Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-04-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θερμή υποδοχή
  • [02] Νέα υποψηφιότητες ΠΑΣΟΚ
  • [03] Το φθινόπωρο η δίκη Βαβύλη
  • [04] Νέο μακελειό στη Βαγδάτη
  • [05] Ηρακλής: Ανανέωσε και τυπικά ο Λαγός
  • [06] Έμεινε όνειρο η Πράγα
  • [07] Άνετα την πρόκριση ο ΠΑΟ
  • [08] Βελονιά - βελονιά

    [01] Πολιτική

    Επίσκεψη Καραμανλή στη Βουλγαρία

    Θερμή υποδοχή

    13/4/2006 8:23:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με την υπογραφή συμφωνίας διάνοιξης νέου σταθμού στον Κυπρίνο του Έβρου με στόχο τη διευκόλυνση της διέλευσης φυσικών προσώπων μεταξύ Ελλάδας και τη Βουλγαρίας, θα επισφραγιστεί αύριο στη Σόφια η διήμερη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, στη γειτονική χώρα. Ο Πρωθυπουργός έγινε δεκτός με όλες τις τιμές σήμερα το απόγευμα στη βουλγαρική πρωτεύουσα. Τον υποδέχθηκε ο Βούλγαρος ομόλογός του Σεργκέι Στανίσεφ, ο οποίος παραθέτει αυτήν την ώρα επίσημο δείπνο προς τιμήν του Έλληνα Πρωθυπουργού.

    Στην ατζέντα των συνομιλιών που θα πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκευή θα τεθούν διάφορα διμερή θέματα και δεν αποκλείεται να συζητηθεί και το θέμα της καλύτερης συνεργασίας για την έγκαιρη ειδοποίηση όταν ανεβαίνει η στάθμη των υδάτων στον Έβρο. Ο κ. Καραμανλής αναμένεται να επιβεβαιώσει την πάγια ελληνική στήριξη στην ένταξη της Βουλγαρίας στην ΕΕ, ενώ οι διμερείς επαφές θα δώσουν ουσιαστική ώθηση στην περαιτέρω ανάπτυξη των άριστων σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας.

    Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ο υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος και ο υφυπουργός Εξωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ο Καραμανλής στη Σόφια-Β. Ελλάδα

    [02] Πολιτική

    Άλλα 20 ονόματα

    Νέα υποψηφιότητες ΠΑΣΟΚ

    13/4/2006 7:58:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τις νέες υποψηφιότητες που ηγούνται των ψηφοδελτίων στις Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογές του Οκτωβρίου του 2006, ανακοίνωσε σήμερα ΠΑΣΟΚ. Η επιτροπή εκλογικών διαδικασιών του κόμματος έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα 20 προσώπων (πρόκειται για επτά υποψήφιους νομάρχες και 13 υποψήφιους δημάρχους), οι οποίοι σχεδόν στο σύνολο του είναι νέες υποψηφιότητες, εκτός από δύο το Δήμαρχο Ρόδου και το Νομάρχη Δυτική Αττική, οι οποίοι ήδη καταλαμβάνουν τα αντίστοιχα αξιώματα.

    Ειδικότερα:

    Για τις Νομαρχίες προτείνονται Στην Ανατ. Αττική, ο Μπαλής Θανάσης πρ. Κοινοτάρχης Στην Άρτα, ο Μπόβολος Κώστας, οικονομολόγος Στη Δυτ. Αττική, ο Αρκουδάρης Αριστείδης, νυν Νομάρχης Στη Ζάκυνθο, ο Στραβοπόδης Πέτρος, γιατρός Στα Ιωάννινα, ο Χατζηευφραιμίδης Πρόδρομος, Δήμαρχος Κόνιτσας Στην Καρδίτσα, ο Αλεξάκος Φώτης, πολ. μηχανικός Στη Μαγνησία, ο Παπατόλιας Απόστολος, πανεπιστημιακός

    Για τους Δήμους προτείνονται: Στο Βόλο, ο Βούλγαρης Αλέκος, πρ. Βουλευτής Στα Γιαννιτσά, ο Παπανικολάου Νίκος, δικηγόρος Στη Ζάκυνθο, ο Μπετίνης Στάθης, εκπαιδευτικός Στην Ηγουμενίτσα, η Ιωάννου Αθηνά, οικονομολόγος Στην Κόρινθο, ο Πνευματικός Αλέξανδρος, μηχανολόγος - μηχανικός Στην Κω, ο Κυρίτσης Γιώργος, πολιτικός μηχανικός Στην Πτολεμαϊδα, ο Λεσγίδης Ελευθέριος, πολιτικός μηχανικός Στη Ρόδο, ο Γιαννόπουλος Γεώργιος, νυν Δήμαρχος Στη Σπάρτη, ο Τόμπρος Γιώργος, πολιτικός μηχανικός Στη Φλώρινα, η Μούσιου Όλγα, εκπαιδευτικός Στις Αχαρνες Αττικής, ο Λέκκας Γεώργιος, υποναύαρχος ε.α. Στο Ζεφύρι Αττικής, η Γιαννοπούλου Φωτεινή, εκπαιδευτικός Στη Μάνδρα Αττικής, η Κριεκούκη Ιωάννα, ιδ. υπάλληλος

