Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-03-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο νέος Κώδικας για το Δημόσιο
  • [02] Νέο καθεστώς για ξένους υπηκόους
  • [03] Εργασίες στο σταθμό Αχαρνών
  • [04] Αίτηση για επανάληψη της δίκης Πολκ
  • [05] Γαλλικός Μάρτης
  • [06] Τουρκία: Πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου
  • [07] Σάντος: "Από εμάς εξαρτάται"
  • [08] "Σφράγισε το εισιτήριο" ο Ολυμπιακός
  • [09] ΠΑΟ: Πρόβλημα με Στσεπάνοβιτς
  • [10] Προκρίθηκε η Ζενίτ, πλησίασε την Ελλάδα

    [01] Πολιτική

    Οριστικοποιήθηκε σε συνάντηση Παυλόπουλου-ΑΔΕΔΥ

    Ο νέος Κώδικας για το Δημόσιο

    16/3/2006 11:04:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Οριστικοποιήθηκε την Πέμπτη κατά τη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλου με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ ο νέος Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας, που αναμένεται να κατατεθεί ως τα τέλη Μαρτίου στη Βουλή. Ο νέος Κώδικας, προβλέπει αυξημένα αντικειμενικά κριτήρια για την ιεραρχική εξέλιξη των στελεχών της δημόσιας διοίκησης, ενώ όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, το κριτήριο της προφορικής συνέντευξης θα ισχύσει μόνο για την επιλογή στελεχών σε θέσεις διευθυντών και γενικών διευθυντών. Στη συνάντηση καταγράφηκε η διαφωνία της ΑΔΕΔΥ για τη σύνθεση των υπηρεσιακών συμβουλίων, (ζητά 7μελή και όχι 5μελή για μεγαλύτερη εκπροσώπηση των συνδικαλιστών), ενώ ζήτησε επίσης την άμεση εφαρμογή του Κώδικα και την επανάκριση όλων των στελεχών, αιτήματα που δεν αποδέχθηκε ο Υπουργός για λόγους ταχύτερης και καλύτερης λειτουργίας της διοίκησης όπως διευκρίνισε.

    Όπως τόνισε ο Υπουργός, η συγκρότηση 7μελών συμβούλιων θα δημιουργούσε πρόβλημα καθώς θα ήταν δυσκίνητα, θα ήθελαν μεγαλύτερο χρόνο για απαρτίες, πρακτικά και γραφειοκρατία, κάτι επιζήμιο για το δημόσιο τομέα.

    Επίσης, συμπλήρωσε ότι αποφασίστηκε πρόεδρος του υπηρεσιακού συμβουλίου να είναι πλέον ο αρχαιότερος στην υπηρεσία.

    Για το δεύτερο θέμα, τόνισε ότι η άμεση εφαρμογή μόνο αναταραχή θα δημιουργούσε στο δημόσιο τομέα, καθώς θα έπρεπε διευθυντές και γενικοί διευθυντές να σταματήσουν να εκτελούν το καθήκον τους και να οριστούν νέα στελέχη τον προσεχή Οκτώβριο.

    Κάτι που θα γίνει, συμπλήρωσε, με καθυστέρηση ολίγων μηνών, όπως προβλέπεται από το νέο Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων.

    Στα θετικά της όλης μακράς διαδικασίας ότι στα περισσότερα σημεία του κώδικα υπήρξε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ υιοθετήθηκαν πολλές από τις προτάσεις της ΑΔΕΔΥ.

    Στο νέο κώδικα, μεταξύ άλλων προβλέπεται, η επιμόρφωσή των υπαλλήλων, αλλαγές στο θέμα των μεταθέσεων και των μετατάξεων, όπου πλέον η μετακίνηση ενός υπαλλήλου από Νομό σε άλλο Νομό ή από νησί σε άλλο νησί (και ας είναι στον ίδιο Νομό) θα χαρακτηρίζεται μετάθεση, ενώ για τις μετατάξεις ο υπουργός θα ελέγχει πλέον μόνο τη νομιμότητα της απόφασης του υπηρεσιακού συμβουλίου.

