Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νεκρός ο Τσετσένος ηγέτης Μασχάντοφ
  • [02] Τεχνολογία που ...μασάει
  • [03] Στο σφυρί "ιστορικό" εμφύτευμα
  • [04] Παρέμβαση Στεφανόπουλου για τους θεσμούς
  • [05] Η "Πολιτεία" στο επίκεντρο της Κυβερνητικής
  • [06] Δίωξη εναντίον Βαβύλη
  • [07] Κατευθυνόμενη επίθεση κατά της Εκκλησίας
  • [08] Υποχωρούν τα νερά
  • [09] Νέο χειρουργείο για τον Κλίντον
  • [10] "Βαφτίσια" στην Νότια Αφρική
  • [11] "Δε δεχτήκαμε λύτρα για τη Σγκρένα"
  • [12] Στους δρόμους η Χεζμπολάχ
  • [13] Εθνική για… Όσκαρ
  • [14] Ανανέωσε ο Άουγκεντάλερ
  • [15] Η γυναίκα της χρονιάς
  • [16] Ο Χάμαν… κατάσκοπος!
  • [17] Έρχεται η Νιούκαστλ
  • [18] Κόκκαλης: "Κάτω τα χέρια από τον Ολυμπιακό"
  • [19] Εκνευρισμένος ο Βλάχος
  • [20] Ντέρμπι έβγαλε η κλήρωση
  • [21] Πήρε... πόδι ο Πράντι
  • [22] Ασπιρίνη κατά εγκεφαλικών για τις γυναίκες
  • [23] Η γυμναστική του γέλιου
  • [24] Η μόδα πάει Αθήνα
  • [25] Απώλεια …μισθών από Ρουμενιίγκε
  • [26] Ανέβηκαν οι τόνοι στη δίκη του ΕΛΑ
  • [27] Προφυλακίστηκε ο Γιάννης Μπουτάρας

    [01] Κόσμος

    Νεκρός ο Τσετσένος ηγέτης Μασχάντοφ

    8/3/2005 6:36:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/3/2005 7:05:23 μμ)

    Συντάκτης:

    Νεκρός έπεσε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με τις ρωσικές δυνάμεις ο Τσετσένος ηγέτης αυτονομιστής Ασλάν Μασχάντοφ, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στο βόρειο Καύκασο, Ίλια Σαμπάλκιν. Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ενημερώθηκε για το γεγονός από τον επικεφαλής των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, Νικολάι Πατρούτσεφ. Την πληροφορία για το θάνατο του Μασχάντοφ επιβεβαίωσε και η τσετσενική αστυνομία. Σημειώνεται ότι η Μόσχα είχε κατηγορήσει τον Μασχάντοφ για μια σειρά αιματηρών επιθέσεων στο έδαφος της Ρωσίας, με σημαντικότερη αυτή στο σχολείο του Μπεσλάν, τον περασμένο Σεπτέμβριο, από την οποία έχασαν τη ζωή τους πάνω από 330 όμηροι.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εικόνες φρίκης από το μοιραίο σχολείο

    Μακελειό στο μετρό της Μόσχας

    [02] Τεχνολογία

    Τεχνολογία που ...μασάει

    8/3/2005 5:26:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: BBC

    Η αξιολόγηση των τεχνικών ψησίματος που θα μπορούσαν να χαρίσουν στο καταναλωτικό κοινό τα τέλεια μπισκότα πάντα αποτελούσε ζητούμενο για τις βιομηχανίες τροφίμων. Όμως το να βρεθούν αρκετά πρόθυμοι και ανθεκτικοί εθελοντές για να πραγματοποιήσουν αυτή τη διαδικασία ελέγχου ήταν κι αυτό ένα ανοιχτό ζήτημα. Όχι όμως πια. Οι επιστήμονες των εργαστηρίων γνωστής βρετανικής εταιρείας μπισκότων εμπνεόμενοι από τις κούκλες που χρησιμοποιούνται στα crash tests των αυτοκινήτων έφτιαξαν μία για λογαριασμό τους.

    Με το μηχανοκίνητο σαγόνι της και την πλαστική οδοντοστοιχία της η κούκλα -έχει ονομαστεί Crumb (ψίχουλα) Test Dummy, κατά το Crash Test Dummy- μασάει ασταμάτητα τα μπισκότα που της δίνουν. Φυσικά δεν τα καταπίνει παρά αφήνει το προσωπικό του εργαστηρίου να μαζέψει το χαμό από τα παραγόμενα ψίχουλα, τα οποία κατόπιν μελετώνται προκείμενου να αξιολογηθεί η τεχνική ψησίματος που χρησιμοποιήθηκε.

    "Το να έχεις ως αποκλειστικό αντικείμενο δουλειάς την κατανάλωση μπισκότων ακούγεται σίγουρα σε πολλούς ως μια απολαυστική προοπτική. Κι όμως δεν έχουμε βρει ακόμα τον άνθρωπο που θα μπορούσε να το κάνει αυτό στη κλίμακα που ζητάμε. Απεναντίας η κούκλα μας έχει μια ατελείωτη "όρεξη" και δεν της χρειάζεται να πάρει ούτε ανάσα" δηλώνει εκπρόσωπος της εταιρείας. Λυπόμαστε η θέση εργασίας καλύφθηκε...

    [03] Παράξενα

    Στο σφυρί "ιστορικό" εμφύτευμα

    8/3/2005 3:09:00 μμ

    Συντάκτης:

    Αυτό κι αν ήταν εμφύτευμα σιλικόνης. Βάρους 0,9 κιλών, μέχρι πριν από λίγα χρόνια προσέδιδε σοβαρότατη διαφορά στήθους στα επαγγελματικά προσόντα της πρώην ιδιοκτήτριας του και φημισμένης στριπτιζέζ, στο παρελθόν. Έχει και ιστορία: το εν λόγω εμφύτευμα -μαζί με το ταίρι του φυσικά- όταν φιγουράριζαν υπό τη μορφή τεράστιου στήθους, επάνω στην κάτοχο τους την κα Peaks ("Κορυφές" ελληνιστί), είχαν κατηγορηθεί ότι είχαν τραυματίσει στο πρόσωπο έναν πελάτη. Άρα λοιπόν ίσως δεν είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι σε πρόσφατη δημοπρασία του eBay το ένα από αυτά έπιασε την τιμή των 16.766 δολαρίων και περιήλθε στην κατοχή του διαδικτυακού καζίνο GoldenPalace.com. Σε τι θα χρησιμεύσει στην εταιρεία το εμφύτευμα δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, εντούτοις τολμάμε να υποθέσουμε ότι η ιστορική σιλικόνη, θα λάβει θέση δίπλα στο άλλο πρόσφατο απόκτημα της ίδιας επιχείρησης: το ηλικίας 10 ετών μισοφαγωμένο τοστ, που υποτίθεται φέρει τη μορφή της Παρθένου και το οποίο αγόρασε πριν από λίγους μήνες, έναντι 28.000 δολαρίων, πάλι μέσω του eBay.

    Σιλικόνη με ...εμπειρίες

    Κι έτσι για εγκυκλοπαιδικούς λόγους να πούμε ότι τα εμφυτεύματα σιλικόνης αφαιρέθηκαν από τη νόμιμη κάτοχο τους το 1999, καθώς αποφάσισε να εγκαταλείψει τη λαμπρή της καριέρα για χάρη των οικιακών. Όσο για τον κύριο που παραπονέθηκε για μώλωπες τους οποίους υπέστη από την "επιθετική" σιλικόνη, ένα βράδυ στο κλαμπ Diamond Dolls της Φλόριδα, επέζησε.

    Η υπόθεση του, εξετάστηκε στο πλαίσιο του αμερικανικού τηλεοπτικού σόου "Λαϊκό Δικαστήριο". Εκεί ο πρόεδρος του "Δικαστηρίου" και πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ed Koch ζήτησε από μια δικαστική επιμελήτρια να εξετάσει τους "κατηγορουμένους" τους οποίους ο μηνυτής παρομοίαζε με "τσιμεντόλιθους". Η δικαστική υπάλληλος είπε ότι ήταν "πολύ μαλακά" για να μπορέσουν να χαρακτηριστούν επικίνδυνα κι έτσι η προσφυγή απορρίφθηκε.

