Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-02-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαξιφισμοί για την ανεργία
  • [02] Μέριμνα και ευαισθησία
  • [03] Αλλαγή "φρουράς"
  • [04] Διάλογος για τα ΜΜΕ
  • [05] Παραίτηση αρχηγού πυροσβεστικής
  • [06] Συνάντηση Καραμανλή - Ζαγορίτη
  • [07] Ένοχοι για το "Σαμίνα"
  • [08] Τέλος στις αυτονομήσεις
  • [09] Σαρακοστιανές ...συμβουλές
  • [10] Στην ΑΔΑΕ ο Θ. Σοφός
  • [11] Επιστρέφει το σύννεφο σκόνης
  • [12] Νέα πρόστιμα από τον ΕΦΕΤ
  • [13] Αίτηση αποφυλάκισης Λ. Στάθη
  • [14] Στάση εργασίας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ
  • [15] Συνεργασία για τα παιδιά
  • [16] Σταθερή η κατάσταση του φοιτητή
  • [17] Αντιρατσιστική διαδήλωση
  • [18] Πτώση λεωφορείου σε γκρεμό στις Άνδεις
  • [19] Αιματηρή επιχείρηση στη Σ. Αραβία
  • [20] Νέα τραγωδία σε ορυχείο στην Κίνα
  • [21] Στην Ιαπωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα
  • [22] Αύξηση των επιτοκίων
  • [23] Αναβολή για τους έξι...
  • [24] Δεν προπονήθηκε ο Ουντέζε
  • [25] Ισοπαλία στο ντέρμπι
  • [26] Συμπλοκές στο γήπεδο της Λιβαδειάς
  • [27] Παίκτης του μήνα ο Έντνι
  • [28] Πήρε το ντέρμπι ο Ολυμπιακός
  • [29] "Έσκισαν" τα σπαθιά μας στο Βαλκανικό
  • [30] Αυλαία για τους Χειμερινούς του Τορίνο
  • [31] Πέταξε για την Κύπρο η Εθνική
  • [32] "Μη γυρίζεις μόνη σου στο δάσος"
  • [33] "Γιατρέ μου, γιατί ξεχνάω;"
  • [34] Ανησυχητική εξάπλωση του ιού Η5Ν1
  • [35] Νοσοκομείο για "πληγωμένες καρδιές"
  • [36] Συνελήφθη ο Τζορτζ Μάικλ

    [01] Πολιτική

    Στη Βουλή

    Διαξιφισμοί για την ανεργία

    27/2/2006 8:40:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/2/2006 11:44:37 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Σε υψηλούς τόνους ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή, η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την ανεργία, που πραγματοποιήθηκε σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Στο επίκεντρο βρέθηκαν η οικονομία, τα εργασιακά και τα μεγάλα ζητήματα της επικαιρότητας. Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής υπεραμύνθηκε της πολιτικής των αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, που, όπως είπε, διασφαλίζουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και περιορισμό της ανεργίας. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, Κυβέρνηση της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας, ενώ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για προσπάθεια συγκάλυψης στο θέμα των υποκλοπών. Για μας, είπε, οι ευθύνες σας για τη συγκάλυψη είναι δεδομένες, για ό,τι άλλο θα το δούμε στην πορεία. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος, που είχε ζητήσει τη διεξαγωγή της συζήτησης, επεσήμανε, ότι η Ελλάδα είναι πρώτη μεταξύ των χωρών τής ευρωζώνης στα ποσοστά ανεργίας μεταξύ των νέων. Επίσης ζήτησε να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση για την απαγόρευση της πολιτικής επιστράτευσης. Η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα υποστήριξε, ότι "η Κυβέρνηση είναι συνεπής στην αντιλαϊκή της πολιτική". "Η ανεργία δεν πρόκειται να χτυπηθεί όσο κυριαρχεί η αρχή του κέρδους", είπε η ίδια, ενώ επέκρινε και το ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενη στην πολιτική επιστράτευση λέγοντας, ότι είχε χρησιμοποιήσει αυτό το μέτρο εννέα φορές.

    Προτεραιότητα στις μεταρρυθμίσεις

    Ειδικότερα, ο Πρωθυπουργός τόνισε, ότι η μείωση της ανεργίας προέρχεται μέσα από τρεις παράλληλους άξονες: την εκπαίδευση, την ανάπτυξη και την απασχόληση, ενώ υπογράμμισε, ότι τα άκρα και οι ακρότητες δεν δίνουν λύσεις.

    Επίσης, υπογράμμισε την ανάγκη για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας, ότι η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις αλλαγές ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η ανεργία. "Απέναντι στην ανεργία απαιτείται ισχυρή κοινωνική συνείδηση, από όλους. Και από τα κόμματα, και από τα συνδικάτα και από τις επιχειρήσεις", ανέφερε ο Κώστας Καραμανλής, που ζήτησε από όλους να καταθέσουν προτάσεις, καθώς η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να υιοθετήσει "κάθε εφικτή δράση".

    Αναφερόμενος στους στόχους της Κυβέρνησης, σημείωσε ότι περιλαμβάνουν: ένα σύγχρονο και ανοικτό εκπαιδευτικό σύστημα, εναρμονισμένο με όσα συμβαίνουν στην Ε.Ε. και τον ευρύτερο διεθνή χώρο, τη δυναμική στροφή στις νέες τεχνολογίες, την ενθάρρυνση των νέων επενδύσεων, και το να καταστούν ανταγωνιστικά τα συγκριτικά πλεονεκτήματά μας.

    Όσο για τις ενεργητικές πολιτικές στήριξης της απασχόλησης ανέφερε, μεταξύ άλλων, την εξατομικευμένη προσέγγιση του κάθε ανέργου, την επιδότηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων, την επιχορήγηση νέων ελεύθερων επαγγελματιών και την εφαρμογή ειδικών προγραμμάτων για νέους και γυναίκες.

    Αναφερόμενος στα έως τώρα αποτελέσματα των πολιτικών της Κυβέρνησης είπε, ότι η ανεργία μειώθηκε από το 11,3%, το πρώτο τρίμηνο του 2004, στο 9,7%, το τρίτο τρίμηνο του 2005. Επίσης, το ίδιο διάστημα, μειώθηκε η ανεργία των νέων -15-29 ετών- από το 21,3% στο 19,3%. Η ανεργία των γυναικών από το 16,8% υποχώρησε στο 15%.

    Επίσης, σημείωσε, ότι οι απασχολούμενοι έφτασαν πάνω από 4.380.000 αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί στη χώρα μας.

    Ωστόσο τόνισε, ότι ούτε ο ίδιος, "ούτε κανένα μέλος της Κυβέρνησης, μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση, όσο η ανεργία βρίσκεται σε αυτά τα επίπεδα". "Ένα τέτοιο πρόβλημα, τόσο σύνθετο, τόσο περίπλοκο, τόσο οδυνηρό για τους πολίτες, απαιτεί μεγάλη προσπάθεια. Απαιτεί ακόμη πιο γρήγορους ρυθμούς σ αυτά που ήδη έχουμε ξεκινήσει. Απαιτεί από όλους μας υπεύθυνες θέσεις και πολλή δουλειά. Όλοι έχουμε ευθύνες. Όλοι έχουμε υποχρεώσεις. Η Κυβέρνηση πρώτα από όλα. Αλλά και το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων. Οι επιχειρήσεις, αλλά και τα συνδικάτα. Οι προκλήσεις είναι για όλους", πρόσθεσε.

    Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμα, ότι δυνατότητα και ευθύνη δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας έχουν οι τομείς που παρουσιάζουν υψηλά κέρδη. "Έτσι ακριβώς μπορούν να αποδεικνύουν έμπρακτη κοινωνική ευθύνη, έμπρακτη εταιρική ευθύνη. Και αυτό, ανάμεσα στ' άλλα, σημαίνει ότι μέρος από τα μεγάλα κέρδη μπορεί να κατευθυνθεί και σ εκείνους που συνέβαλαν στην επίτευξή τους", πρόσθεσε.

    Κλείνοντας, ο Πρωθυπουργός σημείωσε, ότι στο ζήτημα της ανεργίας δεν χωρούν λαϊκισμοί και ωραιοποιήσεις και ότι παρά τα πρώτα θετικά αποτελέσματα δεν υπάρχει εφησυχασμός.

    Κριτική από την αντιπολίτευση

    Σκληρή γλώσσα απέναντι στην Κυβέρνηση χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, που χαρακτήρισε την Κυβέρνηση ως Κυβέρνηση της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας. Επίσης, την κατηγόρησε, ότι δεν έχει, είπε, όραμα, σχέδιο και κέφι για δουλειά, και σημείωσε, ότι από το δεύτερο μισό της θητείας της άρχισε η αντίστροφη μέτρηση.

    Αναφερόμενος στα δύο χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ο Γ Παπανδρλέου τις επέρριψε ευθύνες για: "παραβίαση της εργασιακής νομοθεσίας, αύξηση μαύρης εργασίας, φοροελαφρύνσεις στις μεγάλες επιχειρήσεις, διάλυση της επιθεώρησης εργασίας, διευθέτηση του χρόνου εργασίας με διευθυντικό δικαίωμα χωρίς συναίνεση των εργαζομένων, ασυδοσία των εργοδοτών, αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που προβάλλονται ως συμβολή στην αύξηση της απασχόλησης".

    Αναφερόμενος στο ζήτημα των υποκλοπών κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για προσπάθεια συγκάλυψης στο θέμα των υποκλοπών.Καταλήγοντας τόνισε, ότι η κοινωνία δεν επιστρατεύεται και πρόσθεσε, ότι όσο νωρίτερα γίνουν εκλογές τόσο το καλύτερο για τον τόπο. Έντονη κριτική κατά της πολιτικής της Κυβέρνησης άσκησε και ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος κατηγορώντας την για αυταρχικές λογικές και πρακτικές.

    Όσον αφορά το θέμα της ανεργίας των νέων, ο κ. Αλαβάνος υποστήριξε, ότι σε πολλές περιφέρειες της χώρας, όπως η Μακεδονία η κατάσταση είναι τραγική. Επίσης, αναφέρθηκε στην άρνηση των Τραπεζών να υπογράψουν συλλογικές συμβάσεις λέγοντας, ότι δεν μπορεί η Κυβέρνηση να τις αφήνει να λειτουργούν ασύδοτα την ίδια ώρα που θησαυρίζουν, ενώ σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο Πρωθυπουργός για τις μεταρρυθμίσεις, αφού έκανε λόγο "για πολιτική θυσία της Ιφιγένειας", σε ότι αφορά τον ΟΤΕ και τις ΔΕΚΟ, είπε ότι δεν αντιμετωπίζεται έτσι το αύριο.

