Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-02-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνδετικός κρίκος το Πατριαρχείο
  • [02] Η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης
  • [03] Επίσκεψη στο Βατικανό
  • [04] Αποσύρθηκε μίξερ για φραπέ
  • [05] Έκκληση Γαλλίας-Ρωσίας προς Ιράν
  • [06] Σταδιακές οι αλλαγές στο ασφαλιστικό
  • [07] Στο "τιμόνι" του ΟΦΗ ο Σηφάκης
  • [08] Το πρόγραμμα των αγώνων της Ευρωλίγκα
  • [09] Στο πλευρό των διεθνών ο Ορφανός
  • [10] Εκτός "σελεσάο" ο Ριβάλντο
  • [11] Στο εδώλιο οι ληστές του Μουνχ

    [01] Πολιτική

    Επίσημο δείπνο για το Ισραηλινό Πρόεδρο

    Συνδετικός κρίκος το Πατριαρχείο

    14/2/2006 10:28:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Την "ανεκτίμητη πνευματική και ποιμαντορική προσφορά του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων" στη συνεργασία Ελλάδος και Ισραήλ, που τα τελευταία χρόνια διευρύνεται συνεχώς επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, μιλώντας στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του Προέδρου του Ισραήλ, Μοσέ Κατσάβ. "Στη σφυρηλάτηση των κοινών δεσμών που μας ενώνουν δεν πρέπει να λησμονούμε την ανεκτίμητη πνευματική και ποιμαντορική προσφορά του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων, πνευματικού καθιδρύματος και εκκλησιαστικού θεσμού που υπάρχει και λειτουργεί έκπαλαι στους Αγίους Τόπους με εκκλησιαστικό προβάδισμα έναντι των άλλων καθιδρυμάτων και θρησκευτικά προνόμια σεβαστά από όλους στο διάβα των αιώνων", ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Ο κ Παπούλιας τόνισε ακόμα, ότι "η ειρήνη και η ευημερία στη Μέση Ανατολή, που είναι θεμελιώδους σημασίας όχι μόνο για τις χώρες της περιοχής, αλλά την ίδια την Ευρώπη και τη διεθνή ασφάλεια, θα μπορέσει να κλείσει μια ανοικτή, επί δεκαετίες, πληγή, απελευθερώνοντας δημιουργικές δυνάμεις για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος".

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την προσήλωση της Ελλάδας στην ανάγκη εφαρμογής του Οδικού Χάρτη, "προκειμένου να υλοποιηθεί το ταχύτερο δυνατό ο στόχος ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας για τη συνύπαρξη δύο ανεξάρτητων κρατών", προκειμένου να συνεργασθούν με όλα τα κράτη της περιοχής σε συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας.

    Σύσφιξη των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων

    Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ισραήλ τόνισε, ότι είναι χρέος των ηγετών του κόσμου να δώσουν στην ανθρωπότητα το δικαίωμα να ζει χωρίς το φόβο της τρομοκρατίας. "Οφείλουμε να εδραιώσουμε τις αρχές της δημοκρατίας, να ξεριζώσουμε το ρατσισμό, την ξενοφοβία και τον αντισημιτισμό. Οι ηγεσίες του κόσμου έχουν τη δύναμη να υλοποιήσουν αυτούς τους στόχους", ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Επίσης, ο Κατσάβ αναφέρθηκε στους δεσμούς Ελλάδος και Ισραήλ, στην εκτίμησή του προς την ελληνική κυβέρνηση για τα μέτρα που έλαβε πρόσφατα στον αγώνα κατά του αντισημιτισμού και στην αντίδραση της από κοινού με τη διεθνή κοινότητα στα όσα είπε πρόσφατα, ο Πρόεδρος του Ιράν, ζητώντας "να σβηστεί το Ισραήλ από τον χάρτη", καθώς και την κοινή της προσπάθεια ώστε να αποτρέψει την επανεκκίνηση του πυρηνικού προγράμματος της χώρας.

    Παράλληλα, ο Ισραηλινός Πρόεδρος επανέλαβε την πολιτική βούληση της χώρας του να αναπτυχθούν περαιτέρω οι ελληνοϊσραηλινές, σημειώνοντας "θεωρούμε την Ελλάδα σημαντικό οικονομικό εταίρο της οικονομίας του Ισραήλ, καθώς και πύλη εισόδου στα Βαλκάνια".

