Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-09-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νικήτριες οι Μπεχάρ/Σέλντα στο Μιλάνο
  • [02] Στα... δίχτυα της σεξουαλικής παρενόχλησης
  • [03] Δεν παραιτείται ο Ερικσον
  • [04] Διήμερο εθνικό πένθος Ανείπωτος πόνος και οργή
  • [05] Μείον έναν τερματοφύλακα μετρά η Αυστρία
  • [06] Υπομονή ζήτησε ο Ντομενέκ
  • [07] Επανέρχεται στη δράση τον Οκτώβρη ο Ρούνι
  • [08] Εν αναμονή του Κιν
  • [09] Συγκεχυμένες οι πληροφορίες Γρίφος η σύλληψη συνεργάτη του Σαντάμ

    [01] Αθλητισμός

    Νικήτριες οι Μπεχάρ/Σέλντα στο Μιλάνο

    5/9/2004 7:29:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Οι Βραζιλιάνες πρωταθλήτριες Μπεχάρ/Σέλντα επικράτησαν με 2-0 (21-15, 25-23) των συμπατριωτισσών τους Ριμπεϊρο/Σαϊλίν στον "εμφύλιο" τελικό του 11ου τουρνουά μπιτς βόλεϊ γυναικών "World Tour 2004", που ολοκληρώθηκε απόψε στο Μιλάνο, και μαζί με το χρυσό κατέκτησαν και 27.000 ευρώ. Στο τελευταίο σκαλοπάτι του βάθρου ανέβηκαν οι Τσέχες Νοβάκοβα/Τσέλμποβα κερδίζοντας με 2-0 (21-15, 21-18) τις Ελβετίδες Μπενουά/Κουν. Για την ίδια διοργάνωση οι διεθνείς Καραντάσιου/Σφυρή κατέλαβαν την 9η θέση, ενώ οι Κουτρουμανίδου/Αρβανίτη την 17η.

    [02] Αθλητισμός

    Στα... δίχτυα της σεξουαλικής παρενόχλησης

    5/9/2004 8:33:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Κρούσμα σεξουαλικής παρενόχλησης έπληξε για άλλη μια φορά τα τερέν του αγγλικού πρωταθλήματος. Ή καλύτερα τα γκολπόστ, καθώς μία γυναίκα κατηγόρησε τον τερματοφύλακα της Μίλγουολ, Γκρέιαμ Στακ, ότι την περασμένη Τετάρτη μαζί με ένα άτομο την παρενόχλησαν σεξουαλικά στο Μπέκενχαμ, προάστιο του Νότιου Λονδίνου. Σύμφωνα με το BBC, μετά την καταγγελία της γυναίκας, οι δύο δράστες συνελήφθησαν, αλλά στη συνέχεια πλήρωσαν εγγύηση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

    [03] Αθλητισμός

    Δεν παραιτείται ο Ερικσον

    5/9/2004 8:48:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μετά τον αποκλεισμό της Αγγλίας από τη φάση των ομίλων στο Euro 2004 της Πορτογαλίας, το χθεσινό 2-2 της Αυστρίας με τα "λιοντάρια" και η απώλεια βαθμών στην πρεμιέρα των προκριματικών του Μουντιάλ 2006, έκανε πολλούς φίλους της Αγγλίας να αναρωτηθούν τι άλλο πρέπει να γίνει για να παραιτηθεί ο Σουηδός ομοσπονδιακός τεχνικός Σβεν Γκόραν Έρικσον; Την απάντηση στο αγωνιώδες αυτό ερώτημα έδωσε σήμερα ο ίδιος ο Σκανδιναβός τεχνικός «Ποτέ δεν σκέφτηκα να παραιτηθώ. Η μοναδική περίπτωση να το κάνω θα είναι αν αποκλειστούμε από τους τελικούς του παγκοσμίου κυπέλλου. Διαφορετικά, στόχος μου είναι να εξαντλήσω το συμβόλαιο που έχω έως το 2008»τόνισε ο κ. Έρικσον ο οποίος ενόψει του προσεχούς ματς με την Πολωνία δήλωσε: "Πολλά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο όμως δεν κάνω αρνητικές σκέψεις. Μου είναι αδύνατο να σκεφτώ ότι υπάρχει περίπτωση να μην νικήσουμε την Τετάρτη".