    Σχετικά με την επιστράτευση κατηγόρησε την Κυβέρνηση, ότι προχώρησε στο μέτρο αυτό παίρνοντας υπόψη την εισήγηση του γενικού επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ενώ ευθύνες επέρριψε και στο ΠΑΣΟΚ γιατί, όπως είπε, δημιούργησε προηγούμενα τις συνθήκες". Παράλληλα, κάλεσε την Αντιπολίτευση να αναλάβουν νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε στο μέλλον να ακυρώνει κάθε νόμο για πολιτική επιστράτευση.

    Έντονη κριτική κατά των κυβερνητικών πολιτικών στα εργασιακά ζητήματα, εξαπέλυσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ενώ προέβλεψε, ότι η ανεργία θα αυξάνεται συνεχώς με το αντιλαϊκό σχέδιο, που, όπως είπε, προωθεί η Νέα Δημοκρατίτα.

    Παράλληλα η κ. Παπαρήγα, ζήτησε μέτρα προστασίας για τους άνεργους και επιτέθηκε τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στον ΣΥΝ για τις αντιλαϊκές πολιτικές που, όπως είπε, υπερασπίζονται.

    Τέλος, σχολιάζοντας την επιστράτευση των ναυτεργατών, η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι "το κόμμα της δεν πρόκειται να σεβαστεί την αντεργατική νομιμότητα", ενώ υπεραμύνθηκε και για τη στάση των συνδικαλιστών.

    [02] Πολιτική

    Ενισχυμένη μοριοδότηση για τα παιδιά από Ιδρύματα

    Μέριμνα και ευαισθησία

    27/2/2006 10:43:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Με ενισχυμένη μοριοδότηση θα προσλαμβάνονται στο δημόσιο άτομα προερχόμενα από διάφορα ιδρύματα. Τη ρύθμιση, που ανακοίνωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος το βράδυ της Δευτέρας, σε ειδική εκδήλωση, που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο, θα παρουσιάσει επίσημα η Κυβέρνηση τον Μάρτιο. Στο Προεδρικό Μέγαρο, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, βρέθηκαν 800 παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου από διάφορα Κέντρα Παιδικής Μέριμνας. Ο Πρόεδρος, αφού χαιρέτησε τα παιδιά συζήτησε μαζί τους τα προβλήματά που αντιμετωπίζουν. Στη συνάντηση παρέστη και ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία, όπως είπε, αναδεικνύει την γνωστή σε όλο τον ελληνικό λαό κοινωνική ευαισθησία που τον διακρίνει διαχρονικά. Ο κ. Παυλόπουλος ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο επανεξετάζει τις ισχύουσες σήμερα διατάξεις, με στόχο να τις κάνει αποτελεσματικότερες, δηλαδή, να γίνει μια σταδιακή, αλλά πραγματική, απορρόφηση σε θέσεις εργασίας ατόμων που ανατράφηκαν σε ιδρύματα. Τα παιδιά είχαν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Παναγιώτη Γιαννάκη, τον Πύρρο Δήμα, το Δημοσθένη Ταμπάκο και άλλους Oλυμπιονίκες.

    [03] Πολιτική

    Στη συνεδρίαση του Διαγραμματειακού Οργάνου της ΝΔ

    Αλλαγή "φρουράς"

    27/2/2006 8:05:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ

    Κατά τη συνεδρίαση του Διαγραμματειακού Οργάνου της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής από τον τέως γραμματέα, Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο νέο, Λευτέρη Ζαγορίτη. Επίσης, παρουσιάστηκε το Πρόγραμμα Δράσης του κόμματος μέχρι το τέλος του χρόνου. Όπως δήλωσε ο κ Μεϊμαράκης υπάρχει συνεννόηση και αρμονική συνεργασία και το κόμμα θα συνεχίσει πιο δυνατό και ενισχυμένο. Από την πλευρά του ο νέος γραμματέας, Λευτέρης Ζαγορίτης ευχαρίστησε δημόσια το Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια στο κόμμα και τόνισε: "θα προσπαθήσουμε να μην υπάρξει κενό, θα συνεργαζόμαστε αρμονικά, θα υπάρξει συνοχή και θα πετύχουμε".

    [04] Πολιτική

    Αδειοδότηση εντός του 2006

    Διάλογος για τα ΜΜΕ

    27/2/2006 4:28:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Τη βούληση της κυβέρνησης να αδειοδοτήσει τους τηλεοπτικούς σταθμούς εντός του 2006, επανέλαβε τη Δευτέρα ο υπουργός Επικρατείας, Θοδωρής Ρουσόπουλος, κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης του διαλόγου με τους εμπλεκόμενους φορείς για τις ρυθμίσεις που αφορούν στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Επίσης, έδωσε προθεσμία 15 ημερών για να καταθέσουν οι κοινωνικοί φορείς επιπλέον προτάσεις ή διευκρινίσεις τους σχετικά με ορισμένα θέματα που αφορούν τη συγκέντρωση και την αδειοδότηση, ενώ δήλωσε ότι μέσα στην εβδομάδα θα συναντηθεί και με τις ανεξάρτητες αρχές. Όπως σημείωσε ο κ. Ρουσόπουλος, έχει στείλει δύο επιστολές στους επιτρόπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους αρμόδιους για την εσωτερική αγορά και τα ΜΜΕ, προκειμένου -όπως είπε- να τηρηθούν οι σχετικές Κοινοτικές οδηγίες.

    Να οριοθετηθεί το τοπίο

    "Στόχος της κυβέρνησης είναι να μπει τάξη στο άναρχο τοπίο 20 ετών που υπάρχει στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, χωρίς καμία κομματική σκοπιμότητα. Οι κομματικές σκοπιμότητες συνήθως οδηγούν σε λάθος αποφάσεις", τόνισε ο υπουργός, και πρόσθεσε ότι τίποτα δεν είναι προειλημμένο σε σχέση με το τελικό αποτέλεσμα του διαλόγου.

    Αναφερόμενος σε ειδικότερα ζητήματα, είπε ότι σχετικά με το κριτήριο της παλαιότητας θα ήταν άδικο η πολιτεία να αφήσει αυτό το κριτήριο στην άκρη. Επίσης, αναφερόμενος στα περιφερειακά ΜΜΕ τόνισε ότι "δεν μπορεί σε ένα νομό να υπάρχουν 11 τηλεοπτικά κανάλια όταν υπάρχουν χώρες της Ε.Ε., όπου συνολικά δεν διαθέτουν τόσα κανάλια. Πρέπει να δούμε κατάματα την πραγματικότητα, κατά πόσο αυτοί οι σταθμοί έχουν πρόγραμμα και κατά πόσο καλύπτουν το πρόγραμμά τους με τους τηλεμάγους και το 090".

    Ακόμη αναφέρθηκε στον "αγώνα δρόμου" που κάνει το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, προκειμένου να καταχωρηθούν περισσότερες συχνότητες.

    Κατέληξε, δε, λέγοντας ότι "η κυβέρνηση θέλει να οριοθετήσει το τοπίο και όχι να αδειοδοτήσει η ίδια. Δεν πρέπει να μείνουμε και άλλο πίσω. Αυτή η προσπάθεια θα πρέπει να εκτιμηθεί ως προσπάθεια εξευρωπαϊσμού της χώρας μας".

    [05] Πολιτική

    Την Τρίτη η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ

    Παραίτηση αρχηγού πυροσβεστικής

    27/2/2006 4:08:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/2/2006 7:08:15 μμ)

    Την παραίτηση του στον υπουργό Δημόσιας Τάξεως, Βύρωνα Πολύδωρα, ο οποίος την έκανε αποδεκτή, υπέβαλε ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος, αντιστράτηγος Χ. Σμέτης. Στην ΕΛ.ΑΣ μετά την παραίτηση του αρχηγού Γιώργου Αγγελάκου, υπέβαλε την παραίτηση του και ο υπεύθυνος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων Βασίλης Κωνσταντινίδης. Στη συνεδρίαση του την Τρίτη, το ΚΥΣΕΑ θα αναδείξει την ηγεσία του πυροσβεστικού σώματος και της Αστυνομίας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Γραπτή παραίτηση Αγγελάκου

    [06] Πολιτική

    Στο Μέγαρο Μαξίμου

    Συνάντηση Καραμανλή - Ζαγορίτη

    27/2/2006 3:05:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Την πρώτη του συνάντηση με τον πρωθυπουργό είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο νέος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις δημοτικές εκλογές, ο Λευτέρης Ζαγορίτης είπε ότι όλες οι εκλογικές αναμετρήσεις είναι κρίσιμες, ενώ αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις δήλωσε ότι οι περισσότερες δείχνουν την κυβέρνηση να προπορεύεται. Το απόγευμα, σε συνεδρίαση της Διαγραμματειακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, θα γίνει η τελετή παράδοσης - παραλαβής από τον απερχόμενο γραμματέα Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνάντηση Καραμανλή - Ζαγορίτη

    [07] Κοινωνία

    Ποινές φυλάκισης

    Ένοχοι για το "Σαμίνα"

    27/2/2006 3:05:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/2/2006 6:42:13 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Ένοχοι σε βαθμό κακουργήματος κρίθηκαν τη Δευτέρα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του Πειραιά, και ήδη οδηγήθηκαν στη φυλακή, ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος του "Εξπρές Σαμίνα", για το ναυάγιο που στοίχισε τη ζωή σε 82 ανθρώπους στις 26 Σεπτεμβρίου του 2000, λίγο έξω από το λιμάνι της Πάρου. Από τους υπόλοιπους επτά κατηγορούμενους, οι πέντε κρίθηκαν ένοχοι σε βαθμό πλημμελήματος και οι άλλοι δύο αθωώθηκαν. Το δικαστήριο έκρινε ότι το ναυάγιο προκλήθηκε από κακή πλοήγηση από τον αξιωματικό στη γέφυρα, ενώ στη βύθιση συνετέλεσε και το γεγονός ότι έμειναν ανοιχτά τα στεγανά του πλοίου. Μάλιστα, σύμφωνα με το δικαστήριο, το πλοίο ήταν παλαιό αλλά αξιόπλοο. Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, αναφέρει ότι η απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί πρόκληση, γιατί δεν δικαιώνει τους 80 αδικοχαμένους και ρίχνει "στα μαλακά" τους πραγματικούς ενόχους.