    Αναφερόμενος στο Μεσανατολικό, ο Κατσάβ τόνισε πως το Ισραήλ "είναι αποφασισμένο να συνεχίσει τις προσπάθειές του ώστε να καταλήξει σε ειρήνη και συμφιλίωση με τους γείτονές μας". Ωστόσο, επεσήμανε, ότι η χώρα του βλέπει με ανησυχία τη νίκη της Χαμάς στις παλαιστινιακές κοινοβουλευτικές εκλογές, επισημαίνοντας, ότι όσο η τελευταία "δε σέβεται τις συμφωνίες μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστινιακής Αρχής, δεν υπάρχει ενδεχόμενο προόδου της ειρηνευτικής διαδικασίας".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Ασφαλές ΙσραήλΔημοκρατική Παλαιστίνη"

    [02] Πολιτική

    Η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης

    14/2/2006 2:16:00 μμ

    Η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό της έχει ως εξής:

    ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Κώστας Καραμανλής

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ Υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος Υφυπουργός Απόστολος Ανδρεουλάκος Υφυπουργός Αθανάσιος Νάκος

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Υπουργός Γιώργος Αλογοσκούφης Υφυπουργός Χρήστος Φώλιας Υφυπουργός Αντώνης Μπέζας Υφυπουργός Πέτρος Δούκας

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη Υφυπουργός Γιάννης Βαληνάκης Υφυπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης Υφυπουργός Θόδωρος Κασσίμης

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Υπουργός Ευάγγελος Μεϊμαράκης Υφυπουργός Βασίλης Μιχαλολιάκος Υφυπουργός Ιωάννης Λαμπρόπουλος

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Υπουργός Δημήτρης Σιούφας Υφυπουργός Αναστάσιος Νεράντζης Υφυπουργός Γιάννης Παπαθανασίου

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΧΩΔΕ Υπουργός Γιώργος Σουφλιάς Υφυπουργός Σταύρος Καλογιάννης Υφυπουργός Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου Υφυπουργός Γιώργος Καλός Υφυπουργός Σπύρος Ταλιαδούρος

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης Υφυπουργός Γεράσιμος Γιακουμάτος

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος Υφυπουργός Αθανάσιος Γιαννόπουλος Υφυπουργός Γιώργος Κωνσταντόπουλος

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚHΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ΤΡΟΦΙΜΩΝ Υπουργός Ευάγγελος Μπασιάκος Υφυπουργός Αλέξανδρος Κοντός

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Υπουργός Αναστάσης Παπαληγούρας

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης Υφυπουργός Γιώργος Ορφανός

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Υπουργός Μιχάλης Λιάπης

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜ.ΤΑΞΗΣ Υπουργός Βύρων Πολύδωρας

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Υπουργός Μανόλης Κεφαλογιάννης

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Υπουργός Φάνη Πάλλη Πετραλιά

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Υπουργός Γιώργος Καλαντζής

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ και ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Υπουργός: Αριστοτέλης Παυλίδης

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ με αρμοδιότητα σε θέματα επικοινωνίας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος

    [03] Κοινωνία

    Επίσκεψη στο Βατικανό

    14/2/2006 9:38:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Την απόφασή του να πραγματοποιήσει μέσα στο 2006 επίσκεψη στο Βατικανό ανακοίνωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, που συναντήθηκε σήμερα με 150 νέους Ρωμαιοκαθολικούς κληρικούς της Αρχιεπισκοπής του Μιλάνου. Ωστόσο, δεν προχώρησε σε περισσότερες διευκρινίσεις σχετικά με την επικείμενη επίσκεψή του. Επίσης, ο κ Χριστόδουλος ζήτησε από τον Καρδινάλιο του Μιλάνου, να μεταφέρει κατά την επιστροφή του στη Ρώμη τη βαθιά εκτίμηση, που τρέφει στο πρόσωπο του Πάπα Βενέδικτου.

