Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-06-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το κατασκεύσαν Βρετανοί επιστήμονες Ένα ποτό κατά της σχιζοφρένειας
  • [02] Διαστημικός τουρισμός ενόψει Πριβέ αποστολή στο Διάστημα
  • [03] Συνελήφθησαν οκτώ ναυτικοί Θρίλερ με βρετανικά πλοία στο Ιράν
  • [04] Πυκνώνουν τα σενάρια για τον νέο πρόεδρο Σε τροχιά διαδοχής ο ΣΥΝ
  • [05] Κρεάνγκα ο ανίκητος
  • [06] "Πυρά" Παπανδρέου για τη νησιωτική πολιτική
  • [07] Καλή εμφάνιση στα Κανόε-Καγιάκ
  • [08] Νέα επεισόδια στο Ιράκ
  • [09] Τα... οχήματα της διάκρισης
  • [10] Στον Ερυθρό Αστέρα ο Ποπόφ
  • [11] Το Ταεκβοντο προπονείται
  • [12] Κοντά σε Βιλτόρ η Γιουβέντους
  • [13] Τρία καμπ προετοιμασίας υδατοσφαίρισης
  • [14] Ελεύθερος ο Όκκας;
  • [15] Ολοκληρώνει τις μεταγραφές ο Ιωνικός

    [01] Υγεία

    Το κατασκεύσαν Βρετανοί επιστήμονες Ένα ποτό κατά της σχιζοφρένειας

    21/6/2004 12:05:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: BBC

    Ελπίδες για τους πάσχοντες από σχιζοφρένεια έρχεται να φέρει ένα ειδικά κατασκευασμένο ποτό, το οποίο θα αυξάνει την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων που χορηγούνται για την αντιμετώπιση της νόσου. Το σκεύασμα ονομάζεται Τάιροντεπ και διαθέτει αυξημένη περιεκτικότητα σε αμινοξύ με αποτέλεσμα να βοηθά να διατηρούνται στα επιθυμητά επίπεδα οι χημικές ουσίες του εγκεφάλου, όπως η ντοπαμίνη που θεωρείται, ότι ευθύνεται για την εμφάνιση σχιζοφρενικών συμπτωμάτων. Στην παρασκευή αυτού του ιδιόμορφου ποτού προχώρησαν επιστήμονες του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και ισχυρίζονται, ότι το "δημιούργημά" τους θα μετριάσει τις παρενέργειες που παρουσιάζονται από τη φαρμακευτική αγωγή που χορηγείται για τη σχιζοφρένεια.

    Καινοτομία χωρίς προηγούμενο

    "Τα συμβατικά αντιψυχωτικά μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά διανοητικές νόσους, όπως η σχιζοφρένεια και η μανία, ωστόσο οι παρενέργειες τους κάνουν πολλούς ασθενείς εξαιρετικά επιφυλακτικούς στο να ακολουθήσουν μια τέτοια θεραπεία. Η χορήγηση του ποτού παράλληλα με τη θεραπευτική αγωγή απέδειξε, ότι αποτελεί μια πραγματική καινοτομία. Οι πάσχοντες εμφανίστηκαν θετικοί απέναντί του καθώς μειώνει τις παρενέργειες και ουσιαστικά τους βοηθά να συνεχίσουν φυσιολογικά τη ζωή τους", εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας, Γκάι Γκουντγουίν.

    Να σημειώσουμε, ότι οι πιο συχνές παρενέργειες της συμβατικής αγωγής είναι η εμφάνιση συμπτωμάτων εφάμιλλων με αυτών της νόσου του Πάρκινσον (αστάθεια, δυσκαμψία) κι ακόμα αύξηση του σωματικού βάρους ή σεξουαλικά προβλήματα.

    Παράλληλα, ο Γκοντγουίν επεσήμανε, ότι τα μέχρι τώρα χρησιμοποιούμενα φάρμακα μπορεί κάποιες φορές να είχαν και τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα καθώς αντί να λειτουργούν ως φρένο στα υψηλά ποσοστά ντοπαμίνης, οδηγούσαν τον οργανισμό να παράγει περισσότερη από τη χημική ουσία αυτή σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει την απαγόρευση που του επιβαλλόταν.

