Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-06-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εντός Ιουλίου το ν/σ για την ενίσχυση του ΑΣΕΠ "Τέλος οι μάνατζερ στο
  • [02] Νεκρός ο υπουργός Εσωτερικών της Ινγκουσετίας Πολύνεκρες συγκρούσεις
  • [03] Έληξε το τελεσίγραφο για τον Νοτιοκορεάτη όμηρο
  • [04] Ταράζει τα νερά αποκαλυπτική δημοσκόπηση Αμερικανική δυσαρέσκεια για
  • [05] Κυβερνητική επιτροπή για την απασχόληση
  • [06] Ολυμπιακοί Αγώνες 2012
  • [07] Για παράνομη εισόδο στα ιρανικά χωρικά ύδατα Στο εδώλιο οι οχτώ
  • [08] Έκρηξη βόμβας στην Κωνσταντινούπολη
  • [09] Έλεγχος ντόπινγκ πριν έρθουν στην Αθήνα

    [01] Οικονομία

    Εντός Ιουλίου το ν/σ για την ενίσχυση του ΑΣΕΠ "Τέλος οι μάνατζερ στο Δημόσιο" λέει η κυβέρνηση

    21/6/2004 10:26:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε εγκάρδιο κλίμα, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, η πρώτη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου με τον προεδρείο της ΑΔΕΔΥ για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο προσλήψεων στελεχών από τον ιδιωτικό τομέα, για την κάλυψη υψηλών θέσεων. "Στο χώρο του Δημοσίου και των νομικών προσώπων δημοσίου Δικαίου δεν νοούνται παράγοντες έξω από την ιεραρχία" είπε χαρακτηριστικά ενώ αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την ενίσχυση του ΑΣΕΠ τόνισε ότι θα κατατεθεί εντός Ιουλίου. Σε ότι αφορά το καθεστώς των μετατάξεων, υπογράμμισε ότι θα γίνονται σε εθελοντική βάση και με γνώμονα τις ανάγκες των υπηρεσιών.

    Σε εθελοντική βάση οι μετατάξεις Δημοσίων Υπαλλήλων

    Ικανοποιημένος εμφανίσθηκε μετά τη συνάντηση με τον υπουργό, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

    "Αν η κυβέρνηση σταθεί με τον ίδιο τρόπο, στο ζήτημα των οικονομικών διεκδικήσεων και στην αλλαγή του συστήματος διαπραγματεύσεων θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι" τόνισε χαρακτηριστικά.

    Από την πλευρά του, σε δηλώσεις του, ο Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου του ΑΣΕΠ υπογραμμίζοντας ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί εντός Ιουλίου.

    "Θέση μας βασική, είναι η ενίσχυση του ΑΣΕΠ ώστε οι προσλήψεις να γίνονται αντικειμενικά και αξιοκρατικά" είπε χαρακτηριστικά και απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο τοποθέτησης μάνατζερ γύρω από τον ιδιωτικό τομέα σε διευθυντικές θέσεις του δημοσίου

    "Στο χώρο του Δημοσίου και των νομικών προσώπων δημοσίου Δικαίου δεν νοούνται παράγοντες έξω από την ιεραρχία, πλην βεβαίως των υπουργών, υφυπουργών και γ. γραμματέων των υπουργείων" ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Σε ότι αφορά, το καθεστώς μετατάξεων, υποστήριξε ότι για την κυβέρνηση δεν νοούνται αναγκαστικές μετατάξεις.

    "Οι μετατάξεις θα είναι εκούσιες και θα γίνονται με γνώμονα τις ανάγκες των υπηρεσιών" είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι όσοι δημόσιοι υπάλληλοι, επιλέγουν να μετατεθούν, θα πρέπει να μπορούν να συνεχίσουν τη σταδιοδρομία τους στη νέα τους υπηρεσία.