    [04] Κοινωνία

    Αποσύρθηκε μίξερ για φραπέ

    14/2/2006 8:21:00 μμ

    Απαγορεύθηκε η κυκλοφορία και αποσύρθηκε από την αγορά ηλεκτρική συσκευή μίξερ χειρός (για παρασκευή καφέ φραπέ) μάρκας TONYC Nέο, τύπος AK.2014, ελληνικής προέλευσης, της εταιρείας "Αντώνιος Καλφόπουλος" με έδρα το Αρχοντικό Γιαννιτσών. Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης, που απέσυραν το προϊόν, το μίξερ δεν ικανοποιεί τα ευρωπαϊκά πρότυπα ηλεκτρικής ασφάλειας σε οκτώ σημεία ελέγχου. Παρατηρηθηκε άνοδος της θερμοκρασίας στο περιτυλιγμα του κινητήρα ενώ και η εξωτερικη του μόνωση δεν είναι ανθεκτική στη θερμότητα. Στους καταναλωτές που έχουν στη κατοχή τους τη συγκεκριμένη συσκευή, συστήνεται να μη την χρησιμοποιούν.

    [05] Κόσμος

    Για το πυρηνικό του πρόγραμμα

    Έκκληση Γαλλίας-Ρωσίας προς Ιράν

    14/2/2006 8:43:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Από κοινού έκκληση στο Ιράν να σταματήσει οποιαδήποτε προσπάθεια επανεκκίνησης του πυρηνικού του προγράμματος απηύθυναν Γαλλία και Ρωσία. Συγκεκριμένα, μετά τη συνάντηση, που είχαν στο Κρεμλίνο ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν και ο Γάλλος πρωθυπουργός, Ντομινίκ ντε Βιλπέν ανέφεραν, ότι "έχουν την κοινή απόφαση να συμβάλουν στην εξεύρεση μιας λύσης στις εμπλοκές, που έχουν δημιουργηθεί γύρω από τη διάδοση του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν". Παράλληλα, καλούν τη χώρα να εφαρμόσει πλήρως την απόφαση, που ελήφθη τον περασμένο Φεβρουάριο από το συμβούλιο κυβερνητών της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) και να διακόψει κάθε δραστηριότητα, που συνδέεται με τον εμπλουτισμό και την επεξεργασία των πυρηνικών καυσίμων. Ωστόσο, επισημαίνεται, ότι Ρωσία και Γαλλία "αναγνωρίζουν το νόμιμο δικαίωμα του ιρανικού λαού να αναπτύξει ένα σίγουρο, διαρκές και αποδεδειγμένα ειρηνικό πρόγραμμα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνο με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συνθήκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών".

    Πιέζει η Ουάσινγκτον

    Στο μεταξύ, την πλήρη αναστολή όλων των διαδικασιών εμπλουτισμού ουρανίου ζήτησε πάλι από το Ιράν κι ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σκοτ Μακλίλαν, τονίζοντας, ότι η χώρα πρέπει να πάψει "να αψηφά τις απαιτήσεις που η διεθνής κοινότητα έχει από το Ιράν".

    "Είναι πολύ σαφές, αυτό που έχει να κάνει η κυβέρνηση του Ιράν",επεσήμανε

    Μαλιστα, ο Μακ Μίλαν επανέλαβε τους όρους, που καλείται να εφαρμόσει Τεχεράνη:

    -Επαναφορά στην κατάσταση αποχής από τις δραστηριότητες εμπλουτισμού του ουρανίου, πλήρης και απόλυτη συνεργασία με την ΙΑΕΑ,

    -Επιστροφή στις διαβουλεύσεις για το θέμα αυτό με την ευρωπαϊκή τρόϊκα-Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία.

    Επίσης, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου χαρακτήρισε όλα αυτά "ουσιώδη" προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας απέναντι στην Τεχεράνη.

    Παράλληλα, ζήτησε από το Ιράν να παράσχει εγγυήσεις, ότι η ρωσική πυρηνική τεχνολογία για εμπλουτισμό του ουρανίου δε θα το οδηγήσει σε καμία περίπτωση στην απόκτηση πυρηνικού όπλου.

