Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπορούμε να πετύχουμε το θαύμα
  • [02] Καραμανλής εφ' όλης της ύλης
  • [03] Στα πράσινα ντύθηκε ο Εμφύλιος
  • [04] Ετοιμάζει υπεράσπιση ο ΠΑΟΚ
  • [05] Θετικός ο Ριβάλντο με Νιούκαστλ
  • [06] Επαγγελματική διαιτησία θέλει ο Μπλάτερ
  • [07] Ελπίζει ο Βενγκέρ
  • [08] Ευρωπαϊκό αντίο του ΠΑΟΚ
  • [09] Βλέπει Παγκόσμιο η Χολμς
  • [10] "Η Ελλάδα έχει ένα νέο προφίλ"

    [01] Πολιτική

    Στόχοι και απολογισμός από τον Κώστα Καραμανλή Μπορούμε να πετύχουμε το θαύμα

    8/3/2005 8:45:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/3/2005 10:32:26 μμ)

    Συντάκτης:

    Σε έναν απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησης κατά το πρώτο έτος διακυβέρνησης αλλά και σε ανάλυση των στόχων και των αξόνων της πολιτικής της τα επόμενα χρόνια, προχώρησε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου. Ο Κώστας Καραμανλής, περιέγραψε την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αφήνοντας αιχμές για τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων και σημειώνοντας ότι τα επόμενα δυο χρόνια το μεγάλο στοίχημα είναι να ορθοποδήσει η Οικονομία."Οι στόχοι είναι εφικτοί. Η Ελλάδα μπορεί να πετύχει οικονομικό θαύμα, έχει τις δυνατότητες αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι ήρθε η ώρα αλλαγών" τόνισε χαρακτηριστικά.

    Περιστολή σπατάλης

    "Σεβόμαστε το δημόσιο χρήμα γιατί είναι χρήμα του Έλληνα φορολογούμενου και δεν το σπαταλάμε" τόνισε o Κώστας Καραμανλής, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση διαχειρίζεται με σύνεση και υπευθυνότητα τα οικονομικά της χώρας και αφήνοντας αιχμές για τις παρελθούσες πολιτικές, οι οποίες, όπως είπε, καθήλωναν τον τόπο, είχαν αναδείξει το δημόσιο σε ένα βασίλειο της γραφειοκρατίας και διαφθοράς, δεν προωθούσαν επενδύσεις και οδηγούσαν σε μικρή αποδοτικότητα σε όλους τους τομείς

    Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το μεγάλο στοίχημα τα επόμενα δυο χρόνια είναι να σταθεί η Οικονομία στα πόδια της και αυτό θα επιτευχθεί χωρίς επιπλέον βάρη στον πολίτη στο πλαίσιο μίας ήπιας δημοσιονομικής πολιτικής.

    Για την επίτευξη του στόχου αυτού, πρόσθεσε, έχουν γίνει ήδη βήματα (νέος φορολογικός νόμος, νέος αναπτυξιακός νόμος, διπλασιασμός απορροφητικότητας του Γ' ΚΠΣ κα) ενώ θα χρειαστούν και άλλα μέτρα - τομές σε αυτόν τον "δύσκολο δρόμο".

    Ο Κώστας Καραμανλής, αναγνώρισε τα δίκαια αιτήματα των πολιτών, υπογραμμίζοντας ότι "ένα καλύτερο αύριο δεν αργεί" αλλά θα πρέπει πρώτα "να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να γίνει καλύτερη η ζωή των πολιτών".

    Ολοκληρώνοντας τη σύντομη ομιλία του, πριν αρχίσει η διαδικασία των ερωτήσεων, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σημερινή παγκόσμια μέρα της γυναίκας, υπογραμμίζοντας το σύνθετο ρόλο που καλείται να εκπληρώσει η γυναίκα του σήμερα και επισημαίνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να καλυφθεί το έλλειμμα ανισότητας στην αγορά εργασίας και την επιχειρηματικότητα.

    Για ανασχηματισμό

    Στις ερωτήσεις που ακολούθησαν κυριάρχησαν τα σενάρια ανασχηματισμού.

    Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αντίθετος με τις εύκολες και συχνές αλλαγές προσώπων, επισημαίνοντας ότι το στοίχημα για μία κυβέρνηση είναι η μέγιστη δυνατή συλλογικότητα και παραγωγικότητα, ένα στοίχημα που, όπως σημείωσε, θα πρέπει να κερδίσουμε και ως χώρα.

    Κληθείς να σχολιάσει δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν σημεία φθοράς στην κυβέρνηση δήλωσε ότι οι δημοσκοπήσεις είναι ένα χρήσιμο εργαλείο ανάλυσης αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καθοδηγούν τις πολιτικές.

    "Καλούμαστε σήμερα να κάνουμε δουλειά , αυτό είναι το εθνικό μας χρέος" είπε χαρακτηριστικά, ενώ κληθείς να απαντήσει σε ερώτημα για ένα μικρότερο κυβερνητικό σχήμα, υπογράμμισε ότι πράγματι κάτι τέτοιο είναι στους στόχους της κυβέρνησης αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη, καθώς χρειάζεται να προηγηθεί σοβαρή μελέτη.

