Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-06-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρεκόρ επισκεψιμότητας στη σελίδα του ebay Πουλάει την παρθενιά του μέσω
  • [02] Θετικό το δείγμα της Εθνικής στο τεστ Κούπερ
  • [03] Για την πάταξη της αισχροκέρδειας Λίστα κατά της ακρίβειας
  • [04] Σύμφωνα με δημοσκόπηση Απαισιόδοξοι οι Παλαιστίνιοι για την αποχώρηση
  • [05] Έμεινε... πλατεία ο Λαγωνικάκης
  • [06] Απείλησαν τους συνοριοφύλακες με χειροβομβίδα Επεισόδιο στα
  • [07] Δεν αναφέρθηκαν συλλήψεις Βαγδάτη: ανατίναξαν αστυνομικό τμήμα
  • [08] Παρέμεινε στο ιστό της η "σημαία" της ΕΑΠ

    [01] Τεχνολογία

    Ρεκόρ επισκεψιμότητας στη σελίδα του ebay Πουλάει την παρθενιά του μέσω Internet

    21/6/2004 7:47:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ABC-NEWS, AFP

    Σε μία εποχή όπου μπορεί κάποιος να πουλήσει τα πάντα μέσω Internet, ένας νεαρός Βρετανός, ξεπέρασε τα όρια, θέτοντας σε online δημοπρασία την παρθενιά του. Ο 19χρονος David Vardy, φοιτητής στο πανεπιστήμιο Bournemouth στη νότια Αγγλία, αποφάσισε να πουλήσει στο ebay την "πρώτη του φορά" ελπίζοντας ότι κατά αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα βρει την ιδανικότερη γυναίκα, αλλά και θα αυξήσει τα έσοδα του. Το ενδιαφέρον τους για τον David Vardy, έσπευσαν να δείξουν χιλιάδες γυναίκες από όλον τον κόσμο και οι προσφορές για τον νεαρό Βρετανό ξεπέρασαν τα 16.000 δολάρια. Η αγγελία του νεαρού φοιτητή στο Ebay, έσπασε κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας αλλά παρά τα 7000 hits που συγκέντρωσε μέσα σε λίγες μέρες, το ebay αποφάσισε, για ευνόητους λόγους, να τη θέσει εκτός λειτουργίας.

    "Το έκανα για πλάκα"

    [02] Χειροσφαίριση

    Θετικό το δείγμα της Εθνικής στο τεστ Κούπερ

    21/6/2004 7:59:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/6/2004 8:17:25 μμ)

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Την καλή της φυσική κατάσταση ενόψει της πρόκλησης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, πιστοποίησε χθες η Εθνική ανδρών χάντμπολ, που υπεβλήθη με επιτυχία στο "τεστ Κούπερ", στο πλαίσιο του πρώτου σταδίου της τελικής φάσης της ολυμπιακής προετοιμασίας, στο Καρπενήσι. Τα αποτελέσματα του τεστ σκόρπισαν ικανοποίηση στον Σουηδό ομοσπονδιακό τεχνικό Ούλφ Σέφερτ, που διαπίστωσε ότι οι παίκτες του δεν χαλάρωσαν μετά την ιστορική πρόκριση επί της Ελβετίας, αλλά ακολούθησαν πιστά το ατομικό πρόγραμμα που τους είχε δώσει. Η αυλαία της προετοιμασίας της Εθνικής στο νομό Ευρυτανίας, ξεκίνησε με τρέξιμο, συνεχίστηκε με ασκήσεις τακτικής στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης και ολοκληρώθηκε ξανά με τρέξιμο. Το δεύτερο 15ήμερο του Ιουλίου η Εθνική Ομάδα των ανδρών θα δώσει στην Αθήνα, τρεις φιλικούς αγώνες με την Τυνησία και δύο με την Σλοβενία στο πλαίσιο της Ολυμπιακής προετοιμασίας.

    [03] Οικονομία

    Για την πάταξη της αισχροκέρδειας Λίστα κατά της ακρίβειας

    21/6/2004 9:05:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Φυλλάδιο με οδηγίες και συνιστώμενες τιμές προϊόντων ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, για την προστασία των καταναλωτών από φαινόμενα αισχροκέρδειας. Στο έντυπο θα περιλαμβάνονται οι τιμές 40 προϊόντων, όπως το γάλα, το εμφιαλωμένο νερό, τα αναψυκτικά, διάφορων σνακς, αλλά και υπηρεσιών όπως τα κόμιστρα ταξί, η ενοικίαση αυτοκινήτων, οι επισκέψεις γιατρών. Ο οδηγός, θα είναι μεταφρασμένος σε επτά γλώσσες, προκειμένου να ενημερώνει όχι μόνο τους Έλληνες πολίτες αλλά και τους ξένους που πρόκειται να επισκεφθούν τη χώρα μας εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων. Θα διανεμηθεί σε όλα τα σημεία εισόδου της χώρας, αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηροδρομικούς σταθμούς αλλά και στους αρχαιολογικούς χώρους και τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