    [02] Διεθνή

    Νεκρός ο υπουργός Εσωτερικών της Ινγκουσετίας Πολύνεκρες συγκρούσεις

    22/6/2004 7:55:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/6/2004 10:05:21 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters, BBC GREEK, ΑΠΕ

    Ένοπλοι Τσετσένοι αντάρτες επιτέθηκαν εναντίον κυβερνητικών θέσεων στη ρωσική δημοκρατία Ινγκουσετία, τα ξημερώματα της Τρίτης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 46 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ δεκάδες άμαχοι και στρατιώτες τραυματίστηκαν. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ινγκουσετίας, Μουράτ Ζιαζίκοφ, οι επιθέσεις είχαν στόχο να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στην περιοχή. Σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους, περίπου 200 αντάρτες οπλισμένοι με χειροβομβίδες και ρουκέτες επιτέθηκαν κατά του υπουργείου Εσωτερικών και άλλων παρακείμενων κτηρίων στην πρωτεύουσα Ναζράν. Συγκρούσεις σημειώθηκαν την ίδια ώρα και σε μία ακόμη ρωσική δημοκρατία, το Νταγκεστάν. Πρόκειται για τη σφοδρότερη επιχείρηση που έχουν εξαπολύσει οι Τσετσένοι αντάρτες τα τελευταία χρόνια.

    Στα σύνορα με την Τσετσενία

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ινγκουσετίας, υπάρχουν πολλές απώλειες μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και του πληθυσμού.

    Ο υπουργός Εσωτερικών, Αμπουκάρ Κοστόγεφ, τραυματίσθηκε σε ανταλλαγές πυρών και λίγο αργότερα εξέπνευσε στο νοσοκομείο, τόνισε κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Μαγκάς.

    Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες στην πρωτεύουσα Ναζράν, τόνισε εκπρόσωπος των μυστικών υπηρεσιών.

    Μάχες σημειώθηκαν και σε άλλες περιοχές της χώρας, κυρίως στις πόλεις Καρμπουλάκ και Σλεπτστόσφσκ, αλλά και στην πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, Μαχάτσκαλα, ανατολικά της Τσετσενίας.

    [03] Ιράκ

    Έληξε το τελεσίγραφο για τον Νοτιοκορεάτη όμηρο

    22/6/2004 8:21:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη του Νοτιοκορεάτη Κιμ Σαν Ιλ που κρατούν όμηρο ισλαμιστές στο Ιράκ, καθώς έληξε το τελεσίγραφο των απαγωγέων του, που απειλούν να τον αποκεφαλίσουν εάν η Σεούλ επιμείνει στην αποστολή 3.000 οπλιτών της στην αραβική χώρα. Οι νοτιοκορεάτικες αρχές ζητούν συνδρομή από όλον τον κόσμο προκειμένου να επιτευχθεί η απελευθέρωση του ομήρου. Η Σεούλ έχει αποφασίσει να μην υποκύψει στον εκβιασμό των απαγωγέων, οι οποίοι ζητούν να μην προβεί στην αποστολή των επιπλέον οπλιτών της στο Ιράκ με αντάλλαγμα τη ζωή του ομήρου. Μάλιστα, σχεδόν όλες οι εφημερίδες προτρέπουν την κυβέρνηση να μην μετακινηθεί από την απόφασή της αυτή. Όπως μεταδίδει το BBC, η Σεούλ αποφάσισε πάντως να αποσύρει από το Ιράκ όλο το πολιτικό προσωπικό της.

    Στο πλευρό της κυβέρνησης ο Τύπος

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Σιμ Μπονγκ Κιλ, η ομάδα εκτάκτων καταστάσεων, που έχει συσταθεί για να αντιμετωπίσει την κρίση, συναντήθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης, ενώ αργότερα εντός της ημέρας θα συνεδριάσει και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας υπό τον πρόεδρο Ρο Μου Χιουν.

    Στην προσπάθειά της ενάντια στον χρόνο, η νοτιοκορεατική κυβέρνηση έχει σύμμαχό της και το μεγαλύτερο τμήμα του Τύπου της χώρας, ο οποίος επαίνεσε την επιμονή της να αποστείλει τους 3.000 οπλίτες στο κουρδικό τμήμα του Ιράκ.

