Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νεκρός στρατιώτης στη Θήβα
  • [02] Απαντούν με τη Μαύρη Βίβλο
  • [03] Το κινητό των …στεναγμών
  • [04] Αποχαιρετιστήρια συνάντηση Στεφανόπουλου-Παπανδρέου
  • [05] Δεκτό επί της αρχής το ν/σ για το ΕΣΥ
  • [06] Κατέθεσαν Γιοσάκης και Καλούσης
  • [07] Περίεργες κινήσεις τουρκικών πολεμικών
  • [08] Αποκαλύφθηκε ομαδική εκτέλεση
  • [09] Μετ' εμποδίων οι συνομιλίες
  • [10] Στις φυλακές του ΔΠΔ ο Χαραντινάι
  • [11] Ισχυρή έκρηξη συγκλονίζει τη Βαγδάτη
  • [12] Συρία: "Αποχωρούμε πριν από τις εκλογές στο Λίβανο"
  • [13] Αναδρομικά για τους συνταξιούχους ιδιωτικού τομέα
  • [14] Επηρέασε η αποβολή του Έκι
  • [15] Μετά την Νιούκαστλ, τελικός!
  • [16] Καραγεωργίου: "Δεν το περίμενα"
  • [17] Βγήκαν οι τρεις πρώτοι
  • [18] Ανανέωσε με Μίλαν ο Σταμ
  • [19] Μπάγιεβιτς: "Γκολ και μηδέν παθητικό"
  • [20] Για το 3 στα 3 η ΑΕΚ
  • [21] Πανηγύρια στην Κοζάνη
  • [22] Σοβαρός ο τραυματισμός του Ζορόσκι
  • [23] Σε απολογία ΠΑΟ, Μίλων, Ρέθυμνο
  • [24] Στο Πεκίνο μέσω και του Χαμ
  • [25] Επικυρώθηκαν οι αλλαγές στη γυμναστική
  • [26] Πρώτη για τους ρίπτες
  • [27] Μυστήριο ο θάνατος του Τουταγχαμών
  • [28] Νέα μορφή διαβήτη
  • [29] Επανάσταση στις μπαταρίες
  • [30] Ατομικό πρόγραμμα ο Νατσούρας
  • [31] Θέλει νίκη ο Απόλλων Πατρών
  • [32] Τα λάθη των 20 λεπτών

    [01] Κοινωνία

    Έγινε ζωντανός στόχος κατά τη διάρκεια βολών Νεκρός στρατιώτης στη Θήβα

    9/3/2005 7:01:00 μμ

    Συντάκτης:

    Νεκρός έπεσε ένας 20χρονος στρατιώτης από την Κέρκυρα κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης στο πεδίο βολών του στρατοπέδου Θήβας. Ο Μάριος Μαρτζούκος, επιφορτισμένος να αλλάζει τους στόχους στους οποίους στόχευαν οι συνάδελφοι του, βγήκε από την κρύπτη χωρίς διαταγή και πριν ολοκληρωθούν οι βολές, με αποτέλεσμα να γίνει ζωντανός στόχος. Με εντολή του υπουργού Άμυνας μετέβησαν στη Θήβα, ο αρμόδιος υφυπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΣ. Για το περιστατικό οι στρατιωτικές αρχές διέταξαν προανάκριση προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το συμβάν. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το τρίτο θανατηφόρο ατύχημα που συμβαίνει στο συγκεκριμένο κέντρο.

    [02] Πολιτική

    Και ζητούν εξηγήσεις για τα 3 δις μείωση δαπανών Απαντούν με τη Μαύρη Βίβλο

    9/3/2005 6:27:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με τη μαύρη βίβλο αναξιοπιστίας, έναν ογκώδη φάκελο με τις υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν από την κυβέρνηση της ΝΔ, απάντησαν οι συντονιστές του ΠΑΣΟΚ στα όσα ελέχθησαν χθες από τον πρωθυπουργό με αφορμή τη συμπλήρωση του ενός έτους διακυβέρνησης της ΝΔ. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν επιτέθηκαν με δριμύτητα στην κυβερνητική πολιτική, ενώ δεν έλειψαν και οι βαριές εκφράσεις σε βάρος του πρωθυπουργού, με τον Θόδωρο Πάγκαλο, να χαρακτηρίζει τον Κώστα Καραμανλή "ανάξιο να κυβερνήσει" και "αιχμάλωτο της προεκλογικής του δημαγωγίας". Νωρίτερα, στο πλαίσιο της ολομέτωπης επίθεσης κατά της κυβέρνησης, 18 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν επερώτηση στον υπουργό Οικονομίας με αφορμή την περιστολή της κρατικής σπατάλης κατά 3,2 δις Ευρώ που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός. Στο μεταξύ, την έντονη αντίδραση του Ε. Αντώναρου προκάλεσαν οι δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της κατάργησης του ΕΦΑΠΑΞ.

    Αντιπαράθεση για το ΕΦΑΠΑΞ

    Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, διερωτούνται από πού προέκυψε η μείωση της κρατικής σπατάλης κατά τρία δις Ευρώ, τη στιγμή που κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού δεν δόθηκε κανένα τέτοιο στοιχείο.

    Νωρίτερα, οι τόνοι ανέβηκαν μετά από δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου ο οποίος τάχθηκε υπέρ της κατάργησης του εφάπαξ.

    "Οι μάσκες έπεσαν, αποκαλύφθηκε ότι η ευαισθησία του ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλα λόγια ", δήλωσε ο Βαγγέλης Αντώναρος και κάλεσε το Γιώργο Παπανδρέου να ξεκαθαρίσει εάν υιοθετεί τις απόψεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

    Στις δηλώσεις Αντώναρου, απάντησε ο Θόδωρος Πάγκαλος κατηγορώντας τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο για επιπολαιότητα και προσπάθεια πρόκλησης πολιτικών εντυπώσεων .

    Και πρόσθεσε ότι η άποψη που διατύπωσε για το εφάπαξ, ήταν εντελώς προσωπική και θεωρητική και ότι δεν έχει συζητηθεί ποτέ στο ΠΑΣΟΚ.

    Επίθεση σε όλους τους τομείς

    Την ίδια ώρα, ολομέτωπη επίθεση σε όλους τους τομείς του κυβερνητικού έργου, επεφύλαξαν οι συντονιστές του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν για τον απολογισμό του ενός έτους διακυβέρνησης από τη ΝΔ.

    Πρώτος ανέβασε τους τόνους, ο συντονιστής Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Θ. Πάγκαλος, ο οποίος χρησιμοποίησε σκληρότατους χαρακτηρισμούς για τον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον ότι ψεύδεται.

    Ο κ. Πάγκαλος, δήλωσε ότι το πρώτο έτος διακυβέρνησης περικόπηκε κατά 1, 4 δις Ευρώ το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, εκτινάχθηκε στο 6,5% το έλλειμμα, ενώ οι εισπράξεις του προϋπολογισμού αυξήθηκαν μόλις κατά 2% ενώ η πρόβλεψη ήταν για 7%.

    Εξίσου επικριτικός και ο Χρήστος Παπουτσής, συντονιστής Παραγωγής και Εμπορίου ο οποίος κάλεσε τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει πότε έλεγε αλήθεια και πότε ψέματα όταν στη ΔΕΘ παρουσίαζε ένα όραμα ή χθες που το κατάργησε.

    Και πρόσθεσε ότι προετοιμάζεται ξεπούλημα των ΔΕΚΟ μετά τη δήλωση πρωθυπουργού περί απελευθέρωσης του δημοσίου απο την υποχρέωση να κατέχει το 51% ορισμένων ΔΕΚΟ.

    "Η κυβέρνηση επιστρέφει στο δόγμα της ακινησίας στην εξωτερική πολιτική" επεσήμανε από την πλευρά της η Άννα Διαμαντοπουλου, υπεύθυνη για τον τομέα Εξωτερικών και Άμυνας.

    Όπως είπε, ΗΠΑ και Ρωσία αδιαφορούν πλέον για τη χώρα μας, ενώ στην Ε.Ε. εμφανίζουμε μία εικόνα αντίθετη με το κοινοτικό δίκαιο, όχι μόνο λόγω του βασικού μετόχου.

    Επικίνδυνη ανευθυνότητα καταλόγισε και στον τομέα της Άμυνας, χαρακτηρίζοντας ηχηρό χαστούκι για την κυβέρνηση τη διαδικασία της εξεταστικής επιτροπής.

    Σκληρός εμφανίσθηκε στις δηλώσεις του και ο Αλέκος Παπαδόπουλος, συντονιστής Εσωτερικών.

    Επέκρινε την κυβέρνηση ότι σε μια νύχτα εξανδραπόδισε 25.000 στελέχη της διοίκησης για να τα αντικαταστήσει σταδιακά από κομματικά προσκείμενους ενώ αναφερόμενος στη Δικαιοσύνη, μίλησε για επικίνδυνες παρεμβάσεις στη λειτουργία του θεσμού.

    Καυστικός και ο Θανάσης Τσούρας, υπεύθυνος για τα θέματα Απασχόλησης, Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας.

    "Σε ένα χρόνο οι προσλήψεις μειώθηκαν κατά 20%, υπήρξε αύξηση των απολύσεων και ο αριθμός των ανέργων ανέβηκε στις 530.000" τόνισε ο κ. Τσούρας καταλογίζοντας απραξία και στο θέμα του Ασφαλιστικού.

    Από την πλευρά της, η Μαρία Δαμανάκη, κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν θα γίνει έλεγχος για τα Οικονομικά της Εκκλησίας και τι θα γίνει με την εκκλησιαστική δικαιοσύνη.

    Η συντονίστρια μορφωτικών υποθέσεων, κατηγόρησε την κυβέρνηση για μείωση των δαπανών για την Παιδεία και για μηδενική αξιοποίηση των ολυμπιακών έργων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μπορούμε να πετύχουμε το θαύμα

    [03] Παράξενα

    Το κινητό των στεναγμών

    9/3/2005 2:59:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/3/2005 3:33:43 μμ)

    Συντάκτης:

    Είστε χτυπημένοι από τα βέλη του θεού έρωτα και "βομβαρδίζετε" το έτερόν σας ήμισυ με γραπτά μηνύματα όλο γλυκόλογα ή είστε "αχόρταγοι"; Κινηματογραφική εταιρία ταινιών μόνο για ενήλικες έχει μια καινούργια πρόταση για εσάς: ερωτικούς ήχους και αναστεναγμούς για το κινητό σας τηλέφωνο, οι οποίοι βεβαίως θα συνοδεύονται και από σχετικό οπτικό υλικό, τουτέστιν "γαργαλιστικά" βίντεο. Όπως ανακοινώθηκε, στο εγχείρημα θα συμμετάσχει και εταιρία ασύρματης επικοινωνίας, ενώ η δράση θα επεκταθεί και στην εξωτερική εμφάνιση των κινητών, με τη δημιουργία "σεξουαλικών" προσόψεων. Οι χρήστες θα μπορούν να γραφτούν στο πρόγραμμα και να αγοράζουν το υλικό που τους ενδιαφέρει είτε με μηνιαία συνδρομή, είτε εφ' άπαξ. Οι εταιρίες δεν ανακοίνωσαν περαιτέρω λεπτομέρειες, αφήνοντας τη φαντασία να οργιάζει και διευκρίνισαν, πως έχουν προβλέψει την ύπαρξη ασφαλιστικών δικλείδων ώστε να μην γίνεται χρήση του υλικού από ανήλικους.