    Για το λόγο αυτό ισχυρίστηκε, ότι το νέο φαρμακευτικό ποτό θα μπορούσε αντί να παίζει ρόλο συμπληρωματικό στην αγωγή να την αντικαταστήσει.Ακόμα, όμως, χρειάζεται πολλή έρευνα για να επιβεβαιωθεί μια τέτοια εκτίμηση.

    [02] Τεχνολογία

    Διαστημικός τουρισμός ενόψει Πριβέ αποστολή στο Διάστημα

    21/6/2004 2:05:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/6/2004 7:35:36 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: BBC- NET

    Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκτόξευση του SpaceShip One, του πρώτου επανδρωμένου ιδιωτικού διαστημικού σκάφους. Το SpaceShip One εκτοξεύθηκε, στις 4:30 το απόγευμα ώρα Ελλάδας, από την έρημο Μοχάβε. Το αεροσκάφος, που φέρει τη σφραγίδα του πρωτοπόρου αεροναυπηγού, Μπερτ Ρουτάν, απογειώθηκε προσδεδεμένο κάτω από την πτέρυγα του μητρικού αεροσκάφους, White Knight. Στο εγχείρημα αυτό παίρνουν μέρος 27 ομάδες, που φιλοδοξούν να δώσουν ώθηση στο διαστημικό τουρισμό, να μπουν στα βιβλία των ρεκόρ, αλλά και να κερδίσουν το βραβείο "Ansari Χ" για ιδιωτικά διαστημόπλοια, αξίας δέκα εκατομμυρίων δολαρίων.

    Ταξίδι αναψυχής

    Μία ώρα μετά την εκτόξευση και σε ύψος 15 χιλιομέτρων, το SpaceShip One αποδεσμεύθηκε από τον μεταφορέα του. Στη συνέχεια, έθεσε σε λειτουργία τον πυραυλοκινητήρα του και εξήλθε από την ατμόσφαιρα της Γης, με ταχύτητα ΜΑΧ 3, τριπλάσια του ήχου.

    Στόχος των κατασκευαστών του Spaceship One είναι να μεταφερθούν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σε ύψος 100 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης, σε δύο διαφορετικές πτήσεις, μέσα σε δύο εβδομάδες.

    Στο "τιμόνι" του διαστημικού οχήματος βρίσκεται ο 62χρονος, Μάικ Μέλβιλ, αντιπρόεδρος της κατασκευάστριας εταιρίας, Scaled Composites. Αν όλα πάνε καλά, το όνομα του κ. Μέλβιλ θα περάσει στην Ιστορία, αλλά και τα βιβλία των ρεκόρ, αφού θα είναι ο πρώτος ιδιώτης, που θα οδηγήσει διαστημικό σκάφος έξω από την επιφάνεια του πλανήτη μας.

    Οι επιβάτες του SpaceShip One έζησαν την ανεπανάληπτη εμπειρία της μηδενικής βαρύτητας για 3 λεπτά, πριν το αεροσκάφος αρχίσει την κάθοδό του, που θα διαρκέσει 20 λεπτά.

    Ωστόσο, αν και το σκάφος εξήλθε από την ατμόσφαιρα, η ταχύτητά του δεν ήταν τέτοια, ώστε να μπορέσει να τεθεί σε τροχία ή να "δραπετεύσει" από το βαρυτικό πεδίο της Γης.

    Στόχος το ρεκόρ

    Οι άνθρωποι της Scaled Composites θέλουν να αποδείξουν, ότι οι ιδιωτικές διαστημικές αποστολές είναι τεχνικά και οικονομικά εφικτές.

    Άλλωστε, ο ιδρυτής της εταιρείας και σχεδιαστής του σκάφους, Μπερτ Ρουτάν, o έχει σχεδιάσει και το Voyager, το μόνο αεροσκάφος που έχει ολοκληρώσει το γύρο του κόσμου χωρίς στάση και χωρίς ανεφοδιασμό.

