Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-09-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φοβούνται αύξηση του αριθμού των θυμάτων Δεκάδες νεκροί από τις
  • [02] Μεταξύ Τσετσενίας και Βόρειας Οσετίας Αγνοείται ρωσικό ελικόπτερο
  • [03] Εγχείριση ρουτίνας δηλώνουν οι γιατροί Σήμερα το μπάι πας του Μπιλ
  • [04] Λόγω των ισχυρών ανέμων "Έδεσαν" τα πλοία
  • [05] Ανακούφιση για τους κατοίκους της Φλόριντα Υποχωρεί ο Φράνσις
  • [06] Απέστειλε επιστολή στην Κομισιόν Πρωτοβουλία Παπαδόπουλου για την
  • [07] Επαφές και διεργασίες εν όψει ΔΕΘ Διήμερη επίσκεψη Παπανδρέου στη
  • [08] Ηττήθηκε στις εκλογές του κρατιδίου Σάαρ "Χαστούκι" στον Σρέντερ
  • [09] Τα χθεσινά φιλικά σε Ελλάδα και Κύπρο
  • [10] Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και ένας τραυματίσθηκε Έκρηξη νάρκης στο
  • [11] Στο δρόμο του Μουντιάλ 2006

    [01] Διεθνή

    Φοβούνται αύξηση του αριθμού των θυμάτων Δεκάδες νεκροί από τις πλημμύρες στην Κίνα

    6/9/2004 7:41:00 πμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Εβδομήντα εννέα νεκρούς αφήνει πίσω του το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει περιοχές της Νοτιοδυτικής Κίνας. Τουλάχιστον πενήντα πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες στην επαρχία Σιτσουάν ενώ στην πόλη Τσονγκινγκ βρήκαν το θάνατο πενήντα πέντε άτομα. Οι αρχές φοβούνται αύξηση του αριθμού των θυμάτων καθώς υπάρχουν συνολικά 74 αγνοούμενοι. Από τις ραγδαίες βροχοπτώσεις, προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές σε σπίτια και καλλιέργειες, ενώ σοβαρά προβλήματα υπήρξαν και στις επικοινωνίες. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους το κύμα κακοκαιρίας θα συνεχισθεί μέχρι αύριο.

    [02] Διεθνή

    Μεταξύ Τσετσενίας και Βόρειας Οσετίας Αγνοείται ρωσικό ελικόπτερο

    6/9/2004 8:07:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/9/2004 8:29:16 πμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Γαλλικό Πρακτορείο

    Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός ρωσικού μεταγωγικού ελικοπτέρου ΜΙ- 8, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ, που επικαλείται στρατιωτικές πηγές. Το ελικόπτερο, με τριμελές πλήρωμα, απογειώθηκε χθες βράδυ από την πρωτεύουσα της Τσετσενίας, Γκρόσνι, με προορισμό τη Βόρεια Οσετία. Μισή ώρα μετά την απογείωση τα ίχνη του ελικοπτέρου χάθηκαν, ενώ οι έρευνες, που ξεκίνησαν αμέσως, δεν έχουν επιφέρει αποτέλεσμα. Τα ελικόπτερα τύπου ΜΙ- 8 θεωρούνται από τα πλέον αξιόπιστα. Ωστόσο, η ελλιπής συντήρηση του γερασμένου ρωσικού στόλου γίνεται συχνά αιτία ατυχημάτων, ενώ τα ελικόπτερα αποτελούν έναν από τους "προσφιλείς" στόχους των ανταρτών.

    [03] Διεθνή

    Εγχείριση ρουτίνας δηλώνουν οι γιατροί Σήμερα το μπάι πας του Μπιλ Κλίντον

    6/9/2004 8:06:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/9/2004 9:52:29 πμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: CNN

    Εντός της ημέρας θα υποβληθεί σε εγχείρηση μπάι-πας ο Μπιλ Κλίντον. Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η εγχείριση θα πραγματοποιηθεί στις δυο το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας). Νωρίτερα πάντως οι γιατροί που παρακολουθούν τον Μπιλ Κλίντον, ανακοίνωσαν ότι για να γίνει η επέμβαση, θα πρέπει να έχει απορροφηθεί πλήρως από τον οργανισμό του το αντιπηκτικό φάρμακο που του είχαν χορηγήσει. Ο 58χρονος Μπιλ Κλίντον εισήχθη στο Πρεσβυτυριανό Νοσοκομείο της Νέας Υόρκης την Παρασκευή με έντονους πόνους στο στήθος. Θα υποβληθεί σε τετραπλό μπάι - πας και η επέμβαση θα κρατήσει τέσσερις ώρες.