    Νηφαλιότητα για το Ασφαλιστικό

    Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα, ούτε μείωσης συντάξεων ούτε αύξησης των ορίων ηλικίας.

    Υπογράμμισε ωστόσο ότι κάποια στιγμή, θα πρέπει όλοι οι φορείς να καθίσουν με νηφαλιότητα στο τραπέζι του διαλόγου για να συζητήσουν για την μακροπρόθεσμη πολιτική του ασφαλιστικού.

    Πρόσθεσε, ακόμα ότι υπάρχουν πτυχές του ασφαλιστικού, που χρίζουν αντιμετώπισης τώρα, όπως το ασφαλιστικό των τραπεζών, θέμα για το οποίο υπάρχει ήδη διάλογος.

    Παιδεία- Πολιτισμός- Ενέργεια

    Για την Παιδεία, ο Κώστας Καραμανλής, υπογράμμισε ότι θα επιδιωχθεί ευρύτατη συναίνεση ώστε να γίνουν μεταρρυθμίσεις και προσαρμογές με ορίζοντα την 20ετία.

    Για την ενέργεια, δήλωσε ότι προχωρά άμεσα η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού και του φυσικού αερίου, ενώ σε ότι αφορά τις αποκρατικοποιήσεις, δήλωσε ότι προωθείται η είσοδος στο χρηματιστήριο της εταιρείας που διαχειρίζεται το Ελ Βενιζέλος και του ταχυδρομικού ταμιευτηρίου.

    Αναφορικά με τα θέματα Πολιτισμού, επεσήμανε ότι προωθούνται ουσιαστικές θεσμικές παρεμβάσεις , πέραν των όσων έχουν γίνει έως τώρα, ανακοινώνοντας τη δημιουργία Ακαδημίας Τεχνών στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις των Λιοσίων.

    Παράλληλα, έθεσε στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης, τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών, την ολοκλήρωση των μουσείων και την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για την Αρχαιολογία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Καραμανλής εφ' όλης της ύλης

    [02] Πολιτική

    Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα στην Κυβέρνηση Καραμανλής εφ' όλης της ύλης

    8/3/2005 9:59:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/3/2005 8:55:28 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: NET 105,8, NET

    Πρώτη επέτειος της ΝΔ στη διακυβέρνηση της χώρας και με την αφορμή αυτή ο Πρωθυπουργός αναμένεται στις 7.30 το βράδυ να απαντήσει σε όλα τα κρίσιμα θέματα ενώ θα προδιαγράψει τους στόχους και τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα στο δείπνο, που παραθέτει προς τιμήν του η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο. Με την Οικονομία στο επίκεντρο, ο κ. Καραμανλής αναμένεται να τονίσει ότι, θα τηρηθεί απαρέγκλιτα το πρόγραμμα των κοινωνικών παροχών στα όρια του Προϋπολογισμού και θα δεσμευτεί ότι, έως το τέλος της τετραετίας, θα υλοποιηθούν οι προεκλογικές του δεσμεύσεις. Θα δώσει, επίσης, έμφαση στο θέμα της διαφάνειας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός θα απορρίψει το ενδεχόμενο ενός διαρθρωτικού και ευρέως ανασχηματισμού, αφήνοντας όμως ανοιχτή την πιθανότητα για αλλαγές σε κυβερνητικά χαρτοφυλάκια ενώ θα επαναλάβει τη θέση του για ήπια δημοσιονομική προσαρμογή και βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Στο μεταξύ τα ευρήματα, που καταγράφει δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Αlpha και δίνουν προβάδισμα 4,9% στη ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ, μελετούν τα κομματικά επιτελεία.

    Στο 4,9% η διαφορά στην πρόθεση ψήφου

    Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 38%, το ΠΑΣΟΚ 33,1%, το ΚΚΕ 6,5%, ο ΣΥΝ 3,6% και το ΛΑΟΣ 3,3%, ενώ στην ερώτηση "ποιον θεωρείται καταλληλότερο για Πρωθυπουργό", ο Κώστας Καραμανλής προηγείται με 45,3% έναντι 33,9% του Γιώργου Παπανδρέου.

    Στο ερώτημα "κατά πόσο συμφωνείτε να προχωρήσει σε ανασχηματισμό ο κ. Καραμανλής" θετικά απαντά το 49,3% ενώ μόλις το 22,8% θεωρεί ότι, πρέπει να παραμείνει ως έχει το κυβερνητικό σχήμα.

    Όσον αφορά την ικανότητα διακυβέρνησης το 39,5% των ερωτώμενων πιστεύει ότι η ΝΔ μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας. Στην ίδια ερώτηση για το ΠΑΣΟΚ θετικά απαντά το 35,2%, οριοθετώντας τη διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα στις 4,3 ποσοστιαίες μονάδες.