    [04] Πολιτική

    Κατά την αποχαιρετιστήρια συνάντηση με το ΥΠΕΘΑ Παρέμβαση Στεφανόπουλου για τους θεσμούς

    8/3/2005 5:52:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Νέα αναφορά στους θεσμούς έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος κατά την αποχαιρετιστήρια συνάντηση που είχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ο κ. Στεφανόπουλος, αφού επισήμανε την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της δικαιοσύνης, τόνισε ότι ο στρατός οφείλει να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα ετοιμότητας. Η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προσέφερε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας έναν ασημένιο θυρεό που περιλαμβάνει το θυρεό του υπουργείου με τα ονόματα του υπουργού και των υφυπουργών, καθώς και τους θυρεούς των Γενικών Επιτελείων.Εξάλλου, στην αποχαιρετιστήρια δεξίωση που παρέθεσε στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, εμφανώς συγκινημένος, είπε ότι το πιο πολύτιμο κομμάτι της Προεδρίας είναι οι προσωπικές αναμνήσεις. Τους ευχαρίστησε όλους, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην ΕΡΤ και το ανθρώπινο δυναμικό της. Ο κ. Στεφανόπουλος μίλησε με θερμά λόγια για τον Κάρολο Παπούλια που θ' αναλάβει καθήκοντα το Σάββατο, ενώ αναφερόμενος στην ορκωμοσία του είπε πως πρέπει να γίνει από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο.

    Θα αποχωρήσει ο ΣΥΝ από την ορκωμοσία Παπούλια

    Στο μεταξύ, ο ΣΥΝ αποφάσισε να αποχωρήσει κατά την ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς όπως δήλωσε ο κ. Αλαβάνος οι βουλευτές του κόμματος δεν επιθυμούν να συναινέσουν με την παρουσία τους στη διαδικασία που θέτει τους πολιτειακούς θεσμούς υπό την σκέπη του θρησκευτικού όρκου και των παραγόντων της ιεραρχίας. Ο ΣΥΝ είχε προτείνει ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας να ορκιστεί ενώπιον της Βουλής και όχι από τον Αρχιεπίσκοπο.

    [05] Πολιτική

    Η "Πολιτεία" στο επίκεντρο της Κυβερνητικής

    8/3/2005 2:00:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Τις νέες δράσεις του προγράμματος Πολιτεία αλλά και τη νομιμοποίηση χρηματοδότησης των συγκεκριμένων δράσεων ενέκρινε η Κυβερνητική Επιτροπή, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού το πρωί. Το πρόγραμμα Πολιτεία αφορά την ηλεκτρονική διασύνδεση των υπουργείων αλλά την αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμό των δημόσιων υπηρεσιών καθώς και την πολιτική προστασία όπως δήλωσε αμέσως μετά τη συνεδρίαση ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος. Ανάμεσα στις δράσεις, που αποφασίστηκαν για το επόμενο έτος, η χρηματοδότηση των οποίων εξασφαλίστηκε και μέσω νομοθετικής ρύθμισης, συμπεριλαμβάνονται η επιμόρφωση των δημοσίων υπαλλήλων, η πλήρης μηχανογράφηση του δημόσιου τομέα και η λειτουργία της πολιτικής προστασίας, όπως λειτούργησε και πρόσφατα στο νομό Έβρου.

    "Φάνηκε στην πράξη"

    Η Κυβερνητική Επιτροπή είχε θέμα την "επανίδρυση της Δημόσιας Διοίκησης 2005".

    Σχετικά με το πρόγραμμα Πολιτεία, ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, επεσήμανε, ότι στο παρελθόν είχε αφεθεί στην τύχη του σε ό,τι αφορά την χρηματοδότησή του, ενώ πολλές δαπάνες δεν είχαν νομιμοποίηση. Ανέφερε ως παράδειγμα τα ΚΕΠ για τα οποία έγινε ειδική νομοθετική ρύθμιση από την τωρινή Κυβέρνηση.

    Αναφερόμενος στην πολιτική προστασία, τόνισε, ότι φέτος λειτούργησε διαφορετικά και με προληπτικό τρόπο, κάτι, που φάνηκε στην πράξη, καθώς παρά τη σφοδρή κακοκαιρία δεν έκλεισαν δρόμοι, ενώ στον Έβρο τα προληπτικά μέτρα είχαν αποτέλεσμα.

    Επίσης, υπογράμμισε, ότι το πρόγραμμα πολιτικής προστασίας θα ολοκληρωθεί πρώτα σε κεντρικό επίπεδο και στη συνέχεια θα μεταφερθεί σε περιφερειακό και νομαρχιακό, ενώ η κυβερνητική επιτροπή θα ενημερώνεται κάθε τρίμηνο για τις επιμέρους δράσεις του προγράμματος.

    Ο κ. Παυλόπουλος μιλώντας για την Ημέρα της Γυναίκας τόνισε, ότι "θα έχουμε πραγματική ισότητα των δύο φύλων όταν δεν θα χρειάζεται να λαμβάνουμε μέτρα" σημειώνοντας, πως ήδη στο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα έχουν υπάρξει πρόνοιες για τις γυναίκες, ώστε να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, ενώ υπήρξαν σχετικές προβλέψεις και κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος.

    [06] Κοινωνία

    Εντείνεται η έρευνα για το παραδικαστικό κύκλωμα Δίωξη εναντίον Βαβύλη

    8/3/2005 2:27:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/3/2005 4:03:33 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ- ΝΕΤ 105.8

    Ποινική δίωξη για τέσσερα αδικήματα κατά του καταζητούμενου Απόστολου Βαβύλη άσκησε σήμερα η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Σωτηροπούλου. Ο καταζητούμενος διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία μετά χρήσεως, νόθευση εγγράφου, κλοπή και αντιποίηση άσκησης υπηρεσίας λειτουργού της ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Παράλληλα, η κ. Σωτηροπούλου άσκησε ποινική δίωξη εναντίον επτά ατόμων του περιβάλλοντός του, που φέρονται ότι τον έκρυβαν στο διαμέρισμα του Χολαργού. Συγκεκριμένα, για υπόθαλψη εγκληματία διώκονται ο απόστρατος αξιωματικός, Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, ο αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης, η πρώην σύζυγος του Βαβύλη, Μάλι Κοέν, οι γονείς του Χρήστος και Αλεξάνδρα, ο αδελφός του Διονύσης, καθώς και ο Χρήστος Παναγόπουλος, φίλος του καταζητούμενου. Στο μεταξύ, με ταχείς ρυθμούς συνεχίζεται η έρευνα για το παραδικαστικό κύκλωμα.

    Πλαστογραφία και νόθευση εγγράφου

    Τα αδικήματα για τα οποία διώκεται ο Βαβύλης αφορούν ενέργειες που έγιναν για την ενοικίαση του σπιτιού που διέμενε στο Χολαργό, καθώς και την εμφάνιση του ως μοναχού.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, τα αδικήματα της νόθευσης, της κλοπής και της αντιποίησης αφορούν στην κλοπή της ταυτότητας του μοναχού Νίκου Βατοπεδινού, την οποία χρησιμοποίησε ο Βαβύλης και κυκλοφορούσε ως πατήρ Νείλος, αφού άλλαξε την ημερομηνία γέννησης και τη φωτογραφία .

    Η δίωξη εναντίον του γονέων και του αδελφού του Βαβύλη είναι τυπική, καθώς βάσει του νόμου οι συγγενείς πρώτου βαθμού δεν τιμωρούνται.

    Για την υπόθεση διατάχτηκε προανάκριση, την οποία θα διενεργήσει η Διεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

    Ύποπτες αντικαταστάσεις και προληπτικές μεταθέσεις

    Την ίδια ώρα, εντείνεται η έρευνα για το παραδικαστικό κύκλωμα και την κάθαρση στο χώρο της Δικαιοσύνης.

    Το πρωί, ο επιθεωρητής αεροπαγίτης Χρήστος Μπαλτάς διενήργησε έλεγχο στο Πρωτοδικείο της Αθήνας για ύποπτες αντικαταστάσεις, στις οποίες φέρεται να έχουν προβεί κυρίως δικαστικοί λειτουργοί που εμπλέκονται στο παραδικαστικό κύκλωμα.

    Παράλληλα, περισσότεροι από 70 πρωτοδίκες και εφέτες που υπηρετούν στα δικαστήρια και των 12 περιφερειών της χώρας αναμένεται να μετατεθούν για προληπτικούς λόγους, σύμφωνα με ερώτημα του προέδρου του Αρείου Πάγου Γιώργου Κάππου.

    Στο μεταξύ, εξηγήσεις θα δώσει ενώπιον του αντεισαγγελέα, Γιώργου Σανιδά, ο πρόεδρος πρωτοδικών, Ευάγγελος Καλούσης. Ο δικαστής, που έχει παραπεμφθεί για οριστική απόλυση, κατηγορείται για συμμετοχή σε ροζ κύκλωμα αλλοδαπών γυναικών τις οποίες φέρεται ότι εκμεταλλευόταν και προωθούσε. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της έρευνας έχουν ήδη ανοίξει οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Καλούση στην Ελλάδα και προκύπτει ότι έχει εμπλοκή σε υπόθεση δωροδοκίας. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ο αντεισαγγελέας αναμένεται να παραγγείλει την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Καλούση από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

    Επίσης, στον κ. Σανιδά κατέθεσε σήμερα ο επιχειρηματίας Σωτήρης Κρητικός, που είναι μέτοχος της εταιρίας στην οποία ανήκει το κότερο, όπου είχαν φωτογραφηθεί η πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια με τον Ευάγγελο Καλούση.

