Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-02-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέο κυβερνητικό σχήμα
  • [02] "Ασφαλές Ισραήλ–Δημοκρατική Παλαιστίνη"
  • [03] Τα νέα πρόσωπα της Κυβέρνησης
  • [04] Στον εισαγγελέα τα τηλέφωνα του Τσαλικίδη
  • [05] Συγκινητική επιστροφή
  • [06] Κατ' αντιπαράσταση εξέταση
  • [07] Αποτελέσματα με επεισόδια
  • [08] "Θέλουμε την αλήθεια"
  • [09] Σε απεργία πείνας ο Σαντάμ
  • [10] Στη φυλακή ο γιος του Σαρόν
  • [11] Γκαλίνοβιτς μέχρι το 2008
  • [12] Ο Τσίκινης διαιτητής στο ντέρμπι
  • [13] Και στην Εθνική ο Σαμαράς
  • [14] Κλήσεις σε απολογία
  • [15] Εκτός διάκρισης ο Χριστοφορίδης
  • [16] Σέντρα με τους "Il Divo"
  • [17] Παραιτήθηκε ο Κούπερ από τη Μαγιόρκα
  • [18] Λόγια της Αγάπης
  • [19] Μάρτιν Κολάρ στη "Φωτοσυγκυρία"
  • [20] "Εγρήγορση και όχι πανικός"
  • [21] Οι παγίδες του έρωτα
  • [22] Αδελφή, ένα μάτι στο ποτήρι μου!
  • [23] Αγάπη… κόβομαι για σένα

    [01] Πολιτική

    Τα πρόσωπα και οι μετακινήσεις

    Νέο κυβερνητικό σχήμα

    14/2/2006 1:28:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/2/2006 6:17:51 μμ)

    Τη νέα σύνθεση της Κυβέρνησης, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην κυβέρνηση εισέρχονται 5 νέοι υπουργοί, τρεις υπουργοί μετακινούνται και καταργούνται 6 υφυπουργεία. Στο υπουργείο Εξωτερικών τοποθετείται η Ντ. Μπακογιάννη, ενώ στο υπουργείο Άμυνας τοποθετείται ο μέχρι σήμερα Γραμματέας της ΝΔ, Β. Μεϊμαράκης. Το υπουργείο Απασχόλησης αναλαμβάνει ο Σ. Τσιτουρίδης, ενώ ο Δ. Αβραμόπουλος μετακινείται από το Τουριστικής Ανάπτυξης στο υπουργείο Υγείας. Τον κ. Αβραμόπουλο, διαδέχεται η κα Φάνη Πάλλη Πετραλιά. Στο υπουργείο Πολιτισμού μετακινείται από το Δημόσιας Τάξης ο Γ. Βουλγαράκης, τη θέση του οποίου καταλαμβάνει ο Β. Πολύδωρας. Επιπλέον, υπουργός Μακεδονίας - Θράκης αναλαμβάνει ο Γ. Καλαντζής. Ο κ. Ρουσόπουλος ανακοίνωσε ότι ο μέχρι σήμερα ΥΠΕΞ, Π. Μολυβιάτης συναντήθηκε προ ημερών με τον Πρωθυπουργό και του επανέλαβε ότι επιθυμεί να αποσυρθεί από τον δημόσιο βίο, μετά από 50 χρόνια συνεχούς παρουσίας, επιθυμία που ο Πρωθυπουργός σεβάστηκε. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Ρουσόπουλος, ο κ. Καραμανλής "τιμώντας τη μακρά πολιτική προσφορά και την κοινοβουλευτική εμπειρία του Γιάννη Κεφαλογιάννη, τού ανέθεσε τη θέση του ειδικού συμβούλου παρά τω πρωθυπουργώ". Τα νέα μέλη της κυβέρνησης θα ορκισθούν αύριο το πρωί, στις 10:00, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, και θα ακολουθήσει συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Εξάλλου, απόψε στις 20:15 ο κ. Καραμανλής θα προβεί σε δημόσια δήλωση με αφορμή τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

    Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό της τον οποίο ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος έχει ως εξής:

    ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Κώστας Καραμανλής

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ Υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος Υφυπουργός Απόστολος Ανδρεουλάκος Υφυπουργός Αθανάσιος Νάκος

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Υπουργός Γιώργος Αλογοσκούφης Υφυπουργός Χρήστος Φώλιας Υφυπουργός Αντώνης Μπέζας Υφυπουργός Πέτρος Δούκας

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη Υφυπουργός Γιάννης Βαληνάκης Υφυπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης Υφυπουργός Θόδωρος Κασσίμης

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Υπουργός Ευάγγελος Μεϊμαράκης Υφυπουργός Βασίλης Μιχαλολιάκος Υφυπουργός Ιωάννης Λαμπρόπουλος

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Υπουργός Δημήτρης Σιούφας Υφυπουργός Αναστάσιος Νεράντζης Υφυπουργός Γιάννης Παπαθανασίου

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΧΩΔΕ Υπουργός Γιώργος Σουφλιάς Υφυπουργός Σταύρος Καλογιάννης Υφυπουργός Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου Υφυπουργός Γιώργος Καλός Υφυπουργός Σπύρος Ταλιαδούρος

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης Υφυπουργός Γεράσιμος Γιακουμάτος

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος Υφυπουργός Αθανάσιος Γιαννόπουλος Υφυπουργός Γιώργος Κωνσταντόπουλος

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΉΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Υπουργός Ευάγγελος Μπασιάκος Υφυπουργός Αλέξανδρος Κοντός

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Υπουργός Αναστάσης Παπαληγούρας

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης Υφυπουργός Γιώργος Ορφανός

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Υπουργός Μιχάλης Λιάπης

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜ.ΤΑΞΗΣ Υπουργός Βύρων Πολύδωρας

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Υπουργός Μανόλης Κεφαλογιάννης

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Υπουργός Φάνη Πάλλη Πετραλιά

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Υπουργός Γιώργος Καλαντζής

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ και ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Υπουργός Αριστοτέλης Παυλίδης

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ με αρμοδιότητα σε θέματα επικοινωνίας και κυβερνητικός εκπρόσωπος: Θεόδωρος Ρουσόπουλος

    Δηλώσεις

    Ο Πρωθυπουργός, σεβόμενος την επιθυμία του Πέτρου Μολυβιάτη να αποσυρθεί από το δημόσιο βίο, ανταποκρίθηκε θετικά, όπως ανέφερε ο κ. Ρουσόπουλος και πρόσθεσε ότι ο Κώστας Καραμανλής του ανέθεσε να τον ευχαριστήσει και δημοσίως για την αγαστή συνεργασία που είχαν επί σειρά ετών, καθώς επίσης και για την σημαντική βοήθεια που προσέφερε στην Κυβέρνηση υπηρετώντας με απόλυτη επιτυχία ως ΥΠΕΞ τις εθνικές μας υποθέσεις, σε περιόδους ιδιαίτερα κρίσιμες για την χώρα και σε ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον.

    Την αποχώρησή του από το δημόσιο βίο ανακοίνωσε και ο ίδιος, ευχαριστώντας τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη με την οποία τον τίμησε και του ευχήθηκε να συνεχίσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

    Επίσης, ο κ. Μολυβιάτης ευχαρίστησε τους συνεργάτες του "οι οποίοι εργάστηκαν σκληρά για να επιτύχουμε τα λίγα ή πολλά που επιτύχαμε", ενώ αναφέρθηκε και σε όλους όσοι τον τίμησαν με την αγάπη και την εκτίμησή τους τα χρόνια της συμμετοχής του στο δημόσιο βίο. "Είναι η καλύτερη ανταμοιβή για όποιον προσπαθεί να κάνει το καθήκον του", είπε συγκινημένος ο κ. Μολυβιάτης.

    Όπως δήλωσε ο κ. Ρουσόπουλος, ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με την Ντόρα Μπακογιάννη και την συνεχάρη για την επιτυχημένη πορεία της στον Δήμο Αθηναίων και την κάλεσε να συμμετάσχει στην κυβέρνηση, αναθέτοντάς της καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών, σε μια ιδιαίτερα σημαντική χρονική στιγμή για τον τόπο. Η κα Μπακογιάννη ανέφερε στον Πρωθυπουργό ότι θα αφιερωθεί στην ενίσχυση του κυβερνητικού έργου

    Η νέα ΥΠΕΞ δήλωσε αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της εισόδου της στην κυβέρνηση ότι "θα κάνω ότι μπορώ για να ανταποκριθώ και να υπηρετήσω την χώρα, την κυβέρνηση και την παράταξη, σε μια περίοδο μεγάλων διεθνών ανακατατάξεων" και πρόσθεσε ότι "η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε σημαντικές προκλήσεις στις οποίες είμαι βέβαιη ότι μπορεί να ανταποκριθεί".

    Είναι ένα από τα κορυφαία Υπουργεία και αποτελεί μεγάλη τιμή και ευθύνη για μένα η επιλογή του Πρωθυπουργού, ανέφερε ο Β. Μεϊμαράκης, μετά την ανακοίνωση της υπουργοποίησης του.

    "Εκείνο που ίσως μετριάζει τα συναισθήματα της στιγμής είναι γιατί από τη μια αποχωρώ από τη θέση του Γραμματέα και από την άλλη γιατί διαδέχομαι τον Σπήλιο, έναν πολύ ηθικό άνθρωπο και φίλο με μεγάλη προσφορά", πρόσθεσε ο ίδιος.

    Από την πλευρά του, ο Νικήτας Κακλαμάνης ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του, δηλώνοντας: "Φεύγω πιο πλούσιος σε συναισθήματα".

    "Η πλατεία Κοτζιά είναι πολύ κοντά στην πλατεία Βάθη. Αν θέλει ο κόσμος, θα τα ξαναπούμε. Ευχαριστώ τους πολίτες που με σταματούσαν στο δρόμο και είτε συμφωνώντας είτε διαφωνώντας που έδιναν θάρρος θα συνεχίσω το έργο μου. Αν βοηθήσετε τον κ. Αβραμόπουλο, θα έχει την ίδια επιτυχία. Ο κ. Αβραμόπουλος είναι πολύ καλός συνάδελφος. Θα τον βοηθήσω ο ίδιος προσωπικά", πρόσθεσε ο κ. Κακλαμάνης, ο οποίος θα είναι υποψήφιος της ΝΔ για τον Δήμο Αθηναίων, στις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

    Tην ικανοποίησή του για την ανάληψη του υπουργείου Υγείας εξέφρασε σε δηλώσεις του ο μέχρι σήμερα υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    Αφού ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την συγκεκριμένη επιλογή, υπογράμμισε ότι, με το έργο του στο νέο υπουργείο, θα προσπαθήσει να το καταστήσει "την αιχμή του δόρατος της κοινωνικής πολιτικής της Κυβέρνησης".

    Ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι το υπουργείο Υγείας είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός και δήλωσε αποφασισμένος να εργαστεί γι' αυτό "με νέες ιδέες και υψηλό αίσθημα ευθύνης".

    Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε προσωπικά με τους νεοεισερχόμενους και με τους απερχόμενους υπουργούς και υφυπουργούς, ευχαριστώντας τους για την συμβολή τους στα δύο πρώτα χρόνια της νέας διακυβέρνησης.

    Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Ρουσόπουλου, ο αριθμός των υπουργών της νέας κυβέρνησης παραμένει ο ίδιος, ενώ καταργούνται έξι υφυπουργεία τα Γεωργίας, Δημόσιας Τάξης, Πολιτισμού, Τουρισμού, Μεταφορών και ένα από τα δύο υφυπουργεία Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

    Η αντιπολίτευση για τον ανασχηματισμό

    "Με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης ο κ. Καραμανλής προσπαθεί ν' αγοράσει χρόνο, αλλά ήδη είναι ένα προεξοφλημένο γραμμάτιο, ένας ανασχηματισμός αδυναμίας και αμηχανίας".

    Με τον τρόπο αυτό ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, σχολίασε τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, τονίζοντας επίσης ότι "ο σημερινός ανασχηματισμός θα αποδειχθεί μία τρύπα στο νερό, που σε καμία περίπτωση δεν θα συγκαλύψει τις ευθύνες του κ. Καραμανλή και της κυβέρνησής του".

    Ερωτηθείς για το αν αυτός ο ανασχηματισμός θα οδηγήσει τελικά τη χώρα σε εκλογές, ο κ. Αθανασάκης απάντησε λέγοντας ότι "το ρολόι της κυβέρνησης μετράει ήδη αντίστροφα".

    "Η αντιλαϊκή πολιτική δεν μετασχηματίζεται, μόνο ανατρέπεται από την οργανωμένη λαϊκή αντεπίθεση", δηλώνει σχετικά σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

    Σύμφωνα με το ΚΚΕ, "οι αλλαγές προσώπων στην κυβέρνηση έγιναν με στόχο να γίνει πιο αποτελεσματική στην υλοποίηση των στρατηγικών επιλογών της πλουτοκρατίας, για να επιταχυνθούν οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις και τα αντιλαϊκά μέτρα".