    Στην περίπτωση που η πτήση είναι επιτυχής, εκτός από τη χαρά του ταξιδιού και μια θέση στα βιβλία των ρεκόρ, το σκάφος θα διεκδικήσει και το βραβείο "Ansari Χ", με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Σχετικά Links:

    Scaled Composites

    [03] Διεθνή

    Συνελήφθησαν οκτώ ναυτικοί Θρίλερ με βρετανικά πλοία στο Ιράν

    21/6/2004 4:15:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/6/2004 7:45:19 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: BBC- Reuters- Associated Press

    Τρία πλοία της Μεγάλης Βρετανίας ακινητοποιήθηκαν και οκτώ ναυτικοί συνελήφθησαν στα στενά Σατ αλ- Αράμπ, μεταξύ του Ιράκ με το Ιράν, από το ιρανικό πολεμικό ναυτικό. Την πληροφορία μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο του Ιράν, Αλ- Αράμ και επιβεβαίωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. "Ένας αριθμός ξένων πλοίων εισήλθε στα ιρανικά χωρικά ύδατα χωρίς άδεια. Τρία πλοία οδηγήθηκαν στις ιρανικές ακτές και περισσότερα από πέντε μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν. Από όσα ξέρουμε μέχρι τώρα είναι Βρετανοί και ερευνούμε το γιατί εισήλθαν στα χωρικά μας ύδατα", είπε στο Reuters o εκπρόσωπος της Ιρανικής Επαναστατικής Φρουράς, Μασούντ Τζαζαερί. Ωστόσο, αδιευκρίνιστο παραμένει το είδος των πλοίων, ενώ έρευνα διεξάγει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

    Έρευνα των βρετανικών αρχών

    Σύμφωνα με το δίκτυο Αλ- Αράμ, πρόκειται για πολεμικά σκάφη. Ωστόσο, το BBC, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας, μετέδωσε, πως δεν υπήρχαν πολεμικά πλοία της χώρας στην περιοχή, οπότε τα σκάφη είναι μάλλον περιπολικά.

    Την ίδια ώρα, το εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, πως πλοία του βρετανικού ναυτικού βοηθούσαν τις λιμενικές αρχές του Ιράκ και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πρόκειται για τα πλοία αυτά.

    Ενώ και από το Ιράκ, Βρετανός στρατιωτικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε την πληροφορία, λέγοντας, ότι "μπορούμε να επιβεβαιώσουμε, ότι τρία μικρά σκάφη του Βασιλικού Ναυτικού και οκτώ μέλη του πληρώματός τους αγνοούνται από το πρωί".

    Πάντως, σύμφωνα με επίσημες πηγές, τα πλοία μετέφεραν βαρέα αυτόματα όπλα και οι συλληφθέντες είναι μέλη των κομμάντος του Βασιλικού Ναυτικού της Βρετανίας. Κατά την ανάκρισή τους ισχυρίστηκαν ότι βρέθηκαν στα ιρανικά ύδατα από λάθος.

    Ήδη, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ερευνά τις πληροφορίες γι αυτό το ναυτικό επεισόδιο, ενώ και η πρεσβεία της Βρετανίας στην Τεχεράνη ανακοίνωσε, ότι βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με τις ιρανικές αρχές για το ζήτημα αυτό.

    [04] Εσωτερικά

    Πυκνώνουν τα σενάρια για τον νέο πρόεδρο Σε τροχιά διαδοχής ο ΣΥΝ

    21/6/2004 5:07:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Προβληματισμός επικρατεί στον ΣΥΝ σχετικά με το διάδοχο του Νίκου Κωνσταντόπουλου στην ηγεσία του κόμματος, ενόψει του συνεδρίου του κόμματος, το Νοέμβρη. Το Αριστερό Ρεύμα και η Ανανεωτική Συσπείρωση, που αποτελούν τις δυο βασικές τάσεις του κόμματος, αναζητούν το πρόσωπο που θα υποστηρίξουν για το αξίωμα του προέδρου. Την ίδια ώρα, μιλώντας στην ΝΕΤ, ο Φώτης Κουβέλης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία του ΣΥΝ, ενώ κλειστά κρατούν τα χαρτιά τους, άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος.

    Πυκνώνουν τα σενάρια

    Δύο από τους φερόμενους ως διεκδικητές της προεδρίας, ο Γιάννης Δραγασάκης και Μιχάλης Παπαγιαννάκης δεν κάνουν κανένα σχόλιο περί διαδοχής του κ. Κωνσταντόπουλου.