    [04] Πολιτική

    Αποχαιρετιστήρια συνάντηση Στεφανόπουλου-Παπανδρέου

    9/3/2005 4:17:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τα καλύτερα λόγια επεφύλαξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου για τον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο, τον οποίο επισκέφθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο. "Θα τον συνοδεύει η αγάπη όλου του ελληνικού λαού και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να προσφέρει στην χώρα", υπογράμμισε, χαρακτηριστικά, ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος εξήρε το ρόλο του στο πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. "Έδωσε ιδιαίτερο κύρος στον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, με ιδιαίτερη προσφορά στην πατρίδα, και εκπροσώπησε την Ελλάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε Ευρώπη, Ασία, Αμερική και Αφρική, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, μη παραλείποντας να τονίσει την προσωπική εκτίμηση που τρέφει για το πρόσωπο του κ. Στεφανόπουλο, δεδομένου ότι είχε την ευκαιρία στο παρελθόν να τον συνοδεύσει σε αρκετά ταξίδια και να γνωριστούν καλύτερα. Ο κ. Στεφανόπουλος παρέθεσε σήμερα αποχαιρετιστήρια δεξίωση και για τους εργαζόμενους της Προεδρίας της Δημοκρατίας, τους οποίους ευχαρίστησε διότι συνέβαλαν ώστε η δεκαετής θητεία του να γίνει η καλύτερη περίοδος της ζωής του. Η ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή, στις 11 το πρωί του Σαββάτου.

    [05] Πολιτική

    Για την αναμόρφωση του ΕΣΥ Δεκτό επί της αρχής το ν/σ για το ΕΣΥ

    9/3/2005 8:36:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Ψηφίστηκε την Τρίτη επί της αρχής, από την κυβερνητική πλειοψηφία, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του ΕΣΥ. Το νομοσχέδιο καταψηφίστηκε επί της αρχής από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Για "τομή στο χώρο της Υγείας" έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας, Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος επεσήμανε ότι με τις νέες ρυθμίσεις υλοποιούνται οι προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ, διορθώνονται οι κοινωνικές αδικίες και, παράλληλα, εξοικονομούνται πόροι. Θετικά σχολίασαν τις διατάξεις του νομοσχεδίου ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, Ιωάννης Βαρδακαστάνης, και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών, Βασίλης Λαοπόδης. Σήμερα συνεχίζεται η συζήτηση επί των άρθρων του νομοσχεδίου.

    Σκληρή κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

    Γραφειοκρατικό, αναποτελεσματικό και σπάταλο νομοσχέδιο που αποπνέει στενό κομματικό παρεμβατισμό χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο εισηγητής του ΚΚΕ έκανε λόγο για ιδιωτικοποίηση στο χώρο της Υγείας και της Πρόνοιας.

    Για υπέρμετρες διακηρύξεις και ψευδεπίγραφες προσπάθειες έκανε λόγο ο εισηγητής του ΣΥΝ, ενώ ο ανεξάρτητος βουλευτής Στέφανος Μάνος τόνισε ότι μπορεί το νομοσχέδιο να εντάσσεται στις μεγάλες εξαγγελίες για αναδιοργάνωση του ΕΣΥ, δεν τηρούνται όμως οι προϋποθέσεις για να γίνει αυτό.

    Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης τόσο ο κ. Κακλαμάνης όσο και ο υφυπουργός Υγείας, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, επεσήμαναν ότι για πρώτη φορά δημιουργείται εθνικό σύστημα υγείας και αλληλεγγύης.

    "Τα δύο τρίτα του νομοσχεδίου αφορούν την κοινωνική αλληλεγγύη. Είκοσι χρόνια ήταν βαλτωμένη η κατάσταση στην κοινωνική φροντίδα. Σε έναν τομέα από τον οποίο φαίνεται και η ευαισθησία της κυβέρνησης" σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης.

    Παράλληλα, επεσήμανε ότι έκθεση του γενικού λογιστηρίου μιλάει για μείωση της ετήσιας δαπάνης ύψους 3,5 εκ. ευρώ, ποσό που αποτελεί μεγάλη εξοικονόμηση πόρων.

    Σχετικά Links:

    Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

    [06] Κοινωνία

    Στον Άρειο Πάγο Κατέθεσαν Γιοσάκης και Καλούσης

    9/3/2005 7:29:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/3/2005 7:26:35 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Εξι ώρες κράτησε η κατάθεση του προφυλακισμένου αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη στον επιθεωρητή του Αρείου Πάγου Χρήστο Μπαλτά, για το παραδικαστικό κύκλωμα. Ο Γιοσάκης στην κατάθεσή του αρνήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ήταν το πρόσωπο-κλειδί στο παραδικαστικό κύκλωμα, παραδέχθηκε όμως ότι είχε φιλικές σχέσεις με τους δικαστικούς λειτουργούς Αντωνία Ηλία και Νίκο Αθανασόπουλο, καθώς και γνωριμίες με κάποιους άλλους. Τόνισε ακόμη ότι είχε προβεί σε μικρές παρεμβάσεις στους συγκεκριμένους δικαστές για να προσδιοριστούν γρηγορότερα οι δίκες του. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του δεν αναφέρθηκε στις σχέσεις του με τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

    Πικραμένος δηλώνει τώρα ο Γιοσάκης

    Για τη δικομανία του τόνισε ότι όλα ξεκίνησαν με την υπόθεση της αρχαιοκαπηλίας στα Κύθηρα, γιατί εθίγη βαθύτητα από τη βεβαιότητα των μηνυτών του ότι είναι ένοχος, ενώ ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή. Ωστόσο εξέφρασε την άποψη, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ότι όλες οι δικαστικές του υποθέσεις θα είχαν το αποτέλεσμα που υπήρξε γιατί είχε δίκιο. Πάντως ο αρχιμανδρίτης υπογράμμισε ότι χρησιμοποίησε κάποιες γνωριμίες του με κάποιους δικαστικούς λειτουργούς για να προσδιοριστεί πιο γρήγορα η εκδίκαση των υποθέσεων του. Ακόμη κατά την κατάθεση του αρνήθηκε ότι υπεξαίρεσε χρήματα και συγκεκριμένα 150 χιλιάδες ευρώ από την ομογένεια του Σικάγου όταν βρισκόταν στην Αμερική υποστηρίζοντας ότι όλα τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για την αποκατάσταση του ναού του Αγίου Αθανασίου στο Σικάγο.

    Εξάλλου μέσω του συνηγόρου του δήλωσε πικραμένος για τη στάση του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, ενώ τονίζει ότι σε γενικές γραμμές ο παραιτηθείς μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος στη συνέντευξή του, είπε την αλήθεια.

    Όπως δήλωσε ο συνήγορος του αρχιμανδρίτη, ο εντολέας του προσωπικά δεν γνωρίζει κανέναν πολιτικό, ενώ εκτίμησε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ποινική εμπλοκή του στο παραδικαστικό κύκλωμα γιατί δεν έχει καμμία ευθύνη.

    Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχιμανδρίτης Γιοσάκης αρνήθηκε ότι ήταν αυτός που προσκάλεσε δικαστές οι οποίοι παρέστησαν στην ενθρόνιση του νέου Πατριάρχη Αλεξανδρείας καθώς και ότι είχε συμμετάσχει σε ταξίδια με δικαστές και δικηγόρους στο Ντουμπάι και στο Λουγκάνο.

    Όσον αφορά την καταγγελία για εκβίαση του μητροπολίτη Λεβαδείας Ιερώνυμου, ο Γιοσάκης την αρνήθηκε.

    Νέες καταγγελίες για το παραδικαστικό κύκλωμα

    Εξηγήσεις έδωσε επί 5,5 ώρες στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Σανιδά και ο πρόεδρος Πρωτοδικών Χανίων, Ευάγγελος Καλούσης, που έχει παραπεμφθεί με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης για σωματεμπορία, ενώ από τους τραπεζικούς του λογαριασμούς προκύπτει και εμπλοκή του σε υπόθεση δωροδοκίας. Ο Καλούσης, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε οτιδήποτε καταγγέλλεται σε βάρος του.

    Στον κ. Σανιδά αναμένεται να κληθεί και ο προιστάμενος της δίωξης ναρκωτικών Ιωάννης Ραχοβίτσας, προκειμένου να καταθέσει για τα πιστοποιητικά βάσει των οποίων έμποροι ναρκωτικών χαρακτηρίζονταν ως πληροφοριοδότες και πετύχαιναν ακόμη και την αποφυλάκισή τους

    Στο μεταξύ, νέες καταγγελίες για επίορκους δικαστές, δικηγόρους αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας βλέπουν το φως της δημοσιότητας, από τους μάρτυρες υπεράσπισης του ισοβίτη Γιώργου Σιντιχάκη, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως για υπόθεση ναρκωτικών. Η σύζυγος του Σιντιχάκη κατήγγειλε σήμερα στο Εφετείο ότι, ενώ ο σύζυγός της είχε κριθεί προφυλακιστέος, κρατήθηκε παράνομα στην Ασφάλεια και δέχτηκε πιέσεις από τον δικηγόρο Σάκη Κεχαγιόγλου, προκειμένου να του δώσει 60 εκατ. δραχμές, εκ των οποίων τα 50 θα τα έπαιρνε η πρώην ανακρίτρια Αντωνία Ηλία για να τον αποφυλακίσει. Εμμέσως πλην σαφώς, η σύζυγος του Σιντιχάκη έκανε αναφορά και σε αστυνομικούς, οι οποίοι συμμετείχαν στις πιέσεις που του ασκήθηκαν. Εντός ολίγου αναμένεται να απολογηθεί ο Σιντιχάκης ο οποίος, όπως έχει ήδη δηλώσει, θα καταγγείλει και ο ίδιος αυτές τις προσπάθεις πίεσης που του ασκήθηκαν από δικαστικούς και αστυνομικούς.

    Την Τρίτη, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τέσσερα πλημμελήματα κατά του Απόστολου Βαβύλη, καθώς και σε βάρος επτά προσώπων του στενού του περιβάλλοντος για υπόθαλψη εγκληματία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δίωξη εναντίον Βαβύλη

    [07] Κοινωνία

    Δυτικά της Λήμνου Περίεργες κινήσεις τουρκικών πολεμικών

    9/3/2005 7:51:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Συναγερμός σήμανε τα μεσάνυχτα της Τρίτης όταν παρατηρήθηκαν περίεργες κινήσεις τουρκικών πολεμικών σκαφών και υποβρύχιων στα δυτικά της Λήμνου. Όπως διαπιστώθηκε, τα τουρκικά σκάφη ήταν έξι φρεγάτες που συμμετείχαν σε άσκηση. Την άσκηση παρακολούθησε διακριτικά η ελληνική κανονιοφόρος "Ελευθερία", που ζήτησε τη συνδρομή και άλλων σκαφών όταν διαπίστωσε το μεγάλο αριθμό των τουρκικών σκαφών. Στο σκηνικό προστέθηκαν και τούρκικα υποβρύχια τα οποία ήταν διάσπαρτα σε διάφορα σημεία του Αιγαίου. Πάντως, στρατιωτικές πηγές εμφανίζονται καθησυχαστικές καθώς, όπως σημειώνουν, δεν υπάρχει επεισόδιο.

