Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-11-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φτωχό μεν, αρκετό δε
  • [02] "Αφεντικό" η "Μπάρτσα"
  • [03] Στα "λευκά" Μακεδονία - Ήπειρος Το πρώτο χιόνι στην Αττική
  • [04] Ασθενείς σεισμικές δονήσεις στην Αθήνα
  • [05] Συντριβή αεροσκάφους στην Κίνα
  • [06] Φονικός σεισμός στην Κόστα Ρίκα
  • [07] Αναμένεται η απόφαση Ακυρώθηκε η εκτροπή του Αχελώου
  • [08] Πέντε νεκροί - σαράντα αγνοούμενοι "Σαρώνει" τροπική καταιγίδα στις

    [01] Αθλητισμός

    Φτωχό μεν, αρκετό δε

    20/11/2004 10:31:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Χωρίς να πιέσει ιδιαίτερα και χωρίς όμως να πιεστεί κιόλας, ο Παναθηναϊκός μπροστά σε περίπου 10.000 φίλους του πήρε τους τρεις βαθμούς απέναντι στην Καλλιθέα με 1-0. Το "φρούριο" που είχαν στήσει οι φιλοξενούμενοι στην άμυνά τους "έσπασε" ο Κωνσταντίνου χάρη σε μια όμορφη μπαλιά του Γκονζάλες και παρά το ότι σε εκείνο το χρονικό σημείο είχε ήδη "αποκτήσει" ένα πρόβλημα στην όρασή του, κατάφερε να ανοίξει το σκορ, με ένα γκολ που έμεινε μέχρι το τέλος και ήταν το νικητήριο. Προσπάθησαν οι παίκτες του Τάκη Λεμονή, όμως η σωστή αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού δεν τους επέτρεψε να βρουν πολλές διεξόδους προς την περιοχή του Χαλκιά. Χαρακτηριστικό του κλίματος του αγώνα τα συνεχόμενα συνθήματα και τα πανό των φίλων του Παναθηναϊκού που ζητούσαν λύση στο γηπεδικό θέμα της ομάδας.

    Βρήκε το κλειδί ο "Μιχαλάκης"

    Έπειτα από μια εβδομάδα διακοπής, οι παίκτες του Παναθηναϊκού μπήκαν στο γήπεδο της Λεωφόρου με στόχο να δείξουν πως δεν έχουν χάσει το παραμικρό από το φορμάρισμα στο οποίο βρίσκονταν πριν από αυτήν. Συνεπαρμένοι και από την ατμόσφαιρα των 10.000 οπαδών της ομάδας που ζητούσαν συνεχώς και επίμονα λύση στο γηπεδικό με κάθε τρόπο (πανό και συνθήματα), ήταν κεφάτοι στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με την Καλλιθέα και φρόντισαν εξαρχής να "τελειώσουν" το παιχνίδι με γρήγορο γκολ. Μόλις στο 3' ο Άγγελος Μπασινάς έπιασε ένα δυνατό σουτ, όμως ο Σουλογάνης θετικός, έπεσε και έδιωξε σε κόρνερ. Οι προσπάθειες των "πρασίνων" μοιραία περιορίζονταν στον χώρο του κέντρου, αφού η αμυντική διάταξη της Καλλιθέας περιλάμβανε πολλές γραμμές και καλά μαρκαρίσματα και κάποιες εμπνεύσεις του "Έκι" κόβονταν νωρίς. Τελικά όμως στο 21' ο Αργεντίνος βρήκε έξοχα τον Κωνσταντίνου και εκείνος με ένα απλό πλασέ νίκησε τον Σουλογάνη που είχε βγει και άνοιξε το σκορ. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως τρία λεπτά νωρίτερα ο Κύπριος φορ είχε ήδη ζητήσει αλλαγή, λόγω ενός προβλήματος στο μάτι του, που δεν του επέτρεπε να έχει καθαρή όραση, ενώ χαρακτηριστικό του μεγέθους της δυσκολίας του, το ότι ακόμη και στον πανηγυρισμό του γκολ διαμαρτυρόταν στους συμπαίκτες του πως δεν βλέπει. Τελικά στο ημίωρο ο Κωνσταντίνου δεν άντεξε άλλο και παραχώρησε την θέση του στον Ολιζαντέμπε.