    [04] Διεθνή

    Διήμερο εθνικό πένθος Ανείπωτος πόνος και οργή

    5/9/2004 8:01:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Διήμερο εθνικό πένθος έχει κηρυχθεί στη Ρωσία για την εκατόμβη των θυμάτων των τρομοκρατών στο σχολείο της πόλης Μπισλάν στη Βόρεια Οσετία. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό οι νεκροί φτάνουν τους 400, εκ των οποίων τουλάχιστον 155 είναι μικρά παιδιά, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 700, ενώ μόνο τα μισά πτώματα έχουν αναγνωριστεί, καθώς πολλά είναι απανθρακωμένα από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στο γυμναστήριο. Όπως ανακοίνωσε ο Ερυθρός Σταυρός ακόμη 183 άτομα αγνοούνται. Τραγικές σκηνές εκτυλίχθηκαν την Κυριακή στις πρώτες κηδείες των θυμάτων της τραγωδίας. Στο μεταξύ, σύμφωνα με αξιωματούχους της κυβέρνησης, στη θέση του σχολείου θα χτιστεί ένα μνημείο, ενώ για τους 1200 μαθητές του Μπεσλάν θα ανεγερθεί ένα καινούργιο κτίριο, σε άλλη συνοικία.

    Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για τους απαγωγείς

    Την ίδια ώρα, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι οι αντάρτες ήταν τελικά 32 και από αυτούς οι 30 έχουν σκοτωθεί, ενώ η τύχη των άλλων δύο αγνοείται. Η αστυνομία έχει συλλάβει τρεις υπόπτους, μεταξύ τους και μία γυναίκα, στα πλαίσια των ερευνών. Σύμφωνα με το πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ, τα τρία άτομα που κρατούνται έχουν ομολογήσει την ενοχή τους.

    Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με τον διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπα Αμπντάλα μπεν Αμπντέλ Αζίζ, ο οποίος του απηύθυνε τα ειλικρινή και εκ βαθέων συλλυπητήρια του για την πολύνεκρη κατάληξη της ομηρία στο σχολείο. Οι δύο άνδρες καταδίκασαν τη διεθνή τρομοκρατία, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει "ούτε εθνικότητα ούτε θρησκεία" και αποφάσισαν "να αυξήσουν τις κοινές προσπάθειες για την πάταξη της".

    Στο μεταξύ, ο Τσετσένος αυτονομιστής ηγέτης Ασλάν Μασχάντοφ καταδίκασε σήμερα εκ νέου τη σύλληψη ομήρων στο Μπεσλάν, στη Βόρεια Οσετία, και επέρριψε την ευθύνη για την τραγωδία αυτή στην πολιτική του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, η οποία καθιστά "όχι μόνο δυνατές τις τραγωδίες αυτού του είδους, αλλά και αναπόφευκτες".

    Πρωτοβουλία της Εκκλησίας της Ελλάδος

    Ατην τραγωδία αναφέρθηκε το πρωί ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών από τον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Κολοκυνθού. Ο κ. Χριστόδουλος ανακοίνωσε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος σε συνεργασία με την κυβέρνηση θα ξαναχτίσει το σχολείο που καταστράφηκε σε άλλο χώρο, όπως και έναν ιερό ναό του Αγιου Στυλιανού.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Η ώρα του απολογισμού

    [05] Αθλητισμός

    Μείον έναν τερματοφύλακα μετρά η Αυστρία

    5/9/2004 8:58:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Δεν κράτησαν πολύ οι πανηγυρισμοί της Αυστρίας για την ισοπαλία 2-2 που απέσπασε στη Βιέννη από τους Άγγλους, καθώς η εστία των γηπεδούχων έχασε πρόσφατα έναν από τους υπερασπιστές της, ενόψει του δεύτερου αγώνα των προκριματικών του Μουντιάλ 2006. Συγκεκριμένα ο τρίτος διεθνής πορτιέρο των Αυστριακών Αντρέας Σραντζ, δεν είναι σε θέση να ακολουθήσει την αποστολή της ομάδας του στο ταξίδι για το Αζερμπαϊτζάν, καθώς ένα πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει στον δεξί αστράγαλο, τους στερεί τη δυνατότητα να δώσει "το παρών" στον αγώνα της προσεχούς Τετάρτης εναντίον του Αζερμπαϊτζάν.

    [06] Αθλητισμός

    Υπομονή ζήτησε ο Ντομενέκ

    5/9/2004 9:12:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    "Πίστωση χρόνου" ζήτησε από τους Γάλλους φιλάθλους ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός Ραϊμόν Ντομενέκ μετά το 0-0 που παραχώρησαν στο "Σταντ ντε Φρανς" οι παγκόσμιοι πρωταθλητές στο Ισραήλ για τους προκριματικούς του Μουντιάλ 2006. "Χτίζουμε μια νέα ομάδα και γι΄ αυτό χρειάζεται χρόνος. Κανείς δεν μπορεί να ξαναγράψει την ιστορία και να επαναφέρει το παρελθόν" δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των "πετεινών", που μετά τις ιαχές των φιλάθλων "Ζιζού-Ζιζού", αναφερόμενος στην "παλιά φρουρά" των "τρικολόρ" τόνισε: "Ο Ζιντάν, ο Τιράμ και οι άλλοι δεν είναι πλέον κοντά μας και πρέπει να μάθουμε να αγωνιζόμαστε χωρίς αυτούς. Δεν είναι καλό να μένουμε προσκολημένοι στο παρελθόν" επεσήμανε ο Γάλλος εκλέκτορας που στήριξε τους παίκτες του.