    Από την άλλη, ο Αλέκος Αλαβάνος θέτει όρους για να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, ενώ ο ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπαδημούλης, διέψευσε τα σχετικά δημοσιεύματα.

    Σήμερα, συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος για να εκτιμήσει το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών. Την Πέμπτη, παρουσία του κ. Κωνσταντόπουλου, η Γραμματεία θα συνεδριάσει εκ νέου, προκειμένου να καταλήξει στην εισήγησή της για τη συγκρότηση επιτροπών, θέσεων και καταστατικού, αλλά και να καθορίσει το χρονοδιάγραμμα μέχρι το συνέδριο.

    [05] Επιτραπέζια Αντισφαίριση

    Κρεάνγκα ο ανίκητος

    21/6/2004 5:29:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Άλλη μία σπουδαία επιτυχία πρόσθεσε ο Καλίνικος Κρεάνγκα για τα ελληνικά χρώματα και για τον ίδιο, καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Προ Τουρ της Χιλής, που ολοκληρώθηκε στο Σαντιάγκο. Ο πρωταθλητής μας που βρίσκεται στην 11η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και ήταν Νο 1 στο εν λόγω τουρνουά, νίκησε στον τελικό τον Τσέχο, Μάρεκ Κλάσεκ (Νο 96 στον κόσμο) με 4-3 σετ, αν και βρέθηκε να χάνει με 3-0. Τα σετ: (10-12, 8-11, 13-15, 11-9, 11-9, 11-4, 11-8).

    [06] Εσωτερικά

    "Πυρά" Παπανδρέου για τη νησιωτική πολιτική

    21/6/2004 5:47:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ

    Δριμεία κριτική άσκησε στην Κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, κατηγορώντας την, πως στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. δεν διαπραγματεύθηκε ρυθμίσεις υπέρ των νησιών μας, με αποτέλεσμα να μην περιληφθούν σχετικά μέτρα στο Ευρωσύνταγμα. Μετά τη συνάντησή του με τους συντονιστές του ΠΑΣΟΚ για το Αιγαίο και τη Νησιωτική Πολιτική, Κώστα Καϊσερλη και Παναγιώτη Ρήγα αντίστοιχα, ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε τα νησιά "εθνικό πλεονέκτημα" και επεσήμανε την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, για να δημιουργηθεί ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, με στόχο "την οικονομική ανάπτυξη και τη διασφάλιση όλων των πλεονεκτημάτων της ελληνικής παράδοσης και του περιβάλλοντος".

    [07] Κάνοε/Καγιάκ Σλάλομ

    Καλή εμφάνιση στα Κανόε-Καγιάκ

    21/6/2004 6:02:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση από ελληνικής πλευράς στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κανόε- Καγιάκ σπρίντ, στην Τσεχία. Ο Έλληνας πρωταθλητής στο μονοθέσιο κανό (C1), ανάμεσα σε αντιπάλους από 32 χώρες, πήρε την πέμπτη θέση στα 1000μ. και την έβδομη θέση στο μονοθέσιο κανό (C1) στα 500μ. Ελπιδοφόρες εμφανίσεις έκαναν τόσο η Αθηνά - Θεοδώρα Αλεξοπούλου, όσο και ο Απόστολος Παπανδρέου. Η πρώτη εντυπωσίασε στο μονοθέσιο καγιάκ στα 500μ. καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στον μικρό τελικό, ενώ ο Παπανδρέου έφτασε ως τα ημιτελικά του μονοθεσίου Καγιάκ (Κ1) ανδρών.

    [08] Ιράκ

    Νέα επεισόδια στο Ιράκ

    21/6/2004 6:21:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Reuters

    Τέσσερις πεζοναύτες του αμερικανικού στρατού και τέσσερις Ιρακινοί πολίτες σκοτώθηκαν, σε δύο διαφορετικά επεισόδια. Οι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στην επαρχία αλ-Ανμπάρ, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης. Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού, οι άνδρες σκοτώθηκαν "κατά τη διάρκεια επιχείρησης για την αποκατάσταση της ασφάλειας και της σταθερότητας". Νωρίτερα, τέσσερις Ιρακινοί σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν από έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας σε περιοχή νότια της Μοσούλης. Βόμβα εξερράγη στην περιοχή Γκαγιάρα, την ώρα που περνούσε αυτοκινητοπομπή με φρουρούς ασφαλείας, οι οποίοι εργάζονταν για τη συμμαχία.

