Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-02-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θλιβερά έκτροπα στην Τούμπα
  • [02] Καθάρισε" ο ΠΑΟ με "Παπ" και Γκέκα
  • [03] "Λύτρωση" ΑΕΚ με Κατσουράνη εκτελεστή
  • [04] Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός
  • [05] Νίκη-ανάσα για τον Λεβαδειακό
  • [06] Δίκαιη μοιρασιά στο Αιγάλεω
  • [07] Όλοι κερδισμένοι στο All Star Game
  • [08] Στον κόκκινο πλανήτη το MRO

    [01] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Νίκη τίτλου του Ολυμπιακού

    Θλιβερά έκτροπα στην Τούμπα

    26/2/2006 7:55:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/2/2006 11:51:27 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Επεισοδιακό ήταν για ακόμη μία φορά το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην Τούμπα. Αυτά που έγιναν εκτός αγωνιστικού χώρου και όχι εντός είναι που θα μείνουν από την συγκεκριμένη αναμέτρηση. Πέτρες, σπασμένα καθίσματα, κινητά (!) που εκτοξεύθηκαν από τις εξέδρες και στο τέλος φωτιά στις εξέδρες του γηπέδου, που δεν θυμίζουν αγώνα ποδοσφαίρου αλλά πολεμικό τοπίο. Για ακόμα μία φορά η Τούμπα έγινε το άνδρο μερίδας φιλάθλων του ΠΑΟΚ που θέλησαν να κάνουν τα "παράπονα τους" για την εικόνα -και καλά- της ομάδας τους. Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα (γιατί υπήρχε και αυτός), ο Ολυμπιακός έκανε ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού επικράτησε με 2-1 με γκολ των Οκκά (32) και Κωνσταντίνου (77) και τον ΠΑΟΚ να έχει ανοίξει το σκορ στο 5 με τον Σικαμπάλα. Μετά το τέλος του αγώνα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία εκφράζει τη δυσαρέσκεια της για τα μέτρα που έλαβαν οι αστυνομικές αρχές στο ντέρμπι της Τούμπας. Η αστυνομία συνέλαβε επτά άτομα ενώ αναμένεται να γίνουν και άλλες συλλήψεις με βάση το φωτογραφικό και οπτικό υλικό.

    Το παιχνίδι τελείωσε στο 77'

    Από την αρχή ήταν τα πράγματα ηλεκτρισμένα στην Τούμπα. Οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο ως επί το πλείστον καταφέρονταν κατά του Γιάννη Γούμενου και ζητούσαν την απομάκρυνση του. Στη συνέχεια όμως, οι περίπου 10.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ φόρτισαν ακόμα περισσότερο το κλίμα, όταν στο 32' ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Οκκά και στη συνέχεια στο 77' όταν οι "ερυθρόλευκοι" πήραν το προβάδισμα με γκολ του Κωνσταντίνου.

    Τα όσα συνέβησαν μετά δεν ήταν αγώνας ποδοσφαίρου.

    Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ άναψαν φωτιά και το πυροσβεστικό όχημα κλήθηκε να τη σβήσει, όμως ήταν τόσο έκρυθμα τα πράγματα που χρειάστηκε η μεσολάβηστη των ΜΑΤ. Την ίδια ώρα, πολλά αντικείμενα εκσφενδονίζονταν από τη μεριά των οπαδών προς τους παίκτες, αναγκάζοντας τον διαιτητή Μπριάκο να διακόψει το παιχνίδι, στο 84ο λεπτό. Η φωτιά έσβησε εν μέσω πετρόπολεμου. Το ματς, αν και ξεκίνησε και πάλι τρία λεπτά αργότερα, διεκόπη εκ νέου λόγω ενός... κινητού τηλεφώνου που έπεσε στην πλευρά του βοηθού που βρισκόταν προς τη μεριά της Θύρας 4. Τελικά, λίγα λεπτά αργότερα, και ενώ αρχικά ο Μπριάκος ήταν έτοιμος να σφυρίξει την οριστική διακοπή του παιχνιδιού, με την παρέμβαση των παικτών του ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα του Θοδωρή Ζαγοράκη, επήλθε μια άτυπη συμφωνία και έτσι με περίπου δύο λεπτά καθυστέρηση, σφύριξε απλά τη λήξη του παιχνιδιού.

    Μετά το τέλος του παιχνιδιού έγιναν επτά συλλήψεις για αξιόποινες πράξεις, ενώ πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλες με βάση το φωτογραφικό και οπτικό υλικό.

    Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το τέλος του αγώνα, εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τα ανεπαρκή μέτρα -όπως επισημαίνει- που έλαβαν οι αστυνομικές αρχές στο παιχνίδι της Τούμπας, παρά τις επανειλημμένες συστάσεις που είχε κάνει για την επικινδυνότητα της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι δεν προστατεύθηκαν οι χώροι έκδοσης εισιτηρίων πριν τον αγώνα και δεν κατέστη δυνατή η αποτροπή εισβολής αγνώστων ατόμων χωρίς εισιτήριο στις Θύρες 4 και 4Α, κάτι για το οποίο είχαν γίνει πολλές και διαδοχικές προειδοποιήσεις από μέρος της διοίκησης του Δικέφαλου του Βορρά. Λίγη ώρα αργότερα, η διοίκηση του ΠΑΟΚ εξέδωσε νέα ανακοίνωση κατά του διαιτητή Μπριάκου και τον χαρακτηρίζει ως ηθικό αυτουργό των σημερινών επεισοδίων. "Η αποστολή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία κ. Μπριάκο... Ενδεχομένως η Super League να σας οφείλει πια τη θέση του αρχιδιαιτητή. Μαζί με αντίστοιχα άξιους συναδέλφους σας μπορείτε πια να αναβαθμίσετε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν έχει σημασία που αδειάσατε τα γήπεδα. Είμαστε βέβαιοι πως με τέτοιες "εμφανίσεις" θα τα ξαναγεμίσετε... άλλωστε ο ελληνικός λαός αγαπάει την κωμωδία. Γελάμε πολύ με την ευκολία που προσπερνάτε καταφανέστατα πέναλτι, με την άνεση που σπρώχνετε τον Ολυμπιακό στην περιοχή μας, είτε το έχει ανάγκη είτε δεν το έχει, με τις επινοήσεις σας που κόβουν με κάθε τρόπο τις επιθέσεις μας. Συγκλονιστικό highlight της καριέρας σας παραμένει βέβαια η στιγμή που αρνηθήκατε την κόκκινη κάρτα στον Τσιρίλο, μετά την "καρατιά" στον Μίετσελ. Λυπούμαστε που κάποιοι από τους θεατές μας δεν αντιλαμβάνονται το μεγαλείο της ερμηνείας σας και αντιδρούν άσχημα στην προσπάθειά σας να ολοκληρώσετε το έργο. Ελπίζουμε να καταλάβατε ότι ηθικός αυτουργός των σημερινών επεισοδίων ήσασταν εσείς. Γιατί αν δεν έχετε αντίληψη ούτε αυτού του γεγονότος, τότε τα πράγματα είναι ακόμα πιο σοβαρά.

    YΓ. Κύριε Πρόεδρε της ΕΠΟ, κύριε Πρόεδρε της ΚΕΔ, τι άλλο πρέπει να δείτε για να διαγράψετε έναν διαιτητή από τις λίστες σας; Πόσο νόημα έχει να γίνεται πρωτάθλημα κάτω από αυτές τις συνθήκες; Μήπως να το διακόψουμε για λίγο ώστε να έχετε χρόνο να συνετίσετε και να επιμορφώσετε τους διαιτητές σας;".

    Στο μεταξύ, ο Ιφεάνι Ουντέζε, επιστρέφοντας στο σπίτι του, δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από οπαδούς του "Δικεφάλου του Βορρά", οι οποίοι προκάλεσαν φθορές και στο αυτοκίνητο του. Αμεση ήταν η αντίδραση του Ουντέζε, ο οποίος επικοινώνησε με ανθρώπους του ΠΑΟΚ, λέγοντάς τους ότι δεν θέλει να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο στην ομάδα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός

    [02] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Καθάρισε" ο ΠΑΟ με "Παπ" και Γκέκα

