μακάμπι και συμπλήρωσε ότι η ομάδα του έχει ωραίους τύπους και πρέπι να κερδίσουν με τον τρόπο τους.

    "Μπορούμε ήδη να αισθανθούμε την ατμόσφαιρα ενός μεγάλου αγώνα. Δεν γνωρίζω καμία ομάδα που να βρίσκεται έναν αγώνα πριν το φάιναλ φορ και να μην "καίγεται" για να εξασφαλίσει το εισιτήριο. Υπάρχει πίεση και για τις δύο ομάδες. Ολη τη σεζόν περιμέναμε να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα. Δεν μπορούσαμε να ζητήσουμε τίποτε περισσότερο από το να δώσουμε τον αποφασιστικό αγώνα στην έδρα μας. Αυτό θα δώσει ώθηση στους παίκτες μας. Τα δύο τελευταία χρόνια έχουμε βρεθεί σε αυτή την κατάσταση περισσότερες φορές από μία. Ο στόχος μας από την πρώτη ημέρα ήταν η πρόκριση στο φάιναλ φορ και ελπίζω πως θα τα καταφέρουμε. Δεν νομίζω πως θα δούμε ένα ποιοτικό παιχνίδι, αφού ως συνήθως σε τόσο κρίσιμες μάχες το επίπεδο πέφτει.

    Πιστεύω πως όλα θα κριθούν στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ελπίζω και πιστεύω πως η πιο έμπειρη ομάδα θα έχει την πιο εύκολη δουλειά στο τέλος. Μια ομάδα που έχει φιλοδοξία να είναι παρούσα σ΄ ένα φάιναλ φορ θα πρέπει να ξέρει να παίζει σε οποιοδήποτε ρυθμό. Πρέπει να ξέρουμε να παίξουμε γρήγορα, ακόμη και σ΄ έναν αγώνα με δικό μας σκορ τους 70 πόντους. Προετοιμάζω τους παίκτες να βγάλουν επιθετικότητα στο παρκέ, αλλά δεν έχουμε αυτόν τον παίκτη στην ομάδα μας που θα κάνει το βρόμικο φάουλ. Εν γένει, είμαστε ωραίοι τύποι και πρέπει να κερδίσουμε με τον τρόπο μας" τόνισε ο 55χρονος προπονητής

    Μοιρασμένες οι νίκες

    1976/77 Ολυμπιακός-Μακάμπι Τελ Αβίβ 74-90 1976/77 Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ολυμπιακός 101-75 1978/79 Ολυμπιακός-Μακάμπι Τελ Αβίβ 79-77 1978/79 Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ολυμπιακός 93-51 23/01/1997 Ολυμπιακός-Μακάμπι Τελ Αβίβ 69-60 20/02/1997 Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ολυμπιακός 82-78 23/10/1997 Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ολυμπιακός 73-87 18/12/1997 Ολυμπιακός-Μακάμπι Τελ Αβίβ 71-76 23/09/1999 Ολυμπιακός-Μακάμπι Τελ Αβίβ 65-63 04/11/1999 Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ολυμπιακός 54-65 15/11/2001 Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ολυμπιακός 78-73 07/02/2002 Ολυμπιακός-Μακάμπι Τελ Αβίβ 94-91 10/11/2005 Ολυμπιακός-Μακάμπι Τελ Αβίβ 83-78 05/01/2006 Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ολυμπιακός 101-95 04/04/2006 Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ολυμπιακός 87-78 06/04/2006 Ολυμπιακός-Μακάμπι Τελ Αβίβ 76-70

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ολυμπιακός: Με πίστη για πρόκριση

    [18] Μπάσκετ

    Αλβέρτης: "Συνεχίζουμε"