    [06] Οικονομία

    Τόνισε ο Γ. Αλογοσκούφης

    Σταδιακές οι αλλαγές στο ασφαλιστικό

    14/2/2006 6:04:00 μμ

    Την ανάγκη να αναμορφωθεί το ασφαλιστικό, επεσήμανε από τις Βρυξέλλες ο Γιώργος Αλογοσκούφης, διευκρινίζοντας ότι οι αλλαγές θα γίνουν σταδιακά, σε βάθος χρόνου και μετά από ευρύ διάλογο με όλες τις πλευρές. Ο υπουργός Οικονομίας που συμμετέχει στη συνεδρίαση του ΕΚΟΦΙΝ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αξιολογήσει θετικά τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την εξυγίανση της οικονομίας. Επεσήμανε ότι το 2005 υπήρξε έτος σημαντικών μεταρρυθμίσεων στην οικονομία, στο κράτος και στις αγορές γενικότερα. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές αρχίζουν και αποδίδουν, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του ότι σύντομα θα φανούν τα αποτελέσματα τόσο στους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης όσο και στην απασχόληση και την κοινωνική συνοχή.

    Αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις

    Αναφερόμενος στα προβλήματα ανταγωνιστικότητας που εμφανίζουν οι περισσότερες ευρωπαϊκές οικονομίες, τόνισε ότι είναι συνέπεια της εισόδου "νέων δυναμικών παικτών", όπως η Ινδία και η Κίνα, στη διεθνή οικονομική σκηνή, αλλά και των τεχνολογικών εξελίξεων, οι οποίες επικεντρώνονται κυρίως στις ΗΠΑ.

    Οι εξελίξεις αυτές, συνέχισε ο υπουργός, καθιστούν επιτακτική πλέον την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, στις οποίες συμφώνησαν τα κράτη- μέλη της Ε.Ε προ πενταετίας στη Λισσαβόνα και τις οποίες σε μεγάλο βαθμό επιβεβαίωσαν πέρυσι.

    Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης - με την εφαρμογή προγραμμάτων σταθερότητας και ανάπτυξης - τόσο του συντονισμού των οικονομικών πολιτικών των κρατών- μελών όσο και της δυναμικής των μεταρρυθμίσεων, οι οποίες, όπως σημείωσε, πρέπει να υποστηρίζονται από την κατάλληλη μακρο-οικονομική πολιτική. Σε ό,τι αφορά τη γενικότερη οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη, ανέφερε ότι "δείχνει να είναι καλύτερη βραχυχρόνια, παρά τους κινδύνους που υπάρχουν από το διεθνές περιβάλλον, κυρίως από τις τιμές του πετρελαίου και τις άλλες ανισορροπίες που υπάρχουν σε κάποιους από τους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

    Ο υπουργός εκτίμησε ότι "η ευρωπαϊκή οικονομία, στη χρονιά που διανύουμε, θα έχει καλύτερες επιδόσεις και αυτό βέβαια θα είναι προς όφελος όλων των κρατών - μελών και χωρών όπως η Ελλάδα, η οποία έχει μια διπλή πρόκληση: αφενός να επιτύχει τη δημοσιονομική προσαρμογή και αφετέρου να διατηρήσει και να ενισχύσει τους αναπτυξιακούς της ρυθμούς".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνεδριάζουν Eurogroup και Ecofin

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στο "τιμόνι" του ΟΦΗ ο Σηφάκης

    14/2/2006 9:52:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ο μέχρι χθες τεχνικός της Νίκης Βόλου, Μύρων Σηφάκης είναι ο διάδοχος του Βαγγέλη Βλάχου στον πάγκο του ΟΦΗ. Ο πρόεδρος του ΟΦΗ, Φανούρης Βατσινάς είχε συνάντηση μαζί με τον 46χρονο προπονητή και τα βρήκαν σε όλα. Αύριο το απόγευμα ο κ. Σηφάκης θα βρίσκεται στο Ηράκλειο, προκειμένου να πραγματοποιήσει στην παρεθνική του προπόνηση την πρώτη του γνωριμία με τους παίκτες της ομάδας. Ο κ. Σηφάκης, που σήμερα αποχαιρέτησε την πρώην του ομάδα, θα παρουσιαστεί αύριο στις 16:00 και επισήμως στο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο από τη διοίκηση του ΟΦΗ.