    Τέλος, ο κ. Παυλόπουλος κάλεσε την ΑΔΕΔΥ να συζητήσουν για το θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ένα θεσμό τον οποίο πρέπει να ενισχύσουμε, όπως είπε χαρακτηριστικά, υπέρ των εργαζομένων, ενώ υπενθύμισε ότι η τελευταία συμφωνία σε συλλογική διαπραγμάτευση με την ΑΔΕΔΥ επιτεύχθηκε το 2004, με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

    [02] Κοινωνία

    Διευκολύνονται οι επί μακρόν διαμένοντες

    Νέο καθεστώς για ξένους υπηκόους

    16/3/2006 7:37:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-Υπ.Εσ.

    Νομικά εμπόδια για τους αλλοδαπούς, υπηκόους τρίτων χωρών που ζουν νόμιμα στη χώρα μας για πέντε συνεχόμενα χρόνια, αίρει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που υπογράφηκε από το υπουργείο Εσωτερικών. Πρόκειται για μια σημαντική κοινοτική οδηγία, που μέχρι στιγμής μόνο άλλα τέσσερα κράτη-μέλη έχουν ενσωματώσει στο δίκαιο τους, η οποία παρέχει στους επί μακρόν διαμένοντες "αυξημένη προστασία και περισσότερα δικαιώματα και τους επιφυλάσσει ίση μεταχείριση με τους ημεδαπούς σε ένα ευρύ φάσμα τομέων του οικονομικού και κοινωνικού γίγνεσθαι της χώρας", όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση του το υπουργείο Εσωτερικών. Το νέο καθεστώς, που θα δίνει στους επί μακρόν διαμένοντες, δυνατότητα ανανέωσης της άδειας παραμονής τους για άλλα πέντε χρόνια, θα ενισχυθεί και από τη διευκόλυνση της οικογενειακής επανένωσης τους (το σχετικό προεδρικό διάταγμα βρίσκεται ήδη στο Συμβούλιο της Επικρατείας προς επεξεργασία), ενώ προλειαίνει το έδαφος για την απόκτηση, μελλοντικά και πολιτικών δικαιωμάτων, κάτι που ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος έχει προαναγγείλει ήδη ότι θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές.

    Προϋποθέσεις

    Οι βασικές προϋποθέσεις απόκτησης του καθεστώτος του επί μακρόν διαμένοντος είναι:

    - Στον υπήκοο τρίτης χώρας που διαμένει στην Ελλάδα, νόμιμα και αδιάλειπτα, κατά τα πέντε έτη αμέσως πριν από την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης, χορηγείται (με εξαίρεση ορισμένες περιπτώσεις) το καθεστώς επί μακρόν διαμένοντος , εφόσον συντρέχουν αθροιστικά οι εξής προϋποθέσεις:

    α. Διαθέτει ετήσιο εισόδημα, επαρκές για τις ανάγκες του ίδιου και της οικογένειάς του, το οποίο δεν προέρχεται από προσφυγή στο σύστημα κοινωνικής αρωγής της χώρας. Το εισόδημα αυτό δεν μπορεί να είναι μικρότερο από τις ετήσιες αποδοχές του ανειδίκευτου εργάτη, προσαυξημένο κατά 15% για κάθε συντηρούμενο από αυτόν μέλος της οικογένειάς του. Στον υπολογισμό του εισοδήματος λαμβάνονται υπόψη οι συνεισφορές των μελών της οικογένειας. Ο τακτικός χαρακτήρας του ανωτέρω εισοδήματος αποδεικνύεται ιδίως από την εκπλήρωση των ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεών του. β. Διαθέτει πλήρη ασφάλιση ασθενείας. γ. Έχει επαρκή γνώση της ελληνικής γλώσσας.

    - Περίοδοι απουσίας , εφόσον είναι κατώτερες των έξι διαδοχικών μηνών και δεν υπερβαίνουν συνολικά τους δέκα μήνες εντός της πενταετίας, προσμετρούνται στον υπολογισμό της πενταετούς περιόδου.

