Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-11-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξημερώματα Δευτέρας τα πρώτα αποτελέσματα Δεύτερος γύρος για Πρόεδρο
  • [02] Δήμαρχος απηύδησε από ανήθικες προτάσεις Δώσε θάρρος στο δημότη...
  • [03] Στο Παρίσι ο ανιψιός του Αραφάτ
  • [04] Λειτουργούν όπως το φυσικό "ραντάρ" της νυχτερίδα Δονούμενα παπούτσια
  • [05] Στις 30 Ιανουαρίου οι εκλογές στο Ιράκ
  • [06] Η γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων
  • [07] Αγνοούνται δεκάδες μεταλλωρύχοι Δυστύχημα σε ορυχεία της Κίνας
  • [08] Σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση Προτάσεις Παπανδρέου για την Αυτοδιοίκηση
  • [09] Φέργκιουσον κατά Γκλέιζερ
  • [10] Μοιράζει 10 εκατομμύρια ευρώ Στον πυρετό του Τζόκερ
  • [11] Δεύτερη νίκη για Κέρκυρα
  • [12] "Τεσσάρα" ο Αχαρναϊκός
  • [13] Β' Εθνική: Κερδισμένη η Νίκη Βόλου
  • [14] Σούπερ Μπους
  • [15] Αυξήθηκε η κίνηση Εκπλήξεις από τον προαστιακό

    [01] Κόσμος

    Ξημερώματα Δευτέρας τα πρώτα αποτελέσματα Δεύτερος γύρος για Πρόεδρο στην Ουκρανία

    21/11/2004 11:37:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2004 11:58:02 πμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το νέο πρόεδρο τους, στη θέση του απερχόμενου Λεονίντ Κούτσμα, καλούνται να επιλέξουν σήμερα οι Ουκρανοί ψηφοφόροι μεταξύ του φιλορώσου πρωθυπουργού της χώρας, Βίκτορ Γιανούκοβιτς, και του υποστηριζόμενου από τη Δύση, Βίκτορ Γιουστσένκο. Οι προεδρικές εκλογές, στις οποίες αναμένεται η συμμετοχή των ψηφοφόρων να είναι μαζική, θεωρούνται κρίσιμες για το μέλλον της Ουκρανίας. Ο 50χρονος Γιουστσένκο κέρδισε τον πρώτο γύρο, στις 31 Οκτωβρίου, με διαφορά μόλις 156.000 ψήφων από τον 54χρονο Γιανούκοβιτς. Δικαίωμα ψήφου έχουν περίπου 37.000.000 άνθρωποι. Οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί και θα κλείσουν στις 8 το βράδυ (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Στον πρώτο γύρο το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 75% και σήμερα αναμένεται ότι ακόμη υψηλότερο.

    "Μη δημοκρατικός ο πρώτος γύρος"

    Αμέσως μόλις κλείσουν οι κάλπες θα δοθούν στη δημοσιότητα τα πρώτα έξιτ πολ ενώ τα πρώτα, μερικά αποτελέσματα, θα γίνουν γνωστά αργά τη νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα. Η κεντρική εφορευτική επιτροπή έχει περιθώριο μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου προκειμένου να ανακοινώσει τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών.

    Την εκλογική διαδικασία θα παρακολουθήσουν περίπου 5.000 ξένοι παρατηρητές. Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) είχε χαρακτηρίσει "μη δημοκρατικό" τον πρώτο γύρο ενώ οι ΗΠΑ απειλούν να "επανεξετάσουν" τις σχέσεις τους με το Κίεβο "και με όσους εμπλακούν στη νοθεία" αν οι εκλογές δεν διεξαχθούν ομαλά.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εκλέγουν Πρόεδρο στην Ουκρανία

    [02] Παράξενα

    Δήμαρχος απηύδησε από ανήθικες προτάσεις Δώσε θάρρος στο δημότη...