    Η δημοσκόπηση της MRB ήταν τηλεφωνική σε δείγμα 1.200 ατόμων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αστικές, ημιαστικές και αγροτικές περιοχές.

    [03] Μπάσκετ

    Στα πράσινα ντύθηκε ο Εμφύλιος

    8/3/2005 11:35:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/3/2005 11:42:11 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το 75-76 του Αμαρουσίου δεν ήταν αρκετό στην ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη να πάρει την πρόκριση στους 4. Οι "πράσινοι" κράτησαν" το +3 του πρώτου αγώνα, 92-89 και πανηγύρισαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους την πρόκριση. Αντίπαλός της ομάδας του Αργύρη Πεδουλάκη σε διπλούς ημιτελικούς η Χέμοφαρμ με τον πρώτο αγώνα στη Σερβία στις 22 Μαρτίου και τον επαναληπτικό στην Κοζάνη στις 29 του ίδιου μήνα. Τα δεκάλεπτα: 27-20, 41-41, 64-59, 75-76.

    Πραγματικός τελικός

    Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο προπονητής των γηπεδούχων, Αργύρης Πεδουλάκης, από τους παίκτες του. Ένα τρίποντο από τον Μάικλ κι ένα αμέσως μετά από τον Ρίματς έδωσαν προβάδισμα, 10-0 στον Μακεδονικό και αιφνιδίασαν... προσωρινά τους παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη. Λάρι Στιούαρτ και Βασίλης Σπανούλης μείωσαν σε 9-13 και ουσιαστικά συνέχισαν να κρατούν μόνοι τους το Μαρούσι, απέναντι στο πιο αποτελεσματικό δύδυμο των Πιτ Μάικλ και Αντρέ Χάτσον, όπως αποδεικνύει και το 27-20 υπέρ της ομάδας της Κοζάνης στο 10. Με εύστοχο σουτ τριών πόντων του Βασίλη Σπανούλη ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος, το οποίο μεταφράστηκε απ τους συμπαίκτες του ως έναυσμα για νίκη-πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης. Το παράδειγμα του Σπανούλη ακολούθησε ο Στιούαρτ και μείωσε για πρώτη φορά στον έναν πόντο, 26-27. Ο διαγωνισμός τριπόντων συνεχίστηκε με τον Παπαμακάριο να γράφει το 33-29 στο 13ο λεπτό με δύο διαδοχικά εύστοχα σουτ έξω από τη γραμμή των 6.25. Η ισοφάριση, 33-33, από πλευράς Αμαρουσίου ήρθε δύο λεπτά αργότερα δια χειρός Γιώργου Καράγκουτη κι αμέσως μετά η ομάδα της Αθήνας προσπέρασε για πρώτη φορά με λέι απ του Μπλάκνεϊ, η παρουσία του οποίου ήταν καλυτική. Μέχρι το ημίχρονο, 41-41, το Μαρούσι κατάφερε να ισοροπήσει κυρίως χάρη στα φάουλ που κέρδισαν Σπανούλης και Στιούαρτ, όπως αποδεικνύουν και οι 11/13 βολές έναντι των 4/5 του Μακεδονικού στο πρώτο μέρος. Το πλήγμα για το σύνολο του Πεδουλάκη ήταν τα τρία φάουλ με τα οποία χρεώθηκαν οι Παπαμακάρις και Τσάνακ πριν ολοκληρωθεί το α΄ μέρος.

    Ο Σλάβεν Ρίματς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της τρίτης περιόδου. Με δικά του εύστοχα σουτ από την περιφέρεια και τον Αντρέ Χάτσον να τοποθετεί έξυπνα το σώμα του μέσα στη ρακέτα και να κερδίζει το ένα φάουλ μετά το άλλο από τους αντιπάλους αμυντικούς, ο Μακεδονικός κατάφερε να ξεφύγει με +10, 62-52, ένα λεπτό πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου. Το Μαρούσι αποδείχτηκε άστοχο στα σουτ δύο πόντων σ αυτό το διάστημα κι επέτρεψε στον αντίπαλο να ισορροπήσει στις ελεύθερες βολές. Με επιμέρους σκορ 7-2 και εκφραστές αυτού τους Καράγκουτη, Πόποβιτς και Σπανούλη, οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν γρήγορα στους -5, 59-64, το οποίο ήταν και σκορ τρίτης περιόδου, αφού Σμίλιανιτς απ το Μαρούσι και Καφκής απ τον Μακεδονικό αστόχησαν σε προσπάθεια τριών πόντων. Ο πονοκέφαλος για τον Πεδουλάκη ήταν τα τέσσερα φάουλ με τα οποία είχαν φορτωθεί ήδη απ την τρίτη περίοδο, Παπαμακάριος και Τσάνακ, αλλά πήρε το ρίσκο άφησε τον πρώτο στο παρκέ στα κρίσιμα τελευταία λεπτά. Ο Πιτ Μάικλ διατήρησε τον Μακεδονικό στο +7, 70-63, αλλά εκεί μίλησε ο Αμερικανός πλέι μέικερ του Αμαρουσίου: Ο Ρόντρικ Μπλάκνεϊ εξαπέλυσε δύο διαδοχικές τρίποντες βόμβες μείωσε σε 69-70 στο 36 και με κάρφωμα του Λάρι Στιούαρτ, το Μαρούσι προσπέρασε 71-70. Η απειλή του Αμαρουσίου πήρε σάρκα και οστά όταν ο Σπανούλης αύξησε σε 21 τους προσωπικούς του πόντους και σε τρία τα τρίποντά του, 76-71. Μετά από διαδοχικές αλλαγές και από τους δύο αντίπαλους προπονητές, λάθη του Αμαρουσίου και ένα άστοχο τρίποντο του Πόποβιτς οι Λουκόφσκι και Μάικλ στάθηκαν, όμως στο ύψος των περιστάσεων και έγραψαν το τελικό 75-76, με το οποίο ο Μακεδονικός αν και ηττήθηκε, «σφράγισε» το εισιτήριο για τους «4» της διοργάνωσης.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Αργύρης Πεδουλάκης): Λουκόφσκι 9 (1), Χάτσον 15, Παπαμακάριος 8 (2), Ρίματς 16 (4), Τσάνακ 3, Καφκής, Μάικλ 19, Χίζνιακ 2, Πέτρουλας 3, Σπανούλης Δ.

