Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-08-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προειδοποίηση ΕΟΤ για τους τουρίστες ''ταραξίες''
  • [02] Σοκ από το πολύνεκρο χτύπημα
  • [03] Eίναι μια κακή χρονιά για τον τουρισμό στην Ελλάδα
  • [04] Νίκη για την εθνική βόλεϊ ανδρών
  • [05] Σημαντική νίκη για την Εθνική Ελλάδας
  • [06] Δηλώσεις αθλητών για το test event Ιστιοπλοϊας
  • [07] Μπιτς Βόλει: Νίκη για τους Μπελιγράτη-Μιχαλόπουλο

    [01] Προειδοποίηση ΕΟΤ για τους τουρίστες ''ταραξίες''

    20/8/2003 9:39:00 μμ

    Συγνώμη ζήτησαν από την Ελλάδα μεγάλα τουριστικά γραφεία από τη Βρετανία, μεταξύ των οποίων και το Club 18-30, για τα προβλήματα που δημιουργούν Βρετανοί τουρίστες. Με γραπτή ανακοίνωση του, ο ΕΟΤ, καταδίκασε για ακόμα μία φορά τα απαράδεκτα γεγονότα, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί την καταστροφή του τουριστικού προϊόντος της χώρας και του πολιτισμού της.

    Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο ΕΟΤ δεν πρόκεται να αφήσει το Club 18-30 που ανήκει στην Thomas Cook, ή άλλους Tour Operators, να καταστρέψουν την εικόνα του τουριστικού προϊόντος της χώρας, επειδή αύξησαν τις πωλήσεις τους κατά 20-30% μετά τα επεισόδια στον Κάβο.

    "Η Ελλάδα θα αντισταθεί στους ταξιδιωτικούς πράκτορες που πωλούν τουριστικά πακέτα σε εξευτελιστικές τιμές και προσελκύουν τουρίστες που προκαλούν προβλήματα" τονίζει ο πρόεδρος του ΕΟΤ, Ι. Πατέλης, απαντώντας στις νέες απολογητικές επιστολές του Club 18-30 με τις οποίες ζητείται συγνώμη για τα έκτροπα των Βρετανών τουριστών στο Φαληράκι, στον Κάβο.

    Ανάλογη απολογητική επιστολή, απέστειλε στον πρόεδρο του ΕΟΤ και η βρετανική πρεσβεία.

    [02] Σοκ από το πολύνεκρο χτύπημα

    20/8/2003 11:41:00 μμ

    Από τα ίχνη του βομβιστή που βρέθηκαν στην παγιδευμένη μπετονιέρα που τίναξε στον αέρα το αρχηγείο των Ηνωμένων Εθνών στη Βαγδάτη, ελπίζουν οι αμερικανικές αρχές να βρουν την άκρη που θα οδηγήσει στην οργάνωση που ευθύνεται για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση. Είκοσι είναι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός θα διπλασιαστεί καθώς πολλοί είναι ακόμα παγιδευμένοι στα ερείπια του κτιρίου. Σοκαρισμένη η διεθνής κοινότητα καταδίκασε ομόφωνα τη νέα τρομοκρατική ενέργεια.

    Δραματικές ώρες στη Βαγδάτη

    Συνεχίζονται οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων στα ερείπια του αρχηγείου του ΟΗΕ στη Βαγδάτη για την ανάσυρση τυχόν εγκλωβισμένων, εν μέσω πένθους για το χαμό τουλάχιστον 20 ανθρώπων, ανάμεσά τους και ο ειδικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα, Σέρτζιο Βέιρα Ντε Μέλο.

    Μεταξύ των θυμάτων, συγκαταλέγεται επίσης και ένας ακόμη επιφανής υποστηρικτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο 54χρονος υπεύθυνος του κυριότερου αμερικανικού κέντρου σκέψης για την εξωτερική πολιτική, Aρθουρ Χέλτον.

    Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν από την πλευρά τους ότι 17 από τα θύματα ήταν μέλη του οργανισμού όπως και 86 από τους 100 τραυματίες.

    Τα ''απομεινάρια'' του βομβιστή

    Την ίδια ώρα, ανώτερος πράκτορας του FBI στην Βαγδάτη δήλωσε ότι ανθρώπινα μέλη βρέθηκαν στο φορτηγό που χρησιμοποιήθηκε στην βομβιστική επίθεση εναντίον του αρχηγείου των Ηνωμένων Εθνών, υπαινισσόμενος ότι επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Τ. Μπους επανέλαβε σε μήνυμα του ότι πίσω από αυτήν την επίθεση κρύβονται τα υπολείμματα του καθεστώτος Σαντάμ.

    Ο Τζορτζ Μπους, καταδίκασε την προφανή επίθεση αυτοκτονίας και δήλωσε πως δεν θα ανασταλούν οι προσπάθειες των ΗΠΑ προκειμένου να μπορέσει να ορθοποδήσει και πάλι το Ιράκ.

    Και ο Αμερικανός πολιτικός διοικητής στο Ιράκ, κατέθεσε με βεβαιότητα ότι τρομοκράτες της Αλ Κάϊντα δίνουν το παρόν στο μεταπολεμικό Ιράκ.

    Παρόλο που καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης οι πολιτικοί αναλυτές μιλούν για οργανωμένη πια αντιαμερικανική αντίσταση, από Ισλαμιστές, Σιίτες και Σουνίτες φυλάρχους αλλά και Αραβες εθελοντές από το εξωτερικό.

    Αμερικανικές πηγές αποδίδουν την επίθεση σε καμικάζι της οργάνωσης Ανσάλ αλ Ισλάμ, που έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για πρώην οπαδούς του Σαντάμ Χουσεΐν.

    Οι δολιοφθορές στο δίκτυο υδροδότησης αλλά και στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις ήταν σύμφωνα με ειδικούς η αρχή...ενός αντιαμερικανικού ανταρτοπόλεμου.

    Διεθνής καταδίκη

    Κατά το γ.γ. του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, οι τελευταίες τρομοκρατικές ενέργειες στο Ιράκ είναι έργο μίας οργανωμένης εξέγερσης και δεν αποτελούν μεμονωμένες ενέργειες. Ο γ.γ. του διεθνούς οργανισμού ήταν σε διακοπές στη Φινλανδία από την περασμένη εβδομάδα με την Σουηδή σύζυγό του και επιστρέφει στα Ηνωμένα Εθνη μέσω Στοκχόλμης. ''Θα συνεχίσουμε το έργο μας. Θα επιμείνουμε, έχουμε έργο να κάνουμε. Δεν θα φοβηθούμε'', υπογράμμισε. Αργότερα σήμερα πρόκειται μάλιστα να υπάρξει συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας κεκλεισμένων των θυρών. Περίπου στις 24.00 ώρα Ελλάδας ο Κ. Ανάν θα μιλήσει στον Τύπο.

    Ο Ελληνας πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε συλλυπητήρια επιστολή του προς το γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν αναφέρει: "Βαθύτατα συγκλονισμένος από την απεχθή τρομοκρατική επίθεση εναντίον του αρχηγείου των Ηνωμένων Εθνών στη Βαγδάτη , που προκάλεσε μεγάλο αριθμό θυμάτων, ανάμεσα στα οποία ήταν και ο Ειδικός Αντιπρόσωπος σας και διακεκριμένος διπλωμάτης Σέρτζιο Βιέιρα Ντε Μέλο, θα ήθελα να σας μεταφέρω τόσο προσωπικά, όσο και για λογαριασμό της ελληνικής κυβέρνησης τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου σε εσάς και στις οικογένειες των θυμάτων. Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τέτοιες αποτρόπαιες ενέργειες τρομοκρατίας, εναντίον προσώπων που εργάζονταν για την ειρήνη και την ασφάλεια στο Ιράκ". Τα συλλυπητήρια τους προς τον γ.γ. του ΟΗΕ εξέφρασαν με τηλεγραφήματα τους όλοι οι Ελληνες πολιτικοί αρχηγοί.