    [08] Ιράκ

    Αποκαλύφθηκε ομαδική εκτέλεση

    9/3/2005 1:15:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η είδηση της έκρηξης που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη Βαγδάτη στοιχίζοντας τις ζωές δύο ανθρώπων, ωχριά μπροστά στη νέα αιματοχυσία που αποκαλύφθηκε σε άλλη περιοχή του Ιράκ. Σύμφωνα με την αστυνομία στο Ραμάντι, 19 Ιρακινοί, βρέθηκαν νεκροί, στην πόλη Κάιμ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Τα θύματα, 18 άνδρες -εκ των οποίων ο ένας λέγεται ότι είχε αστυνομική ταυτότητα- και μία γυναίκα, κατά τα φαινόμενα εκτελέστηκαν πριν από μία εβδομάδα. Το γεγονός έρχεται να προστεθεί στη χθεσινή μακάβρια ανακάλυψη των 15 αποκεφαλισμένων πτωμάτων από τον αμερικανικό στρατό, κοντά στην πόλη Λατιφίγια, 40 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης, στη διάρκεια επιχείρησης σε μία πρώην στρατιωτική βάση που χρησιμοποιούσαν οι αντάρτες. Το Ιράκ, για άλλη μία ημέρα σήμερα συγκλονίζεται από μπαράζ περιστατικών βίας.

    Απανωτά περιστατικά βίας

    Στη Βασόρα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν, όταν βόμβα η οποία ήταν τοποθετημένη στην άκρη του δρόμου, εξερράγη την ώρα που περνούσε το περιπολικό τους.

    Στη Βαγδάτη, σήμερα το πρωί, όπως μεταδίδει το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια, ο διευθυντής του νοσοκομείου Φουράτ δρ. Αντιλ Αμπντ-αλ-Καρίμ δολοφονήθηκε από άγνωστο ένοπλο, καθώς κατευθυνόταν στη δουλειά του.

    Στη Μοσούλη, ο γιος ενός αστυνομικού, ο οποίος είχε πέσει θύμα απαγωγής την 1η Μαρτίου, εντοπίστηκε σήμερα νεκρός με τραύματα από σφαίρες, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).

    To AFP μεταδίδει επίσης ότι ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ένας καμικάζι εξερράγη σήμερα σε οδόφραγμα κοντά σε αμερικανική βάση στη Χαναμπίγιε, 70 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης, στην επαρχία Αλ-Ανμπάρ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ισχυρή έκρηξη συγκλονίζει τη Βαγδάτη

    [09] Μ. Ανατολή

    Μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων Μετ' εμποδίων οι συνομιλίες

    9/3/2005 6:00:00 μμ

    Χωρίς συμφωνία έληξε η σημερινή σύνοδος ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς υπευθύνους ασφαλείας σχετικά με τη μεταβίβαση στην Παλαιστινιακή Αρχή του ελέγχου της ασφάλειας στην Ιεριχώ, όπως ανακοινώθηκε από Παλαιστίνιους αξιωματούχους. Ο στρατηγός Χατζ Ισμαήλ Τζαμπρ, ανώτατος υπεύθυνος ασφαλείας στη Δυτική Όχθη, που ηγείτο της παλαιστινιακής αντιπροσωπείας, τόνισε ότι υπάρχουν σημεία διαφωνίας, καθώς η ισραηλινή αντιπροσωπεία -όπως φαίνεται- δεν έχει λάβει σαφή εντολή να άρει όλα τα οδοφράγματα, ή να επιτρέψει στους Παλαιστινίους να κυκλοφορούν στην οδική αρτηρία 90, τον κυριότερο οδικό άξονα που συνδέει την ευρύτερη περιοχή της Ιεριχούς με το βόρειο Ισραήλ κατά μήκος της κοιλάδας του Ιορδάνη ή να τους μεταβιβάσουν την κυριαρχία στην κοινότητα Οτζα, η οποία βρίσκεται 7 χλμ βόρεια της Ιεριχούς.

    [10] Κόσμος

    Κατηγορείται για 108 εγκλήματα πολέμου Στις φυλακές του ΔΠΔ ο Χαραντινάι

    9/3/2005 5:24:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στα κρατητήρια του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία οδηγήθηκε ο κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου πρώην πρωθυπουργός του Κοσόβου, Ραμούς Χαραντινάι, ο οποίος υπέβαλε χθες την παραίτησή του. Ο 35χρονος Χαραντινάι, πρώην στρατιωτικός διοικητής των Αλβανών του Κοσόβου, είναι ο πρώτος εν ενεργεία υψηλόβαθμος Αλβανός πολιτικός που διώκεται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Το ακριβές περιεχόμενο του κατηγορητηρίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αλλά σύμφωνα με τη σερβική δικαιοσύνη, ο Χαραντινάι ευθύνεται για 108 εγκλήματα πολέμου εναντίον Σέρβων πολιτών στο Κόσοβο στη διάρκεια του πολέμου (1998-99).

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στη Χάγη για εγκλήματα ο Χαραντινάι

    [11] Ιράκ

    Τουλάχιστον δύο νεκροί και 27 τραυματίες Ισχυρή έκρηξη συγκλονίζει τη Βαγδάτη

    9/3/2005 7:17:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/3/2005 2:18:37 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ, Reuters

    Τουλάχιστον δύο νεκροί και 27 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός έκρηξης που συγκλόνισε νωρίς το πρωί της Τετάρτης την ιρακινή πρωτεύουσα. Η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο απορριμματοφόρο φορτηγό που εξερράγη κοντά στο ξενοδοχείο Σαντίρ, που χρησιμοποιείται από Ιρακινούς αστυνομικούς και ξένους εκπαιδευτές, αλλά και κοντά στο Υπουργείο Γεωργίας. Σύμφωνα με την αστυνομία, από την επίθεση αυτοκτονίας καταστράφηκαν 20 αυτοκίνητα, ενώ θραύσματα εκτοξεύτηκαν σε απόσταση τουλάχιστον 400 μέτρων, ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι της επίθεσης προηγήθηκαν δύο επιθέσεις με ρουκέτες.

    [12] Μ. Ανατολή

    Συρία: "Αποχωρούμε πριν από τις εκλογές στο Λίβανο"

    9/3/2005 9:12:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: BBC, ΑΠΕ

    Λίγες ώρες μετά τις ογκώδεις διαδηλώσεις στο Λίβανο που τάσσονταν κατά της δυτικής παρέμβασης στο θέμα των συριακών στρατευμάτων στη χώρα, ο πρεσβευτής της Συρίας στις ΗΠΑ, Ιμάντ Μουστάφα, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, άφησε να εννοηθεί ότι η Συρία θα έχει ολοκληρώσει την αναδίπλωση των στρατιωτικών της δυνάμεων από το Λίβανο πριν από τη διεξαγωγή των κοινοβουλευτικών εκλογών του Μαΐου. Την πληροφορία για την αναδίπλωση των συριακών στρατευμάτων από τις βόρειες και νότιες περιοχές της χώρας επιβεβαίωσε και ο υπουργός Άμυνας του Λιβάνου, Αμπντούλ Ραχίμ Μουράντ, ο οποίος δήλωσε ότι η αναδίπλωση των περίπου 6.000 στρατιωτών προς την κοιλάδα Μπεκάα θα διαρκέσει 10 ημέρες.

    Συνεχίζουν τις πιέσεις οι ΗΠΑ

    "Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Μπους για το ενδιαφέρον του για το Λίβανο για τη διεξαγωγή δίκαιων και ελεύθερων εκλογών. Τώρα ο Πρόεδρος Μπους μπορεί να εστιάσει την προσοχή του στην πραγματικά φρικτή κατοχή των Παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ, γιατί εμείς πλέον αποσύρουμε τα στρατεύματα μας", τόνισε ο Μουστάφα απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις συνεχιζόμενες πιέσεις για απόσυρση των 14.000 στρατιωτών και μέλη των μυστικών υπηρεσιών της.

    "Στο Λίβανο θα επικρατήσει η ελευθερία" τόνισε από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, μιλώντας από τη Ουάσινγκτον και πρόσθεσε ότι η πλήρης αποχώρηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν την εκλογική διαδικασία του Μαΐου προκειμένου οι εκλογές να είναι "ελεύθερες και δίκαιες".

    Ο κ. Μπους δεν σχολίασε την φιλο-συριακή διαδήλωση της Χεζμπολάχ, που κατέβασε δεκάδες χιλιάδες κόσμου στους δρόμους της Βηρυτού, ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σκοτ ΜακΛίλαν, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι δεν προκλήθηκαν επεισόδια. Σημειώνεται ότι μόλις 300 μέτρα από τον τόπο της διαδήλωσης της Χεζμπολάχ είχαν συγκεντρωθεί οπαδοί της αντιπολίτευσης που ζητούσαν την αποχώρηση της Συρίας από τα εδάφη του Λιβάνου.

    Εκτός από τις ΗΠΑ, που έχουν χαρακτηρίσει "ημίμετρο" την αναδίπλωση, την αποχώρηση των συριακών στρατευμάτων ζητούν, επίσης, Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία και Σαουδική Αραβία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στους δρόμους η Χεζμπολάχ

    [13] Οικονομία

    Αναδρομικά για τους συνταξιούχους ιδιωτικού τομέα

    9/3/2005 10:29:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ 105,8

    Αυξάνονται κατά 4%, και αναδρομικά από τις αρχές του χρόνου, οι συντάξεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΕΤΕΑΜ και των ειδικών ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Απασχόλησης Πάνου Παναγιωτόπουλου. Οι αυξήσεις θα υπολογιστούν επί τους ύψους των συντάξεων που χορηγήθηκαν στα τέλη του περασμένου έτους, ενώ αναμένεται να δοθούν στα τέλη του μήνα.

    Κατά τα νέα δεδομένα, η κατώτατη σύνταξη γήρατος διαμορφώνεται 428,2 ευρώ, η μέση στα 566,8 ευρώ και η ανώτατη στα 1.967,6 ευρώ. Για τη σύνταξη θανάτου το κατώτατο ποσό αυξάνεται στα 376,4 ευρώ, η μέση στα 385,4 ευρώ και η ανώτατη στα 1.483,4 ευρώ.

    Επίσης, αναπροσαρμόζονται τα ποσά και τα εισοδηματικά κριτήρια χορήγησης του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) του 2005.

    Με υπηρεσιακό έγγραφο του ο κ. Παναγιωτόπουλος ζήτησε από τις διοικήσεις των ασφαλιστικών οργανισμών να πράξουν τα δέοντα ώστε οι συνταξιούχοι που υπάγονται στα παραπάνω ταμεία να λάβουν αυτά που δικαιούνται το ταχύτερο δυνατό.