    21/11/2004 12:27:00 μμ

    Συντάκτης: Γιωταμίνα Αλεξάνδρου

    "Όχι άλλο σεξ!", κατέληξε να δηλώνει ο δήμαρχος της ρουμανικής Μπάια Μάρε, Κρίστιαν Άνγκελ, ύστερα από την υπερπροσφορά, που δέχτηκε από τις γυναίκες της πόλης τους. Ο καλοπροαίρετος δήμαρχος δημιούργησε τηλεφωνικό κέντρο για την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών. Οι γυναίκες, όμως, ιδιαίτερα οι παντρεμένες, που έπλητταν από τον έγγαμο βίο τους, έδωσαν άλλο... χρώμα στο τηλεφωνικό κέντρο. Βλέπετε, ο κ. Άνγκελ έγινε ο δέκτης της σεξομανίας, που κατέλαβε την πόλη του, καθώς όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, δέχθηκε περισσότερες από 100 κλήσεις, όπου οι γυναίκες δήλωναν την αγάπη τους προς το πρόσωπό του ή του απηύθυναν ανήθικες προτάσεις. Μάλιστα, οι απελπισμένες Ρουμάνες τον επισκέπτονταν στο γραφείο του, προκειμένου να του ζητήσουν μια γρήγορη... εξυπηρέτηση! Όπως ο κ. Άνγκελ τόνισε, "η τηλεφωνική γραμμή δημιουργήθηκε ως κέντρο παραπόνων, αλλά ορισμένες γυναίκες νόμιζαν, ότι ήταν καυτή "ερωτική" γραμμή". Βέβαια, ως δήμαρχος έδειξε κατανόηση και φρόντισε για τα υπηρεσίες.

    Αν ένας δήμαρχος έχει τόση "πέραση", ο πρωθυπουργός τι θα είχε;

    [03] Μ. Ανατολή

    Στο Παρίσι ο ανιψιός του Αραφάτ

    21/11/2004 1:30:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Στο Παρίσι έφτασε το πρωί της Κυριακής από το Κάιρο ο ανιψιός του Γιάσερ Αραφάτ, για να παραλάβει τον ιατρικό φάκελο του Παλαιστίνιου ηγέτη. Ο Αλ-Κίντουα, ο οποίος έφθασε στο Παρίσι συνοδευόμενος από την αντιπρόσωπο των Παλαιστινίων στη Γαλλία Λέιλα Σαχίντ, δε θέλησε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Επαφές με Ισραηλινούς και Παλαιστινίους θα έχει σε Ιερουσαλήμ και Ιεριχώ ο Κόλιν Πάουελ, ο οποίος αναμένεται την Κυριακή στο Ισραήλ, σε μία προσπάθεια επίλυσης της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Την ίδια ώρα, αρχίζουν να καταθέτουν τις υποψηφιότητες τους για τις εκλογές της 9ης Ιανουαρίου, οι υποψήφιοι διάδοχοι του Αραφάτ. Ανάμεσά τους ο Μαχμούντ Αμπάς, επικεφαλής της PLO, αλλά και ο Μπαρκούτι, πρώην ηγέτης της Φατάχ που έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στα χέρια της Σούχα ο φάκελος του Αραφάτ

    [04] Τεχνολογία

    Λειτουργούν όπως το φυσικό "ραντάρ" της νυχτερίδα Δονούμενα παπούτσια στην υπηρεσία των τυφλών

    21/11/2004 1:33:00 μμ

    Συντάκτης: Γιωταμίνα Αλεξάνδρου

    Η εξέλιξη της επιστήμης με τη βοήθεια της τεχνολογίας κάνει πιο εύκολη τη ζωή των ανθρώπων με ολική ή μερική τύφλωση, όπως απέδειξε Τσέχος εφευρέτης με τα παπούτσια που δημιούργησε. Ο Άντονι Κασπάρα τοποθέτησε στη σόλα των ειδικών παπουτσιών συσκευή, η οποία "στέλνει" μια ακτίνα ή υπέρυθρη ακτινοβολία σε έναν αισθητήρα. Αυτός ανιχνεύει οποιαδήποτε ένδειξη φωτός αντανακλάται σε τυχόν εμπόδιο που βρίσκεται στο δρόμο. Στη συνέχεια η συσκευή, που βρίσκεται στη σόλα, δονείται, προειδοποιώντας τον πεζοπόρο, ώστε να αποφύγει ατυχήματα. Όπως δήλωσε ο κ. Κασπάρα, "τα παπούτσια λειτουργούν όπως το ραντάρ της νυχτερίδας, μόνο που χρησιμοποιεί ακτίνες και όχι ήχους, για να ανιχνεύσει τα εμπόδια", συμπληρώνοντας ότι "είναι πολύ αποτελεσματικό". Τα δονούμενα υποδήματα λειτουργούν με μπαταρίες και το κόστος τους είναι χαμηλό. Η μαζική παραγωγή και διάθεσή τους στην αγορά θα αρχίσει από το επόμενο έτος και η χρησιμότητά τους θα είναι αξιόλογη, όπως υποστήριξε ο Βίκτορ Ντουντρ, μέλος του τσέχικου Οργανισμού ατόμων με μερική ή ολική τύφλωση.