    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος, έκανε λόγο για "ανακάτεμα της τράπουλας με σημαδεμένα χαρτιά" και επισήμανε ότι ο ανασχηματισμός θα είχε νόημα εάν η κυβέρνηση άλλαζε πολιτική και εάν αντιμετώπιζε τα μεγάλα θέματα της ανεργίας, της ακρίβειας, των δημοκρατικών ελευθεριών.

    Από το σημερνό ανασχηματισμό αναδύεται δυστυχώς άρωμα περισσότερης πρόσδεσης στην Ουάσιγκτον, πρόσθεσε ο ίδιος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τα νέα πρόσωπα της Κυβέρνησης

    [02] Πολιτική

    "Ασφαλές ΙσραήλΔημοκρατική Παλαιστίνη"

    14/2/2006 4:02:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/2/2006 7:45:56 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Eφ όλης της ύλης ήταν οι συνομιλίες που είχε την Τρίτη, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Ισραηλινό ομόλογό του, με έμφαση το Μεσανατολικό και τις διμερείς οικονομικές σχέσεις. Στις δηλώσεις τους, ο κ. Παπούλιας και ο πρόεδρος του Ισραήλ Μοσέ Κατσάβ, που πραγματοποιεί την πρώτη στην ιστορία των δύο χωρών επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, συμφώνησαν πως πρωταρχικός στόχος είναι να υπάρξουν δύο κράτη στο χώρο της Μέσης Ανατολής, ένα ασφαλές Ισραήλ και μία δημοκρατική Παλαιστίνη. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης στο Προεδρικό Μέγαρο, υπεγράφη διμερής Συμφωνία Συνεργασίας στον τομέα της Βιομηχανικής Έρευνας και Ανάπτυξης από τον υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα και τον Ισραηλινό υπουργό παρά τω πρωθυπουργό. Την αγωνία και την επιθυμία των λαών να επικρατήσει ειρήνη και συνεννόηση στην ευαίσθητη περιοχή της Μ. Ανατολής, τόνισαν ο Μοσέ Κατσάβ και η πρόεδρος της Βουλής, Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα, κατά τη συνάντησή τους. Επίσης, η Δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, απένειμε στον Πρόεδρο του Ισραήλ το Χρυσό Μετάλλιο της Πόλης των Αθηνών.

    "Ειρηνική συνύπαρξη"

    Μετά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια, ο Μοσέ Κατσάβ υπογράμμισε ότι δεν θα ανεχθεί τη συνέχιση της τρομοκρατίας από τη Χαμάς και ούτε θα διαπραγματευθεί μαζί της, από τη στιγμή που δεν αναγνωρίζει το κράτος του Ισραήλ.

    Από την πλευρά του, ο κ. Παπούλιας δήλωσε ότι πρωταρχικός στόχος πρέπει να είναι η ειρηνική συνύπαρξη δύο κρατών στη Μ. Ανατολή και κάλεσε τη Χαμάς να δεχθεί τις θέσεις της ΕΕ.

    Απο την πλευρά της, η κα Μπενάκη-Ψαρούδα τόνισε ότι η Ελλάδα, λόγω της γεωπολιτικής θέσης της αλλά και στο πλαίσιο της Ε.Ε., φιλοδοξεί και προσπαθεί να είναι γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ του Ισραήλ και του Αραβικού κόσμου, ώστε να συμβάλλει στην ειρήνη, την ασφάλεια, τη συνεργασία και τη σταθερότητα στην περιοχή.

    Ο κ. Κατσάβ ευχαρίστησε την πρόεδρο της Βουλής για την "εγκάρδια φιλοξενία στη γενέτειρα της Δημοκρατίας", και εξέφρασε την ικανοποίηση του, για την ανταλλαγή απόψεων γύρω από τα τεκταινόμενα στην ευρύτερη περιοχή", επισημαίνοντας ότι οι δύο λαοί συνδέονται όχι μόνο με τον πολιτισμό, την ιστορία και τους κοινούς αγώνες κατά της ναζιστικής θηριωδίας, αλλά και με κοινές αξίες και συμφέροντα στη σύγχρονη διεθνή πραγματικότητα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στην Αθήνα ο Ισραηλινός Πρόεδρος

    [03] Πολιτική

    Τα νέα πρόσωπα της Κυβέρνησης

    14/2/2006 2:15:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Στο νέο υπουργικό σχήμα υπάρχουν πέντε νέοι υπουργοί και ένας νέος υφυπουργός, ενώ καταργούνται έξι υφυπουργεία. Τα νέα πρόσωπα που μετέχουν στην Κυβέρνηση είναι: η Ντόρα Μπακογιάννη- υπουργός Εξωτερικών, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης- υπουργός Εθνικής Αμυνας, ο Σάββας Τσιτουρίδης- υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, ο Βύρων Πολύδωρας -υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο Γιώργος Καλαντζής -υπουργός Μακεδονίας- Θράκης και ο Θόδωρος Κασσίμης- υφυπουργός Εξωτερικών. Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης αναλαμβάνει ειδικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού.

    ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

    Γεννήθηκε στην Αθήνα, τον Μάιο του 1954 και είναι κόρη του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και της Μαρίκας Μητσοτάκη, το γένος Γιαννούκου. Το 1968, λίγους μήνες μετά την άνοδο της δικτατορίας στην εξουσία, η Ντόρα Μπακογιάννη και η οικογένεια της έφυγαν στο Παρίσι, όπου και ολοκλήρωσε στη Γερμανική Σχολή τις μαθησιακές της σπουδές. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Το 1974 επέστρεψε στην Ελλάδα, αμέσως μετά την πτώση της Χούντας και τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς παντρεύτηκε με τον γνωστό δημοσιογράφο Παύλο Μπακογιάννη. Aπό το γάμο της απέκτησε δύο παιδιά, την Αλεξία και τον Κώστα. Παράλληλα, συνέχισε τις ακαδημαϊκές της σπουδές στη Νομική Σχολή, όπου αποφοίτησε από το τμήμα Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Το διάστημα 1978-1980, υπήρξε γραμματέας του υπουργού Συντονισμού Κ. Μητσοτάκη ενώ από τον Μάιο του 1980 έως τον Οκτώβριο του 1981 ακολούθησε τον πατέρα της ως ιδιαιτέρα γραμματέας στο υπουργείο Εξωτερικών. Την 1η Σεπτεμβρίου του 1984, ανέλαβε υπεύθυνη του γραφείου του Κ. Μητσοτάκη ο οποίος εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Στις 26 Σεπτεμβρίου 1989, δολοφονήθηκε ο σύζυγός της Παύλος Μπακογιάννης από την τρομοκρατική οργάνωση 17η Νοέμβρη. Τον Νοέμβριο του 1989, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής της ΝΔ στην εκλογική περιφέρεια Ευρυτανίας, όπου εκλεγόταν στο παρελθόν ο δολοφονηθείς σύζυγός της. Το 1990, ανέλαβε υπεύθυνη της Διεθνούς Γραμματείας του κυβερνώντος κόμματος της ΝΔ. Στις 8 Απριλίου 1991, ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης της κοινότητας Βρύσες Αποκορώνου του Νομού Χανίων με ομόφωνη απόφαση του κοινοτικού συμβουλίου. Στις 7 Μαρτίου 1992, τιμήθηκε με το ''Βραβείο Ηγεσίας'' στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας από το Διεθνές Κέντρο Γυναικών. Το βραβείο αυτό απονέμεται σε γυναίκες για την πολιτική και κοινωνική τους δράση. Στις 11 Νοεμβρίου 1993, εξελέγη πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (ΟΚΕ) της ΝΔ για θέματα σχετικά με τον Πολιτισμό. Στις 24 Απριλίου 1994, στο 3ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, εξελέγη (πρώτη με 324 ψήφους) μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Στις 22 Αυγούστου 1994, μετά την ανασυγκρότηση του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ τοποθετήθηκε μέλος του νέου Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, αξίωμα το οποίο διατήρησε έως τον Απρίλιο του 1996, οπότε αντικαταστάθηκε με απόφαση του αρχηγού της ΝΔ, Μιλτιάδη Εβερτ και τοποθετήθηκε αναπληρώτρια κοινοβουλευτική εκπρόσωπος. Στις 23 Μαρτίου 1997, στο 4ο Συνέδριο της ΝΔ επανεξελέγη (πρώτη με 663 ψήφους) μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ενώ στις 11 Απριλίου εξελέγη μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, θέση στην οποία επανεξελέγη το Νοέμβριο του 1998. Μετά από εννέα χρόνια χηρείας, τον Ιούλιο 1998 παντρεύτηκε με τον Ισίδωρο Κούβελο. Τον Απρίλιο του 2000, ανέλαβε υπεύθυνη του τομέα Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών του κόμματος. Στις 27 Απριλίου 2001, εξελέγη μέλος (δεύτερη με 227 ψήφους μεταξύ των 5 κοινοβουλευτικών μελών) του νεοσύστατου 24μελούς Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ, το οποίο αντικατέστησε την Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος. Τον Ιούλιο του 2001, στις πρώτες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη συντονιστών και τομεαρχών των κοινοβουλευτικών επιτροπών του κόμματος, εξελέγη συντονιστής της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, θέση από την οποία παραιτήθηκε το Νοέμβριο του 2002. Στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2002, εξελέγη δήμαρχος Αθηναίων στο β' γύρο, υποστηριζόμενη από τη ΝΔ. Τον Μάρτιο του 2003, επανεξελέγη μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος. Στις 30 Μαρτίου 2003, υπήρξε υποψήφια πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας(ΚΕΔΚΕ), συγκεντρώνοντας 15 ψήφους έναντι 16 του Πάρη Κουκουλόπουλου που υποστηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ και τον Συνασπισμό. Τον Αύγουστο του 2003, ορίστηκε μέλος της 12μελούς Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ε.Ε. Τον Ιούλιο του 2004, επανεξελέγη μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος. Τον Δεκέμβριο του 2005, αναδείχθηκε "Παγκόσμια δήμαρχος 2005", μετά από ψηφοφορία, στο πλαίσιο ετήσιου διαγωνισμού που διοργανώνει ο οργανισμός "City Mayors" και στον οποίο ήταν υποψήφιοι 550 δήμαρχοι απ' όλον τον κόσμο.

    ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ

    Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953 και είναι γιος του βουλευτή της ΕΡΕ Ιωάννη Μεϊμαράκη. Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Κολοκοτά και έχει δυο κόρες. Δικηγόρος, πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών, της σχολής Πολιτικών Επιστημών και του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης της Παντείου, με ειδίκευση στα φορολογικά και διατριβή στα εκλογικά συστήματα. Το 1974, υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη της Νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας και συμμετείχε στη Γραμματεία Επαρχιακού της ΟΝΝΕΔ. Στη συνέχεια ασχολήθηκε ενεργά με το κόμμα μέσα από διάφορες ομάδες εργασίας της ΝΔ. Το 1984, ήταν υποψήφιος σύμβουλος στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, με το συνδυασμό του Νώντα Ζαφειρόπουλου, που υποστήριζε η ΝΔ. Τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου ανέλαβε πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ. Το 1986, στο συνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη εξελέγη πρώτος στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Επίσης εξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανεργία των Νέων (DΕΜΥC). Εως τον Μάρτιο του 1987, παρέμεινε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και έπειτα από το πρώτο συνέδριο της οργάνωσης του απονεμήθηκε ο τίτλος του επίτιμου προέδρου. Το 1987 ανέλαβε επίσης, περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και εξελέγη μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΝΔ. Τον Ιούνιο του 1989, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Β' Αθήνας με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Στις 30 Ιουλίου 1989, ορίστηκε μέλος της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που ανέλαβε να διερευνήσει τις υποκλοπές των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, στις 2 Αυγούστου εξελέγη γραμματέας της, ενώ στις 20 Σεπτεμβρίου εξελέγη μέλος της πενταμελούς επιτροπής της Βουλής, η οποία ανέλαβε να υποστηρίξει την κατηγορία για τις υποκλοπές κατά των Α. Παπανδρέου, Κ. Τσίμα και Θ. Τόμπρα στο Ειδικό Δικαστήριο. Στις 7 Μαΐου 1990, η Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 8ης Απριλίου, τον εξέλεξε τακτικό κατήγορο στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών με 138 ψήφους. Στις 23 Μαΐου εξελέγη μέλος του προεδρείου της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Στις 18 Μαρτίου 1992, μετά την παραίτηση του Αθ. Κανελλόπουλου, ορίστηκε Γ' κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και παρέμεινε μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου 1992, οπότε ανέλαβε υφυπουργός Πολιτισμού (Αθλητισμού). Στις 11 Νοεμβρίου 1993, εξελέγη αντιπρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (ΟΚΕ) της ΝΔ για θέματα σχετικά με το υπουργείο Οικονομικών και επανεξελέγη το 1995. Στις 24 Απριλίου 1994, στο 3ο Συνέδριο της Nέας Δημοκρατίας, επανεξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Στις 24 Νοεμβρίου 1994 εξελέγη, πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (ΟΚΕ) της ΝΔ για θέματα σχετικά με τον Αθλητισμό και τον Οκτώβριο του 1996, εξελέγη πρόεδρος της ΟΚΕ για θέματα Εμπορίου. Στις 23 Μαρτίου 1997, στο 4ο Συνέδριο της ΝΔ εξελέγη εκ νέου μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Το Νοέμβριο του 1998, εξελέγη μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΝΔ και τον Απρίλιο του 2000, ανέλαβε γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος. Στις 27 Απριλίου 2001, κατά τη διάρκεια του 5ου τακτικού Συνεδρίου, εξελέγη γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ (πρώτος στην ιστορία του κόμματος) υπερισχύοντας του Π. Τατούλη. Υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και αναπληρωματικό μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ. Τον Ιούλιο του 2004, επανεξελέγη γραμματέας του κόμματος. Τον Ιούνιο του 2005, ορίστηκε από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, αντικαταστάτης του στη θέση του αντιπροέδρου του ΕΛΚ (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα).