    26/2/2006 10:57:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ακόμα μία νίκη, την 5η διαδοχική, πέτυχε ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας αυτή τη φορά του Ακράτητου στα Λιόσια με 2-0, στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την εικόνα της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α Εθνικής. Έτσι οι "πράσινοι" παρέμειναν σε απόσταση τριών βαθμών από τη δεύτερη ΑΕΚ, την οποία αντιμετωπίζουν την επόμενη αγωνιστική στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ και που θα κρίνει πολλά στη μάχη για έξοδο στα Τσάμπιονς Λιγκ. Για ακόμη μία φορά οι "πράσινοι" είχαν σε πολύ καλή βραδιά του Παπαδόπουλο και Γκέκα οι οποίος πέτυχαν τα δύο τέρματα της ομάδας του. Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα για τον ΠΑΟ, αφού μόλις στο πρώτο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Γκονζάλες τροφοδότησε τον Παπαδόπουλο στην περιοχή, αυτός απέφυγε τον Αποστολάκη και με σουτ από πλάγια θέση έκανε το 1-0. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη για την ομάδα του Αλμπέρτο Μαλεζάνι, αφού οι παίκτες χαλάρωσαν και έτσι ο Ακράτητος βρήκε την ευκαιρία βγει μπροστά και μάλιστα να χάσει τρεις καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Στο 10΄ σε τετ-α-τετ με τον Λεντέσμα, στο 16΄ σε προσπάθεια του Γκουστάβο και στο 20΄ σε δυνατό σουτ του Παγώνη έξω από την περιοχή. Το ημίχρονο βρήκε τον Παναθηναϊκό τυχερό, αφού ξεπέρασε ανώδυνα τις δυσκολίες του πρώτου μέρους και στο δεύτερο μέρος μπήκε καλύτερα, προκειμένου να "καθαρίσει" γρήγορα το παιχνίδι. Κάτι που κατάφερε στο 61 λεπτό της αναμέτρησης με τον Γκέκα, που βρήκε "δίχτυα" για έβδομο συνεχόμενο παιχνίδι και έφτασε τα 11 στο Πρωτάθλημα, με ωραία γυριστή κεφαλιά, "γράφοντας" το 2-0 και δίνοντας τη νίκη στους "πράσινους".

    Διαιτητής: Κουκλάκης (Χανίων)

    Κίτρινες: Αποστολάκης, Πιπίνης, Μπαντάς - Δάρλας

    Οι συνθέσεις:

    ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ: Λυμπερόπουλος, Πιπίνης, Μπαντάς (86΄ Μαρινέσκου), Πένια, Αποστολάκης, Μακέ, Γκουστάβο, Τζημόπουλος (62΄ Ντε Φραντσέσκο), Σκούφαλης, Λεντέσμα, Παγώνης (73΄ Σούνσινγκ)

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Δάρλας, Βύντρα, Μόρις, Γκούμας, Γκονζάλες, Μπίσκαν, Τζιόλης (68΄ Αντριτς), Χαραλαμπίδης (74΄ Θεοδωρίδης), Παπαδόπουλος, Γκέκας (83΄ Τόργκελε)

    [03] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Λύτρωση" ΑΕΚ με Κατσουράνη εκτελεστή

    26/2/2006 10:20:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με ένα γκολ του Κώστα Κατσουράνη στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων, η ΑΕΚ επικράτησε με 2-1 του Ιωνικού στο ΟΑΚΑ, σε παιχνίδι για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α Εθνικής. Έτσι η "Ένωση" διατήρησε την διαφορά των τριών υπέρ της βαθμών έναντι του Παναθηναϊκού, με τον οποίο και θα αγωνιστεί την ερχόμενη αγωνιστική. Στο παιχνίδι η "Ένωση" ξεκίνησε καλύτερα και κατάφερε στο 21ο να ανοίξει το σκορ με δυνατό σουτ του Βενλίνσκι. Στο 39΄της αναμέτρησης ο Ιωνικός έφτασε στην ισοφάριση με τον Περόνε, που κέρδισε στο τετ-α-τετ τον Σορεντίνο, αλλά η ΑΕΚ βρήκε για ακόμα φορά τη λύση στις καθυστερήσεις με τον Κώστα Κατσουράνη, ο οποίος με δυνατό σουτ στο 98, και αφού είχε χάσει αρκετές σημαντικές ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος, κατάφερε να πάρει με 2-1 τη σημαντική νίκη.

    Διαιτητής: Καλόπουλος (Θεσσαλονίκης)

    Κίτρινες: Λάκης, Ιβιτς, Μόρας - Γκούτμαν, Παχουέλο, Περόνε

    Οι συνθέσεις:

    ΑΕΚ: Σορεντίνο, Γεωργέας, Δέλλας (73΄ Μόρας), Αλεξόπουλος, Μάλμπασα (83΄ Ιβιτς), Κατσουράνης, Εμερσον, Λάκης, Σοάρες (73΄ Καπετάνος), Λυμπερόπουλος, Βενγκλίνσκι

    ΙΩΝΙΚΟΣ: Μπεκιάι, Τσιμπλίδης (70΄ Μενδρινός), Παχουέλο, Κινγκ, Μελαμπιανάκης, Γκούτμαν, Ουκάρ, Βουρεξάκης, Ντα Κόστα (57΄ Ονουάτσι), Κωνσταντινίδης (26΄ λ.τρ. Μακόρ), Περόνε

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός

    26/2/2006 10:00:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ολοταχώς για τον τίτλο οδεύει ο Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν στο μεγάλο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής της Α Εθνικής του ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 2-1 και έκαναν ένα ακόμα σηκαντικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αρχικά ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προηγηθεί με τον Σικαμπάλα στο 5 λεπτό, αλλά ο Ολυμπιακός με τέρματα των Γιάννη Οκκά (32) και Μιχάλη Κωνσταντίνου (77), ανέτρεψε την κατάσταση και πήρε τη σημαντική νίκη.

    Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές, αφού ο ΠΑΟΚ κατάφερε στο 5 να ανοίξει το σκορ. Ο Σαλπιγγίδης πίεσε τον Μπουλούτ στην άμυνα του Ολυμπιακού, κέρδισε την μπάλα και έδωσε στον Σικαμπάλα, ο οποίος σε σχεδόν κενό τέρμα κατάφερε με πλασέ να δώσει προβάδισμα στους γηπεδούχους (1-0). Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μίετσελ έφυγε κανονικά στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, αλλά ο βοηθός διαιτητής λανθασμένα σήκωσε τη σημαία του για οφσάιντ.

    Το παιχνίδι στη συνέχεια έγινε εντυπωσιακό, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στις ευκαιρίες. Αρχικά, στο 14 με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ριβάλντο, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Φερνάντες, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Τουρέ έκανε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε κοντά στο να διπλασιάσει τα τέρματα του, αλλά ο Νικοπολίδης απόκρουσε το σουτ του Σαλπιγγίδη. Στην εξέλιξη της φάσης μάλιστα, ο Μίετσελ που έγινε αποδέκτης της μπάλας σούταρε από τη μεριά του με την μπάλα να πηγαίνει στο χέρι του Τουρέ και τους παίκτες του ΠΑΟΚ να διαμαρτύρονται για πέναλτι.

    Ότι δεν κατάφερε ο ΠΑΟΚ, το έκανε πράξη ο Ολυμπιακός στο 32 της αναμέτρησης. Ο Τζόρτζεβιτς μετά από "μίνι" επέλαση έκανε παράλληλη σέντρα προς τον Οκκά και εκείνος σχεδόν σε κενό τέρμα δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Φερνάντες, ισοφαρίζοντας για τους φιλοξενούμενους (1-1) βάζοντας "φωτιά" στις εξέδρες.

    Με τον ίδιο ρυθμό ξεκίνησε το ματς στην επανάληψη. Αρχικά ο Ολυμπιακός είχε μία καλή ευκαιρία όταν 52ο λεπτό, από τον εξαιρετικό συνδυασμό των παικτών του Ολυμπιακού, ο Ανατολάκης βρέθηκε μόνος απέναντι στον Φερνάντες, όμως ο τελευταίος κατάφερε να απομακρύνει, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Σαλπιγγίδης πάσαρε στον Μίετσελ με τον τελευταίο να επιχειρεί το πλασέ από καλή θέση και την μπάλα να καταλήγει άουτ.

    Στο 77 του παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή. Ο Κωνσταντίνου πέρασε δύο παίκτες του ΠΑΟΚ με ωραία ενέργεια και σούταρε με το αριστερό, νίκησε και τον Φερνάντες και "έγραψε" το 1-2. Από εκεί και πέρα παιχνίδι δεν έγινε, καθώς το λόγο πήραν οι φωτιές, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να λήξει το παιχνίδι, ο Ολυμπιακός να πάρει τη νίκη και ο "δικέφαλος του Βορρά" θα αναγκαστεί να παρουσιαστεί για μια ακόμη φορά στον αθλητικό δικαστή, κινδυνεύοντας μάλιστα με πολύ βαριά τιμωρία...

    Οι συνθέσεις των ομάδων:

    Διαιτητής: Μπριάκος (Ηπείρου)

    Κίτρινες κάρτες: Τζόρτζεβιτς, Μίετσελ, Χαραλάμπους, Χασιώτης.

    ΠΑΟΚ: Φερνάντες, Καρυπίδης, Χασιώτης, Ουντέζε (66` Ηλιάδης), Χαραλάμπους (82` Γιασεμής), Μαλαδένης (66` Χριστοδουλόπουλος), Ζαγοράκης, Σικαμπάλα, Φουτσίνι, Σαλπιγγίδης, Μίετσελ.

    Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Σούρερ, Πάντος, Τουρέ, Ανατολάκης, Γεωργάτος (66` Μπαμπαγκίντα), Οκκάς (77` Ντάνι), Μπουλούτ, Κωνσταντίνου, Τζόρτζεβιτς, Ριβάλντο

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Νίκη-ανάσα για τον Λεβαδειακό

    26/2/2006 9:40:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Σημαντικό τρίποντο που θα βοηθήσει στο θέμα παραμονή πέτυχε ο Λεβαδειακός, που επικράτησε με 1-0 του Ατρομήτου στη Λιβαδειά, σε παιχνίδι για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α Εθνικής. Σε ένα παιχνίδι που ήταν "φτωχό" σε φάσεις, το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση επετεύχθη στο 7 με αυτογκόλ του Γεωργίου. Έτσι η ομάδα του Τάκη Λεμονή κατάφερε να ξεφύγει από την "διακεκαυμένη ζώνη" του υποβιβασμού. Από την άλλη ο Ατρόμητος, με εξαίρεση την φάση του 77ου λεπτού -οπότε ο Ζαχαρόπουλος έπιασε σουτ πάνω στην κίνηση στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι-, απομακρύνθηκε κάπως από την υπόθεση Ευρώπη.

    Διαιτητής: Ευθυμιάδης (Δράμας)

    Κίτρινες : Πετκοφ

    Κόκκινες :

    Συνθέσεις:

    ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Καρακώστας, Άντερσον, Θεοδοσιάδης, Δήμου, Καλλιμάνης, Μαχαίρας, Ανδράλας (46` Παστός), Μπασαλά, Ρούσεφ, Σίσιτς, Μπούσι (46` Ντε Πάουλι).

    ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μιχαηλίδης, Ντάγκας, Γεωργίου, Δήμος (77` Ηλιόπουλος), Πετκόφ, Κορακάκης, Παππάς, Καραδήμος, Κατεμής (33` Σωτήρχος), Τζιμπούρ, Ζαχαρόπουλος.

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Δίκαιη μοιρασιά στο Αιγάλεω

    26/2/2006 9:24:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν Αιγάλεω και Καλαμαριά, με το τελικό 0-0, σε παιχνίδι για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α Εθνικής Λιγοστές ήταν οι φάσεις σε όλο το παιχνίδι. Από τη μία το Αιγάλεω είχε πολύ καλή αμυντική λειτουργία και περιόρισε τις αντεπιθέσεις της Καλαμαριάς, όπως και από την άλλη οι "Πόντιοι". Στο πρώτο 45λεπτο οι φάσεις ήταν μόλις τρεις: Στο 6ο λεπτό ο Κελπέκης απεσώβησε τον κίνδυνο από το δυνατό σουτ του Αγρίτη και στο 20` ο Τζενάμο απέκρουσε το σουτ του Παππά, ενώ στο 43` ο Κελπέκης έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του μετά την σέντρα-σουτ του Σκοπελίτη. Στο δεύτερο μέρος, όλα έγιναν στο τελευταίο εικοσάλεπτο του παιχνιδιού, με τις δύο ομάδες να έχουν από μία κλασική ευκαιρία για να πάρουν τη νίκη. Αρχικά το "Σίτι" έχασε την ευκαιρία αφού η κεφαλιά από καλή θέση του Αγρίτη πέρασε λίγο άουτ και στο 85 ο Παππάς για την Καλαμαριά συνεργάσθηκε με τον Κλέιτον, αλλά ο Βραζιλιλανος δεν μπόρεσε να πετύχει το γκολ.

    Διαιτητής: Στυλιαρας (Αιτ/νιας)

    Κίτρινες : Κελπέκης

    Συνθέσεις :

    ΑΙΓΑΛΕΩ: Τζενάμο, Γιάντσετιτς, Ψωμάς, Όμο, Ποπόφ, Τσάτσος (56` Σαγανάς), Στεφανίδης (30` Μουστογιαννης), Σκοπελίτης, Μάριτς, Μανουσάκης, Αγρίτης.

    ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: Κελπέκης, Αμπονσά, Μουράφσκι, Γαλανόπουλος, Παρμαξίδης, Παπαδόπουλος, Καραλιόπουλος, Ορφανός, Κλέιτον, Παππάς (90` Αϊλτον), Μουζαουί (63` Ιωάννου).