    "Ουδείς καλύπτεται, όπου υπάρχουν στοιχεία θα υπάρξουν κυρώσεις ...η έρευνα είναι συστηματική, σοβαρή και αποτελεσματική", τόνισε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δημήτρης Λινός.

    Καταθέτει ο Γιοσάκης

    Στον κ. Μπαλτά θα κληθεί να καταθέσει αύριο ο προφυλακισμένος για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στα Κύθηρα αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης. Ο αρχιμανδρίτης θα εξεταστεί για τις διασυνδέσεις που είχε με δικαστές και εισαγγελείς που χειρίστηκαν υποθέσεις του.

    Σήμερα, στο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου συζητήθηκε αίτηση αναίρεσης κατά της καταδικαστικής απόφασης που υπέβαλε ο καθηγητής Θεολογίας, Ξενοφώντας Παπαχαραλάμπους, για εξύβριση με μηνυτή τον Γιοσάκη. Η εισήγηση του Εισαγγελέα ήταν θετική για τον καθηγητή, αφού ζήτησε να απορριφθεί ως αβάσιμη η αναίρεση που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας Εφετών, Νίκος Αθανασόπουλος, υπέρ του Γιοσάκη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μεταθέσεις, απολύσεις και εντάλματα

    [07] Κοινωνία

    Καταγγέλλει με εγκύκλιο η Ιερά Σύνοδος Κατευθυνόμενη επίθεση κατά της Εκκλησίας

    8/3/2005 5:53:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ

    Για ενορχηστρωμένη επίθεση κατά της Εκκλησίας που κατευθύνεται από κέντρα που θέλουν να τη θέσουν στο περιθώριο κάνει λόγο εγκύκλιος που απέστειλε τη Δευτέρα η Ιερά Σύνοδος στους κληρικούς. Στην εγκύκλιο εκφράζονται φόβοι ότι επίκεινται μέτρα που θα λάβει η πολιτεία κατά της Εκκλησίας όπως είναι η θέσπιση του υποχρεωτικού πολιτικού γάμου ενώ δίνεται η διαβεβαίωση ότι ως Επίσκοποι θα πράξουν το χρέος τους και θα οδηγήσουν την εκκλησία στην αυτοκάθαρση. Στο μεταξύ, ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, που απόψε θα χοροστατήσει στη Μητρόπολη, κάλεσε τους πιστούς να συμμετάσχουν στις αγρυπνίες που θα πραγματοποιηθούν σε όλους τους ιερούς ναούς της χώρας για να προσευχηθούν για τη διέξοδο από την εκκλησιαστική κρίση. Την Πέμπτη, θα συνεδριάσει εκ νέου η Ιερά Σύνοδος που θα ασχοληθεί με τις καταγγελίες που αφορούν στον μητροπολίτη Κορίνθου Παντελεήμονα, ενώ γραπτές εξηγήσεις έχει κληθεί να καταθέσει ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος για απαξιωτικές δηλώσεις του σχετικά με αποφάσεις της Ιεραρχίας.

    [08] Κοινωνία

    Εργασίες στα αναχώματα και την υδροδότηση Υποχωρούν τα νερά

    8/3/2005 5:24:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/3/2005 7:49:11 μμ)

    Συντάκτης:

    Ελεγχόμενη θεωρείται η κατάσταση στον Έβρο, καθώς έχει μειωθεί σημαντικά η εισροή υδάτων από την Βουλγαρία, με αποτέλεσμα να κατέβει η στάθμη του ποταμού. Σύμφωνα με τις μετρήσεις, η στάθμη των νερών στο φράγμα του Κυπρίνου είναι στα 5 μέτρα και στο Πύθιο βρίσκεται στα 5,80 μέτρα, ενώ στο σταθμό μέτρησης του Πετάλου έφτασε το όριο συναγερμού των 6 μέτρων. Οι ζημιές που έχουν προκληθεί σε οικισμούς και καλλιεργήσιμες εκτάσεις είναι μεγάλες. Από το πρωί, οι αρχές προχωρούν σε εργασίες υποστήριξης των αναχωμάτων, άντλησης των υδάτων, αλλά και επιδιορθώσεις στο σύστημα υδροδότησης. Επιτυχημένα και αποτελεσματικά χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, τα μέτρα που ελήφθησαν. Τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ενώ στον Έβρο θα βρεθεί αύριο η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

    Αποκαθιστούν τις ζημιές

    Οι κάτοικοι στον Έβρο μετρούν τις πληγές τους και ο κρατικός μηχανισμός εξακολουθεί να βρίσκεται σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο.

    Όπως υπολογίζεται, 35.000 πλημμυρισμένα στρέμματα αγροτεμαχίων κινδυνεύουν να μην καλλιεργηθούν φέτος, ενώ τον ίδιο κίνδυνο αντιμετωπίζουν άλλα 45.000 μερικώς κατακλυσμένα στρέμματα, λόγω αδυναμίας αποστράγγισης των νερών.

    Η στάθμη του νερού στο Πύθιο βρίσκεται πάνω από τα όρια συναγερμού, καθώς κατέβηκαν τα νερά του Άρδα, όμως, ο κίνδυνος να πλημμυρίσουν οικισμοί φαίνεται πως έχει εκλείψει. Τα νερά υποχώρησαν από το χωριό Καστανιές που χθες πλημμύρισαν, ενώ στα Λάβαρα, αν και μεγάλος όγκος των υδάτων απομακρύνθηκε, υπάρχουν ακόμη πλημμυρισμένα σπίτια.

    Επίσης, οι ζημιές που προκάλεσαν οι πλημμύρες στις γεωτρήσεις κατέστησαν το νερό μη πόσιμο. Το νερό δεν πίνεται σε πέντε χωριά: το Πύθιο, το Ρήγιο, το Σοφικό, το Ασημένιο και τους Πετράδες.

    Το γεγονός ότι υπάρχουν ναρκοπέδια στον Έβρο δεν πρέπει να ανησυχεί τους κατοίκους, διαβεβαίωσε ο διοικητής του 4ου Σώματος Στρατού. Οι νάρκες δεν έχουν μετακινηθεί από τις πλημμύρες και τα συρματοπλέγματα βρίσκονται στις θέσεις τους.

    Κι ενώ η στάθμη των υδάτων υποχωρεί, οι αρχές επιδίδονται στην στήριξη των αναχωμάτων, ώστε να αποτραπεί νέα υπερχείλιση του ποταμού, αν ακολουθήσουν νέες βροχοπτώσεις ή λιώσουν τα χιόνια.

    Κοντά στους πληγέντες ο Παπανδρέου

    Υπέρ της επιπλέον οικονομικής ενίσχυσης των αγροτών του Έβρου, πέραν των όσων προβλέπονται για φυσικές καταστροφές, τάχθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η επιπλέον οικονομική ενίσχυση θα συμπεριλαμβάνεται στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ αύριο στη Βουλή, όπου θα συζητηθεί το θέμα των καταστροφών στον Έβρο.

    Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε την τάχιστη καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες και επεσήμανε την ανάγκη υλοποίησης ενός αντιπλημμυρικού σχεδίου και την ενίσχυση της διακρατικής συνεργασίας με τη Βουλγαρία και την Τουρκία για τη θωράκιση της περιοχής.

    "Αυτό που δεν πρέπει να γίνει είναι οι αλλεπάλληλες επισκέψεις υπουργών χωρίς συντονισμό", είπε ο κ. Παπανδρέου.

    Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε τη συμπαράσταση του κόμματός του στους κατοίκους του νομού, αλλά και τη συμπαράσταση και αρωγή που θα προσφέρει το ΠΑΣΟΚ, τόσο στους τοπικούς φορείς, όσο και στην πολιτεία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ώρες αγωνίας

    [09] Κόσμος

    Για την αφαίρεση υγρού και ιστών από το θώρακα Νέο χειρουργείο για τον Κλίντον

    8/3/2005 7:32:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: CNN

    Σε νέα χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση υγρού και ιστών από το θώρακα, θα υποβληθεί την προσεχή Πέμπτη ο Μπιλ Κλίντον. Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του, πρόκειται για ένα πρόβλημα που συμβαίνει συχνά μετά από εγχειρίσεις ανοιχτής καρδιάς. Η επέμβαση θα πραγματοποιηθεί στο Πρεσβυτεριανό νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, στο ίδιο δηλαδή νοσοκομείο όπου είχε υποβληθεί σε τετραπλό μπαι πας τον περασμένο Σεπτέμβριο.

