Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-11-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χωρίς Τριστάν στο Καραϊσκάκη
  • [02] Λήξαν το θέμα Δημητρακόπουλου Νέα κόντρα για την απογραφή
  • [03] Σημαντική πρωτιά στο χάντμπολ
  • [04] "Πλήρωσε" το ντέρμπι
  • [05] Κατά την επίσκεψη του υφυπουργού Παιδείας Επεισόδια στο Πανεπιστήμιο
  • [06] Πράσινο "εξπρές" στην Πυλαία
  • [07] Κατά 80% σε τρεις φάσεις Παραγράφεται μέρος από το χρέος του Ιράκ
  • [08] Μεγάλη νίκη η Χαλκηδόνα
  • [09] Όλα μηδέν στο Αιγάλεω
  • [10] Σύμφωνα με τα έξιτ πολς Προβάδισμα Γιουστσένκο στην Ουκρανία
  • [11] Στην κορυφή ο ΠΑΟ, αλλαγές στην ουρά
  • [12] Βρέθηκαν δέκα τυχερά δελτία στην πρώτη κατηγορία Δέκα χαμόγελα μοίρασε
  • [13] Όλοι δούλεψαν για την Μπάγερν

    [01] Champions League

    Χωρίς Τριστάν στο Καραϊσκάκη

    21/11/2004 7:51:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με απόντα τον Ντιέγκο Τριστάν, θα μεταβεί στην Αθήνα η Λα Κορούνια. Ο Ισπανός επιθετικός, που σκοράρε στο χθεσινό παιχνίδι και έδειχνε πως βρίσκει τον καλό εαυτό του, τραυματίστηκε στον αριστερό μηρό κατά τη διάρκεια του της αναμέτρησης με την Βιγιαρεάλ και χάνει το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για το Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η "Ντεπόρ" ο Τριστάν θα μείνει εκτός δράσης για 3-4 εβδομάδες.

    [02] Οικονομία

    Λήξαν το θέμα Δημητρακόπουλου Νέα κόντρα για την απογραφή

    21/11/2004 8:12:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ 105,8- "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία"- "Τύπος της Κυριακής"

    Εξακολουθεί να παραμένει στα πρώτα θέματα της πολιτικής ατζέντας η δημοσιονομική απογραφή. Με συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Δημητρακόπουλος, τάχθηκε κατά της απογραφής και χαρακτήρισε "ατυχή" την παρουσία της Ελλάδας στο ΕΚΟΦΙΝ. Απολύτως προσωπικές χαρακτήρισε η Κυβέρνηση τις απόψεις του Ευρωβουλευτή, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα θεωρείται λήξαν, μετά τις εξηγήσεις που δόθηκαν από τον κ. Δημητρακόπουλο. Στο μεταξύ, "για μεγάλο φιάσκο" έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ενώ, με συνέντευξή του στον "Τύπο της Κυριακής", ο κ. Αλογοσκούφης υποστήριξε, πως η χώρα έδωσε "διπλωματικό μαραθώνιο", ώστε να μην της επιβληθούν κυρώσεις.

    "Προσωπικές απόψεις"

    Σύμφωνα με τον Ευρωβουλευτή της ΝΔ, η επανεξέταση των δεδομένων της ελληνικής οικονομίας είναι επιθυμητή, ωστόσο, έπρεπε να γίνει με διακριτικότητα και εντός εθνικών θεσμικών οργάνων.

    Στη συνέντευξή του, ο κ. Δημητρακόπουλος εξέφρασε επιφυλάξεις για το αν ο όρος "απογραφή" ήταν ο καταλληλότερος και υποστήριξε, ότι δεν θα έπρεπε να θέτει υπό αμφισβήτηση τις μεγάλες επιλογές της χώρας στο διεθνές σύστημα και στην ΕΕ, όπως η ένταξη στην ΟΝΕ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες , ο Ευρωβουλευτής κλήθηκε τηλεφωνικά από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Απόστολο Σταύρου, όπου έδωσε εξηγήσεις. Όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, το θέμα θεωρείται λήξαν, αφού η διαφωνία του κ. Δημητρακόπουλου εστιάζεται στο μεθοδολογικό μέρος της απογραφής.

    Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Δημητρακόπουλου, ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, έκανε λόγο για "προσωπικές απόψεις". Μιλώντας στο "Κυρικάτικο Ρεπό" της ΕΤ-3, ο υπουργός τόνισε, ότι "αυτό που μας αφορά είναι η κατάσταση που υπάρχει στην ελληνική οικονομία, η οποία είναι απόρροια της ανειλικρίνειας και της εικονικότητας, που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ".

    Επίθεση από τον Γ. Παπανδρέου

    Στο μεταξύ, νέα οξεία κριτική στους χειρισμούς της Κυβέρνησης στην Οικονομία άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Από το βήμα κομματικής συνδιάσκεψης στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε "καταπέλτη" τις δηλώσεις Δημητρακόπουλου και επεσήμανε, ότι η Κυβέρνηση προχώρησε σε έναν "αντικοινωνικό προϋπολογισμό, που χτυπάει τον μέσο Έλληνα και πλήττει το κύρος της χώρας".

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας υποστήριξε, ότι, αν δεν γινόταν η απογραφή, θα δημιουργούνταν θέμα αξιοπιστίας της χώρας μας έναντι των Ευρωπαίων εταίρων της.

    Μιλώντας στον "Τύπο της Κυριακής", ο κ. Αλογοσκούφης επεσήμανε, πως "μέσω διπλωματικού μαραθωνίου διασφαλίσθηκε να μην υπάρξουν επιπτώσεις για τη χώρα, εξαιτίας της απαράδεκτης και επιπόλαιης συμπεριφοράς των προηγούμενων Κυβερνήσεων να παρουσιάζουν ψευδή στοιχεία για την Οικονομία".

    [03] Αθλητισμός

    Σημαντική πρωτιά στο χάντμπολ

    21/11/2004 8:29:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Παίζοντας πολύ καλό χάντμπολ στο δεύτερο μέρος η εθνική μας ομάδα, κατάφερε και "γύρισε" τον σημερινό τελικό του διεθνούς τουρνουά του Πόρτο και νίκησε την γηπεδούχο Πορτογαλία με 33-31, κατακτώντας έτσι το τρόπαιο. Η Ελλάδα στο ημίχρονο ήταν πίσω στο σκορ με 19-15 παρουσιάζοντας πολλά αμυντικά κενά, όμως η βελτίωση της στην επανάληψη ήταν αισθητή και ραγδαία, με αποτέλεσμα όχι μόνο να καλύψει τα τέσσερα γκολ της διαφοράς, αλλά να κερδίσει με δύο υπέρ της. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Αλβανός που πέτυχε 12 γκολ και ο Τζιμούρτος με 8, ο οποίος μάλιστα κάλυψε απολύτως το κενό της απουσίας του Καρυπίδη.

    ΕΛΛΑΔΑ: Καφάτος, Χρυσόπουλος, Βόγλης, Τζιμούρτος 8, Ζιβούλοβιτς 1, Μακρής, Ζαραβίνας 4, Μπαλωμένος 2, Κοκολοδημητράκης 1, Γραμματικός 5, Σαμαράς, Χαλκίδης, Αλβανός 12. Πορτογαλία: Ν.Σίλβα, Ρ. Σίλβα 3, Καρντόζο 1, Κάστρο, Μάρτινς 1, Σόουζα 1, Κράλφιτς 6, Γκόμεζ 6, Αζεβένιο 1, Ντίαζ 4, Κρουζ 3, Κάρμο 2, Αντράντε 3, Τεϊκέιρα.

    [04] Champions League

    "Πλήρωσε" το ντέρμπι

    21/11/2004 8:33:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Έξι εβδομάδες απουσίας του Χένρικ Λάρσον από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Μπαρτσελόνα, θα είναι το τίμημα των Καταλανών για την νίκη στο χθεσινό ντέρμπι με την Ρεάλ Μαδρίτης. Μπορεί οι Καταλανοί να επικράτησαν με 3-0 απέναντι στη «βασίλισσα», αλλά θα χάσουν για τις επόμενες έξι εβδομάδες τον Χένρικ Λάρσον. Την είδηση επιβεβαίωσε ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της Μπαρτσελόνα, ο οποίος τόνισε πως ο Σουηδός στράικερ τραυματίστηκε στο αριστερό γόνατο και θα υποβληθεί σε επέμβαση. Ετσι, ένα όνομα ακόμη προστέθηκε στη λίστα τραυματιών της «Μπάρτα», στην οποία ήδη βρίσκονται αυτά των Τιάγκο Μότα, Γκάμπρι και Εντμίλσον.