    [05] Ιράκ

    Στις 30 Ιανουαρίου οι εκλογές στο Ιράκ

    21/11/2004 2:07:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Για τις 30 Ιανουαρίου του 2005 ορίστηκε η διεξαγωγή των γενικών εκλογών στο Ιράκ, δήλωσε την Κυριακή από τη Βηρυτό ο εκπρόσωπος της ιρακινής εκλογικής επιτροπής, Φαρίντ Αγιάρ. Πάντως, περίπου 20 πολιτικά κόμματα στο είχαν απευθύνει το Σάββατο έκκληση για τη διενέργεια εκλογών πριν από τον Ιανουάριο. Οι εκλογές αυτές θα αναδείξουν Εθνοσυνέλευση, αυτόνομο Κοινοβούλιο για το ιρακινό Κουρδιστάν και τοπικούς συμβούλους. Στο μεταξύ, έξι ακόμα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 12 άλλοι τραυματίστηκαν την Κυριακή σε βίαια επεισόδια στην εξεγερμένη πόλη του Ραμάντι, 100 χλμ. δυτικά της Βαγδάτης. Όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός, κατά τη διάρκεια της μεγάλης κλίμακας επιχείρηση στη Φαλούτζα, συνελήφθησαν περισσότερα από 1.450 άτομα.

    [06] Κοινωνία

    Η γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων

    21/11/2004 2:23:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Παρουσία της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας τελέστηκε το πρωί της Κυριακής στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών η δοξολογία για την γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου παρέστη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο υπουργός Άμυνας εκ μέρους της κυβερνήσεως, αντιπροσωπεία της Βουλής και άλλα πολιτικά πρόσωπα, καθώς και ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, Χρήστος Σαρτζετάκης. Ο κ. Στεφανόπουλος, αμέσως μετά την καθιερωμένη δοξολογία, συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Βουλής, Άννα Ψαρούδα Μπενάκη, και έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Στις 18:00 θα γίνει εκδήλωση στο χώρο της Παλαιάς Βουλής, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ το βράδυ η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων παραθέτει δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών.

    [07] Κόσμος

    Αγνοούνται δεκάδες μεταλλωρύχοι Δυστύχημα σε ορυχεία της Κίνας

    21/11/2004 3:07:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2004 6:27:24 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Αγωνιώδεις προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό 61 μεταλλωρύχων, που παγιδεύτηκαν σε συγκρότημα ορυχείων σιδήρου στην επαρχία Χέμπει της Βόρειας Κίνας μετά από φωτιά, καταβάλλουν τα σωστικά συνεργεία. Σύμφωνα με απολογισμό των αρχών, τουλάχιστον 33 εργάτες έχουν χάσει τη ζωή τους από την πυρκαγιά. Το έργο των σωστικών συνεργείων δυσχεραίνεται από τον πυκνό καπνό, που καλύπτει το συγκρότημα, ενώ οι πρώτες ενδείξεις αποδίδουν το συμβάν σε βλάβη στο σύστημα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Σημειώνεται, ότι τα κινεζικά ορυχεία θεωρούνται από τα πλέον επικίνδυνα στον κόσμο, αφού, κάθε χρόνο, χιλιάδες άνθρωποι σκοτώνονται λόγω των ανεπαρκών μέτρων ασφαλείας.