    [07] Μπάσκετ

    Όλοι κερδισμένοι στο All Star Game

    26/2/2006 11:33:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ένα εκπληκτικό παιχνίδι, χωρίς σκοπιμότητες αλλά με θέαμα και πολλές εκπλήξεις έγινε στο κλειστό της Λάρισας όπου πραγματοποιήθηκε το 14ο All Star Game. Μάλιστα για πρώτη φορά στην Ιστορία της γιορτής του μπάσκετ το σφύριγμα της λήξης βρήκε τις δύο ομάδες (Έλληνες-Ξένοι) ισόπαλες 97-97. Πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα ψηφίστηκε ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης. Στην ανάπαυλα, έγιναν και οι διαγωνισμοί τρίποντων και καρφωμάτων. Στα τρίποντα νικητής αναδείχθηκε ο Φώτης Βασιλόπουλος του Πανιωνίου και στα καρφώματα νικητής ήταν ο Μιχάλης Παραγυιός του Ηλυσιακού (για πρώτη φορά στην Ιστορία του διαγωνισμού καρφωμάτων σε Ολ Σταρ Γκέιμ παίκτης ομάδας της Α2 κατηγορίας κερδίζει το βραβείο. Ο Μιχάλης Παραγυιός του Ηλυσιακού συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς και στέφθηκε νικητής, ενώ για δεύτερη διαδοχική χρονιά ο Ηλυσιακός έχει παίκτη που διακρίνεται σε Ολ Σταρ, καθώς πέρυσι ο Δημήτρης Τσαρούχας είχε κερδίσει το διαγωνισμό τριπόντων). Όλα ήταν εντυπωσιακά και στο παιχνίδι, με του παίκτες να παρουσιάζουν πλούσιο θέαμα. Με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Ορφανό να δίνει το πρώτο τζάμπολ

    Μετά τη λήξη του αγώνα ακολούθησαν οι εξής βραβεύσεις: Ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ, Φραγκίσκος Αλβέρτης, βράβευσε τον νικητή του διαγωνισμού τριπόντων, Φώτη Βασιλόπουλο. Ο Δήμαρχος Λάρισας, Κώστας Τζανακούλης, βράβευσε το νικητή του διαγωνισμού καρφωμάτων, Μιχάλη Παραγυιό. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, βράβευσε τον ΜVP του αγώνα, Σοφοκλή Σχορτσιανίτη. Τα δεκάλεπτα: 20-21, 51-50, 72-76, 97-97.

    Αναλυτικά:

    ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΡΦΩΜΑΤΩΝ

    Πρ. Γύρος Τελικός

    Ράιαν Στακ Αρης 90 -

    Μπρέισι Μπράιαν Μακεδονικός 89 -

    Μάσεϊ Τζέρεμαϊα ΓΣ Λάρισας 85 -

    Πρίντεζης Γιώργος Ολυμπιακός 96 96

    Παραγυιός Μιχάλης Ηλυσιακός 93 98

    Γιάννης Παπαχρήστου ΓΣ Λάρισας 87 -

    Οι προηγούμενοι νικητές στον διαγωνισμό καρφωμάτων:

    1992 Τζον Χάτσον (Πανιώνιος)

    1994 Χένρι Τέρνερ (Πανιώνιος)

    1995 Κρις Κινγκ (Αρης)

    1996 Λόρενς Φάντερμπερκ (ΠΑΟΚ)

    1997 Χάρολντ Ελις (Απόλλων Π.)

    1998 Αντόνιο Χάρβεϊ (Πανιώνιος)

    1999 Αντόνιο Χάρβεϊ (Ηράκλειο)

    2000 Χένρι Τέρνερ (Μαρούσι)

    2001 Δημήτρης Παπανικολάου (ΟΣΦΠ)

    2002 Ράιαν Λόρθριτζ (ΚΑΟΔ)

    2003 Τάιρον Νέσμπι (Ολύμπια Λ.)

    2004 Κασίμπ Πάουελ (ΠΑΟΚ)

    2005 Τόμπι Μπέιλι (ΑΕΚ)

    2006 Γιάννης Παραγυιός (Ηλυσιακός)

    Ο Φώτης Βασιλόπουλος του Πανιωνίου μπήκε από το... παράθυρο και επικράτησε στον διαγωνισμό τριπόντων στο 14ο Ολ Σταρ Γκειμ, που φιλοξενείται στη Λάρισα. Ο «κυανέρυθρος» άσος, ο οποίος στον χθεσινό διαγωνισμό τριπόντων των Ελπίδων πήρε τη δεύτερη θέση, αντικατέστησε επάξια τον νικητή, Ντούσαν Σάκοτα, που αναχώρησε από τη Λάρισα για προσωπικούς λόγους και πανηγύρισε τη διάκριση.

    Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό τριπόντων απογοήτευσαν στον προκριματικό γύρο, με Αναλυτικά:

    ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΡΙΠΟΝΤΩΝ

    Πρ. Γύρος Τελικός

    Νικολαϊδης Πρόδρομος Ολύμπια Λάρισας 8β. -

    Γκάρνερ Κρις Γυμναστικός Λάρισας 5β. -

    Κακλαμάνος Νίκος Ολύμπια Λάρισας 9β. -

    Μουλαομέροβιτς Νταμίρ Πανελλήνιος 10β. -

    Ρίματς Σλάβεν ΑΕΚ 14β. 11β.