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πάλι υποψήφιοι Γεννηματά, Σγουρός, Μίχας

    [03] Κοινωνία

    Πράξη πρώτη, τον Σεπτέμβριο στη Λάρισα

    Το φθινόπωρο η δίκη Βαβύλη

    13/4/2006 10:03:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/4/2006 11:06:08 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο άνθρωπος με τα "χίλια πρόσωπα" έχει πέντε μήνες στη διάθεση του να προετοιμάσει την υπεράσπιση του, καθώς η ημερομηνία που θα κάτσει για πρώτη φορά στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ορίστηκε για τις 5 Σεπτεμβρίου. Ο λόγος για τον διαβόητο Απόστολο Βαβύλη, ο οποίος μετά την έκδοση του από τις ιταλικές αρχές, πλέον καλείται να αντιμετωπίσει την ελληνική δικαιοσύνη. Η αρχή θα γίνει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, όπου θα βρεθεί κατηγορούμενος για πώληση ναρκωτικών ουσιών κατ επάγγελμα και κατά συνήθεια, καθώς το διάστημα μεταξύ 1988 έως το 1991 φέρεται ότι πωλούσε ναρκωτικά στις φυλακές του Βόλου και όχι μόνο. Η αρχική δίκη του κατηγορουμένου είχε ορισθεί για τις 5 Φεβρουαρίου 1997, αλλά λόγω της διαφυγής του εκκρεμούσε η προσαγωγή του ενώπιον του δικαστηρίου και η υπόθεση είχε παγώσει. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών.

    [04] Ιράκ

    Επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο

    Νέο μακελειό στη Βαγδάτη

    13/4/2006 9:38:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Άλλο ένα αιματηρό επεισόδιο συγκλόνισε τη Βαγδάτη αργά το απόγευμα της Πέμπτης. Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κι άλλοι 22 τραυματίσθηκαν, όταν παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε μία λαϊκή αγορά του σιιτικού προαστίου Σάαμπ αλ Μπουρ. Η νέα επίθεση έρχεται μετά από μια παρόμοια κοντά σε σιιτικό τέμενος της Μπακούμπα, την Τετάρτη, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 29 ανθρώπων. Στο μεταξύ, ένοπλοι σκότωσαν στη Βαγδάτη τον Μαχμούντ Άχμεντ, αδελφό του εξέχοντος σουνίτη πολιτικού Τάρεκ αλ Χασέμι, ο οποίος προαλείφεται για πρόεδρος του ιρακινού Κοινοβουλίου που θα συνεδριάσει τη Δευτέρα. Νωρίτερα, ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε πως ένας στρατιώτης σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας νοτιοδυτικά της Βαγδάτης, ανεβάζοντας στους τέσσερις τον αριθμό των νεκρών Αμερικανών στρατιωτών το τελευταίο 24ωρο. Τέλος, υπάλληλος του Υπουργείου Εσωτερικών έπεσε θύμα απαγωγής, ενώ, σε ενέδρα, εργαζόμενος του Υπουργείου Υγείας τραυματίσθηκε και η οδηγός του σκοτώθηκε.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: 'Many killed' in Baghdad car bomb

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πολύνεκρη επίθεση στην Μπακούμπα

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ηρακλής: Ανανέωσε και τυπικά ο Λαγός

    13/4/2006 8:10:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το τυπικό μέρος της συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ του Ηρακλή και του Παναγιώτη Λαγού ολοκληρώθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ. Ο διεθνής παίκτης υπέγραψε την επέκταση του συμβολαίου του με τον "Γηραιό" ως το καλοκαίρι του 2008, ενώ αμέσως μετά τις υπογραφές δήλωσε πως είναι απόλυτα ικανοποιημένος με την κατάληξη του θέματος. "Είμαι απολύτως ικανοποιημένος από την κατάληξη του θέματος. Ο Ηρακλής και εγώ θέλαμε να συνεχίσουμε μαζί και αυτό έγινε. Προέχουν οι διακρίσεις της ομάδας και θεωρώ ότι ήδη είμαστε πολύ κοντά σε αυτόν το στόχο", δήλωσε μετά τις υπογραφές ο διεθνής ποδοσφαιριστής. Ο εκπρόσωπός του, Λάκης Σημαιοφορίδης, σημείωσε: "Είμαστε ευχαριστημένοι από την οριστική επίτευξη της συμφωνίας και δώσαμε απάντηση στα σενάρια και στους σεναριολόγους, που ασχολήθηκαν με το ζήτημα του Παναγιώτη".