    Οι αποφάσεις του δικαστηρίου

    Ένοχοι κρίθηκαν οι:

    Βασίλειος Γιαννακής, για διατάραξη ασφάλειας υδάτινων συγκοινωνιών με ενδεχόμενο δόλο απ την οποία υπήρξε θάνατος ανθρώπων, ναυάγιο από αμέλεια, ανθρωποκτονία κατά συρροή από αμέλεια, σωματικές βλάβες από αμέλεια και μη αυτοπρόσωπη διεύθυνση πλοίου από πλοίαρχο σε πλου με δυσχερείς συνθήκες. Ποινή 16 χρόνια, 1 μήνα και 15 μέρες. Αναστάσιος Ψυχογιός, για τις ίδιες κατηγορίες με τον πλοίαρχο, πλην αυτής που αναφέρεται στη μη αυτοπρόσωπη διεύθυνση. Ποινή 19 χρόνια 1 μήνα και 15 μέρες. Γιώργος Τριαντάφυλλος, για διατάραξη υδάτινων συγκοινωνιών από αμέλεια, ανθωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια και εγκατάλειψη πλοίου χωρίς συναίνεση του πλοιάρχου. Ποινή 8 χρόνια, 9 μήνες και 28 μέρες. Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, για διατάραξη υδάτινων συγκοινωνιών, ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια, ναυάγιο από αμέλεια. Ποινή 8 χρόνια, 6 μήνες και και 28 μέρες Δημήτρης Τσιούμας, για εγκατάλειψη πλοίου χωρίς συναίνεση του καπετάνιου. Ποινή 15 μήνες Νίκος Βικάτος, για έκθεση σε κίνδυνο κατά συρροή με ενδεχόμενο δόλο και ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση. Ποινή 4 χρόνια, 3 μήνες και 3 ημέρες. Κωνσταντίνος Κληρονόμος για τις ίδιες κατηγορίες με τον κ. Βικάτο. Ποινή 4 χρόνια, 3 μήνες και 3 μέρες.

    Το δικαστήριο έδωσε στους πέντε κατηγορούμενους που καταδικάστηκαν σε βαθμό πλημμελήματος (Γ. Τριαντάφυλο, Γ. Σκιαδαρέση, Δ. Τσούμα, Ν. Βικάτο και Κ. Κληρονόμο) αναστολή έκτισης της ποινής τους μέχρι τη δευτεροβάθμια δίκη, ενώ στον ασυρματιστή κ. Τσιούμα έδωσε τριετή αναστολή.

    Αθωώθηκαν ο ναύτης Παναγιώτης Κάσδαγλης και ο επιθεωρητής του υπουργείου Ναυτιλίας, Παναγιώτης Τσόδρας.

    [08] Κοινωνία

    Από το σχέδιο "Καποδίστριας"

    Τέλος στις αυτονομήσεις

    27/2/2006 8:16:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Αποφασισμένο να μη δεχθεί άλλες αυτονομήσεις κοινοτήτων από το σχέδιο "Καποδίστριας" δηλώνει το υπουργείο Εσωτερικών, παρά τις κινητοποιήσεις κατοίκων πολλών περιοχών. Την Πέμπτη, ημέρα συζήτησης της επίμαχης τροπολογίας στη Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, είχε καταστήσει σαφές ότι δε θα υπάρξουν άλλες αυτονομήσεις κοινοτήτων. Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Πάρις Κουκουλόπουλος, ζήτησε από την Κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία. Από την πλευρά του το υπουργείο Εσωτερικών καταλόγισε ανεύθυνη στάση τόσο στην ΚΕΔΚΕ, όσο και στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, για το γεγονός ότι οκτώ χρόνια οι κάτοικοι συγκεκριμένων κοινοτήτων δεν είχαν αυτοδιοικητικές αρχές, ενώ υπογράμμισε, ότι η τροπολογία περιορίζεται στις συγκεκριμένες κοινότητες και δε θίγει ούτε στο ελάχιστο τη δομή της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    Ζητούν την αυτονόμηση

    Στο μεταξύ, η ένταση στο Νέο Μαρμαρά στη Χαλκιδική, συνεχίστηκε και σήμερα. Οι κάτοικοι πυρπόλησαν αυτοκίνητα έξω από το κοινοτικό κατάστημα, το οποίο βρίσκεται υπό κατάληψη για έκτη μέρα, αξιώνοντας την αυτονόμηση της κοινότητας από τον "καποδιστριακό" δήμο Σιθωνίας, ενώ το απόγευμα εισέβαλαν στο δημαρχιακό μέγαρο Νικήτης. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται επειδή δεν εντάχθηκε ο Νέος Μαρμαράς στην τροπολογία που αφορά την αλλαγή καθεστώτος για τις κοινότητες Βραχασίου, Ζωνιανών και Τσαριτσάνης, που προώθησε στη Βουλή το υπουργείο Εσωτερικών. Από το 1998, οι κάτοικοι των τριών κοινοτήτων δεν έχουν αυτοδιοικητικές αρχές αρνούμενοι την ένταξή τους στον "Καποδίστρια". Με την τροπολογία, η Κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο ώστε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις προσεχείς δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

    Παράλληλα, στο δήμο Γιάννουλης της Λάρισας, οι δημοτικοί σύμβουλοι των κοινοτήτων Φαλάνης και Δασοχωρίου, υπέβαλλαν τις παρατήσεις τους μόλις έγινε γνωστό ότι τα δυο χωριά δεν περιλαμβάνονται στην τροπολογία για αυτονόμηση που κατέθεσε στη Βουλή το Υπουργείο.

    Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν και στο Παλαιοχώρι Χαλκιδικής, όπου το πρωί οι κάτοικοι προχώρησαν σε κατάληψη της κοινότητας ενώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας έκαψαν αυτοκίνητα.

    Αντίδραση ΚΕΔΚΕ - απάντηση Υπουργείου

    Σχολιάζοντας την κατάθεση τροπολογίας, στη Βουλή, από τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, σχετικά με τις αποσχίσεις κοινοτήτων από "Καποδιστριακούς" δήμους, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Πάρις Κουκουλόπουλος, ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας και τη θεσμοθέτηση κινήτρων για περαιτέρω εθελούσιες συνενώσεις δήμων στον υπό ψήφιση Κώδικα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τονίζοντας, πως η συντριπτική πλειοψηφία της Αυτοδιοίκησης επιθυμεί να "προχωρήσουμε στον Καποδίστρια 2 για λιγότερους και ισχυρότερους δήμους".

    Το υπουργείο Εσωτερικών, με ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζει αόριστες και αντιφατικές τις δηλώσεις του προέδρου της ΚΕΔΚΕ, σημειώνοντας ότι "πρόκληση για όλους μας συνιστά και το να είμαστε συνεπείς με εκείνα τα οποία δηλώνουμε κατά καιρούς και όχι ανάλογα με την κομματική συγκυρία". Παράλληλα, τονίζεται, ότι η ηγεσία της ΚΕΔΚΕ δεν αντέδρασε, όταν συγκεκριμένες Κοινότητες για οκτώ ολόκληρα χρόνια δεν έχουν αυτοδιοικητικές αρχές. Επίσης, στην ανακοίνωση επισημαίνεται, ότι στη διαδικασία Αναθεώρησης του Συντάγματος θα ληφθούν υπόψη οι θέσεις της ΚΕΔΚΕ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κινητοποιήσεις για τον "Καποδίστρια"

    Πολιτικές κόντρες για το Νέο Μαρμαρά

    [09] Κοινωνία

    Για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

    Σαρακοστιανές ...συμβουλές

    27/2/2006 7:30:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΝΕΤ- ΑΠΕ

    Μόλις μια εβδομάδα μας χωρίζει από την Καθαρά Δευτέρα και οι αγορές των θαλασσινών, που αποτελούν απαραίτητο συστατικό για το σαρακοστιανό τραπέζι, γίνονται σιγά σιγά πρώτο μέλημα των καταναλωτών. Κάποια από τα χαρακτηριστικά, που θα πρέπει να προσέχει κανείς, όταν αγοράζει θαλασσινά είναι η υγρή γυαλιστερή επιφάνεια και το κλειστό κέλυφος στα οστρακοειδή, το έντονο χρώμα και η οσμή της θάλασσας σε γαρίδες, καραβίδες και αστακούς. Την προσοχή των καταναλωτών ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες, αλλά και καθόλη τη διάρκεια της νηστείας της Σαρακοστής όσον αφορά τα συγκεκριμένα είδη εφιστά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ με σημερινή του ανακοίνωση επισημαίνει, ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στις αγορές τους, ώστε να επιλέξουν ασφαλή για την υγεία τους τρόφιμα και σοβαρό ρόλο παίζει σε αυτό:

    - η προσοχή στις πληροφορίες, που δίνονται από τον παρασκευαστή στις ενδείξεις των τυποποιημένων προϊόντων

    - η προσοχή στην οποιαδήποτε αλλαγή των χαρακτηριστικών των τροφίμων (οσμή, χρώμα κλπ)

    - η διαχείριση των τροφίμων από τον ίδιο τον καταναλωτή (θερμοκρασία συντήρησης, μαγείρεμα κλπ)

    - η σύγκριση τιμών και ποιότητας και

    - η αποφυγή αγορών από πλανόδιους μικροπωλητές και "ανώνυμα" σημεία πώλησης

    Επίσης, ο ΕΦΕΤ διαβεβαιώνει το καταναλωτικό κοινό, ότι το πρόγραμμα των προληπτικών ελέγχων για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων θα συνεχιστεί με ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής και καλεί το σύνολο των επιχειρήσεων να τηρούν όσα προβλέπει η νομοθεσία.

    [10] Κοινωνία

    Την Τρίτη η εξομοίωση των υποκλοπών

    Στην ΑΔΑΕ ο Θ. Σοφός

    27/2/2006 7:02:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Στην Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών μετέβη ο δικηγόρος της οικογένειας Τσαλικίδη, Θεμιστοκλής Σοφός, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί για τη διαλεύκανση του θανάτου του Κώστα Τσαλικίδη, όπου συναντήθηκε με τον με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Ανδρέα Λαμπρινόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σοφός ενημέρωσε για τα ερωτήματα που θέτει η οικογένεια Τσαλικίδη και αποκόμισε σημαντικά στοιχεία για την έρευνα που διεξάγεται γύρω από το θάνατο του πρώην υπαλλήλου της Vodafone. Ακόμα, οι δυο άνδρες συζήτησαν και για το περιεχόμενο των δύο τετραδίων που προσκόμισε η οικογένεια Τσαλικίδη στον εισαγγελέα. Εξερχόμενος, ο δικηγόρος, χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, για την οποία είπε, πως διενεργεί ενδελεχή έρευνα, ενώ υπογράμμισε, ότι η οικογένεια Τσαλικίδη είναι στο πλευρό της Αρχής. Ακόμα, δήλωσε, πως δεν αποκλείεται ο Κώστας Τσαλικίδης να γνώριζε για το ύποπτο λογισμικό, αλλά αυτό δεν είναι το ερώτημα, "το ερώτημα είναι γιατί βρέθηκε κρεμασμένος".

    Επιστολή Έβερτ

    Στο μεταξύ, το πρωί, ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Έβερτ, απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, αναφέροντας ότι το ένα από τα δυο κέντρα από όπου διεξάγονταν οι υποκλοπές ήταν εγκατεστημένο στην Ιντρακόμ στην Παιανία. Ακόμα, στην επιστολή ανέφερε, πως ο διευθυντής τεχνολογίας της Vodafone, Νίκος Μαστοράκης, μισθοδοτείτο στο παρελθόν από την Ιντρακόμ, ενώ, ο κ. Έβερτ, εξέφρασε την εκτίμηση, ότι δε θα ήταν δυνατή καμία επέμβαση στο δίκτυο της Vodafone χωρίς τη συμμετοχή του κ. Μαστοράκη, αλλά και άλλων από την τεχνική ιεραρχία της Vodafone.