    Λάκοβιτς Γιάκα Παναθηναϊκός 13β. -

    Τομαράς Ηλίας Χαλκίδα 7β. -

    Βασιλόπουλος Φώτης Πανιώνιος 16β. 16β.

    Οι προηγούμενοι νικητές στο διαγωνισμό τριπόντων:

    1992 Γιάννης Γιαννόπουλος (Παγκράτι)

    1994 Δημήτρης Ποδαράς (ΑΕΚ)

    1995 Τράβις Μέις (Πανιώνιος)

    1996 Φραγκίσκος Αλβέρτης (Παναθηναϊκός)

    1997 Φραγκίσκος Αλβέρτης (Παναθηναϊκός)

    1998 Φραγκίσκος Αλβέρτης (Παναθηναϊκός)

    1999 Αντι Τούλσον (Μαρούσι)

    2000 Νίκος Χατζής (ΑΕΚ)

    2001 Γιάννης Κρητικός (Περιστέρι)

    2002 Ιμπραήμ Κουτλουάι (Παναθηναϊκός)

    2003 Νίκος Χατζής (ΑΕΚ)

    2004 Άγγελος Κορωνιός (Πανιώνιος)

    2005 Δημήτρης Τσαρούχας (Ηλυσιακός)

    2006 Φώτης Βασιλόπουλος (Πανιώνιος)

    *** Πριν την έναρξη του αγώνα βραβεύτηκε από τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Βασίλη Οικονομίδη, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός. Ο κ. Ορφανός είπε μετά τη βράβευση: "Ευχαριστώ για την τιμή και η Λάρισα χρειάζεται ένα καινούργιο γήπεδο. Το σημερινό γεγονός είναι μία γιορτή του αθλητισμού" *** Ο Δήμαρχος της Λάρισας, Κ. Τζανακούλης, απηύθυνε χαιρετισμό πριν την έναρξη της γιορτής: "Σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα. Η Λάρισα δεν έχει μόνο ποδόσφαιρο έχει και μπάσκετ. Δεν θα δείτε καλύτερο Ολ Σταρ από αυτό της Λάρισας"

    *** Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης, και ο Δήμαρχος της Λάρισας αντάλλαξαν τιμητικές πλακέτες. *** Οι φίλαθλοι μπορεί να βρισκόντουσαν σε γήπεδο μπάσκετ, αλλά αυτό δεν τους... απέτρεψε απ` το να αποθεώνουν με συνθήματα την ποδοσφαιρική ομάδα της Λάρισας, που νωρίτερα είχε επικρατήσει 1-0 του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα της Α Εθνικής. *** Ιδανική ατμόσφαιρα για μία γιορτή του μπάσκετ δημιούργησαν οι διοργανωτές. Οι δύο οθόνες που είχαν στηθεί στο κλειστό της Νεάπολης πρόβαλαν στιγμιότυπα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ και του ελληνικού πρωταθλήματος, σε ρυθμούς hip/hop & RNB. *** Πριν την έναρξη του αγώνα το κοινό απόλαυσε τη Δημοτική σχολή μπαλέτου. *** Στο ημίχρονο βραβεύτηκαν οι Β. Σπανούλης, Δ. Ντικούδης και Π. Γιαννάκης από τον Δήμαρχο Λάρισας, Κώστα Τζανακούλη. Ο Ομοσπονδιακός προπονητής και ο παίκτης της Βαλένθια δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν. Επίσης βραβεύτηκε και ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΘ, Σάββας Λόρτος. *** Οι μασκότ του Ολυμπιακού και του Μακεδονικού πείραζαν παίκτες και κόσμο. *** Την παρουσίαση του 14ου Ολ Σταρ Γκέιμ ανέλαβε ο ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης. *** Λέιζερ και φωτορυθμικά... ζάλισαν το κοινό που γέμισε το κλειστό της Νεάπολης. *** Τη διασκέδαση του φίλαθλου κοινού μεταξύ των δεκαλέπτων και των τάιμ άουτ ανέλαβαν οι Cheerleaders Red Drops και WILDCATS, ενώ πριν το τζάμπολ οι "Breakers without Fear" έκαναν επίδειξη των χορευτικών τους ικανοτήτων. Οι Σλοβένοι FROGS έσπασαν τα ταμπλό με τα καρφώματα τους. Διαιτητές: Πιτσίλκας - Κορομηλάς - Αρβανιτίδης Οι συνθέσεις: ΕΛΛΗΝΕΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς-Βαγγέλης Αλεξανδρής): Διαμαντίδης 5 (1), Σπανούλης 9 (2), Βασιλειάδης 9 (1), Οικονόμου 4, Γκαγκαλούδης 9 (1), Παπανικολάου 20 (2), Βασιλόπουλος, Αλβέρτης 3 (1), Μπουρούσης 8, Μαυροκεφαλίδης 6, Τσαρτσαρής 4, Σχορτσιανίτης 20 (2). ΞΕΝΟΙ (Γιόνας Καζλάουσκας-Αργύρης Πεδουλάκης): Πάντιους 11 (1), Καστλ 12 (2), Λάκοβιτς 3 (1), Μουλαομέροβιτς 17 (3), Εντνι 4, Ουίλκινσον, Λιουις 10, Στακ 9 (1), Μπατίστ 9 (1), Ζίζιτς 2, Στιούαρτ 4, Μπρέισι 16. Η προϊστορία