    [06] Μπάσκετ

    Έμεινε όνειρο η Πράγα

    13/4/2006 11:15:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την ευκαιρία να προκριθεί στο φάιναλ φορ της Πράγας στην Ευρώλιγκα έχασε ο Ολυμπιακός, αφού ηττήθηκε από την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ με 77-73, στον 3ο και τελευταίο προημιτελικό διοργάνωσης. Οι "ερυθρόλευκοι" κοίταξαν στα ίσια της δις πρωταθλήτρια Ευρώπης, ήταν μέσα στο παιχνίδι σε όλη τη διάρκεια, αλλά στο τέλος λύγισε και δεν μπόρεσε να πάρει πάρει την πρόκριση. Έτσι η Μακάμπι πήρε το εισιτήριο για το φάιναλ φορ της Πράγας και θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Οι Ισραηλινοί θα αντιμετωπίσουν στον ημιτελικό της Πράγας στις 2 Απριλίου της ισπανική Ταού, η οποία απέκλεισε τον Παναθηναϊκό. Τα δεκάλεπτα: 26-24, 44-42, 62-58, 77-73.

    [07] Βόλεϊ

    Άνετα την πρόκριση ο ΠΑΟ

    13/4/2006 8:49:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στην ημιτελική φάση του πρωταθλήματος της Α1 Βόλεϊ Ανδρών προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός. Οι "πράσινο" επικράτησαν στην Ορεστιάδα της τοπικής ομάδας με 3-0 σετ και με δύο νίκες πήραν το εισιτήριο για τους "4", μετά και τους Ηρακλή και Ολυμπιακό. Στα ημιτελικά ο Παναθηναϊκός με πλεονέκτημα έδρας θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια ομάδα της σειράς ΠΑΟΚ-ΕΑ Πατρών που θα χρειαστεί και τρίτο παιχνίδι. Τα σετ (πρώτη η γηπεδούχος Ορεστιάδα): 22-25, 21-25, 21-25.

    [08] Πολιτισμός

    Ελληνική κεντητική στο Μουσείο Μπενάκη

    Βελονιά - βελονιά

    13/4/2006 10:09:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Μια διαφορετική έκθεση υποδέχεται το Μουσείο Μπενάκη. Κεντήματα με άρωμα ιστορίας, στολίδια περίτεχνα και αρχοντικά που κοσμούσαν σπίτια και φορεσιές, δείγματα δεξιοτεχνίας φτιαγμένα βελονιά τη βελονιά με υπομονή κι αγάπη από χέρια ελληνικά, θα κοσμήσουν για μερικές εβδομάδες τους χώρους του Μουσείου Μπενάκη επί της οδού Πειραιώς.

    Πενήντα άγνωστοι θησαυροί της ελληνικής κεντητικής με προέλευση διάφορες γωνιές της Ελλάδας, μέσα από το ενδιαφέρον Βρετανών συλλεκτών, αρχαιολόγων και διπλωματών, που επισκέφθηκαν τη χώρα μας στα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ού, κατέληξαν στη Γηραιά Αλβιόνα και αποτελούν σήμερα τμήμα της συλλογής του λονδρέζικου Μουσείου Victoria and Albert. Αυτά ακριβώς τα έργα μετακομίζουν προσωρινά στην καρδιά της Αθήνας και εκτίθενται, αρκετά για πρώτη φορά, στο πλαίσιο της έκθεσης που διοργανώνει το Ίδρυμα Αγγελικής Χατζημιχάλη σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη. Την εικόνα των υφών και των χρωμάτων συμπληρώνουν άλλα πενήντα εκθέματα από τη συλλογή του ελληνικού Μουσείου, που πηγαίνουν ακόμα πιο πίσω στο παρελθόν, στο 17ο αιώνα.

    Μέσα από τα εκατό συνολικά εκθέματα η έκθεση επιδιώκει να αναδείξει τον εικονογραφικό και τεχνοτροπικό πλούτο της ελληνικής κεντητικής τέχνης, να επισημάνει τις τοπικές διαφοροποιήσεις και να φέρει στο φως πιθανές συγγένειες και αλληλεπιδράσεις. Συνεκτικός κρίκος, η πορεία και το έργο της περίφημης Ελληνίδας λαογράφου Αγγελικής Χατζημιχάλη (1895 - 1965), η οποία σε νεαρή ακόμα ηλικία ασχολήθηκε με τη ζωγραφική και τη μελέτη της βυζαντινής τέχνης, μελέτησε και "χαρτογράφησε" την ελληνική παράδοση, αφήνοντας πίσω της ένα πλούσιο επιστημονικό έργο, το οποίο μνημονεύεται μέσα από την έκθεση.

    Η έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Μαΐου συνοδεύεται από εικονογραφημένο κατάλογο με κείμενα της λαογράφου Τατιάνας Ιωάννου-Γιανναρά, η οποία έχει και την επιστημονική επιμέλεια της έκθεσης.

    Μουσείο Μπενάκη Κτήριο οδού Πειραιώς Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου Τηλ. 210 3453111 Ωράριο Λειτουργίας: Τετάρτη, Πέμπτη, Κυριακή: 10.00-18.00, Παρασκευή, Σάββατο: 10.00-22.00, Δευτέρα, Τρίτη: Κλειστά

    Σχετικά Links:

    Μουσείο Μπενάκη


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 13 April 2006 - 20:51:03 UTC