Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-03-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι δημοτικές εκλογές στο επίκεντρο
  • [02] Ώρες αγωνίας στον Έβρο
  • [03] Ως το τέλος του μήνα η απολογία
  • [04] Κορυφώνεται η ένταση στη Γαλλία
  • [05] Ξανά για Πρόεδρος ο Ορτέγκα
  • [06] Για άρση του αδιεξόδου με το Ιράν
  • [07] Την άλλη βδομάδα η Κυβέρνηση της Χαμάς
  • [08] Αντιδράσεις
  • [09] Ύποπτο κρούσμα για γρίπη των πτηνών

    [01] Πολιτική

    Στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

    Οι δημοτικές εκλογές στο επίκεντρο

    17/3/2006 11:47:00 πμ

    Οι δημοτικές εκλογές και η στρατηγική για την Αποκέντρωση είναι τα θέματα, που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο συνεδριάζει σήμερα και αύριο υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του προέδρου του Κινήματος, ο οποίος θα αναφερθεί στα θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας, αλλά αναμένεται να εξαγγείλει και την απόφαση του για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί στο εξής για την επιλογή των υποψηφίων δημάρχων και νομαρχών που θα υποστηρίξει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Οκτωβρίου. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να ανακοινώσει ότι οι υποψήφιοι θα επιλεγούν μέσω προκριματικών εκλογών. Στην σημερινή διαδικασία θα μιλήσει και η γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου η οποία θα παρουσιάσει τον πολιτικό και οργανωτικό σχεδιασμό του κόμματος για το επόμενο διάστημα. Την εισήγηση για την Δημόσια Διοίκηση θα παρουσιάσει ο βουλευτής Μανώλης Όθωνας, γραμματέας του αντίστοιχου τομέα, καθώς ο τομεάρχης Θόδωρος Πάγκαλος απουσιάζει στο εξωτερικό. Αύριο θα παρουσιαστεί και η πρώτη έκθεση του Συνηγόρου του μέλους και φίλου του ΠΑΣΟΚ από την συνήγορο Μαρία Αρσένη.

    Διήμερη συνεδρίαση

    Οι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου θα συνεχιστούν το απόγευμα σε τρία παράλληλα τμήματα - ομάδες εργασίας . Η πρώτη ομάδα έχει θέμα "Αποκέντρωση - Αυτοδιοίκηση - Περιφερειακές Συνδιασκέψεις", η δεύτερη έχει ως θέμα "Παιδεία, Αποκέντρωση στην Εκπαίδευση, Νέα Γενιά και Αυτοδιοίκηση" και η τρίτη έχει ως θέμα "Διαφάνεια και Δεοντολογία".

    Το Σάββατο ο αρμόδιος τομεάρχης Θανάσης Τσούρας θα εισηγηθεί τον κανονισμό λειτουργίας των οργανώσεων ετεροδημοτών και ο Τηλέμαχος Χυτήρης υπεύθυνος του Οικονομικού Τομέα θα εισηγηθεί τον οικονομικό κανονισμό.

    Επίσης ο πρόεδρος της Επιτροπής εκλογικών Διαδικασιών Αλέκος Παπαδόπουλος θα αναφερθεί στη διαδικασία ανάδειξης των υποψηφίων δημάρχων και νομαρχών.