    [09] Καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο

    Τα... οχήματα της διάκρισης

    21/6/2004 6:16:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Τα αμαξίδια καλαθοσφαίρισης, με τα οποία σε λίγους μήνες θα κληθούν να κυνηγήσουν την διάκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, θα έχουν από αύριο στα χέρια τους οι Έλληνες αθλητές. Η παράδοση των αμαξιδίων θα γίνει κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 22 Ιουνίου και ώρα 19:00 στο κλειστό γυμναστήριο του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων, στο Μετς (Μάρκου Μουσούρου 70). Στην εκδήλωση θα παραστεί και η Δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη.

    [10] Αθλητισμός

    Στον Ερυθρό Αστέρα ο Ποπόφ

    21/6/2004 6:27:00 μμ

    Στον Ερυθρό Αστέρα, υπέγραψε τελικά ο μέχρι πρότινος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Γκόραν Ποπόφ. Παρά τηνπίεση που δεχόταν από πολλές ελληνικές ομάδες ο Σκοπιανός αμυντικός θεώρησε ότι η καλύτερη επιλογή για την καριέρα του ήταν να πάει στην ομάδα του Βελιγραδίου, με την οποία συμφώνησε για συμβόλαιο πέντε ετών. "Είμαι ευχαριστημένος που έγινα παίχτης του Ερυθρού Αστέρα και νομίζω ότι δεν έκανα λάθος επιλογή, παρά το γεγονός ότι είχα προτάσεις από τις πιο μεγάλες ελληνικές ομάδες", ανέφερε ο 20χρονος διεθνής αμυντικός ποδοσφαιριστής της ΠΓΔΜ, ο οποίος εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα πετύχει να αγωνίζεται ως βασικός στον Ερυθρό Αστέρα.

    [11] Ταεκβοντό

    Το Ταεκβοντο προπονείται

    21/6/2004 6:34:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στην Κορέα, όπου θα πραγματοποιήσει το τελικό στάδιο της προετοιμασίας της, εν όψει των επικείμενων ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας, βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες η ελληνική ολυμπιακή ομάδα ταεκβοντό. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αποτελείται από τους Αλέξανδρο Νικολαϊδη, Μιχάλη Μουρούτσο, Έλλη Μυστακίδου και Αρετή Αθανασοπούλου. Η ελληνική όμαδα θα παραμείνει στην Κορέα για περισσότερο από ένα μήνα, ακολούθως θα έχει ρεπό μιας εβδομάδας και στις αρχές του Αυγούστου θα μπει στο ολυμπιακό χωριό. Το τεχνικό τιμ στην Κορέα θα εντατικοποιήσει τους ρυθμούς των προπονήσεων, προκειμένου οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες να ρολάρουν και να βρεθούν στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση στα τέλη Αυγούστου, οπότε και είναι προγραμματισμένο το μεγάλο ραντεβού του αθλήματος στο νεότευκτο κλειστό του Φαλήρου. Η αποστολή δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, καθώς και η Αρετή Αθανασοπούλου ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε και είναι στη διάθεση των προπονητών της.

    [12] Αθλητισμός

    Κοντά σε Βιλτόρ η Γιουβέντους

    21/6/2004 6:34:00 μμ

    Μια ανάσα από την απόκτηση του Σιλβέν Βιλτόρ βρίσκεται η Γιουβέντους, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου. Ο Γάλλος επιθετικός, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από την Άρσεναλ, ήρθε σε επαφή με τον γενικό διευθυντή των "μπιανκονέρι", Λουτσιάνο Μότζι, και αναμένεται εντός των προσεχών ημερών να μεταβεί στο Τορίνο για να υπογράψει διετές συμβόλαιο με την "μεγάλη κυρία". Αν ευοδωθεί η απόκτηση του Βιλτόρ στην Γιουβέντους, αυτός θα είναι ο τρίτος Γάλλος ποδοσφαιριστής, που θα φορέσει τη φανέλα της, την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

    Ο Καπέλο θέλει και Πανούτσι

    Ήδη η ιταλική ομάδα έχει αποκτήσει τους Ζεμπινά από τη Ρόμα και τον Καπό από την Οσέρ.