    [08] Πολιτική

    Σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση Προτάσεις Παπανδρέου για την Αυτοδιοίκηση

    21/11/2004 4:18:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Την ανάγκη μεταρρύθμισης της υφιστάμενης διοικητικής διάρθρωσης της χώρας επεσήμανε, από το βήμα της δεύτερης συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε τη δημιουργία τεσσάρων "αναπτυξιακών- οικονομικών περιφερειών" (Βόρειας Ελλάδας, Νότιας Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας και Αιγαίου- Κρήτης), καθώς και τη συγκρότηση δεκατεσσάρων διευρυμένων νομαρχιών, με αιρετό συμβούλιο και πρόεδρο άμεσα ή έμμεσα αιρετό. Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου άσκησε οξεία κριτική στην Κυβέρνηση, για θέματα οικονομίας, εξωτερικής πολιτικής και διαπλοκής, λέγοντας χαρακτηριστικά, πως "τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε με δέος και σοκ τα κατορθώματα της κυβέρνησης Καραμανλή".

    "Πυρά" στην Κυβέρνηση

    Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για "επικίνδυνη ακινησία", κάνοντας μνεία στο Σκοπιανό και την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, για τον καθορισμό ημερομηνίας ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία.

    Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, η αναγνώριση της ΠΓΔΜ από τις ΗΠΑ είναι μια απόφαση "καταδικαστέα, που θα μπορούσε να αποφευχθεί", ενώ, "αν η Σύνοδος της ΕΕ βγάλει αποτέλεσμα για την Τουρκία είναι σίγουρο, ότι δεν θα κερδίσει η Ελλάδα αυτά που θα μπορούσε να είχε κερδίσει".

    Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε "μεγάλο φιάσκο" τη δημοσιονομική απογραφή και καταλόγισε στην Κυβέρνηση λανθασμένους χειρισμούς στην Οικονομία, που θα δημιουργήσουν "πολλαπλά αρνητικά αποτελέσματα" στο εσωτερικό, αλλά και τη διεθνή εικόνα της χώρας.

    Τέλος, αναφερόμενος στη διαπλοκή, ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε τη ΝΔ, ότι "θέλει να εγκαθιδρύσει σύστημα δικού της ελέγχου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης".

    [09] Αθλητισμός

    Φέργκιουσον κατά Γκλέιζερ

    21/11/2004 4:49:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2004 5:21:55 μμ)

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Απαντώντας σε ερώτηση οπαδού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην ιστοσελίδα της ομάδας, ο μάνατζερ των "μπέμπηδων", Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, τάχθηκε υπέρ της άποψης πως δεν πρέπει να αλλάξει τίποτα στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Μάλιστα αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Φέργκιουσον παίρνει θέση στο επίμαχο θέμα της πώλησης των μετοχών στον Μάλκολμ Γκλέιζερ, ενώ είναι ακόμη πιο χαρακτηριστικό πως είναι η πρώτη φορά από το 1986 που τάσσεται υπέρ των απόψεων των φίλων της Γιουνάιτεντ. "Μερικές φορές ως σύλλογος μπορεί να συναρπαζόμαστε με τα γεγονότα που συμβαίνουν, όμως και οι δύο πλευρές έχουμε τον ίδιο σκοπό. Δεν θέλουμε ο σύλλογος να περάσει στα χέρια κανενός άλλου", απάντησε χαρακτηριστικά ο Φέργκιουσον και συνέχισε τονίζοντας πως όταν οι μετοχές της ομάδας ήταν μετέωρες, είχε αμφιβολίες, όμως σήμερα η σχέση του συλλόγου με τους φιλάθλους είναι καλύτερη απο ποτέ και αυτό δεν αλλάζει.

    [10] Κοινωνία

    Μοιράζει 10 εκατομμύρια ευρώ Στον πυρετό του Τζόκερ

    21/11/2004 4:54:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Με αγωνία περιμένουν τη σημερινή κλήρωση του Τζόκερ, που μοιράζει το ποσό των δέκα εκατομμυρίων ευρώ μετά από δέκα συνεχή τζακ ποτ, χιλιάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι έσπευσαν στα πρακτορεία ΠΡΟΠΟ για να συμπληρώσουν ένα ή περισσότερα δελτία. Σύμφωνα μάλιστα με τους πρώτους υπολογισμούς, οι στήλες που έχουν συμπληρωθεί ξεπερνούν τα 60 εκατομμύρια! Τα πρακτορεία θα δέχονται δελτία μέχρι τις επτά παρά δέκα το απόγευμα, ενώ, τόσο ο ΟΠΑΠ, όσο και οι ιδιοκτήτες πρακτορείων κάνουν έκκληση στους παίκτες να μην περιμένουν την τελευταία στιγμή, ώστε να μην προκληθεί συνωστισμός ή άλλα προβλήματα. Η κλήρωση των τυχερών πέντε συν ένα αριθμών θα γίνει στις 9 το βράδυ.