    [02] Κοινωνία

    Περίπου 300.000 στρέμματα πλημμύρισαν

    Ώρες αγωνίας στον Έβρο

    17/3/2006 8:50:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/3/2006 11:03:05 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Δύσκολες ώρες ζουν οι κάτοικοι του Έβρου. Σε υψηλά επίπεδα και πάνω από τα όρια επιφυλακής παραμένει η στάθμη των υδάτων στον ποταμό Έβρο και στον παραπόταμό του Άρδα. Στο Πύθιο η στάθμη μετρήθηκε το πρωί στα 6,26 και μισό μέτρο υψηλότερα στα 6 μέτρα και 77 εκατοστά στο Πέταλο Φερών. Το βράδυ της Πέμπτης έγινε από το στρατό, με ελεγχόμενη έκρηξη, θραύση φράγματος προκειμένου να διευκολυνθεί η ροή του νερού προς τη θάλασσα και να μην κινδυνεύσει ο οικισμός Πόρου. Έντονα είναι τα προβλήματα καθώς μεγάλες εκτάσεις εξακολουθούν να είναι πλημμυρισμένες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις πάνω από 300.000 στρέμματα από το Τρίγωνο μέχρι τις Φέρες είναι πλημμυρισμένα, ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές στην κτηνοτροφία, σε υποδομές και θερμοκήπια. Στο μεταξύ δυσκολίες έχουν παρουσιαστεί στην υδροδότηση των περιοχών Ψαθάδων και Πετράδων, καθώς και τμήματος του Διδυμοτείχου. Επίσης, τα νερά κατέκλυσαν τη σιδηροδρομική γραμμή Δικαίων-Αλεξανδρούπολης. Κρίσιμες θεωρούνται οι επόμενες ώρες για την εξέλιξη της κατάστασης, ενώ ο κρατικός μηχανισμός είναι έτοιμος να επέμβει όποτε χρειαστεί. Όσον αφορά τις αποζημιώσεις, με δηλώσεις του, στη ΝΕΤ 105,8, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργος Καλατζής, τόνισε, ότι οι πληγέντες θα αποζημιωθούν εντός τριών μηνών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σε επιφυλακή

    [03] Κοινωνία

    Θα καταθέσει απολογητικό υπόμνημα

    Ως το τέλος του μήνα η απολογία

    17/3/2006 9:37:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/3/2006 11:36:10 πμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Τέλη Μαρτίου αναμένεται να καταθέσει το απολογητικό της υπόμνημα η πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, που κρατείται στον Κορυδαλλό. Στο μεταξύ ενώπιον του Εφετείου εμφανίστηκε χθες το πρωί ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου, ο οποίος είναι προφυλακισμένος για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος και ζήτησε την εξαίρεση του εφέτη-ανακριτή Ιωάννη Σίδερη. Ο κ. Κεχαγιόγλου υποστήριξε επίσης ότι έχει καταθέσει επίσης αίτηση αποφυλάκισης, με το αιτιολογικό ότι δεν συντρέχουν λόγοι για την κράτησή του. Την ίδια ώρα αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επιστροφή του Απόστολου Βαβύλη στη χώρα μας καθώς οι πληροφορίες λένε ότι θα βρίσκεται εδώ πριν τις 9 Απριλίου. Ο Βαβύλης, που έχει καταδικαστεί από την ιταλική Δικαιοσύνη σε 7 χρόνια φυλάκιση για διακίνηση ναρκωτικών, θα εκτίσει στη χώρα μας το υπόλοιπο της ποινής του. Στην Ελλάδα όμως θα βρεθεί αντιμέτωπος και με άλλες κατηγορίες όπως παραβίαση απορρήτων της Πολιτείας, που αφορά τις σχέσεις με μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ, απάτη, πλαστογραφία μετά χρήσεως και άμεση συνέργεια σε υπεξαίρεση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο Εφετείο ο Σ Κεχαγιόγλου