    Τη βομβιστική επίθεση καταδίκασαν με δριμύτητα μεταξύ των αραβικών χωρών η Σαουδική Αραβία, το Κουβέϊτ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

    Τριήμερο εθνικό πένθος κηρύχθηκε στην Βραζιλία, πατρίδα του Σέρτζιο Βιέιρα ντε Μέλλο, ύπατου αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα που σκοτώθηκε κατά τη χθεσινή επίθεση στη Βαγδάτη.

    Παράλληλα η γ.γ. της Διεθνούς Αμνηστίας Ιρένε Χαν δήλωσε ότι η βομβιστική επίθεση αποτελεί ''μία ακόμη απόδειξη ότι οι άνθρωποι που υπηρετούν την ανθρωπότητα και υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι εύκολοι στόχοι σε ένα κόσμο όπου η εθνική ασφάλεια έχει υπερισχύσει της ανθρώπινης ασφάλειας''.

    Στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ανακαλεί τρία από τα έξι μέλη του προσωπικού που έχει στην Βαγδάτη μετά τη χθεσινή βομβιστική επίθεση στο αρχηγείο του ΟΗΕ, μία ενέργεια η οποία μπορεί να καθυστερήσει τα σχέδια της ΕΕ για την χρηματοδότηση της ανοικοδόμησης του Ιράκ μετά τον πόλεμο.

    Η Βρετανία θα επιδιώξει από το Συμβούλιο Ασφαλείας την έκδοση απόφασης με την οποία θα παρέχεται μία ισχυρότερη εντολή των Ηνωμένων Εθνών για το Ιράκ μετά την αιματηρή επίθεση με παγιδευμένο φορτηγό που σημειώθηκε χθες στην Βαγδάτη, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζακ Στρο. Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι η Βρετανία και οι ΗΠΑ ενδέχεται να μην πρόβλεψαν το κενό στο τομέα της ασφάλειας που δημιουργήθηκε μετά την αιφνιδιαστική κατάρρευση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν.

    Στο Κάιρο, ο Αραβικός Σύνδεσμος καταδικάζει την βομβιστική επίθεση στο αρχηγείο του διεθνούς οργανισμού που οδήγησε στον θάνατο τον απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών στο Ιράκ και τη χαρακτηρίζει τρομοκρατική ενέργεια. Παράλληλα απευθύνει έκκληση προς τον ιρακινό λαό να μη μετέχει σε τέτοιες ενέργειες, επισημαίνοντας ότι αυτές ''δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του ιρακινού λαού''.

    Από την πλευρά του ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ έκανε έκκληση προς τους διεθνείς ηγέτες να θέσουν τέρμα στο κύμα βίας, μία ημέρα μετά τις βομβιστικές επιθέσεις σε Βαγδάτη και Ιερουσαλήμ που προκάλεσαν το θάνατο σε τουλάχιστον 38 ανθρώπους. Μιλώντας από τη θερινή κατοικία του κοντά στην Ρώμη ο Πάπας είπε ότι αυτοί που βρίσκονται πίσω από τη βία πρέπει να διερωτηθούν τώρα με ποιο τρόπο μπορεί να σταματήσει το κύμα βίας.

    Στο Παρίσι, η οργάνωση για την υπεράσπιση της ελευθερίας του Τύπου Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα σε ανακοίνωση δηλώνει συγκλονισμένη από την χθεσινή επίθεση στο αρχηγείο του ΟΗΕ στην Βαγδάτη.