    Καμία αλλαγή στο πρόγραμμα του

    Ο 58χρονος Κλίντον αναμένεται να μείνει στο νοσοκομείο από τρεις ως δέκα μέρες.

    Η επέμβαση θα γίνει με ολική αναισθησία.

    Πρόσφατα ο Μπιλ Κλίντον περιόδευσε μαζί με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο στις περιοχές της Νοτιανατολικής Ασίας που επλήγησαν από τα τσουνάμι. Η νέα περιπέτεια της υγείας του, δεν φαίνεται να αλλάζει τις προγραμματισμένες επαφές του.

    Ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος αργότερα σήμερα, θα έχει συνάντηση με τον Τζορτζ Μπους, για να τον ενημερώσει μαζί με τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του στην Ασία.

    [10] Κόσμος

    Μετονομάζεται η πρωτεύουσα της χώρας "Βαφτίσια" στην Νότια Αφρική

    8/3/2005 6:07:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: BBC- Reuters

    Την απόφασή του να μετονομαστεί η πρωτεύουσα της Νοτίου Αφρικής, Πρετόρια, ανακοίνωσε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Η πρωτεύουσα αναμένεται να πάρει το όνομα Τσουάνε (που σημαίνει είμαστε όλοι ίδιοι), όπως ακριβώς ονόμαζαν την περιοχή οι πρώτες αφρικανικές φυλές. "Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ορίζει ότι η πρωτεύουσα θα ονομάζεται Τσουάνε και η Πρετόρια θα είναι ένα μικρό προάστιο", δήλωσε ο Ουίλιαμ Μπαλόγι, εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου. Τον τελευταίο λόγο έχει το Συμβούλιο για τις Γεωγραφικές Ονομασίες της Νότιας Αφρικής, ενώ η έγκριση της νέας ονομασίας θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένη. Επίσης, όπως τόνισε ο κ. Μπαλόγι, το προεδρικό μέγαρο, που δεσπόζει σε ένα λόφο στα περίχωρα της πόλης, θα ανήκει πλέον στο προάστιο Αρκέντια και όχι στην Πρετόρια.

    "Περισσότερο αφρικανικό όνομα"

    Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο ενεργειών, ώστε το όνομα της πρωτεύουσας να γίνει περισσότερο αφρικανικό.

    Το όνομα Πρετόρια, που χρησιμοποιείται εδώ και περίπου 150 χρόνια, προέρχεται από τον Andries Pretorius, έναν ηγέτη των εποίκων ολλανδικής και γαλλικής καταγωγής, που έφθασαν στη χώρα τον 19ο αιώνα και ίδρυσαν την πόλη.

    Το νέο όνομα αναμένεται να εγκριθεί από το Συμβούλιο που θα συνέλθει τον ερχόμενο Οκτώβριο. Στη συνέχεια, θα γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στους χάρτες, καθώς και μια διεθνής εκστρατεία ενημέρωσης για την μετονομασία της πρωτεύουσας.

    "Με αυτή τη διαδικασία μετονομασίας και μετασχηματισμού, η χώρα μας κάνει έναν πλήρη διαχωρισμό μεταξύ παλιού και νέου, παρελθόντος και παρόντος", τόνισε ο δήμαρχος της πόλης, Σμαγγάλισο Μχάτσουα.

    Ωστόσο, η παράταξη της αντιπολίτευσης, "Δημοκρατική Συμμαχία", που υποστηρίζεται από τους λευκούς, εκτιμά πως η μετονομασία θα κοστίσει περίπου 194 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα ήταν προτιμότερο να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση των υπηρεσιών. Παράλληλα, επισημαίνει πως το όνομα Τσουάνε έχει λιγότερη αιτιολόγηση ακόμα και από την χαμένη Ατλαντίδα.

    [11] Ιράκ

    Δηλώνει η οργάνωση που την κρατούσε όμηρο "Δε δεχτήκαμε λύτρα για τη Σγκρένα"

    8/3/2005 5:05:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με τη φράση "Η αντίσταση αρνείται να πληρωθεί" η ισλαμιστική οργάνωση που κρατούσε όμηρο στο Ιράκ την Ιταλίδα δημοσιογράφο, Τζουλιάνα Σγκρένα, έκανε γνωστό ότι δε δέχτηκε τα λύτρα για την απελευθέρωσή της. Στη βιντεοταινία, που μεταδόθηκε από το ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι Rai Uno, εμφανίζονται σκηνές με τη Σγκρένα και τους απαγωγείς της, ενώ ακούγεται η φωνή ενός άνδρα να λέει ότι η οργάνωση αποφάσισε να την αφήσει ελεύθερη καθώς τα λύτρα "δεν είναι μία από τις αρχές της αντίστασης". Θυμίζουμε μετά την απελευθέρωση της Σγκρένα, το αυτοκίνητο που τη μετέφερε δέχτηκε τα πυρά Αμερικανών στρατιωτών με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο πράκτορας Νίκολα Καλιπάρι που τη συνόδευε.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διάσταση απόψεων για το θάνατο Καλιπάρι

    [12] Μ. Ανατολή

    Διχασμένος ο Λίβανος Στους δρόμους η Χεζμπολάχ

    8/3/2005 12:46:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/3/2005 6:55:15 μμ)

    Συντάκτης:

    Δεκάδες χιλιάδες οπαδοί της φιλοσυριακής οργάνωσης της Χεζμπολάχ διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο της Βηρυτού, μόλις τριακόσια μέτρα μακριά από τους οπαδούς της αντιπολίτευσης, που συνεχίζουν να διαδηλώνουν κάθε μέρα στην Πλατεία των Μαρτύρων, απαιτώντας την άμεση και πλήρη αποχώρηση των συριακών στρατευμάτων από την χώρα των Κέδρων. Η Χεζμπολάχ και οι σύμμαχοί της κάλεσαν τους οπαδούς τους να διαδηλώσουν σε ένδειξη υποστήριξης προς τη Συρία και να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην ανάμειξη της Δύσης στα εσωτερικά θέματα του Λιβάνου. Η Συρία, υπό την πίεση της διεθνούς κοινότητας, υποσχέθηκε χθες, ότι θα αναδιπλώσει τις δυνάμεις της στο ανατολικό τμήμα του Λιβάνου, στο πλαίσιο σχεδίου αποχώρησης, που θα εξελιχθεί σε δύο φάσεις. Όμως οι ΗΠΑ απέρριψαν το σχέδιο αυτό με το αιτιολογικό, ότι δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την πλήρη αποχώρηση των συριακών δυνάμεων.

    Στις Βρυξέλλες λιβανική αντιπροσωπεία

    Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σκοτ Μακλίλαν χαρακτήρισε "ημίμετρα" τις προτάσεις του Σύριου Προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ για αποχώρηση και επισήμανε πως δεν ικανοποιούν την Ουάσιγκτον, ενώ η κυβέρνηση Μπους προειδοποίησε τη συριακή ηγεσία ότι "βαδίζει πάνω στη φωτιά".

    Από την πλευρά της η Χεζμπολάχ προειδοποιεί, ότι αν αποσυρθούν τα συριακά στρατεύματα από το Λίβανο, η χώρα μπορεί να βυθισθεί στο χάος.

    Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Λιβάνου έχει διαβουλεύσεις με το κοινοβούλιο για την επιλογή του πολιτικού στον οποίο θα δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Πολιτικές πηγές εκτιμούν, ότι είναι πολύ πιθανό να δοθεί η εντολή στον παραιτηθέντα πρωθυπουργό, Ομάρ Καράμι, ο οποίος είχε υποβάλλει την παραίτησή του στις 28 Φεβρουαρίου, υπό την πίεση της αντιπολίτευσης και των μαζικών διαδηλώσεων.