    ΜΑΡΟΥΣΙ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Σπανούλης Β. 24 (3), Στιούαρτ 15 (1), Μπουντούρης 5, Σμίλιανιτς, Μπλάκνεϊ 16 (3), Πόποβιτς 6 (2), Καράγκουτης 4, Σέκουλιτς 6, Τζόουνς

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ετοιμάζει υπεράσπιση ο ΠΑΟΚ

    8/3/2005 9:44:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/3/2005 9:52:00 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Για τα όσα καταγράφηκαν στο φύλλο αγώνα μετά το παιχνίδι της Τούμπας, και στις παρατηρήσεις αστυνομίας και παρατηρητή, οι Θεσσαλονικείς θα βρεθούν στα γραφεία της ΕΠΑΕ για να πουν τις δικές τους απόψεις. Μάλιστα στα πλαίσια της υπερασπιστικής τους γραμμής, το μεσημέρι συναντήθηκαν οι κ. Γούμενος, Στάμος, Παντελιάδης και Κασιμάτης, προκειμένου να συζητήσουν τα όσα καταγράφηκαν από τον κ. Ζωγράφο στο φύλλο αγώνα και για τα οποία ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με τιμωρία.

    Κίνδυνος τιμωρίας

    Ο αθλητικός Δικαστής κοιτάει όλα είναι στοιχεία και ο κίνδυνος για τιμωρία "κεκλεισμένων των θυρών είναι πολύ μεγάλος για τον δικέφαλο του βορρά. Αυτό γιατί το κατηγορητήριο της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΑΕ είναι βαρύ

    Ο «Δικέφαλος του Βορρά» και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Γούμενος, κλήθηκαν σε απολογία την Πέμπτη, επειδή, όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, το κατηγορητήριο:

    «Πριν από την έναρξη του αγώνα, γύρω στις 16.15, κατά την άφιξη του λεωφορείου του Ολυμπιακού, το οποίο συνοδευόταν από Αστυνομικές δυνάμεις, εξωτερικά της θύρας 1 του γηπέδου, μικρός αριθμός αγνώστων, μέσα από ομάδα χιλίων οπαδών του ΠΑΟΚ, εξύβρισαν τους παίκτες των «ερυθρολεύκων». Επιπλέον, και αφού είχε ολοκληρωθεί η είσοδος της φιλοξενούμενης ομάδας στο γήπεδο, άγνωστοι φίλαθλοι που βρίσκονταν εξωτερικά της περίφραξης του γηπέδου, έριξαν τρεις πέτρες, μια γυάλινη φιάλη και ένα καπνογόνο. Ακόμη, με την είσοδο των ομάδων στο γήπεδο, οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ φώναζαν υβριστικά συνθήματα, ενώ κατά διαστήματα του αγώνα, άγνωστοι οπαδοί, σχεδόν από όλες τις θύρες, εξύβριζαν τους παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδας και τον διαιτητή. Επίσης, κατά τη διάρκεια του αγώνα, άγνωστοι οπαδοί, από τις κερκίδες των θυρών 4, 4α , 5, 6 και 8 άναψαν πέντε κροτίδες και είκοσι φωτοβολίδες, τρεις εκ των οποίων έριξαν προς τον αγωνιστικό χώρο.