    Στη Γενεύη ο προσωρινός Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μπερτράν Ραμσαράν δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι είναι βέβαιος πως οι δραστηριότητες των Ηνωμένων Εθνών στο Ιράκ θα συνεχιστούν και κυρίως στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Στο Ανόϊ η κυβέρνηση του Βιετνάμ σε ανακοίνωση δηλώνει σοκαρισμένη από την βομβιστική επίθεση στη Βαγδάτη και εκφράζει τα ''ειλικρινή συλλυπητήριά της'' προς τον Κόφι Ανάν και στις οικογένειες των θυμάτων και ιδιαίτερα στην οικογένεια του Σέρτζιο Βιέιρα Ντε Μέλο.

    [03] Eίναι μια κακή χρονιά για τον τουρισμό στην Ελλάδα

    Πηγή: ΝΕΤ 20/8/2003 8:26:00 μμ

    Mείωση, μεταξύ 2% και 3,5%, αναμένεται να παρουσιάσει η τουριστική κίνηση το 2003, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από το υπουργείο Ανάπτυξης. Αναστροφή του αρνητικού κλίματος δείχνουν τα στοιχεία από το τέλος Ιουλίου, αλλά αυτό δεν αρκεί εκτιμούν επιχειρηματίες του χώρου. Οι τουρίστες ήρθαν, αλλά τα χρήματα που αφήνουν είναι λιγότερα σε σχέση με άλλες χρονιές.

    Ομαλοποιείται, πάντως, σταδιακά η εικόνα που παρουσιάζει η τουριστική κίνηση

    Σύμφωνα με στοιχεία του πρώτου 6μηνου των αφίξεων τσάρτερ και των εκτιμήσεων των γραφείων του EOT στο εξωτερικό, ο τουρισμός τον Ιούλιο εμφάνισε μείωση 0,05% σε σχέση με πέρυσι.

    - Στην Κρήτη, εφέτος οι προσφορές έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και αγγίζουν ακόμα και το 50%. Στο λιμάνι του Ηρακλείου μειωμένη κατά 10% ήταν η κίνηση τον Ιούλιο σε σχέση με πέρυσι. Τον Αύγουστο η κατάσταση αντιστρέφεται.

    - Η Ρόδος αυτή την εποχή έχει πληρότητα. Ο Ιούλιος, πήγε σχετικά καλά και ο Σεπτέμβριος θα πάει καλύτερα. Εμπειροι επαγγελματίες του ξενοδοχειακού χώρου εκτιμούν ότι αυτό δεν αρκεί σε μια περιοχή που η κίνηση ξεκινά από τον Απρίλιο.

    Σύμφωνα με στοιχεία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού από τα αεροδρόμια της χώρας είχαμε αύξηση των αφίξεων τουριστών τον Ιούλιο:

    - στην Μυτιλήνη κατά +0,7%,

    - στην Κεφαλονιά κατά +6,79%,

    - στα Xανιά κατά +5%,

    - στη Pόδο κατά +4%

    - και στη Kω κατά +2,22.

    Αντίθετα στους χαμένους του Ιουλίου ήταν:

    - η Σαντορίνη -12,4%

    - και η Κέρκυρα -5%,

    - και η Θάσος με αισθητή πτώση στην τουριστική κίνηση σε σχέση με πέρυσι. Από τις 15 Απριλίου μέχρι και τις 17 Αυγούστου την Θάσο επισκέφθηκαν 68.200 ξένοι τουρίστες, ενώ το ίδιο διάστημα πέρυσι ήταν 71.400 ξένοι τουρίστες.

    Τέλος, σταθερή είναι η κίνηση προς το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης.

    [04] Νίκη για την εθνική βόλεϊ ανδρών

    20/8/2003 11:13:00 μμ

    Με νίκη ξεκίνησε τους φιλικούς αγώνες προετοιμασίας ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών. Το συγκρότημα του Στέλιου Προσαλίκα νίκησε 3-0 τη Σλοβακία, σε αγώνα που έγινε στο κλειστό της Παιανίας.