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Επηρέασε η αποβολή του Έκι

    9/3/2005 7:06:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η περίφημή αποβολή του ήταν το κύριο θέμα της συνέντευξης που παραχώρησε ο Έκι Γκονζάλες σε εκπομπή ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού που θα μεταδοθεί απόψε. Ο Αργεντινός άσος του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της κόκκινης κάρτας που δέχτηκε στον αγώνα με την Σεβίλλη στην Ισπανία, ωστόσο δεν θέλησε να πει αν αυτό επηρέασε την πρόκριση της ομάδας του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου UEFA. "Ποτέ δεν ξέρεις τι θα είχε γίνει αν δεν είχα αποβληθεί", δήλωσε ο Γκονζάλες και συνέχισε, "Εκ των υστέρων είναι εύκολο να λέμε ότι ίσως τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά, αλλά δεν ξέρουμε τελικά τι θα είχε συμβεί. Είχα τρέξει πολύ σε όλον τον αγώνα και είχα κουραστεί. Ίσως αν είχα πιο καθαρό μυαλό εκείνη τη στιγμή, να περίμενα αντί να πάω κατ ευθείαν πάνω στη μπάλα. Παρ' όλα αυτά ο διαιτητής θα μπορούσε να μην με αποβάλλει. Σαν κι αυτό το φάουλ μου έκαναν τουλάχιστον 3-4 παίκτες της Σεβίλλης σε όλον τον αγώνα. Είπα στον διαιτητή ότι πήγα στη μπάλα και ότι δεν χτύπησα δυνατά τον παίκτη. Ο αντίπαλός μου όμως έπεσε στο χόρτο σφαδάζοντας και ο κόσμος φώναζε από την εξέδρα ζητώντας κόκκινη κάρτα. Ετσι με απέβαλλε κι αυτό με εξόργισε".

    [15] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Μετά την Νιούκαστλ, τελικός!

    9/3/2005 6:24:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στην επιθετική γραμμή της Νιούκαστλ στάθηκε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος μιλώντας για τον αυριανό αγώνα του Ολυμπιακού σε εκπομπή ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού. Ο Έλληνας άσος της Μπόλτον δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία των "ερυθρολεύκων" και τόνισε πως αν το εμπόδιο της Νιούκαστλ ξεπεραστεί, τότε από εκεί και έπειτα ο δρόμος είναι ανοιχτός ακόμη και για τον τελικό. "Αν ο Ολυμπιακός συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, νομίζω ότι εύκολα ή δύσκολα θα καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Νιουκάστλ", επεσήμανε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος και συνέχισε, "Κι αν το καταφέρει αυτό θεωρώ ότι δεν υπάρχουν στη συνέχεια τόσο μεγάλες ομάδες που θα μπορούν να τον σταματήσουν, σε έναν δρόμο που οδηγεί ακόμα και στον τελικό της διοργάνωσης. Μία οποιαδήποτε νίκη με μηδέν παθητικό είναι ό,τι καλύτερο για την ομάδα του Ολυμπιακού. Μία νίκη από 1-0, έως 2-0 και 3-0, θα είναι ευχής έργον".

    Επίθεση φωτιά

    Ο Γιαννακόπουλος επέστησε την προσοχή του Ολυμπιακού στην επιθετική γραμμή των "ανθρακωρύχων" ενώ κάνοντας μια σύγκριση με την Λίβερπουλ κατέληξε πως η τωρινή αντίπαλος των Πειραιωτών δεν είναι καλύτερη από την ομάδα που τον απέκλεισε από το Τσάμπιονς Λιγκ. "Ειδικά από τη μέση και μπροστά είναι πάρα πολύ καλή ομάδα. Παίκτες όπως ο Ντάιερ ή ο Ρομπέρ και ο Σίρερ με τον Κλάιφερτ μπροστά είναι παίκτες που θέλουν μεγάλη προσοχή. Η Νιουκάστλ σε καμία περίπτωση δεν είναι ίδια ομάδα με τη Λίβερπουλ. Σίγουρα αν ο Ολυμπιακός είναι όπως ήταν στα μέχρι τώρα παιχνίδια στην Ευρώπη, δεν νομίζω ότι έχει να φοβηθεί κάτι περισσότερο απ ότι με τη Λίβερπουλ", κατέληξε ο Γιαννακόπουλος.

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Καραγεωργίου: "Δεν το περίμενα"

    9/3/2005 4:52:00 μμ

    Συντάκτης:

    Αιφνιδιασμένος από την σημερινή εξέλιξη και την μία παρουσία των παικτών του στην προπόνηση, εμφανίστηκε ο Νίκος Καραγεωργίου. Ο προπονητής του "δικέφαλου του Βορρά" είπε πως δεν ήξερε το μέγεθος των οικονομικών προβλημάτων που έχουν οι ποδοσφαιριστές του και τόνισε πως θα μιλήσει μαζί τους, τουλάχιστον να μιλήσουν για τα αγωνιστικά θέματα της ομάδας. Πάνω σε αυτό. ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για τον επικείμενο αγώνα με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, αλλά είπε και για τα δικά του για το ντέρμπι της Τούμπας με τον Ολυμπιακό, καθώς την Κυριακή δεν είχε αναφερθεί καθόλου στον αγώνα. Αυτό βέβαια γιατί, ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς είχε αποχωρήσει από τη συνέντευξη τύπου μετά το παιχνίδι και ο Καραγεωργίου δεν έκανε δηλώσεις ούτε και αυτούς.

    "Έχουν πίεση οι παίκτες"

    Η κίνηση των παικτών να απέχουν από την προπόνηση, ήταν το πρώτο πράγμα που ανέφερε ο Νίκος Καραγεωργίου. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ τόνισε πως αυτό που προέχει βέβαια είναι ο αγώνας με τον Εργοτέλη, καθώς "είναι το πιο δύσκολο από τα 3-4 που έχουμε παίξει ως τώρα. Μεγάλο μέρος της προσπάθειας έχω αναλάβει εγώ για να πείσω τους παίκτες να προσαρμοστούν στις συνθήκες και από την άποψη αυτή οι παίκτες θα ανταποκριθούν αλλά είναι και κάποια άλλα προβλήματα εξωαγωνιστικά ίσως μας αποπροσανατολίσουν. Στις 3-4 εβδομάδες που βρίσκομαι εδώ δεν είχα διαπιστώσει κάτι τέτοιο από το μέγεθος του οικονομικού προβλήματος, σε μια συζήτηση όμως που είχα με τους αρχηγούς είχα την εντύπωση πως είχαν λυθεί αυτά τα προβλήματα, αλλά το σημερινό ήταν κάτι ξαφνικό, είναι πολύ σοβαρό και αυτό έχει να κάνει με την διοίκηση και τους ποδοσφαιριστές, δεν μπορώ να κάνω παρέμβαση γιατί αυτά τα προβλήματα είχαν δημιουργηθεί πριν από μένα, αλλά πρέπει να κάνω προσπάθεια για να τους φέρω σε αγωνιστικό επίπεδο. Συζήτησα μαζί τους και προσπάθησα να πω την άποψη μου και δεν μπορώ να πω ποιος φταίει και ποιος δεν φταίει. Απλά εγώ θα κάνω ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια για να είναι την Κυριακή έτοιμη η ομάδα ξεπερνώντας αυτό το πρόβλημα που δημιουργήθηκε".

    Στη συνέχεια είπε για τον αγώνα των "ασπρόμαυρων" με τον Ολυμπιακό.

    "Για τον αγώνα της Κυριακής είχαμε και άσχημα σημεία που oφείλονται στο γεγονός ό,τι οι παίκτες νιώθουν μια ανασφάλεια, και αυτό οφείλεται πως οι ίδιοι νιώθουν ότι ο κόσμος και εσείς θα τους αντιμετωπίσετε με κάποιο τρόπο. Το καταλαβαίνω αυτό γιατί το νιώθω κι εγώ και οφείλεται στο γεγονός ότι φέτος άλλαξαν τρεις προπονητές και παράλληλα υπάρχει η υποψία να μην τους εμπιστεύονται ότι οι παίκτες αυτοί μπορούν να βγάλουν την ομάδα από τα αδιέξοδο και η ατμόσφαιρα αυτή μεταφέρεται και στο παιχνίδι. Έχουν γίνει βήματα βελτίωσης και στον ψυχολογικό τομέα, γίνονται ακόμα καλύτερα και στον αγωνιστικό και έχουν υπάρξει σημεία βελτίωσης".

    Όσο για τον καταλογισμό του πέναλτι από τον κ. Ζωγράφο, αρκέστηκε να πει πως "επηρέασε θετικά την ψυχολογία ο καταλογισμός του πέναλτι, ίσως η αδικία ίσως το πείσμα άρχισε να λειτουργεί θετικά και έφερε αποτέλεσμα στην συνέχεια".

    "Βελτιωνόμαστε"

    Ο τρόπος παιχνιδιού του "δικέφαλου" είναι κάτι που θέλει να φτιάξει ο τεχνικόε του. "Από την πρώτη μέρα που ήρθα σε αυτή την ομάδα, είπα πως πρέπει να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και όχι αντιποδόσφαιρο. Όποιος προπονητής και να είναι στην θέση μου. Από κει και πέρα βλέποντας αυτή την ομάδα διαπιστώνω ό,τι τα παιδιά προσπαθούν αλλά και ορισμένες φορές παίζουμε ανορθόδοξα τελείως άναρχα και αυτό δεν λύνεται σε μια μέρα, ή άμεσα και όσο θα είμαστε μαζί αυτό το δίμηνο, σε δυόμιση μήνες ως το καλοκαίρι θα προσπαθήσουμε να το λύσουμε. Η ομάδα αδικείται από την πέμπτη θέση που έχει τώρα, δεν λέω ότι έπρεπε να πάρει το πρωτάθλημα αλλά έπρεπε να είναι ψηλότερα και να μην ταλαιπωρείται τώρα. Ηθελα να κερδίσουμε κι αυτό το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Δεν ότι είμασταν καλύτεροι αλλά πρέπει όλοι οι παίκτες να καταλάβουν ότι όπου πάμε και με όποιον παίζουμε πρέπει να πηγαίνουμε για τη νίκη. Όλο το διάστημα που θα είμαι με τα παιδιά μαζί τους παρ ότι δεν είναι δικές μου επιλογές θεωρώ ό,τι αξίζουν οι περισσότεροι, το 90% και θα έχουν την ευκαιρία που πρέπει όλοι. Έχω παίκτες που είναι άλλοι καλύτερα, άλλοι με προβλήματα όπως τώρα ο Φουτσίνι που έρχεται από ενός μήνα αποχή και δίνει μια μάχη. Δεν είναι έτοιμος ακόμα είναι όμως πολύ καλός παίκτης και δουλεύει φιλότιμα στις προπονήσεις. Ο Εγκωμίτης είναι παίκτης με ποιότητα δεν σημαίνει πως επειδή δεν έκανε μερικές προπονήσεις δεν είναι χρήσιμος και αναγκαίος για να παίξει".

    Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε αγωνιστικό επίπεδο, και την αίσθηση της αδικίας που αισθάνεται ο κάθε παίκτης του ΠΑΟΚ, ο κ. Καραγεωργίου συμπλήρωσε: "Οι μεγαλύτερες δυσκολίες δεν είναι στα θέματα τακτικής αλλά στην ψυχολογία και πως θα μπούνε μέσα για να παίξουν. Όταν πήγαινα με την Ξάνθη στην Αθήνα, όλοι μέσα μας νιώθαμε ό,τι θα αδικηθούμε. Σε ποιο βαθμό δεν ξέραμε αλλά νιώθαμε ό,τι θα αδικηθούμε. Αυτό δεν πρέπει να το έχουμε. Είτε νιώσουμε πως αδικούμαστε είτε όχι, πρέπει να παίξουμε για να κερδίσουμε".

    [17] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Βγήκαν οι τρεις πρώτοι

    9/3/2005 12:02:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πολλά γκολ, εκπληκτικά παιχνίδια και θέαμα που μένει, συνέδεσαν τους σημερινούς επαναληπτικούς των 16 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι "μπλε" του Μουρίνιο, οι Ιταλοί του Αντσελότι και τα Λιοντάρια της Γαλλίας, ήταν αυτά που πανηγύρισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο αγώνας Ίντερ-Πόρτο, θα διεξαχθεί στις 15/3.