    Οι περισσότερες εφημερίδες προτρέπουν την κυβέρνηση να δράσει άμεσα, και μέσω των θρησκευτικών αρχών του Ιράκ, για να πεισθούν οι τρομοκράτες να μην εκτελέσουν τον όμηρό τους, ακόμη και αν χρειασθεί να εμπλακεί σε ανεπίσημες διαπραγματεύσεις μαζί τους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Με νέα εκτέλεση ομήρου απειλεί η Αλ Κάιντα

    [04] Διεθνή

    Ταράζει τα νερά αποκαλυπτική δημοσκόπηση Αμερικανική δυσαρέσκεια για τον πόλεμο στο Ιράκ

    22/6/2004 9:12:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Δεν έχει τέλος ο κύκλος αίματος στο Ιράκ. Το βράδυ της Δευτέρας, ένας Αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι έξι τραυματίστηκαν σε επίθεση με όλμους που εξαπέλυσαν Ιρακινοί αντάρτες στη βόρεια Βαγδάτη. Κατά την επίθεση τραυματίστηκε και ένας πολίτης, εθνικότητα του οποίου δεν έγινε γνωστή. Την ίδια ώρα, σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου ABC και της εφημερίδας Ουάσιγκτον Ποστ, για πρώτη φορά το 52% των Αμερικανών θεωρεί ότι πως ο πόλεμος στο Ιράκ δε θα έπρεπε να έχει γίνει. Και ενώ η κοινή γνώμη επαναστατεί, οι ΗΠΑ ζητούν στρατιωτικές ενισχύσεις από το Σαλβαδόρ, τη μόνη ισπανόφωνη χώρα που εξακολουθεί να διατηρεί δυνάμεις της στην περιοχή.

    Καταστροφικός ο αντίκτυπος για τον Μπους

    Δυσαρεστημένοι εμφανίζονται για πρώτη φορά οι Αμερικανοί από τον πόλεμο στο Ιράκ καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου ABC και της εφημερίδας Ουάσιγκτον Ποστ το 52% των πολιτών θεωρεί, ότι ο πόλεμος αυτός δεν άξιζε τον κόπο, ενώ μόλις το 47% των ερωτηθέντων εκτιμά, πως έπρεπε να γίνει. Εντυπωσιακό είναι, ότι το 71% θεωρεί "απαράδεκτο" τον αριθμό των Αμερικανών που έχουν χάσει μέχρι τώρα τη ζωή τους στον πόλεμο, οι οποίοι ξεπερνούν τους 800.

    Το πρωτοφανές αυτό αρνητικό κλίμα από στο Ιράκ φαίνεται να έχει άμεσο αντίκτυπο και στη δημοτικότητα του προέδρου Τζορτζ Μπους, που τον ερχόμενο Νοέμβριο θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία. Ο πρόεδρος μετρά στους ευχαριστημένους μόλις το 47% των Αμερικανών, έναντι 51% που δηλώνουν δυσαρεστημένοι.

    Οι Αμερικανοί, όμως, δεν φαίνονται ικανοποιημένοι ούτε από τη στάση του Μπους στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, που αποτελούσε το ισχυρό σημείο του. Μόνο το 47% δηλώνει, ότι εμπιστεύεται τον Αμερικανό πρόεδρο, ενώ στο ίδιο ζήτημα, ο αντίπαλος του στην διεκδίκηση της προεδρίας, ο Δημοκρατικός, Τζον Κέρι, χαίρει της εμπιστοσύνης του 48% των ψηφοφόρων

    Ενισχύσεις από το Σαλβαδόρ ζητούν οι ΗΠΑ

    Και μπορεί οι Αμερικανοί να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τον πόλεμο, ο αρχηγός του νοτίου στρατηγείου των αμερικανικών δυνάμεων, όμως, απηύθυνε έκκληση για την αποστολή στρατιωτικών ενισχύσεων στο Ιράκ από το Σαλβαδόρ. Εξάλλου, η τελευταία είναι η μόνη ισπανόφωνη χώρα που επιμένει να διατηρεί δυνάμεις της στην περιοχή, έπειτα από την αποχώρηση της Ισπανίας, της Νικαράγουα, της Ονδούρας, και της Δομηνικανής Δημοκρατίας.

    Όπως τόνισε, ο Τζέιμς Χιλ κατά την επίσκεψή του στην έδρα των Σαλβαδοριανών ενόπλων δυνάμεων, "η αποστολή ενισχύσεων αποτελεί σαφώς μία απόφαση που ο πρόεδρος της χώρας Ελίας Αντόνιο Σάκα κι ο λαός του Σαλβαδόρ θα πρέπει να λάβουν". Μάλιστα, ο Χιλ συναντήθηκε για το επίμαχο ζήτημα και με τον ίδιο τον Σάκα, διαβεβαίωσε, όμως, ότι οι ΗΠΑ θα σεβασθούν την απόφαση, που θα πάρει ο Σαλβαδοριανός πρόεδρος, όποια κι αν είναι.