    [05] Κοινωνία

    Κατά την επίσκεψη του υφυπουργού Παιδείας Επεισόδια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

    21/11/2004 8:31:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ

    Απροσδόκητη εξέλιξη είχε μια εκδήλωση του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, όταν μικρή ομάδα φοιτητών παρεμπόδισε την είσοδο του υφυπουργού Παιδείας, Σπύρου Ταλιαδούρου, των καθηγητών και του πρύτανη και άρχισε να φωνάζει υβριστικά συνθήματα, εκσφενδονίζοντας γιαούρτια, αυγά και κόκκινες μπογιές. Αν και ο κ. Ταλιαδούρος προσπάθησε να συνομιλήσει μαζί τους, οι νεαροί συνέχισαν να προκαλούν, αρνούμενοι το διάλογο. Ο υφυπουργός και ο πρύτανης καταδίκασαν τα επεισόδια, ενώ ο κ. Ταλιαδούρος επεσήμανε, πως "μια μικρή ομάδα φοιτητών δεν θα εμποδίσει ένα καλύτερο αύριο για τους υπόλοιπους". Τέλος, ο υφυπουργός δεσμεύτηκε, ότι θα υπάρξουν οι απαιτούμενες πιστώσεις για την αντιμετώπιση του κιτρικού προβλήματος του Πανεπιστημίου, καθώς και για μια σειρά άλλων αιτημάτων του Ιδρύματος.

    [06] Αθλητισμός

    Πράσινο "εξπρές" στην Πυλαία

    21/11/2004 8:51:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2004 10:13:22 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του ΠΑΟΚ στην Πυλαία με 66-79 και πλέον ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με το Μαρούσι στην Α1 Μπάσκετ. Οι Πρωταθλητές, μετά από ένα πρώτο ημίχρονο που ήταν ντέρμπι, στο β μέρος και ειδικά στο τελευταίο τέταρτο "πάτησαν γκάζι" και έφτασαν στην κατάκτηση του ροζ φύλλου με άνεση. Με τη νίκη στο ντέρμπι, οι "πράσινοι" πλέον έχουν 5 νίκες σε 6 παιχνίδια. Αντίθετα η ομάδα του Μπάνε Πρέλεβιτς οπισθοχώρησε στην τρίτη θέση, μαζί με Μακεδονικό, ΑΕΚ και Πανιώνιο. Τα δεκάλεπτα: 13-14, 33-38, 47-56, 66-79.

    Ανώτερος στο β'

    Το ξεκίνημα των δύο ομάδων ήταν νευρικό, με αποτέλεσμα η πρώτη περίοδος να κυλήσει χωρίς ρυθμό και με χαμηλό σκορ. Η είσοδος του Τρέισι Μάρεϊ έκνε πιο κινητικούς τους Πρωταθλητές και με τους 8 πόντους του νεοαποκτηθέντα Αμερικανού απέκτησαν διαφορά 7 πόντων στο 15΄. Ο «δικέφαλος» βρήκε και αυτός με τη σειρά του επιθετικές λύσεις, με τους Μουλαομέροβιτς και Μπασμίνοφ, αλλά η πολυφωνία των παικτών του Ζέλικο Ομπράντοβιτς (σκόραραν οι εννιά από τους δέκα που χρισιμοποιήθηκαν στο πρώτο μέρος) διατήρησε τον Παναθηναϊκό στην πρωτοπορία μέχρι την εκπνοή του 20λεπτου (38-33).

    Από τις αρχές του δευτέρου μέρους και μέχρι κα το 25 ο Παναθηναϊκός συντηρούσε ένα μικρό προβάδισμα τριών με πέντε πόντων και ο ΠΑΟΚ ακολουθούσε χωρίς να επιτρέψει στους "πράσινους" να ξεφύγουν. Κάπου εκεί όμως το "τριφύλλι" άρχισε να ανοίγει την ψαλίδα καθώς προηγήθηκαν 43-35, 56-47 στο φινάλε της τρίτης περιόδου και 59-47 λίγο μετά το ξεκίνημα της τελευταίας.