    Παράλληλα, αύριο η ΑΔΑΕ πραγματοποιεί εξομοίωση των υποκλοπών στις εγκαταστάσεις της Ericsson στην Κάντζα, παρουσία και υψηλόβαθμων τεχνικών της Vodafone, μία διαδικασία που εκτιμάται ότι θα αποδώσει σημαντικά στοιχεία στην έρευνα για το ποιος και πως είχε τοποθετήσει το παράνομο λογισμικό.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέα ονόματα στη λίστα υποκλοπών

    Συνεδρίαση για τις υποκλοπές

    [11] Κοινωνία

    Αύριο, αλλά με μικρότερη ένταση

    Επιστρέφει το σύννεφο σκόνης

    27/2/2006 6:32:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΝΕΤ

    Επιστρέφει αύριο το πυκνό σύννεφο σκόνης από τη Σαχάρα, που κάλυψε σχεδόν ολόκληρη τη χώρα την Παρασκευή. Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες το φαινόμενο αυτή τη φορά δεν θα είναι τόσο έντονο, ωστόσο συνιστούν σε όσους έχουν αναπνευστικά προβλήματα να περιορίσουν τις μετακινήσεις. Επίσης, σημειώνουν, πως καλό θα είναι να προστατέψουμε και τα μάτια μας. Σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Aθηνών το μεσημέρι της Παρασκευής, η συγκέντρωση άμμου στις περισσότερες περιοχές της χώρας ξεπέρασε τα 600 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, όταν η μέση τιμή για το Φεβρουάριο δεν ξεπερνά τα 15 μικρογραμμάρια.

    [12] Κοινωνία

    Ύψους 71.000 Ευρώ

    Νέα πρόστιμα από τον ΕΦΕΤ

    27/2/2006 6:12:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πρόστιμα συνολικού ύψους 71.000 Ευρώ, επέβαλε ο ΕΦΕΤ, σε δεκατέσσερις επιχειρήσεις τροφίμων. Για παραβίαση της νομοθεσίας διαφήμισης που αφορά στα όσα αναγράφονται σε ετικέτες προϊόντων επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 40.000 Ευρώ στη γαλακτοβιομηχανία ΟΛΥΜΠΟΣ (για το γάλα) και στην αρτοβιομηχανία ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ (για το ψωμί Holy Bread). Σε άλλες επιχειρήσεις υποβλήθηκαν πρόστιμα για ελλείψεις στους κανόνες υγιεινής. Πρόστιμα υποβλήθηκαν και σε επτά επιχειρήσεις της Βαρβακείου για μη τήρηση των σωστών θερμοκρασιών στα ψυγεία τους.

    Για παραβάσεις υγιεινής

    Πρόστιμα για αποκλίσεις από τους κανόνες υγιεινής επιβλήθηκαν στο αρτοποιείο Δερμίση στα Τρίκαλα, (πρόστιμο 5000 Ευρώ), στο εστιατόριο Ελληνικό στην Καρδίτσα (πρόστιμο 4.000 Ευρώ), στην ταβέρνα Αύρα στο Βόλο (πρόστιμο 2000 Ευρώ) στο εργοστάσιο επεξεργασίας ζάχαρης Α. & Κ. ΤΖΑΝΟΣ Ο.Ε. ( πρόστιμο 5000 Ευρώ).

    Πρόστιμα από 1500 - 2500 Ευρώ επιβλήθηκαν και σε επτά επιχειρήσεις της Βαρβακείου για τη μη τήρηση σωστών θερμοκρασιών στα ψυγεία τους.

    Πρόκειται για τις επιχειρήσεις:

    1. ΠΑΝΤΕΛΗΣ Γ. ΠΙΡΛΥΜΠΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. 2. ΑΘ. ΚΑΡΑΝΤΩΝΗ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε. ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΡΕΑΤΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΩΣ - ΛΙΑΝΙΚΩΣ 3. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΙΩΑΝ. ΒΙΤΣΑΞΗΣ 4. ΚΥΡ. ΑΝΑΣΤ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡ. Μ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ Ο.Ε. 5. Π. ΑΛΑΦΟΓΙΑΝΝΗΣ Α.Ε. ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΚΡΕΑΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΕΜΠΟΡΙΑ ΚΡΕΑΤΩΝ 6. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ 7. ΝΙΚ. Π. ΓΥΠΑΡΗΣ

    [13] Κοινωνία

    Νέες διώξεις κατά δικαστικών λειτουργών

    Αίτηση αποφυλάκισης Λ. Στάθη

    27/2/2006 5:19:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Να γίνει δεκτή η δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης του πρώην πρωτοδίκη Λεωνίδα Στάθη, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και δωροδοκία εισηγείται ο Εισαγγελέας Εφετών. Ο Εισαγγελέας, τονίζει μεταξύ άλλων, ότι η κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, η οποία τον βαρύνει είναι σε βαθμό πλημμελήματος αφού συνδέεται με την επίσης πλημελληματικού χαρακτήρα πράξη της δωροληψίας που αποδίδεται στον κ. Στάθη. Στο μεταξύ και νέα ονόματα δικαστών έγιναν σήμερα γνωστά για εμπλοκή στο παραδικαστικό κύκλωμα.

    Νέες διώξεις

    Οι διώξεις κατά των δικαστικών λειτουργών, αναμένεται να ασκηθούν για παραβίαση του νόμου πόθεν έσχες.

    Νωρίτερα σήμερα για την πορεία της πολύκροτης έρευνας στο παραδικαστικού κυκλώματος, ενημερώθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαλήγουρας από τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ρωμύλο Κεδίκογλου και τον Εισαγγελέα του ανώτατου δικαστηρίου Δημήτρη Λινό.

    [14] Κοινωνία

    Από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι

    Στάση εργασίας ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ

    27/2/2006 3:45:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/2/2006 11:32:35 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι, έχουν εξαγγείλει για την Τρίτη, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ενώ οι τραπεζοϋπάλληλοι θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. Ακινητοποιημένα τις 11 το πρωί έως τις 3 θα παραμείνουν και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, εκτός από τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, καθώς οι εργαζόμενοι δε μετέχουν στη στάση εργασίας. Προβλήματα θα δημιουργηθούν και στα δρομολόγια των αεροπλάνων. Στην τετράωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία συμμετέχει και η ΠΟΣΠΕΡΤ με δίωρη στάση εργασίας από τις 13.00 ως τις 15.00 το μεσημέρι. Οι κινητοποιήσεις αυτές γίνονται για την υπεράσπιση του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων και για ουσιαστικές αυξήσεις στις αποδοχές των εργαζομένων. Στο μεταξύ, αντιπροσωπεία του προεδρείου της ΟΤΟΕ εισέβαλε το πρωί στο γραφείο του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Νίκου Γκαργκάνα. Αρχικά, δημιουργήθηκε εκνευρισμός, που τελικά εκτονώθηκε όταν ο διοικητής δέχθηκε τους συνδικαλιστές.

    Η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα Βενιζέλου στις 2 το μεσημέρι με τη συμμετοχή των συνδικαλιστικών οργανώσεων όλης της Βόρειας Ελλάδας. Η ΟΤΟΕ και το ΠΑΜΕ καλούν τους απεργούς έξω από το κεντρικό κατάστημα της Eurobank στην οδό Καλλιρρόης.

    Οι συνδικαλιστικές αντιδράσεις θα κορυφωθούν με την 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στις 15 Μαρτίου.

    [15] Κοινωνία

    Μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας

    Συνεργασία για τα παιδιά

    27/2/2006 12:53:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/2/2006 3:08:06 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Συμφωνία για την προστασία και αρωγή των παιδιών που είναι θύματα παράνομης διακίνησης και εκμετάλλευσης, υπέγραψε το πρωί ο υφυπουργός Εξωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης και η υφυπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας Ιβα Ζαίμι. Σε αυτήν προβλέπεται η σύσταση δύο Κυβερνητικών Αρχών σε επίπεδο Γενικής Γραμματείας με την εμπλοκή των συναρμόδιων υπουργείων, τον ορισμό προσωρινού κηδεμόνα για κάθε παιδί, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την τύχη του ως την αναχώρησή του για την Αλβανία, καθώς επίσης η δυνατότητα παρακολούθησης από τις ελληνικές αρχές της πορείας των παιδιών μετά την επαναπροώθησή τους στο αλβανικό έδαφος. "Σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση του πιο ειδεχθούς εγκλήματος", χαρακτήρισε τη συμφωνία ο κ. Στυλιανίδης και ζήτησε για τη σωστή εφαρμογή της τη στενή συνεργασία των δύο λαών της Κοινωνίας των Πολιτών και των κυβερνήσεων. Η τελετή υπογραφής έγινε παρουσία της Αμερικανίδας πρέσβεως στα Τίρανα, καθώς αναμένεται στα μέσα του έτους η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στην οποία προσδιορίζεται η θέση κάθε χώρας στο πρόβλημα της παράνομης διακίνησης ανθρώπων.

    [16] Κοινωνία

    Σταθερή η κατάσταση του φοιτητή

    27/2/2006 12:32:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Στην εντατική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ νοσηλεύεται, με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ο 23χρονος φοιτητής, που τραυματίστηκε, στη διάρκεια επεισοδίων, όταν άγνωστοι εισέβαλαν σε φοιτητικό πάρτι στο χώρο του Πανεπιστημίου. Ο νεαρός φοιτητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι με σιδηρολοστό. Η κατάσταση της υγείας του θεωρείται ιδιαιτέρως κρίσιμη, αλλά σταθερή. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου, Δημήτρης Γάκης ο 23χρονος βρίσκεται σε καταστολή και διασωληνωμένος. "Πρέπει να περιμένουμε. Όσο περνούν οι ώρες τόσο καλύτερα. Το ότι η κατάσταση της υγείας του παραμένει σταθερή είναι σημαντικό", δήλωσε ο κ. Γάκης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τραυματισμός νεαρού σε φοιτητικό πάρτι

    [17] Κόσμος

    Στο Παρίσι

    Αντιρατσιστική διαδήλωση

    27/2/2006 9:31:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/2/2006 11:42:53 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: BBC

    Μεγάλη αντιρατσιστική διαδήλωση με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, μετά τη δολοφονία του 20χρονου Εβραίου Ιλάν Χαλίμι. Ο νεαρός ξεψύχησε στις 13 Φεβρουαρίου, έχοντας υποστεί βασανιστήρια επί 3 εβδομάδες από τη "Συμμορία των Βαρβάρων", στην οποία συμμετέχουν νεαροί Μουσουλμάνοι. Στη διαδήλωση συμμετείχαν πολιτικά πρόσωπα.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: French protest for murdered Jew

    [18] Κόσμος

    30 νεκροί

    Πτώση λεωφορείου σε γκρεμό στις Άνδεις

    27/2/2006 8:45:00 πμ

    Τριάντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν την Κυριακή, στην επαρχία Αρεκίπα στο νότιο Περού, όταν το λεωφορείο με το οποίο ταξίδευαν έπεσε σε γκρεμό 400μ. στην οροσειρά των Άνδεων. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η υψηλή ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο οδηγός συνέβαλε τα μέγιστα στο δυστύχημα.