    Μάλιστα, σύμφωνα με τον Λιβανέζο βουλευτή Μαρουάν Χαμάντι, κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της λιβανικής αντιπολίτευσης αναμένεται σήμερα στις Βρυξέλλες και στη συνέχεια στο Παρίσι για να εξηγήσει τις "απαιτήσεις" της σε ό,τι αφορά την πλήρη αποχώρηση των συριακών στρατευμάτων και το σχηματισμό ουδέτερης μεταβατικής κυβέρνησης. Η αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Χαβιέ Σολάνα, ενώ την Παρασκευή θα έχει συνάντηση με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Μισέλ Μπαρνιέ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αναδιατάσσονται τα συριακά στρατεύματα

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Εθνική για Όσκαρ

    8/3/2005 7:39:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το μεγαλοπρεπέστερο αθλητικό βραβείο της χρονιάς είναι ο επόμενος "στόχος" της ομάδας του Ότο Ρεχάγκελ, καθώς στις υποψηφιότητες για τα βραβεία "Λορούς" που θα απονεμηθούν στις 16 Μαϊου στο Εστορίλ της Πορτογαλίας, η Εθνική Ελλάδας είναι υποψήφια στην κατηγορία των ομάδων. Πρόκειται για το κορυφαίο αθλητικό βραβείο που απονέμεται κάθε χρονιά και για αυτόν ακριβώς τον λόγο χαρακτηρίζεται ως "αθλητικό Όσκαρ", ενώ εκτός από την Εθνική μας στην ομαδική κατηγορία υποψήφιες είναι η ομάδα της Πόρτο, η Φεράρι, εθνική μπάσκετ της Αργεντινής, η Μπόστον Ρεντ Σοξ του μπέιζμπολ και η ευρωπαϊκή ομάδα που κατέκτησε το έπάθλο του γκολ Ράιντερ Καπ.

    Οι ατομικές υποψηφιότητες

    Στο μεταξύ, ο Λανς Αρμστρονγκ (Ηνωμένες Πολιτείες, κολύμβηση) και ο Ρότζερ Φέντερερ (Ελβετία, τένις) συγκαταλέγονται μεταξύ των υποψηφίων για το βραβείο της κορυφαίας αθλητικής προσωπικότητας (Laureus World Sportsman of the Year award). Εκτός από τους δύο προαναφερθέντες, το βραβείο στους άνδρες θα διεκδικήσουν ακόμη οι Μάικλ Φελπς (Ηνωμένες Πολιτείες, κολύμβηση), Χικάμ Ελ Γκερούζ (Μαρόκο, δρόμοι αντοχής), Βαλεντίνο Ρόσι (Ιταλία, μοτοσυκλέτα) και Μίκαελ Σουμάχερ (Γερμανία, Φόρμουλα Ενα). Τέλος, τον αντίστοιχο τίτλο στις γυναίκες θα διεκδικήσουν οι Γελένα Ισινμπάγεβα (Ρωσία, επί κοντώ), Κέλι Χολμς (Βρετανία, στίβος), Καρολίνα Κλουφτ (Σουηδία, έπταθλο-μήκος), Ανίκα Σόρενσταμ (Σουηδία, γκολφ), Μαρία Σαράποβα (Ρωσία, τένις) και Λεοντιέν Ζιλάρντ-φαν Μόρσελ (Ολλανδία, ποδηλασία).

    [14] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ανανέωσε ο Άουγκεντάλερ

    8/3/2005 7:17:00 μμ

    Συντάκτης:

    Παραβαίνοντας τον όρο που είχε θέσει η ίδια στο συμβόλαιο του Κλάους Αουγκεντάλερ, η διοίκηση της Μπάγερ Λεβερκούζεν ανανέωσε την συμφωνία της με τον Γερμανό τεχνικό μια ημέρα πριν τον επαναληπτικό αγώνα με την Λίβερπουλ, όπου οι Γερμανοί θα προσπαθήσουν να "γυρίσουν" το εις βάρος τους 3-1. Στο συμβόλαιο του Αουγκεντάλερ υπήρχε όρος που αφορούσε ανανέωση μόνο σε περίπτωση που η ομάδα εξασφάλιζε το εισιτήριο για μια ευρωπαϊκή διοργάνωση, όμως η Λεβερκούζεν είναι μόλις έβδομη στο πρωτάθλημα και αυτό μοιάζει ιδιαιτέρως απίθανο, κάτι που πάντως δεν εμπόδισε τους διοικούντες να εκφράσουν την εμπιστοσύνη τους στον προπονητή.

    [15] Αθλητισμός

    Η γυναίκα της χρονιάς

    8/3/2005 6:55:00 μμ

    Συντάκτης:

    Δια χειρός Ντένις Όσβαλντ η Γιάννα Αγγελοπούλου στιμήθηκε σήμερα από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με το βραβείο "Γυναίκες και Αθλητισμός για το 2005". Η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας είδε τους κόπους της δουλειάς της να αναγνωρίζονται και με αυτόν τον συμβολικό τρόπο, σε μια τελετή που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια και αφορά επιτυχημένες γυναίκες κάθε περιόδου. Στο σκεπτικό της φετινής βράβευσης μάλιστα αναφέρεται, "ο επαγγελματισμός της και η έμπνευσή της αποτελούν για τις άλλες γυναίκες ένα σημαντικό κίνητρο προκειμένου να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και τη διοίκηση αθλητικών γεγονότων". Η κα Αγγελοπούλου, αμέσως μετά τη βράβευσή της, δήλωσε: "Επ' ευκαιρίας της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, είναι τιμή για μένα να αποδεχθώ αυτό το βραβείο, εκ μέρους των αμέτρητων ανθρώπων από κάθε περιοχή και κάθε πεδίο της ζωής, που συνεργάστηκαν για να καταστήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας μία γιορτή, μία μαγική εμπειρία". Επισήμανε δε ότι πέρσι το καλοκαίρι, περισσότερες γυναίκες από ποτέ αγωνίστηκαν στους Αγώνες της Αθήνας, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία, αγωνίστηκαν στην Αρχαία Ολυμπία, στο άθλημα της σφαιροβολίας, μαζί με άνδρες.

    [16] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ο Χάμαν κατάσκοπος!

    8/3/2005 3:40:00 μμ

    Συντάκτης:

    Οι γνώσεις του Ντίτμαρ Χάμαν για το γερμανικό ποδόσφαιρο, όπως φαίνεται, θα φανούν χρήσιμες στον Ράφα Μπενίτεθ και στην προσπάθειά του να ξεπεράσει η Λίβερπουλ το εμπόδιο της Μπάγερ Λεβερκούζεν στον επαναληπτικό του 3-1 του "Άνφιλντ" για το Τσάμπιονς Λιγκ. ο Μπενίτεθ τόνισε στην συνέντευξη Τύπου, πως θα ζητήσει την γνώμη του Γερμανού ποδοσφαιριστή του για τον αγώνα καθώς εκείνος γνωρίζει την νοοτροπία που επικρατεί στην πατρίδα του. "Θα μιλήσω με τον Ντίντι Χάμαν, επειδή ξέρει καλύτερα από τους άλλους τη νοοτροπία των γερμανικών ομάδων", επεσήμανε και συνέχισε, "Θα μιλήσουμε για το πως θα αγωνιστεί η Λεβερκούζεν στα πρώτα 20 λεπτά, τον τρόπο παιχνιδιού και τον ρυθμό της, επειδή ο Ντίντι θα ξέρει αυτά τα πράγματα καλύτερα από μένα".

    [17] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Έρχεται η Νιούκαστλ

    8/3/2005 1:05:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στην Αθήνα αναμένεται να προσγειωθεί το απόγευμα η 20μελής αποστολή της αγγλικής Νιούκαστλ, που το βράδυ της Πέμπτης θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης", στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα, για τη φάση των "16" του κυπέλλου UEFA. Από τους ανθρακωρύχους του Γκρεϊαμ Σούνες, που έρχονται ήδη προετοιμασμένοι για μία "εχθρική ατμόσφαιρα" θα απουσιάσει ο τραυματίας Σελεστίν Μπαμπαγιάρο, ο οποίος δεν έχει προλάβει ακόμη να αποθεραπευτεί, ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, καθώς είχε αγωνιστεί και με τη φανέλα της Ρέιντζερς στα φετινά κύπελλα Ευρώπης, και οι τραυματίες Ντάρεν Αμπρόουζ και Ρόμπι Ελιοτ. Η αποστολή της αγγλικής ομάδας: Αμεόμπι, Μπόγιερ, Μπραμπλ, Μπατ, Κέιγκ, Καρ, Ντάιερ, Φαγιέ, Γκίβεν, Χάρπερ, Χιούζ, Τζένας, Κλάιφερτ, Μίλνερ, Ν Ζόγμπια, Ο Μπράιαν, Ράμαζ, Ρομπέρ, Σίρερ, Τέιλορ. Διαιτητής ορίστηκε ο Ισπανός Ιμπάνεθ Αρτούρο Νταουντέν.

    [18] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Κόκκαλης: "Κάτω τα χέρια από τον Ολυμπιακό"

    8/3/2005 6:45:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/3/2005 7:47:34 μμ)

    Συντάκτης:

    Η ατάκα που έμεινε στην συνέντευξη τύπου και ήταν εκτός κειμένου, ήταν και αυτή που έμεινε. Ο Σωκράτης Κόκκαλης είπε χαρακτηριστικά, "αν ο στόχος είμαι εγώ ας χτυπήσουν εμένα και κάτω τα χέρια από τον Ολυμπιακό". Αφορμή στην ανακοίνωση αυτή, ήταν η ετυμηγορία της ΕΠΟ να ισχύσει η απόφαση για την τιμωρία των οπαδώ ν της ομάδας, παραμένοντας η ισχύ για το "κεκλεισμένων των θυρών". Αυτό βέβαια σημαίνει πως ο Ολυμπιακός, θα αγωνιστεί με άδειο το Καραϊσκάκη, εν όψει του μεγάλου ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ.