    Τα σετ: 25-20, 25-18, 25-23

    [05] Σημαντική νίκη για την Εθνική Ελλάδας

    20/8/2003 11:11:00 μμ

    Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών, που νίκησε 2-1 τη Σουηδία στο Νόρσεπινγκ. Η ελληνική ομάδα είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, πριν ακόμη οι γηπεδούχοι μείνουν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Λίντεροτ στο 44'. Η Σουηδία προηγήθηκε με τον Αντερς Σβένσον στο 14', όμως στο δεύτερο ημίχρονο και μέσα σε τρία λεπτά ο Στέλιος Γιαννακόπουλος (63') και ο Παντελής Καφές (65') ανέτρεψαν το σκορ και διαμόρφωσαν το τελικό 2-1.

    Ηττα για την Εθνική Ελπίδων

    Νωρίτερα, την ήττα γνώρισε από τη Σουηδία, με 2-0 το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των Ελπίδων.

    "Τα συμπεράσματα που βγαίνουν από το φιλικό είναι καλά, όχι όμως και η εμφάνισή μας. Πολλά παιδιά δεν βρίσκονται ακόμη στην ιδανική κατάσταση, αλλά πιστεύω ότι θα βελτιωθούμε στις επόμενες δύο εβδομάδες και θα είμαστε έτοιμοι για τα παιχνίδια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος" δήλωσε ο προπονητής της Εθνικής Ελπίδων Στέλιος Μανωλάς.

    Συνέστησε επίσης μεγαλύτερη προσοχή στο μέλλον.

    " Πρέπει να σοβαρευτούμε. Δεν θεωρώ ότι οι Σουηδοί είναι ανώτεροι από εμάς. Πιστεύω ότι είναι μία άτεχνη ομάδα, που εμείς της δώσαμε το δικαίωμα να φτάσει στη νίκη" υπογράμμισε.

    [06] Δηλώσεις αθλητών για το test event Ιστιοπλοϊας

    20/8/2003 11:05:00 μμ

    Μια πρώτης τάξεως πρόβα για τις επίσημες διοργανώσεις που ακολουθούν χαρακτήρισαν τη δοκιμαστική διοργάνωση της ιστοπλοίας, Ελληνες αλλά και ξένοι αθλητές. "Το Sport Event αποτελεί για μένα, όπως και για κάθε αθλητή, ένα πολύ δυνατό τεστ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ισπανία. Η κούρσα ήταν όπως την περίμενα" δήλωσε ο Νίκος Κακλαμανάκης, ενώ από την πλευρά του ο Αιμίλιος Παπαθανασίου τόνισε ότι στόχος του είναι τα δυο επόμενα παγκόσμια πρωταθλήματα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

    Δηλώσεις Μπεκατώρου - Τσούλφα

    Μόνο ικανοποιημένες μπορούσαν να είναι οι Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσούλφα (470) με την κατάληψη της πρώτης θέσης στην πρεμιέρα.

    Ιδιαίτερα αισιόδοξη εμφανίσθηκε η Σοφία Μπεκατώρου.

    "Εάν επικρατήσουν και στη συνέχεια παρόμοιες καιρικές συνθήκες με τις σημερινές και αν καταφέρουμε τις επόμενες μέρες να είμαστε σταθερά στην πρώτη πεντάδα, πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλά" δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι έμεινε εντυπωσιασμένη από το ολυμπιακό κέντρο ιστιοπλοϊας στον Αγ Κοσμά.

    "Η εγκατάσταση είναι πολύ όμορφη και οι ράμπες πολύ καλές. Εκείνο που χρειάζεται να έχουμε μέχρι το 2004 είναι περισσότερο πράσινο και γενικότερα χώρους σκίασης, όπως επίσης ευκολότερες μετακινήσεις για τους αθλητές" είπε χαρακτηριστικά.