    Για την απόκτηση του καθεστώτος και χορήγηση άδειας διαμονής επί μακρόν διαμένοντος απαιτείται ακριβές φωτοαντίγραφο ισχύοντος διαβατηρίου ή άλλου ταξιδιωτικού εγγράφου αναγνωρισμένου από τη χώρα μας και ισχύουσας άδειας διαμονής, αντίγραφο του Εκκαθαριστικού Σημειώματος της Εφορίας των δύο προηγούμενων της υποβολής της αίτησης, οικονομικών ετών, φορολογική ενημερότητα, ασφαλιστική ενημερότητα, βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα στον οποίο είναι ασφαλισμένος, επικυρωμένο συμβόλαιο αγοράς κατοικίας ή θεωρημένη σύμβαση μίσθωσης κατοικίας σε ΔΟΥ, αποδεικτικό επαρκούς γνώσης της ελληνικής γλώσσας.

    Το Προεδρικό Διάταγμα εξαιρεί τους υπηκόους τρίτων χωρών, οι οποίοι έχουν άδεια διαμονής για σπουδές ή επαγγελματική κατάρτιση, καθώς και στα μέλη της οικογένειας που τους συνοδεύουν. Επίσης, δεν εφαρμόζεται σε όσους έχουν λάβει άδεια διαμονής στην Ελλάδα δυνάμει προσωρινής προστασίας ή ζητούν την άδεια να διαμείνουν για τον ίδιο λόγο και αναμένουν την έκδοση απόφασης σχετικά με το καθεστώς τους, είναι πρόσφυγες ή έχουν υποβάλει αίτηση για να τους αναγνωριστεί το καθεστώς του πρόσφυγα, για την οποία δεν έχει ακόμη εκδοθεί σχετική απόφαση.

    [03] Κοινωνία

    Με λεωφορεία τα δρομολόγια

    Εργασίες στο σταθμό Αχαρνών

    16/3/2006 9:31:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό ότι λόγω των συνεχιζόμενων εργασιών στο σταθμό Αχαρνών, τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 2543 Χαλκίδας-Αθηνών την 16-03-2006 και 1530 Αθηνών-Χαλκίδας την 17-03-06, θα εκτελεστούν με λεωφορεία του Οργανισμού. Τα λεωφορεία θα πραγματοποιούν σταθμεύσεις στους σταθμούς, Αθήνα, Αχαρνές, Αγ. Στέφανος, Αφίδνες, Αυλώνας, Οινόη, Αυλίδα και Χαλκίδα. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείστε με το κέντρο τηλεφωνικής εξυπηρέτησης του ΟΣΕ 1110 ή τους κατά τόπους σιδηροδρομικούς σταθμούς.

    [04] Κοινωνία

    Πενήντα εφτά χρόνια μετά

    Αίτηση για επανάληψη της δίκης Πολκ

    16/3/2006 8:58:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ -ΝΕΤ

    Πενήντα εφτά χρόνια πέρασαν από τότε που ο Έλληνας δημοσιογράφος, Γρηγόρης Στακτόπουλος, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση της δολοφονίας του Αμερικανού δημοσιογράφου, Τζορτζ Πόλκ. Αν και ο Στακτόπουλος αποφυλακίστηκε το 1960, έπειτα από αίτηση χάριτος, και τώρα πια δεν βρίσκεται στη ζωή, για τη σύζυγό του Θεοδώρα, η υπόθεση δεν έχει κλείσει. Σήμερα προσέφυγε για τέταρτη φορά τα τελευταία χρόνια στον Άρειο Πάγο, διεκδικώντας, έστω και μετά θάνατον, την αθωότητά του. Σε αυτή την αίτηση για επανάληψη της δίκης περιλαμβάνονται νέα στοιχεία, που κατά την υπεράσπιση είναι ικανά να οδηγήσουν στη δικαίωσή του. Ωστόσο αυτά προκύπτουν κατά κανόνα από μαρτυρίες που υπάρχουν σε βιβλία που κυκλοφόρησαν κατά τα τελευταία έτη. Ο Άρειος Πάγος είχε απορρίψει τις προηγούμενες τρεις αιτήσεις για επανάληψη της δίκης, λόγω ανεπάρκειας νέων στοιχείων. Ο Γρηγόρης Στακτόπουλος, συνελήφθη τον Αύγουστο του 1948, ως ύποπτος για τη δολοφονία του Τζόρτζ Πόλκ, ο οποίος είχε μεταβεί στη Β. Ελλάδα, εν μέσω του εμφυλίου πολέμου, για να πάρει συνέντευξη από τον αρχιστράτηγο των δυνάμεων του Δημοκρατικού Στρατού, Μάρκο Βαφειάδη.