    13/4/2006 6:45:00 μμ

    Για τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα αλλά και για την επόμενη μέρα, μίλησε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Φραγκίσκος Αλβέρτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό (Sportime). Ο "Φράνκι" είπε μεταξύ άλλων, πως η επόμενη μέρα είναι πολύ δύσκολη στα "πράσινο στρατόπεδο", παράλληλα όμως τόνισε πως είναι μία άλλη μέρα και πως η ομάδα θα συνεχίσει. "Η επόμενη ημέρα είναι πάντα χειρότερη. Μετά το παιχνίδι δεν συνειδητοποιείς και πολλά πράγματα. Έχω μάθει να τα αφήνω στο παρελθόν. Δεν περίμενα να βγει έτσι η τελευταία φάση. Νόμιζα ότι είχα και λιγότερο χρόνο... Αυτά συμβαίνουν. Πάμε γι΄ άλλα" είπε χαρακτηριστικά ο "Φράνκι". Τόνισε πως ο στόχος πλέον είναι το Πρωτάθλημα, ενώ όσον αφορά την ήττα παραδέχτηκε πως έφταιγε το γεγονός πως η ομάδα δεν ξεκίνησε καλά και αναγκάστηκε να κυνηγάει την Ταού σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Παράλληλα ευχαρίστησε τον κόσμο για την αμέριστη συμπαράσταση του λέγοντας χαρακτηριστικά,"αυτό που μένει είναι ο κόσμος, που ήταν κάτι πολύ ξεχωριστό, αν σκεφτούμε ότι και στα τέσσερα παιχνίδια είχαμε 20.000 φιλάθλους στον πλευρό μας. Πιο πολύ λυπάμαι γι΄ αυτόν τον κόσμο, γιατί δε μπόρεσε να γευτεί την χαρά της πρόκρισης στο φάιναλ φορ". Όσον αφορά τον Ολυμπιακό και το παιχνίδι του με την Μακάμπι στον 3ο προημιτελικό, είπε πως η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας βρίσκεται σε άνοδο και μπορεί να χτυπήσει το παιχνίδι στα ίσια. "Δεν θα μιλήσω σαν Αλβέρτης, αλλά σαν άνθρωπος που ζει από το μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός είναι σε μεγάλη άνοδο, παίζει καλό μπάσκετ και το απέδειξε και στο πρώτο παιχνίδι, αλλά και στο μεταξύ μας ματς, άσχετα από τη διαφορά που ήρθε στο τέλος. Έχει τις δυνατότητες να χτυπήσει το ματς στα ίσα. Δεν θέλω να το παίξω υπεράνω. Νομίζω ότι θα γίνει ένα πολύ δυνατό παιχνίδι και θα είναι ένα καλό ντέρμπι" είπε χαρακτηριστικό ο αρχηγός του Παναθηναϊκού.

    Ανακοίνωση-στήριξη της ΚΑΕ

    Ανακοίνωση στην οποία υπόσχονται πως θα συνεχίσουν να στηρίζουν με την ίδια αφοσίωση την ανδρική ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, εξέδωσαν σήμερα οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι. Αρχικά η "πράσινοι" ΚΑΕ ευχαριστεί τον κόσμο για την θερμή και έμπρακτη συμπαράσταση της και τόνισε πως όλοι η ομάδα θα συνεχίσει την πορεία της για να χαρίσει και άλλους τίτλους στο κόσμο του.

    Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:

    "Η διοίκηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ευχαριστεί τους φιλάθλους της ομάδας για την θερμή και έμπρακτη συμπαράσταση τους στην προσπάθεια για την επίτευξη των φετινών στόχων. Χάθηκε μία μάχη, αλλά ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει αταλάντευτα την πορεία του για να χαρίσει και άλλους τίτλους στον κόσμο του. Διαβεβαιώνουμε τους φίλους της ομάδας ότι ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει την πορεία του και ότι ο προπονητής, οι αθλητές και η διοίκηση δεν θα φεισθούμε προσπαθειών, κόπων και εξόδων για να καμαρώσουμε τον Παναθηναϊκό μας όπως του αξίζει και επιθυμούν οι φίλοι του".