    [19] Κόσμος

    Για την επίθεση στο διυλιστήριο στο Αμπκάικ

    Αιματηρή επιχείρηση στη Σ. Αραβία

    27/2/2006 8:09:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/2/2006 4:04:35 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ-RUETERS-Γαλλικό Πρακτορείο

    Πέντε άτομα σκοτώθηκαν, σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν σήμερα μεταξύ της αστυνομίας της Σαουδικής Αραβίας και υπόπτων για την αποτυχημένη απόπειρα στο διυλιστήριο πετρελαίου στο Αμπκάικ, σε προάστιο, του Ριάντ. Σύμφωνα με το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο, Αλ Αραμπίγια, οι αιματηρές συγκρούσεις, ξεκίνησαν σε βίλα του προαστίου Γρανάδα, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας, εγκλώβισαν μία ομάδα ύποπτων τρομοκρατών, προκειμένου να τους συλλάβουν για την επίθεση στο Αμπκάικ, κατά την οποία είχαν χάσει τη ζωή τους δύο αστυνομικοί κι οι δύο επίδοξοι βομβιστές αυτοκτονίας. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι αστυνομικοί περικύκλωσαν την κατοικία και απέκλεισαν την περιοχή. Η όλη επιχείρηση κράτησε δύο ώρες. Την ευθύνη για την επίθεση την είχε αναλάβει με ανακοίνωσή της στο Διαδίκτυο η τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Militants 'killed in Saudi clash'

    [20] Κόσμος

    Από έκρηξη λόγω διαρροής μεθανίου

    Νέα τραγωδία σε ορυχείο στην Κίνα

    27/2/2006 7:45:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ-REUTERS

    Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν ακαριαία κι άλλοι δώδεκα αγνοούνται, έπειτα από νέο δυστύχημα που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο σε ορυχείο στην κεντρική Κίνα, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε από διαρροή μεθανίου. Η αγγλόφωνη εφημερίδα Κινεζική Ημερησία εκτιμά πως είναι σχεδόν μηδαμινές οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί οι αγνοούμενοι καθώς κατά πάσα πιθανότητα θα έχουν πάθει ασφυξία. Δύο ημέρες νωρίτερα, από μία άλλη έκρηξη μεθανίου σε ορυχείο της ανατολικής Κίνας κόστισε τη ζωή σε 15 ανθρώπους, ενώ άλλοι 12 τραυματίσθηκαν.

    [21] Κόσμος

    Επαφές Μοτακί στο Τόκιο

    Στην Ιαπωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα

    27/2/2006 7:24:00 πμ

    Στην Ιαπωνία βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Μανουσέρ Μοτακί, ο οποίος θα έχει επαφές με την πολιτική ηγεσία για το ζήτημα της ανάπτυξης του πυρηνικού της προγράμματος. Η επίσκεψη πραγματοποιείται λίγο μετά τη χθεσινή ανακοίνωση πως το Ιράν κατέληξε σε μία "βασική" συμφωνία με τη Ρωσία για τον από κοινού εμπλουτισμό του ουρανίου του. Ωστόσο η Τεχεράνη επέμεινε ο εμπλουτισμός για το ουράνιο που εξορύσσεται στα ορυχεία της, να γίνεται στο έδαφός της, κι ακόμη παραμένει άδηλο το πώς έχει μετατραπεί η αρχική πρόταση της Μόσχας για να ευαρεστηθεί το Ιράν. Η Ιαπωνία, η οποία σήμερα αγοράζει περί τα 500.000 βαρέλια ιρανικού πετρελαίου την ημέρα, εξακολουθεί και διατηρεί άριστες σχέσεις με την ισλαμική δημοκρατία, θα προσπαθήσει να πείσει το Ιράν να διασκεδάσει τις ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας σχετικά με τις πυρηνικές του φιλοδοξίες, προκειμένου να αποφύγει την επιβολή κυρώσεων εναντίον του από τον ΟΗΕ. Στις 6 Μαρτίου, θα συνεδριάσει το ειδικό σώμα της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) και θα εξετάσει την τελευταία έκθεση για τις πυρηνικές δραστηριότητες του Ιράν. Από την κατάληξη αυτής της συνεδρίασης θα εξαρτηθεί εάν οι ΗΠΑ κι οι ΕΕ θα πιέσουν τον ΟΗΕ να επιβάλει κυρώσεις κατά του Ιράν.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Iran and Japan hold nuclear talks

    [22] Οικονομία

    Από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

    Αύξηση των επιτοκίων

    27/2/2006 1:10:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Την αύξηση των βασικών της επιτοκίων ανακοινώνει την Πέμπτη σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Πρόκειται για τη δεύτερη αύξηση μετά το Δεκέμβριο, εξέλιξη η οποία θα επιβαρύνει όσους δανειολήπτες έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο με κυμαινόμενο επιτόκιο, αλλά και όσους, στο εξής, λαμβάνουν δάνεια. Η επικείμενη αύξηση, διαμορφώνει το επιτόκιο στο 2,5%, από 2,25%. Η εξέλιξη αυτή, θα είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική για τα νοικοκυριά που έχουν δανειστεί με κυμαινόμενο επιτόκιο και βρίσκονται στο κόκκινο λόγω υπερδανεισμού, καθώς αναμένεται η αύξηση των χρημάτων που θα καταβάλουν στη δόση. Αντίδοτο, στην αύξηση των δόσεων αποτελεί το σταθερό επιτόκιο. Πριν από λίγες μέρες ο διοικητής της Τραπέζας της Ελλάδος Νίκος Γκαργκάνας συνέστησε στα νοικοκυριά που δεν μπορούν να αναλάβουν το ρίσκο των εξελίξεων να δανείζονται σε σταθερό επιτόκιο.

    [23] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Την Τετάρτη θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο

    Αναβολή για τους έξι...

    27/2/2006 10:29:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/2/2006 9:12:07 μμ)

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Αναβολή για την Τετάρτη ζήτησαν και πήραν οι 5 ενήλικες συλληφθέντες και ο ένας 14χρονος Αλβανός, κατά την σημερινή ακρόασή τους στον εισαγγελέα. Οι 5 οπαδοί οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινικές διώξεις για φθορές και ρίψεις αντικειμένων εντός αγωνιστικού χώρου. Παράλληλα, ασκήθηκε ποινική δίωξη και θα οδηγηθεί με τακτική δικάσιμο στο Μονομελές Ανηλίκων, 14χρονος Αλβανός ο οποίος επιχείρησε να μπει στο γήπεδο με πλαστό εισιτήριο.

    Βαρύ το κατηγορητήριο

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι συλληφθέντες φέρονται, ότι εκτόξευαν εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ και των πυροσβεστών κομμάτια τσιμέντου από τις κερκίδες, πλακάκια και άλλα αντικείμενα μεταξύ των οποίων, κινητά τηλέφωνα και ένα ... φορητό ψυγείο αναψυκτικών. Όλα αυτά συνέβαιναν την ώρα που οι πυροσβέστες επιχειρούσαν να σβήσουν τη φωτιά, που είχαν βάλει οπαδοί του ΠΑΟΚ στη θύρα 4.

    Επίσης ένας από τους νεαρούς κατηγορείται, πως πέταξε ένα μπουκάλι νερό εναντίον των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού και ένας ακόμα, ότι επιχείρησε να μπει στο γήπεδο με πλαστό εισιτήριο.

    "Μαφιόζικη" επίθεση στον Ουντέζε

    Σε αντίθεση με τους έξι χούλιγκανς που σε λίγες ώρες θα παραπεμφθούν στο αυτόφωρο, άγνωστοι παραμένουν οι δράστες της επίθεσης που δέχθηκε με μαχαίρι, χθες το βράδυ στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Ιφεάνι Ουντέζε. Ο Αφρικανός άσος, μετά τη λήξη της επεισοδιακής αναμέτρησης της Τούμπας, μετέβη σε ξενοδοχείο της περιοχής για να πάρει το αυτοκίνητό του και να επιστρέψει στο σπίτι του.

    Στη διαδρομή τέσσερα άτομα νεαρής ηλικίας, που τον ακολουθούσαν επιβαίνοντας σε ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο, του έκλεισαν το δρόμο και προκάλεσαν φθορές στο αυτοκίνητο του παίκτη, θεωρώντας τον Ουντέζε συνυπεύθυνο για την ήττα του "Δικέφαλου του Βορρά" με 2-1 από τον Ολυμπιακό. Όταν οι δράστες έφυγαν ο Νιγηριανός παίκτης επικοινώνησε με ανθρώπους του ΠΑΟΚ, λέγοντάς τους ότι θέλει να αποχωρήσει από την ομάδα, φοβούμενος τη σωματική του ακεραιότητα, ενώ στη συνέχεια κατήγγειλε προφορικά το δυσάρεστο περιστατικό στην αστυνομία, χωρίς όμως να καταθέσει κάποια μήνυση

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Θλιβερά έκτροπα στην Τούμπα

    [24] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Δεν προπονήθηκε ο Ουντέζε

    27/2/2006 7:54:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η συνομιλία του Ινφεάνι Ουντέζε με τον Ίλιε Ντουμιτρέσκου λίγο πριν την σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ, φάνηκε να εξομαλύνει την κατάσταση μετά το επεισόδιο στο οποίο έπεσε θύμα ο Νιγηριανός αμυντικός, όμως τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Ο Ουντέζε "άντεξε" μόλις 20 λεπτά από το πρόγραμμα της προπόνησης και στην συνέχεια αποχώρησε από αυτήν εμφανώς απογοητευμένος, τονίζοντας πως έχει πάρει τις αποφάσεις του και πως επιθυμεί να φύγει από την ομάδα. Στους δημοσιογράφους δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση, ούτε πριν, ούτε μετά την προπόνηση, έτσι εν αναμονή της ανακοίνωσης του ΠΑΟΚ για το θέμα, όλα δείχνουν πως ο παίκτης θα αποτελέσει παρελθόν με αυτό τον ντροπιαστικό τρόπο για τον σύλλογο.