    Στο 5΄ του αγώνα, φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στην Θύρα 4α έβαλαν φωτιά σε δυο πανό που ήταν αναρτημένα στα κάγκελα της παραπάνω θύρας. Στο 8΄ του αγώνα, οι ως άνω φίλαθλοι, έκαψαν ένα πανό στη θύρα 4. Πέντε φίλαθλοι από την ίδια θύρα, με διακριτικά της γηπεδούχου, μετά την επίτευξη του τέρματος από τον Ολυμπιακό, στο 22΄, εισήλθαν στον περιβάλλοντα αγωνιστικό χώρο, έριξαν τις διαφημιστικές πινακίδες και έφτυσαν τον β΄ βοηθό διαιτητή. Έγινε διακοπή τεσσάρων λετπων του αγώνα και οι παραπάνω φίλαθλοι απομακρύνθηκαν με παρέμβαση των ομάδων περιφρούρησης και της αστυνομίας. Στο 47΄ του αγώνα, με την επίτευξη του τέρματος από τον ΠΑΟΚ, πέντε άτομα από τη θύρα 4 εισήλθαν, ρίχνοντας τις διαφημιστικές πινακίδες, οι οποίοι απομακρύνθηκαν από τις ομάδες περιφρούρησης και από την αστυνομία. Στο ίδιο λεπτό, φίλαθλοι της γηπεδούχου, εκσφενδόνισαν πέτρα εναντίον του β΄ βοηθού διαιτητή, τον οποίο και τραυμάτισαν στον καρπό του δεξιού χεριού του, προκαλώντας του εκδορές».

    Όσον αφορά τον Γιάννη Γούμενο, το κατηγορητήριο σε βάρος του αναφέρει, ότι μετά το τέλος του αγώνα σε δηλώσεις του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι θεωρεί πως ο διαιτητής Ζωγράφος ήταν ενδεχομένως σε εντεταλμένη υπηρεσία.

    Παράλληλα, την Πέμπτη κλήθηκαν σε απολογία οι εξής ΠΑΕ:

    -Πανιώνιος και ο διευθυντής γηπέδου, Πέτρος Μπούκης, γιατί μετά από την λήξη του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ο τελευταίος κι ενώ οι διαιτητές κατευθύνονταν στα αποδυτήρια επιτέθηκε φραστικά στο διαιτητή λέγοντάς του: «Ντροπή σου και αίσχος σου, είσαι εγκληματίας, ρε Τσαχειλίδη μας ρούφηξες το αίμα, μην ξανάρθεις στον Πανιώνιο. Είσαι απατεώνας». Επίσης, μετά τη λήξη του αγώνα, η εγκαλούμενη ΠΑΕ προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση, αναφέροντας, μεταξύ των άλλων:«Ντροπή και αηδία προκαλούν διαιτησίες τύπου Τσαχειλίδη που οι ειδήμονες της ΚΕΔ συντηρούν στους πίνακες. Κύριε Γερμανάκο, τέτοιες διαιτησίες οδηγούν το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω και θυμίζουν εποχές που χρησιμοποιούσαν τους Τσαχειλίδηδες ως εργαλεία και τους έχριζαν διεθνείς».

    -Παναθηναϊκός, για τον ίδιο αγώνα, επειδή στο 27΄ και μετά την επίτευξη τέρματος του οπαδοί του άναψαν ένα βεγγαλικό, που έσβησε στον κάτω διάδρομο των κερκίδων.

    -Κέρκυρα και ο προπονητής της, Γιώργος Φοιρός, γιατί στο 74΄ του αγώνα με την Καλαμαριά κι ενώ γινόταν αντικατάσταση ποδοσφαιριστή, έφυγε από τον πάγκο του, συνεπλάκη με τον εκπρόσωπο της φιλοξενούμενης ομάδας και τον εξύβρισε χυδαία, με αποτέλεσμα την απομάκρυνση του από τον αγωνιστικό χώρο.

    -Καλαμαριά και ο εκπρόσωπός της, Δ.Τομπουλίδης, γιατί στο 74΄ του αγώνα με την Κέρκυρα, ο τελευταίος ανταπέδωσε το σπρώξιμο του προπονητή της γηπεδούχου ομάδας, ενώ απαντώντας σε εξύβριση του τελευταίου, τον εξύβρισε χυδαία, με αποτέλεσμα την απομάκρυνση του από τον αγωνιστικό χώρο.

    -Ξάνθη, γιατί στο 40΄ και 75΄ λεπτό του αγώνα με το Αιγάλεω φίλαθλοί της άναψαν από μια καπνογόνο αντίστοιχα, στο χώρο της κερκίδας.

    Επίσης, κλήθηκαν σε απολογία οι ΠΑΕ Εθνικός Αστέρας, Ατσαλένιος, Αχαρναϊκός, Θύελλα Πατρών, Μαρκό, Αναγέννηση Καρδίτσας, Παναιτωλικός, Αγροτικός Αστέρας και τα ΤΑΠ Αθηναϊς, Χαϊδάρι και Πανδραμαϊκός.

    Νέα γιορτή από τον Εργοτέλη

    Το παιχνίδι της Κυριακής για τους Κρητικούς αλλά και για την ομάδα του "δικέφαλου του Βορρά", είναι πολύ σημαντικό και για τους δύο. Εκτός όμως από τα του παιχνιδιού, οι άνθρωποι του Εργοτέλη, θέλουν για άλλη μία φορά να δείξουν πως το Ποδόσφαιρο είναι γιορτή και στα πλαίσια αυτού, θα στηθεί ένα ωραίο πανηγύρι.