    [19] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Τραυματίστηκε ξανά ο Κάμπελ

    13/4/2006 2:18:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Επειγόντως... ευχέλαιο πρέπει να κάνει ο διεθνής άσος της Άρσεναλ, Σολ Κάμπελ. Ο άσος των "κανονιών" μετά από δίμηνη απουσία από τα γήπεδα, λόγω τραυματισμού, επέστρεψε χθες στο 1-1 της ομάδας του με την Πόρτσμουθ για την Πρέμιερ Λίγκ. Όμως λίγο μετά το δεύτερο ημίχρονο, ο άσος των "Πομπεϊς" από το Ζιμπάμπουε, Μπένζαμίν Μουαρουβάρι, τον χτύπησε ακούσια με τον αγκώνα του στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον Κάμπελ σοβαρά στη μύτη, και να του προκαλέσει παράλληλα ένα αρκετά βαθύ σχίσιμο πάνω από το δεξί του μάτι.

    [20] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Πωλείται όπως είναι... αποκλεισμένη

    13/4/2006 1:47:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Έτοιμος να πουλήσει το πακέτο των μετοχών του δήλωσε ο εδώ και 11 χρόνια ιδιοκτήτης της Ίντερ, Μάσιμο Μοράτι, φανερά απογοητευμένος από τον αποκλεισμό των «νερατζούρι» από το Τσάμπιονς Λίγκ. "Οι αποτυχίες της ομάδας είναι αλήθεια ότι μ έχουν απογοητεύσει και είμαι έτοιμος να πουλήσω τις μετοχές μου στον κατάλληλο αγοραστή", δήλωσε ο Μοράτι και συμπλήρωσε: "Προσπαθώ να είμαι ρεαλιστής. Ίσως ένας νέος ιδιοκτήτης καταφέρει αυτό που δεν κατάφερα εγώ" τόνισε ο κ. Μοράτι.

    Υποψήφιος και ο Αρμάνι

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις η ιταλική ομάδα του Μιλάνου κοστολογείται περίπου αυτή τη στιγμή περίπου 350-400 εκατομμύρια ευρώ και ήδη έχουν βρεθεί πέντε υποψήφιοι που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά της.

    Πρόκειται για τον πρόεδρο της κολοσσιαίας ιταλικής εταιρείας παραγωγής ελαστικών Pirelli, πρώην χορηγό της Ίντερ και επιστήθιο φίλο του Μοράτι, Μάρκο Τρονκέτα Πρόβερα, τον ιδιοκτήτη της εταιρείας οπτικών Luxottica, Λεονάρντο Ντελ Βέκιο, τον διάσημο Ιταλό σχεδιαστή Τζόρτζιο Αρμάνι, τον διευθύνοντα σύμβουλο του ιταλικού ομίλου PRADA, Πατρίτσιο Μπερτέλι και τους ιδιοκτήτες της γνωστής βιομηχανίας ρούχων "Benetton", τα αδέλφια Λουτσιάνο και Κάρλο Μπένετον.

    [21] Υγεία

    Πρωτοποριακή επέμβαση σε 12χρονο κορίτσι

    Νέοι ορίζοντες στην καρδιοχειρουργική

    13/4/2006 3:53:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/4/2006 4:31:59 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: Reuters, Mayo Clinic, BBC, Healthlink-Medical College of Wisconsin, NET

    Νέα δεδομένα και καινούργιους δρόμους στην καρδιοχειρουργική εκτιμάται ότι ανοίγει η πρωτοποριακή επέμβαση καρδιάς, στην οποία υποβλήθηκε ένα 12χρονο κοριτσάκι από τη Βρετανία. Η μικρή Χάνα Κλαρκ ήδη από την ηλικία των δύο ετών είχε αρχίσει να αντιμετωπίζει προβλήματα με την καρδιά της καθώς κρίθηκε ελαττωματική λόγω μυοκαρδιοπάθειας. Οι γιατροί, με επικεφαλής το διεθνούς φήμης καρδιοχειρουργό, Σερ Μάγκντι Γιακούμπ, έκριναν ότι πρέπει να υποβληθεί σε μια ειδικής μορφής μεταμόσχευση γνωστή ως "piggyback", κατά την οποία το μόσχευμα τοποθετείται στην αριστερή πλευρά του ασθενούς και λειτουργεί παράλληλα με την ασθενική καρδιά, προκειμένου να την "ξεκουράσει". Όμως, δέκα χρόνια μετά, ο οργανισμός της Χάνα άρχισε να αντιδρά αρνητικά στη φαρμακευτική αγωγή, που της χορηγούνταν για να μην απορρίψει το μόσχευμα. Τότε, ο Σερ Γιακούμπ έκρινε ότι ο μόνος τρόπος, για να συνεχίσει να ζει κανονικά το κοριτσάκι, ήταν να της αφαιρεθεί το μόσχευμα, και να ζήσει στο μεταξύ με τη δική της καρδιά, εφόσον είχε πλέον θεραπευτεί και είχε διανύσει μία σημαντική περίοδο ανάπαυσης.