    Προσπάθειες απάντησης

    Αμέσως μετά το γκολ του Παναθηναϊκού, ο Γκέκας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση απέναντι στον Χαλκιά, όμως η επέμβαση του Κυργιάκου, με ένα αποτελεσματικότατο τάκλιν, έσωσε την κατάσταση. Αναγκαστικά οι φιλοξενούμενοι βγήκαν προσπάθησαν να απαντήσουν, αφού εάν ήθελαν να μείνουν στον αγώνα, έπρεπε να ισοφαρίσουν, όμως και ο Παναθηναϊκός πλέον πρόσεχε τα μετόπισθεν με αποτέλεσμα ο ρυθμός του παιχνιδιού να πέσει. Αποτέλεσμα ήταν η μοναδική αξιοσημείωτη ευκαιρία μέχρι την συμπλήρωση των πρώτων 45 λεπτών να έρθει από την Καλλιθέα στο 37'. Όταν ο Γκεοργκίεφ έκανε όμορφη ενέργεια μέσα στην "πράσινη" περιοχή, έδωσε αριστερά στον Νταμπρόφσκι, όμως εκείνος έκανε ένα σουτ που πέρασε λίγο άουτ.

    Φτωχό Β' μέρος

    Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε όπως και στο πρώτο. Δυνατά και με διάθεση για το δεύτερο γκολ, όμως και η Καλλιθέα ξεκίνησε όπως και το πρώτο, έτσι οι ευκαιρίες που είχαν στην διάθεσή τους οι παίκτες του Σκάζνι ήταν λίγες. Στο 48' ο Μπασινάς εκτέλεσε ένα φάουλ, όμως την κεφαλιά του Κώτσιου έδιωξε με εντυπωσιακό τρόπο ο Σουλογάνης και στο 56' ο Ολιζαντέμπε πήρε την μπάλα από κεφαλιά πάσα του Γκονζάλες, το σουτ του όμως κόντραρε στον Κουλακιώτη. Δύο λεπτά αργότερα ένας καλό συνδυασμός των "πρασίνων" είχε τελικό αποδέκτη τον Μπικόφσκι, όμως το σουτ εκείνου δεν ήταν το ίδιο καλό και πέρασε άουτ. Κάπου εκεί έπεσε και πάλι ο ρυθμός του αγώνα και μέχρι το τέλος η Καλλιθέα ήταν ξανά εκείνη που είχε την τελευταία καλή ευκαιρία. Στο 71' ο Γκεοργκίεφ βρήκε τον Γκέκα μέσα στην περιοχή και εκείνος έπιασε ένα ωραίο γυριστό σουτ, με το οποίο το μόνο που κατέφερε ήταν να αναγκάσει τον Χαλκιά να κάνει την απόκρουση του αγώνα. Το τελικό 1-0 μπορεί να είναι φτωχό επανέφερε όμως τον Παναθηναϊκό στην κορυφή, με την αναμονή του αυριανού αποτελέσματος της ΑΕΚ στην Κρήτη, για να δει την απόσταση που θα έχει από τους διώκτες του.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Χαλκιάς, Βύντρα, Κυργιάκος, Χένρικσεν, Κώτσιος, Μάριτς, Μπασινάς, Σκάτσελ (59΄ Κωνσταντινίδης), Γκονζάλες, Κωνσταντίνου (29΄ Ολισαντέμπε), Μπικόφσκι (76΄ Σαπάνης). ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Σουλογάνης, Τζορμπατζάκης, Αγγελόπουλος, Κουλακιώτης, Σέτα (89΄ Γκόντζος), Γκεοργκίεφ, Ντραγκίσεβιτς, Καρατζάς, Κυριάκος (83΄ Σαββίδης), Νταμπρόφσκι (73΄ Τσίγκας), Γκέκας.

    [02] Αθλητισμός

    "Αφεντικό" η "Μπάρτσα"

    21/11/2004 1:18:00 πμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Όσο και αν είναι δύσκολο ένα τόσο μεγάλης σημασίας ντέρμπι να μετατραπεί σε μονόλογος, η παρέα του Ροναλντίνιο τα κατάφερε απόψε στον Καμπ Νου, όπου υποδέχτηκε την Ρεάλ Μαδρίτης και την φιλοδώρησε με τρία γκολ, παίρνοντας έτσι τρεις βαθμούς, πιο εύκολους και από όσο θα περίμεναν μερικοί Καταλανοί. Το παιχνίδι από το ξεκίνημα είχε εκπληκτικό ρυθμό και τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στην επίθεση, ωστόσο από την αρχή οι γηπεδούχοι είχαν ένα ελαφρύ προβάδισμα με την Ρεάλ να προσπαθεί να φτάσει στην περιοχή του Βαλντέζ με αντεπιθέσεις. Η πρωτοβουλία των κινήσεων αυτή και οι προσπάθειες των Καταλανών για ένα γρήγορο γκολ απέδωσε τελικά στο 29' με τον Ρομπέρτο Κάρλος να κάνει τραγικό λάθος σε συνεννόηση με τον Κασίγιας και τον Ετό να φεύγει μόνος του και να ανοίγει το σκορ σε κενή εστία. Οι φιλοξενούμενοι όπως ήταν φυσικό βγήκαν στην επίθεση, η δυσκολία τους όμως να φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή διατηρήθηκε και το αποτέλεσμα ήταν αντί να έρθει η ισοφάριση, να έρθει το 2-0 δύο λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου, με τον Βαν Μπρόνκχορστ να είναι τελικός αποδέκτης της μπάλας σε συνδυασμό Ροναλντίνιο και Ντέκο.