    Οι "κίτρινοι" ζήτησαν από τον «Δικέφαλο» την σημαία του συλλόγου και τα ηχητικά στοιχεία που έχει η ομάδα (ύμνος, τραγούδια, κλπ), ώστε όλα τα παιχτούν και να τοποθετηθεί η σημαία στον ιστό του σταδίου πριν την έναρξη του αγώνα της Κυριακής. Ο εκ των μεγαλομετόχων της κρητικής ΠΑΕ, κ. Νίκος Τζώρτζογλου, λέει σχετικά: "Σε κάθε αγώνα έτσι λειτουργούμε και για έναν λόγο παραπάνω με τον ΠΑΟΚ, που μας συνδέουν δεσμοί καλής φιλίας. Να μην ξεχνάμε πως το καλοκαίρι πήραμε από την ομάδα της Θεσσαλονίκης δανεικό τον Ελευθεριάδη και με μεταγραφή τον Βοσκαρίδη".

    Επίσης για τον αγώνα στο Παγκρήτιο, η ομάδα του ΠΑΟΚ έχει λαμβάνειν για τους οπαδούς του 1200 εισιτήρια στην Θύρα 16 του σταδίου.

    Ως προς τα αγωνιστικά, ο Νίκος Καραγεωργίου δεν θα έχει στη διάθεση του τον Λουκά Καραδήμο, που είναι τραυματίας και δεν θα μεταβεί στην Κρήτη. Τη θέση του Έλληνα αμυντικού θα πάρει ο Βαγγέλης Κουτσόπουλος. Ο Μέγκαχεντ ξαναμπήκε στο πρόγραμμα προετοιμασίας με ατομική εκγύμναση και από αύριο θα μπει με την ομάδα κανονικά. Το ευχάριστο της μέρας ήταν ότι μπήκε στο πρόγραμμα με τους συμπαίκτες του και ο Δημήτρης Ζαβαντίας, που διεκδικεί την θέση του στην αποστολή της ομάδας. Αύριο το μεσημέρι στις 2.30 ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Νίκος Καραγεωργίου, θα μιλήσει για όλα στην συνέντευξη Τύπου που θα δώσει στα γραφεία της ΠΑΕ.

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Θετικός ο Ριβάλντο με Νιούκαστλ

    8/3/2005 9:27:00 μμ

    Συντάκτης:

    Αύριο θα ξεκαθαριστεί για τον Ντούσαν Μπάγιεβιτς, για το αν θα έχει στην διάθεση του τον "Ρίμπο". Ο Βραζιλιάνος σήμερα ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, όμως δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα ή πόνο. Έτσι, αύριο θα δοκιμάσει να μπει να κάνει φουλ ρυθμούς προπόνησης και αν και εκεί δεν παρουσιάσει κανένα πρόβλημα, τότε θα τεθεί στη διάθεση του Ντούσκο για τον πρώτο αγώνα με τους "ανθρακωρύχους" για την φάση των 16 του Κυπέλλου UEFA. Αν, από την άλλη, κάτι δεν πάει καλά, τότε θα τεθεί εκτός αποστολής.

    Εντάξει με Μαυρογενίδη

    Έτοιμος για τον αγώνα της Πέμπτης είναι ο Δημήτρης Μαυρογενίδης. Ο Έλληνας αμυντικός μέσος του Ολυμπιακού, γυμνάστηκε κανονικά και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή του για το παιχνίδι με τη Nιούκαστλ.

    Η προπόνηση σήμερα έγινε σε δύο γκρουπ. Στο ένα μετείχαν όσοι αγωνίστηκαν κόντρα στον ΠAOK και στο άλλο οι υπόλοιποι. Στη συνέχεια ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 21 ποδοσφαιριστών της αποστολής, που είναι οι: Nικοπολίδης, Γιάννου, Mαυρογενίδης, Πάντος, Γεωργάτος, Σούρερ, Aνατολάκης, Bάλλας, Kωστούλας, Kουλουχέρης, Στολτίδης, Tαραλίδης, Kαφές, Mάριτς, Tζόρτζεβιτς, Pιβάλντο, Kαστίγιο, Tζιοβάνι, Oκκάς, Nτ Aκόλ και Φιλιππάκος.