    Δηλώσεις Κοσματόπουλου Τριγκώνη

    Στο ίδιο αγώνισμα (470) στους άνδρες, οι Ανδρέας Κοσματόπουλος και Κωνσταντίνος Τριγκώνης συμβιβάστηκαν σήμερα με τη 15η θέση.

    "Στην πρώτη ιστιοδρομία ακυρωθήκαμε για πρόωρη εκκίνηση και ενώ είχαμε τερματίσει τέταρτοι βρεθήκαμε στην τελευταία θέση. Στη δεύτερη πήγαμε πάρα πολύ καλά και πήραμε την 1η θέση. Θέλουμε να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Ισπανίας" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Α. Κοσματόπουλος.

    Μαζί του συμφώνησε και ο Κωνσταντίνος Τριγκώνης:

    "Στη δεύτερη ιστιοδρομία πήραμε κεφάλι και η κυριαρχία μας δεν μπορούσε να αμφισβητηθεί. Τέτοια λάθη όπως αυτό που κάναμε στην πρώτη ιστιοδρομία δεν συγχωρούνται αλλά αυτό το λάθος, μας έκανε να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στη δεύτερη"

    Δηλώσεις Ρικάρντο Σάντος - Μπεν Ασλι

    Ο δεύτερος στην κατάταξη του αγωνίσματος του Μιστράλ, Ρικάρντο Σάντος από τη βραζιλία χαρακτήρισε ιδιαίτερα δύσκολη τη διαδρομή εξαιτίας των αλλεπάλληλων αλλαγών των ανέμων.

    Παράλληλα, εξήρε το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης.Από την πλευρά του, ο Βρετανός Μπεν Αϊνσλι δήλωσε ευχαριστημένος από την παρουσία του την πρώτη ημέρα του αγωνίσματος του Finn:

    "Ολα ήταν πάρα πολύ καλά από την αρχή μέχρι το τέλος" δήλωσε μεταξύ άλλων.

    Από την πλευρά του, ο Ενβερ Αντακάν από την Τουρκία στο FINN, παραδέχτηκε πως ανυπομονεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και δήλωσε ενθουσιαμένος.

    "Oλα ήταν καταπληκτικά. Είχαμε να κάνουμε με δύο τύπους ανέμων. Από τη μία είναι η αύρα, που χρειάζεται άλλη τακτική και ο βοριάς που αλλάζει συνεχώς και πρέπει να έχεις διαφορετική ατομική στρατηγική. Ωστόσο αυτό είναι πολύ καλό καθώς ο τελευταίος μπορεί να έρθει πρώτος και ο πρώτος να βρεθεί τελευταίος. Συνεπώς κανείς δεν μπορεί να επαναπαυτεί και έτσι θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, ιδιαίτερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες"

    Στον άνεμο αναφέρθηκε και ο Βασίλι Ζμπόγκαρ από τη Σλοβενία (Laser).

    "Ο καιρός είχε συνεχείς εναλλαγές και χρειάζεται ο κάθε αθλητής να καταστρώνει την ανάλογη τακτική.

    Ολοι εντυπωσιασμένοι από την εγκατάσταση!

    Από την πλευρά του, ο Αλβάρο Μαρίνο από την Πορτογαλία παρουσιάσε χαμηλό προφίλ:

    "Θέλουμε να διεκδικήσουμε την καλύτερη θέση που μπορούμε. Οσο για τους Ολυμπιακούς της Αθήνας, στόχος μας είναι να πάμε καλύτερα από το Σίδνεϊ, όπου πήραμε την 15η θέση, και να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο"

    Όσο για τον Αμερικανό Πίτερ Σπάουλντινγκ αν και φειδωλός, ήταν περιεκτικός στις δηλώσεις του