    [04] Κόσμος

    Νέες βίαιες συγκρούσεις

    Κορυφώνεται η ένταση στη Γαλλία

    17/3/2006 10:31:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Βίαια επεισόδια ξέσπασαν στη διάρκεια της νύχτας στο Καρτιέ Λατέν του Παρισιού γύρω από το ιστορικό πανεπιστήμιο της Σορβόνης, σύμβολο της εξέγερσης του Μάη του 68, ανάμεσα σε ισχυρές δυνάμεις της γαλλικής Αστυνομίας και εκατοντάδες νεαρούς διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τον νόμο Ντε Βιλπέν που επιτρέπει στους εργοδότες να απολύουν χωρίς αποζημίωση τους νέους κάτω των 26 ετών μετά από διετή απασχόληση. Οι διαδηλωτές που φορούσαν μάσκες στην πλειοψηφία τους, πυρπόλησαν ένα κιόσκι πώλησης εφημερίδων και εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και πέτρες στους αστυνομικούς που απάντησαν με δακρυγόνα. Οι νεαροί μασκοφόροι πυρπόλησαν στη συνέχεια ένα βιβλιοπωλείο στην Μπουλβάρ Σεν Μισέλ και κατέστρεψαν περίπου 10 αυτοκίνητα. "Κάτω το Κράτος, οι Αστυνομικοί και οι Βιομήχανοι" ήταν το σύνθημα των διαδηλωτών . Δυνάμεις των γαλλικών ΜΑΤ εξαπέλυσαν επίθεση με δακρυγόνα και αντλίες νερού για να απομακρύνουν τους νεαρούς από την οδό Σεν Μισέλ και οι συμπλοκές γενικεύτηκαν. Στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν 46 αστυνομικοί και συνελήφθησαν 200 άτομα. Έντεκα αστυνομικοί νοσηλεύονται με ελαφρά τραύματα. Τα επεισόδια ξέσπασαν μετά τη μεγάλη φοιτητική διαδήλωση στην οποία πήραν μέρος 120.000 φοιτητές και μαθητές λυκείου ,σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διαδηλωτών. Η αστυνομία ανέφερε ότι στη διαδήλωση μετείχαν 30.000 άτομα.

    Εναντίον του νόμου το 68% των Γάλλων

    Μεγάλες διαδηλώσεις κατά του νόμου για την απασχόληση των νέων πραγματοποιήθηκαν χθες σε όλη τη Γαλλία με τη συμμετοχή μισού εκατομμυρίου φοιτητών και μαθητών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οργανωτών. Βίαια επεισόδια ξέσπασαν και στην Ρεν, στη δυτική Γαλλία, όπου η Αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να καταστείλει τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας εκατοντάδων νεαρών διαδηλωτών.

    Νεαροί μασκοφόροι έκαψαν επίσης αρκετά αυτοκίνητα στην Τουλούζη και το Μονπελιέ. Σ όλη τη Γαλλία συνελήφθησαν τη νύχτα περίπου 300 διαδηλωτές, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Νικολά Σαρκοζί. "Ελπίζω η Δικαιοσύνη να τιμωρήσει αυστηρά τους συλληφθέντες για τα επεισόδια" δήλωσε ο Σαρκοζί επιρρίπτοντας την ευθύνη για τις ταραχές στην άκρα Αριστερά, την άκρα Δεξιά, τους "χούλιγκαν" αλλά και κάποιους "αλήτες".

    Το κίνημα των φοιτητών και των μαθητών στη Γαλλία κατά του λεγόμενου "Συμβολαίου Πρώτης Πρόσληψης" για τους νέους κάτω των 26 ετών έχει ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες και ήδη τα δύο τρίτα των 84 γαλλικών Πανεπιστημίων τελούν υπό κατάληψη. Οι κινητοποιήσεις κορυφώνονται αύριο σ όλη τη Γαλλία με μεγάλες διαδηλώσεις στις οποίες θα μετάσχουν και τα εργατικά συνδικάτα . Την απόσυρση του νόμου για την απασχόληση των νέων αξιώνουν όλα τα κόμματα της Αριστεράς και ο ηγέτης των Σοσιαλιστών, Φρανσουά Ολάντ προειδοποίησε την Κυβέρνηση Ντε Βιλπέν ότι "η κατάσταση θα επιδεινωθεί". Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ντομινίκ ντε Βιλπέν που φιλοδοξεί να διαδεχθεί τον Ζακ Σιράκ στη Γαλλική Προεδρία το 2007 εμμένει στο νόμο υποστηρίζοντας ότι θα συμβάλει στη μείωση της ανεργίας των νέων που φτάνει το 23% και είναι υπερδιπλάσια από τον εθνικό μέσο όρο.

    Το 68% των Γάλλων τάσσονται πάντως υπέρ της απόσυρσης του νόμου και μόλις το 13% είναι υπέρ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της 8ης Μαρτίου. Βλέποντας τη δημοτικότητά του να κατρακυλάει ο Ντε Βιλπέν δηλώνει πρόθυμος για διάλογο για τη βελτίωση του νόμου, προειδοποιώντας όμως ότι δεν πρόκειται να τον καταργήσει.