    [06] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Επαγγελματική διαιτησία θέλει ο Μπλάτερ

    8/3/2005 8:55:00 μμ

    Συντάκτης:

    Την θετική πλευρά του σκανδάλου του Ρόμπερτ Χόιτζερ προσπάθησε να δει ο Ζεπ Μπλάτερ, όπως τόνισε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Ο πρόεδρος της FIFA αναφερόμενος στο σκάνδαλο με τα "στημένα" παιχνίδια επανέφερε στο προσκήνιο την δική του πρόταση για επαγγελματική διαιτησία, δηλώνοντας πως τώρα που το πρόβλημα είναι γνωστό ξέρει και πώς να το αντιμετωπίσει. "Λυπήθηκα όταν άκουσα για πρώτη φορά την υπόθεση, όμως τέτοια σκάνδαλα έχουν πάντα και τη θετική πλευρά τους. Σε αυτή την περίπτωση, η θετική πλευρά είναι ότι, τώρα που ξέρουμε τι συνέβη, ξέρουμε ότι πρέπει να προστατέψουμε αποτελεσματικότερα τους διαιτητές, ώστε να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Η ιδέα των επαγγελματιών διαιτητών έχει προταθεί εδώ και καιρό από την FIFA. Εχουμε παρουσιάσει θαυμάσια προγράμματα σε τρία διαφορετικά επίπεδα, όμως οι ομοσπονδίες δεν έχουν δώσει τις απαντήσεις που περιμέναμε. Τώρα τουλάχιστον υπάρχει ένα ακόμη κίνητρο, ώστε αυτό το μέτρο να υιοθετηθεί στο μέλλον". Επιπλέον ο Μπλάτερ είπε ότι η διεθνής ομοσπονδία εξετάζει την περίπτωση να γίνονται όλοι οι ορισμοί διαιτητών 1-2 ημέρες πριν τους αγώνες, ώστε να μειωθούν οι δυνατότητες εξαγοράς τους. Σε ό,τι αφορά την διερεύνηση της υπόθεσης από τις γερμανικές αρχές, δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο, αφού τις έρευνες έχουν αναλάβει οι εισαγγελικές αρχές της χώρας.

    [07] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ελπίζει ο Βενγκέρ

    8/3/2005 8:23:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μερικές ώρες πριν την αναμέτρηση του "Χάιμπουρι" όπου η Άρσεναλ θα προσπαθήσει να ανατρέψει το 3-1 του πρώτου αγώνα με την Μπάγερν, ο Βενγκέρ συνέχισε να διατηρεί την αισιοδοξία του και δήλωσε: "Είναι θαύμα που βρισκόμαστε ακόμη μέσα στο παιχνίδι, όμως πιστεύω ότι θα προκριθούμε. Πρέπει να δώσουμε γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι, αφού υπερτερούμε σε ρυθμό και κίνηση. Αποτύχαμε να το κάνουμε στο πρώτο ματς, όμως τώρα πρέπει να τα καταφέρουμε. Η Μπάγερν είχε την ευκαιρία να καθαρίσει τον πρώτο αγώνα με διαφορά τεσσάρων γκολ και να μας πετάξει έξω. Τώρα σίγουρα θα νιώθουν λίγο ανασφαλείς κι αυτό πρέπει να το εκμεταλλευθούμε". Πάντως με τραυματίες του Κάμπελ και Σιγκάν ο Αλσατός τεχνικός θα αναγκαστεί να παρατάξει την ομάδα με τον νεαρό Σεντερός στο κέντρο της άμυνας.

    [08] Μπάσκετ

    Ευρωπαϊκό αντίο του ΠΑΟΚ

    8/3/2005 8:57:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/3/2005 9:45:01 μμ)

    Συντάκτης:

    Δεν αποδείχτηκε αρκετό το +3 του πρώτου αγώνα για την ομάδα του Μπάνε Πρέλεβιτς, με το οποίο είχε νικήσει την Ρίτας, στο κλειστό της Πυλαίας. Ο ΠΑΟΚ, ηττήθηκε με 76-65 στη Λιθουανία, δεν προκρίθηκε στους "8" του ULEB Cup. Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ, είχε δείξει πως θα μπορέσει να τα καταφέρει, αφού στην ανάπαυλα και ενώ είχε πραγματοποιήσει εξαιρετική εμφάνιση, προηγούνταν με 13 πόντους. Στην επανάληψη όμως, οι παίκτες έπαθαν καθίζηση και σε συνδυασμό με τις σημαντικές απουσίες των Μουλαομέροβιτς, Μπασμίνοφ και Μάγλου δεν επέτρεψαν στο σύνολο του Μπάνε Πρέλεβιτς να πανηγυρίσουν την πρόκριση. Τα δεκάλεπτα: 15-17, 28-40, 49-50, 76-65.

    Νόμισμα δύο όψεων

    Ένα πρώτο ημίχρονο για Όσκαρ έκανε ο ΠΑΟΚ στη Λιθουανία. Σωστά διαβασμένος, με πολύ καλή άμυνα και σωστέ επιλογές στην επίθεση, ο "δικέφαλος" πήρε από την αρχή το προβάδισμα. Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης, ήταν για άλλη μια φορά, όλα τα λεφτά. Με 17 πόντους (3/4 δίποντα, 3/5 τρίποντα), δύο ασίστ και αποδοτικός στα οργανωτικά του καθήκοντα, ο Έλληνας πλέι μέικερ ήταν η κινητήριος δύναμη του ΠΑΟΚ στο εικοσάλεπτο και επέτρεψε στην ομάδα του σχεδόν σε όλη διάρκεια να προηγείται. Έτσι στο εικοσάλεπτο η ομάδα του Πράλιεβιτς ήταν μπροστά με +12 και έδειχνε ικανή να πάρει την πρόκριση.