    Αισιόδοξοι οι γιατροί

    Οι γιατροί εμφανίζονται αισιόδοξοι για τη σημερινή χειρουργική επέμβαση, δεδομένου ότι ο Μπιλ Κλίντον είναι νέος και σε πολύ καλή φυσική κατάσταση.

    Αισιόδοξος για την εγχείριση εμφανίσθηκε με δηλώσεις του στον Λάρι Κινγκ την Παρασκευή και ο ίδιος ο Κλίντον, ο οποίος φαίνεται να αντιμετωπίζει με χιούμορ την νέα περιπέτεια της υγείας του.

    "Αφήστε μας να σας πω....ότι δεν είναι μόνο οι Ρεπουμπλικάνοι που θέλουν άλλα τέσσερα χρονάκια" τόνισε χαρακτηριστικά.

    Στο πλευρό του πρώην Αμερικανού Προέδρου, βρίσκονται η σύζυγός του, Γερουσιαστής Χίλαρι Κλίντον η κόρη τους Τσέλσι αλλά και χιλιάδες φίλοι και θαυμαστές του.

    Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Αμερικανού Προέδρου, ο Μπιλ Κλίντον έχει δεχθεί συνολικά 15.000 ηλεκτρονικά μηνύματα με ευχές για ταχεία ανάρρωση.

    [04] Εσωτερικά

    Λόγω των ισχυρών ανέμων "Έδεσαν" τα πλοία

    6/9/2004 8:28:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/9/2004 8:59:54 πμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ 105,8

    Οι θυελλώδεις άνεμοι, που φτάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ, είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σήμερα. Από τις 6 το πρωί, δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, με προορισμό τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ με εξαίρεση διενεργούνται ορισμένα δρομολόγια από Πειραιά για Αργοραρωνικό και από την Ραφήνα για Μαρμάρι. Για τη διευκόλυνσή τους, οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν πρέπει να επικοινωνούν με τα ναυτικά πρακτορεία και τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές, για τυχόν αλλαγές δρομολογίων των πλοίων.

    Κίνδυνος πυρκαγιάς

    Λόγω των ανέμων, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών, καθώς υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών, κυρίως στους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Εύβοιας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Χανίων, Ρεθύμνου και Κυκλάδων, καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

    Οι ισχυροί ως θυελλώδεις άνεμοι θα διατηρηθούν έως και αύριο το απόγευμα, οπότε θα αρχίσει η σταδιακή εξασθένησή τους.

    [05] Διεθνή

    Ανακούφιση για τους κατοίκους της Φλόριντα Υποχωρεί ο Φράνσις

    6/9/2004 9:06:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/9/2004 9:55:25 πμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Τροπική καταιγίδα χαρακτηρίζεται πλέον ο τυφώνας Φράνσις που έπληξε με σφοδρότητα το Σαββατοκύριακο τη Φλόριντα. Από το απόγευμα της Κυριακής η ένταση του άρχισε σταδιακά να μειώνεται και περιορίζεται πλέον σε ανέμους ταχύτητας 113 χλμ/ώρα και ισχυρές βροχοπτώσεις. Το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων στο Μαϊάμι προειδοποίησε πάντως ότι η καταιγίδα μπορεί να ανακτήσει ένταση καθώς μετακινείται προς τη θάλασσα και προέβλεψε ότι ο Φράνσις θα πλήξει στη συνέχεια το Πανχαντλ της Φλόριντα ως ένας ασθενής κυκλώνας κατηγορίας 1.

    Δυο νεκροί και πολλές καταστροφές

    Υποχωρεί σταδιακά ο τυφώνας Φράνσις που έπληξε με σφοδρότητα την Φλόριντα τις δυο τελευταίες μέρες.

    Με ανακούφιση παρακολουθούν την εξέλιξη αυτή, οι κάτοικοι της αμερικανικής πολιτείας, πολλοί από τους οποίους πέρασαν ένα εφιαλτικό Σαββατοκύριακο μακριά από τα σπίτια τους.

    Ο τυφώνας, που το Σάββατο χαρακτηριζόταν ως κυκλώνας κατηγορίας 2 στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον με βροχές και ανέμους ταχύτητας 165 χλμ/ώρα, αφήνει πίσω του δυο νεκρούς.

    Ένας 28χρονος σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Γκέινσβιλ, λόγω της κακοκαιρίας ενώ μία γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν δέντρο έπεσε πάνω στο τροχόσπιτό της.

    Ο Φράνσις αφήνει πίσω του, όμως και τεράστιες υλικές καταστροφές.

    Υποχώρησαν οι στέγες πολλών σπιτιών, πλημμύρισαν αλλά και "άνοιξαν" δρόμοι, ξεριζώθηκαν δέντρα και τηλεφωνικοί θάλαμοι, σκάφη παρασύρθηκαν από τον αέρα και βγήκαν στη στεριά.