    Ένα προβάδισμα που αποδείχθηκε αρκετό για να τους χαρίσει τη νίκη, αφού οι παίκτες του Μπάνε Πρέλεβιτς, παρά τη συμπαράσταση περίπου 6.500 οπαδών τους, δεν έδειξαν ικανοί να αντιδράσουν. Το τελικό 79-66 ήρθε άνετα για τον Παναθηναϊκό, που ξέφυγε ακόμη και με 17 πόντους, ενώ ο «δικέφαλος» κινδυνεύει με τιμωρία της έδρας του, λόγω των αντικειμένων που πέταξαν οπαδοί του και της σύρραξης που ακολούθησε με άνδρες της ιδιωτικής ασφάλειας του γηπέδου, λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης.

    Διαιτητές: Παπαδημητρίου, Χριστοδούλου, Τζάμος

    Οι συνθέσεις:

    ΠΑΟΚ: Μουλαομέροβιτς 14 (2), Βασιλειάδης 3, Μάγλος 4, Βασιλόπουλος 6 (2), Γκαγκαλούδης 11 (1), Μαυροκεφαλίδης 2, Ταμίρ 2, Μέιγε 3 (1), Νίλσεν 13, Μπασμίνοφ 8

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Μάρεϊ 8 (2), Καλαϊτζής 2, Παπανικολάου, Λάκοβιτς 10 (1), Μπατίστ 9 (1), Χατζηβρέττας 9 (1), Μίντλετον 15, Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης 10, Σκεπάνοβιτς 10 (2)

    Άνετα ο Πανιώνιος

    Άνετα και εύκολα έφτασε στην τέταρτη φετινή του νίκη ο Πανιώνιος στην Α1 Μπάσκετ. Οι "κυανέρυθροι" επικράτησαν με 89-72 του Ηρακλή στο κλειστό της Νέας Σμύρνης, όντας ανώτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Ο "Γηραιός" από την άλλη έδειξε για μία ακόμη φορά φέτος πως δεν "μπορεί" εκτός έδρας καθώς αυτή ήταν η τέταρτη φετινή εκτός έδρας ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια. Τα δεκάλεπτα: 22-9, 49-28, 74-49, 89-72.

    Διαιτητές: Καρούσης, Μπίτης, Κορομηλάς Η.

    Οι συνθέσεις:

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Φαλέκας 2, Πετρόπουλος 2, Σιγάλας 7 (1), Περπέρογλου 2, Ράιτ 16 (4), Αγγελόπουλος, Διαμαντόπουλος 18 (2), Οικονόμου 24 (3), Κυριακόπουλος, Ουάτσον 11, Σούλης 7.

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Χάμιλτον 2, Μιλόσεβιτς 7, Καλαϊτζίδης, Ηλιάδης 7 (1), Μπράιαντ 18 (2), Ταπούτος 23 (3), Αποστολίδης 4, Σφέικος, Δέδας 6 (2), Κούβελας 5.

    ΑΕΚ από τα παλιά

    Ένα εύκολο απόγευμα πέρασε στα Λιόσια η ΑΕΚ. Η Ένωση όντας καλύτερη νίκησε άνετα τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας/Αμαλιάδα με 98-70 και πέτυχε τη δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη της. Κορυφαίοι για το "δικέφαλο" οι Λόλις και Χατζής. Οι φιλοξενούμενοι προπάθησαν να κάνουν κάτι στο α' μέρος όμως στο β' κατέρρευσαν και η ήττα ήρθε φυσιολογικά. Τα δεκάλεπτα: 30-21, 47-39, 75-50, 98-70

    Διαιτητές: Τανατζής, Χατζής, Χουλιάρας

    Οι συνθέσεις:

    ΑΕΚ: Λόλις 12, Μαγκουνής 7 (1), Ζήσης 9, Παπανικολάου, Κους 3 (1), Χατζής 21 (3), Τσιάρας 7 (2), Γλυνιαδάκης 3, Αντιτς 4, Κακιούζης 8, Μπορούσης 6, Μπέιλι 18 (6)

    ΙΩΝΙΚΟΣ: Μπράντλεϊ 12 (1), Κούρτοβιτς 6 (1), Ουάσινγκτον 14 (2), Γιαννουζάκος 8, Νικολαϊδης 10 (1), Φωτίου, Μοσχοβίτης 1, Δορκοφίκης, Κουτρούλιας 2, Χάφναρ 6, Πασχάλης 2, Νίκιλα 9