    Προσπάθησε η Ρεάλ

    Στην επανάληψη οι παίκτες του Γκαρθία Ρεμόν έδειξαν μεγαλύτερη διάθεση και σοβαρότητα κα στο 53' ένα σουτ του Ζινταν πέρασε ελάχιστά άουτ, ενώ έξι λεπτά αργότερα, ο Μάικλ Όουεν στην πρώτη του επαφή με την μπάλα την είδε να φεύγει άουτ από την κεφαλιά του. Στο 62' ο Ροναλντίνιο έκανε ένα καλό σουτ που ανάγκασε τον Καστίγιο να "τεντωθεί" πολύ και να διώξει, στο 75' όμως ο Σαμουέλ Ετό έκανε μια επέλαση, ανατράπηκε από τον Γκούτι μέσα στην περιοχή και το πέναλτι εκτέλεσε ο Ροναλντίνιο για να βάλει έτσι την δική του σφραγίδα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

    Μπαρτσελόνα (Φρανκ Ράικαρντ): Βαλντές, Μπελέτι, Πουγιόλ, Ολεγκέρ, Φαν Μπρόνκχορστ, Μάρκεζ, Τσάβι, Ντέκο, Ροναλντίνιο, Ετό, Λάρσον. Ρεάλ Μαδρίτης (Γκαρθία Ρεμόν): Κασίγιας, Σαλγάδο, Παβόν, Σάμουελ, Κάρλος, Γκούτι, Μπέκαμ, Φίγκο, Ζιντάν, Ραούλ, Ρονάλντο.

    [03] Κοινωνία

    Στα "λευκά" Μακεδονία - Ήπειρος Το πρώτο χιόνι στην Αττική

    21/11/2004 9:07:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2004 11:19:42 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Υπό το μηδέν δείχνει σήμερα το θερμόμετρο σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ το βράδυ στη Φλώρινα το θερμόμετρο έδειξε -13 βαθμούς. Στα ορεινά της Μακεδονίας και της Ηπείρου χιονίζει, ενώ λευκό είναι το τοπίο και στη Πάρνηθα. Το πρωί της Κυριακής είχαμε χιονόπτωση στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του Καπανδριτίου, χωρίς να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα. Η τροχαία συνιστά στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν επιδείνωση των καιρικών φαινομένων σε όλη τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά την περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, τους ισχυρούς ανέμους, τις χιονοπτώσεις στα ορεινά και το χιονόνερο στα πεδινά. Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας.

    Παγετός σε δίκτυα της βορείου Ελλάδας

    Κοντά στη θαλάσσια περιοχή Φιδονήσι της Καβάλας, το ιδιωτικό σκάφος "Αχινός" με τριμελές πλήρωμα έμεινε ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης. Αμέσως,. ειδοποιήθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας και έγινε ρυμούλκησή του στο λιμάνι των Ελευθερών Παγγαίου. Εκείνη την ώρα, στο βορειοανατολικό Αιγαίο έπνεαν άνεμοι βόρειοι έντασης 7 μποφόρ.

    Παγετός σημειώθηκε σε κάποιες περιοχές το πρωί της Κυριακής. Συγκεκριμένα, οι οδηγοί που διέσχιζαν εθνικά αλλά και επαρχιακά οδικά δίκτυα στην ανατολική Μακεδονία - Θράκη, δεν ανέπτυσσαν μεγάλες ταχύτητες, γιατί οι δρόμοι έκρυβαν "παγίδες".

    Στη Φλώρινα τη νύχτα η θερμοκρασία έφτασε τους -11 βαθμούς Κελσίου .

    Μείον 9 βαθμούς δείχνει το πρωί το θερμόμετρο στο Νευροκόπι Δράμας και στα 17 χωριά και οικισμούς της περιοχής του.