    Πρώτη στα παγκόσμια ιατρικά χρονικά

    Η επέμβαση έγινε στο Great Ormond Street Hospital for Children, στο Λονδίνο, οι γιατροί του οποίου δήλωσαν ότι η καρδιά της μικρής λειτουργεί κανονικά και εκτιμούν ότι πρόκειται για την πρώτη φορά παγκοσμίως, που πραγματοποιείται μια τέτοιου είδους μεταμόσχευση σε καρδιά.

    Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η επέμβαση αυτή αποτελεί μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη στη θεραπεία όσων πάσχουν από μυοκαρδιοπάθεια, καθώς φαίνεται ότι η "κουρασμένη" καρδιά του ασθενούς μπορεί να ξαναλειτουργήσει στο μέλλον, μετά από μία περίοδο ανάπαυσης.

    Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η σύγχρονη αντιμετώπιση ανάλογων προβλημάτων, είναι να τοποθετούν προσωρινά στους ασθενείς, αντί για μόσχευμα, μία συσκευή, που θα αφαιρείται μερικούς μήνες μετά, και εφόσον η καρδιά θα έχει "ξεκουραστεί". Όμως, αυτή η δυνατότητα δεν υπήρχε όταν η μικρή Χάνα υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση.

    Σήμερα, η 12χρονη μικρή ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και χωρίς το βάσανο της δυνατής φαρμακευτικής αγωγής, που πλέον δεν της χορηγείται, και δηλώνει ότι αυτό που περιμένει πώς και πώς είναι να γυρίσει στο σχολείο της μετά τις διακοπές του Πάσχα.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, η ίδια μέθοδος μεταμόσχευσης έχει ακολουθηθεί και σε άλλες περιπτώσεις, όπως σε αυτή μιας 32χρονης μητέρας από τις ΗΠΑ, η οποία μετά την εγκυμοσύνη της, παρουσίασε σοβαρές επιπλοκές στο ήπαρ. Όταν οι γιατροί τής τοποθέτησαν, παράλληλα με το δικό της, το συκώτι ενός 17χρονου δότη, ο οργανισμός της μπόρεσε να ανακάμψει και το μόσχευμα αφαιρέθηκε μετά από μία μόλις εβδομάδα. Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς της γυναίκας, παγκοσμίως, έχουν γίνει περίπου 50 τέτοιου είδους μεταμοσχεύσεις στο ήπαρ.

    Σχετικά Links:

    Great Ormond Street Hospital for Children

    [22] Ζωής ...σΤάσεις

    Ξεκινά ρεάλιτι για ιερείς

    "Το Θεό ή το Κορίτσι;"