    [08] Μπάσκετ

    Το πρόγραμμα των αγώνων της Ευρωλίγκα

    14/2/2006 10:02:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μία μέρα μετά την κλήρωση των "16" της Ευρωλίγκα ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αγώνων των τεσσάρων ομίλων. Στον 7ο όμιλο ο Παναθηναϊκός κληρώθηκε με την τουρκική Εφες Πίλσεν, την ιταλική Μπενετόν Τρεβίζο και την Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ από την Κροατία Ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο του 4ου ομίλου αναμένεται να έχει πιο δύσκολο έργο πρόκρισης κόντρα σε Φορτιτούντο (Ιταλία), Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) και Ουλκέρ (Τουρκία).

    Αρχίζει από την Κροατία το "τριφύλλι"

    Το πρόγραμμα και οι ώρες έναρξης των αγώνων του Παναθηναϊκού στη φάση των "16" της Ευρωλίγκα, το οποίο ανακοινώθηκε σήμερα, έχει ως εξής:

    1η ημέρα

    Τετάρτη, 22/2

    Εφες Πίλσεν-Μπενετόν Τρεβίζο

    Πέμπτη, 23/2

    Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ-Παναθηναϊκός 19.45 ώρα Ελλάδας

    2η ημέρα

    Τετάρτη, 1/3

    Μπενετόν Τρεβίζο-Παναθηναϊκός 21.45 ώρα Ελλάδας

    Εφες Πίλσεν-Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ

    3η ημέρα

    Τετάρτη, 8/3

    Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ-Μπενετόν Τρεβίζο

    Παναθηναϊκός-Εφες Πίλσεν 20.45

    4η ημέρα

    Τετάρτη, 15/3

    Μπενετόν Τρεβίζο-Εφες Πίλσεν

    Παναθηναϊκός-Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ 19.30

    5η ημέρα

    Τετάρτη, 22/3

    Μπενετόν Τρεβίζο-Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ

    Εφες Πίλσεν-Παναθηναϊκός 20.15 ώρα Ελλάδας

    6η ημέρα (29-30/3)

    Παναθηναϊκός-Μπενετόν Τρεβίζο -ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΕΙ-

    Τσιμπόνα-Εφες Πίλσεν

    Κάθε αρχή και δύσκολη

    Αντίθετα με τον "αιώνιο" ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο του 4ου ομίλου δίνει τους πρώτους δύο αγώνες στο ΣΕΦ. Η πρεμιέρα των "ερυθρολεύκων" μπροστά στο κοινό τους θα γίνει κόντρα στην πιο θεαματική ομάδα της διοργάνωσης, την ισπανική Ουνικάχα Μάλαγα, ενώ στη συνέχεια θα υποδεχθούν τους συμπατριώτες του Γιόνας Καζλάουσκας, τη λιθουανική Ζαλγκίρις Κάουνας.

    1η ημέρα Τετάρτη, 22/2 Ολυμπιακός-Ουνικάχα Μάλαγα 20.45 Πέμπτη, 23/2 Ζαλγκίρις Κάουνας-Μπαρτσελόνα

    2η ημέρα Πέμπτη, 2/3 Ουνικάχα Μάλαγα-Μπαρτσελόνα Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις Κάουνας 20.45

    3η ημέρα Πέμπτη, 9/3 Ζαλγκίρις Κάουνας-Ουνικάχα Μάλαγα Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 21.45 ώρα Ελλάδας

    4η ημέρα Τετάρτη, 15/3 Ουνικάχα Μάλαγα-Ολυμπιακός 21.45 ώρα Ελλάδας Πέμπτη, 16/3 Μπαρτσελόνα-Ζαλγκίρις Κάουνας

    5η ημέρα Πέμπτη, 23/3 Ουνικάχα Μάλαγα-Ζαλγκίρις Κάουνας Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 20.45

    6η ημέρα (29-30/3) Μπαρτσελόνα-Ουνικάχα Μάλαγα Ζαλγκίρις Κάουνας-Ολυμπιακός -ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΕΙ-

    Οι άλλοι όμιλοι

    5ος Ομιλος 1η ημέρα Πέμπτη, 23/2 Κλιμάμιο Μπολόνια-Ούλκερ Ρεάλ Μαδρίτης-Μακάμπι Τελ Αβίβ