    ΣΑΒΒΑΣ ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ

    Γεννήθηκε στο Κιλκίς τον Φεβρουάριο του 1954 και είναι παντρεμένος με την Μαρία Παπαδημητροπούλου, με την οποία απέκτησε έναν γιο και δύο κόρες. Σπούδασε νομικά στη Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου αποφοίτησε με άριστα, ενώ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές σε Διεθνείς Σχέσεις και σε Πολιτικές Επιστήμες στη Γαλλία και σε Διεθνή Οικονομία στην Αγγλία.

    Από το 1979 έως το 1980, ήταν επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου στη Θεσσαλονίκη. Στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της ΕΟΚ από το 1981, αποχώρησε το 1990, επειδή ανέλαβε γενικός γραμματέας της περιφέρειας Θεσσαλίας (περιφερειάρχης). Το 1991, τοποθετήθηκε γενικός γραμματέας ΕΟΚ και Διεθνών Σχέσεων στο υπουργείο Γεωργίας, θέση στην οποία παρέμεινε έως το 1993. Την περίοδο 1995-1996, εργάστηκε ξανά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή της ΕΟΚ (Ευρωπαϊκή Ένωση). Μέλος της ΝΔ, ήταν πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Βρυξελλών και γραμματέας της Κομματικής Οργανωσης Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων από το 1986 έως το 1990 και μέλος του ΔΣ της Συντονιστικής Επιτροπής της Benelux από το 1987 έως το 1990. Παράλληλα ανέπτυξε συνδικαλιστική δραστηριότητα και διετέλεσε γενικός γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Υπαλλήλων Διεθνών Οργανισμών από το 1984 έως το 1990. Τον Απρίλιο του 1994, στο 3ο Συνέδριο της ΝΔ εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ την περίοδο 1994-1995 διετέλεσε γραμματέας Αγροτικού του κόμματος. Τον Σεπτέμβριο του 1996, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Κιλκίς με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Στις 23 Μαρτίου 1997, στο 4ο Συνέδριο της ΝΔ επανεξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Στις 8 Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς, με απόφαση του προέδρου του κόμματος Κώστα Καραμανλή, ανέλαβε υπεύθυνος του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης. Τον Ιούλιο του 2000, με απόφαση του αρχηγού της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή, ανέλαβε υπεύθυνος του τομέα για θέματα σχετικά με υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ. Τον Ιούλιο του 2001, στις πρώτες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη συντονιστών και τομεαρχών των κοινοβουλευτικών επιτροπών του κόμματος, εξελέγη υπεύθυνος του τομέα Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων. Τον Μάρτιο του 2004, ανέλαβε για πρώτη φορά κυβερνητικό αξίωμα ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, αλλά τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας μετά τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα της μετεγγραφής του φοιτητή γιου του από το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για λόγους ασφαλείας.

    ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ

    Γεννήθηκε στα Περιβόλια Ολυμπίας, έκτος και μικρότερος γιος του Γεωργίου και της Μαργαρίτας Πολύδωρα. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πολιτικές Επιστήμες στις ΗΠΑ, Διεθνές Δίκαιο στην Ακαδημία Διεθνούς Δικαίου της Χάγης, Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου και Διεθνή Οικονομικά στο Σάλτζμπουργκ της Αυστρίας. Είναι πατέρας τριών παιδιών (ένα γιο και δύο κόρες), που απέκτησε από τον γάμο του με την Μαίρη Κοκολάκη, με την οποία είναι διαζευγμένος. Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, την περίοδο 1976-1977 υπήρξε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ. Το 1979, στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Χαλκιδική εξελέγη μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος. Έχει συμμετάσχει στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές των υπουργείων Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Δικαιοσύνης και Παιδείας. Το 1981, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στη Β' εκλογική περιφέρεια της Αθήνας με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Στις 5 Ιουλίου 1989, εξελέγη κοσμήτορας της Βουλής των Ελλήνων. Στις 21 Ιουλίου 1989, ορίστηκε μέλος της 12μελούς προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που ανέλαβε τη διαλεύκανση του σκανδάλου Κοσκωτά και στη συνέχεια εξελέγη γραμματέας της. Στις 27 Σεπτεμβρίου 1989, με μυστική ψηφοφορία της Βουλής εξελέγη εισαγγελέας στο Ειδικό Δικαστήριο, για να υποστηρίξει την κατηγορία εναντίον των υπευθύνων υπουργών και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Α. Παπανδρέου, οι οποίοι παραπέμφθηκαν για το σκάνδαλο Κοσκωτά.

    Στις 22 Νοεμβρίου 1989, επανεξελέγη κοσμήτορας της Βουλής μετά τη συμφωνία των τριών μεγαλύτερων κομμάτων για κυβέρνηση οικουμενικής στήριξης υπό τον Ξ. Ζολώτα και μία εβδομάδα αργότερα ορίστηκε τρίτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. Τον Απρίλιο του 1990 ανέλαβε για πρώτη φορά κυβερνητικό αξίωμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ως υφυπουργός Προεδρίας και άσκησε χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου έως τον Αύγουστο του 1992. Στις 11 Νοεμβρίου 1993, εξελέγη αντιπρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (ΟΚΕ) της ΝΔ για θέματα σχετικά με τον Πολιτισμό, ενώ ένα χρόνο αργότερα εξελέγη πρόεδρός της. Εχει επίσης διατελέσει αντιπρόεδρος της ΟΚΕ Εξωτερικών. Τον Οκτώβριο του 1995, τιμήθηκε με το βραβείο ελληνοτουρκικής φιλίας ''Ιπεκτσί'' για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην επικοινωνία μεταξύ των δύο λαών. Στις 21 Μαρτίου 1997, στο 4ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ήταν υποψήφιος για την αρχηγία του κόμματος, αλλά συγκέντρωσε 3,41% στον πρώτο γύρο και αποκλείστηκε από τη διεκδίκηση του αξιώματος του προέδρου, για το οποίο αναμετρήθηκαν στο δεύτερο γύρο ο βουλευτής Θεσσαλονίκης και τελικός νικητής, Κώστας Καραμανλής και ο Γιώργος Σουφλιάς. Στις 11 Ιανουαρίου 2000, ορίστηκε αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος. Τον Απρίλιο του 2000, ανέλαβε υπεύθυνος του τομέα Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης του κόμματος. Τον Ιούλιο του 2001, στις πρώτες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη συντονιστών και τομεαρχών των κοινοβουλευτικών επιτροπών του κόμματος, εξελέγη συντονιστής της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. Τον Δεκέμβριο του 2002, τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών για το έργο του ''Η μείζων Αθήνα''. Μετά τις εκλογές του Μαρτίου του 2004, τοποθετήθηκε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. Τον Ιούλιο του 2004, εξελέγη μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

    Γεννήθηκε στην Καβάλα τον Ιούλιο του 1954 και είναι παντρεμένος με την Θεοδώρα Καλόκαρδη, με την οποία απέκτησε έναν γιο. Σπούδασε στην Φαρμακευτική Σχολή Αθηνών και το 1976 έγινε μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Την περίοδο 1980-1982, διετέλεσε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Καβάλας. Από το 1982 μέλος της Ειδικής Κομματικής Οργάνωσης (ΕΚΟ) Επιστημόνων και του ΔΣ της ΝΕ ΝΔ Καβάλας. Το διάστημα 1980-1984, ήταν παράγοντας στους αθλητικούς συλλόγους ΓΑΣ Ηρακλής, ΑΟΚ και ΝΟΚ. Το 1984 και το 1985 υπήρξε υπεύθυνος Τύπου, δημοσίων σχέσεων και γενικός γραμματέας αντίστοιχα στην τοπική, νομαρχιακή οργάνωση και Νομαρχιακή Εκτελεστική Επιτροπή (ΝΟΜΕΚΕ) του νομού Καβάλας.

    Το 1985 εξελέγη πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου του νομού Καβάλας και το 1986 πρώτος δημοτικός σύμβουλος. Το 1991, τοποθετήθηκε νομάρχης Φθιώτιδας, αξίωμα από το οποίο παραιτήθηκε τον Ιούνιο του 1993 για να πολιτευτεί στην εκλογική περιφέρεια Καβάλας. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Καβάλας, στις εκλογές της 10ης Οκτωβρίου 1993 με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Τον Απρίλιο του 2004, εξελέγη πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

    ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΣΣΙΜΗΣ

    Γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1947 στην Κέρκυρα και είναι παντρεμένος με την Ρωξάνη Βασιλειάδου και έχουν μία κόρη. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Εργάστηκε σε ημερήσιες πολιτικές και οικονομικές εφημερίδες, σε περιοδικά και έως το 1984 ήταν μέλος του Μικτού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Υπήρξε μέλος της νεολαίας της Εθνικής Ριζοσπαστικής Ένωσης (ΕΡΕΝ) και στη συνέχεια στέλεχος της Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ). Τον Σεπτέμβριο του 1984, ανέλαβε Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος, αντιπρόεδρος και γενικός γραμματέας του Κέντρου Επιστημονικής Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΕΚ). Τον Ιούνιο του 1989, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στη Β' εκλογική περιφέρεια Αθήνας με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Τον Αύγουστο του 1989 ορίστηκε μέλος της Ειδικής Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που ανέλαβε την προανάκριση για την ''αγορά του αιώνα'' και στις 3 Δεκεμβρίου του ιδίου έτους ορκίστηκε υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας με αρμοδιότητα σε θέματα Τουρισμού και Εξωτερικού Εμπορίου. Τον Νοέμβριο του 1993, εξελέγη πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (ΟΚΕ) της ΝΔ για θέματα σχετικά με τον Τουρισμό. Τον Απρίλιο του 1994, στο 3ο Συνέδριο της Nέας Δημοκρατίας, εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Τον Οκτώβριο του 1995 εξελέγη αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, Εμπορικών, Τεχνολογικών και Περιβαλλοντικών Σχέσεων της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου. Τον Οκτώβριο του 1996, εξελέγη πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Έργου (ΟΚΕ) της ΝΔ για θέματα Τουρισμού. Το 1997, στο 4ο Συνέδριο της ΝΔ επανεξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Τον Απρίλιο του 2004 εξελέγη πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών ποθέσεων της Βουλής.

    [04] Κοινωνία

    Στον εισαγγελέα τα τηλέφωνα του Τσαλικίδη

    14/2/2006 6:48:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Νέα στοιχεία που αφορούν τα γραπτά μηνύματα του Κώστα Τσαλικίδη προσκόμισε στον εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη, για την αυτοκτονία του στελέχους της Vodafone, ο δικηγόρος της οικογένειας Θέμης Σοφός. Τα στοιχεία αυτά αφορούν τα SMS που έλαβε από την εταιρεία, αλλά και τα τέσσερα κινητά του Κώστα Τσαλικίδη. Ο δικηγόρος της οικογένειας προσκόμισε στον εισαγγελέα τον κατάλογο με τις τελευταίες κλήσεις του κινητού του εκλιπόντος ο οποίος, όπως προκύπτει, λίγο πριν τον θάνατό του είχε δεχθεί τηλεφώνημα που πιθανολογείται ότι προέρχεται από το τηλεφωνικό κέντρο της Vodafone. Στο μεταξύ, από πρωί πραγματοποιείται κατ αντιπαράσταση εξέταση των τεχνικών της Vodafone και της Ericsson στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Vodafone στο Χαλάνδρι, από την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

    Ερωτηματικά για τις σχέσεις Τσαλικίδη-Vodafone

    Μηνύματα από το κινητό του Κώστα Τσαλικίδη

    2/2/2005 21.36μ.μ "Keep walking.Είμαι δίπλα σου σε ό,τι χρειαστείς.Πάρε τηλέφωνο όταν θες."