    Όλα τα αποτέλεσματα

    ΜΕΝΤ-Πανελλήνιος 65-72

    Ολύμπια Λαρ.-Ολυμπιακός 81-71

    Μακεδονικός-Αρης 78-81

    Μαρούσι-Απόλλων Π. 83-71

    Πανιώνιος-Ηρακλής 89-72

    ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 66-79

    ΑΕΚ-Ιωνικός ΝΦ 98-70

    Η βαθμολογία

    Παναθηναϊκός 11

    Μαρούσι 11

    Μακεδονικός 10

    Πανιώνιος 10

    ΑΕΚ 10

    ΠΑΟΚ 10

    Άρης 9

    Πανελλήνιος 8

    Ολυμπιακός 8

    ΜΕΝΤ 8

    Απόλλων Π. 8

    Ηρακλής 8

    Ιωνικός Ν.Φ. Αμαλ. 8

    Ολύμπια Λάρισας 7

    [07] Ιράκ

    Κατά 80% σε τρεις φάσεις Παραγράφεται μέρος από το χρέος του Ιράκ

    21/11/2004 9:13:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- BBC

    Την υπό όρους παραγραφή του χρέους του Ιράκ συμφώνησε η λεγόμενη Λέσχη του Παρισιού, στο περιθώριο της συνόδου των είκοσι σημαντικότερων οικονομικών του κόσμου (G20), στο Βερολίνο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Λέσχης, το χρέος του Ιράκ θα ελαφρυνθεί κατά 80% σε τρεις φάσεις και θα συνδέεται με την επιτυχημένη εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος για τη χώρα, που προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα αναφέρουν, πως τη συμφωνία αποδέχθηκε και η Ρωσία. Το Ιράκ χρωστά στις χώρες- μέλη της Λέσχης περίπου 40 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ έχει δανειστεί άλλα περίπου 90 δισεκατομμύρια δολάρια από τη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Αρχικά, η Ουάσιγκτον είχε ασκήσει πιέσεις για ολική παραγραφή, όμως, πολλές χώρες- μέλη της Λέσχης αντιδρούν, υποστηρίζοντας, ότι το Ιράκ είναι μια χώρα πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου και άρα δεν δικαιολογείται η ολική παραγραφή.

    [08] Αθλητισμός

    Μεγάλη νίκη η Χαλκηδόνα

    21/11/2004 9:15:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Αν και είναι νωρίς ακόμη για το τέλος του πρωταθλήματος η μάχη για την έξοδο στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, έχει πάρει δραματικές διαστάσεις τις οποίες όλοι ελπίζουμε να διατηρηθούν μέχρι το τέλος. Η Χαλκηδόνα με την νίκη της επί του ΠΑΟΚ στην Νεάπολη έφτασε το Αιγάλεω που ήρθε ισόπαλο με τον Πανιώνιο και την Ξάνθη που έχασε από την Κέρκυρα, στους 14 βαθμούς και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο μια από τις πιο αποδοτικές για αυτήν φετινές αγωνιστικές. Ο Φρίνγκερ αναγκάστηκε μόλις στο 14΄να διαφοροποιήσει τα σχέδιά του, καθώς τραυματίστηκε ο Χασιώτης και αντικαταστάθηκε από τον Εγκωμίτη, όμως τουλάχιστον αρχικά αυτό δεν φάνηκε να επηρεάζει ιδιαίτερα τον "δικέφαλο". Οι γηπεδούχοι είχαν σαφώς την πρωτοβουλία των κινήσεων και είχαν εκμεταλλευτεί τους χώρους που τους άφηναν οι αντίπαλοι, όμως και οι Θεσσαλονικείς από την άλλη πλευρά, γίνοντας εξαιρετικά επικίνδυνοι παίζοντας με αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές μάλιστα στο 22' ο Σπάσιτς δεν κατάφερε να κερδίσει το Εμπέντε σε τετ-α-τετ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ένα σουτ του Κούτση πέρασε άουτ. Το σκηνικό συνεχίστηκε με τον ΠΑΟΚ να δείχνει πιο κοντά στο γκολ, έχοντας φτάσει περισσότερες φορές στην αντίπαλη περιοχή, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ατύχησε να έχει και δοκάρι με τον Μαλαδένη να το σημαδεύει με το κεφάλι, μετά από σέντρα του Φουτσίνι.