    [11] Αθλητισμός

    Δεύτερη νίκη για Κέρκυρα

    21/11/2004 5:13:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μερικά διαστήματα πολύ καλής απόδοσης της Κέρκυρας ήταν αρκετά για να της φέρουν την δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας, μέσα στην έδρα της και με το άνετο 3-0 επί της Ξάνθης. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ζωηρά και είχαν σε μεγάλα κέφια τον Στράτο Γκαρόζη, που μόλις στο 6 έχασε την πρώτη του ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Αυτό έγινε τελικά στο 18 όταν ο Σύρος βρέθηκε με την μπάλα μετά από κόρνερ του Νινιάδη και δεν αστόχησε. Δύο λεπτά αργότερα η Ξάνθη έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όμως το δοκάρι του Βεζυρίδη, σταμάτησε το έξοχο φάουλ του Λουτσιάνο. Έτσι ατύχησε να γευτεί τις συνέπειες του νόμου του ποδοσφαίρου και στο 26 ο Γκαρόζης μετά από πάσα πάλι από τον Νινιάδη, σημείωσε το 2-0, αφού πέρασε και τον Αναστασόπουλο. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Γκαρόζης που εκμεταλλεύθηκε μια κόντρα της μπάλας σε έναν αμυντικό και αξιοποίησε την ευκαιρία. Σημαντικό ρόλο στο τελικό σκορ είχε και ο Βεζυρίδης που μέχρι το τέλος έκανε μερικές καλές αποκρούσεις στις ύστατες προσπάθειες των φιλοξενουμένων να μειώσουν.

    ΚΕΡΚΥΡΑ: Βεζυρίδης, Σφακιανάκης, Σύρος, Αμανατίδης, Γκαρόζης, Αντωνίου (82΄ Μπασαλά), Νινιάδης (75΄ Γκίμπρο), Κόλτζος, Ζιάκας, Ιωάννου, Εντιαγέ (63΄ Μπουκανέμ). ΞΑΝΘΗ: Αναστασόπουλος, Ζαπρόπουλος, Σίκοβ, Κωνσταντή (65΄ Κοντοδήμος), Λουτσιάνο (58΄ Καζάκης), Κάραμπας, Μπαϊκαρά (65΄ Ζωγραφάκης), Μαχράντζε, Τοροσίδης, Πρίττας, Λαμπριάκος.

    [12] Αθλητισμός

    "Τεσσάρα" ο Αχαρναϊκός

    21/11/2004 5:26:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με "τεσσάρα" φιλοδώρησε την Αθηναϊδα, ο Αχαρναϊκός που έφτασε έτσι τους 19 βαθμούς και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας του 1ου ομίλου, με την διαφορά στους τέσσερις βαθμούς. Θρασύβουλος και Εθνικός που τον ακολουθούν πήραν επίσης από τρεις βαθμούς με τον πρώτο να κερδίζει τον Πάμισσο με 3-1 σε ένα αγώνα που έγινε την Πέμπτη και τον δεύτερο τον Λήλαντα με 2-1. Πιο πίσω Άγιος Δημήτριος και Χαϊδάρι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν ο ένας το "στραβοπάτημα" του άλλου και αμφότεροι έμειναν σε δύο ισοπαλίες με το ίδιο σκορ. 1-1 έληξε ο αγώνας του Αγίου Δημητρίου με τον Βύζαντα, όπως και ο εκείνος του Χαϊδαρίου με την Αχαϊκή. Στο ντέρμπι των ουραγών το Κερατσίνι μπορεί να είχε το πλεονέκτημα της έδρας, απέναντι στον Ηρόδοτο, δεν κατάφερε όμως να το αξιοποιήσει και ηττήθηκε με 1-0.