    3/2/2005 12.01μ.μ "Hello darling.Δεν ξέρω τι έχεις , αλλά το μόνο που εύχομαι είναι να είσαι καλά."

    Όσον αφορά στις τελευταίες κλήσεις και στα SMS του Κώστα Τσαλικίδη, η οικογένειά του δίνει ιδιαίτερη σημασία σε αυτά που έλαβε ο Τσαλικίδης στις αρχές Φεβρουαρίου από στελέχη της Vodafone, περίοδο που εκτιμούν ότι οι σχέσεις Τσαλικίδη-εταιρίας δεν ήταν καλές. Από τις συσκευές που παρέδωσε ο κ. Σοφός στον κ. Διώτη, ο Τσαλικίδης φαίνεται να χρησιμοποιούσε μόνο μία, ενώ εντύπωση προκαλεί ότι είχε και μία σύνδεση με την εταιρία ΤΙΜ χωρίς όμως ακόμα να έχει βρεθεί η κάρτα.

    Ο κ. Σοφός δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η τελευταία εισερχόμενη κλήση του Κώστα Τσαλικίδη ήταν από τηλεφωνικό κέντρο με αριθμό της Vodafone ενώ η τελευταία εξερχόμενη είναι προς αριθμό της Cosmote που δεν χρησιμοποιείται πια.

    Σύμφωνα με τον κ. Σοφό στο κινητό του Τσαλικίδη υπάρχουν μηνύματα που αφορούν αυστηρώς τεχνικά θέματα τα οποία θα ελεγχθούν καθώς και μηνύματα στελεχών της Vodafone, δύο εκ των οποίων φέρονται να είχαν λάβει μέρος σε σύσκεψη στην εταιρεία στις 8 Μαρτίου 2005, μία ημέρα πριν το θάνατο του Κώστα Τσαλικίδη.

    Ο κ. Διώτης πρόκειται να καλέσει σε κατάθεση όλους τους αποστολείς των μηνυμάτων. Επίσης θα ελέγξει τα τηλεφωνικά κέντρα των τελευταίων κλήσεων προς το κινητό του Κ. Τσαλικίδη, ενώ εντός της εβδομάδας θα διενεργήσει αυτοψία στο διαμέρισμα του Κ. Τσαλικίδη στον Κολωνό.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κατ' αντιπαράσταση εξέταση

    [05] Κοινωνία

    Συγκινητική επιστροφή

    14/2/2006 6:05:00 μμ

    Πηγή: NET - ΑΠΕ

    Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα - μετά την επίθεση εναντίον του - επέστρεψε στη ΓΣΕΕ ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας, Χρήστος Πολυζωγόπουλος. Εμφανώς καταπονημένος, αφού ευχαρίστησε όλους εκείνους που του συμπαραστάθηκαν, έκανε λόγο για οργανωμένη επίθεση εναντίον του με έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά. Θα είμαι πάλι στο μετερίζι, δήλωσε, σε μια νέα προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Πάντως, η επάνοδος του κ. Πολυζωγόπουλου αναμένεται σταδιακή, αφού οι γιατροί του έχουν συστήσει χαλαρή δραστηριότητα με αποφυγή των εντάσεων, λόγω της κατάστασης της υγείας του.

    "Να βρεθούν οι υπεύθυνοι"

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ έκανε λόγο για οργανωμένη επίθεση εναντίον του, για πολιτικό έγκλημα στο πιο αστυνομοκρατούμενο σημείο του κέντρου της Αθήνας και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην ανεύρεση των υπεύθυνων, των φυσικών και ηθικών αυτουργών.

    Το κράτος, είπε, οφείλει να απαντήσει αν αυτοί που πραγματοποίησαν την επίθεση εναντίον μου κινούνται στις παρυφές της κρατικής εξουσίας.

    Ο κ. Πολυζωγόπουλος υπογράμμισε ότι θεωρεί ότι οφείλει τόσο έναντι της οικογένειάς του όσο και έναντι της ΓΣΕΕ, να εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις για να αποκαλυφθεί η υπόθεση αυτή σε όλο της το βάθος.

    Ο Σάββας Ρομπόλης, διευθυντής του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ που δέχθηκε την επίθεση μαζί με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, σημείωσε ότι επιθέσεις ενάντια σε στελέχη του συνδικαλιστικού κινήματος έχουν καταγραφεί και στο παρελθόν, αλλά μόνο σε περιόδους εκτροπής και αναρωτήθηκε εάν οι συνδικαλιστές πρέπει να αρχίσουν να αναζητούν τη σύγκληση, όχι μόνο σε επίπεδα μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων αλλά και σε ζητήματα δημοκρατίας.

    [06] Κοινωνία

    Νέα στοιχεία στον Εισαγγελέα για την αυτοκτονία

    Κατ' αντιπαράσταση εξέταση

    14/2/2006 12:56:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/2/2006 7:45:28 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Κατ αντιπαράσταση εξέταση των τεχνικών της Vodafone και της Ericsson στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Vodafone στο Χαλάνδρι, πραγματοποιεί από νωρίς το μεσημέρι η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών. Τη Δευτέρα, μετά τις συναντήσεις που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου, με τους προέδρους των δύο ανεξάρτητων Αρχών για τις τηλεπικοινωνίες και διακεκριμένους πανεπιστημιακούς, ο πρωθυπουργός επεσήμανε την απόφαση της Κυβέρνησης να αποδοθούν ευθύνες και να θωρακιστεί η Πολιτεία και οι πολίτες. Στο μεταξύ, όσον αφορά στην υπόθεση της αυτοκτονίας του Κώστα Τσαλικίδη, νέα στοιχεία αναμένεται να προσκομίσει σήμερα στον Εισαγγελέα ο δικηγόρος της οικογένειας, Θέμης Σοφός.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Θωράκιση και έρευνες

    [07] Κόσμος

    Συγκρούσεις στην Αϊτή εν αναμονή του νέου Προέδρου

    Αποτελέσματα με επεισόδια

    14/2/2006 6:37:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα στην Αϊτή, εν αναμονή του αποτελέσματος των εκλογών της 7ης Φεβρουαρίου για τον νέο Πρόεδρο της χώρας. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δεκάδες τραυματίσθηκαν, σε συγκρούσεις μεταξύ ανδρών του ΟΗΕ και οπαδών του υποψήφιου Ρενέ Πρεβάλ, ο οποίος φέρεται ως νικητής των εκλογών. Εξαγριωμένοι οπαδοί του κ. Πρεβάλ διαδήλωσαν στην πρωτεύουσα Πορτ ο Πρενς, έστησαν οδοφράγματα, άναψαν φωτιές σε λάστιχα και κατέλαβαν ένα ξενοδοχείο, ζητώντας να ανακηρυχθεί νικητής. Αυτή ήταν και η αφορμή για τα βίαια επεισόδια, ενώ, όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες, οι κυανόκρανοι του ΟΗΕ άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών, κάτι που ο Οργανισμός αρνείται.

    Με καταμετρημένο το 90% των ψήφων, ο πρώην συνεργάτης του αποπεμφθέντος προέδρου Ζαν Μπερτράν Αριστίντ συγκεντρώνει το 48,7% των ψήφων, ενώ ακολουθούν ο πρώην πρόεδρος Λέσλι Μανιγκά με 11,8% και ο βιομήχανος Τσαρλς Χένρι Μπέικερ με 7,9%.

    Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν πριν από μερικές ημέρες, ο κ. Πρεβάλ συγκέντρωσε περίπου το 61% των ψήφων και η Εκλογική Επιτροπή κατηγορείται από τους οπαδούς του ότι έριξε το ποσοστό του κάτω από το 50% που απαιτείται για την εκλογή από τον πρώτο γύρο. Μάλιστα, τέσσερις από τους συνολικά 33 υποψηφίους παραδέχθηκαν την νίκη του κ. Πρεβάλ, προσθέτοντας πως δεν χρειάζεται να διεξαχθεί δεύτερος γύρος στις 19 Μαρτίου.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    Reuters: Preval supporters protest Haiti election results

    Le Monde: Les partisans de Rene Preval attisent la tension a Port-au-Prince

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ψηφίζουν οι Αϊτινοί

    [08] Κόσμος

    Μαζική συγκέντρωση στο κέντρο της Βηρυτού

    "Θέλουμε την αλήθεια"

    14/2/2006 12:28:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/2/2006 1:13:14 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: REUTERS, BBC

    Στο κάλεσμα του γιου του Ραφίκ Χαρίρι Σάαντ ανταποκρίθηκαν την Τρίτη, χιλιάδες Λιβανέζοι, για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση της πρώτης επετείου της δολοφονίας του πατέρα του. Στην Πλατεία των Μαρτύρων στο κέντρο της Βηρυτού, τα μεγάφωνα μετέδιδαν πατριωτικούς ύμνους και στίχους του κορανίου, ενώ χιλιάδες Λιβανέζοι κρατούσαν πορτρέτα του πρώην Πρωθυπουργού και φορούσαν κονκάρδες που έγραφαν "Θέλουμε την αλήθεια". Το κέντρο της πόλης ήταν κλειστό στην κυκλοφορία. Επίσης, οι διαδηλωτές κρατούσαν τα πορτρέτα των δημοσιογράφων Σαμίρ Κασίρ και Τζιμπράν Τουένι, καθώς του κομουνιστή ηγέτη Ζορζ Χάουϊ, οι οποίοι δολοφονήθηκαν στις 2 Ιουνίου, 12 Δεκεμβρίου και 21 Ιουνίου 2005 αντίστοιχα. Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν επίσης στη χριστιανική συνοικία Ασραφίγε, αν και ο χριστιανός ηγέτης Μισέλ Αούν δεν κάλεσε τους οπαδούς του να διαδηλώσουν, λόγω της "πολιτικοποίησης" της επετείου. Η οργάνωση Χεζμπολάχ έστειλαν αντιπροσωπείες στη συγκέντρωση.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    Reuters: Large Lebanese crowd marks Hariri's death

    BBC: Lebanon marks Hariri anniversary

    [09] Ιράκ

    Διαμαρτυρίες για κακομεταχείριση

    Σε απεργία πείνας ο Σαντάμ

    14/2/2006 7:31:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Για κακομεταχείριση και καταπάτηση των δικαιωμάτων τους στη δίκη διαμαρτύρονται ο Σαντάμ Χουσέιν και οι επτά συγκατηγορούμενοί του, που ανακοίνωσαν στο δικαστήριο ότι κάνουν απεργία πείνας εδώ και τρεις ημέρες. "Κάνουμε απεργία πείνας για να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας στον τρόπο με τον οποίο μας έφεραν εδώ", είπε χαρακτηριστικά ο Σαντάμ, σχολιάζοντας την χθεσινή βίαιη προσαγωγή των κατηγορουμένων. Η σημερινή ακροαματική διαδικασία διεξήχθη σε κλίμα έντασης: πρώην πρόεδρος του Ιράκ μπήκε στην αίθουσα φωνάζοντας "ο Θεός είναι μεγάλος, ζήτω το αραβικό έθνος", ενώ ο ετεροθαλής αδελφός του, ντυμένος με πιζάμα, φώναξε "θυσιάζω το αίμα της μητέρας μου και του πατέρα μου για το κόμμα Μπάαθ". Ο πρόεδρος του δικαστηρίου προσπάθησε να επαναφέρει την τάξη χτυπώντας το ξύλινο σφυρί την έδρα του, κάτι που ο Σαντάμ σχολίασε, λέγοντας "στο κεφάλι πρέπει να χτυπήσεις με αυτό το σφυρί". Τελικά, το δικαστήριο διέκοψε και η διαδικασία θα συνεχιστεί στις 28 του μήνα. Να σημειωθεί πως, οι συνήγοροι υπεράσπισης αξιώνουν την αλλαγή του προέδρου του δικαστηρίου (που είναι κουρδικής καταγωγής), την προστασία των δικηγόρων και των οικογενειών τους, καθώς και απευθείας μετάδοση της δίκης χωρίς περικοπές.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    The Times: Saddam 'hunger strike' claim

