Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-02-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ώρα του ανασχηματισμού
  • [02] Επίθεση Σημίτη
  • [03] Συνεργασία Ελλάδας-ΝΑΤΟ
  • [04] Χιονιάς Νο 3
  • [05] Νταλίκα τυλίχθηκε στις φλόγες
  • [06] Αιματηρή απόπειρα ληστείας
  • [07] Ασθενής σεισμική δόνηση στη Ινδία
  • [08] "Κλείστε το Γκουαντάναμο"
  • [09] Βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη
  • [10] Αιματηρές επιθέσεις
  • [11] Παρέμβαση Ανάν-Επαφές Σολάνα
  • [12] Αρνητικοί στον ιό

    [01] Πολιτική

    Στις μια η ανακοίνωση

    Η ώρα του ανασχηματισμού

    14/2/2006 11:32:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα προχωρά ο Πρωθυπουργός. Στη μία το μεσημέρι ο υπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος θα ανακοινώσει σύμφωνα με πληροφορίες τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης. Για αυτό το λόγο άλλωστε αναβλήθηκε και η προγραμματισμένη για τις 11.30 συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής με θέμα το νομοσχέδιο για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης αναμένεται να γίνει αύριο, προτού ο Πρωθυπουργός μεταβεί στο Βερολίνο, όπου θα έχει συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ.

    [02] Πολιτική

    Από τη Θεσσαλονίκη

    Επίθεση Σημίτη

    14/2/2006 12:35:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Ολομέτωπη επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Μιλώντας σε εκδήλωση κινήσεων πολιτών για την παγκοσμιοποίηση, την ευρωπαϊκή ενοποίηση και το ρόλο της Ελλάδας, κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι ακολουθεί συντηρητική πολιτική, που οδηγεί τη χώρα στην οπισθοδρόμηση. Αναφερόμενος στο θέμα των υποκλοπών, είπε πως η κυβέρνηση λειτουργεί ως θεατής και δείχνει αδύναμη να υπερασπιστεί τον εαυτό της και τους πολίτες. "Η κυβέρνηση αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει το θέμα των υποκλοπών ως θεατής. Παραπέμπει σε δικαστικές διαδικασίες για τις οποίες η ίδια προανήγγειλε ότι αποκλείεται να καταλήξουν σε αποτελέσματα". Αναφερόμενος στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, ο κ. Σημίτης τόνισε ότι η Κυβέρνηση και οι άνθρωποί της είναι ανεπαρκείς, καθώς υπήρχαν οι αναγκαίοι θεσμοί -η Αρχή Προστασίας του Απορρήτου των Επικοινωνιών, η Αρχή Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων, η Αρχή για τις Τηλεπικοινωνίες- και δεν τους χρησιμοποίησαν τη στιγμή που έπρεπε αλλά εκ των υστέρων.

    "Οπισθοδρομεί η χώρα"

    Ο κ. Σημίτης αναφέρθηκε και στην πορεία της οικονομίας, λέγοντας ότι τα τελευταία δύο χρόνια η χώρα οπισθοδρόμησε. "Ο ρυθμός ανάπτυξης έχει μειωθεί σε σχέση με τα τελευταία χρόνια της οκταετίας 1996-2004. Η Νέα Δημοκρατία διαψεύστηκε στην πρόβλεψή της ότι θα επιτύχει ρυθμό ανάπτυξης 5% και ο σημερινός, χαμηλότερος από άλλοτε ρυθμός, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε έργα και προγράμματα, που είχαν σχεδιαστεί από το ΠΑΣΟΚ", υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός. Επεσήμανε ακόμη ότι έχει μειωθεί ο ρυθμός των επενδύσεων, όπως επίσης και οι πόροι των δημόσιων επενδύσεων, ενώ περιορίστηκε η ταχύτητα απορρόφησης του Γ' ΚΠΣ.

    Υπογράμμισε ότι "η Ν.Δ., υπό τον μανδύα της "επανίδρυσης του κράτους", οδήγησε στην οπισθοδρόμηση. Επανέφερε πάλι την πελατειακή αντίληψη και τη θεώρηση του κράτους ως μηχανισμού κομματικών συμφερόντων".