    [05] Εσωτερικά

    Κυβερνητική επιτροπή για την απασχόληση

    22/6/2004 9:47:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Οι βασικοί άξονες της πολιτικής της κυβέρνησης για την ενίσχυση της απασχόλησης και την αντιμετώπιση της ανεργίας θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, που συνεδριάζει στις 11:00, υπό τον Πρωθυπουργό. Σύμφωνα με πληροφορίες θα συζητηθούν θέματα, που αφορούν τα ασφαλιστικά ταμεία, την αναδιοργάνωση του ΟΑΕΔ, την αντιμετώπιση της ανεργίας μετά την ολοκλήρωση των ολυμπιακών έργων, αλλά και την ελαχιστοποίηση του χρόνου παροχής σύνταξης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συναντήσεις Καραμανλή

    [06] Αθήνα 2004

    Ολυμπιακοί Αγώνες 2012

    22/6/2004 9:57:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι αναθέτει στην EBU-μέλος της οποίας είναι και η ΕΡΤ Α.Ε. - τα δικαιώματα μετάδοσης για την Ευρώπη των 21ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, που θα διεξαχθούν στο Βανκούβερ το 2010 και των Αγώνων της 30ης Ολυμπιάδας του 2012. Η συμφωνία αυτή παρέχει το αποκλειστικό δικαίωμα μετάδοσης σε 51 Δημόσιους Ραδιοτηλεοπτικούς Σταθμούς σε όλη την Ευρώπη. Με βάση αυτή τη συμφωνία η ΕΡΤ Α.Ε. αποκτά το αποκλειστικό δικαίωμα μετάδοσης των 21ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012.

    [07] Διεθνή

    Για παράνομη εισόδο στα ιρανικά χωρικά ύδατα Στο εδώλιο οι οχτώ Βρετανοί ναυτικοί

    22/6/2004 10:11:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στα χωρικά ύδατα του Ιράν θα προσαχθούν στη δικαιοσύνηοι οκτώ Βρετανοί ναυτικοί που συνελήφθησαν τη Δευτέρα στο δίαυλο Σατ αλ Αράμπ, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αλάμ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι οκτώ άνδρες του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού παραδέχθηκαν ότι βρίσκονταν εντός των ιρανικών χωρικών υδάτων. Λίγο νωρίτερα εκπρόσωπος της βρετανικής διπλωματικής αποστολής είχε δηλώσει, ότι η πρεσβεία της χώρας του στην Τεχεράνη είχε επαφές με την ιρακινή ηγεσία σε μια προσπάθεια να επικοινωνήσει με τους οκτώ ναυτικούς. "Εστιάζουμε τις προσπάθειές μας στις επαφές με το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών για να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους" τόνισε ο Άντριου Νταν εκφράζοντας την ελπίδα, ότι θα υπάρξει άμεση εξέλιξη. Παράλληλα και υπ Εξωτερικών της Βρετανίας Τζακ Στρο ζήτησε τηλεφωνικώς εξηγήσεις από τον ιρανό ομόλογό του Καμάλ Χαραζί.

    Στα πρόθυρα διπλωματικού επεισοδίου;

    Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι Ιρανοί ανακριτές εξέταζαν για ώρες τους οχτώ Βρετανούς, οι οποίοι, όπως αναφέρει, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας άνηκαν σε ομάδα εκπαίδευσης του Βασιλιού Ναυτικού και σκοπός τους ήταν να μεταφέρουν ένα πλοίο από το ιρακινό λιμάνι του Ουμ Κασρ στη Μπάσρα. Επίσης, δημοσιογραφικές πηγές στο Λονδίνο υποστηρίζουν, ότι οι Βρετανοί χρησιμοποιούσαν τα εν λόγω πλοία για να εκπαιδεύσουν την ιρακινή λιμενική περίπολο και μπορεί να μπήκαν στα ιρανικά χωρικά ύδατα κατά λάθος.