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προσήλθε τελικά ο Χουσεΐν

    [10] Μ. Ανατολή

    Στη φυλακή ο γιος του Σαρόν

    14/2/2006 4:50:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: BCC, ΑΠΕ

    Σε φυλάκιση εννέα μηνών, κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί χρηματοδότησης προεκλογικής εκστρατείας, καταδικάστηκε ο Όμρι Σαρόν, γιος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν και πρώην βουλευτής. Επίσης ο Όμρι Σαρόν πρέπει να καταβάλει χρηματικό πρόστιμο ύψους 65.000 δολαρίων, ενώ αφού εκτίσει την ποινή του θα είναι άλλους εννέα μήνες υπό επιτήρηση. Πάντως, η φυλάκιση του γιου του Αριέλ Σαρόν αποφασίστηκε να αναβληθεί για έξι μήνες, λαμβανομένης υπόψη της σοβαρότητας της κατάστασης του πατέρα του, ο οποίος βρίσκεται σε κώμα από τις 4 Ιανουαρίου, λόγω εγκεφαλικού επεισοδίου. Τον περασμένο Νοέμβρη, ο Όμρι Σαρόν είχε παραδεχτεί την ενοχή του για πλαστογραφία και ψευδορκία, ενώ τον Ιανουάριο αποχώρησε από βουλευτής, ενώ περίμενε την απόφαση του δικαστηρίου. Από την πλευρά τους, πάντως, οι δικηγόροι του, ανακοίνωσαν ότι θα εφεσιβάλουν την απόφαση λόγω της "σοβαρότητος της ποινής". Ο Αριέλ Σαρόν, πάντως βγήκε αλώβητος από το σκάνδαλο, καθώς ο προϊστάμενος της εισαγγελίας του Ισραήλ, μετά από τρία χρόνια ερευνών, έκλεισε την υπόθεση επικαλούμενος ανεπαρκή στοιχεία για τυχόν ανάμειξή του πρωθυπουργού. Η υπόθεση της παράνομης χρηματοδότησης χρονολογείται από το 1999. Ο Ομρί Σαρόν είχε συγκεντρώσει τότε σχεδόν ενάμισι εκατομμύριο δολάρια μέσω μιας εταιρείας που είχε την έδρα της στο εξωτερικό για να χρηματοδοτήσει τις ενδοκομματικές εκλογές του Λικούντ που επέτρεψαν στον πατέρα του να τεθεί επικεφαλής του μεγάλου κόμματος της ισραηλινής δεξιάς.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Sharon son jailed for corruption

    CNN: Sharon son to serve prison term

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Γκαλίνοβιτς μέχρι το 2008

    14/2/2006 2:57:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ολοκληρώθηκε άλλη μια ανανέωση στον Παναθηναϊκό και όπως ήταν αναμενόμενο από χθες, σήμερα ήταν η σειρά του Μάριο Γκαλίνοβιτς να υπογράψει το νέο συμβόλαιο με τους "πράσινους". Η ανανέωση είναι διετής και αυτό σημαίνει πως ο Κροάτης τερματοφύλακας θα είναι "κάτοικος" Παιανίας μέχρι το 2008, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την διοίκηση της ΠΑΕ, χωρίς να γίνουν γνωστές οι οικονομικές λεπτομέρειες.

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ο Τσίκινης διαιτητής στο ντέρμπι

    14/2/2006 1:24:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο Ηρακλής Τσίκινης του συνδέμου Μεσσηνίας θα είναι ο διαιτητής του κυριακάτικου ντέρμπι Ολυμπιακού-ΑΕΚ στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Έτσι αν και αλλάζει ο τόπος και από το ΟΑΚΑ το σκηνικό μεταφέρεται στο Καρϊσκάκη, δεν θα έχουμε καμία αλλαγή εντός αγωνιστικού χώρου, αφού και στον αγώνα του πρώτου γύρου, "άρχων" της αναμέτρησης ήταν ο Ηρακλής Τσίκινης.

    Οι διαιτητές της 20ης αγωνιστικής

    Παναθηναϊκός-Καλλιθέα : Γιάννης Φλαμπούρης (Αθηνών) Λάρισα-ΠΑΟΚ : Αντώνης Κουκλάκης (Χανίων) Ξάνθη-Ατρόμητος Αθηνών : Δημήτρης Καλόπουλος (Θεσσαλονίκης) Απόλλων Καλαμαριάς-Ηρακλής: Μιχάλης Γερμανάκος (Αθηνών) Ιωνικός-Ακράτητος : Μάκης Ευθυμιάδης (Δράμας) ΟΦΗ-Αιγάλεω : Γιάννης Τσαχειλίδης (Πειραιά) Πανιώνιος-Λεβαδειακός : Αναστάσιος Κάκκος (Κέρκυρας) Ολυμπιακός-ΑΕΚ : Ηρακλής Τσίκινης (Μεσσηνίας)

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Και στην Εθνική ο Σαμαράς

    14/2/2006 12:19:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Λίγες ημέρες μετά την μεταγραφή του στην Μάντσεστερ Σίτι και το πρώτο του γκολ στην "Πρέμιερσιπ", ο Γιώργος Σαμαράς κλήθηκε και στην Εθνική ομάδα από τον Ότο Ρεχάγκελ για να συμπληρωθεί ένα ακόμη σπουδαίο κομμάτι στο άκρως επιτυχημένο παζλ που φτιάχνει ο Κρητικός άσος. Ο Σαμαράς συμπληρώνει την δεκάδα των "λεγεωνάριων" ποδοσφαιριστών που βρίσκονται στις κλήσεις του Γερμανού τεχνικού για το τουρνουά της Κύπρου από τις 28 Φεβρουαρίου μέχρι την 1η Μαρτίου, όπου η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Λευκορωσία και μιας εκ των Φινλανδία και Καζαχστάν. Οι άλλοι εννέα ποδοσφαιριστές εκτός του Σαμαρά είναι οι: Κυργιάκος, Χαριστέας, Μπασινάς, Γιαννακόπουλος, Φύσσας, Καραγκούνης, Σεϊταρίδης, Αμανατίδης, Χαλκιάς.

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Κλήσεις σε απολογία

    14/2/2006 6:57:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    "Καμπάνες" περιμένουν τον Παναθηναϊκός και την ΑΕΚ, που μαζί με άλλες ομάδες κλήθηκαν σήμερα από το Πρωτοβάθμιο Δικαιοδοτικό Όργανο της ΕΠΑΕ, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε απολογία για την προσεχή Παρασκευή (17/2). Το "τριφύλλι" για τη συμπεριφορά των φιλάθλων του, στον πρόφατο αγώνα της Ν. Σμύνρης με τον Νέο Πανιώνιο και την Ένωση για τα καπνογόνα και τις κροτίδες που έριξαν οι φίλαθλοί της, κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Λάρισα στο ΟΑΚΑ. Ακόμη, κλήθηκαν σε απολογία -για διάφορα παραπτώματα- οι ΠΑΕ, Αρης, Καλαμάτα, Νίκη Βόλου, Παναχαϊκή, Προοδευτική, ΑΣΚ Ολυμπιακός, Βέροια, Πανσερραϊκός, Αχαρναϊκός, Απόλλωνας Σμύρνης, Αιολικός, Δόξα Δράμας και Αγροτικός Αστέρας.

    "Αναστάσιμη" ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ

    Το Πρωτοβάθμιο Δικαιοδοτικό Όργανο Αθήνας, κάλεσε σε απολογία, την Παρασκευή 17 /2/2006 και ώρα 09:30 τις παρακάτω ΠΑΕ και φυσικά πρόσωπα: Την ΠΑΕ ΑΕΚ γιατί στο 7΄λεπτό του αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ, φίλαθλοι της εγκαλουμένης έριξαν ένα (1) καπνογόνο. Στο 13΄ λεπτό του αγώνα με την επίτευξη τέρματος της ομάδας τους, φίλαθλοι της εγκαλουμένης έριξαν βεγγαλικά και καπνογόνα. Στο 41΄ λεπτό του β΄ ημιχρόνου φίλαθλοι της ιδίας ομάδας έριξαν καπνογόνα. Επίσης στην λήξη του αγώνα φίλαθλοι της εγκαλουμένης έριξαν έξι (6) κροτίδες και καπνογόνα. Επί παραβάσει του άρθρου, 1 παρ. 4 του Ν. 3372/05 όπως ισχύει.

    Την ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ γιατί στο 83΄λεπτό του αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφώνησαν κατά του διαιτητή υβριστικό σύνθημα. Επί παραβάσει του άρθρου, 1 παρ. 4 του Ν. 3372/05 όπως ισχύει

    Την ΠΑΕ ΝΕΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ γιατί στο 33΄λεπτό του αγώνα ΠΑΕ ΝΕΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφώνησαν υβριστικό σύνθημα κατά του διαιτητή. Επί παραβάσει του άρθρου, 1 παρ. 4 του Ν. 3372/05 όπως ισχύει.

    Την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ γιατί στο 19 λεπτό του αγώνα ΠΑΕ ΝΕΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφώνησαν υβριστικό σύνθημα κατά του διαιτητή. Στις 9:10 φίλαθλοι της ιδίας ομάδας έριξαν μία (1) φωτοβολίδα. Στις 9:43 φίλαθλοι της εγκαλουμένης έσπασαν καθίσματα και τα έριξαν στον αγωνιστικό χώρο. Το ίδιο επαναλήφθηκε και με την επίτευξη του τρίτου τέρματος της ομάδας τους με την ρίψη καθισμάτων στον αγωνιστικό χώρο και το σπάσιμο του προστατευτικού κάγκελου που χωρίζει το πάνω μέρος από το κάτω της θύρας 1, καθώς και με την επίτευξη του τέταρτου τέρματος της ομάδας τους όπου έριξαν καθίσματα και αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο. Επί παραβάσει του άρθρου, 1 παρ. 4 του Ν. 3372/05 όπως ισχύει.

    Την ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ γιατί στο 5΄ λεπτό του β΄ ημιχρόνου του αγώνα ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ ΠΑΕ ΠΑΟΚ φίλαθλοι της εγκαλουμένης έριξαν ένα (1) πλαστικό μπουκάλι με νερό προς την πλευρά του επόπτη. Επί παραβάσει του άρθρου 1 παρ 4 Ν. 3372/2005 όπως ισχύει.

    Την ΠΑΕ ΠΑΟΚ γιατί κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ ΠΑΕ ΠΑΟΚ φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφωνούσαν υβριστικά συνθήματα. Επί παραβάσει του άρθρου 1 παρ 4 Ν. 3372/2005 όπως ισχύει.

    Την ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ γιατί στο 50΄, 87΄καθώς και μετά τη λήξη του αγώνα ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφώνησαν κατά του διαιτητή του αγώνα υβριστικό σύνθημα. Επί παραβάσει του άρθρου, 1 παρ. 4 του Ν. 3372/05 όπως ισχύει.

    Την ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ γιατί στο 38΄λεπτό του αγώνα ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφώνησαν πολλές φορές υβριστικό σύνθημα. Επί παραβάσει του άρθρου, 1 παρ. 4 του Ν. 3372/05 όπως ισχύει.

    Την ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ γιατί στο 65΄λεπτό του αγώνα ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΑΕ ΟΦΗ φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφώνησαν υβριστικό σύνθημα. Επί παραβάσει του άρθρου, 1 παρ. 4 του Ν. 3372/05 όπως ισχύει.

    Θα πληρώσουν τα... γαλλικά των φιλάθλων τους

    Την ΠΑΕ ΑΡΗΣ γιατί στο 30΄και 40΄λεπτό του αγώνα ΠΑΕ ΑΡΗΣ ΠΑΕ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφώνησαν υβριστικό σύνθημα. Στο 32΄ λεπτό του Α΄ ημιχρόνου φίλαθλοι της ιδίας ομάδας εκφώνησαν υβριστικό σύνθημα κατά του επόπτη. Επίσης κατά τη διάρκεια του αγώνα φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφώνησαν υβριστικά συνθήματα Επί παραβάσει του άρθρου 1 παρ 4 Ν. 3372/2005 όπως ισχύει.

    Την ΠΑΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ γιατί στο 25΄λεπτό του αγώνα ΠΑΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΑΕ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφωνούσαν εν χορώ κατά του διαιτητή του αγώνα υβριστικό σύνθημα. Επίσης με την λήξη του αγώνα ενώ οι διαιτητές κατευθύνοντο προς τη φυσούνα για την είσοδο τους στα αποδυτήρια, και ενώ ευρίσκοντο μέσα στον αγωνιστικό χώρο και σε απόσταση δέκα (10) περίπου μέτρα από την πλάγια γραμμή, φίλαθλοι της εγκαλουμένης, έριξαν προς το μέρος τους ένα (1) άδειο πλαστικό μπουκάλι νερού. Επί παραβάσει του άρθρου 1 παρ 4 Ν. 3372/2005 όπως ισχύει.

    Την ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ γιατί στο 74΄και 84΄λεπτό του αγώνα ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΠΑΕ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφώνησαν κατά του διαιτητή του αγώνα υβριστικό σύνθημα. Επί παραβάσει του άρθρου, 1 παρ. 4 του Ν. 3372/05 όπως ισχύει.

    Την ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ και τον Ι. ΠΑΥΛΑΚΗ (διερμηνέας) γιατί στο 31΄λεπτό του αγώνα ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΠΑΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑ φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφωνούσαν υβριστικό σύνθημα και στο 89΄ λεπτό κατά του διαιτητή του αγώνα Πουλημένε. Με τη λήξη του αγώνα φίλαθλοι της εγκαλουμένης έριχναν αντικείμενα (μπουκάλια, κέρματα, αναπτήρες) προς την πλευρά των διαιτητών που κατευθύνοντο στην καταπακτή, με αποτέλεσμα ένα κέρμα να χτυπήσει τον διαιτητή στο πρόσωπο και τον τραυματίσει ελαφρά. Επίσης ο διερμηνέας της εγκαλουμένης Ι. ΠΑΥΛΑΚΗΣ απευθυνόμενος στον διαιτητή του είπε « Ρε αλήτη το καθάρισες το παιχνίδι, θα τα πούμε έξω, θα πρέπει να ντρέπεσαι που με κοιτάς ρε.». Επί παραβάσει του άρθρων 1, 5, 13 παρ. 6ζ και 30 του ΚΑΠ και 1 παρ 4 του ν.3372 /2005 όπως ισχύει.