    Τέλος, αναφερόμενος στην πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης επεσήμανε ότι χρειαζόμαστε μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση για να ξεπεράσουμε την κρίση και τα προβλήματα που μας κατατρέχουν". Ο κ. Σημίτης, τόνισε ότι με πιο αποτελεσματικούς, πιο δημοκρατικούς θεσμούς που θα πείσουν τους λαούς της Ευρώπης θα μπορέσουμε να βάλουμε σε εφαρμογή το συνολικό σχέδιο και να βγούμε από την κρίση της στασιμότητας, της αναποτελεσματικότητας και της αναξιοπιστίας".

    [03] Πολιτική

    Κυρώθηκε από την αρμόδια Επιτροπή το πρωτόκολλο

    Συνεργασία Ελλάδας-ΝΑΤΟ

    13/2/2006 11:24:00 μμ

    Κυρώθηκε κατά πλειοψηφία, στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών, το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και του ΝΑΤΟ σε επιχειρήσεις της Συμμαχίας. Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης, ενώ το καταψήφισαν όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για καταστρατήγηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Ο υφυπουργός Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος, απαντώντας σε σχετικές αμφιβολίες που εξέφρασαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, διαβεβαίωσε ότι δεν αφαιρείται το δικαίωμα ένστασης της χώρας μας στην περίπτωση που δεν ικανοποιούνται τα συμφέροντά της.

    Σημειώνεται ότι στο νομοσχέδιο, προβλέπεται μεταξύ άλλων:

    - Γενική πάγια άδεια για την κίνηση των νατοϊκών ελικοπτέρων, αεροσκαφών ή πλοίων για νατοϊκές επιχειρήσεις χωρίς υποβολή σχεδίων πτήσης. - Υποχρεωτική παροχή κρατικού μηχανισμού για την υποστήριξη των επιχειρήσεων, καθώς και οικονομικές διευκολύνσεις για τη στήριξή τους.

    [04] Κοινωνία

    Κρύο και χιόνια σε όλη την χώρα

    Χιονιάς Νο 3

    14/2/2006 10:59:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/2/2006 11:52:38 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Με απότομη πτώση της θερμοκρασίας, χιόνια στα ορεινά και ισχυρούς βόρειους ανέμους, έκανε την εμφάνισή του για τρίτη φορά σε λιγότερο από ένα μήνα ο χιονιάς στη χώρα. Τα φαινόμενα είναι πιο έντονα στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία στη Θεσσαλία την Στερεά Ελλάδα, όπου χιόνια πέφτουν από το πρωί και η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη σε όσους οδηγούς κινούνται στο επαρχιακό δίκτυο των Νομών Δράμας, Πέλλας, Χαλκιδικής, Φλώρινας, Γρεβενών, Καστοριάς, Καρδίτσας, Τρικάλων, Ευρυτανίας. "Θύμα" της κακοκαιρίας για ακόμα μία φορά η Εύβοια, όπου πέφτει και ο μεγαλύτερος όγκος χιονιού και η χρήση αλυσίδων είναι απαραίτητη κυρίως γύρω από τα χωριά του όρους Δίρφη, ενώ απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των ΙΧ και των Βαρέων οχημάτων από τον Σταυρό μέχρι την Αγ. Σοφία και από τον Αγ. Αθανάσιο έως την περιοχή της Γλυφάδας.

    Χιόνια και στην Αττική

    Χιόνια πέφτουν για τρίτη φορά και στην Αττική, κυρίως στα βόρεια με αποτέλεσμα η χρήση αλυσίδων να είναι απαραίτητη στην Λ. Πάρνηθος από το 19ο χλμ προς το καζίνο, στην παλαιά Εθνική οδό Ελευσίνας-Θήβας από το 25ο έως το 30χλμ και στην επαρχιακή οδό Βιλλίων προς τα Βίλλια.

    Ελαφρά χιονόπτωση κατά διαστήματα σημειώνεται στον Αγ. Μερκούριο, στα Δερβενοχώρια, στην Πεντέλη και στην Λ. Διονύσου προς τον Αγ. Πέτρο.

    Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός αντιμετωπίζει ήδη τα προβλήματα που δημιουργεί ο χιονιάς Νο3.