    Η ιρακινή τηλεόραση από την πλευρά της μεταδίδει εικόνες των οχτώ ναυτικών ντυμένων με στρατιωτικές στολές καθισμένους σε κάποιο γραφείο, ωστόσο δε δίνονται περαιτέρω στοιχεία, ώστε να αναγνωριστεί ο τόπος κράτησής τους. Ωστόσο, στο θέμα δεν έχει δοθεί μεγάλη έκταση στο θέμα και ελάχιστες από τις εφημερίδες το φιλοξένησαν στην πρώτη τους σελίδα.

    Ο ανταποκριτής του BBC στο Ιράν πάντως, αναφέρει, ότι η κατάσταση ακόμη δεν έχει ακόμα μεγάλο αντίκτυπο στην ιρανική πολιτική σκηνή. Όσον αφορά τώρα το ενδεχόμενο πρόκλησης διπλωματικού επεισοδίου, αυτό μένει μάλον ανοιχτό και θα εξαρτηθεί από την έκβαση της υπόθεσης καθώς οι σχέσεις Ιράν-Βρετανίας είναι τώρα πιο τεταμένες από ποτέ. Από την πλευρά τους οι βρετανικές δυνάμεις στο νότιο Ιράκ, όπως όλα δείχνουν, έχουν εντολές να κρατούν τις ισορροπίες στα σύνορα με το Ιράν και να εκτονώνουν τις εντάσεις. Την ίδια ώρα στην Τεχαράνη η δυσαρέσκεια απέναντι στη Βρετανία για την κατοχή στο Ιράκ είναι έντονη σε σημείο που τις τελευταίες εβδομάδες πραγματοποιούνταν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τη βρετανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Θρίλερ με βρετανικά πλοία στο Ιράν

    [08] Διεθνή

    Έκρηξη βόμβας στην Κωνσταντινούπολη

    22/6/2004 11:18:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ένας πυροτεχνουργός της τουρκικής αστυνομίας τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι από την έκρηξη βόμβας στην ευρωπαϊκή ακτή της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή, προσθέτοντας ότι στον τόπο της έκρηξης βρέθηκε σημείωμα καταδίκης της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα στην πόλη. Η έκρηξη έγινε τη στιγμή που πυροτεχνουργοί της αστυνομίας εξέταζαν ένα ύποπτο πακέτο που είχε βρεθεί σε έναν πεζόδρομο. Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας αριστερών οργανώσεων πολλαπλασιάζονται όσο πλησιάζει η ημέρα έναρξης της συνόδου του ΝΑΤΟ, η οποία θα διεξαχθεί στις 28 και 29 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη με τη συμμετοχή των ηγετών 46 κρατών, μεταξύ των οποίων και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους. Η τουρκική κυβέρνηση έχει λάβει πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας για τη σύνοδο, επιστρατεύοντας χιλιάδες αστυνομικούς.

    [09] Αθήνα 2004

    Έλεγχος ντόπινγκ πριν έρθουν στην Αθήνα

    22/6/2004 11:35:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ανακοίνωση εξέδωσε η Παγκόσμια Επιτροπή κατά του ντόπινγκ (WADA), κατά την οποία ειδοποιεί όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες που έχουν προκριθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας,πως θα περάσουν από έλεγχο ντόπινγκ, πριν ξεκινήσει η διοργάνωση και πριν καν αυτοί φτάσουν στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της WADA, Ντικ Πάουντ, δήλωσε ότι "η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θα κάνει ελέγχους ντόπινγκ στο ολυμπιακό χωριό, ενώ η δική του οργάνωση θα κάνει ελέγχους εκτός των ολυμπιακών πόλεων", αφού η ΔΟΕ τους εμπιστεύεται να ελέγχουν τους αθλητές εκείνους, που θα προτιμήσουν να προπονούνται μακριά από την Αθήνα, κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Κλείνοντας, ο Πάουντ προειδοποίησε όσους αθλητές χρησιμοποιούν την απαγορευμένη ουσία HGH, να μείνουν μακριά από την Αθήνα. "Νομίζω ότι, εάν έχετε χρησιμοποιήσει, εάν χρησιμοποιείτε ή σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε την ουσία HGH, είναι καλύτερο να μείνετε μακριά από την Αθήνα. Τα πράγματα δεν θα είναι πολύ... υγιεινά για σας".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 22 June 2004 - 8:53:34 UTC