    Όλοι οι αναλυτές εκτιμούν ότι καθοριστική για την έκβαση της αναμέτρησης θα είναι η αυριανή κινητοποίηση. "Όλοι περιμένουν να δουν την άποψη για το νόμο στους δρόμους, στην κοινή γνώμη", δήλωσε στη Μοντ Γάλλος Υπουργός χωρίς να κατονομαστεί. "Ο Ντε Βιλπέν δεν θα υποχωρήσει, θα φτάσει ως το τέλος και αν δεν τα καταφέρει, πολιτικά είναι νεκρός".

    [05] Κόσμος

    Με τους Σαντινίστας στη Νικαράγουα

    Ξανά για Πρόεδρος ο Ορτέγκα

    17/3/2006 10:57:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Το κόμμα των Σαντινίστας θα εκπροσωπήσει στις προσεχείς εκλογές του Νοεμβρίου, ο πρώην Πρόεδρος της Νικαράγουας Ντανιέλ ΟρτέγκαΟ Ορτέγκα είχε διατελέσει Πρόεδρος της χώρας από το 1984 έως το 1990 και ήταν επικεφαλής του "Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου των Σαντινίστας" (FSLN), που κυβερνούσε τη χώρα από το 1979. Μετά από την ήττα του στις εκλογές του 1990 ο Ορτέγκα βρέθηκε στην αντιπολίτευση και έκτοτε έχει θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος δύο φορές. Ο Ορτέγκα θα θέσει υποψηφιότητα στις γενικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου για την αντικατάσταση του Προέδρου Ενρίκε Μπολάνος. Μέχρι στιγμής υποψηφιότητα για το προεδρικό αξίωμα έχουν θέσει ο Εντουάρντο Μονταλέγκρε, που προηγείται και στις δημοσκοπήσεις καθώς είναι η επιλογή του Μπολάνος να τον διαδεχθεί και ο Χέρτι Λεβίτες, ο οποίος κατεβαίνει ανεξάρτητος καθώς απεπέμφθη από το FSLN.

    [06] Κόσμος

    Για άρση του αδιεξόδου με το Ιράν

    17/3/2006 8:07:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Στη Νέα Υόρκη θα συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα ανώτατοι διπλωμάτες από τις πέντε χώρες, που είναι μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και η Γερμανία σε μια προσπάθεια να άρουν το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, όπως ανακοίνωσαν αμερικανοί διπλωμάτες και διπλωμάτες του διεθνούς οργανισμού. Η συνάντηση έχει ορισθεί για τη Δευτέρα μεταξύ αξιωματούχων των υπουργείων Εξωτερικών των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Κίνας, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, ανακοίνωσαν οι διπλωματικοί αξιωματούχοι. Τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, που έχουν το δικαίωμα άσκησης "βέτο", δεν έχουν κατορθώσει να καταλήξουν σε μια συμφωνία για το ανακοινωθέν που θα αναφέρεται στον τρόπο χαλιναγώγησης των πυρηνικών φιλοδοξιών του Ιράν μετά από σειρά συνομιλιών που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία εβδομάδα.