    Στο μεταξύ ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου απαντώντας σε κάποιες ερωτήσεις σχετικά μ το χθεσινό παιχνίδι είπε: "Εγώ είμαι επαγγελματίας προπονητής και δεν έχω λόγο να σχολιάσω τα εκτός αγώνα. Κάναμε το καλύτερο δυνατό και παλέψαμε για το αποτέλεσμα. Υπόσχομαι πως κάποια μέρα η ομάδα θα παίζει καλό ποδόσφαιρο και οι φίλαθλοι θα είναι ευτυχισμένοι". Ερωτηθείς για την περίπτωση του Ουντέζε, επεσήμανε, "Θα ενημερωθώ από τον ίδιο και θα μάθω τι ακριβώς έγινε".

    Από το μεσημέρι άρχισε η καταμέτρηση των ζημιών στο γήπεδο Τούμπας. Περίπου 80 καθίσματα βρέθηκαν καμμένα, αλλά δεν καταμετρήθηκαν τα σπασμένα καθίσματα. Η Πυροσβεστική υπηρεσία έκανε καταγραφή των ζημιών και θα αναφέρει στην έκθεση της τα αποτελέσματα. Στο μεταξύ με αφορμή τα γεγονότα που σημειώθηκαν στο γήπεδο Τούμπας, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από το δ.σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, οι σύμβουλοι κ. Καραγιαννούδης και Παπαϊωάννου. Η διοίκηση του ΠΑΟΚ θα εκδώσει εντός της ημέρας ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό που συνέβη στον Ιφεάνι Ουντέζε και γενικά θα τοποθετηθεί στα γεγονότα που συνέβησαν στο γήπεδο.

    [25] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ισοπαλία στο ντέρμπι

    27/2/2006 7:27:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μοιρασμένα ήταν όλα στο Παγκρήτιο Στάδιο στον αγώνα με τον οποίον ολοκληρώθηκε η 21η αγωνιστική της Β' Εθνικής κατηγορίας, ανάμεσα στον Εργοτέλη και την Κέρκυρα, έτσι και το 0-0 που έμεινε ως τελικό αποτέλεσμα, έδωσε από έναν βαθμό στις δύο ομάδες. Η καλύτερη στιγμή του αγώνα ανήκε στους φιλοξενούμενους όταν ο Φοφόνκα είχε δοκάρι στο 31' , ενώ οι γηπεδούχοι αν και στο δεύτερο ημίχρονο εμφανίστηκαν δραστήριοι και ορεξάτοι, "σκόνταψαν" πάνω στην καλή αμυντική λειτουργία των "Φαιάκων". Έτσι η απόσταση των πέντε βαθμών ανάμεσα στην Κέρκυρα και τον Εργοτέλη διαηρήθηκε και μαζί διατηρήθηκε και στην δεύτερη θέση ο Άρης με τους 40 βαθμούς.

    Τα αποτελέσματα

    Άρης-Πανσερραϊκός 2-0 Πανηλειακός-Ολυμπιακός ΑΣΚ Βόλου 1-1 Καλαμάτα-Καστοριά 1-0 Προοδευτική-Χαϊδάρι ΑΟ 1-2 Νίκη Βόλου-Εθνικός Αστέρας 1-3 Ηλυσιακός-Θρασύβουλος Φυλής 1-1 Παναχαϊκή 2005-Βέροια 2-0 Εργοτέλης-Κέρκυρα 0-0

    Η βαθμολογία

    Κέρκυρα 44 Αρης 40 Εργοτέλης 39 Θρασύβουλος 36 Εθνικός Αστέρας 32 Προοδευτική 31 Καλαμάτα 29 Νίκη Βόλου 28 Καστοριά 28 Χαϊδάρι 27 Βέροια 26 Πανσερραϊκός 23 ΑΣΚ Ολυμπιακός 22 Παναχαϊκή 22 Ηλυσιακός 19 Πανηλειακός 4 * Ο Πανηλειακός έχει ένα μηδενισμό και -1 βαθμό.

    [26] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Συμπλοκές στο γήπεδο της Λιβαδειάς

    26/2/2006 10:45:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ένταση και σκηνές πανικού υπήρξε και στο στάδιο της Λιβαδειάς πριν και μετά το τέλος του αγώνα του Λεβαδειακού με τον Ατρόμητο για το Πρωτάθλημα της Α Εθνικής. Τα αίματα άναψαν αρχικά λίγο πριν τη λήξη του παιχνιδιού και συγκεκριμένα στα 87, μετά από ένα σκληρό φάουλ στον Ηλιόπουλο του Ατρομήτου από τον Θεοδοσιάδη του Λεβαδειακού, με συνέπεια να υπάρξουν μικροσυμπλοκές ανάμεσα στους πάγκους των δύο ομάδων. Αυτή ήταν μόνο η αρχή, αφού αμέσως μετά τη λήξη του παιχνιδιού επικράτησε ένας πανικός στην φυσούνα ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές. Κατά την έξοδο των παικτών από το γήπεδο οι Τζιμπούρ και Δήμος ζήτησαν τον λόγο από παίκτες των φιλοξενούμενων για το εν λόγω μαρκάρισμα,. Το ένα έφερε το άλλο και οι παίκτες των δύο ομάδων πιάστηκαν στα χέρια και λίγο αργότερα εμφανίστηκαν και οι μεγαλομέτοχοι των δύο ομάδων, Γιάννης Κομπότης και Γιώργος Σπανός. Οι μαρτυρίες λένε πως οι δύο άντρες έφτασαν στον χώρο προκειμένου να κατευνάσουν τα πνεύματα. Το λόγο έχει πλέον και εκεί ο Αθλητικός Δικαστής.

    [27] Μπάσκετ

    Παίκτης του μήνα ο Έντνι

    27/2/2006 3:14:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Η καθοριστική συμβολή τους Ταϊους Έντνι στην πορεία πρόκρισης του Ολυμπιακού στους "16" της Ευρωλίγκα σε συνδυασμό και με τον πρόσφατο θρίαμβο 87-74 των "ερυθρολεύκων" επί της πανίσχυρης ισπανικής Ουνικάχα Μάλαγα στο ΣΕΦ, χάρισε στον Αμερικανό άσο, Τάιους Εντνι, τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη (ΜVP) του Φεβρουαρίου. Όπως ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα, ο Έντνι αυτόν τον μήνα είχε μέσο όρο 19,6 πόντους, εννέα ασίστ και έξι ριμπάουντ με χρόνο συμμετοχής 35 λεπτά ανά αγώνα. Τον αντίστοιχο τίτλο του Ιανουαρίου κατείχε ο Ισπανός άσος της Μπαρτσελόνα, Χουάν Κάρλος Ναβάρο.

    [28] Βόλεϊ

    Πήρε το ντέρμπι ο Ολυμπιακός

    27/2/2006 11:01:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-2 σετ του Ολυμπιακού στο κλειστό του Ρέντη, στο μεγάλο ντέρμπι της 19ης ημέρας της Α1 βόλεϊ των ανδρών. Οι "ερυθρόλευκοι" προηγήθηκαν 1-0 και 2-1, όμως οι φιλοξενούμενοι αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι στα κρίσιμα σημεία και πήραν τη νίκη και τη ρεβάνς για την ήττα τους με 3-0 στη Γλυφάδα, στον πρώτο γύρο. Παράλληλα, οι "πράσινοι" διατηρήθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας, ένα βαθμό μπροστά από τον Ηρακλή, τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου. Από την πλευρά τους, οι Πειραιώτες παραμένουν τρίτοι, ενώ το ντεμπούτο του Στέλιου Προσαλίκα στον πάγκο της ομάδας δεν συνοδεύτηκε από νίκη. Να σημειωθεί ότι το ματς διεκόπη για περίπου 15 λεπτά στη διάρκεια του δεύτερου σετ, λόγω πτώσης τάσης, που είχε ως συνέπεια να σβήσουν τα φώτα στο κλειστό του Ρέντη.

    Τα αποτελέσματα

    Ηρακλής-Ορεστιάδα 3-0 (25-19, 30-28, 25-15) ΕΑ Πατρών-ΑΕ Νίκαια 3-0 (25-12, 25-17, 25-13) Πανερυθραϊκός-Παγκράτι 3-2 (25-19, 25-16, 18-25, 18-25, 15-12) Εθνικός Αλεξ/λης-Πανελλήνιος 3-2 (16-25, 25-19, 25-27, 25-21, 16-14) ΠΑΟΚ-Λαμία 3-2 (28-26, 25-22, 18-25, 22-25, 15-10 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-3 (25-23, 22-25, 25-22, 20-25, 10-15)

    Η βαθμολογία

    1. Παναθηναϊκός 51 54-12 2. Ηρακλής 50 55-16 3. Ολυμπιακός 41 45-22 4. ΠΑΟΚ 37 45-30 5. ΕΑ Πατρών 34 42-31 6. Λαμία 31 37-34 7. Παγκράτι 26 36-40 8. Εθνικός Αλεξ/λης 20 30-45 9. Ορεστιάδα 17 25-48 - Πανελλήνιος 17 28-45 11. Πανερυθραϊκός 12 20-51 12. ΑΕ Νίκαια 6 12-55

    [29] "Έσκισαν" τα σπαθιά μας στο Βαλκανικό

    27/2/2006 3:23:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με πέντε περισσότερα από πέρυσι και συνολικά 21 μετάλλια επέστρεψαν σήμερα από το Βαλκανικό πρωτάθλημα ξιφασκίας της Βουλγαρία οι εθνικές ομάδες ξιφασκίας εφήβων/νέων. Στους αγώνες του Πλόβντιβ, όπου η Ελλάδα κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην τελική κατάταξη, οι διεθνείς μας κατέκτησαν 6 χρυσά, επτά ασημένια και οκτώ χάλκινα μετάλλια. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μόλις οκτώ από τους 23 αθλητές μας δεν κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στο βάθρο, ενώ στα ομαδικά η Ελλάδα είχε συμμετοχή στους τέσσερις από τους έξι τελικούς.

    Τα ελληνικά μετάλλια

    ΧΡΥΣΑ: Νάκης Θ. (ξίφος ασκήσεως εφήβων), Παϊζη (σπάθη νεανίδων), Γραμμουστιάνου (ξίφος μονομαχίας νεανίδων), Καραπάνος (ξίφος ασκήσεως νέων ανδρών), ομαδικό ξίφος ασκήσεως εφήβων/νέων ανδρών και ομαδικό σπάθης νεανίδων/νέων γυναικών.

    ΑΣΗΜΕΝΙΑ: Καφαταρίδης (σπάθη εφήβων), Παναγιωτίδου (σπάθη νεανίδων), Κοντοχριστόπουλος (ξίφος ασκήσεως εφήβων), Βουγιούκα (σπάθη νέων γυναικών), Λύκος (ξίφος μονομαχίας νέων ανδρών), ομαδικό σπάθης εφήβων/νέων και ομαδικό ξίφος μονομαχίας εφήβων/νέων.