    Πρόωρος τελικός

    Ένα εκπληκτικό παιχνίδι, έγινε απόψε στο Στάμφορντ Μπριτζ. Εκεί όπου Τσέλσι και Μπαρτσελόνα έκαναν ένα παιχνίδι που θα ζήλευε και ο μεγαλύτερος τελικός όλων των εποχών. Τελικά η ομάδα του Μουρίνιο πήτρε την πρόκριση, επικρατώντας με 4-2 της Μπάρτσα. Οι "μπλε" μέσα σε ένα εικοσάλεπτο προηγήθηκαν με 3-0 με γκολ των Κέζμαν 8, Λαμπάρντ 17 και Νταφ 20. Οι "μπλαουγκράνα συνήλθαν από το σοκ και με τον Ροναλντίνιο μείωσαν σε 3-2, 27πέναλτι, 38 πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Το δεύτερο μέρος ήταν γεμάτο ευκαιρίες και για τους δύο και τελικά ο Τέρυ με κεφαλιά στο 73 χάρισε τη νίκη στην Τσέλσι αλλά και την πρόκριση.

    Διαιτητής: Πιερλουίτζι Κολίνα (Ιταλία)

    Κίτρινες: Φερέιρα, Φαν Μπρόνκχορστ, Τσάβι, Κέζμαν, Τζόνσον

    Οι συνθέσεις:

    ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Φερέιρα (51΄ Τζόνσον), Καρβάλιο, Τέρι, Γκαλάς, Μακελελέ, Λάμπαρντ, Κόουλ, Νταφ (86΄ Χουτ), Γκουντγιόνσεν (79΄ Τιάγκο), Κέζμαν

    ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλντέζ, Μπελέτι (84΄ Ζιουλί), Πουγιόλ, Ολέγκουερ, Φαν Μπρόνκχορστ (46΄ Σιλβίνιο), Τσάβι, Γκεράρντ, Ντέκο, Ινιέστα (86΄ Μάξι Λόπες), Ροναλντίνιο, Ετό

    Έκανε το καθήκον της

    Το 3-0 που είχε νικήσει η Λυόν εκτός έδρας στο πρώτο παιχνίδι, δεν άφηνε πολλά περιθώρια για τη Γερμανική Βέρντερ Βρέμης. Έτσι και έγινε, μόνο ποι οι Γάλλοι, όχι μόνο ξανανίκησαν, αλλά έδωσαν στους Γερμανούς να καταλάβουν πως το Τσάμπιονς Λιγκ δεν τους πήγαινε φέτος. Τελικό σκορ 7-2 για τα λιοντάρια, με τα γκολ να ξεκινάνε από την αρχή του παιχνιδιού. Στο 8΄, ο Βιλτόρ βρέθηκε απέναντι στον Ράινκε και με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Τη «σκυτάλη» πήρε στη συνέχεια ο Μικαέλ Εσιέν, που πέτυχε δύο γκολ, στο 17΄ με σουτ από το ύψος της περιοχής και στο 30΄ με ατομική προσπάθεια, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 3-0. Στο 32΄, ο Ζοάν Μικού με σουτ μείωσε, όμως για την ομάδα της Βρέμης ο εφιάλτης δεν είχε τελειώσει. Η επίθεση της Λιόν «πετούσε φωτιές» και ο Βιλτόρ στο 55΄, μνετά από ασίστ του Γκοβού, «κρέμασε» τον Ράινκε και έκανε το 4-1. Δύο λεπτά αργόρτερα ο Ερνστ κέρδισε πέναλτι από τον Ντιατά το οποίο αξιοποίησε ο Ισμαέλ, αλλά ο Μαλουντά στο 60΄ με δυνατό σουτ έκανε το 5-2 και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σιλβέν Βιλτόρ από κοντά σημείωσε το τρίτο προσωπικό του τέρμα, για να αποσυρθεί λίγο αργότερα μέσα σε αποθέωση. Το τελικό 7-2 διαμόρφωσε στο 80΄ ο Μπερτόντ, με πέναλτι που κέρδισε ο Νίλμαρ από τον Φάρενχορστ.

    Διαιτητής: Βαλεντίν Ιβάνοφ (Ρωσία)

    Κίτρινες: Μπερτόντ, Μαλουντά - Κλάσνιτς, Βαλντές

    Οι συνθέσεις:

    ΛΙΟΝ: Κουπέ, Ντιατά, Κρις (63΄ Κλεμέντ), Εσιέν, Αμπιντάλ, Μπερτόντ, Ντιαρά, Ζουνίνιο Περναμπουκάνο, Γκοβού (74΄ Φρο), Βιλτόρ (68΄ Νίλμαρ), Μαλουντά

    ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ: Ράινκε, Πασάνεν, Μπάουμαν, Ισμαέλ, Σταλτέρι (76΄ Νταβαλά), Μανίν, Ερνστ, Μικού, Βαλντές, Κλόζε (46΄ Μπορόφσκι), Κλάσνιτς (69΄ Φάρενχορστ).

    Με Κρέσπο στους 8

    Με τον Αργεντινό επιθετικό της Μίλαν να πετυχαίνει και πάλι το γκολ κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνλαιτεντ, οι "ροσονέρι" πήραν την πολυπόθητη πρόκριση στους 8. Ο Έρναν Κρέσπο, απουσίαζε και στα δύο παιχνίδια ο Σεφτσένκο λόγω τραυματισμού, πέτυχε το μοναδικό γκολ στο 61.

    Διαιτητής: Χέρμπερτ Φάντελ (Γερμανία)

    Κίτρινες: Φόρτσιουν

    Οι συνθέσεις:

    ΜΙΛΑΝ: Ντίντα, Καφού, Σταμ, Νέστα, Μαλντίνι, Γκατούζο (88΄ Κοστακούρτα), Πίρλο, Ζέεντορφ, Ρουί Κόστα (85΄ Ντορασό), Κακά, Κρέσπο (78΄ Αμπροζίνι)

    ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Χάουαρντ, Μπράουν (85΄ Σμιθ), Φέρντιναντ, Σιλβέστρ, Χάιντζε, Κ. Ρονάλντο, Κιν, Σκόουλς, Γκιγκς (57΄ Φόρτσιουν), Ρούνι, Φαν Νίστελροϊ

    Τα αποτελέσματα

    ΤΣΕΛΣΙ (Αγγλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 4-2 (1-2) ΛΙΟΝ (Γαλλία)-Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία) 7-2 (3-0) ΜΙΛΑΝ (Ιταλία)-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία) 1-0 (1-0) Ιντερ (Ιταλία)-Πόρτο (Πορτογαλία)

    [18] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ανανέωσε με Μίλαν ο Σταμ

    9/3/2005 7:29:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μία ημέρα μετά την πρόκριση της Μίλας σε βάρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η διοίκηση των "ροσονέρι" αποφάσισε να ανανεώσει το συμβόλαιο του Γιάπ Σταμ για ακόμα ένα χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Λάτσιο ταλαιπωρήθηκε στο πρόσφατο παρελθόν από διαδοχικούς τραυματισμούς, με αποτέλεσμα την τρέχουσα περίοδο να αγωνιστεί μόλις εννέα φορές στο ιταλικό πρωτάθλημα και τρεις στο Champions League. Τώρα, όμως, είναι απολύτως υγιής και χθες αγωνίστηκε σε ολόκληρο το 90λεπτο του αγώνα ρεβάνς για τους "16" της διοργάνωσης και ήταν από τους πρωταγωνιστές στην νίκη της Μίλαν με 1-0 επί της πρώην ομάδας του. Ο Ολλανδός αμυντικός θα παραμείνει κάτοικος Μιλάνου, τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο του 2007.

    [19] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Μπάγιεβιτς: "Γκολ και μηδέν παθητικό"

    9/3/2005 4:15:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η πιο μεγάλη ώρα μέχρι την επόμενη για τους ερυθρόλευκους είναι την Πέμπτη, απέναντι στην Αγγλική ομάδα. Ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, τόνισε πως για την ομάδα του θα είναι πολύ σημαντικό να πετύχει ένα τέρμα και μην κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Το σκορ ένα μηδέν, αποτελεί για τον Σερβοέλληνα τεχνικό μία καλή αρχή για τον επαναληπτικό και τόνισε πως οι παίκτες του μπορούν να τα καταφέρουν. Τέλος τόνισε πως ο Ριβάλντο προπονήθηκε σήμερα κανονικά και αναμένεται να δώσει το παρών και να είναι στην αρχική ενδεκάδα.

    "Προσοχή στην επίθεση τους"

    "Πρέπει να νικήσουμε. Ποτέ δεν έχω μιλήσει για συγκεκριμένο σκορ και δεν μου αρέσει να το κάνω. Είναι δύσκολο παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Θέλουμε να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται στο Κύπελλο UEFA. Αν ήξερα μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε δεν θα ήμουν εδώ. Η αλήθεια είναι πως βρισκόμαστε στους στόχους που έχουμε πει από την αρχή. Φύγαμε από το Τσάμπιονς Λιγκ που ήμασταν στην αρχή και συνεχίζουμε στο ΟΥΕΦΑ. Ξέρουμε πως είναι δύσκολο. Η Νιούκαστλ είναι μια πολύ γρήγορη ομάδα που παίζει επιθετικά και είναι πολύ καλή στις αντεπιθέσεις με τους Σίρερ και Κλάιφερτ και χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί. Θέλει προσοχή ιδιαίτερα οι Ντάιερ, Ρομπέρ, Κλάιφερτ και Σίρερ. Οι δύο τελευταίοι σκοράρουν εύκολα αν τους δώσεις χώρο. Έχει δυνατή άμυνα. Όσο μπορούμε να σταματήσουμε τον ρυθμό της θα είναι καλύτερα για μας" είπε ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς. Και συνέχισε για την ετοιμότητα του Ριβάλντο για τον αγλωνα με τους "ανθρακωρύχους", τονίζοντς ότι είναι έτοιμος.

    Πιστεύω ότι ο Ριβάλντο θα είναι έτοιμος για τον αγώνα με τη Νιούκαστλ», τόνισε σχετικά, ενώ ερωτηθείς από Άγγλο δημοσιογράφο για τις σχέσεις του με τον «Ρίμπο» απάντησε: «Ο Ολυμπιακός δεν είναι ομάδα ενός ανθρώπου. Ο Ριβάλντο είναι μια μεγάλη προσωπικότητα που μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό, αλλά δεν σκεφτόμαστε αυτά τα πράγματα. Στο μυαλό μας είναι μόνο ο αγώνας της Πέμπτης. Το πιο καλό για μας είναι να μην δεχτούμε γκολ. Ανάλογα με το ποιό αποτέλεσμα θα έχουμε, εξαρτάται πόσο δυνατό θα είναι και το δεύτερο ματς. Θα είναι σίγουρα δύσκολο. Σίγουρα παίζει ρόλο και το σκορ. Η ρεβάνς θα είναι δύσκολη».