    Την επέλαση του τυφώνα, επωφελήθηκαν μάλιστα και πολλοί επιτήδειοι που βρήκαν την ευκαιρία να λεηλατήσουν πολλά σπίτια που είχαν προσωρινά εγκαταληφθεί από τους ενοίκους τους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο έλεος του Φράνσις

    [06] Κυπριακό

    Απέστειλε επιστολή στην Κομισιόν Πρωτοβουλία Παπαδόπουλου για την Αμμόχωστο

    6/9/2004 9:20:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την επιχειρηματολογία του για την επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της και το μόνιμο άνοιγμα του λιμανιού της πόλης παρουσίασε με επιστολή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο πρόεδρος της Κύπρου, Τάσσος Παπαδόπουλος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κύπρος Χρυσοστομίδης, επιβεβαίωσε τις σχετικές πληροφορίες, προσθέτοντας, πως πρόκειται για συνέχεια της πρότασης, την οποία υπέβαλε προφορικά στον Ευρωπαίο Επίτροπο, Γκίντερ Φερχόίγκεν, ο κ. Παπαδόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίσημη παρουσίαση της πρότασης της κυπριακής κυβέρνησης στην Κομισιόν θα γίνει εντός της εβδομάδας. Στο μεταξύ, χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Φιλελεύθερος" αναφέρει, ότι η Ολλανδική Προεδρία θεωρεί άκαιρη τη συζήτηση του θέματος της Αμμοχώστου σ' αυτή τη φάση και παραπέμπει το θέμα μετά το Δεκέμβριο, αν και εφόσον η Τουρκία εξασφαλίσει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

    [07] Εσωτερικά

    Επαφές και διεργασίες εν όψει ΔΕΘ Διήμερη επίσκεψη Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη

    6/9/2004 10:01:00 πμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Για τη Θεσσαλονίκη αναχωρεί σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιώντας διήμερη επίσκεψη. Στις 7.30 το απόγευμα, ο Γιώργος Παπανδρέου θα προεδρεύσει σύσκεψης του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Μακεδονίας Θράκης του ΠΑΣΟΚ ενώ την Τρίτη το πρωί θα επισκεφθεί την Εγνατία Οδό στην Καστανιά Βερμίου. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, θα συναντηθεί με τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης εν όψει της επίσκεψής του στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης στις 18/9 και στις 6:30 το απόγευμα θα συναντηθεί με τοπικά στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ στην Τοπική Οργάνωση Ευόσμου.

    [08] Διεθνή

    Ηττήθηκε στις εκλογές του κρατιδίου Σάαρ "Χαστούκι" στον Σρέντερ

    6/9/2004 10:11:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: Γερμανικό Πρακτορείο- BBC

    Δεινή ήττα υπέστη στις τοπικές εκλογές του κρατιδίου Σάαρ το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα του Γερμανού καγκελάριου, Γκέρχαρντ Σρέντερ. Συγκεκριμένα, το κόμμα του κ. Σρέντερ συγκέντρωσε το 30, 8% των ψήφων, χάνοντας το 15% της εκλογικής του δύναμης. Σε μεγάλο νικητή των χθεσινών εκλογών εξελίχθηκαν οι Χριστιανοδημοκράτες, με ποσοστό 47,5%, ενώ βουλευτές κατάφεραν να εκλέξουν οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι, που ξεπέρασαν το εκλογικό όριο του 5%. Σημαντική άνοδο στα εκλογικά ποσοστά "γνώρισε" και το ακροδεξιό Εθνικοδημοκρατικό κόμμα, που πήρε 4%, αλλά δεν εισέρχεται στην τοπική Βουλή.

    Τιμωρία στην Κυβέρνηση

    Όπως παρατηρούν οι αναλυτές, το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης αποτελεί σημαντικό πλήγμα στην κυβέρνηση Σρέντερ, αλλά και ηχηρή αποδοκιμασία για την οικονομική ύφεση, τις αλλαγές που προωθεί ο Γερμανός καγκελάριος στις συντάξεις και την περικοπή των κοινωνικών βοηθημάτων. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η απώλεια 15 ποσοστιαίων μονάδων αποτελεί για τους Σοσιαλδημοκράτες το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα στο κρατίδιο αυτό εδώ και 44 χρόνια, ενώ συντριπτική ήττα γνώρισε το κόμμα του κ. Σρέντερ και στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές στα κρατίδια του Αμβούργου και της Θουριγγίας.