    ΧΑΛΚΙΝΑ: Μπουρδάκου (ξίφος ασκήσεως νεανίδων), Γκίνης (ξίφος μονομαχίας εφήβων), Αμπάλοφ (ξίφος μονομαχίας νεανίδων), Δημόπουλος (ξίφος ασκήσεως νέων ανδρών), Παγουλάτου (ξίφος ασκήσεως νεανίδων), Κωστάκη (ξίφος μονομαχίας νέων γυναικών), ομαδικό ξίφος ασκήσεως νεανίδων/νέων γυναικών και ομαδικό ξίφος μονομαχίας νεανίδων/νέων γυναικών.

    [30] Φαντασμαγορική η τελετή λήξης

    Αυλαία για τους Χειμερινούς του Τορίνο

    26/2/2006 11:53:00 μμ

    Σε φαντασμαγορική ατμόσφαιρα, ολοκληρώθηκαν απόψε οι 20οι Χειμερινοί Αγώνες στο Τορίνο. Πλήθος υψηλών προσκεκλημένων παρακολούθησαν την τελετή λήξης και ανάμεσά τους ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ. Στην την ομιλία του στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τορίνο ο κ. Ρογκ απηύθυνε πρόσκληση σε όλους τους νέους του κόσμου να συναντηθούν ξανά σε τέσσερα χρόνια στους 21ους Αγώνες του Βανκούβερ".

    [31] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Πέταξε για την Κύπρο η Εθνική

    27/2/2006 12:19:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με προορισμό την Κύπρο αναχώρησε πριν από λίγη ώρα η Εθνική ανδρών, προκειμένου να συμμετάσχει στο10ο διεθνές τουρνουά, που διοργανώνει η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου από 28/2-1/3. Λόγω του τραυματισμού του αμυντικού της ΑΕΚ, Τραϊανού Δέλλα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ότο Ρεχάγκελ, κάλεσε εσπευσμένα το διεθνή άσο του Παναθηναϊκού, Γιάννη Γκούμα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα προπονηθεί την ίδια ημέρα στις 19:00. Η επιστροφή έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 2 Μαρτίου στις 09:30. Το παρών στο τουρνουά εκτός της "γαλανόλευκης" και της οικοδέσποινας ομάδας θα δώσουν ακόμη οι Ρουμανία, Αρμενία, Λευκορωσία, Φινλανδία και Καζακστάν.

    Απάντησε τον Ιταλό ο Ρεχάγκελ

    Η έκτακτη κλήση του διεθνή των "πρασίνων" Γιάννη Γκούμα, στη θέση του τραυματία Δέλλα, προκάλεσε τα παράπονα του Ιταλού τεχνικού του "τριφυλλιού", Αλμπέρτο Μαλεζάνι που, ενόψει της προετοιμασίας για το κρίσιμο ντέρμπι με την ΑΕΚ, δεν θα έχει στις υπηρεσίες του συνολικά πέντε διεθνείς τους Βύντρα, Γκούμα, Παπαδόπουλο, Γκέκα και Μάντζιο.

    Απαντώντας στον Ιταλό προπονητή ο Γερμανός εκλέκτορας τόνισε: " Δεν μπορούμε να προσκαλούμε τους παίκτες στην εθνική ανάλογα με τις επιθυμίες κάθε ομάδας, αλλά όπως εμείς κρίνουμε. Ο κ. Μαλεζάνι είναι υπεύθυνος για τον Παναθηναϊκό κι εγώ για την εθνική ομάδα. Πάντως θα κοιτάξουμε να μην κουράσουμε ιδιαίτερα τους παίκτες", δήλωσε ο κ. Ρεχάγκελ, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στον τραυματισμό του Δέλλα: "Δυστυχώς ο Δέλλας δεν θα είναι μαζί μας, λόγω τραυματισμού. Καλό θα ήταν να τον έχουμε μαζί μας για να τον δοκιμάσουμε". Παράλληλα νέο πρόσωπο στην Ανδρών θα είναι ο διεθνής της Μάντσεστερ Σίτι, Γιάννης Σαμαράς, ο οποίος μέχρι χθες αγωνιζόταν στην Εθνική Ελπίδων

    Αναλυτικά η αποστολή της εθνικής ομάδας αποτελείται από τους: Κυργιάκο (Ρέιντζερς), Χαριστέα (Άγιαξ), Μπασινά (Μαγιόρκα), Γιαννακόπουλο (Μπόλτον), Φύσσα (Χαρτς), Καραγκούνη (Μπενφίκα), Σεϊταρίδη (Ντινάμο Μόσχας), Αμανατίδη (Άιντραχτ Φρανκφούρτης), Σαμαρά (Μάντσεστερ Σίτι), Χαλκιά (Μούρθια), Κοτσόλη (Λάρισα), Νικοπολίδη (Ολυμπιακός), Βύντρα (Παναθηναϊκός), Ανατολάκη (Ολυμπιακός), Γκούμας (Παναθηναϊκός), Καψή (Ολυμπιακός), Αντζα (Ξάνθη), Λαγό (Ηρακλής), Ζαγοράκη (ΠΑΟΚ), Κατσουράνη (ΑΕΚ), Σαλπιγγίδη (ΠΑΟΚ), Παπαδόπουλο (Παναθηναϊκός), Γκέκα (Παναθηναϊκός) και Μάντζιο (Παναθηναϊκός).

    Το πρόγραμμα του Τουρνουά

    Τρίτη 1ος όμιλος 1. Φινλανδία-Καζαχστάν (17:00, "ΓΣΖ", Λάρνακα) 2. Ελλάδα-Λευκορωσία (19:00, "Τσίρειον", Λεμεσός) 2ος όμιλος 3. Κύπρος - Σλοβενία (17:00, "Αντ. Παπαδόπουλος", Λάρνακα) 4. Ρουμανία - Αρμενία (19:00, "ΓΣΠ", Λευκωσία)

    Τετάρτη 1ος όμιλος 5. Νικητής αγώνα 1 - Νικητής αγώνα 2 (19:00, "ΓΣΠ", Λευκωσία) 6. Ηττημένος αγώνα 1 - Ηττημένος αγώνα 2 (19:00, "Α. Παπαδόπουλος", Λάρνακα) 2ος όμιλος 7. Νικητής αγώνα 3 - Νικητής αγώνα 4 8. Ηττημένος αγώνα 3 - Ηττημένος αγώνα 4 *Ο αγώνας της Εθνικής Ρουμανίας θα διεξαχθεί στο "ΓΣΖ" και ο έτερος του ομίλου στο "Τσίρειον".

    [32] Πολιτισμός

    Στον κιν/φο "Τριανόν", την 1η Μαρτίου

    "Μη γυρίζεις μόνη σου στο δάσος"

    27/2/2006 4:04:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    "Μη γυρίζεις μόνη σου στο δάσος" είναι ο τίτλος της συναυλίας με Lieder και άριες των Schumann, Brahms, Strauss, Mozart, Verdi κ.α. που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Κοινωφελούς Ιδρύματος "Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης", την Τετάρτη 1η Μαρτίου, στις 20:30 στον κινηματογράφο "Τριανόν". Η σοπράνο Μάιρα Μηλολιδάκη και η μέτζο σοπράνο Άννα Παγκάλου τραγουδούν ιστορίες για μάγισσες και ξωτικά όταν γεμίζει το φεγγάρι, ενώ στο πιάνο τις συνοδεύει η Αφροδίτη Στυλιανίδου. Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Συνδέσμου Υποτρόφων που, μεταξύ άλλων, είναι και η προώθηση υψηλής ποιότητος πολιτιστικών εκδηλώσεων με ευρύτερο κοινωνικό ενδιαφέρον. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

    Στα Lieder που ερμηνεύονται, τα ξωτικά υπακούν τις εντολές των μαγισσών (Mendelssohn, To τραγούδι των Μαγισσών), ταξιδιώτες συνομιλούν με τις σκιές που ζουν στα βάθη του δάσους ( Schumann, Κουβέντες του δάσους, Στο Φως τους φεγγαριού), η Οφηλία εξομολογείται στα λουλούδια τον έρωτά της (Strauss, Tο τραγούδι της Οφηλίας) και μια τσιγγάνα περιμένει τον αγαπημένο της (Wolf, Zigeunerin). Η άνοιξη είναι η γιορτή των Μαγισσών στη Βαλπούργεια Νύχτα του Brahms.

    Στις άριες από όπερα, η Βασίλισσα της Νύχτας επικαλείται τους χθόνιους θεούς (Mozart, O Μαγικός Αυλός), η Κασσάνδρα προφητεύει την πτώση της Τροίας (Berlioz, Τρώες), η Lucia βλέπει ματωμένα τα νερά της λίμνης (Donizetti, Lucia di Lammermoor) και η Azucena θυμάται το θάνατο της μάγισσας μητέρας της στην Πυρά (Verdi, Τροβατόρε).

    Τόπος: Κινηματογράφος "Τριανόν" Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων Ώρα: 20:30 Είσοδος ελεύθερη

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    Σύνδεσμος Υποτρόφων Ιδρύματος "Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης"

    [33] Υγεία

    Βρέθηκε τι μας βοηθά να θυμόμαστε καλύτερα

    "Γιατρέ μου, γιατί ξεχνάω;"

    27/2/2006 1:03:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: BBC

    "Τι έχω; Γιατί ξεχνάω τόσο συχνά;", είναι ένα ερώτημα, που μας απασχολεί αρκετά συχνά, ιδίως όταν προσπαθούμε να θυμηθούμε κάποια γεγονότα, που αρνούνται πεισματικά να έρθουν στη μνήμη μας. Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί: πνευματική κόπωση, αδυναμία συγκέντρωσης ή έλλειψη προσοχής. Οι επιστήμονες, όμως, ανακάλυψαν και έναν ακόμη παράγοντα, που ευθύνεται σημαντικά για το κατά πόσο ένα γεγονός αποτυπώνεται στη μνήμη μας. Αναλύοντας εγκεφαλογραφήματα διαπίστωσαν ότι ο εγκέφαλός μας θα πρέπει να βρίσκεται στην κατάλληλη κατάσταση, για να αποθηκεύσει νέες πληροφορίες. Αυτό σημαίνει ότι για να θυμόμαστε κάτι στο μέλλον, το μυαλό μας θα πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση όχι μόνο τη στιγμή, που συμβαίνει το γεγονός, αλλά και λίγα δευτερόλεπτα πριν, προκειμένου να μπορεί να δεχτεί τις πληροφορίες.

    Η έρευνα διεξήχθη από το University College London και δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Nature Neuroscience.

    Παλαιότερα, υπήρχε η αντίληψη ότι για να θυμόμαστε ένα γεγονός σημαντικό ρόλο έπαιζε η εγκεφαλική δραστηριότητα μετά από αυτό.

    Ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Λον Ότεν, λέει: "Ακούγεται σαν να πρόκειται για μαντεία, με την έννοια ότι μπορούμε να προβλέψουμε εάν κάποιος θα θυμάται κάτι, πριν ακόμη το δει".