    [04] Διεθνή

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση Απαισιόδοξοι οι Παλαιστίνιοι για την αποχώρηση των εποίκων

    21/6/2004 9:41:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πολύ καλή για να είναι αληθινή θεωρούν την ενδεχόμενη αποχώρηση των Ισραηλινών εποίκων, περισσότεροι από τους μισούς Παλαιστίνιους. Περίπου το 53% των Παλαιστινίων εκτιμά, ότι το Ισραήλ δε μιλά σοβαρά σχετικά με τη μεταφορά των 21 εβραϊκών οικισμών μέχρι το 2005, όπως έχει ανακοινώσει, αντίθετα με το 19,5%, που πιστεύει, ότι θα γίνει η αποχώρηση. Επίσης, υπάρχει και ένα 25,2%, που θεωρεί ότι ίσως γίνει κάτι και πιστεύει, ότι το Ισραήλ δεν μιλά εντελώς σοβαρά, όταν ισχυρίζεται ότι θα προχωρήσει σε αποχώρηση από τη Λωρίδα της Γάζας. Τη σφυγμομέτρηση διενήργησε το πανεπιστήμιο Μπιρ Ζέιτ κοντά στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης και σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ακριβώς οι μισοί Παλαιστίνιοι πιστεύουν, ότι η αποχώρηση θα είναι μερική, έναντι του 11,3% που πιστεύει, ότι θα είναι πλήρης. Για το 38,4% των Παλαιστινίων, όμως, δεν πρόκειται να γίνει απολύτως τίποτε.

    Πιστεύουν ότι μετά την αποχώρηση θα είναι πιο ασφαλείς

    Για το 46,6% των ερωτηθέντων, η ισραηλινή αποχώρηση θα βελτιώσει την κατάσταση ασφαλείας στη Γάζα, έναντι του 20,5% που θεωρεί το αντίθετο. Υπάρχει και ένα ποσοστό της τάξης του 29,7% που πιστεύει, ότι απλώς θα υπάρξει κάποια βελτίωση στον τομέα αυτό.

    Επίσης, μία μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων (76,7%) εκτιμά, ότι η αποχώρηση των Ισραηλινών από τη Γάζα θα οδηγήσει στην μεγαλύτερη κατοχή της Δυτικής Όχθης. Την αντίθετη άποψη είχε το 14,9%, ενώ το 8,4% δεν απάντησε στην ερώτηση.

    Σε περίπτωση, που τελικά εφαρμοστεί το σχέδιο αποχώρησης του Σαρόν, το 39,3% των ερωτηθέντων κρίνει, ότι η Παλαιστινιακή Αρχή του Γιάσερ Αραφάτ είναι ικανή να πάρει τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας στα χέρια της. Ακριβώς το αντίθετο πιστεύει το 24,7%, ενώ το 30,7% των ερωτηθέντων, θεωρεί, ότι η Παλαιστινιακή Αρχή μπορεί απλώς να ενεργήσει μερικώς.

    [05] Αθλητισμός

    Έμεινε... πλατεία ο Λαγωνικάκης

    21/6/2004 10:04:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Τα "κυανέρυθρα" θα συνεχίσει να φορά και την προσεχή σεζόν ο Ανδρέας Λαγωνικάκης μετά σημερινή συμφωνία του κατά τη διάρκεια συνάντησης με τη διοίκηση της ΠΑΕ Πανιώνιος. Αντίθετα με το Λαγωνικάκη, στον αέρα είναι το θέμα της ανανέωσης των συμβολαίων τόσο του Χρήστου Κόντη, όσο και του Αργεντίνου Κρίστιαν Πίνο, που θα έχουν σίγουρα ξεκαθαρίσει μέχρι τις 14 Ιουλίου. Τη μέρα εκείνη, όπως ανακοίνωσε ο Σλοβάκος τεχνικός Κάρολ Πέτσε, θα διεξαχθεί η πρεμιέρα της προετοιμασίας της νέας αγωνιστικής περιόδου.Εξάλλλου η ΠΑΕ Πανιώνιος ανακοίνωσε, ότι «την Δευτέρα 28 Ιουνίου θα κυκλοφορήσουν τα εισιτήρια διαρκείας για τη νέα αγωνιστική περίοδο, ενώ οι κάτοχοι των περσινών διαρκείας μπορούν να τα ανανεώσουν (ίδια θέση) μέχρι τις 15 Ιουλίου. Μετά από την ημερομηνία αυτή οι θέσεις θα μείνουν ελεύθερες».