    Πήρε το μάθημα η Χαλκηδόνα

    Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παράσχος αντέδρασε περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Παππά στην θέση του Ντάγκα για καλύτερο έλεγχο της μπάλας και αυτό ήταν κάτι που βοήθησε την Χαλκηδόνα στην ανάπτυξή της. Το σημαντικότερο όμως ήταν πως αποφάσισε πλέον να έχει εκείνη τον ρόλο των αντεπιθέσεων και να αφήσει τον ΠΑΟΚ να κάνει παιχνίδι. Έτσι στο 55' ο Άντερσον σε μια αντεπίθεση βρήκε τον Ηλιόπουλο στην "πλάτη" της άμυνας του "δικεφάλου", ο βοηθός δεν υπέδειξε οφσάιντ παρά τις έντονες διαμαρτυρίες και έτσι έγινε το 1-0. Παρά την πίεση το 1-1 δεν ήρθε τόσο γιατί η άμυνα των Νικαιωτών κρατούσε σθεναρά, όσο και γιατί ο Σπάσιτς αστόχησε στην καλύτερη φάση του ΠΑΟΚ στην επανάληψη, στο 70'. Στις καθυστερήσεις του αγώνα οι γηπεδούχοι σε μια ακόμη καλή αντεπίθεση , φρόντισαν να τηρήσουν και τις "παραδόσεις" και ο Ζαχαρόπουλος σκόραρε σε έναν ακόμη αγώνα μετά από ωραία πάσα του Κορακάκη.

    ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ: Εμπεντε, Γελαδάρης, Ντάγκας (46΄ Παππάς), Δήμος, Μικές, Κατεμής, Σωτήρχος (77΄Χάλαρης), Αλ Τζάχερ, Αντερσον, Ζαχαρόπουλος, Ηλιόπουλος (79΄ Κορακάκης) ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Βόκολος, Χασιώτης (17΄ λ.τρ. Εγκωμίτης), Καρυπίδης, Κουτσόπουλος (82΄ Λουκά), Μαλαδένης, Ζησόπουλος, Κούτσης (75΄ Γιασεμάκης), Φουτσίνι, Σαλπιγγίδης, Σπάσιτς

    [09] Αθλητισμός

    Όλα μηδέν στο Αιγάλεω

    21/11/2004 9:36:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με πολύ πάθος αλλά χωρίς ουσία αγωνίστηκαν Αιγάλεω και Πανιώνιος, με το τελικό 0-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα. Οι δύο ομάδες από την αρχή φάνηκε πως ήθελαν να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα και για αυτό ήταν λίγες οι επιθετικές ενέργειες αλλά και οι ευκαιρίες εκατέρωθεν Για ένα ακόμη παιχνίδι πάντως το "Σίτι" έδειξε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια ενώ για τους "κυανέρυθρους" αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας ισοπαλία στο φετινό Πρωτάθλημα.

    Μόνο πάθος, αλλά χωρις ουσία

    Δύο ευκαιρίες, μία για κάθε ομάδα, είναι αυτό που έμεινε από το πρώτο ημίχρονο. Στο 23΄ από σέντρα του Φωτάκη ο Αλεξόπουλος μόνος προ του Ντρόμπνι δεν πρόλαβε να «βρει» τη μπάλα, ενώ στο 32΄ ο Πανιώνιος «απάντησε» στις ευκαιρίες με ένα δυνατό σουτ του Παρόντι που απομάκρυνε ο Σιντιμπέ. Στο υπόλοιπο του α' μέρους και οι δύο αναλώθηκαν σε ένα παιχνίδι κέντρου με τις δυνατές μονομαχίες να κυριαρχούν.

    Μία από τα ίδια ήταν και η επανάληψη. Το Αιγάλεω "είχε" το χώρο του κέντρου, αλλά δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ, ενώ οι φιλοξενούμενοι αρκέστηκαν σε αμυντικό ρόλο. Ο Πανιώνιος πάντως έφτασε κοντά στο γκολ στο 66΄ όταν από μπαλιά του Ντομορό ο Βαγγέλης Μάντζιος βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Σιντιμπέ που είχε βγει έγκαιρα, απέκρουσε το πλασέ του νεαρού στράικερ.

    Τα δυνατά μαρκαρίσματα και οι αρκετές κίτρινες κάρτες σημάδεψαν το παιχνίδι, που δεν χάρισε καμία άλλη συγκίνηση μέχρι και τη λήξη του.