    "Συνηθισμένοι στα προβλήματα"

    Ο προπονητής του Ολυμπιακού απέφυγε να αποκαλύψει τα πλάνα του για τον αγώνα της Πέμπτης, αλλά μίλησε για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα μετά την απόρριψη της έφεσης και τη μη παρουσία των φιλάθλων στο επικείμενο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο "Ντούσκο τόνισε πως "έχουμε προβλήματα, αλλά δεν νομίζω πως θα επηρεαστούμε. Παίζουμε αρκετό καιρό με άδειο γήπεδο και τα πολλά προβλήματα. Υπάρχει κούραση γιατί παίζουμε σχέδον από την αρχή Τετάρτη-Κυριακή-Τετάρτη. Οι τραυματισμοί είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Έχουμε συνηθίσει στα προβλήματα που έχουμε. Αντιμετωπίζουμε την κατάσταση όπως είναι. Το ματς με τη Νιούκαστλ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό απέναντι στην ΑΕΚ".

    Από τους παίκτες μίλησε ο Τάσος Πάντος, ο οποίος είπε πως τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες, έχουν συσπειρώσει την ομάδα και την έχει κάνει πιο δυνατή. Όσο για το παιχνίδι με τη Νιούκαστλ είπε: "Η Νιούκαστλ είναι μια πολύ δυνατή ομάδα και με πολύ γρήγορους ποδοσφαιριστές, αλλά δεν φοβόμαστε και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Θα είναι πολύ σημαντικό για μας να νικήσουμε χωρίς να δεχθούμε κάποιο γκολ".

    [20] Μπάσκετ

    Για το 3 στα 3 η ΑΕΚ

    9/3/2005 3:44:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ήδη ο "δικέφαλος" μετράει δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, στην δεύτερη φάση των αγωνιστικών της Ευρωλίγκα. Ο εκτός έδρας αγώνας της Προκομ Τρεφλ, θεωρητικά και μόνο είναι πιο "εύκολος" συγκριτικά με την Μπενετόν και την Εφές Πίλσεν, όμως αυτό ισχύει μόνο στα χαρτιά. Η πολωνική ομάδα δεν έχει κάνει νίκη ακόμα και αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία που έχουν για επάνοδο στην πρόκριση. Αυτό το γνωρίζει καλά ο τεχνικός των "κιτρινόμαυρων", ο οποίος τόνισε πως πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα και θα χρειαστεί πολύ προσπάθεια η ομάδα του προκειμένου να φτάσει στη νίκη.

    Κλειδί ο έλεγχος του ρυθμού

    Ο Φώτης Κατσικάρης μίλησε για την επικείμενη αναμέτρηση, τονίζοντας πως η Πρόκομ είναι μία ταχύτατη ομάδα, κάνει αιφνιδιασμούς και παίρνει πολλά επιθετικά ριμπάουντ. Η ΑΕΚ θα πρέπει να ελέγξει το ρυθμό αλλά "και αυτά τα τρία στοιχεία, μπορούμε να πάρουμε τη νίκη. Σε αντίθετη περίπτωση, θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες".

    Συνεχίζοντας είπε πως ξέρει ότι αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για τους Πολωνούς, καθώς αν νικήσουν θα επανέλθουν στο παιχνίδι της πρόκρισης. Όμως και ι δικέφαλος γνωρίζει πως αν νικήσει θα πετύχει την τρίτη σερί νίκη του και θα κάνει σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους 8 της Ευρωλίγκα. "ομίζω ότι οι παίκτες της περιμένουν το παιχνίδι μας, προκειμένου να πετύχουν την πρώτη νίκη τους, επομένως πρέπει να παίξουμε πραγματικά συγκεντρωμένα, προκειμένου να σημειώσουμε την τρίτη συνεχόμενη νίκη μας"

    Στην ανάγκη για νίκη στάθηκε και ο παίκτης της ΑΕΚ, Σωτήρης Νικολαΐδης. Ο γκαρντ της Ένωσης θεωρεί πως η ομάδα του θα πρέπει να συνεχίσει με την ίδια αγωνιστική συμπεριφορά και τόνισε πως "δεν έχουμε το προνόμιο να θεωρούμε την Πρόκομ ως την πιό αδύναμη ομάδα στον Ζ΄ όμιλο, επειδή δεν έχει σημειώσει νίκη μετά από δύο αγώνες. Αυτό δεν έχει καμία σημασία".

    Κλείνοντας τόνισε πως η ομάδα του είναι σε πολύ καλή κατάσταση και έχουν πάρει την ώθηση από τις δύο μεγάλες νίκες κόντρα σε Μπενετόν και Εφές Πίλσεν. "Θέλουν τη νίκη όσο κι εμείς, επομένως θα πρέπει να είμαστε πραγματικά αποφασισμένοι και να σκεφτόμαστε ότι αυτό το παιχνίδι είναι σαν ένας τελικός για την ΑΕΚ. Οι πρόσφατες νίκες κόντρα σε μεγάλες ομάδες, όπως η Μπενετόν Τρεβίζο και η Εφες Πίλσεν, μας έδωσαν μεγάλη αυτοπεποίθηση, αφού γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα".

    [21] Μπάσκετ

    Πανηγύρια στην Κοζάνη

    9/3/2005 7:41:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μεθυσμένη πολιτεία, έστω και για λίγα, θυμίζει η Κοζάνη, μετά την πρόκριση της ομάδας για πρώτη φορά στα ημιτελικά μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Βέβαια οι υποχρεώσεις σε εγχώριο αλλά και διεθνές επίπεδο δεν τους αφήνουν για πολλά, όμως όλοι αναγνωρίζουν την αξία της νίκες και θέλουν να το απολαύσουν για λίγο. Αυτό είπε μεταξύ άλλων και ο προπονητής της ομάδας, Αργύρης Πεδουλάκης.

    "Μπορούμε και τελικό"

    Ο τεχνικός του Μακεδονικού, είπε : "Μπορούμε για λίγο ν απολαύσουμε τη σημαντική επιτυχία. Επίτευγμα που ανήκει πρώτα απ όλα στον πρόεδρο της ομάδας, Κώστα Μεσάικο. Έχουμε όμως να σκεφτούμε τις υποχρεώσεις που ακολουθούν στο ελληνικό πρωτάθλημα, αρχής γενομένης από αυτήν με τον Απόλλωνα Πάτρας και εν συνεχεία το παιχνίδι με την Χέμοφαρμ".

    Αυτή ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία για την ομάδα της Κοζάνης, όμως δεν θέλουν να σταματήσουν εκεί. Ο παίκτης της ομάδας, Νέναντ Τσάνακ, είπε για την Χέμορφαμ, αντίπαλο των "πράσινων" στον ημιτελικό, πως "είναι υπολογίσιμος αντίπαλος η Χέμοφαρμ, τον οποίο μπορούμε να ξεπεράσουμε αν παίξουμε με το μαχητικό πνεύμα και τη δύναμη που είχαμε στις δύο μας αναμετρήσεις με το Μαρούσι".

    [22] Μπάσκετ

    Σοβαρός ο τραυματισμός του Ζορόσκι

    9/3/2005 7:15:00 μμ

    Συντάκτης:

    Από 4 έως 6 εβδομάδες, θα χρειαστεί για να επανέλθει στην αγωνιστική δράση, ο Ιβάν Ζορόσκι. Ο Λάκης Νικολάου, εξέτασε την μαγνητική τομογραφία του παίκτη και κατέληξε στο συμπέρασμα πως ταλαιπωρείται από χρόνια τενοντίτιδα δεξιού Αχίλλειου. Οι εκτιμήσεις για την περίοδο αποθεραπείας είναι περίπου ενάμισης μήνας, πράγμα που σημαίνει πως δεν θα προλάβει να αγωνιστεί στα επόμενα επτά παιχνίδια του Ολυμπιακού στην κανονική περίοδο της Α1 μπάσκετ των ανδρών.

    Πρόβλημα στον "άσο"

    Ο Γιόνς Καζλάουσκας πλέον, μένει με δύο πλέι μέικερ, εκτός των οποίων ο ένας είναι "καθαρός". Ο Μαρκί Πέρι, είναι ο ένας, ο οποίος όμως συχνά πυκνά παίζει και δυάρι και ο Άγγελος Κορωνιός, ο οποίος θα επωμιστεί το ρόλο του οργανωτή. Ο τρίτος της παρέας είναι ο Δημήτρης Παπανικολόπουλος, όμως κρίνεται ανέτοιμος αφού έχει αγωνιστεί ελάχιστα.

    Στο μεταξύ, σήμερα ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε σε φιλικό αγώνα τον πρωτοπόρο της Α2 Ηλυσιακό. Η ομάδα των Ιλισίων επικράτησε με 75-68 στην κανονική περίοδο, αλλά οι δύο ομάδες συνέχισαν και σε πέμπτο δεκάλεπτο (δεν κρατήθηκε σκορ), στο διάστημα του οποίου οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν στροφές. Ο Καζλάουσκας δεν χρησιμοποίησε στο φιλικό τους βασικούς Μέισον, Πέρι, Γκούλιας, οι οποίοι ακολούθησαν προπόνηση με βάρη. Στο φιλικό συμμετείχε και ο Μπόρις Γκόρενς, ο οποίος ξεπέρασε πλήρως την ίωση που τον ταλαιπώρησε και θα είναι ετοιμοπόλεμος για τη Σαββατιάτικη (19:00) αναμέτρηση με το Μαρούσι στο κλειστό του Αγίου Θωμά, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής.

    [23] Βόλεϊ

    Σε απολογία ΠΑΟ, Μίλων, Ρέθυμνο

    9/3/2005 6:13:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της ΕΟΠΕ, Κωνσταντίνο Κατσιμίχα κλήθηκε για την Παρασκευή 11 Μαρτίου (10:00), το ΤΑΠ Παναθηναϊκός, επειδή, στη διάρκεια του 5ου σετ του αγώνα με τον Ολυμπιακό (27/2/2005), φίλαθλοί του πέταξαν ένα μπουκάλι με νερό στην πλευρά του γηπέδου των "ερυθρολεύκων", με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας για τρία λεπτά. Επίσης, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ακούγονταν υβριστικά συνθήματα κατά του Ολυμπιακού και των παικτών του.

    Άσεμνες χειρονομίες και μπουγέλα...

    Την ίδια ημέρα και ώρα κλήθηκαν επίσης να απολογηθούν ενώπιον του δικαιοδοτικού οργάνου της ΕΟΠΕ το Ρέθυμνο και ο Μίλωνας, καθώς και ο Ψάρρας του Μίλωνα.

    Ο παίκτης κλήθηκε σε απολογία επειδή, όπως προέκυψε από την έκθεση του γυμνασίαρχου, στο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων προκάλεσε τους φιλάθλους του Ρεθύμνου με άσεμνη χειρονομία, με αποτέλεσμα αυτοί να αντιδράσουν και να πετάξουν νερό στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να διακοπεί το παιχνίδι για δύο λεπτά.

    Μετά από αυτό το γεγονός, το ΤΑΠ Μίλων κλήθηκε για την υβριστική συμπεριφορά του αθλητή του και το ΤΑΠ Ρέθυμνο για την ανάρμοστη συμπεριφορά των οπαδών του.