    Άλλα συμφέροντα

    Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πρόεδρος των "ερυθρολεύκων", μίλησε για "άδικη και εξοντωτική απόφαση", ενώ επισημαίνει ότι "δυστυχώς επαληθεύεται η ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου εξόντωσης του Ολυμπιακού". Παράλληλα αναφέρθηκε και στον αιώνιο αντίπαλο, αναφέροντας την «συνιδιοκτησία» των ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΟΦΗ για άλλη μια φορά.

    Από εκεί και πέρα είπε πως θα πρέπει οι τιμωρίες να είναι ίδιες για όλους και χαρακτήρισε πρωτοφανές το μοναδικό σύγχρονο γήπεδο της Ελλάδας, το μόνο αθλητικό έργο που κατασκευάστηκε ποτέ στη χώρα μας με αποκλειστικά ιδιωτικά και όχι κρατικά κεφάλαια, η μοναδική Ολυμπιακή αθλητική εγκατάσταση που δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, να τιμωρείται εξοντωτικά και άδικα.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός

    «Μετά τη νέα, άδικη και εξοντωτική απόφαση, δυστυχώς επαληθεύεται η ύπαρξη οργανωμένου και σκοτεινού σχεδίου εξόντωσης του Ολυμπιακού. Είναι πρωτοφανές διεθνώς να αναγκάζεται μία ομάδα να αγωνίζεται χωρίς τους φιλάθλους της στους μισούς αγώνες του πρωταθλήματος. Είναι πρωτοφανές, το μοναδικό σύγχρονο γήπεδο της Ελλάδας, το μόνο αθλητικό έργο που κατασκευάστηκε ποτέ στη χώρα μας με αποκλειστικά ιδιωτικά και όχι κρατικά κεφάλαια, η μοναδική Ολυμπιακή αθλητική εγκατάσταση που δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, να τιμωρείται εξοντωτικά και άδικα.

    Είναι πλέον πρόδηλη η βούληση υπονόμευσης κάθε σοβαρής επενδυτικής ή επιχειρηματικής προσπάθειας στο κατ ευφημισμό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Πρώτη απόδειξη τα κατηγορητήρια και οι αποφάσεις των δικαιοδοτικών οργάνων για τα παιχνίδια Άρης-Πανιώνιος, Κέρκυρα-Άρης, Ηρακλής-ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός-ΑΕΚ, Παναθηναϊκός-Αιγάλεω, Ατσαλένιος-Παναθηναϊκός και Παναθηναϊκός-Πανιώνιος.

    Δεύτερη απόδειξη η μή εφαρμογή του αθλητικού νόμου στο θέμα συνιδιοκτησίας των ΠΑΕ ΠΑΟ και ΠΑΕ ΟΦΗ.

    Τρίτη απόδειξη η φυλάκιση φιλάθλων του Ολυμπιακού, σε αντίθεση με την ασυλία οπαδών του ΠΑΟΚ στην πρόσφατη ζούγκλα της Τούμπας.

    Η πικρία και η αγανάκτηση για την συνεχώς επιλεκτική εφαρμογή διατάξεων του νόμου, δεν θα σταματήσει τις προσπάθειές μας για την πρόοδο του Ολυμπιακού και θα συνεχίσουμε όλοι μαζί να αγωνιζόμαστε για το δίκιο του Ολυμπιακού.

    Καλούμε όλους τους φιλάθλους της ομάδας μας σε συσπείρωση και επαγρύπνηση για την προστασία του Ολυμπιακού.

    Καλούμε τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας να δώσουν μαζί μας τον υπέρ πάντων αγώνα για να πετύχουμε τους στόχους μας και να μας κάνουν όλους υπερήφανους».

    [19] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Εκνευρισμένος ο Βλάχος

    8/3/2005 5:59:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τον εγωισμό και την αξιοπρέπεια των παικτών του προσπάθησε να θίξει ο Βαγγέλης Βλάχος μετά την ήττα από τον Ηρακλή αλλά κυρίως την κακή εμφάνιση, αφού μιλώντας σήμερα χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα. Απογοητευμένος και εκνευρισμένος ο τεχνικός του Ιωνικού χαρακτήρισε απαράδεκτη την εμφάνιση των παικτών του στο συγκεκριμένο ματς και τόνισε πως δεν "πολέμησαν" και δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. "Εναντίον του Ηρακλή ήσασταν απαράδεκτοι. Δεν μοχθήσατε, δεν "πολεμήσατε" και δεν σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων, με αποτέλεσμα να εκθέσετε τους εαυτούς σας και, παράλληλα, εμένα, τη διοίκηση, αλλά και τους οπαδούς μας, κυρίως αυτούς που μας ακολουθούν τόσο στα εντός όσο και στα εκτός έδρας ματς. Που είναι ο εγωισμός σας; Πως επιτρέπετε στους εαυτούς σας να εκτίθεστε ως επαγγελματίες; Βλέποντας την όρεξη, το πάθος και τη διάθεση που είχατε όλη την προηγούμενη εβδομάδα στις προπονήσεις, ήμουν πεπεισμένος ότι θα χτυπούσαμε "στα ίσια" τον αγώνα με τον Ηρακλή, αλλά διαψεύστηκα".

    "Απογοητεύσατε τους φιλάθλους"

    "Πιστεύω σε σας και σας έχω στηρίξει πολλές φορές, αποφεύγοντας να σας ρίξω ευθύνες". Συνέχισε ο Βαγγέλης Βλάχος "Όμως, προχθές, με απογοητεύσατε πλήρως, όπως απογοητεύσατε τη διοίκηση και τους φιλάθλους μας. Κουράστηκα πια να σας λέω τα ίδια και τα ίδια. Είναι ανεπίτρεπτο για τον Ιωνικό να βρίσκεται σε αυτή τη θέση της βαθμολογίας, τη στιγμή που δεν αντιμετωπίζετε το παραμικρό οικονομικό πρόβλημα, καθώς πληρώνεστε στην ώρα σας και η διοίκηση είναι απολύτως εντάξει στις υποχρεώσεις της προς εσάς. Το επαγγελματικό σας μέλλον περνάει μόνο μέσα από τη σωτηρία της ομάδας και αυτό πρέπει να το καταλάβετε καλά. Οποιος νομίζει ότι δεν μπορεί να βοηθήσει να το δηλώσει ευθαρσώς και να μείνει στα αποδυτήρια. Μας περιμένουν πολύ κρίσιμα ματς και θα πρέπει να "πολεμήσουμε" με όλες μας τις δυνάμεις για τη σωτηρία της ομάδας. Δεν επιτρέπεται ο παραμικρός εφησυχασμός, η παραμικρή χαλαρότητα και η παραμικρή αδιαφορία. Από τους εννέα αγώνες που απομένουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα δώσουμε τους έξι στο γήπεδο μας, πέντε (Αρης, Εργοτέλης, ΠΑΟΚ, ΟΦΗ και Ξάνθη) ως γηπεδούχοι και έναν (Χαλκηδόνα) ως φιλοξενούμενοι, ενώ θα παίξουμε εκτός έδρας με Καλλιθέα, Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Συνεπώς, τα πάντα εξαρτώνται από εμάς και δεν θα υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία αν δεν πετύχουμε τον στόχο μας".

    [20] Βόλεϊ

    Ντέρμπι έβγαλε η κλήρωση

    8/3/2005 4:58:00 μμ

    Συντάκτης:

    Επανάληψη του ημιτελικού του περσινού Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών ανέδειξε η σημερινή κλήρωση για το φάιναλ-8 που θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 20 Μαρτίου στο κλειστό γήπεδο του Κερατσινίου. Ο προημιτελικός μεταξύ του Πανελληνίου και του Απολλώνιου είναι το χευγάρι που δεσπόζει και οι δύο ομάδες μετά την περισνή τους συνάντηση στα ημιτελικά, φέτος, όπου είχε επικρατήσει ο Πανελλήνιος, φέτος συναντώνται ένα βήμα νωρίτερα, στην φάση των "8". Ο συγκεκριμένος αγώνας θα γίνει την Πέμπτη 17 Μαρτίου ενώ την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί και ο αγώνας ανάμεσα στα Βριλήσσια και το Μαρκόπουλο. Την Παρασκευή ο Φιλαθλητικός θα αντιμετωπίσει την Σίρι Σερρών και ο Παναθηναϊκός τον νικητή του αγώνα του Ηρακλή με τον Άρη. Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν το Σάββατο και την Κυριακή ο τελικός.