    Στο δεύτερο μέρος ήρθαν τα πάνω κάτω. Η Λιέτουβος επέστρεψε στο γήπεδο πιέζοντας ασφυκτικά τον ΠΑΟΚ. Προσπάθεια που είχε αποτέλεσμα. Μ ένα σερί 18-6 στο 26ο , με τον Νέσμπι, κατά πρώτο λόγο, να «φορτώνει» το καλάθι του «Δικεφάλου», έφερε το παιχνίδι στα ίσια (46-46), για να προηγηθεί στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου με επτά πόντους (57-50) και λίγο αργότερα με δέκα (34ο 63-53). Από εκεί και πέρα η κούραση και το μη καθαρό μυαλό των παικτών, έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των Λιθουανών, οι οποίοι με τη λήξη ήταν αυτοί που πανηγύρισαν την πρόκριση.

    Οι συνθέσεις:

    ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ ΡΙΤΑΣ: Ντελινινκάιτις 3 (1), Γιασάιτις 4, Σλέζας 10 , Γιαφτόκας 5, Στελμάχερς 17 (2), Εϊνίκις 5 (1), Νέσμπι 23 (5), Τσούκινας 4, Μουγιεζίνοβιτς 5.

    ΠΑΟΚ: Βασιλόπουλος 7 (1), Βασιλειάδης 10 (2), Γκαγκαλούδης 21 (3), Κορωνίδης, Ταμίρ 10 (2), Μέι, Νίλσεν 8, Γκργκατ 5, Μαυροκεφαλίδης 4.

    [09] Βλέπει Παγκόσμιο η Χολμς

    8/3/2005 8:00:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ένας τραυματισμός στον τένοντα που προκλήθηκε πριν δύο εβδομάδες, δεν επέτρεψε στην Κέλυ Χολμς να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, το τριήμερο που μας πέρασε. Το πρόβλήμα όμως άρχισε να ξεπερνιέται και η "χρυσή" Ολυμπιονίκης της Αθήνας στα 800 και 1500μ. δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσει προετοιμασία έξι εβδομάδων στη Νότια Αφρική και τον Ιούνιο ελπίζει να είναι έτοιμη, προκειμένου να είναι έτοιμη για τον βασικό της στόχο στον ανοικτό στίβο, που δεν είναι άλλος από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ελσίνκι τον προσεχή Αύγουστο. "Το πρόβλημα στον τένοντα προκλήθηκε πριν από δύο εβδομάδες και προτίμησα να μην συμμετάσχω στο ευρωπαϊκό κλειστού προκειμένου να σώσω αγωνιστικά το υπόλοιπο της περιόδου", δήλωσε η Χολμς.

    [10] Πολιτική

    Συνέντευξη εφ όλης της ύλης Τσαρλς Ρις "Η Ελλάδα έχει ένα νέο προφίλ"

    8/3/2005 11:21:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στο νέο προφίλ που έχει πλέον η χώρα μας διεθνώς, το οποίο συνεπάγεται νέους ρόλους και νέες ευθύνες, αναφέρθηκε ο νέος Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, στην πρώτη δημόσια ομιλία του μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Ο Τσαρλς Ρις, συνεχάρη επανειλημμένα τη χώρα μας για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, επισημαίνοντας τις κοινές θέσεις Ελλάδας ΗΠΑ για την πάταξη της διεθνούς τρομοκρατίας, την οικοδόμηση της σταθερότητας στα Βαλκάνια και τη στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας.

    "Μεγάλη χρονιά το 2005 για τα Βαλκάνια"

    Ο Αμερικανός πρέσβης χαιρέτισε τη στήριξη της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές προσδοκίες της Τουρκίας επισημαίνοντας ότι μία τέτοια προοπτική δημιουργεί νέες ευκαιρίες για την επίλυση του Κυπριακού και των ελληνοτουρκικών διαφορών στο Αιγαίο.

    Αναφερόμενος στο Κυπριακό, είπε ότι "πιστέψαμε ότι το σχέδιο Αναν είναι η καλύτερη ευκαιρία για λύση, αλλά αποδεχθήκαμε την ψήφο των Κυπρίων".

    Και κάλεσε τη Λευκωσία να απαντήσει στο αίτημα του ΓΓ του ΟΗΕ και να καταγράψει τους ειδικούς προβληματισμούς της.

    Χαρακτήρισε μεγάλη χρονιά για τα Βαλκάνια το 2005, παρείχε στήριξη την ευρωπαϊκή προοπτική της ΠΓΔΜ και χαιρέτισε τις συνομιλίες που γίνονται στο πλαίσιο των Ηνωμένων για το θέμα της ονομασίας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 8 March 2005 - 21:56:02 UTC