    "Χέρι-χέρι" Θράκη και ΠΑΣ

    Με νίκες συνέχισαν και οι πρωτοπόροι του 2ου ομίλου και εξακολουθούν να μοιράζονται την κορυφή στην βαθμολογία. Η Ένωση Θράκης στην έδρα της νίκησε τον Παύλο Μελά με 2-1, ενώ με το ίδιο σκορ αλλά εκτός έδρας επικράτησαν και τα Γιάννενα του Απόλλωνα Λάρισας, ξεπερνώντας έτσι ένα σημαντικό εμπόδιο. Η Αναγέννηση Άρτας διατήρησε την επαφή της με την κορυφή, αφού νίκησε τους Λύκους με 3-0, ενώ το ίδιο έκανε και η Λαμία που πήρε την νίκη με 2-0 επί της Βέροιας. Μεγάλη εκτός έδρας νίκη πήρε και ο Πανδραμαϊκός στην Πτολεμαϊδα με 1-0 και έτσι την έφτασε στους 7 βαθμούς.

    1ος όμιλος - Αποτελέσματα

    Εθνικός-Λήλας Βασιλικού 2-0 Κερατσίνι-Ηρόδοτος 0-1 Αγιος Δημήτριος-Βύζας Μεγάρων 1-1 Ρόδος-Θύελλα Πατρών 2-0 Αχαϊκή-Χαϊδάρι 1-1 ΠΑΝΟ Μαλλίων-Μαρκό 3-3 Αχαρναϊκός-Αθηναϊδα 4-0 Θρασύβουλος-Πάμισσος Μεσσήνης 3-1 Ρεπό: Ατσαλένιος

    1ος όμιλος - Βαθμολογία

    Αχαρναϊκός 7 19 Θρασύβουλος 7 15 Εθνικός 7 15 Χαϊδάρι 6 13 Αγιος Δημήτριος 7 12 Θύελλα Πατρών 6 10 Πάμισος Μεσσήνης 7 10 Αχαϊκή 6 9 ΠΑΝΟ Μαλλίων 7 9 Ατσαλένιος 6 8 Λήλας Βασιλικού 7 7 Μαρκό 7 7 Ρόδος 6 6 Αθηναϊς 7 4 Βύζας Μεγάρων 7 4 Ηρόδοτος 6 3 Κερατσίνι 6 1

    2ος όμιλος - Αποτελέσματα

    Ένωση Θράκης-Παύλος Μελάς 2-1 Αναγέννηση Άρτας-Λύκοι 3-0 Λαμία-Βέροια 2-0 Δόξα Δράμας-Κοζάνη 3-0 Καβάλα-Παναιτωλικός 2-0 Πτολεμαΐδα-Πανδραμαϊκός 0-1 Θερμαϊκός-Αναγέννηση Καρδίτσας 2-1 Απόλλων Λάρισας-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2 Ρεπό: Αγροτικός Αστέρας

    2ος όμιλος - Βαθμολογία

    Ένωση Θράκης 7 16 ΠΑΣ Γιάννινα 7 16 Αναγέννηση Αρτας 6 14 Λαμία 7 12 Δόξα Δράμας 6 11 Καβάλα 7 11 Βέροια 7 10 Κοζάνη 6 9 Λύκοι 6 9 Παύλος Μελάς 7 9 Πτολεμαϊδα 6 7 Πανδραμαϊκός 6 7 Αναγέννηση Καρδίτσας 7 7 Αγροτικός Αστέρας 6 6 Παναιτωλικός 7 6 Θερμαϊκός 7 5 Απόλλων Λάρισας 7 2

    [13] Αθλητισμός

    Β' Εθνική: Κερδισμένη η Νίκη Βόλου

    21/11/2004 6:01:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Μόνος πρώτος παρά την σημερινή του ισοπαλία παρέμεινε ο Πανσερραϊκός. Οι πρωτοπόροι της Β' Εθνικής δεν μπόρεσαν να πάρουν το τρίποντο εντός έδρας, φέρνοντας 1-1 με τον Ηλυσιακό. Το στραβοπάτημα των Σερραίων εκμεταλλεύτηκε η Νίκη Βόλου που με την εκτός έδρας νίκη της με 1-0 επί του Πανηλειακού, "σκαρφάλωσε" στη δεύτερη θέση και παράλληλα μείωσε στον ένα βαθμό τη διαφορά από τους "κόκκινους". Νίκη και για την Καστοριά επί της Καλαμάτας με 1-0, όπου την κράτησε ψηλά στη βαθμολογία. Η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο με το παιχνίδι Ακράτητος-Λάρισα.