    Η Γιουβέντους σύμφωνα με πληροφορίες θα κινηθεί και για την απόκτηση του Κριστιάν Πανούτσι, μετά από εισήγηση του προπονητή της Φάμπιο Καπέλο.

    Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο νέος τεχνικός της Γιουβέντους, έχει έρθει σε επαφή με τον 31χρονο δεξιό οπισθοφύλακα και υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την επίτευξη συμφωνίας. Αλλωστε έχουν συνεργαστεί στη Μίλαν, τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Ρόμα. Εκτός του Πανούτσι, ο Καπέλο, ζήτησε έναν ακόμη αμυντικό, σε συνάντηση που είχε με τον γενικό διευθυντή του συλλόγου, Λουτσιάνο Μότζι.

    [13] Υδατοσφαίριση

    Τρία καμπ προετοιμασίας υδατοσφαίρισης

    21/6/2004 6:49:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Τρία καμπ προετοιμασίας υδατοσφαίρισης βρίσκονται σε εξέλιξη από σήμερα ως το τέλος του μήνα. Στην προεθνική ομάδα των Νέων Ανδρών, έχουν κληθεί από τον υπεύθυνο ομοσπονδιακό τεχνικό Τάσο Δούμπα, οι Δικαίος, Β. Δελακάς (Ποσειδών Ιλισίων), Δουδέσης, Γαβριελάτος, Κουτσοθανάσης (Βουλιαγμένη), Β. Εμμανουηλίδης, Γ. Εμμανουηλίδης, Φλέγκας (Πανιώνιος), Λεβεντάκης, Μυλωνάκης, Λιοτσάκης, Τσακιράκης (Χανιά), Στακιάς, Γ. Φουντούλης, Ι. Φουντούλης, Μαυρέλος, Μάγνης (Χίος), Κουρουπάκης, Κωνσταντόπουλος (Νηρέας Χαλανδρίου), Φλώρος, Βαρδαραμάτος, Χρονόπουλος (Π.Φάληρο), Καρούντζος (Παναθηναϊκός), Νάκος (ΠΑΟΚ), Μουρίκης (Τρίτων Αμαρουσίου).Η εθνική ομάδα των Νέων Ανδρών θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Βαλκανικούς Αγώνες ανδρών, που θα διεξαχθούν στην Πάτρα 2 με 4 Ιουλίου. Στην προεθνική ομάδα των Εφήβων ο ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Βλαζάκης, έχει καλέσει τους Χατζηγούλα (ΝΟΒΑ), Παπαδόγκονα, Λαουτάρη (Εθνικός), Ρούσσο, Μαράσογλου, Γαρελίδη (Νηρέας Χαλανδρίου), Μπεριστιάνο, Τοροσιάδη (Πανιώνιος), Παγώνη, Γιαβρόγλου (ΠΑΟΚ), Κολόμβο, Μανθόπουλο (Πάτρα), Μουρίκη Κ. (Τρίτων Αμαρουσίου), Χούμα, Μοιράλη (Π.Φάληρο), Ζαρκαντζά (ΧΑΝΘ) και Αθουσάκη (Χανιά). Στην προεθνική ομάδα των Νέων Γυναικών, ο Κώστας Πετράκης, έχει καλέσει τις Ζερβακάκη, Ζηλάκου (Βουλιαγμένη), Σαραβελάκη, Πλουμή, Μαυρέλου (Ολυμπιακός), Γούνα, Ψούνη Ηλ. (Εθνικός), Τσουρή (Χίος), Κουγιουμτζή (Νηρέας Χαλανδρίου), Συγγενιώτη, Ζανιδάκη, Μ. Μανωλιουδάκη, Φ. Μανωλιουδάκη (Χανιά), καθώς επίσης και τις Νεάνιδες: Βροντάκη, Σολανάκη (Χανιά), Αβραμίδου, Πίτσικα (ΠΑΟΚ).