    13/4/2006 1:31:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/4/2006 2:35:02 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Από το πρώτο ρεάλιτι σόου, που έκανε την εμφάνισή του στην ολλανδική τηλεόραση με το γνωστό τίτλο "Big Brother", το 1999, μέχρι σήμερα έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι της τηλεόρασης. Επτά χρόνια μετά, τα κανάλια ανά τον κόσμο είχαν κατά καιρούς διάφορες πρωτότυπες ιδέες για να προσελκύσουν το τηλεοπτικό κοινό. Έτσι, έχουμε δει ρεάλιτι σε επικίνδυνα και αφιλόξενα ερημικά νησιά, ρεάλιτι για υπέρβαρους, που θέλουν να βελτιώσουν την εμφάνισή τους, εκπομπές για την ανάδειξη νέων ταλέντων στο τραγούδι και την ηθοποιία αλλά και εκπομπές, όπου σύζυγοι ανταλλάσσουν σπίτια και ζουν με μια ξένη οικογένεια. Η νέα ιδέα στο χώρο των ρεάλιτι έρχεται αυτή τη φορά από τις ΗΠΑ και το κανάλι Α&Ε. Πρόκειται για μία εκπομπή με τίτλο "Το Θεό ή το Κορίτσι", στην οποία πρωταγωνιστές θα είναι τέσσερις άντρες, που θέλουν να γίνουν ιερείς. Στόχος είναι να καταφέρουν-ή να μην καταφέρουν-να περάσουν τις δοκιμασίες στις οποίες θα υποβληθούν προκειμένου να διαπιστώσουν εάν είναι "φτιαγμένοι" για να γίνουν παπάδες.

    Όλα θα ξεκινήσουν την Κυριακή 16 Απριλίου, ημέρα του Πάσχα των Καθολικών, οπότε και θα προβληθεί το πρώτο επεισόδιο της εκπομπής. Από την ημέρα αυτή, οι τέσσερις νεαροί θα κληθούν να δουν εάν προτιμούν τις εγκόσμιες απολαύσεις ή εάν ο προορισμός τους είναι πολύ ανώτερος.

    Θα πρέπει, εν ολίγοις, να αποφασίσουν εάν θα γίνουν ιερείς ή εάν θα επιλέξουν να βρουν την αγάπη δίπλα σε μία κοπέλα με την οποία θα φτιάξουν οικογένεια.

    Η τηλεοπτική κάμερα θα βρίσκεται αδιάκριτα δίπλα στους νέους και θα καταγράφει κάθε δύσκολη συναισθηματική στιγμή τους και κάθε δίλημμά τους, στην προσπάθειά τους να αποφασίσουν ποιο δρόμο θα ακολουθήσουν.

    Σχετικά Links:

    God or the Girl

    [23] Ζωής ...σΤάσεις

    Στη Λεωφόρο της Δόξας ο Γουίνι το Αρκουδάκι

    13/4/2006 12:09:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Χρειάστηκε να περιμένει πολύ περισσότερο από άλλους σταρ του Χόλιγουντ μέχρι να καταξιωθεί αποκτώντας το δικό του αστέρι στη διάσημη Λεωφόρο της Δόξας. Ο λόγος για το συμπαθέστατο καρτούν και ένα από τα αγαπημένα της Αμερικής, Γουίνι το Αρκουδάκι, που στις 12 Απριλίου, δέχθηκε την ανώτατη τιμητική διάκριση στην πρωτεύουσα του αμερικανικού κινηματογράφου. Η εντυπωσιακή τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία μικρών και μεγάλων δεκάδων ενθουσιασμένων θαυμαστών του και υπό τους ήχους της μελωδίας των ταινιών του, ενώ η διάκριση συνέπεσε με τη χρονιά, που το γλυκό αρκουδάκι, γιορτάζει-όσο και αν δεν του φαίνεται-τα 80 χρόνια του. Ο Γουίνι έκανε το ντεμπούτο του, την παραμονή των Χριστουγέννων του 1925, σε μία ιστορία, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα London Evening News. Έκτοτε, οι περιπέτειες του Γουίνι και πιστών των φίλων του, μεταφράστηκαν σε 40 γλώσσες και συντρόφευσαν πολλές γενιές.

    Λαμπρή καριέρα 80 ετών!

    Ο Γουίνι είναι ένας από τους δεκάδες άλλους ήρωες κόμικς, που κατά καιρούς απέκτησαν ένα άστρο στη διάσημη λεωφόρο. Μεταξύ αυτών, ο Μίκυ Μάους, ο Ντόναλντ Ντακ και η Χιονάτη.