    [05] Κοινωνία

    Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών

    Νταλίκα τυλίχθηκε στις φλόγες

    14/2/2006 10:10:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Φορτηγό που μετέφερε ξυλεία και άλλα εμπορεύματα τυλίχθηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα να κλείσει για περίπου 2 ώρες, το ένα ρεύμα κυκλοφορίας στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έσπευσαν άμεσα στη περιοχή και έθεσαν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Σύμφωνα με την Τροχαία, το ατύχημα σημειώθηκε στις 3 τα ξημερώματα, στο 7ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού. Τα αίτια της φωτιάς δεν έχουν γίνει γνωστά.

    [06] Κοινωνία

    Στην Αγ. Αννης στου Ρέντη

    Αιματηρή απόπειρα ληστείας

    13/2/2006 10:44:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε απόπειρα ληστείας οφείλεται, σύμφωνα με την Αστυνομία, η αιματηρή επίθεση με δύο τραυματίες που σημειώθηκε στις 6.20 το απόγευμα σε τριαξονικό φορτηγό που μετέφερε κινητά τηλέφωνα και άλλα είδη της Vodafon στην οδό Αγίας Αννης 75-77, στην περιοχή Ρέντη. Τραυματίες είναι ο 35χρονος οδηγός του φορτηγού και η συνομήλικη αρραβωνιαστικιά του, οι οποίοι νοσηλεύονται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, το φορτηγό είχε παραλάβει τα εμπορεύματα από την αποθήκη της Vodafon στην οδό Θεσσαλονίκης στην περιοχή Ρέντη και είχε προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Στην οδό Αγίας Άννης, ενώ ήταν σταματημένο το όχημα, τρεις άγνωστοι προσπάθησαν να βγάλουν έξω τον οδηγό και την αρραβωνιαστικιά του χτυπώντας τους με γροθιές, αλλά ο άνδρας αντιστάθηκε και τότε ένας από τους δράστες τον πυροβόλησε μια φορά με πιστόλι με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο πρόσωπο, ενώ η σφαίρα στη συνέχεια τραυμάτισε τη γυναίκα στο πόδι. Στο σημείο έπεσε ο γεμιστήρας του όπλου γι' αυτό οι δράστες τράπηκαν σε φυγή χωρίς να πάρουν τίποτα. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι τρεις άγνωστοι είχαν σκοπό να πάρουν το φορτηγό με τα εμπορεύματα αλλά δεν τα κατάφεραν. Από την Αστυνομία διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

    [07] Κόσμος

    Ασθενής σεισμική δόνηση στη Ινδία

    14/2/2006 8:56:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στη βορειοανατολική Ινδία προκαλώντας πανικό στους κατοίκους της περιοχής. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στο κρατίδιο Σικίμ, ανακοίνωσε η Κρατική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στα κρατίδια Ασάμ, Πραντές, Νανιπούρ, Δυτικής Βεγγάλης και Αρουνασάι. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές. Η βορειοανατολική Ινδία θεωρείται από τους σεισμολόγους ως μια από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές του πλανήτη.

    [08] Κόσμος

    Έκθεση του ΟΗΕ για τις φυλακές

    "Κλείστε το Γκουαντάναμο"

    14/2/2006 7:51:00 πμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ-REUTERS-ΒΒC

    Το κλείσιμο των φυλακών του Γκουαντάναμο, όπου κρατούνται άτομα ύποπτα για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες, ζήτησε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, η ειδική επιτροπή που είχε συσταθεί από τον ΟΗΕ, για την εξέταση των συνθηκών κράτησης των κρατουμένων. Σύμφωνα με την έκθεση που συνέταξαν μετά από 18μηνη έρευνα και που δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα Τάιμς του Λος Άντζελες, οι πέντε ειδικοί του ΟΗΕ αναφέρουν ότι η κράτηση των υπόπτων χωρίς δίκη αποτελεί κατάφορη παραβίαση βασικών κανόνων του δικαίου αλλά και των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Παράλληλα κρίνουν πως η βίαιη παροχή τροφής στους κρατουμένους κι άλλες τεχνικές ανάκρισης που ακολουθούνται εξισούνται με βασανιστήρια.

    Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Σον Μακ Κόρμακ επέκρινε την έκθεση, κατηγορώντας την ότι βασίζεται σε διαδόσεις: "επειδή απλώς δεν δέχθηκαν την πρόταση της αμερικανικής κυβέρνησης να πάνε στο Γουαντάναμο αυτό δεν τους παρέχει αυτομάτως το δικαίωμα να δημοσιεύουν μία έκθεση που είναι βασίζεται σε απλές διαδόσεις κι όχι σε δεδομένα".

    Το περιεχόμενο της έκθεσης αποτελεί τον καρπό 18μηνης έρευνας, που είχε διαταχθεί από την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και βασίσθηκε περισσότερο σε συνεντεύξεις πρώην κρατουμένων, δικηγόρων και οικογενειών των κρατουμένων, παρά σε επί τόπου διαπιστώσεις.

    Η ομάδα του ΟΗΕ που πραγματοποίησε την έρευνα αρνήθηκε πρόταση των ΗΠΑ να επισκεφθεί τη βάση, όπου φυλακίσθηκαν πάνω από 500 κρατούμενοι μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001, επειδή δεν θα τους επιτρεπόταν να συνομιλήσουν με τους κρατουμένους. Από τα πέντε μέλη της επιτροπής προσκλήθηκαν μόνο τα τρία.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Guantanamo Bay inmates 'tortured'

    Σχετικά Links:

    http://www.latimes.com/

    [09] Κόσμος

    Στην είσοδο σούπερ μάρκετ

    Βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

    13/2/2006 11:13:00 μμ

    Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη σε είσοδο σούπερ μάρκετ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του τουλάχιστον ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι 15, από τους οποίους οι έξι σοβαρά. Σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Φιράτ και αναμετέδωσε το Associated Press, την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση ανέλαβε η ένοπλη κουρδική οργάνωση "Τα Γεράκια για την απελευθέρωση του Κουρδιστάν". Πρόκειται για την ίδια οργάνωση που είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση σε Ίντερνετ καφέ της πόλης, προ ημερών.

    [10] Ιράκ

    Στην ιρακινή πρωτεύουσα

    Αιματηρές επιθέσεις

    14/2/2006 10:44:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Γαλλικό πρακτορείο, ΑΠΕ

    Ο επικεφαλής του κέντρου εκπαίδευσης της ιρακινής αστυνομίας συνταγματάρχης Μέχντι Μούτλακ, δολοφονήθηκε από αγνώστους το βράδυ της Δευτέρας, ανακοίνωσε πηγή του υπουργείου Εσωτερικών. Ο Μούτλακ δολοφονήθηκε μπροστά στο σπίτι του στη συνοικία Ντούρα κοντά στη νότια είσοδο της ιρακινής πρωτεύουσας. Ωστόσο, δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν το πρωί της Τρίτης στην ίδια περιοχή σε βομβιστική επίθεση, ενώ κοντά στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο σε άλλη επίθεση τραυματίστηκαν πέντε πολίτες. Από το υπουργείο Άμυνας ανακοινώθηκε πως τέσσερα πτώματα βρέθηκαν σε διαφορετικές περιοχές της Βαγδάτης.

    [11] Μ. Ανατολή

    Για το ζήτημα των σκίτσων του Μωάμεθ

    Παρέμβαση Ανάν-Επαφές Σολάνα

    14/2/2006 7:07:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/2/2006 10:23:46 πμ)

    Πηγή: ΑΠΕ-REUTERS

    Ευθύνες στο Ιράν και στη Συρίας αλλά και σε όλες τις άλλες κυβερνήσεις, που απέτυχαν να προστατεύσουν ξένες πρεσβείες από τον όχλο που διαμαρτυρόταν κατά της δημοσίευσης γελοιογραφιών του προφήτη Μωάμεθ, επέρριψε ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Αναν, ζητώντας την καταβολή αποζημιώσεων για τις ζημιές που υπέστησαν. Ο κ. Ανάν είχε συνάντηση για το ίδιο ζήτημα και με τον πρεσβευτή της Συρίας στον ΟΗΕ Φαϊσάλ Μάκνταντ. Την ίδια ώρα στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ ο Ύπατος Αρμοστής της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική και την Άμυνα Χαβιέρ Σολάνα, είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Φουάντ Σινιόρα όπου από κοινού εξέτασαν σειρά μέτρων για να αποτραπούν νέες επιθέσεις κατά του προξενείου της Δανίας στη Βηρυτό, το οποίο είχε πυρποληθεί στις αρχές του μηνός. Ο κ. Σινιόρα ενημέρωσε τον Σολάνα, για τα μέτρα που ελήφθησαν από την λιβανική κυβέρνηση ώστε να μην επαναληφθούν ξανά τέτοια φαινόμενα. Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης και τις πρόσφατες εξελίξεις στον Λίβανο.