    [07] Μ. Ανατολή

    Με ή χωρίς τη σύμπραξη των άλλων παρατάξεων

    Την άλλη βδομάδα η Κυβέρνηση της Χαμάς

    17/3/2006 11:08:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Στο σχηματισμό Κυβέρνησης θα προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα η Χαμάς με ή χωρίς τη σύμπραξη των αντίπαλων παλαιστινιακών παρατάξεων μετά την ολοκλήρωση και της πέμπτης ημέρας των διαβουλεύσεων χωρίς να καταλήξει σε οποιοιδήποτε συμφωνία με κάποια απ αυτές. Ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Σάμι Αμπού Ζόχρι δήλωσε ότι η ισλαμική οργάνωση, που τον Ιανουάριο επικράτησε στις γενικές εκλογές στα Παλαιστινιακά Εδάφη, προσπάθησε να γεφυρώσει το χάσμα με τις άλλες παρατάξεις με το σχηματισμό μιας Κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας. Ωστόσο ούτε μια παράταξη δεν κατόρθωσε να έλθει σε οποιαδήποτε συμφωνία με τη Χαμάς μετά από διαπραγματεύσεις μιας εβδομάδας. Ο Αμπού Ζόχρι δήλωσε ότι η Χαμάς θα ζητήσει από τον Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και τις άλλες παρατάξεις να την ενημερώσουν "το αργότερο απόψε" για τις τελικές τους αποφάσεις. "Ανεξάρτητα από την απάντηση, θα προχωρήσουμε στην παρουσίαση της Κυβέρνησης και των Υπουργών στον Πρόεδρο στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας", πρόσθεσε ο Ζόχρι. Στο μεταξύ ο Παλαιστίνιος εντολοδόχος πρωθυπουργός Ισμαήλ Χανίγια δήλωσε ότι η υπό την Χαμάς Κυβέρνηση θα υποστηρίξει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και του Ισραήλ, μετέδωσε σήμερα το CBS.

    Θετικός ο Χανίγια στις διαπραγματεύσεις

    "Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, καμία διαφωνία με τον Αμπού Μάζεν (Αμπάς) εάν θελήσει να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις. Δεν είμαι κατά των διαπραγματεύσεων", δήλωσε χθες ο Χανίγια στον αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό. Ωστόσο, ο Χανίγια ο οποίος βρίσκεται στη διαδικασία σχηματισμού της νέας παλαιστινιακής Κυβέρνησης, τόνισε ότι η Χαμάς θα θελήσει να έχει απευθείας συνομιλίες με το Ισραήλ μόνον όταν το Τελ Αβίβ αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό κράτος στη Δυτική Όχθη, τη Γάζα και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

    Ο Χανίγια πήρε αποστάσεις από τις δεκάδες βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς εναντίον ισραηλινών εστιατορίων και λεωφορείων. "Προσωπικά, δεν αναμίχθηκα ποτέ σε οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια της Χαμάς. Η δράση μου ήταν πάντα πολιτική και μόνον", τόνισε και πρόσθεσε ότι αν ο γιός του του ζητούσε να πραγματοποιήσει μια επίθεση αυτοκτονίας, "δεν θα το ενέκρινε ποτέ". Σε ερώτηση εάν οραματίζεται να υπογράψει στο μέλλον μια ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ, απάντησε:" Ας το ελπίσουμε. Αυτό μόνο μπορώ να πω".

    [08] Οικονομία

    "Ο ΣΕΒ προτείνει, αλλά η Κυβέρνηση νομοθετεί"

    Αντιδράσεις

    17/3/2006 8:35:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/3/2006 9:50:23 πμ)

    Απορρίπτει η Κυβέρνηση τις προτάσεις του προεδρείου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών για υιοθέτηση του γαλλικού μοντέλου, που προβλέπει απολύσεις νέων έως 26 χρόνων χωρίς αποζημίωση. "Η Κυβέρνηση είναι αυτή που νομοθετεί", διαμηνύει ο Γιώργος Αλογοσκούφης, ενώ σε θέση μάχης βρίσκονται και τα συνδικάτα απορρίπτοντας τόσο την πρόταση για τις ελεύθερες απολύσεις όσο και εκείνες που αφορούν σε αυξήσεις μισθών κάτω από τον πληθωρισμό. "Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών διατυπώνει τις προτάσεις του, εκείνη όμως που νομοθετεί είναι η Κυβέρνηση", σχολίασε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος χαρακτήρισε γενναιόδωρη την πρόταση για αύξηση των μισθών κατά 2,8% φέτος, τάχθηκε υπέρ της αύξησης των συνταξιοδοτικών ορίων ηλικίας και προτείνει να παγώσουν οι μισθοί στις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.. Επίσης ζήτησε ν αρχίσουν κλαδικές διαπραγματεύσεις χωρίς να αναμένεται η κατάληξη των διαπραγματεύσεων με τη ΓΣΕΕ για την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. "Ο ΣΕΒ αποβλέπει στην πλήρη κατεδάφιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων", κατήγγειλε η ΓΣΕΕ επισημαίνοντας ότι θα κλιμακώσει τον αγώνα της. Τη διαφωνία τους στις θέσεις του πρόεδρου του ΣΕΒ εξέφρασαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι οι κοινωνικοί εταίροι οφείλουν να σέβονται τον θεσμό των συλλογικών συμβάσεων, ενώ ο ΣΥΝ έκανε λόγο για επαναφορά εργασιακού μεσαίωνα.