    [24] Στο Πεκίνο μέσω και του Χαμ

    9/3/2005 6:24:00 μμ

    Συντάκτης:

    Την ευκαιρία να δει τα νέα ταλέντα του ελληνικού πόλο, αγωνιζόμενα απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους θα έχει απ΄ αύριο Παρασκευή ο Ομοσπονδιακός προπονητής ο Σάντρο Καμπάνια. Η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών που καταρτίστηκε μετά από τα καμπ νέων που διοργάνωσε ο Ιταλός τεχνικός, τον Φεβρουάριο και το Μάρτιο στο Ζάππειο, θα μεταβεί αύριο στο Χαμ της Γερμανίας, για το πρώτο εφετινό τουρνουά προετοιμασίας, όπου θα παίξει με τις ΗΠΑ, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή θα παίξει με την Γερμανία και την Γαλλία αντίστοιχα. Αυτό αποτελεί στην ουσία το πρώτο δυνατό τεστ των αθλητών μας, από τους οποίους αρκετοί θα αποτελέσουν τον κορμό της Εθνικής που θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς του Πεκίνο το 2008, εάν η ομάδα προκριθεί φυσικά.

    Η αποστολή και το πρόγραμμα

    Στην αποστολή μετέχουν 15 πολίστες, οι οποίοι είναι οι εξής: Γιώργος Ρέππας, Φίλιππος Καραμπέτσος (τερματοφύλακες), Τάσος Σχίζας, Δημήτρης Μιτελούδης, Δημήτρης Μάζης (αμυντικοί), Γιώργος Φουντούλης, Γιώργος Ντόσκας, Γιάννης Θωμάκος, Αργύρης Θεοδωρόπουλος, Μανώλης Μυλωνάκης, Μάριος Χατζηκυριακάκης, Γιάννης Φουντούλης (περιφερειακοί), Μάνθος Βουλγαράκης, Νικήτας Κόχειλας, Νίκος Ντούλος (φουνταριστοί).

    Το αγωνιστικό πρόγραμμα του τουρνουά,, έχει ως εξής:

    Παρασκευή, 11 Μαρτίου 19.30 ΗΠΑ-Ελλάδα 20.45 Γερμανία-Γαλλία

    Σάββατο, 12 Μαρτίου 17.30 ΗΠΑ-Γαλλία 18.45 Γερμανία-Ελλάδα

    Κυριακή, 13 Μαρτίου 11.00 Γαλλία-Ελλάδα 12.15 Γερμανία-ΗΠΑ

    [25] Επικυρώθηκαν οι αλλαγές στη γυμναστική

    9/3/2005 5:50:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τις αλλαγές στον κώδικα βαθμολογίας, αλλά και στο σύστημα κρίσης των αθλημάτων της Γυμναστικής, επικύρωσε την Τετάρτη η εκτελεστική επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG). Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, η βαθμολογία ενός αθλητή θα αρχίζει από το μηδέν και θα κρίνεται από δυο πάνελ κριτών, των οποίων η άθροιση των βαθμών, θα δίνει την συνολική βαθμολογία, ενώ με το νέο σύστημα εισάγεται για πρώτη φορά στην ιστορία της ενόργανης γυμναστικής, το παγκόσμιο ρεκόρ. Έτσι, από το 2006 κάθε γυμναστής θα έχει δύο προκλήσεις μπροστά του, να αγγίξει το 10 στην εκτέλεση και να πετύχει παγκόσμιο ρεκόρ.

    Ο νέος τρόπος βαθμολόγησης

    Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, οι αθλητές θα εκτελούν το πρόγραμμά τους και το πάνελ Α, αποτελούμενο από δύο κριτές, θα προσδιορίζει την αξία των δέκα καλύτερων ασκήσεών τους και επιπλέον θα τους δίνει και ένα "πριμ" βαθμών για κάθε ομάδα ασκήσεων. Το σύνολο θα δίνει τη βαθμολογία Α.

    Το πάνελ Β, το οποίο θα αποτελείται από δύο ή τέσσερις κριτές (δεν έχει ακόμη καθορισθεί), θα εκτιμά την εκτέλεση του αθλητή, κρίνοντας με βάση την τεχνική και την καλλιτεχνική αξία του. Οι κριτές αυτοί θα αρχίζουν τη βαθμολογία τους από το 10 και θα αφαιρούν τα λάθη και τις ποινές. Η βαθμολογία Β θα προστίθεται στη βαθμολογία Α και θα προκύπτει το τελικό σκορ.

    Σήμερα αποφασίστηκε εξάλλου, ότι στο εφετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής δεν θα υπάρχει σύνθετο ομαδικό, αλλά μόνο σύνθετο ατομικό και τελικοί οργάνων. Έτσι, η διαδικασία της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου θα αρχίσει από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2007.

    [26] Πρώτη για τους ρίπτες

    9/3/2005 5:31:00 μμ

    Συντάκτης:

    Για την Μερσίνη της Τουρκίας ταξιδεύει αύριο (10/3, 10.50) η ομάδα στίβου που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων, που θα διεξαχθεί στις 12-13 Μαρτίου. Πέντε αθλητές έχουν αποφασίσει να ξεκινήσουν τις εμφανίσεις τους στον ανοιχτό στίβο με αυτή τη διοργάνωση. Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Παπαδημητρίου στη σφυροβολία, (που πέρυσι στη Μάλτα ήταν τρίτος- την Ευδοκία Τσαμόγλου και την Στέλλα Παπαδοπούλου στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, τον Μιχάλη Σταματόγιαννη στη σφαιροβολία και την Πηνελόπη Πετρέλη στον ακοντισμό. Μαζί τους θα ταξιδέψει και ο προπονητής Γιώργος Γεωργιάδης.

    [27] Πολιτισμός

    Αξονική τομογραφία αποκλείει τη δολοφονία Μυστήριο ο θάνατος του Τουταγχαμών

    9/3/2005 4:05:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: Reuters

    Ένα από τα ερωτήματα που επί χρόνια απασχόλησαν τους ιστορικούς και τους αρχαιολόγους, ο θάνατος του Τουταγχαμών, μπήκε στο συρτάρι. Αξονική τομογραφία που έγινε στη μούμια απέκλεισε το ενδεχόμενο της δολοφονίας του Φαραώ, ωστόσο, δεν έδωσε οριστική απάντηση στο θρίλερ για το πώς πέθανε ο νεαρός ηγεμόνας. "Δεν γνωρίζουμε πώς πέθανε ο βασιλιάς, αλλά τουλάχιστον γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι δεν δολοφονήθηκε", δήλωσε ο επικεφαλής του συμβουλίου αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Ζαχί Χαουάς. Ορισμένα μέλη της ερευνητικής ομάδας υποστηρίζουν ότι ο Τουταγχαμών πέθανε από μολυσμένο τραύμα στο μηρό, άποψη με την οποία κάποιοι άλλοι διαφωνούν. Σίγουρα πάντως η αιτία θανάτου θα παραμείνει ένα από τα μυστικά των Πυραμίδων, καθώς ο κ. Χαουάς αποφάσισε ότι η υπόθεση έχει κλείσει και ο τάφος του νεαρού βασιλιά, που πέθανε το 1352 π.Χ. σε ηλικία 19 ετών, δεν πρέπει να διαταραχθεί ξανά.

    Διχασμένοι οι επιστήμονες

    Κάποιοι ιστορικοί έχουν υποστηρίξει ότι ο Φαραώ δολοφονήθηκε, βασιζόμενοι σε δύο γεγονότα: πρώτον, ότι έφυγε από τη ζωή σε πολύ μικρή ηλικία και, δεύτερον, ότι έζησε σε μια πολύ ταραγμένη περίοδο της αιγυπτιακής ιστορίας.

    Ο Τουταγχαμών ανέβηκε στο θρόνο αμέσως μετά το θάνατο του Ακενατών, του Φαραώ που εγκατέλειψε τους περισσότερους Αιγύπτιους θεούς και προσπάθησε να επιβάλει μονοθεϊστική θρησκεία βασισμένη στη λατρεία του ήλιου.

    Στη διάρκεια της βασιλείας του Τουταγχαμών, που διήρκεσε μόλις 10 χρόνια, πολλοί υπέρμαχοι της παλαιάς θρησκείας προσπαθούσαν να ανακτήσουν τον έλεγχο, δημιουργώντας αναταραχή μέσα στο βασίλειο.

    Η επιστημονική κοινότητα είχε εναποθέσει τις ελπίδες της για την αιτία θανάτου του Τουταγχαμών στη σάρωση της μούμιας με ακτίνες Χ, που αναμενόταν να ρίξει φως στο σπασμένο οστό στο κρανίο του Φαραώ, γεγονός που πυροδότησε και τη θεωρία της δολοφονίας.

    Ωστόσο, στο πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής ο θάνατος του Αιγύπτιου βασιλιά δεν αποδίδεται ξεκάθαρα σε κάποια αιτία. Υπάρχει μόνο η εκτίμηση ότι ίσως ο Τουταγχαμών πέθανε έπειτα από σοβαρό ατύχημα, κατά το οποίο έσπασε το μηρό του. Η πληγή μολύνθηκε και έτσι ο Φαραώ πέθανε.

    Πάντως, η αιτία θανάτου του θρυλικού βασιλιά θα παραμείνει ένα από τα μυστήρια της Ιστορίας. "Η υπόθεση έκλεισε. Δεν πρέπει να ξαναενοχλήσουμε τον βασιλιά", τόνισε ο επικεφαλής των ερευνητών.

    [28] Υγεία

    Ανακάλυψη Αμερικανών επιστημόνων Νέα μορφή διαβήτη

    9/3/2005 2:10:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: Reuters - BBC

    Μια μέχρι πρότινος άγνωστη μορφή διαβήτη υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν Αμερικανοί επιστήμονες, αφού διαπίστωσαν ότι ο εγκέφαλος παράγει ινσουλίνη όπως το πάγκρεας. Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Μπράουν ισχυρίζονται ότι ο διαβήτης τύπου ΙΙΙ, όπως τον ονόμασαν, επηρεάζει τα επίπεδα της ινσουλίνης του εγκεφάλου, σε αντίθεση με τους άλλους δύο τύπους της ασθένειας που επιδρούν στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Μάλιστα, ο διαβήτης τύπου III συνδέεται με την νόσο του Αλτσχάιμερ, γεγονός στο οποίο εστιάζονται τώρα οι έρευνες. Την ίδια ώρα, μια άλλη ερευνητική ομάδα ανακοίνωσε, πως άτομα που πάσχουν από διαβήτη διατρέχουν έως και τριπλάσιο κίνδυνο να προσβληθούν από καρκίνο του ήπατος.

    Επηρεάζει τον εγκέφαλο

    Σύμφωνα με την μελέτη, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Journal of Alzheimers Disease, ο διαβήτης τύπου III σχετίζεται με τα επίπεδα της εγκεφαλικής ινσουλίνης, η οποία συνδέεται με το Αλτσχάιμερ.

    Οι επιστήμονες μελέτησαν τρωκτικά και εγκεφαλικούς ιστούς θανόντων από τη νόσο Αλτσχάιμερ και διαπίστωσαν πως η ινσουλίνη και οι σχετιζόμενες με αυτή πρωτεΐνες παράγονται από τον εγκέφαλο, ενώ τα μειωμένα επίπεδα ινσουλίνης σχετίζονται με τη νόσο Αλτσχάιμερ.

    Όπως παρατήρησαν, η έλλειψη ινσουλίνης πυροδοτεί την έλλειψη άλλων ζωτικών μορίων, με αποτέλεσμα τον εκφυλισμό των νευρικών κυττάρων.

    Παλιότερες έρευνες είχαν δείξει πως οι πάσχοντες από διαβήτη κινδυνεύουν κατά 65% περισσότερο να εκδηλώσουν Αλτσχάιμερ σε σχέση με τα υγιή άτομα. Επίσης, μελέτες έχουν αποδείξει ότι πολλοί πάσχοντες από διαβήτη τύπου ΙΙ έχουν αποθέματα μιας πρωτεΐνης στο πάγκρεας, τα οποία είναι όμοια με τα αποθέματα που εντοπίζονται στον εγκεφαλικό ιστό όσων πάσχουν από Αλτσχάιμερ.