    [07] Αθλητισμός

    Επανέρχεται στη δράση τον Οκτώβρη ο Ρούνι

    5/9/2004 9:26:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    "Αγώνα δρόμου" προκειμένου να προλάβει να είναι παρών στον αγώνα Αγγλίας-Ουαλίας, που θα γίνει στις 9 Οκτωβρίου στο «Ολντ Τράφορντ», δίνει τις τελευταίες μέρες ο 19χρονος διεθνής Άγγλος Γουέιν Ρούνι. Ο άσος της Μάνστετσερ Γιουναϊτεντ, που εδώ και καιρό βρίσκεται εκτός δράσης λόγω του σοβαρού τραυματισμού του στο Euro 2004, παραχώρησε σχετική συνέντευξη στην εφημερίδα "News of the World". Σε αυτή δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι θέλει να προλάβει, ώστε είναι 100% έτοιμος για την αναμέτρηση με την Ουαλία, αφού ήδη νιώθει μεγάλη απογοήτευση που δεν είναι σε θέση να βοηθήσει το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα σε αυτή τη φάση των προκριματικών του Μουντιάλ 2006.

    [08] Αθλητισμός

    Εν αναμονή του Κιν

    5/9/2004 9:40:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μετά τον περίπατο επί της Κύπρου (3-0) στην πρεμιέρα των προκριματικών του Μουντιάλ 2006, η Ιρλανδία ετοιμάζεται να υποδεχθεί στο δεύτερο ματς της προκριματικής φάσης με τους Ελβετούς, τον άσο της Μάνστεστερ, Ροϊ Κιν. Ο Κιν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του στα πλευρά και αύριο αναμένεται να προπονηθεί κανονικά, γεγονός που σκόρπισε αισιοδοξία στον προπονητής της Ιρλανδίας, Μπράιαν Κερ, που θα περιμένει να τον δει αύριο στο Δουβλίνο στην προπόνηση της ομάδας.

    [09] Ιράκ

    Συγκεχυμένες οι πληροφορίες Γρίφος η σύλληψη συνεργάτη του Σαντάμ

    5/9/2004 9:26:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες ως προς τη σύλληψη του πλέον καταζητούμενου πρώην συνεργάτη του Σαντάμ Χουσεΐν, Ιζάτ Ιμπραχίμ αλ Ντούρι, την οποία ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Άμυνας της προσωρινής κυβέρνησης του Ιράκ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Αλ Ντούρι, ο υπ αριθμόν 2 στο Επαναστατικό Διοικητικό Συμβούλιο του Σαντάμ και έκτος στη λίστα των 55 πιο καταζητούμενων αξιωματούχων του καθεστώτος του Σαντάμ, επικηρυγμένος με 10 εκατομμύρια δολάρια, συνελήφθη στο Τικρίτ, γενέτειρα του πρώην Ιρακινού δικτάτορα, στη διάρκεια μιας αιματηρής εφόδου των ιρακινών και αμερικανικών δυνάμεων, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 70 και να συλληφθούν 80 υποστηρικτές του καταζητούμενου. Στη συνέχεια, οι αμερικανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι δεν κρατούν τον Αλ Ντούρι και πως δεν γνωρίζουν εάν αυτός κρατείται από τις ιρακινές δυνάμεις, ενώ μετά από λίγη ώρα και η ιρακινή εθνοφρουρά ανακαλεί προηγούμενη δήλωσή της και ανακοινώνει με τη σειρά της ότι δεν έχει συλλάβει τον Αλ Ντούρι, ούτε έλαβε μέρος σε οποιαδήποτε επιχείρηση για τη σύλληψή του. Πηγή προσκείμενη στον επικεφαλής της προσωρινής κυβέρνησης του Ιράκ δήλωσε ότι διενεργούνται εξετάσεις DNA προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο άνδρας που έχει συλληφθεί είναι πράγματι ο Αλ Ντούρι. Ο υπουργός της προσωρινής κυβέρνησης Αμπντούλ αλ Λατίφ δήλωσε ότι ο συλληφθείς είναι "κατά 75-90% βέβαιο" ότι είναι πράγματι ο Αλ Ντούρι και πρόσθεσε ότι η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ άσχημη, διότι πάσχει από λευχαιμία. Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, ο Αλ Ντούρι είναι ο άνθρωπος που οργάνωσε και χρηματοδότησε επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων μετά την ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν τον Απρίλιο του 2003.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 5 September 2004 - 20:51:02 UTC