    Την ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ και τους κ.κ. Γ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ(Μέλος Δ.Σ.) Κ. ΞΕΝΟ(Μέλος Δ.Σ.), Β. Δ. ΣΑΜΟΥΡΗ (Μέλος Δ.Σ.), Η. ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟ (Μέλος Δ.Σ.), Α. ΣΟΛΩΜΟ (Μέλος Δ.Σ.), Τ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ(Μέλος Δ.Σ.), Π. ΜΠΕΓΛΙΔΗ (Μέλος Δ.Σ.), Χ. ΡΑΠΤΗ(Μέλος Δ.Σ.) καθώς σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού με αριθμ. πρωτοκ. 271/7-2-2006 φέρεται ότι η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ δεν έχει υποβάλει, μετά από σχετική ειδοποίηση από την ως άνω Επιτροπή, τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης («πόθεν έσχες») και τα ποινικά μητρώα των πιο πάνω μελών Δ.Σ. αυτής, κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 83 παρ. 2, 3, 4 του Ν. 2725/1999 όπως αυτό τροποποιήθηκε με το Ν. 3057/2002 και ισχύει.

    Την ΠΑΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ και τους Γ. ΔΡΑΓΑΖΗ(εκπρόσωπος), Α. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ (φυσιοθεραπευτής) γιατί ο αγώνας ΠΑΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΕ ΑΣΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ που έγινε στις 12-2-2006 διεξήγετο κεκλεισμένων των θυρών, υπήρχαν όμως υπεράριθμοι φίλαθλοι περίπου 200 και κατά την επίτευξη του τέρματος της ομάδος τους άναψαν ένα καπνογόνο το οποίο έσβησαν στην εξέδρα τους. Φίλαθλοι της εγκαλουμένης είχαν αναρτήσει πανό που έγραφε Λαμόγια του Βορρά, η ΠΡΟ δεν ξεχνά. Στο 74΄ λεπτό του αγώνα απομακρύνθηκαν από τον αγωνιστικό χώρο ο Γ. ΔΡΑΓΑΖΗΣ (εκπρόσωπος) και ο Α. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ (Φυσιοθεραπευτής) λόγω των αντεγκλήσεων που είχαν με τον προπονητή της φιλοξενουμένης ομάδας. Επί παραβάσει του άρθρων 1, 5, 8 παρ ΙΙ, 13 παρ. 6ζ, 26γ παρ 5 και 30 του ΚΑΠ και 1 παρ 4 του ν.3372 /2005 όπως ισχύει.

    Την ΠΑΕ ΑΣΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και τον Β. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ (προπονητής) γιατί στο 74΄λεπτό του αγώνα ΠΑΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΕ ΑΣΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ο προπονητής Β. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ απομακρύνθηκε από τον αγωνιστικό χώρο, λόγω των αντεγκλήσεων που είχε με τον εκπρόσωπο και τον φυσιοθεραπευτή της γηπεδούχου ομάδας. Επί παραβάσει του άρθρων 1, 5, 13 παρ. 6ζ, και 30 του ΚΑΠ

    Πέταγαν... μπουγέλα και νεράτζια στο Μενίδι

    Την ΠΑΕ ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ γιατί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΕ ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ ΠΑΕ ΑΙΟΛΙΚΟΣ φίλαθλοι της εγκαλουμένης ευρίσκονταν όρθιοι πίσω από τον πάγκο των φιλοξενούμενων και έβριζαν τον προπονητή και παίκτες. Στο δεύτερο ημίχρονο ένας (1) φίλαθλος της εγκαλουμένης έριξε νερό στον προπονητή της φιλοξενούμενης ομάδας με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί φραστικό επεισόδιο. Επίσης οι ως άνω φίλαθλοι βγήκαν έξω από το γήπεδο και πήγαν έξω από την εξέδρα των φιλοξενούμενων και έριξαν νεράντζια. Μετά τη λήξη του αγώνα φίλαθλοι της εγκαλουμένης επιτέθηκαν και χτύπησαν του διαιτητές ενώ έβγαιναν από το γήπεδο και επιβιβαζόταν στο ταξί για να αποχωρήσουν. Επί παραβάσει του άρθρου 1 παρ 4 Ν. 3372/2005 όπως ισχύει.

    Την ΠΑΕ ΑΙΟΛΙΚΟΣ και τον Γ. ΚΟΥΤΡΟΜΠΙΛΑ (εκπρόσωπος) γιατί στο 65 λεπτό του αγώνα ΠΑΕ ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ ΠΑΕ ΑΙΟΛΙΚΟΣ ο εκπρόσωπος της εγκαλουμένης Γ. ΚΟΥΤΡΟΜΠΙΛΑΣ απομακρύνθηκε από τον αγωνιστικό χώρο, για ανάρμοστη συμπεριφορά. Επί παραβάσει του άρθρου 1,5, 13 παρ 6ζ και 30 του ΚΑΠ.

    Την ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ γιατί στο 10΄, 11΄, 21΄, 52΄και 90 λεπτό του αγώνα ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΤΑΠ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ φίλαθλοι της εγκαλουμένης έριξαν κροτίδες στο χώρο της εξέδρας. Επί παραβάσει του άρθρου 1 παρ 4 Ν. 3372/2005 όπως ισχύει.

    [15] Εκτός διάκρισης ο Χριστοφορίδης

    14/2/2006 6:04:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Βελτιωμένη σε σχέση με την εμφάνιση της πρεμιέρας, όπου προδομένος από τις βολές ο Σταύρος Χριστοφορίδης τερμάτισε στην τελευταία θέση (88η) στον τελικό των 20χλμ individual του δίαθλου, ο Έλληνας πρωταθλητής σήμερα κατέλαβε την 85η θέση στον τελικό 10 χιλιομέτρων σπριντ του διάθλου, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2006. Στους αγώνες του Τορίνο, ο Χριστοφορίδης κάλυψε την απόσταση σε 32 λεπτά, 48 δευτερόλεπτα και τρία δέκατα. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Γερμανός, Σβεν με επίδοση 26:11.6, ενώ ακολούθησαν δύο Νορβηγοί αθλητές, οι Χάλβαρντ Χάνεβολντ (+8.2 δευτερόλεπτα) και Φρόντε Αντρεσεν (+19.7 δευτερόλεπτα).

    [16] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Σέντρα με τους "Il Divo"

    14/2/2006 7:25:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Το τραγούδι "Time of Our Lives" που θα ερμηνεύσει η τετραμελής μπάντα τενόρων "Ιl Divo" επιλέγει από τους Γερμανούς διοργανωτές του Μουντιάλ 2006 για να ανοίξει η αυλαία του σημαντικού ποδοσφαιρικού ραντεβού της χρονιάς. Εκτός από το τραγούδι "Il Divo" που θα ακουστεί πριν τον εναρκτήριο αγώνα του Μουντιάλ μεταξύ της διοργανώτριας Γερμανίας και της Κόστα Ρίκα, στις 9 Ιουνίου στο Μόναχο, θα ακουστεί ασφαλώς σε διάφορες γλώσσες από το Γερμανό Χέρμπερτ Γκρενεμάγιερ και ο επίσημος ύμνος, το "Celebrate the Day".

    [17] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Παραιτήθηκε ο Κούπερ από τη Μαγιόρκα

    14/2/2006 12:05:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Την παραίτηση του από την τεχνική ηγεσία της Μαγιόρκα υπέβαλε ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ, όπως αναφέρει σε σημερινά του δημοσιεύματα ο ισπανικός Τύπος. Ο 50χρονος Αργεντινός τεχνικός ανακοίνωσε χθες την απόφαση του στην διοίκηση της ομάδας και σήμερα αναμένεται να γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις. Η Μαγιόρκα, στην οποία αγωνίζεται ο Αγγελος Μπασινάς, είναι στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και ο Κούπερ έχει δεχτεί σκληρή κριτική από τον Τύπο για τις επιλογές του. Ο Αργεντινός προπονητής ανέλαβε τον περασμένο Νοέμβριο τα «ηνία» της Μαγιόρκα, όταν η ομάδα πραγματοποίησε ένα παρόμοιο ξεκίνημα στη σεζόν, ωστόσο ο Κούπερ την οδήγησε στην παραμονή στην πριμέρα ντιβιζιόν.

    [18] Πολιτισμός

    Από τις 20 Φεβρουαρίου στην Αθηναϊδα

    Λόγια της Αγάπης

    14/2/2006 1:16:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/2/2006 2:48:30 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    "Σηκώθηκε ένας άνεμος που λέγεται Σταμάτης Με πήρε και μ ακούμπησε στα Λόγια της Αγάπης. Δεν ξέρω άλλο τι να πω και τι με περιμένει Εκτός από χαρούμενη είμαι και ζαλισμένη" ομολογεί η Μελίνα Τανάγρη και επιστρέφει έπειτα από ένα χειμώνα προετοιμασίας για να χαρίσει το ταλέντο της σε αυτούς που την αγαπούν, ή απλά αγαπούν... Παραδίδεται σ΄ ένα μουσικό μονόλογο του Σταμάτη Κραουνάκη, με τραγούδια δικά της, αλλά και άλλα από σημαντικούς Έλληνες δημιουργούς, μαζί με τραγούδια του κόσμου όλου, που αγαπήθηκαν πολύ. Δίπλα της ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος στο πιάνο του (ο οποίος φρόντισε και τη μουσική προετοιμασία) και ο Δημήτρης Τσάκας με το σαξόφωνό του. Την κινησιολογία ανέλαβε η Φρόσω Κορρού, ενώ το εντυπωσιακό πράσινο φόρεμα είναι του Τάκη Χατούπη. Στους φωτισμούς και τον ήχο οι Κατερίνα Μαραγκουδάκη και ο Γιάννης Χρονόπουλος. Μόνο κάθε Δευτέρα στις 9.00 το βράδυ, από τις 20 Φεβρουαρίου και για 9 Δευτέρες στη Μουσική Θεατρική Σκηνή της Αθηναϊδας (Καστοριάς 34-36 Βοτανικός, Τηλ. 210-3480000) Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 25 ευρώ, Φοιτητικό 15 ευρώ. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ.

    [19] Πολιτισμός

    "Nothing special"

    Μάρτιν Κολάρ στη "Φωτοσυγκυρία"

    14/2/2006 12:35:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τη διαδικασία της μετάβασης των πρώην κομμουνιστικών χωρών στο δυτικό τρόπο ζωής, τις εικόνες που "ζωγραφίζει" η ζωή και η αλληλεπίδραση Δύσης - Ανατολής στις χώρες του λεγόμενου πρώην "ανατολικού μπλόκ" και τις συχνά κωμικοτραγικές τους συνέπειες, φωτογραφίζει και εκθέτει σε όλο τον κόσμο ο πολυβραβευμένος Σλοβάκος φωτογράφος Μάρτιν Κολάρ.

    Ο Κολάρ μετέχει στη 18η διοργάνωση της "Φωτοσυγκυρίας" στη Θεσσαλονίκη, με την πολυσυζητημένη ήδη στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όπου παρουσιάστηκε έκθεσή του που φέρει τον τίτλο "Nothing special".

    Επιχειρώντας να δώσει το στίγμα και τη θεωρητική προσέγγιση των καταγραφών του, ο ίδιος ο Κολάρ σε σημείωμά του για την έκθεση τονίζει πως μετά την ένταξη των δέκα χωρών της Ανατολικής Ευρώπης στην Eυρωπαϊκή Ένωση, γίνεται και ο ίδιος μάρτυρας και μέτοχος της γενικότερης προσπάθειας των λαών αυτών να υιοθετήσουν έναν τρόπο ζωής που υπαγορεύει το "πρότυπο" του αναπτυγμένου "άλλου" της Ευρώπης, με συχνά κωμικοτραγικές συνέπειες.

    Ιδιότυπες και συχνά κωμικοτραγικές σκηνές καλλιστείων, δυτικότροπα φεστιβάλ, κοινωνικές δραστηριότητες - απομιμήσεις αμερικανικών προτύπων, άκριτη και αταίριαστη υιοθέτηση προτάσεων μόδας από τη Δύση, σκηνές αμήχανης θρησκευτικής λατρείας κ.α., καταγράφονται στο φακό του 35χρονου Σλοβάκου καλλιτέχνη.