    [21] Βόλεϊ

    Πήρε... πόδι ο Πράντι

    8/3/2005 2:48:00 μμ

    Συντάκτης:

    Παρελθόν αποτελεί από τον πάγκο της ιταλικής Τρεντίνο ο πιο διάσημος προπονητής του ιταλικού βόλεϊ, ο καθηγητής Σιλβάνο Πράντι, που πλήρωσε τα άσχημα αποτελέσματα της ομάδας του στην Serie A. Για τον 58χρονο τεχνικό που μεταξύ άλλων διακρίσεων έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα Ιταλίας με την Τορίνο, ένα ασημένια μετάλλια με τη σκουάντρα ατζούρα στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1984 και επίσης μία δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1986, είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που απομακρύνεται από τον πάγκο μίας ομάδας. Αντικαταστάτης του κ. Πράντι, που σύμφωνα με τον κ. Βλάση Σταθοκωστόπουλο πρόσφατα είχε συζητήσει για το ενδεχόμενο ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού, θα είναι ο Αντρεά Μπουρατίνι, που μέχρι χθες προπονούσε την ομάδα Νέων της Τρέντο. Φήμες πάντως από την Ιταλία θέλουν τον κ. Πράντι να συνεχίζει την καριέρα του στον πάγκο της Κούνεο.

    [22] Υγεία

    Ασπιρίνη κατά εγκεφαλικών για τις γυναίκες

    8/3/2005 1:00:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: Reuters

    Η επιστήμη δεν μπορεί να κατανοήσει όλες τις βιολογικές διαφορές μεταξύ των δύο φύλων, η ασπιρίνη όμως έρχεται να επιβεβαιώσει μία από αυτές. Αμερικανοί επιστήμονες με μια νέα μεγάλη μελέτη έρχονται να αλλάξουν την κοινώς αποδεκτή πεποίθηση ότι ασπιρίνη προστατεύει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες από τα μοιραία καρδιακά επεισόδια. Σύμφωνα με τα ευρήματα τους η ασπιρίνη, με τις γνωστές αντιπηκτικές ιδιότητες της, στην περίπτωση των γυναικών ηλικίας κάτω των 65 ετών απομακρύνει την απειλή των εγκεφαλικών επεισοδίων, αλλά όχι τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Τα παραπάνω παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας στο Ορλάντο και χαιρετίστηκαν ως καλά νέα, δεδομένου ότι οι γυναίκες αναλογικά υποφέρουν πιο συχνά από εγκεφαλικά, παρά από καρδιακά επεισόδια.

    Η ιδιαιτερότητα του γυναικείου φύλου

    Η έρευνα διεξήχθη από επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τους Πολ Ρίντκερ και Τζουλι Μπέρινγκ από το Γυναικολογικό Νοσοκομείο Μπρίγκαμ και την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, σε δείγμα 40.000 υγιών γυναικών ηλικίας άνω των 45 ετών. Να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη που έγινε αποκλειστικά σε γυναίκες.

    Οι ερευνητές χορηγήσαν σε ένα ποσοστό των συμμετεχόντων ψεύτικα χάπια ασπιρίνης, ενώ οι υπόλοιπες λάμβαναν μέρα παρά μέρα 100 μιλιγκράμ ασπιρίνης. Έπειτα από 10 χρόνια, οι γυναίκες που λάμβαναν την ασπιρίνη εμφάνισαν 17% λιγότερες πιθανότητες για καρδιακό και κατά 24% λιγότερες πιθανότητες για ισχαιμικό επεισόδιο. Οι γυναίκες άνω των 65 φάνηκαν να έχουν τα μεγαλύτερα οφέλη από την αγωγή: παρουσίασαν 30% λιγότερες πιθανότητες για εγκεφαλικό και 34% μικρότερο κίνδυνο για καρδιακή προσβολή. Επίσης η μελέτη έδειξε καλύτερη επίδραση της ασπιρίνης στις μη καπνίστριες και σε όσες είχαν κόψει το τσιγάρο.

    Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάστηκε και ο ρόλος που παίζει η λήψη συμπληρώματος διατροφής με βιταμίνη Ε. Αυτό που καταγράφηκε ήταν πως δεν προσέφερε τίποτα κατά των καρδιαγγειακών επεισοδίων.

    Βέβαια, μια από τις βασικές ανησυχίες που σχετίζονται με τη χρήση της ασπιρίνης είναι ο κίνδυνος να προκαλέσει στομαχική ή εντερική αιμορραγία, τόσο σοβαρή ώστε να χρειαστεί μετάγγιση αίματος για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Στην έρευνα παρουσιάστηκαν 127 τέτοια περιστατικά μεταξύ των γυναικών που λάμβαναν ασπιρίνη και 91 μεταξύ των γυναικών που λάμβαναν το ψεύτικο σκεύασμα. Συγκριτικά με το συνολικό αριθμό ο κίνδυνος για αιμορραγία είναι μικρός, ωστόσο είναι προσωπική απόφαση του καθενός αν θέλει να ακολουθήσει μια τέτοια προληπτική αγωγή. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το συζητηθεί με τον προσωπικό γιατρό, τονίζουν οι ειδικοί.

    Πάντως, το έτερο σημαντικό συμπέρασμα που βγαίνει από αυτή τη μακροχρόνια μελέτη είναι ότι στον τομέα της ιατρικής πρέπει να αποφεύγονται οι γενικεύσεις. Μέχρι τώρα τα εμφανή θετικά αποτελέσματα σε υγιής άνδρες θεωρούταν ότι θα ίσχυαν με τον ίδιο τρόπο και για τις γυναίκες. "Μέχρι πρότινος νομίζαμε ότι είχαμε τις απαντήσεις σχετικά με τις δυνατότητες της ασπιρίνης, τελικά αυτό δεν ίσχυε" τόνισε ο δρ Ρίντκερ. Και ο δρ Σιντνεϊ Σμιθ, από την Αμερικανική Εταιρεία Καρδιολογίας προσθέτει: "τώρα όμως έχουμε τις αποδείξεις για να λάβουμε τις σωστές αποφάσεις για την πρόληψη των καρδιοαγγειακών παθήσεων στις γυναίκες".

    [23] Υγεία

    Η γυμναστική του γέλιου

    8/3/2005 2:07:00 μμ

    Συντάκτης:

    Την ευεργετική επίδραση του γέλιου δεν την αμφισβητεί κανείς και οι επιστήμονες που συμμετείχαν στην ετήσια διάσκεψη του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας (ACC), δεν είχαν τον παραμικρό ενδοιασμό να το επιβεβαιώσουν και μάλιστα να το τεκμηριώσουν και επιστημονικά. Η επίδραση του γέλιου στον ανθρώπινο οργανισμό, λένε οι γιατροί, προσομοιάζει με εκείνο της σωματικής άσκησης γιατί εντείνει την κυκλοφορία του αίματος. Άρα μια καλή "κρίση γέλιου" καθημερινά έχει ευεργετικά αποτελέσματα για το καρδιοαγγειακό σύστημα. Το κοκτέιλ της υγείας; Άσκηση τρεις φορές την εβδομάδα και ένα τέταρτο γέλιου την ημέρα.

    Ξεκαρδιστείτε... εντατικά

    Η σχετική μελέτη εκπονήθηκε από ιατρική ομάδα με επικεφαλής τον Δρ Μάικλ Μίλερ από το πανεπιστήμιο του Μέριλαντ. Μια ομάδα 20 εθελοντών -ανδρών και γυναικών- παρακολούθησε μια κωμική και μια ιδιαίτερα καταθλιπτική ταινία. Οι ερευνητές είδαν πως παρατηρήθηκε μείωση της κυκλοφορίας του αίματος κατά 35% στις φλέβες του χεριού των εθελοντών που παρακολουθούσαν τη δεύτερη ταινία. Αντίθετα σε αυτούς που παρακολουθούσαν την αστεία ταινία, αυξήθηκε κατά 22%.

    "Το μέγεθος της αλλαγής που παρατηρείται στο αγγειακό ενδοθήλιο είναι ίδια στους ανθρώπους που γελούν και σε αυτούς που έχουν μια έντονη σωματική άσκηση" τόνισε ο Δρ. Μίλερ και εξήγησε: "επειδή το ενδοθήλιο είναι το πρώτο στρώμα ιστών στο οποίο εμφανίζεται η αρτηριοσκλήρυνση είναι κατανοητό, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνάς μας, πως το γέλιο μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στον περιορισμό των κινδύνων εμφάνισης καρδιοαγγειακών προβλημάτων".