    [09] Αθλητισμός

    Τα χθεσινά φιλικά σε Ελλάδα και Κύπρο

    6/9/2004 10:22:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Τα δυνατά τεστ των ομάδων μας, εντός και εκτός συνόρων, στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας τους, ενόψει του φετινού πρωταθλήματος συνεχίστηκαν και χθες με τον Ολυμπιακό να ολοκληρώνει την προετοιμασία του στην Κύπρο με μία νίκη και μία ήττα. Σε αγώνες 45λεπτης διάρκειας που έγιναν στο Τσίρειο Στάδιο της Λεμεσού, στον πρώτο οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 1-0 την ΑΕΛ χάρη σε γκολ του Καστίγιο στο 40ο λεπτό, ενώ στον δεύτερο ηττήθηκαν με το ίδιο σκορ από τον Απόλλωνα Λεμεσού, χάρις σε ένα γκολ του Σούσιν με πέναλτι στο 7ο λεπτό. Στο γήπεδο του Πύργου η φιλοξενούμενμη Χαλκηδόνα νίκησε με 4-0 τον Πανηλειακό με το Γιώργο Ζαχαρόπουλο να πετυχαίνει χατ τρικ (14, 20, 76) και ένα ακόμη τέρμα να σημειώνει ο Ηλιόπουλος (28). Τέλος ο Πανιώνιος επικράτησε 1-0 του Ιωνικού σε φιλικό αγώνα της Νεάπολης χάρις στο γκολ του Κάρλος Μαρκορά στο 79΄.

    [10] Διεθνή

    Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και ένας τραυματίσθηκε Έκρηξη νάρκης στο Πακιστάν

    6/9/2004 10:48:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Αιματηρό τέλος είχε η εξουδετέρωση μιας νάρκης στην επαρχία του Νοτίου Ουαζιριστάν, στο Πακιστάν. Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και ένας ακόμα τραυματίσθηκε, ενώ οι αρχές εκτιμούν, πως εκείνοι που είχαν τοποθετήσει τη νάρκη την πυροδότησαν με τηλεχειρισμό, καθώς πλησίαζαν οι στρατιώτες. Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας και οι εγκαταστάσεις τους στην περιοχή αυτή, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, δέχονται συχνά επιθέσεις από αντάρτες που υπάρχουν υποψίες ότι διατηρούν δεσμούς με την Αλ Κάιντα. Ωστόσο, οι στρατιωτικές αρχές του Πακιστάν υποστηρίζουν, πως οι ανταρτικές ομάδες έχουν εξουδετερωθεί και τα κρυσφύγετά τους έχουν καταστραφεί.

    [11] Αθλητισμός

    Στο δρόμο του Μουντιάλ 2006

    6/9/2004 11:04:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Η πρόκριση στο Μουντιάλ του 2006 αποτελεί ασφαλώς ένα σημαντικό κίνητρο για τις όλες τις ομάδες και προσπαθούν από την αρχή των αγώνων των προκριματικών να βάλουν τις βάσεις για την κατάκτηση του πολυπόθητου εισιτηρίου. Ένα σημαντικό βήμα για τη Γερμανία έκαναν χθες η Γουατεμάλα και οι Βραζιλία, Παραγουάη Ουρουγουάη που επικράτησαν των αντιπάλων τους ενώ Χιλή-Κολομβία έμειναν ισόπαλες 0-0. Στο ματς της ζώνης της Κεντρικής, Βόρειας Αμερικής και Καραϊβικής η Γουατεμάλα επιβλήθηκε με 2-1 της Κόστα Ρίκα, που προηγήθηκε στο 24΄ με τον Αλόνσο Σολίς, αλλά στη συνέχεια δέχθηκε δύο γκολ από τον Χουάν Κάρλος Πλάτα στο (57΄,72΄).

    Σκόραρε ο Γκαμάρα

    Στα ματς για τη ζώνη της Νότιας Αμερικής η Βραζιλία επικράτησε 3-1 της Βολιβίας (1΄ Ρονάλντο, 13΄ πεν. Ροναλντίνιο, 44΄ Αντριάνο), η Ουρουγουάη με 1-0 τον Ισημερινό (58 Κάρλος Μπουένο) , η Παραγουάη με 1-0 τη Βενεζουέλα χάρις σε ένα γκολ του Κάρλος Γκαμάρα, ενώ χωρίς τέρματα έληξε η συνάντηση Χιλή-Κολομβία, στο οποίο σημειώθηκαν 4 αποβολές, δύο για κάθε ομάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τέσσερις πρώτες ομάδες προκρίνονται απευθείας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006. Η ομάδα που θα κατακτήσει την πέμπτη θέση της βαθμολογίας θα δώσει αγώνα μπαράζ με τη νικήτρια της ζώνης της Ωκεανίας για ένα «εισιτήριο» για τα τελικά της Γερμανίας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 6 September 2004 - 8:51:40 UTC