    Διαιτητής: Τσαχειλίδης (Πειραιά)

    Κίτρινες: Σκοπελίτης, Παπουτσής, Φωτάκης, Μακρής, Ντομορό, Γουνδουλάκης, Βλτσεκ

    Οι συνθέσεις:

    ΑΙΓΑΛΕΩ: Σιντιμπέ, Παπουτσής, Αλεξόπουλος, Ψωμάς, Εντουσέι, Φωτάκης, Σκοπελίτης, Μανουσάκης, Χλωρός (71΄ Χρήστου), Αγρίτης, Νικολόπουλος (46΄ Μακρής)

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ντρόμπνι, Βλτσεκ, Γιαννόπουλος, Γουνδουλάκης, Λαγωνικάκης, Παρόντι (54΄ Μήτρου), Ντομορό, Μάκος (87΄ Εξουζίδης), Σπυρόπουλος, Μάντζιος (85΄ Μέσαρος), Μπρέσκα

    [10] Κόσμος

    Σύμφωνα με τα έξιτ πολς Προβάδισμα Γιουστσένκο στην Ουκρανία

    21/11/2004 9:45:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: BBC- Reuters

    Τον φιλοδυτικό υποψήφιο, Βίκτορ Γιουστσένκο, δείχνουν ως νικητή των προεδρικών εκλογών της Ουκρανίας τα πρώτα έξιτ πολς. Ο κ. Γιουστσένκο φέρεται να συγκεντρώνει το 58% των ψήφων, ενώ ο υποστηριζόμενος από τη Μόσχα πρωθυπουργός της χώρας, Βίκτορ Γιανούκοβιτς, το 39%. Μάλιστα, όλα τα έξιτ πολς δίνουν σαφές προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του, που κυμαίνεται μεταξύ των 12 και 19 ποσοστιαίων μονάδων. Η καταμέτρηση των ψήφων άρχισε αμέσως μόλις έκλεισαν οι κάλπες, στις 20:00 ώρα Ελλάδας και τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται τα ξημερώματα της Δευτέρας. Παρά την πυκνή χιονόπτωση και το τσουχτερό κρύο, η προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες ήταν μεγάλη. Ωστόσο, η εκλογική διαδικασία "σημαδεύτηκε" από τη δολοφονία ενός αστυνομικού σε εκλογικό τμήμα του χωριού Μολοντέτσκα, ενώ δεν έλειψαν οι καταγγελίες για παρατυπίες και από τις δύο πλευρές. Σημειώνεται, πως στον πρώτο γύρο των εκλογών στις 31 Οκτωβρίου, ο κ. Γιουστσένκο συγκέντρωσε 39,87%, έναντι 39,32% του αντιπάλου του.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δεύτερος γύρος για Πρόεδρο στην Ουκρανία

    [11] Αθλητισμός

    Στην κορυφή ο ΠΑΟ, αλλαγές στην ουρά

    21/11/2004 10:00:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Αναλλοίωτη έμεινε η τριάδα της κορυφής στο Πρωτάθλημα της Α Εθνικής. Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΑΕΚ, πέτυχαν νίκες που τους κράτησαν εκεί ακριβώς που είχαν μείνει πριν τη διακοπή του Πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, από εχτές, οι "πράσινοι" που δεν εντυπωσίασαν, επικράτησαν της Καλλιθέας ,ε 1-0 και παρέμειναν μόνοι πρώτοι, ενώ και ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα του ΟΦΗ με 3-0. Η ΑΕΚ, σήμερα πια, πέτυχε δύσκολη εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί του Εργοτέλη και επέστρεψαν στη δεύτερη θέση. Μεγάλη νίκη πέτυχε και η Κέρκυρα που επικράτησε εύκολα με 3-0 της Ξάνθης στο νησί και ανάσανε βαθμολογικά. Η κατρακύλα του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και στη Νίκαια. Οι "ασπρόμαυροι" κακοί για άλλο ένα παιχνίδι, έχασαν από την Χαλκηδόνα που βάζει πλέον πλώρη για Ευρώπη. Την έκπληξη της αγωνιστικής πέτυχε ο Ιωνικός, που επικράτησε εκτός έδρας του Άρη με 2-0 και τον βύθισε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Στο τοπικό νυτέρμπι της Θεσσαλονίκης, ο Ηρακλής έδειξε πως ανακάμπτει και παίζοντας αρκετά καλά σε όλο το παιχνίδι, επικράτησε εκτός έδρας της Καλαμαριάς με 3-1. Τέλος στο ντέρμπι των Ευρωπαίων, Αιγάλεω και Πανιώνιος έμειναν στο 0-0.