    [05] Κόσμος

    Νέες διαδηλώσεις φοιτητών σε όλη τη Γαλλία

    Γαλλικός Μάρτης

    16/3/2006 9:36:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/3/2006 10:20:22 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ-Γαλλικό Πρακτορείο

    Η αναταραχή στη Γαλλία μεγαλώνει, με αφορμή το νόμο της κυβέρνησης Ντε Βιλπέν που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να απολύουν, χωρίς αποζημίωση, νέους κάτω των 26 ετών μετά από διετή απασχόληση. Δεκάδες χιλιάδες μαθητές και σπουδαστές κατέβηκαν στους δρόμους του Παρισιού και άλλων πόλεων και πολλοί παραλληλίζουν την εξέγερση με το Μάη του 68, μιλώντας για το ένα νέο "γαλλικό Μάρτη". Νέες διαδηλώσεις προγραμματίζονται για το Σάββατο με τη συμμετοχή μάλιστα των συνδικάτων. Η γαλλική κυβέρνηση επιμένει ότι ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί, γιατί καταπολεμά την ανεργία.

    Επεισόδια στο Παρίσι

    Εκατοντάδες χιλιάδες φοιτητές και μαθητές--247.500 σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το υπουργείο των Εσωτερικών, και μισό εκατομμύριο, σύμφωνα με τους διοργανωτές--διαδήλωσαν σήμερα σε όλη τη Γαλλία, εναντίον του ισχύοντος νόμου που αναφέρεται στην πρώτη επαγγελματική απασχόληση των νέων.

    Η μεγαλύτερη διαδήλωση έγινε στο Παρίσι όπου δεν έλειψαν και οι συγκρούσεις των διαδηλωτών με την αστυνομία. Εκατοντάδες μασκοφόροι έριξαν αντικείμενα στους αστυνομικούς, οι οποίοι με τη σειρά τους έκαναν χρήση δακρυγόνων.

    Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, κάηκε ένα βιβλιοπωλείο ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε αρκετά καφέ.

    Η αστυνομία προχώρησε σε150 συλλήψεις διαδηλωτών στο Παρίσι και σε άλλες 50 σε επαρχιακές πόλεις.

    Στην επαρχία, το Γαλλικό Πρακτορείο, με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι από το δίκτυο των ανταποκριτών του σε 60 γαλλικές πόλεις, εκτιμά ότι διαδήλωσαν σήμερα 370 χιλιάδες μαθητές Λυκείου και φοιτητές.

    Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν στη διαδήλωση στη Ρεν στη δυτική Γαλλία, αλλά και στην Τουλούζη στη νοτιοανατολική Γαλλία.

    Οι νεολαίοι υποστηρίζουν ότι με τον ισχύοντα νόμο, ως έχει, μεγιστοποιείται η ανασφάλεια για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

    Μεθαύριο Σάββατο θα γίνουν και νέες κινητοποιήσεις, στις οποίες όμως θα συμμετάσχουν και τα γαλλικά συνδικάτα και οι κομματικές αντιπροσωπείες.

    Ήδη έχουν γίνει άλλες δύο μεγάλες κινητοποιήσεις, από τις οποίες η πρώτη την 7η Φεβρουαρίου (από 200 έως 400 χιλιάδες διαδηλωτές), και η δεύτερη την 7η Μαρτίου (από 400 χιλιάδες έως ένα εκατομμύριο διαδηλωτές).