    31/12/1991 Έλληνες-Ξένοι 122-133

    07/04/1994 Ευρώπη-Αμερική 104-115

    22/12/1994 Ευρώπη-Αμερική 94-88

    06/01/1996 Ευρώπη-Αμερική 113-124

    14/12/1996 Ευρώπη-Αμερική 83-75 22/11/1997 Ευρώπη-Αμερική 127-108

    21/11/1998 Ευρώπη-Αμερική 124-114

    20/11/1999 Ευρώπη-Αμερική 118-119

    20/01/2001 Έλληνες-Ξένοι 86-85

    16/02/2002 Έλληνες-Ξένοι 125-126

    30/03/2003 Έλληνες-Ξένοι 115-110

    28/03/2004 Έλληνες-Ξένοι 102-89

    10/04/2005 Έλληνες-Ξένοι 77-76

    26/02/2006 Έλληνες-Ξένοι 97-97

    [08] Τεχνολογία

    Για να συλλέξει πληροφορίες

    Στον κόκκινο πλανήτη το MRO

    26/2/2006 7:34:00 μμ

    Το νέο μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) της NASA αναμένεται να φθάσει τον Άρη στα μέσα Μαρτίου, προκειμένου να συλλέξει περισσότερα δεδομένα για τον πλανήτη αυτό. Οπως ανακοίνωσε η NASA, το διαστημόπλοιο MRO επιβραδύνει ώστε να μπει στο βαρυτικό πεδίο του κόκκινου πλανήτη -πιθανότατα στις 10 Μαρτίου- ενώ τους επόμενους έξι μήνες, η τροχιά του διαστημοπλοίου σταδιακά θα χαμηλώνει ώστε να συλλέξει πληροφορίες, περίπου 300 χλμ. πάνω από την επιφάνεια του πλανήτη.

    Η NASA ανέφερε ότι το διαστημόπλοιο φέρει την πιο ισχυρή τηλεσκοπική κάμερα που έχει ποτέ σταλεί σε έναν άλλο πλανήτη. Η υπηρεσία διαστήματος των ΗΠΑ, ενδιαφέρεται να βρει αν υπήρχε ποτέ νερό στον κόκκινο πλανήτη ώστε να μπορέσει να διακριβώσει εάν στον Άρη μπορούσαν να διατηρηθούν μορφές ζωής. Η διαδικασία καθόδου του μη-επανδρωμένου διαστημοπλοίου θα συμπεριλάβει εκατοντάδες μικρές απώλειες ύψους που θα το φέρουν σε χαμηλότερες τροχιές. Η διαδικασία αυτή "είναι σαν να βαδίζεις πάνω σε τεντωμένο σχοινί στον αέρα", είπε ο Τζιμ Γκραφ, διευθυντής του προγράμματος της NASA για το διαστημόπλοιο. "Είναι ένα επικίνδυνο μέρος της αποστολής", πρόσθεσε.

    Από την άλλη, ο διευθυντής του προγράμματος εξερεύνησης του Άρη στη NASA Νταγκ Μακ Κίστιον, επεσήμανε ότι αυτή η αποστολή αυτή θα ανοίξει τον δρόμο για μελλοντικές ρομποτικές αποστολές μέσα στη δεκαετία αλλά και για να προετοιμαστεί η υπηρεσία να στείλει ανθρώπους στον Άρη. Η αμερικανική υπηρεσία σχεδιάζει να αποστείλει ένα επανδρωμένο διαστημόπλοιο με εξαμελές πλήρωμα στον Άρη σε δύο δεκαετίες.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 26 February 2006 - 21:53:00 UTC