    Οιωνός για καρκίνο στο ήπαρ

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με μελέτη του ιατρικού κέντρου Veteran Affairs του Χιούστον στο Τέξας, οι διαβητικοί διατρέχουν έως και τριπλάσιο κίνδυνο να προσβληθούν από καρκίνο του ήπατος.

    Μάλιστα, χρόνιες λοιμώξεις με ηπατίτιδα C και B, κύρωση και ένα οικογενειακό ιστορικό της νόσου συνιστούν τους επικίνδυνους παράγοντες για ανάπτυξη καρκίνου στο ήπαρ.

    Οι ερευνητές μελέτησαν ασθενείς που έλαβαν ιατρική περίθαλψη από το 1994 έως το 1999. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, 2.061 ασθενείς ηλικίας 65 ετών και άνω νοσηλεύτηκαν για καρκίνο του ήπατος. Οι ερευνητές συνέκριναν αυτούς με 6.000 άλλους ασθενείς παρόμοιας ηλικίας που δεν είχαν καρκίνο. Αφού έλαβαν υπόψη και άλλους παράγοντες επικινδυνότητας για την ασθένεια, όπως η ηλικία και το φύλο, οι επιστήμονες βρήκαν ότι ο διαβήτης αυξάνει τις πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου του ήπατος.

    "Ο διαβήτης αυξάνει διπλάσιες ή και τριπλάσιες φορές τον κίνδυνο καρκίνου στο ήπαρ, ανεξάρτητα από την παρουσία άλλων σοβαρών παραγόντων επικινδυνότητας", δήλωσε στο επιστημονικό έντυπο Gut ο επικεφαλής των ερευνητών, δρ. Χάσεμ Ελ - Σέραγκ, τονίζοντας παράλληλα πως ο καρκίνος εκδηλώνεται πολύ σπάνια και ο συνολικός κίνδυνος για τον διαβητικό είναι χαμηλός.

    Σχετικά Links:

    Journal of Alzheimer's Disease

    Gut

    [29] Τεχνολογία

    Φορτίζεται σε έξι λεπτά Επανάσταση στις μπαταρίες

    9/3/2005 1:33:00 μμ

    Συντάκτης:

    Νέα δεδομένα στην κινητή τηλεφωνία αναμένεται να προσφέρει μια πειραματική μπαταρία που δημιούργησε αμερικανική εταιρία. Η Altair Technologies κατασκεύασε μια πειραματική μπαταρία ιόντων λιθίου (Li-ion), που φορτίζεται πλήρως σε έξι λεπτά, προσφέρει μεγαλύτερη ισχύ και ζει δέκα φορές περισσότερο από τις υπόλοιπες του είδους της. Η νέα μπαταρία εκτιμάται πως θα δώσει λύση στην "ενεργειακή κρίση" που αντιμετωπίζουν τα κινητά τηλέφωνα, καθώς οι σημερινές μπαταρίες δεν αποθηκεύουν αρκετή ενέργεια και αποφορτίζονται γρήγορα όταν χρησιμοποιούνται εργαλεία υψηλής κατανάλωσης ενέργειας, όπως το φλας της φωτογραφικής μηχανής. Η εταιρία εξασφάλισε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και στοχεύει στο ενδιαφέρον των μεγάλων κατασκευαστών, ώστε η μπαταρία της να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

    Γρήγορη φόρτιση - μεγάλη διάρκεια ζωής

    Στις μπαταρίες Li-ion, ιόντα λιθίου που προέρχονται από μια κάθοδο οξειδίου λιθίου και κοβαλτίου καταλήγουν σε μια άνοδο από άνθρακα, αφού περάσουν μέσα από ηλεκτρολύτες.

    Η Altair αντικατέστησε τον άνθρακα με νανοκρυστάλλους τιτανικού λιθίου και μεγάλωσε την επιφάνεια της ανόδου. Αποτέλεσμα αυτής της παρέμβασης είναι η μεγαλύτερη ροή ιόντων και συνεπώς η γρηγορότερη φόρτιση της μπαταρίας, αλλά και η αποφόρτισή της με ρεύμα μεγάλης έντασης.

    Επίσης, η μπαταρία της Altair ζει περισσότερο από τις υπόλοιπες Li-ion, που η ζωή τους περιορίζεται στους 400 κύκλους φόρτισης. Οι νανοκρύσταλλοι τιτανικού λιθίου δεν είναι ευαίσθητοι στις μεταβολές της θερμοκρασίας και έτσι η μπαταρία λειτουργεί ικανοποιητικά για 20.000 κύκλους φόρτισης.

    Όπως υποστηρίζει η Altair, η τεχνολογία που ανέπτυξε δεν περιορίζεται μόνο στα κινητά τηλέφωνα, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επαναφορτιζόμενα εργαλεία και υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα.

    Σχετικά Links:

    Altair Technologies

    [30] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ατομικό πρόγραμμα ο Νατσούρας

    9/3/2005 7:14:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τα σημάδια κόπωσης που παρουσίασε τις τελευταίες ημέρες ο Αντώνης Νατσούρας, ανάγκασαν το ιατρικό επιτελείο του Ιωνικού, να δώσει στον αμυντικό παίκτη της ομάδας της Νίκαιας, ατομικό συντηρητικό πρόγραμμα εκγύμνασης το επόμενο διήμερο, ώστε να μπορέσει να ξεκουραστεί. Το ευχάριστο για τον Βαγγέλη Βλάχο, πάντως ήταν ότι εκτός του Νατσούρα, δεν αντιμετωπίζει άλλα αγωνιστικά προβλήματα, ενόψει του αγώνα με την Καλλιθέα, ένα παιχνίδι "κλειδί" για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και για την προσπάθεια που κάνουν οι "κυανόλευκοι" να εξασφαλίσουν τη σωτηρία τους.

    [31] Μπάσκετ

    Θέλει νίκη ο Απόλλων Πατρών

    9/3/2005 6:47:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πολλοί παρουσιάζουν το αγώνα του Απόλλωνα με τους "πράσινους" της Κοζάνης, ως μία από τις τελευταίες ευκαιρίες για πλασάρισμα της ομάδας στα play off. Αυτή την άποψη πάντως δεν έδειξε να συμμερίζεται ο τεχνικός της ομάδας, Ντάρκο Ρούσο, ο οποίος τόνισε πως είναι ένα πολύ δύσκολο και κρίσιμο παιχνίδι, όμως υπάρχουν αρκετά ακόμα για να τα καταφέρει. Όπως είπε πάντως, θέλει τη νίκη κόντρα στην ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά "εμείς δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη".

    "Δεν είναι τελικός"

    Ο τεχνικός των Πατρινών, τόνισε πως το φαβορί για τον αγώνα είναι ο Μακεδονικός και ξεκαθάρισε πως αυτό το παιχνίδι δεν είναι ο τελικός της 8άδας. "Έχουμε άλλα έξι παιχνίδια μπροστά μας στην Α1, στα οποία αντικειμενικά μπορούμε να κάνουμε άλλες τρεις ή τέσσερις νίκες. Πέρυσι οι δώδεκα νίκες ήταν αρκετές για τα play off, φέτος θα δούμε πως θα διαμορφωθούν τα πράγματα. Ό,τι ισχύει για εμάς, ισχύει λίγο έως πολύ και για τον Μακεδονικό, μόνο που εμείς έχουμε πιο βατό πρόγραμμα. Πάμε να παίξουμε ελεύθερα στην Κοζάνη. Δεν είμαστε το φαβορί της αναμέτρησης με τον Μακεδονικό κάτι που είναι υπέρ μας, αφού αποφεύγουμε την πίεση".

    Στη συνέχεια, ανέλυσε τον τρόπο παιχνιδιού των "πράσινων" και το πώς θα πρέπει να τους αντιμετωπίσει η ομάδα του. "Ο Μακεδονικός είναι σκληρή ομάδα και το παιχνίδι του χαρακτηρίζεται από πειθαρχία. Έχει πολλούς καλούς παίκτες, κυρίως στις θέσεις «1» και «4». Χάτσον, Λουκόφσκι και Μάικλ σηκώνουν το βάρος στην επίθεση και αν καταφέρουμε να τους σταματήσουμε θα έχουμε το προβάδισμα στην υπόθεση νίκη".

    Κλείνοντας την συνέντευξη τύπου, του τέθηκε ερώτηση για την κούραση των παικτών του Μακεδονικού, μετά την αναμέτρηση με το Μαρούσι, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς "οι μεγάλες ομάδες βρίσκουν πάντα την φόρμα τους και έτσι θα γίνει και στην αναμέτρηση του Σαββάτου".

    [32] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Τα λάθη των 20 λεπτών

    9/3/2005 6:26:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ήταν ένα παιχνίδι που όπως εξελίχθηκε θα μπορούσε να πάρει την πρόκριση και η Αγγλική ομάδα, όπως επίσης και η Μπαρτσελόνα. Όμως τα λάθη του πρώτου 20λέπτου και το 3-0 από την ομάδα του Μουρίνιο επί της Μπάρτσα, ήταν καθοριστικά για την συνέχεια του παιχνιδιού. Αυτό είπε σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι, ο αμυντικός των "μπλαουγκράνα", ο οποίος τόνισε πως "πληρώσαμε υψηλό τίμημα για 20 λεπτά κακής εμφάνισης, όταν πέτυχαν τρία γκολ από τρεις αντεπιθέσεις. Ξέραμε ότι η Τσέλσι είχε γρήγορους παίκτες μπροστά, οι οποίοι μπορούσαν να σκοράρουν, αλλά δεν καταφέραμε να τους σταματήσουμε. Είχαμε ευκαιρίες για να πάρουμε τη νίκη, αλλά δεν ήταν γραφτό". Κλείνοντας ο Πουγιόλ είπε πως "δεν είναι εύκολο να αποδεχθούμε αυτή την ήττα", όμως πλέον θα κοιτάξουν το Πρωτάθλημα και την κατάκτηση της Πριμέρα Ντιβιζιόν.

    "Ήταν άδικο το γκολ"

    Ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, Ροναλντίνιο, στάθηκε πιο πολύ στο τέταρτο γκολ της Τσέλσι, με την κεφαλιά του Τέρι, όπου και υποστήριξε πως ήταν φάουλ πάνω στον τερματοφύλακα της ομάδας του, Βίκτορ Βαλντές. " Έτσι όπως είδα τη φάση, υπήρξε φάουλ πάνω στον Βίκτορ στο τέταρτο γκολ της Τσέλσι" είπε συγκεκριμένα ο Βραζιλιάνος άσος.

    Τέλος, ο Ετό, τόνισε πως υπάρχει απογοήτευση μετά από τον αποκλεισμό, όμως αυτό δεν θα έχει επιπτώσεις στο ηθικό των συμπαικτών του. "Ήμασταν καλύτεροι, αλλά αυτό που μετράει στο ποδόσφαιρο είναι τα γκολ" είπε ο Καμερουνέζος στράικερ και κατέληξε: "Παλέψαμε σκληρά και θα επιστρέψουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη σεζόν. Τώρα πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας στην κατάκτηση του τίτλου στο ισπανικό πρωτάθλημα".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 9 March 2005 - 17:56:20 UTC