    Η εικόνα της 8ης αγωνιστικής

    Ολυμπιακός-ΟΦΗ 3-0

    Παναθηναϊκός-Καλλιθέα 1-0

    Κέρκυρα-Ξάνθη 3-0

    Εργοτέλης-ΑΕΚ 0-1

    Απόλλων Καλαμαριάς-Ηρακλής 1-3

    Άρης-Ιωνικός 0-2

    Χαλκηδόνα-ΠΑΟΚ 2-0

    Αιγάλεω-Πανιώνιος 0-0

    Η βαθμολογία

    Παναθηναϊκός 19

    ΑΕΚ 18

    Ολυμπιακός 17

    Ξάνθη 14

    Αιγάλεω 14

    Χαλκηδόνα 14

    Ιωνικός 11

    Απόλλων Καλ. 9

    Ηρακλής 9

    ΠΑΟΚ 8

    ΟΦΗ 8

    Καλλιθέα 8

    Κέρκυρα 8

    Πανιώνιος 8

    Εργοτέλης 5

    Άρης 4

    [12] Κοινωνία

    Βρέθηκαν δέκα τυχερά δελτία στην πρώτη κατηγορία Δέκα χαμόγελα μοίρασε το Τζόκερ

    21/11/2004 10:04:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Κατά περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ πλουσιότεροι έγιναν δέκα συμπολίτες μας, που κατάφεραν να "μαντέψουν" τους μαγικούς πέντε συν ένα αριθμούς του Τζόκερ. Οι δέκα τυχεροί κερδίζουν από 1.095.987 ευρώ ο καθένας, περίπου 350 εκατομμύρια δραχμές. Οι αριθμοί που κληρώθηκαν είναι: 2, 9, 22, 33, 40 και αριθμός- τζόκερ το 12. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΠΑΠ, παίχτηκαν 64 εκατομμύρια στήλες, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με την προηγούμενη κλήρωση. Σημειώνεται, πως το παιχνίδι μοίρασε 10 εκατομμύρια ευρώ, μετά από δέκα κληρώσεις τζακ ποτ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στον πυρετό του Τζόκερ

    [13] Αθλητισμός

    Όλοι δούλεψαν για την Μπάγερν

    21/11/2004 10:27:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ανακατατάξεις στην κορυφή της Μπουντεσλίγκα. Η Μπάγερν Μονάχου που εκτές είχε ανέβει στην κορυφή περιμένοντας τον σημερινό αγώνα της Βόλφσμπουργκ, είδε τους μέχρι πρότινος πρωτοπόρους να χάνουν από το Αμβούργο με 3-1 και να μένουν πρώτοι. Οι "λύκοι" έτσι παρέμειναν στην δεύτερη θέση, συγκάτοικοι με την Σάλκε. Στο άλλο παιχνίδι που έκλεισε την 14η αγωνιστική του Γερμανικού Πρωταθλήματος, το Ανόβερο ήρθε ισόπαλο εκτός έδρας με την Νυρεμβέργη με 1-1.

    Όλα τα αποτελέσματα

    Μάιντς-Μπόχουμ 1-0

    Μπάγερν-Καϊζερσλάουτερν 3-1

    Ντόρτμουντ-Φράιμπουργκ 2-0

    Αρμίνια Μπίλ.-Βέρντερ Βρέμης 2-1

    Λεβερκούζεν-Σάλκε 0-3

    Χέρτα Βερολίνου-Χάνσα Ροστόκ 1-1

    Στουτγκάρδη-Γκλάντμπαχ 1-0

    Αμβούργο-Βόλφσμπουργκ 3-1

    Νυρεμβέργη-Ανόβερο 1-1

    Η βαθμολογία

    Μπάγερν Μονάχου 29

    Βόλφσμπουργκ 27

    Σάλκε 27

    Στουτγκάρδη 26

    Ανόβερο 24

    Αρμίνια Μπίλεφελντ 23

    Μάιντς 22

    Βέρντερ Βρέμης 21

    Λεβερκούζεν 19


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 21 November 2004 - 21:51:47 UTC