    [06] Εσωτερικά

    Απείλησαν τους συνοριοφύλακες με χειροβομβίδα Επεισόδιο στα ελληνοαλβανικά σύνορα

    21/6/2004 10:09:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Με απασφαλισμένη χειροβομβίδα απείλησαν τους συνοριακούς φύλακες, που τους εντόπισαν, τέσσερις Αλβανοί, οι οποίοι προσπάθησαν να μεταφέρουν φορτίο με ναρκωτικά. Οι συνοριοφύλακες εντόπισαν τους τέσσερις Αλβανούς στη θέση "Μπίχλες" Μαζίου Κόνιτσας, την ώρα, που φόρτωναν σε ενοικιαζόμενο επιβατικό αυτοκίνητο με πινακίδες κυκλοφορίας Αθηνών, έξι σάκους, με συνολικά 150 δέματα ημικατεργασμένης κάνναβης συνολικού βάρους 126 κιλών και 160 γραμμαρίων. Είχαν μεταφέρει μέχρι εκεί τα ναρκωτικά διασχίζοντας τα ελληνοαλβανικά σύνορα με τρία άλογα. Οι Αλβανοί απείλησαν τους αστυνομικούς με τη χειροβομβίδα, μόλις ανακάλυψαν την παρουσία τους και εκμεταλλευόμενοι την πυκνή βλάστηση της περιοχής κατάφεραν να διαφύγουν. Λίγες ώρες αργότερα, και μετά από εκτεταμένες έρευνες, συνελήφθη ο ένας. Τα στοιχεία των υπολοίπων, που πιθανότατα διέφυγαν στην Αλβανία, είναι γνωστά στην αστυνομία και ήδη έχει ενημερωθεί και η αλβανική αστυνομία, προκειμένου να διεξάγει έρευνες στην περιοχή της, προκειμένου να συλληφθούν οι δράστες.

    [07] Ιράκ

    Δεν αναφέρθηκαν συλλήψεις Βαγδάτη: ανατίναξαν αστυνομικό τμήμα

    21/6/2004 10:29:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Ολοσχερώς κατέστρεψαν έναν αστυνομικό σταθμό στο νότιο τμήμα της Βαγδάτης, 50 περίπου, μασκοφόροι αντάρτες. "Περίπου 50 ένοπλοι και μασκοφορεμένοι έφτασαν με οχήματα έξω από το αστυνομικό σταθμό του Ζορ Ασκάρ, όπου με εκρηκτικά κατέστρεψαν πλήρως το κτήριο" έλεγε η επίσημη ανακοίνωση του Αμερικανού στρατηγού Μαρκ Κίμιτ. Σύμφωνα με τον ίδιο, δυνάμεις της συμμαχίας αλλά και μέλη των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας έφτασαν στην περιοχή και αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τους επιτιθέμενους, καταστρέφοντας ένα από τα οχήματά τους, ενώ δεν αναφέρθηκε καμία σύλληψη. Ο Αμερικανός στρατηγός προσέθεσε, ότι σε άλλο σημερινό επεισόδιο στην πόλη Σαμάουα, στο νότιο Ιράκ, σκοτώθηκαν τέσσερις αντάρτες. Επίσης, στην περιοχή Μαχμουντίγια, νότια της Βαγδάτης συνελήφθη ένας Ιρακινός, ως ύποπτος για την απαγωγή τεσσάρων Ιταλών φρουρών ασφαλείας, τον Απρίλιο. Θυμίζουμε, ότι ο ένας Ιταλός τελικά εκτελέστηκε από τους αντάρτες, ενώ οι άλλοι τρεις απελευθερώθηκαν

    [08] Πετοσφαίριση

    Παρέμεινε στο ιστό της η "σημαία" της ΕΑΠ

    21/6/2004 10:27:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Τη συνεργασία του για έναν χρόνο με την Ένωση Αθλοπαιδιών Πατρών ανανέωσε χθες ο διεθνής άσος της πατρινής ομάδας βόλεϊ, Νίκος Ρουμελιώτης. Έτσι μετά την πρόσφατη επιστροφή του κεντρικού του ΠΑΟΚ, Παναγιώτη, οι αδελφοί Ρουμελιώτη θα ξανασμίξουν στην ΕΑΠ, προκειμένου να ενισχύσουν τη φετινή προσπάθεια της αχαϊκής ομάδας τόσο στην Α1 ανδρών, όσο και στην παρθενική της συμμετοχή στο Κύπελλο Συνομοσπονδίας Ανδρών (Cev Cup). Στη διάθεση του Έλληνα τεχνικού της ΕΑΠ, Άρη Αγγελόπουλου θα βρεθούν και φέτος οι αθλητές Μπεκίρης, Λαμπρόπουλος και Κόζης, ενώ αύριο αναμένεται και η ανανέωση συμβολαίου του Σέρβου πασαδόρου, Βέλικο Πέτκοβιτς. Παράλληλα στην αχαϊκή πρωτεύουσα είναι διάχυτη η αισιοδοξία ότι σύντομα στο ρόστερ της φετινής ομάδας, θα προστεθεί και ο διεθνής ακραίος του Ολυμπιακού, Χρύσανθος Κυριαζής, τον οποίο όμως διεκδικεί και ο ΠΑΟΚ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 21 June 2004 - 20:50:27 UTC