    "Το 2007 θα ενισχυθούν τα χαμηλά εισοδήματα"

    Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης άφησε ανοικτή την πιθανότητα για καλύτερες και στοχευμένες παροχές από το 2007, το οποίο χαρακτήρισε έτος περαιτέρω ενίσχυσης των χαμηλών εισοδημάτων καθώς πρώτη προτεραιότητα για το 2006 είναι η μείωση του ελλείμματος στο 2,6% και επανέλαβε ότι η απογραφή αύξησε την αξιοπιστία της χώρας μας και αποκατέστησε τη διαφάνεια. Αυτά επεσήμανε και στη συνάντηση που είχε χθες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο οποίος από τη μεριά του παρακίνησε τον κ. Αλογοσκούφη "να πάρει μια ανάσα η Οικονομία".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αντιπαράθεση για την Οικονομία

    [09] Υγεία

    Στη Σερβία

    Ύποπτο κρούσμα για γρίπη των πτηνών

    17/3/2006 8:23:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/3/2006 11:55:35 πμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με ύποπτα συμπτώματα προσβολής από τη γρίπη των πτηνών νοσηλεύεται ένας 17χρονος από τη Μπάινα Μπάστα, στη δυτική Σερβία, ο οποίος ήρθε σε επαφή με- κατά πάσα πιθανότητα- μολυσμένο πουλερικό. Όπως σημείωσαν οι γιατροί σε διάστημα 72 ωρών από την εμφάνιση των συμπτωμάτων θα είναι σε θέση να διαγνώσουν, αν έχει προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών ή να αποκλείσουν το ενδεχόμενο αυτό. "Ο νεαρός παρουσίασε υψηλό πυρετό, όμως η γενική κατάσταση της υγείας του είναι καλή", δήλωσε σε σερβικά ΜΜΕ ο επιδημιολόγος Βέλικο Τζέρκοβιτς, μέλος της ομάδας εργασίας του υπουργείου Γεωργίας για την αποτροπή εξάπλωσης της γρίπης των πτηνών. Σημειώνουμε, ότι στη συνοικία Τσρεπάνα της Μπάινα Μπάστα, όπου πριν από δύο μέρες εντοπίστηκε ο ιός της γρίπης των πτηνών σε νεκρό κόκορα, έχουν τεθεί σε επιδημιολογική επιτήρηση τέσσερα αγροκτήματα και έχουν θανατωθεί για προληπτικούς λόγους πουλερικά και περιστέρια.

    Πιθανό χτύπημα Η5Ν1 στο Ισραήλ

    Στο μεταξύ, από το θανατηφόρο στέλεχος Η5Ν1, του ιού της γρίπης των πτηνών είχαν προσβληθεί πιθανότατα 11.000 γαλοπούλες, που πέθαναν σε δύο αγροκτήματα στο νότιο Ισραήλ. Αυτό ανακοίνωσε ο αξιωματούχος του υπουργείου Γεωργίας, ο Δρ. Σάιμον Ποκομόνσκι με βάση τις πρώτες εργαστηριακές εξετάσεις τονίζοντας, ότι θα χρειαστούν περίπου 48 ώρες για να απομονωθεί ο ιός, για να μπορέσουν οι επιστήμονες να ανακοινώσουν με απόλυτη βεβαιότητα, ότι τα πτηνά πέθαναν από τον Η5Ν1.

    Τα πουλερικά βρέθηκαν νεκρά στα Κιμπούτζ Ειν Χασλόσα και Χόλιτ στην έρημο Νεγκέβ,κοντά στη λωρίδα της Γάζας. Οι ισραηλινές Αρχές έχουν επιβάλει καραντίνα σε ακτίνα επτά χιλιομέτρων από τις δύο φάρμες απαγορεύοντας την μεταφορά όλων των πουλερικών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 17 March 2006 - 9:52:47 UTC