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    ΒΒC: Thousands march in French law row

    LIBERATION: A Paris, un cortege anti-CPE gonfle par les lyceens

    LE MONDE: Des centaines de milliers de jeunes defilent a Paris et dans les regions contre le CPE

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Φοιτητικές διαδηλώσεις στη Γαλλία

    [06] Κόσμος

    Τουρκία: Πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου

    16/3/2006 8:38:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/3/2006 9:48:25 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS

    Στρατιωτικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα κατέπεσε κοντά σε δρόμο στο ανατολικό τμήμα της Τουρκίας, όταν χτύπησε σε ηλεκτροφόρα καλώδια, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν κατά την πτώση του ελικοπτέρου, ανέφερε ο Αλί Γκιουνγκόρ, κυβερνήτης της επαρχίας Ερζινκάν όπου σημειώθηκε το δυστύχημα. Αξιωματούχοι του τουρκικού στρατού δεν έκαναν καμία δήλωση μέχρι στιγμής για το γεγονός.

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Σάντος: "Από εμάς εξαρτάται"

    16/3/2006 9:39:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Αποκλειστικά στους ίδιους τους παίκτες και την ομάδα του εξαρτάται η κατάληψη της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, τόνισε πως είναι ο Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος τεχνικός στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ζήτησε παράλληλα από τον κόσμο να βοηθήσει την ομάδα. Παράλληλα άφησε κλειστά τα χαρτιά του για μεταγραφικά σχέδια. Στον σαββατιάτικο αγώνα με την Καλλιθέα θα παραβρεθούν άνθρωποι της Τσέλσι για να δουν παίκτες την "Ένωσης=" που έχουν στόχο.

    Τσιρίλο από σίδερο

    Στα αγωνιστικά ο Σάντος είδε τον Μπρούνο Τσιρίλο να προπονείται κανονικά, χωρίς να αισθάνεται ενοχλήσεις και τέθηκε στη διάθεση του για τον αγώνα στο «Ελ Πάσο». Ο Στέφανο Σορεντίνο έκανε πρόγραμμα ενδυνάμωσης και ελαφρύ τρέξιμο. Στα υπόλοιπα ο Δημήτρης Κουτρουμάνος έκανε ειδικό πρόγραμμα και τρέξιμο σε χαμηλούς ρυθμούς, ενώ ο Άγγελος Κομβλίδης ακολούθησε ειδικό εντατικό πρόγραμμα.

    Όσον αφορά τον αγώνα, ο Σάντος ζήτησε από τους παίκτες του να είναι προσεκτικοί στις αντεπιθέσεις της Καλλιθέας και να επιβάλλουν τον ρυθμό από την αρχή.

    [08] Μπάσκετ

    Στους "8" μετά την ήττα της Ζαλγκίρις

    "Σφράγισε το εισιτήριο" ο Ολυμπιακός

    16/3/2006 11:42:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Και με τα δυο πόδια στους "8" της Ευρωλίγκας βρίσκεται πλέον ο Ολυμπιακός, μετά την τέταρτη ήττα της Ζαλγκίρις που τον στέλνει απευθείας στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Εκεί πιθανότατα θα αντιμετωπίσει μία εκ των Μακάμπι, Ρεάλ. Οι Λιθουανοί ηττήθηκαν 81-69 από την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη και πλέον ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τους "μπλαουκγράνα" στο ΣΕΦ την επόμενη εβδομάδα, έχοντας το εισιτήριο της επόμενης φάσης στο χέρι του, όπως άλλωστε και οι Καταλανοί. Οι "ερυθρόλευκοι" ακόμα και με ήττες στις δύο αγωνιστικές και με ισάριθμες νίκες της Ουνικάχα Μάλαγα, ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση με τους Ισπανούς έχοντας το πλεονέκτημα, καθώς στους μεταξύ τους αγώνες έχουν επικρατήσει εντός και εκτός. Αν πάντως, οι παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας καλύψουν τη διαφορά με την οποία είχαν χάσει από την Μπαρτσελόνα (76-72) και κερδίσουν και τη Ζαλγκίρις στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των "16", τότε καταλαμβάνουν την πρώτη θέση του τέταρτου ομίλου και προκρίνονται με πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ.