    "Tα τελευταία χρόνια προσπαθώ να αιχμαλωτίσω με τον φωτογραφικό μου φακό αυτές τις αλλαγές. Το σύστημα των αξιών έχει τροποποιηθεί, όπως και οι στάσεις των ανθρώπων -πρωτόγνωρες για την κουλτούρα των λαών της Aνατολικής Eυρώπης- εμφανίζονται συχνά με αλλοιωμένη μορφή", υποστηρίζει ο Κόλαρ.

    Διπλωματούχος της Aκαδημίας Tεχνών και του Kινηματογραφικού Iνστιτούτου της Mπρατισλάβα, εργάστηκε ως διευθυντής φωτογραφίας σε πολλές κινηματογραφικές παραγωγές. Ως φωτογράφος έχει συνεργαστεί με μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες και περιοδικά Έχει παρουσιάσει έργα του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Γαλλία, Γερμανία, Aυστρία, Σλοβακία, Tσεχία,Πολωνία, HΠA, Iαπωνία, Kίνα, Oλλανδία, Φινλανδία κ.α.

    Η έκθεση των φωτογραφιών του θα αναπτυχθεί στην γκαλερί Tettix Art Gallery (Tσιμισκή και Διαλέτη 3) από τις 24 Φεβρουαρίου ως τις 24 του ερχόμενου Μαρτίου και εντάσσεται στο γενικότερο πρόγραμμα των τριάντα και πλέον φωτογραφικών εκθέσεων που συνθέτουν τη φετινή "Φωτοσυγκυρία".

    [20] Υγεία

    Λέει η Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία

    "Εγρήγορση και όχι πανικός"

    14/2/2006 2:00:00 μμ

    Η πιστή εφαρμογή των οδηγιών και η τήρηση όλων των προληπτικών κτηνιατρικών μέτρων μπορεί να αποτρέψει τη μετάδοση του θανατηφόρου ιού της γρίπης από τα άγρια αποδημητικά υδρόβια πουλιά στα οικόσιτα και στην συνέχεια σε ανθρώπους στη χώρα μας! Αυτό τόνισαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή το 10ο Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Συνέδριο, οι καθηγητές Σπύρος Κυριάκης, Βασίλης Κοντός, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας Βενιαμίν Αλμπάλας και ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Θεόδωρος Ανανιάδης. "Ήταν φυσικό ο θανατηφόρος ιός, ο οποίος από την εμφάνιση του μέχρι σήμερα έχει σκοτώσει 88 ανθρώπους σ όλο τον κόσμο, να φτάσει και στην Ελλάδα, καθώς η χώρα μας βρίσκεται πάνω στο δρόμο των αποδημητικών πουλιών" σχολίασαν οι ειδικοί επιστήμονες μετά την ανίχνευση του ιού σε νεκρά άγρια αποδημητικά πτηνά. Όπως εξήγησαν όμως η ανίχνευση του θανατηφόρου στελέχους Η5Ν1 του ιού της γρίπης των πτηνών, δεν πρέπει να προκαλέσει τον πανικό, γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο χειρότερος σύμβουλος, αλλά την εγρήγορση όλων μας. Κι αυτό γιατί η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα δίνει μάχη με το χρόνο για την ολοκλήρωση του εμβολίου, το οποίο θα σταματήσει την θανατηφόρα επέλαση του ιού. Οι επιστήμονες θεωρούν θέμα χρόνου την ολοκλήρωση του εμβολίου πριν ο ιός Η5Ν1 προλάβει να μεταλλαχθεί και μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Η αποτροπή μέχρι τότε της μετάδοσης του ιού από τα άγρια αποδημητικά υδρόβια πουλιά στα οικόσιτα στη χώρα μας θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν για τη Δημόσια Υγεία και την πτηνοτροφική μας παραγωγή.

    Εμβολιασμός και αποτελέσματα

    Το λοιμογόνο στέλεχος Η5Ν1 έκανε για πρώτη φορά την εμφάνιση του το 1997 στο Χονγκ Κονγκ, όπου ο ιός μεταδόθηκε αρχικά σε 18 ανθρώπους, απ τους οποίους οι 6 πέθαναν. Οι αρχές του Hong Kong, διέταξαν αμέσως τη θανάτωση όλων των πουλερικών της περιοχής και κατάφεραν προσωρινά να περιορίσουν την παραπέρα μετάδοση του ιού στους ανθρώπους.

    Ο ιός "ξαναχτύπησε" στην ίδια περιοχή το Φεβρουάριο του 2003, τότε οι αρχές του SAR (Special Autonomous Region) του Χονγκ Κονγκ αποφάσισαν να εμβολιάσουν όλα τα πτηνά της περιοχής με νεκρό εμβόλιο κατά του στελέχους Η5Ν1. Από τότε, δεν έχει αναφερθεί άλλο περιστατικό της γρίπης είτε σε κατοικίδια πτηνά είτε σε ανθρώπους. Το παράδειγμα του Χονγκ Κονγκ ακολούθησε η Κίνα, αλλά και η Ινδονησία, η οποία όμως προσβλήθηκε από το στέλεχος Η5Ν1.

    Πειραματικές μελέτες έχουν δείξει πως ο εμβολιασμός των πτηνών προστατεύει από την εμφάνιση νόσου, αλλά δεν αποτρέπει την, έστω και περιορισμένη, απέκκριση του ιού από τα πτηνά που μολύνονται. Έτσι υπάρχει ο κίνδυνος "σιωπηλής" μετάδοσης του ιού στον πληθυσμό των πουλερικών. Για το λόγο αυτό ο εμβολισμός κατά στελεχών γρίπης των πτηνών υψηλής λοιμογόνου ικανότητας απαγορεύεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση της Ιταλίας, η οποία, αφού εξασφάλισε την άδεια της Ε.Ε., εμβολίασε τον πληθυσμό των πουλερικών της Λομβαρδίας μετά τη μεγάλη επιζωοτία του 1999-2000 με στέλεχος Η7Ν1. Στην περίπτωση, όμως, της Ιταλίας αναπτύχθηκε ειδικό διαγνωστικό τεστ για τη διαφοροποίηση εμβολιασμένων και μολυσμένων ζώων (DIVA, Differentiating Infected from Vaccinated Animals). Με τη χρήση του DIVA τεστ οι κτηνιατρικής αρχές της χώρας κατάφεραν να θέσουν σε έλεγχο την κατάσταση και να απαλλάξουν την πτηνοτροφία της περιοχής από τη γρίπη των πτηνών.

    Τα έως σήμερα δεδομένα και ο ρυθμός μετάδοσης της νόσου στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας, επιτάσσουν την άμεση θανάτωση όλων των προσβεβλημένων πουλερικών. Από εκεί και πέρα, και εφόσον αναπτυχθεί DIVA τεστ για τη διαφοροποίηση εμβολιασμένων και μολυσμένων ζώων, καλό θα είναι να ακολουθήσει ο εμβολιασμός των υγιών πτηνών με το εμβόλιο που χρησιμοποιήθηκε στο Χονγκ Κονγκ. Η παρακολούθηση των οικόσιτων πτηνών πρέπει να συνεχιστεί και μετά τον εμβολιασμό τους.

    Σε ό,τι αφορά τους ανθρώπους, ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως εκτροφείς πτηνών, έμποροι και κτηνίατροι πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα τουλάχιστον κατά της γρίπης του ανθρώπου. Ο εμβολιασμός όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων αποτελεί επιλογή των τοπικών αρχών, αλλά καλό θα ήταν να ξεκινήσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

    Εμβολιακό απόθεμα κατά του στελέχους Η5Ν1 για τα πτηνά μπορεί να προμηθευτεί και η Ε.Ε. με την προοπτική χρησιμοποίησης του αν η πτηνοτροφία της Ένωσης βρεθεί σε άμεσο κίνδυνο (παράλληλα με τη χρήση DIVA τεστ). Στις χώρες του "δυτικού κόσμου" πρέπει να προχωρήσει κανονικά ο ετήσιος εμβολιασμός της γρίπης, και εφόσον είναι δυνατόν να εντατικοποιηθεί. Προμήθεια ανθρώπινων εμβολίων κατά του ιού των πτηνών πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τους υπεύθυνους της ΕΕ.

    Θεωρητικά, εάν ξεκινήσει πανδημία στην Άπω Ανατολή και εφόσον τηρηθούν ορισμένοι κανόνες καραντίνας-απομόνωσης μεταξύ Ευρώπης και των χωρών της Ν.Α. Ασίας υπάρχει περιθώριο ανοσοποίησης των περισσότερων πολιτών της ΕΕ.

    Κανένας από του ιούς που οδήγησαν στις 3 πανδημίες του 20ου αιώνα δεν προκάλεσε επιζωοτία στα πτηνά πριν μεταδοθεί στον άνθρωπο. Εάν όμως, ο ιός συνεχίσει να προσβάλλει ανθρώπους και εφόσον αρχίσει να μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, τότε, πάντα υπό της οδηγίες της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, οφείλουμε να αναλάβουμε δυναμικές πρωτοβουλίες κατά του ιού. Καλό θα είναι να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το χειρότερο. Χωρίς πανικό και τυμπανοκρουσίες, η παγκόσμια κοινότητα οφείλει να αρχίσει την παραγωγή και διανομή εμβολίων για πτηνά και ανθρώπους, ώστε, εάν η πανδημία έρθει να είναι όσο το δυνατόν πιο ήπια. Το όποιο οικονομικό κόστος είναι πάντα σαφώς προτιμότερο από το κόστος σε ανθρώπινες ζωές που είναι πάντα ανυπολόγιστο.

    Οδηγίες προς αγρότες - κυνηγούς

    Εκείνο που πρέπει να γνωρίζουμε όλοι και ιδιαίτερα οι αγρότες και οι κυνηγοί όταν βρεθούμε μπροστά σ' ένα νεκρό ή άρρωστο άγριο αποδημητικό υδρόβιο πουλί είναι ότι:

    Δεν πρέπει να το αγγίξουμε. Δεν πρέπει να αφήνουμε το σκύλο μας να παίξει με το νεκρό ή άρρωστο πουλί. Άμεσα θα πρέπει να ειδοποιήσουμε τις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες ή την Αστυνομία.

    Προληπτικά μέτρα βιοασφάλειας

    Τα οικόσιτα πουλερικά δεν πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα σε ανοιχτούς χώρους (προαύλια, αυλές, αγροί, ακάλυπτοι χώροι). Γι αυτό μαντρώνονται και στεγάζονται για να μη υπάρξει επαφή τους με τα άγρια πτηνά. Γίνεται διαχωρισμός. Πάπιες και χήνες πρέπει να διατηρούνται χωριστά από κότες, κοτόπουλα και άλλα είδη πουλερικών. Μετά τη στέγαση πρέπει να διασφαλιστεί η προστασία των ζωοτροφών και του νερού από τη δυνατότητα προσέγγισής τους από άγρια πτηνά και άλλα ζώα. Αν υπάρξουν αυξημένοι, πέραν του φυσιολογικού, θάνατοι των οικόσιτων πουλερικών πρέπει να γίνει άμεση ενημέρωση των κτηνιατρικών αρχών.

    Πτηνοτροφικές μονάδες

    Άμεσα πρέπει να τοποθετηθούν, όπου δεν υπάρχουν, σίτες στα παράθυρα των πτηνοτροφείων για να μη μπαίνουν άγρια πτηνά. Στις πτηνοτροφικές μονάδες πρέπει να τοποθετηθούν λεκάνες απολύμανσης στις εισόδους και εξόδους για τα οχήματα και για τα υποδήματα των ατόμων που κυκλοφορούν στη μονάδα. Τα πουλερικά των πτηνοτροφείων πρέπει να παρακολουθούνται καθημερινά από έμπειρο προσωπικό για τον έγκαιρο εντοπισμό πιθανών συμπτωμάτων. Πρέπει να εφαρμόζονται πιστά τα μέτρα επιτήρησης και επαγρύπνησης καθώς και απολυμάνσεων όπου χρειαστεί. Τα δείγματα των ύποπτων κρουσμάτων πρέπει να διακινούνται αποκλειστικά από τους αρμόδιους υπαλλήλους στα κτηνιατρικά εργαστήρια.

    Το ιστορικό της νόσου

    Η νόσος είναι γνωστή περισσότερο από 100 χρόνια. Έκανε την επανεμφάνιση της με στέλεχος ιού υψηλής λοιμογόνου δύναμης (Η5Ν1), το 1997 στην Νότιο-Ανατολική Ασία μολύνοντας μεγάλο αριθμό πτηνών. Επιπλέον ο ιός είχε την ικανότητα να μεταδίδεται σποραδικά από τα πτηνά στον άνθρωπο προκαλώντας σοβαρά κλινικά συμπτώματα που έφθαναν μέχρι θανάτου. Το γεγονός αυτό δημιούργησε σκέψεις για αρχόμενη πανδημία.

    Από τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι σήμερα έχουν καταστραφεί περισσότερο από 150 εκατομμύρια πτηνά στην προσπάθεια εκρίζωσης ή περιορισμού της νόσου. Ακόμη έχουν διαπιστωθεί τεκμηριωμένα 142 περιπτώσεις μόλυνσης ανθρώπων από τον ιό Η5Ν1 και περίπου 88 θάνατοι.