    Γιατί, όμως, δίπλα στα αστέρια μεγάλων σταρ, με σάρκα και οστά, να βρίσκονται αστέρια χαρακτήρων από μελάνι;

    "Οι ήρωες των κόμικς είναι ένα σημαντικό μέρος της βιομηχανίας [του Χόλιγουντ]", εξηγεί ο επίτιμος δήμαρχος της πόλης, Τζόνι Γκραντ, για να προσθέσει ότι οι ταινίες κόμικς κάνουν πάντα χρυσές δουλειές, σε αντίθεση με ορισμένα έργα με ηθοποιούς, που δεν τα πηγαίνουν πάντα πολύ καλά.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2005 ο Γουίνι απέφερε στην εταιρεία Walt Disney 6 δις δολάρια, ένα νούμερο, που μόνο ο κλασικός Μίκυ Μάους έχει καταφέρει να ξεπεράσει.

    Σχετικά Links:

    Winnie the Pooh

    [24] Κοινωνία

    Ο δράστης πήρε 500.000 ευρώ

    Ληστεία σε Αγροτική στην Καλαμάτα

    13/4/2006 4:36:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ληστεία έγινε στις 09.40 το πρωί στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Καλαμάτα. Ο δράστης με την απειλή όπλου πήρε από τα ταμεία της τράπεζας, 500.000 ευρώ, χρήματα τα οποία είχαν μεταφερθεί την τράπεζα λίγη ώρα πριν, με χρηματαποστολή. Ο δράστης εξαφανίστηκε με μηχανή που οδηγούσε συνεργός του.

    [25] Κοινωνία

    Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

    Πορεία διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ

    13/4/2006 4:24:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Με τη συμμετοχή εργατών και σπουδαστών που πρόσκεινται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΜΕ, η κινητοποίηση έγινε ως διαμαρτυρία στην άρνηση της κυβέρνησης να δώσει ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και ως αντίδραση στη χθεσινή συμφωνία ΓΣΕΕ-εργοδοτών για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Η πορεία ξεκίνησε στις 12 από την πλατεία Κάνιγγος και κατέληξε στην Ομόνοια στη μία και είκοσι. Σε ολιγόλεπτη στάση της πορείας έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ στην οδό Ξενοφώντος οι διαδηλωτές έκαψαν λάστιχα και φώναξαν συνθήματα.

    ΠΑΜΕ και οι απολυμένοι της Νάουσας

    Πορεία διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ έγινε και τη Θεσσαλονίκη.

    Στην πορεία συμμετείχαν και 150 απολυμένοι από τις κλωστοϋφαντουργίες της Νάουσας, αλλά και επίσημη αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου της πόλης, που απηύθυνε χαιρετισμό στην συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο άγαλμα του Βενιζέλου.

    Οι απολυμένοι της Νάουσας ζήτησαν την κατάργηση του ορίου ηλικίας των 50 χρόνων στην τροπολογία, που θα φέρει στη Βουλή το ΥΠ.Ε.ΘΟ., με την οποία ρυθμίζεται η συνταξιοδότηση όσων έχουν συμπληρώσει 7.500 ένσημα.

    Οι απολυμένοι επιδιώκουν ακόμη την ένταξή τους στο νόμο 2941 που προβλέπει επιδοτήσεις διάρκειας ως και 72 μηνών, αλλά και τη συμμετοχή τους σε ειδικά προγράμματα, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανεργίας.

    Ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Γ. Καλαντζής τους διαβεβαίωσε, ότι η σχετική τροπολογία θα έχει ψηφιστεί μέχρι τις 15 Μαΐου.

    Οι απολυμένοι θα επιδιώξουν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κιλκίς για να του θέσουν από κοντά τα αιτήματά τους.

    Σ ένδειξη διαμαρτυρίας παρέμειναν κλειστά το Δημαρχείο και όλες οι υπηρεσίες Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου της Νάουσας για την καθυστέρηση υλοποίησης των προγραμμάτων, που έχουν ήδη εγκριθεί, για την ανακούφιση των απολυμένων στην περιοχή.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 13 April 2006 - 17:04:27 UTC