    Τ' αποτελέσματα αναλυτικά

    4ος Όμιλος Τρίτη, 14 Μαρτίου Ουνικάχα Μάλαγα-Ολυμπιακός 75-87 Πέμπτη, 16 Μαρτίου Μπαρτσελόνα-Ζαλγκίρις Κάουνας 81-69 Βαθμολογία (σε 4 αγώνες): Μπαρτσελόνα 8, Ολυμπιακός 7, Μάλαγα 5, Ζαλγκίρις 4.

    5ος Όμιλος Πέμπτη, 16 Μαρτίου Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ρεάλ Μαδρίτης 73-58 Ούλκερ-Κλίμαμιο Μπολόνια 84-80 Βαθμολογία (σε 4 αγώνες): Ρεάλ Μαδρίτης 7, Μακάμπι 7, Κλίμαμιο 5, Ούλκερ 5.

    6ος Όμιλος Τετάρτη, 15 Μαρτίου ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Λιέτουβος Ρίτας 79-69 Ταού-Μπάμπεργκ 71-51 Βαθμολογία (σε 4 αγώνες): ΤΣΣΚΑ Μόσχας 8, Ταού 7, Λιέτουβος 5, Μπάμπεργκ 4.

    7ος Όμιλος Τετάρτη, 15 Μαρτίου Παναθηναϊκός-Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ 88-69 Μπενετόν Τρεβίζο-Εφες Πίλσεν 94-87 Βαθμολογία (σε 4 αγώνες): Τσιμπόνα 7, Μπενετόν 6, Εφές Πίλσεν 6, Παναθηναϊκός 5.

    [09] Μπάσκετ

    ΠΑΟ: Πρόβλημα με Στσεπάνοβιτς

    16/3/2006 10:12:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ακόμα ένα πρόβλημα για το "στρατόπεδο" του Παναθηναϊκού. Ο Βλάντο Στσεπάνοβιτς ο οποίος στη χθεσινή νικηφόρα αναμέτρηση με την Τσιμπόνα υπέστη τράβηγμα στο δεξί πόδι, δεν μπόρεσε να προπονηθεί ούτε στην προπόνηση της Πέμπτης και έκανε μόνο θεραπεία. Η συμμετοχή του ή μη στον τελικό του Κυπέλλου των του Παναθηναϊκού με το Μαρούσι το Σαββάτο θα ξεκαθαριστεί οριστικά αύριο. Από εκεί και πέρα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα τραυματισμού, ενώ η αυριανή προπόνηση θα διεξαχθεί στο κλειστό του Γαλατσίου, προκειμένου οι παίκτες να εγκλιματιστούν με τον χώρο που θα γίνει ο τελικός.

    [10] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Προκρίθηκε η Ζενίτ, πλησίασε την Ελλάδα

    16/3/2006 8:58:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Σε απόσταση αναπνοής από την Ελλάδα και την 8η θέση στην κατάταξη των εθνικών ομοσπονδιών βρίσκεται πλέον η Ρωσία, μετά την πρόκριση της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στους «8» του Κυπέλλου UEFA. Μετά από αυτή την εξέλιξη η Ζενίτ χρειάζεται πλέον δύο βαθμούς (μία νίκη ή δύο ισοπαλίες) στον επόμενο γύρο προκειμένου να φέρει τη Ρωσία στην 8η θέση, ρίχνοντας στην 9η την Ελλάδα. Κατά συνέπεια η Ελλάδα θα έχει έτσι δύο ομάδες στο Κύπελλο UEFA την περίοδο 2007/08, αντί για τέσσερις που έχει τώρα. Όσον αφορά στο παιχνίδι η Ζενίτ ήρθε ισόπαλη με τη Μαρσέιγ στην Αγία Πετρούπολη και πήρε την πρόκριση αφού στο πρώτο παιχνίδι είχε επικρατήσει της γαλλικής ομάδας στο "βελοντρόμ" με 1-0. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ στο 69 με τον Κερζάκοφ, ενώ η Μαρσέιγ ισοφάρισε πέντε λεπτά αργότερα με τον Ντέι. Οι Γάλλοι τελείωσαν με 10 παίκτες το παιχνίδι, λόγω της αποβολής του τερματοφύλακα της ομάδα, Σεντρίκ Καρασό στο 89 τη αναμέτρησης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 16 March 2006 - 21:51:46 UTC