    Τα πάντα "πάγωσαν", μέχρι και το ποταμάκι που διαπλέει το Νευροκόπι. Ήταν η χαμηλότερη φετινή θερμοκρασία.

    Επίσης, παρά τη μερική ηλιοφάνεια που επικράτησε, τσουχτερό ήταν το Σάββατο το κρύο σε ολόκληρη τη βορειοανατολική Ελλάδα και το θερμόμετρο έδειχνε το πρωί -2 έως 7 βαθμούς.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Αγρίεψε" ο καιρός

    [04] Κοινωνία

    Ασθενείς σεισμικές δονήσεις στην Αθήνα

    21/11/2004 9:20:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις μεγέθους 3,6 και 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκαν στις 00:55 και 01:03 το πρωί της Κυριακής, 15 χλμ. βορειοδυτικά της Αθήνας. Το επίκεντρο εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο της Βάρης.

    [05] Κόσμος

    Συντριβή αεροσκάφους στην Κίνα

    21/11/2004 9:28:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πενήντα τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη το πρωί της Κυριακής,αμέσως μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της πόλης Μπαοτού στη βόρεια Κίνα, 600 χλμ δυτικά της πρωτεύουσας Πεκίνο. Το αεροπλάνο, τύπου CRJ-200, κατέπεσε σε ένα πάρκο και τυλίχθηκε στις φλόγες, προκαλώντας ζημιές και σε ένα παρακείμενο σπίτι. Από τη συντριβή σκοτώθηκαν οι 47 επιβάτες και τα έξι μέλη του πληρώματος. Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί.

    [06] Κόσμος

    Φονικός σεισμός στην Κόστα Ρίκα

    21/11/2004 9:49:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της ισχυρής σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε τη νύχτα του Σαββάτου στην Κόστα Ρίκα. Ο σεισμός, μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, προκάλεσε και εκτεταμένες υλικές ζημιές στη χώρα, ενώ ακολούθησαν πολλές μετασεισμικές δονήσεις. Το επίκεντρο του σεισμού ορίζεται στο Κουέπος, 100 χλμ. νότια της πρωτεύουσα Σαν Χοσέ. Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο αργότερα και στο Ελ Σαλβαδόρ, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν έχουν σημειωθεί ζημιές. Ο σεισμός είχε επίκεντρο στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού, κοντά στα σύνορα με τη Γουατεμάλα.

    [07] Κοινωνία

    Αναμένεται η απόφαση Ακυρώθηκε η εκτροπή του Αχελώου

    21/11/2004 10:01:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Φρένο στο έργο της εκτροπής του Αχελώου, βάζει σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. "Μη νόμιμη" φέρεται να κρίθηκε από την ολομέλεια του ΣτΕ, η υπουργική απόφαση του 2002 που προέβλεπε την εκτροπή του Αχελώου καθώς δεν υπήρχε το προβλεπόμενο από το Σύνταγμα και τη νομοθεσία πρόγραμμα βιώσιμης διαχείρισης υδατικών πόρων. Για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων ενός έργου αξιοποίησης υδάτων απαιτείται η προηγούμενη ένταξή του στον εθνικό σχεδιασμό διαχείρισης των υδατικών πόρων. Συγκεκριμένα, κρίθηκε από το ΣτΕ ότι πριν από την έκδοση της προσβαλλόμενης απόφασης και πριν από την έναρξη των έργων, δεν είχε συνταχθεί -όπως ήταν αναγκαίο από την νομοθεσία- η εκπόνηση ειδικής μελέτης. Αναμένεται η έκδοση αποφάσεως.

    [08] Κόσμος

    Πέντε νεκροί - σαράντα αγνοούμενοι "Σαρώνει" τροπική καταιγίδα στις Φιλιππίνες

    21/11/2004 11:12:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 40 αγνοούνται μετά το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Μούιφα από τις Φιλιππίνες. Οι 38 επιβαίνοντες σε δύο πλοία που βυθίστηκαν λόγω της σφοδρής θαλασσοταραχής διασώθηκαν, όμως δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία πληροφορία για την τύχη των πληρωμάτων περίπου 25 ψαροκάικων στα ανοιχτά του νησιού Μιντόρο, στα νότια της χώρας. Υπολογίζεται ότι 4.000 οικογένειες έχουν μείνει άστεγες και άλλοι 5.000 άνθρωποι παραμένουν αποκλεισμένοι στα λιμάνια. Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία η τροπική καταιγίδα, που συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας 110 χλμ/ώρα, απομακρύνεται από τις Φιλιππίνες και κατευθύνεται προς το Βιετνάμ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 21 November 2004 - 9:51:42 UTC