    Μην βιάζεστε να χαρείτε. Η γυμναστική δεν μπορεί να υποκατασταθεί από απανωτές προβολές κωμικών ταινιών.(Κρίμα)

    "Δεν θέλουμε να πούμε πως κάποιος πρέπει να σταματήσει να ασκείται, αλλά πως η άσκηση τρεις φορές την εβδομάδα και ένα τέταρτο γέλιου την ημέρα αποτελούν έναν καλό συνδυασμό", διευκρίνισε ο Δρ. Μίλερ

    Η κατάθλιψη σκοτώνει

    Στον αντίποδα, τοποθετούνται οι συνέπειες της κατάθλιψης, οι οποίες αυξάνουν τον κίνδυνο θνησιμότητας.

    Σύμφωνα με μελέτη σε δείγμα 1.000 ανθρώπων που παρουσίασαν καρδιοαγγειακά προβλήματα, η κατάθλιψη, που συχνά συνδυάζεται με έναν επικίνδυνο έως και αυτοκαταστροφικό τρόπο ζωής -κάπνισμα, οινοπνευματώδη ποτά, κατάχρηση φαρμάκων- εκτόξευσε στο 44% τον κίνδυνο θανάτου, τόνισε ο Δρ Γουέιν Τζιάνγκ.

    [24] Ζωής ...σΤάσεις

    Από 17 έως 20 Μαρτίου στο Ζάππειο Η μόδα πάει Αθήνα

    8/3/2005 6:32:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ένα ακόμα δείγμα ευρωπαϊκής μητρόπολης θα δείξει η Αθήνα, με τη διοργάνωση της 1ης Ελληνικής Εβδομάδας Μόδας, που θα διεξαχθεί από τις 17 ως τις 20 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο. Ανάλογη με αυτές του Μιλάνου, του Παρισιού και της Νέας Υόρκης, η Ελληνική Εβδομάδα Μόδας στοχεύει να δείξει σε όλο τον κόσμο τις δημιουργίες των Ελλήνων σχεδιαστών. "Η μόδα αποτελεί μορφή τέχνης", υποστήριξε η δήμαρχος Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη, κατά την επίσημη παρουσίαση της Εβδομάδας στο Δημαρχείο της πόλης. Ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια των Ελλήνων σχεδιαστών και, όπως τόνισε η κ. Μπακογιάννη, δεν θα μπορούσε να αγνοήσει την επώνυμη μόδα, που αποτελεί έναν δυναμικό κλάδο της εθνικής οικονομίας. Στην Ελληνική Εβδομάδα θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους οι σχεδιαστές - μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Σχεδιαστών Μόδας, που συγκεντρώνει στις τάξεις του τους περισσότερους και σημαντικότερους σχεδιαστές της χώρας μας.

    Προτάσεις για το φθινόπωρο και το χειμώνα του 2006

    Στην εκδήλωση, που θα ξεκινήσει την Πέμπτη 17 Μαρτίου και ώρα 19.30, οι Έλληνες σχεδιαστές θα προβάλλουν τις δημιουργίες τους για το φθινόπωρο και το χειμώνα του 2006, τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στο εξωτερικό.

    Ευρύτερος στόχος του Συλλόγου είναι να γίνει η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας ένας θεσμός που θα πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο, όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλα τα μεγάλα κέντρα μόδας στην Ευρώπη και την Αμερική.

    Εικόνες από τις επιδείξεις θα ταξιδέψουν σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα από το τηλεοπτικό κανάλι Fashion TV International, το οποίο θα μεταδώσει αποσπάσματα από τις εκδηλώσεις. Παράλληλα, θα παρουσιαστεί και έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Βαρδακαστάνη, με τίτλο "Moments" και θέμα τον κόσμο των επιδείξεων μόδας και των παρασκηνίων τους.

    Παρόντες στην παρουσίαση της 1ης Ελληνικής Εβδομάδας Μόδας ήταν ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Σχεδιαστών Μόδας, Χρήστος Μαΐλης, εκπρόσωποι των χορηγών εταιρειών, καθώς και πολλοί τους σχεδιαστές που παίρνουν μέρος στην Εβδομάδα, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το νέο ξεκίνημα που κάνει η ελληνική μόδα μέσα από αυτή την τόσο σημαντική αυτή προσπάθεια.

    Σχετικά Links:

    Το πρόγραμμα των επιδείξεων

    Δήμος Αθηναίων

    [25] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Απώλεια μισθών από Ρουμενιίγκε

    8/3/2005 7:27:00 μμ

    Συντάκτης:

    Για περίπτωση αποχώρησης των Ρόμπερτ Κόβατς και Ζε Ρομπέρτο, μίλησε ο Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε. Ο Πρόεδρος των Βαυραρών, κατά την αναχώρηση της ομάδας στο Λονδίνο, όπου θα αντιμετωπίσει την Άρσεναλ για τον επαναληπτικό του Τσάμπιονς Λιγκ, είπε πως το μέλλον των δύο παικτών είναι αβέβαιο, αν και εφόσον δεν τα βρουν με τους παίκτες τους και τους μάνατζερ τους.

    "Είναι πιθανό να αποχωρήσουν"

    Το θέμα για τους δύο παίκτες αλλά και τον Πρόεδρο των Βαυαρών, είναι πως η διοίκηση προτίθεται να κάνει μείωση αποδοχών στον Κροάτη και τον Βραζιλιάνο, από τη νέα περίοδο.

    Για τον Κόβατς τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, αφού η Μπάγερν πρότεινε στον παίκτη ανανέωση του συμβολαίου του για δύο ακόμη χρόνια, λήγει το καλοκαίρι, με λιγότερα λεφτά, όμως ο Κροάτης δεν δέχεται τη μείωση των αποδοχών του.

    Για τον Ζε Ρομπέρτο, τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα. Ο Βραζιλιάνος μέσος σε δηλώσεις του τόνισε πως θα ήταν «πολύ ευτυχισμένος» στη Μπάγερν, έστω κι αν η μείωση αποδοχών που θέλει να του επιβάλει η διοίκηση του συλλόγου είναι «αρκετά μεγάλη».

    [26] Κοινωνία

    Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της Κυριακίδου Ανέβηκαν οι τόνοι στη δίκη του ΕΛΑ

    8/3/2005 7:23:00 μμ

    Μέσα σε κλίμα έντασης ολοκληρώθηκε σήμερα η κατάθεση της Σοφίας Κυριακίδου, πρώην συζύγου του Αγγελέτου Κανά, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τη δίκη του ΕΛΑ. Οι τόνοι ανέβηκαν κατά τη διάρκεια εξέτασης της μάρτυρος από την υπεράσπιση του κατηγορούμενου Αγγελέτου Κανά. Η κ. Κυριακίδου απέρριψε τις αιτιάσεις της υπεράσπισης ότι όσα ισχυρίζεται είναι προϊόν προσωπικής της αντεκδίκησης για το διαζύγιό της με τον Κανά και το γάμο του με άλλη γυναίκα. Η μάρτυρας σε πολλές ερωτήσεις απάντησε φωνάζοντας, ενώ κάποια στιγμή ανέφερε ότι με την ευκαιρία και της Ημέρας της Γυναίκας θα "δείρει" τον Κανά. Ο κατηγορούμενος από την πλευρά του, επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι επί της ουσίας εκείνος που στηρίζει το κατηγορητήριο είναι ο Χρήστος Τσιγαρίδας και όχι η Σοφία Κυριακίδου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κατέθεσε η Σοφία Κυριακίδου

    [27] Κοινωνία

    Για τη δολοφονία της 27χρονης Μαμώλου Προφυλακίστηκε ο Γιάννης Μπουτάρας

    8/3/2005 6:21:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/3/2005 7:25:07 μμ)

    Πηγή: ΕΡΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ-ΑΠΕ

    Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή Μυτιλήνης ο Γιάννης Μπουτάρας για τη δολοφονία της 27χρονης Ευστρατίας Μαμώλου και αύριο το απόγευμα κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγηθεί στις φυλακές της Χίου. Ο ανακριτής του απήγγειλε τρεις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και τέσσερις σε βαθμό πλημμελήματος για αρπαγή, βιασμό και ανθρωποκτονίας από πρόθεση, προσβολή μνήμης νεκρού, παράνομη οπλοκατοχή και διάπραξη κλοπών. Ο Μπουτάρας βγαίνοντας από τον ανακριτή δήλωσε ότι παραδέχθηκε τα πάντα στον Ανακριτή εκτός από το φόνο που όπως υποστήριξε έκανε η γυναίκα του επειδή ζήλευε. Αυτή την ώρα απολογείται η σύζυγός του Αρετή Διόλαντζη.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 8 March 2005 - 17:58:33 UTC