    2η ημέρα Πέμπτη, 2/3 Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ούλκερ Ρεάλ Μαδρίτης-Κλιμάμιο Μπολόνια

    3η ημέρα Πέμπτη, 9/3 Κλιμάμιο Μπολόνια-Μακάμπι Τελ Αβίβ Ούλκερ-Ρεάλ Μαδρίτης

    4η ημέρα Πέμπτη, 16/3 Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ρεάλ Μαδρίτης Ούλκερ-Κλιμάμιο Μπολόνια

    5η ημέρα Πέμπτη, 23/3 Μακάμπι Τελ Αβίβ-Κλιμάμιο Μπολόνια Ρεάλ Μαδρίτης-Ούλκερ

    6η ημέρα (29-30/3) Ούλκερ-Μακάμπι Τελ Αβίβ Κλιμάμιο Μπολόνια-Ρεάλ Μαδρίτης

    6ος Ομιλος 1η ημέρα Τετάρτη, 22/2 Λιέτουβος Ρίτας-ΤΣΣΚΑ Μόσχας Πέμπτη, 23/2 Μπάμπεργκ-Ταού

    2η ημέρα Τετάρτη, 1/3 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ταού Λιέτουβος Ρίτας-Μπάμπεργκ

    3η ημέρα Τετάρτη, 8/3 Ταού-Λιέτουβος Ρίτας Πέμπτη, 9/3 Μπάμπεργκ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας

    4η ημέρα Τετάρτη, 15/3 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Λιέτουβος Ρίτας Ταού-Μπάμπεργκ

    5η ημέρα Τετάρτη, 22/3 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπάμπεργκ Λιέτουβος Ρίτας-Ταού

    6η ημέρα (29-30/3) Ταού-ΤΣΣΚΑ Μόσχας Μπάμπεργκ-Λιέτουβος Ρίτας

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δεν έσκασε ο "εμφύλιος"

    [09] Στο πλευρό των διεθνών ο Ορφανός

    14/2/2006 8:31:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Λίγες ώρες μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, επισκέφτηκε μαζί με τους πρώην υφυπουργούς Αθλητισμού, Ανδρέα Φούρα και Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, αλλά και τους εκπρόσωπους του Συνασπισμού και του ΛΑΟΣ, Ιούλιο Συναδινό και Αναστάσιο Ψαθά αντίστοιχα, τους αθλητές και τις αθλήτριες μας, στο Ολυμπιακό Χωριό των Αγώνων του Τορίνο.

    Έταξε βοήθεια στα χειμερινά σπορ

    Μετά από επιθεώρηση των εγκαταστάσεων της ιταλίκής έδρας, ο κ. Ορφανός σε συζήτηση που είχε με τους Βασίλη Δημητριάδη, Σταύρο Χριστοφορίδη, Λευτέρη Φάφαλη και τις διεθνείς Μαγδαληνή Καλομοίρου, και Παναγιώτα Τσακίρη υποσχέθηκε κάθε στήριξη από την πλευρά της Πολιτείας, τονίζοντας ότι "τα χειμερινά σπορ μπορούν να αναπτυχθούν στην Ελλάδα και εμείς θα βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση".

    [10] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Εκτός "σελεσάο" ο Ριβάλντο