    Τα αποτελέσματα

    Προοδευτική-Εθνικός Αστέρας 1-1

    Πανσερραϊκός-Ηλυσιακός 1-1

    Πανηλειακός-Νίκη Βόλου 0-1

    Καστοριά-Καλαμάτα 1-0

    Απόλλων Αθ.-Κασσάνδρα/Ολυμπιακός Βόλου 1-3

    Παναχαϊκή 2005-Λεβαδειακός 0-0

    Ποσειδών Ν.Π.-Ατρόμητος Αθ. 0-2 α.α.

    Ακράτητος-Λάρισα 22/11

    Η βαθμολογία

    Πανσερραϊκός 17 βαθμοί

    Νίκη Βόλου 16

    Καστοριά 15

    Ολυμπιακός Βόλου 14

    Καλαμάτα 13

    Λεβαδειακός 13

    Πανηλειακός 12

    Λάρισα 11-7αγ

    Προοδευτική 11

    Εθνικός Αστέρας 11

    Παναχαϊκή 2005 10

    Απόλλων Αθ. 9

    Ηλυσιακός 9

    Ακράτητος 7-7αγ

    Ατρόμητος Αθ. 4Ποσειδών Ν. Πόρων -18

    * Ο Ποσειδώνας Νέων Πόρων υποβιβάστηκε στη Γ` εθνική

    [14] Παράξενα

    Σούπερ Μπους

    21/11/2004 6:03:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Μια χάι νότα στην επίσκεψή του στη Χιλή για το φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας- Ειρηνικού θέλησε να βάλει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους. Όχι δεν τραγούδησε, ούτε χόρεψε με τους άλλους ηγέτες, αλλά ανέλαβε να προστατεύσει τον σωματοφύλακά του! Ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη το επίσημο δείπνο των ηγετών, Χιλιανοί πράκτορες ασφαλείας προσπάθησαν να σταματήσουν πολλούς ξένους συναδέλφους τους, μεταξύ των οποίων και ο "μπράβος" του Αμερικανού προέδρου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μικροεπεισόδια. Γνωστός για τις "ειρηνευτικές" του ευαισθησίες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Υφηλίου, ο Τζορτζ Μπους αποφάσισε να δράσει και πάλι! Άφησε, λοιπόν, στα κρύα του λουτρού τη σύζυγό του και τους υπόλοιπους ηγέτες, που συμμετείχαν στο "πηγαδάκι" και έσπευσε να ζητήσει εξηγήσεις. Παρά τη μικρή αντίσταση που συνάντησε, ο Αμερικανός πρόεδρος τράβηξε τον σωματοφύλακά του μακριά από τους Χιλιανούς και η παρεξήγηση λύθηκε στη στιγμή.

    Λέτε να εφαρμόσει παρόμοια κόλπα και στις άλλες "ειρηνευτικές" του επιχειρήσεις;

    [15] Κοινωνία

    Αυξήθηκε η κίνηση Εκπλήξεις από τον προαστιακό

    21/11/2004 6:43:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Κατά 20% αυξήθηκε, μέσα σε μια εβδομάδα, η προτίμηση του επιβατικού κοινού για το πιο γρήγορο τρένο του Λεκανοπεδίου, τον προαστιακό. Οι μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων και η ταχύτητα είναι από τους κυριότερους λόγους για τους οποίους το επιβατικό κοινό προτιμά το εν λόγω μέσο. Από τα μέσα Δεκεμβρίου, με ένα εισιτήριο των 3 ευρώ (όσο δηλαδή κοστίζει η μετακίνηση από σταθμό Λαρίσης προς Παλλήνη, Καντζα και Κορωπί), ο επιβάτης θα μπορεί να μετεπιβιβάζεται σε όποιο άλλο μεταφορικό μέσο επιθυμεί, ενώ ο προαστιακός θα ενταχθεί και στο χρονοεισιτήριο, που θα κοστίζει 1 ευρώ και θα ισχύει για μιάμιση ώρα σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης, μέχρι τον Μάιο του 2005, ο προαστιακός θα φθάσει στην Κόρινθο, με έξι ενδιάμεσους σταθμούς, ενώ ως το τέλος του ίδιου χρόνου θα λειτουργήσουν οι σταθμοί Πεντέλης και Μεταμόρφωσης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 21 November 2004 - 17:52:15 UTC