    [14] Αθλητισμός

    Ελεύθερος ο Όκκας;

    21/6/2004 6:59:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ελεύθερος να διαπραγματευτεί την μεταγραφή του σε όποια ομάδα θέλει (Ολυμπιακό) είναι από την Δευτέρα ο Γιάννης Οκκάς, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες πήρε την σχετική άδεια από την διοίκηση της ΠΑΕ. Ο Κύπριος ποδοσφαιριστής είχε πάρει εδώ και μέρες την έγγραφη άδεια του Νικολαΐδη για να διαπραγματευτεί την μεταγραφή του, αλλά επειδή ακόμα η πλευρά του διεθνή ποδοσφαιριστή δεν έχει την επίσημη σφραγίδα της ΠΑΕ, έπρεπε να έρθει η έγκριση από την πλευρά του οικονομικού διευθυντή της ΠΑΕ, Παναγιώτη Βαλασόπουλου, κάτι που μέχρι σήμερα δεν ήταν δυνατόν μετά από τις αντιρρήσεις ο και αντιπρόεδρος της Ένωσης.

    Ξεπεράστηκαν οι αντιρρήσεις Βαλασόπουλου

    Οι αντιρρήσεις του Βαλασόπουλου όμως ξεπεράστηκαν, μετά από την απειλή του μάνατζερ του παίκτη, Κώστα Μπότου, ότι θα προσφύγει στη FIFA, με σκοπό να μείνει ελεύθερος ο πελάτης του.

    Με τον φόβο άλλης μιας εμπλοκής με την παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου, βρέθηκε τελικά η "χρυσή τομή" και μετά από τις διαβουλεύσεις των κορυφαίων στελεχών της νυν και της επόμενης διοίκησης και ο Κύπριος πήρε το πράσινο φώς, για να επιλέξει ομάδα της αρέσκειάς του.

    Πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, ούτε από την πλευρά του παίκτη, ούτε από την Ένωση.

    [15] Αθλητισμός

    Ολοκληρώνει τις μεταγραφές ο Ιωνικός

    21/6/2004 7:07:00 μμ

    Κοντά στην επίτευξη των μεταγραφικών του στόχων βρίσκεται ο Ιωνικός, καθώς η διοίκηση θέλει να κλείσει όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις ώστε η ομάδα της Νίκαιας να είναι πανέτοιμη να ξεκινήσει την προετοιμασία της ενόψει της νέας περιόδου. Οι Λεωνίδας και Χρήστος Κανελλάκης, που κινήθηκαν αστραπιαία έχουν ήδη καλύψει τα δύο κενά που είχαν δημιουργηθεί στην ομάδα με τις αποχωρήσεις του Τάσου Φερεκίδη και του Μοχάμεντ Αφάς, με την απόκτηση των Άγγελου Διγκόζη και Κώστα Μάγγου. Την Τρίτη αναμένεται να τελειώσει και το θέμα της παραμονής του Ολιβερ Μακόρ στην ομάδα, αφού ουσιαστικά έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών και κατά 99,9% ο Λιβεριανός διεθνής ποδοσφαιριστής, θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ιωνικό.

    Επαφές με Σλοβάκο επιθετικό

    Στην Αθήνα βρίσκεται εξάλλου και ένας Σλοβένος διεθνής επιθετικός με τον οποίο οι Λεωνίδας και Χρήστος Κανελλάκης συζητούν την ένταξή του στην ομάδα της Νίκαιας. Αν οι διαπραγματεύσεις στεφθούν με επιτυχία τότε ο Ιωνικός θα προχωρήσει στην απόκτησή του για να ενισχυθεί σημαντικά η "γραμμή κρούσης".

    Παράλληλα, οι μεγαλομέτοχοι του Ιωνικού κινούνται για την απόκτηση ενός ξένου ποδοσφαιριστή που θα αγωνίζεται στην άμυνα και συγκεκριμένα στη θέση του στόπερ, ενώ διαψεύδονται κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου σύμφωνα με τα οποία ο Ιωνικός ενδιαφέρεται για τερματοφύλακα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 21 June 2004 - 16:51:16 UTC