    Ήταν γνωστό από το παρελθόν ότι η εγκεφαλική μας δραστηριότητα αλλάζει καθώς αποθηκεύουμε γεγονότα στη μνήμη μας. Με την έρευνα, όμως, αυτή διαπιστώθηκε ότι η δραστηριότητα αυτή μπορεί να δείξει στους επιστήμονες πόσο καλά θα λειτουργήσει στο μέλλον η μνήμη μας, όταν δηλαδή θα κληθούμε να θυμηθούμε κάτι.

    Μετά τα πειράματα, που διεξήχθησαν με τη συμμετοχή εθελοντών, διαπιστώθηκε ότι εάν πριν τη λήψη κάποιου σήματος ο εγκέφαλος βρίσκεται σε εγρήγορση, τότε το άτομο μπορεί να το θυμάται καλύτερα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

    Μελλοντικά, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η διαπίστωση αυτή θα μπορέσει να βοηθήσει όσους έχουν δυσκολίες στην απομνημόνευση γεγονότων ή λέξεων.

    [34] Υγεία

    Σε Ρωσία και Γεωργία

    Ανησυχητική εξάπλωση του ιού Η5Ν1

    27/2/2006 11:41:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/2/2006 4:03:03 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ

    Οι ειδικοί του ρωσικού υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών φοβούνται πως όλη η περιοχή της νότιας Ρωσίας σύντομα θα πληγεί από τη γρίπη των πτηνών

    Εξαπλώνεται ο θανατηφόρος ιός της γρίπης των πτηνών, καθώς εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα σε Γεωργία και Ρωσία . Όπως επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Γεωργίας, Τζαμπούλ Μαγκλακενίτζε, άγριοι κύκνοι εντοπίστηκαν νεκροί στην Αντζχάρα, περιοχή κοντά στην Τραπεζούντα της Τουρκίας. Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε την περιοχή ο πρόεδρος της Γεωργίας Μιχαήλ Σακασβίλι, ενώ οι αρχές προχώρησαν στη θανάτωση όλων των οικόσιτων πτηνών μέσα και γύρω από το χωριό. Σε πτηνοτροφεία στην περιοχή Σταυροπόλ, στη νοτιοδυτική Ρωσία εντοπίστηκε ο θαντηφόρος ιός, μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφαξ επικαλούμενο τον επικεφαλής της κτηνιατρικής υπηρεσίας της περιοχής. Πρόκειται για τα νεκρά πτηνά που βρέθηκαν στις περιοχές Κισλοβόντσκ και Ιζομπιλνένσκ, διευκρίνισε ο Βίκτορ Παράκιν. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός των πτηνών. Οι ειδικοί του ρωσικού υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών φοβούνται πως όλη η περιοχή της νότιας Ρωσίας σύντομα θα πληγεί από τη γρίπη των πτηνών. Τους τρόπους αντιμετώπισης της γρίπης των πτηνών στη Σοφία, θα συζητήσουν εμπειρογνώμονες από χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, καθώς συναντώνται σήμερα. Να σημειωθεί ότι στη Βουλγαρία, ο θανατηφόρος ιός εντοπίστηκε μόνο σε άγρια πτηνά.

    Μαζικές θανατώσεις

    Στην Κροατία, συνολικά 570 πουλερικά θανατώθηκαν την Κυριακή σε τρεις κτηνιατρικές ομάδες που βρίσκονται σε ακτίνα 3 χλμ από το Εθνικό Πάρκο Πάνταν, κοντά στην πόλη Τρόγκιρ, καθώς εντοπίστηκε ο ιός της γρίπης των πτηνών σε νεκρό κύκνο. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γεωργίας της Κροατίας Μλάντεν Πάβιτς δήλωσε ότι "οι ιδιοκτήτες θα αποζημιωθούν".

    Στα μέσα Φεβρουαρίου ανιχνεύθηκε ο ιός της γρίπης των πουλερικών σε νεκρό κύκνο στο νησί Τσίοβο κοντά στην πόλη Τρόγκιρ και το Σάββατο επιβεβαιώθηκε ότι ένας ακόμη κύκνος που βρέθηκε στο εθνικό πάρκο Πάνταν της περιοχής είχε προσβληθεί από τον ιό. Οι κύκνοι ανήκαν στο ίδιο σμήνος που μετακινήθηκε από το νησί Τσίοβο στο εθνικό πάρκο και η πρόσβαση στην περιοχή, η οποία φρουρείται από αστυνομικούς, έχει απαγορευθεί. Στους ιδιοκτήτες τριών πτηνοτροφείων, σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από την περιοχή Πάνταν, έχουν δοθεί εντολές να τηρούν αυστηρά μέτρα υγιεινής.

    Σε όλη τη χώρα τέθηκαν σε ισχύ προληπτικά μέτρα για τη γρίπη των πτηνών, απαγορεύθηκε το κυνήγι στα έλη και οι πτηνοτρόφοι πρέπει να κρατούν τα πουλερικά σε κλειστές εγκαταστάσεις. Σε περίπτωση παραβίασης των μέτρων προβλέπονται αυστηρά πρόστιμα ύψους 2.700 ευρώ.

    Οι ορνιθολόγοι σήμερα και αύριο θα λάβουν δείγματα από τουλάχιστον 60 άγρια πτηνά που βρίσκονται στο εθνικό πάρκο για να διαπιστωθεί αν έχουν νοσήσει.Στη Βρετανία, οι κτηνοτρόφοι ανησυχούν καθώς δικαιολογείται η σαρωτική εισβολή του θανατηφόρου στελέχους μέσα στο Σαββατοκύριακο. Στη Γερμανία, επιβεβαιώθηκαν τρία νέα κρούσματα, ενώ στην Ελβετία και τη Σλοβακία επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα κρούσματα. Στη Γαλλία, συνεχίζονται οι έρευνες, για να εξακριβωθεί πως "εισέβαλε" ο ιός σε πτηνοτροφική μονάδα.

    Στο Βουκουρέστι, αρνητικές ήταν οι πρώτες εξετάσεις, στις οποίες υπεβλήθη νεαρός άντρας 21 ετών, ο οποίος παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Χτύπησε" και στην Ελβετία

    Κρούσμα Η5Ν1 σε οικόσιτα

    [35] Παράξενα

    Για όσους έφαγαν χυλόπιτα

    Νοσοκομείο για "πληγωμένες καρδιές"

    27/2/2006 10:41:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/2/2006 9:14:39 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Ιατρική φροντίδα και ψυχολογική ανακούφιση για όσους έφαγαν πρόσφατα χυλόπιτα δίνει μία ειδική κλινική γερμανικού νοσοκομείου. Η πρωτότυπη αυτή κλινική στοχεύει στη στήριξη των εφήβων, που έρχονται αντιμέτωποι ίσως με την πρώτη τους ερωτική απογοήτευση, και δε γνωρίζουν πώς να τη χειριστούν. Οι ειδικοί ψυχολόγοι, που στελεχώνουν την ομάδα των γιατρών, τονίζουν ότι στόχος τους είναι να βοηθήσουν όσους νιώθουν απόρριψη και κατάθλιψη από μια ερωτική απογοήτευση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ψυχολογικά προβλήματα καθώς και σε διατροφικές διαταραχές. Οι υπηρεσίες στο νοσοκομείο Schwabing παρέχονται δωρεάν και στόχος τους είναι να συμβουλεύουν νέους και νέες, πώς να αντιμετωπίζουν τη μοναξιά, που έρχεται μετά από ένα χωρισμό.

    [36] Ζωής ...σΤάσεις

    Ως ύποπτος για κατοχή ναρκωτικών

    Συνελήφθη ο Τζορτζ Μάικλ

    27/2/2006 11:33:00 πμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: BBC, Reuters, CNN, ,Times, Independent

    Νέες περιπέτειες για τον 42χρονο Βρετανό τραγουδιστή, Τζορτζ Μάικλ, επεφύλασσαν τα ξημερώματα της Κυριακής. Ο διάσημος ερμηνευτής, που με τις πράξεις του έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τα σκανδαλοθηρικά έντυπα, τα ξημερώματα της Κυριακής βρέθηκε λιπόθυμος μέσα στο αυτοκίνητό του, στο κέντρο του Λονδίνου και συνελήφθη ως ύποπτος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, κατηγορίας C, που σύμφωνα με τη βρετανική νομοθεσία αφορά την κάνναβη, τα ηρεμιστικά χάπια και τα παυσίπονα. Η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε το γεγονός ότι ο συλληφθείς ήταν ο Τζορτζ Μάικλ αλλά αρκέστηκε να ανακοινώσει ότι συνελήφθη ένας 42χρονος ως ύποπτος κατοχή ναρκωτικών, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση και θα επιστρέψει στο αστυνομικό τμήμα στα τέλη Μαρτίου προκειμένου να εξετασθεί για την υπόθεση. Όλα ξεκίνησαν όταν ένας πολίτης, που είδε έναν άνδρα πεσμένο στο τιμόνι του αυτοκινήτου του, κάλεσε την αστυνομία.

    Κάθε σύλληψη και σοκ για τους θαυμαστές του

    Επί τόπου έσπευσε και ένα ασθενοφόρο, όμως όταν διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν τραυματισμένος, αποχώρησε, χωρίς να μεταφέρει τον τραγουδιστή στο νοσοκομείο. Αρχικά, ο Μάικλ συνελήφθη με την υποψία ότι δεν ήταν σε θέση να οδηγήσει, όμως αφέθηκε ελεύθερος όταν εξετάστηκε από γιατρό.

    Ο κυπριακής καταγωγής Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου, όπως είναι το πραγματικό όνομα του Τζορτζ Μάικλ, είχε προκαλέσει σάλο το 1998 όταν συνελήφθη σε δημόσιες τουαλέτες στο Λος Άντζελες, από αστυνομικό με πολιτικά, επειδή επιδόθηκε σε άσεμνες πράξεις. Η σύλληψη αυτή στάθηκε αφορμή να αποκαλύψει την ομοφυλοφιλία του, σοκάροντας τους απανταχού θαυμαστές του.

    Πριν δύο χρόνια, ο πρώην τραγουδιστής του συγκροτήματος Wham! είχε δηλώσει ότι θα σταματούσε να πουλά τους δίσκους του από τα καταστήματα, καθώς είχε ήδη πολλά χρήματα και είχε βαρεθεί την πίεση της δημοσιότητας. Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι στο εξής τα τραγούδια του θα διατίθενται δωρεάν από το Internet και όσοι τα "κατεβάζουν" θα μπορούν να κάνουν δωρεές, τα χρήματα των οποίων θα δίνονται σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Drugs arrest for George Michael

    CNN: George Michael in drugs arrest

    Times: George Michael arrested slumped in a car


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 27 February 2006 - 22:00:19 UTC