    Παρά την διπλωματική κινητικότητα, οι διαδηλώσεις των μουσουλμάνων συνεχίστηκαν και σήμερα, αυτή τη φορά στο Πακιστάν.

    Φοιτητές και μαθητές, έκαναν πορεία διαμαρτυρίας στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ και προσπάθησαν να μπουν στη συνοικία όπου στεγάζονται πολλές ξένες διπλωματικές αποστολές.

    Εκεί όμως η αστυνομία αναγκάστηκε να διαλύσει την συγκέντρωση κάνοντας χρήση δακρυγόνων, καθώς οι νεαροί διαδηλωτές όταν πλησίασαν τις διπλωματικές αποστολές της Ινδίας και της Βρετανίας άρχισαν να σπάζουν τζάμια αυτοκινήτων.

    Την ίδια ώρα, ο διευθυντής της ιρανικής εφημερίδας Hamshahri, Μοχάμεντ Ρεζά Ζαρέι, κάλεσε τις εφημερίδες της Δανίας να πάρουν μέρος στον διεθνή διαγωνισμό σκίτσων που προκηρύχθηκε ως απάντηση στη δημοσίευση των σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ.

    Πρόσθεσε εξάλλου ότι η εφημερίδα του είναι έτοιμη να αναδημοσιεύσει άρθρα με περιεχόμενο φιλικό προς τους Εβραίους και το Ολοκαύτωμα, εφόσον ο δυτικός Τύπος δεχτεί να αναδημοσιεύσει άρθρα της Hamshahri.

    Ο Ζαρέι, που είναι κληρικός του Ισλάμ, δήλωσε ότι η εφημερίδα του προκηρύσσοντας τον διεθνή διαγωνισμό σκίτσων, επιζητεί να φωτίσει την αλήθεια για το Ολοκαύτωμα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αντίποινα με σκίτσα

    [12] Υγεία

    Βρέθηκαν δύο ασθενείς με συμπτώματα γρίπης

    Αρνητικοί στον ιό

    14/2/2006 11:20:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/2/2006 11:53:50 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας, μετά την επιβεβαίωση και 4ου κρούσματος του θανατηφόρου ιού της γρίπης των πτηνών στη Σκύρο. Το τελευταίο 24ωρο, αναφέρθηκαν στις κατά τόπους κτηνιατρικές υπηρεσίες περίπου 16 νεκρά πτηνά, κυρίως κύκνοι, αγριόπαπιες και ψαροπούλια. Δείγματά τους ελέγχονται από τα ειδικά εργαστήρια. Εν τω μεταξύ, αρνητικά είναι τα αποτελέσματα των πρώτων εξετάσεων σε δύο άτομα που είχαν έρθει σε επαφή με νεκρά πουλιά και νοσηλεύθηκαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με συμπτώματα γρίπης. Εξιτήριο από το νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων της Θεσσαλονίκης παίρνει σήμερα ο 15χρονος, που νοσηλεύτηκε προληπτικά, ενώ ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα των πρώτων εξετάσεων για τον 29χρονο κυνηγό. Σχολαστική τήρηση των μέτρων προφύλαξης ζητούν οι αρμόδιες αρχές. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί σε Ελλάδα, Ιταλία και Σλοβενία θα αποτρέψουν την εξάπλωση της νόσου σε πουλερικά που εκτρέφονται σε οργανωμένες πτηνοτροφικές μονάδες, διαβεβαιώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Τέλος, ένας 23χρονος Ινδονήσιος πέθανε σε νοσοκομείο της Τζακάρτας από τη γρίπη των πτηνών, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό αριθμό των νεκρών από τη γρίπη στη χώρα, στους 28.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έλεγχοι και ενημέρωση


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 14 February 2006 - 9:52:42 UTC