    Πρώτη χώρα που διαπιστώθηκε ο ιός με νόσο στα πτηνά ήταν το Χονγκ Κονγκ το 1997, αν και θεωρείται βέβαιο ότι ο ιός κυκλοφορούσε προηγούμενα στην Κίνα. Οι αρχές μετά την εφαρμογή αυστηρών προγραμμάτων εκρίζωσης της νόσου θεώρησαν τη χώρα απαλλαγμένη από τον ιό. Στο τέλος του 2003 όμως ο ιός επανεμφανίσθηκε και στη συνέχεια μεταδόθηκε και σε άλλες χώρες, όπως Κίνα, Ινδονησία, Ιαπωνία, Λάος, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ. Στην Ευρώπη εμφανίστηκε το Φθινόπωρο του 2005 και στα τέλη του περασμένου χρόνου στην Τουρκία.

    Βιετνάμ. Η χώρα αυτή είναι από τις πλέον προσβεβλημένες. Από τις 64 επαρχίες της έχουν προσβληθεί από το λοιμογόνο στέλεχος Η5Ν1 του ιού 62. Ακόμα σε 27 περιοχές αναφέρθηκαν βεβαιωμένες μολύνσεις από τον ιό σε ανθρώπους.

    Ταϊλάνδη. Τα περιστατικά μόλυνσης των πτηνών είχαν σταδιακή μείωση από την άνοιξη του 2005 και οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τα πτηνά είναι απαλλαγμένα από τον ιό. Σύμφωνα με μελέτες του FAO στη χώρα αυτή πηγή μόλυνσης αποτελούν οι οικόσιτες νήσσες και έχει διαπιστωθεί, τεκμηριωμένα, μόλυνση από άνθρωπο σε άνθρωπο.

    Καμπότζη. Τον Φεβρουάριο 2005 αναφέρθηκε διαπιστωμένο κρούσμα στον άνθρωπο. Στην χώρα αυτή δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία σχετικά με τη μόλυνση των πτηνών.

    Κίνα. Αποτελεί το μεγάλο άγνωστο. Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Η5Ν1 υπήρχε στη χώρα από το 1996. Η ύπαρξη του ιού σε χοίρους και πάπιες έχει επιβεβαιωθεί εργαστηριακά.

    Ινδονησία. Ο ιός έχει διασπαρθεί από το 2003 σε 22 από 33 επαρχίες με συνέπεια να καταστραφούν περισσότερο από 10 εκατομμύρια οικόσιτα πτηνά. Η αδυναμία ελέγχου της νόσου έγκειται στο γεγονός ότι τόσο οι κάτοικοι των αστικών περιοχών όσο και των αγροτικών εκτρέφουν πτηνά για δική τους κατανάλωση.

    Νότιος Κορέα. Στη χώρα αυτή διαπιστώθηκε ο ιός το 2003. Από το Δεκέμβριο του 2003 μέχρι το Μάρτιο του 2004 σφαγιάστηκαν προκειμένου να εκριζωθεί ο ιός 5,3 εκατομμύρια πτηνά. Δεν έχει αναφερθεί μόλυνση σε άνθρωπο.

    Λάος, Ιαπωνία, Μαλαισία. Οι χώρες αυτές έχουν ανακοινώσει μολύνσεις σε πτηνά καθώς και σποραδικά κρούσματα (θετικούς ορούς) σε ανθρώπους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αρνητικοί στον ιό

    [21] Τεχνολογία

    Προσοχή στα sites γνωριμιών και στις e-cards

    Οι παγίδες του έρωτα

    14/2/2006 4:52:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Όσοι διαλέγουν να πλοηγηθούν στα κυβερνο-κύματα του διαδικτύου αναζητώντας τον/την σύντροφο της ζωή τους καλό είναι να έχουν στο νου τους ότι υπάρχουν κι αυτοί που έχουν ρίξει δίχτυα και περιμένουν να ψαρέψουν αθώα θύματα. Οι επιτήδειοι δεν προσδοκούν να κλέψουν καρδιές, αλλά να ξαλαφρώσουν πορτοφόλια. Οι ίδιοι θεωρούν "ψαρότοπους" τα sites γνωριμιών και τα chat rooms, ενώ ιδανικά δολώματα τα emails και συγκεκριμένα τις ηλεκτρονικές κάρτες, που έχουν την τιμητική τους λόγω της ημέρας.

    Σύμφωνα με την εταιρεία Internet Security Systems αυτή ακριβώς η ραγδαία αύξηση των διαδικτυακών τόπων γνωριμιών ίσως να σημαίνει ότι κάποιοι από αυτούς είναι "παιδιά" κακόβουλων χρηστών που αποζητούν θύματα προς εξαπάτηση. Μάλιστα, η βρετανική Επιτροπή Νομίμου Εμπορίου εξέδωσε οδηγία ενόψει της 14ης Φεβρουαρίου, που αρκετοί λειτουργούν με εξαρτημένα αντανακλαστικά απέναντι στα ρομαντικά μηνύματα, εφιστώντας την προσοχή στους χρήστες.

    Πρώτον, υπάρχει ο κλασικός τρόπος εξαπάτησης, που γίνεται κυρίως μέσω chat room. Η μέθοδος απλή: πείθουν το θήραμα τους ότι υπάρχει ειδύλλιο, κερδίζουν την εμπιστοσύνη του και συνήθως ζητούν κάποιο χρηματικό ποσό προκειμένου να καταστεί εφικτή η συνάντηση. Τα χρήματα αλλάζουν χέρια, αλλά η συνάντηση δεν γίνεται ποτέ.

    Υπάρχουν, όμως και οι ηλεκτρονικοί τρόποι. Ως δούρειος ίππος χρησιμοποιείται συχνά κάποιο email με συνημμένο αρχείο που περικλείει ιούς ή εχθρικό λογισμικό (ας θυμηθούμε τη ζημιά που έκανε ο ιός "I Love You", παλαιότερα ), ή κάποια e-card που αποτελεί κάλυψη για την μέθοδο του phishing, οδηγώντας τους χρήστες μέσω παραπλανητικών ηλεκτρονικών διευθύνσεων σε "πλαστές διαδικτυακές τοποθεσίες", προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε αριθμούς πιστωτικών καρτών ή τραπεζικών λογαριασμών τους.

    Γι αυτό οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας προειδοποιούν: αν δεχθείτε ηλεκτρονικό μήνυμα από άγνωστο θαυμαστή, προσοχή, μπορεί να μην είναι επειδή τον άγγιξε η γοητεία σας, αλλά επειδή θέλει εκείνος να αγγίξει τις καταθέσεις σας.

    Σχετικά Links:

    Get Safe Online

    [22] Παράξενα

    "Αποκλειστική" και στις φάρσες

    Αδελφή, ένα μάτι στο ποτήρι μου!

    14/2/2006 12:21:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Μια ιδιόμορφη υπόθεση παράβασης καθήκοντος καλούνται να ερευνήσουν τα μέλη της επιτροπής του βρετανικού Συμβουλίου Νοσηλευτικής και Μαιευτικής, που πρέπει να διαπιστώσουν το τι ακριβώς έχει συμβεί σε μια σειρά περιστατικών με πρωταγωνίστρια μια νοσοκόμα από το Νιουκάστλ. Η 53χρονη νοσηλεύτρια Κριστίν Μίτσελσον καταγγέλθηκε για ανάρμοστη συμπεριφορά από ασθενείς και συναδέλφους της στο Θεραπευτήριο Royal Victoria, οι οποίοι διηγήθηκαν στις αρχές τα κατορθώματα της.

    Ειδικότερα, κατηγορείται ότι τοποθέτησε το γυάλινο μάτι μίας ασθενούς σε ένα ποτήρι με κόκα-κόλα, χαστούκισε έναν άλλο, ζωγράφισε ένα πρόσωπο στη βουβωνοκήλη ενός τρίτου, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει και ρατσιστικά σχόλια εναντίον συναδέλφων της. Και ο κατάλογος δεν σταματά εδώ. Κατηγορείται και για κακή πρακτική, καθώς παραποιούσε ή δεν κατέγραφε τα όσα ανέφεραν οι άρρωστοι για την κατάσταση τους, παροτρύνοντας μάλιστα και τις άλλες νοσοκόμες να κάνουν το ίδιο, ενώ τουλάχιστον μία φορά έδωσε διπλή δόση ινσουλίνης από την προβλεπόμενη, σε διαβητικό.

    Η δράση της έγινε γνωστή το Φεβρουάριο του 2004 όταν κάποιος εργαζόμενος αποφάσισε να παραπονεθεί. Οι διοίκηση του νοσοκομείου ξεκίνησε τις έρευνες, ανακαλύπτοντας ότι η "σταδιοδρομία" της στις φάρσες είχε ξεκινήσει το 2001. Συνολικά 12 καταγγελίες καταγράφηκαν εναντίον της.

    Η ίδια, μητέρα τριών παιδιών, αρνήθηκε τα πάντα, επικαλέστηκε ασθένεια και δεν προσήλθε να δώσει εξηγήσεις στην αρμόδια επιτροπή, ενώ σε συνέντευξη της σε εφημερίδα χαρακτήρισε τα όσα της καταλογίζονται ψεύδη, προερχόμενα από εκείνους που νόμιζε για "φίλους". Προσπάθησε να εξηγήσει κιόλας τα πεπραγμένα της, λέγοντας ότι το γυάλινο μάτι το έπιασε με καθαρά χέρια (πρώτα απ' όλα η υγιεινή) και το έβαλε σε ένα ποτήρι που κανείς δεν χρησιμοποιούσε, άσε που όλοι διασκέδασαν, ακόμα και "ιδιοκτήτρια" του. Όσο για το "έργο τέχνης" στη βουβωνοκήλη, είπε πως για να εξηγήσει κάτι χρειάστηκε να σχεδιάσει, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν την χρησιμοποίησε ως καμβά. Και σα να μην έφτανε η "παρεξήγηση" τώρα βρίσκεται άνεργη διότι κανείς δεν την εμπιστεύεται. Τι να κάνουμε, φαίνεται οι Βρετανοί δεν έχουν... χιούμορ.

    [23] Ζωής ...σΤάσεις

    Οι Κινέζοι λένε σ' αγαπώ με το... νυστέρι

    Αγάπη κόβομαι για σένα

    14/2/2006 2:48:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Κάποιοι λένε "πες το μ΄ ένα φιλί", κάποιοι άλλοι "πες το μ΄ ένα λουλούδι", στη Σαγκάη, όμως, πλέον λένε "πες το με μια πλαστική". Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα China Daily, ολοένα και περισσότερα ζεύγη νεαρών Κινέζων θεωρούν ότι το "πέρασμα" από το τραπέζι του πλαστικού χειρούργου είναι το καλύτερο δώρο για την μέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

    Σύμφωνα με τον διευθυντή της κλινικής Αισθητικής Χειρουργικής της Σαγκάης, από τις 4 Φεβρουαρίου και μετά, ο αριθμός των πελατών (οι περισσότεροι ηλικίας κάτω των 30) σημείωσαν αύξηση της τάξης του 30%. "Πολλές από τις γυναίκες που απευθύνονται σε εμάς, μας λένε ότι η επέμβαση είναι δώρο του άντρα τους ή του φίλου τους και φαίνονται πολύ ευχαριστημένες γι αυτό" δηλώνει ο διευθυντής της κλινικής δρ. Liu Chunlong. Η 28χρονη Liu Yan συμφωνεί. Άλλωστε η ίδια και ο σύντροφος της προχώρησαν την παραμονή της γιορτής των Ερωτευμένων σε πλαστική ώστε να αποκτήσουν παρόμοια μύτη. Κι ενω απολαμβάνουν σήμερα τις εθιμοτυπικές σοκολάτες, δεμένοι με επιδέσμους, γνωρίζουν πως δεν είναι οι μόνοι. Τουλάχιστον άλλα τρία ζευγάρια αποφάσισαν να επισφραγίσουν τον έρωτα τους, εξομοιώνοντας κάποια από τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Μια άλλη κλινική αισθητικής χειρουργικής της Σαγκάης, η ConBio Plastic προσέφερε εκπτωτικό πακέτο για του Αγίου Βαλεντίνου και είδε τις δουλειές της να διπλασιάζονται.

    Το νυστέρι, λοιπόν, δεν φοβίζει τους Κινέζους και η άνθιση που γνωρίζει ο τομέας τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει στη λειτουργία περίπου ενός εκατομμυρίου κλινικών στη Σαγκάη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Με γεια τη μύτη, λοιπόν, αλλά προσοχή στους "χασάπηδες", διότι η Κινεζική Ένωση Καταναλωτών καταγράφει ετησίως περί τα 20.000 παράπονα για παραμορφώσεις, αποτέλεσμα τέτοιων επεμβάσεων.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 14 February 2006 - 17:54:30 UTC