    14/2/2006 7:55:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Παρά τις εκπληκτικές του εμφανίσεις με τον Ολυμπιακό και το έκτο γκολ που πέτυχε ο Ριβάλντο με τον Ακράτητο και τέταρτο συνεχόμενο σε έξι παιχνίδια πρωταθλήματος, ο τεχνικός της Βραζιλίας, Κάρλος Αλμπέρτο Παρεϊρα δε συγκινήθηκε από τις επιδόσεις του "Ρίμπο". Ο εκλέκτορας των "βερντερόρο" άφησε τον άσο των ερυθρολεύκων εκτός της 22άδας της "σελεσάο" για το φιλικό με τη Ρωσία στη Μόσχα. Το γεγονός αυτό εξανεμίζει και τις τελευταίες ελπίδες του Βραζιλιάνου "μάγου" του Ολυμπιακού να συμμετάσχει στα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, κάτι που επιθυμούσε διακαώς. Οι 22 άσοι της πεντάκις παγκόσμιας πρωταθλήτριας που κλήθηκαν για το φιλικό με τους Ρώσους την 1η Μαρτίου, είναι οι εξής: Τερματοφύλακες: Ντίντα (Μίλαν), Ζούλιο Σέζαρ (Ιντερ), αμυντικοί: Λούσιο (Μπάγερν), Ζουάν (Λεβερκούζεν), Κρις (Λιόν), Λουίσιο (Μπενφίκα), ακραίοι: Σισίνιο (Ρεάλ Μ.), Μάικον (Μονακό), Ρομπέρτο Κάρλος (Ρεάλ Μ.), Γκουστάβο Νέρι (Κορίνθιανς), μέσοι: Εμερσον (Γιουβέντους), Εντμίλσον (Μπαρτσελόνα), Τζιλμπέρτο Σίλβα (Αρσεναλ), Ζε Ρομπέρτο (Μπάγερν), Κακά (Μίλαν), Ζουνίνιο (Λιόν), Ροναλντίνιο (Μπαρτσελόνα), Ρικαρντίνιο (Κορίνθιανς), επιθετικοί: Ρονάλντο (Ρεάλ Μ.), Ρομπίνιο (Ρεάλ Μ.), Αντριάνο (Ιντερ), Φρεντ (Λιόν).

    Με νέο... look για τον έκτο της τίτλο

    Παράλληλα οι "βερντεόρο" παρουσίασαν πρόσφατα και τη νέα τους φανέλα, την οποία έχει σχεδιάσει η γνωστή αθλητική εταιρία "Nike", εμπνευσμένη από τις εμφανίσεις της "σελεσάο" της δεκαετίας του 30.

    Στη νέα εμφάνιση της παγκόσμιας πρωταθλήτριας κυριαρχεί το κίτρινο χρώμα σε αντίθεση με το πράσινο που υπάρχει σε λίγα σημεία, ενώ ο γιακάς είναι κινέζικου στυλ. Στην παρουσίαση της νέας φανέλας έδωσαν το παρών ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κάρλος Αλμπέρτο Παρεϊρα και ο πρώην αρχηγός της Βραζιλίας, Ντούνγκα. Το ντεμπούτο τους με το νέο look θα πραγματοποιήσουν οι "βερντεόρο" στο φιλικό της Μόσχας.

    [11] Πολιτισμός

    Στο εδώλιο οι ληστές του Μουνχ

    14/2/2006 9:18:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Άρχισε την Τρίτη στο Όσλο η δίκη έξι ανδρών, που κατηγορούνται για την κλοπή των αριστουργημάτων του Έντβαρντ Μουνχ "Η Κραυγή" και "Μαντόνα" από μουσείο της νορβηγικής πρωτεύουσας πριν από 18 μήνες. Οι πέντε βαρύνονται με την κατηγορία του σχεδιασμού ή της συμμετοχής στην κλοπή, ενώ ο έκτος για τη διακίνηση κλοπιμαίων. Εάν κριθούν ένοχοι, οι κατηγορούμενοι, ηλικίας μεταξύ 20 και 40 ετών, αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης έως 17 ετών. Η δίκη τους αναμένεται να διαρκέσει έξι εβδομάδες. Όλοι έχουν αρνηθεί τις αποδιδόμενες σε βάρος τους κατηγορίες, ενώ οι δύο πίνακες του 1893 δεν βρέθηκαν ποτέ παρά την αμοιβή των περίπου 293.000 δολαρίων που πρόσφεραν οι αρχές για παροχή πληροφοριών.

    Αναβλήθηκε η δίκη

    Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ένας από τους συνηγόρους υπεράσπισης ζήτησε την αναβολή της δίκης με το επιχείρημα ότι η αστυνομία έχει στη κατοχή της το περιεχόμενο 10.000 περίπου τηλεφωνικών συνδιαλέξεων τις οποίες χαρακτήρισε "στοιχείο κλειδί στη διαδικασία" και επομένως πρέπει να μελετηθεί το περιεχόμενό τους. Η διαδικασία αναβλήθηκε για την Πέμπτη.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 14 February 2006 - 21:51:36 UTC