Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-04-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ω Γλυκύ μου Έαρ..."
  • [02] Φήμες για θάνατο του Μπιν Λάντεν
  • [03] Εκρηκτική κατάσταση στα Ιεροσόλυμα

    [01] Κοινωνία

    Με ευλάβεια οι πιστοί στην περιφορά του Επιταφείου

    "Ω Γλυκύ μου Έαρ..."

    29/4/2005 8:04:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/4/2005 10:02:17 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Κορυφώνεται σήμερα το Θείο Δράμα με την ταφή του Θεανθρώπου. Η Μεγάλη Παρασκευή είναι ημέρα περισυλλογής και νηστείας για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, οι οποίοι παρακολούθησαν απόψε με κατάνυξη την περιφορά του Επιταφίου, ψάλλοντας με κατάνυξη τα τροπάρια της ημέρας και υμνώντας την Ταφή του Κυρίου. "Αι γενεαί πάσαι" και " Ω Γλυκύ μου Έαρ" έψαλλε το ευσεβές εκκλησίασμα, προσμένοντας το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης. Χιλιάδες πιστοί σε όλη τη χώρα παρακολούθησαν το πρωί την Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και την Αποκαθήλωση. Τα ήθη και τα έθιμα της σημερινής ημέρας δίνουν τον δικό τους ξεχωριστό τόνο στην Ορθόδοξη πίστη καθώς με ευλάβεια οι γυναίκες σ΄ όλη τη χώρα στόλισαν το πρωί τους Επιταφίους με ανοιξιάτικα λουλούδια ενώ η περιφορά είναι μια ιδιαίτερη στιγμή στις Άγιες ημέρες του Πάσχα. Στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προσκύνησε με ευλάβεια τον Επιτάφιο, ενώ στην Αθήνα τελέστηκε στη Μονή Πεντέλης η πιστή αναπαράσταση της αποκαθήλωσης προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.

    Τη λειτουργία του Επιταφίου, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, παρακολούθησε στον μητροπολιτικό ναό της Αθήνας ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής συνοδευόμενος από την σύζυγο του Νατάσσα.

    Στη λειτουργία παρέστη και η πρόεδρος της Βουλής Άννα Ψαρούδα Μπενάκη, βουλευτές και πρώην υπουργοί, οι ηγεσίες των τριών όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων, Ακαδημαϊκοί, Δικαστικοί, εκπρόσωποι της νομαρχίας Αθηνών και του Δήμου της πρωτεύουσας καθώς επίσης και εκπρόσωποι άλλων δογμάτων. Στις 9.15 μ.μ ξεκίνησε η περιφορά του Επιταφίου συνοδεία μικτού αγήματος οπλιτών και πλήθους κόσμου. Στην πλατεία Συντάγματος τελέστηκε σύντομη παράκληση και ο επιτάφιος της Μητρόπολης συναντήθηκε με επιταφίους όμορων εκκλησιών.

    [02] Κόσμος

    Από ανακοίνωση ισλαμιστικής ιστοσελίδας

    Φήμες για θάνατο του Μπιν Λάντεν

    29/4/2005 10:00:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Όργιο φημών για την τύχη του Οσάμα μπιν Λάντεν πυροδότησε σε ολόκληρο τον κόσμο ισλαμιστική ιστοσελίδα, που κάνει λόγο για τον θάνατο του ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα. Η ιστοσελίδα www.albawaba.com ανέφερε συγκεκριμένα ότι, σύμφωνα με πληροφορίες ο Μπιν Λάντεν είναι νεκρός, στη συνέχεια, όμως, πρόσθετε ότι ο τρομοκράτης ηγέτης μπορεί να πεθάνει ανά πάσα στιγμήν και γι αυτό οι μουσουλμάνοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Σύμφωνα με μία ερμηνεία του τρόπου με τον οποίο είναι διατυπωμένο το κείμενο, ο συντάκτης του προσπαθεί μάλλον να προσελκύσει αναγνώστες κάνοντας λόγο για τον θάνατο του Μπιν Λάντεν.

    [03] Κοινωνία

    Επεισόδια έξω από το Ναό της Αναστάσεως

    Εκρηκτική κατάσταση στα Ιεροσόλυμα

    29/4/2005 9:32:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Ναού της Αναστάσεως, στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα συγκεντρωμένων Αράβων πιστών μοίρασαν προκηρύξεις κατά του Πατριάρχη Ειρηναίου και φώναξαν συνθήματα ζητώντας την παραίτηση του. Η ισραηλινή αστυνομία επενέβη επιχειρώντας να συλλάβει τους επικεφαλής των διαδηλωτών. Το αποτέλεσμα της επέμβασης της Αστυνομίας ήταν να σημειωθούν συμπλοκές μεταξύ των συγκεντρωμένων και των ειδικών δυνάμεων καταστολής. Συνελήφθησαν αρκετά άτομα ενώ μέχρι και αυτήν την ώρα εξακολουθούν τα συνθήματα κατά του Πατριάρχη, ο οποίος αναμένεται εντός ολίγου στον Ναό της Αναστάσεως για την τελετή του Επιταφίου. Αυτήν την ώρα η Αστυνομία μεταφέρει επιπλέον δυνάμεις στην περιοχή, αφού η παρουσία των ατόμων, που αντιτίθενται στον Πατριάρχη Ειρηναίο ξεπερνά τα πεντακόσια άτομα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέα στοιχεία για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 29 April 2005 - 20:49:54 UTC