    "Ηταν πολύ δύσκολος ο αγώνας, γιατί ο αέρας άλλαζε συνεχώς κατεύθυνση. Η πρώτη μέρα ήταν πολύ καλή και όλα ήταν στην ώρα τους. Οσο για την εγκατάσταση; Φανταστική! Μία από τις καλύτερες εγκαταστάσεις του κόσμου"

    [07] Μπιτς Βόλει: Νίκη για τους Μπελιγράτη-Μιχαλόπουλο

    20/8/2003 10:42:00 μμ

    Συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα με απόλυτη επιτυχία η ολυμπιακή δοκιμασία στο μπιτς βόλει. Ο Παύλος Μπελιγράτης και ο Θανάσης Μιχαλόπουλος μετά τη χθεσινή τους επιτυχία επί των Βραζιλιάνων με 2-0 σετ, νίκησαν και στο δεύτερο αγώνα τους για τον 6ο όμιλο του παγκόσμιου τσάλεντζερ. Το ελληνικό δίδυμο επικράτησε στο τάιμ μπρέικ των Τσέχων, Πάλινεκ και Σμρεκά με 2-1 σετ, 16-21, 21-15 και 15-13. Με αυτή τη νίκη βρίσκονται πολύ κοντά στην πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

    Αποθεώθηκαν οι Ελληνες αθλητές από 1000 θεατές

    Αν και η ελληνική ομάδα έχασε το πρώτο σετ 21-16, πήρε το δεύτερο με 21-15 και επικράτησε 15-13 στο τάιμ μπρέικ, υπό τις επευφυμίες των περίπου 1.000 θεατών που παρακολούθησαν τους αγώνες.

    Ετσι, οι Μιχαλόπουλος/Μπελιγράτης εξασφάλισαν μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις του 6ου ομίλου που δίνουν την πρόκριση στους "16", ανεξάρτητα από την έκβαση του αυριανού αγώνα τους εναντίον των Σουηδών Εσπεν και Σιελ Γκόρανσον.

    Νωρίτερα, τέσσερις ομάδες ζευγάρωσαν τις νίκες τους, και εξασφάλισαν την απ' ευθείας πρόκρισή τους στους "16" του τουρνουά Challenger, που διεξάγεται στο Ολυμπιακό Κέντρο του Φαλήρου.

    Μετά την ολοκλήρωση του προκριματικού γύρου, που εξελίσσεται σε έξι ομίλους, στην επόμενη φάση συνεχίζουν 16 ομάδες: οι δύο πρώτες από κάθε όμιλο και οι τέσσερις καλύτερες μεταξύ των έξι ομάδων, που θα καταλάβουν την τρίτη θέση.

    Οι ομάδες, οι οποίες σημείωσαν την Τετάρτη τη δεύτερη νίκη τους είναι οι Ουκρανοί Μίκολα Μπάμπιτς/Ντμίτρο Χουντόλεϊ, οι Αυστριακοί Φλόριαν Γκος/Μπέρναρντ Στράους, οι Ιάπωνες Κοϊτσι Νισιμούρα/Κεντάρο Ασάχι και οι Ελβετοί Τίνο Σούετζ/Φίλιπ Ράινμαν.

    Τα πρωινά αποτελέσματα

    Τα αποτελέσματα της σημερινής πρωινής περιόδου έχουν ως εξής (σε παρένθεση τα σκορ των σετ):

    Αγώνας Νο 13

    Σπύρος Καραχάλιος/Νίκος Κωστακόπουλος (Ελλάδα)-Μίκολα Μπάμπιτς/Ντμίτρο Χουντόλεϊ (Ουκρανία) 1-2 (13-21, 21-16, 7-15). Aγώνας Νο 14

    Φλόριαν Γκος/Μπέρναρντ Στράους (Αυστρία)Ρον Αντελχοφ/Γουάρντ Κούκε (Βέλγιο) 2-1 (21-18, 19-21, 15-9). Αγώνας Νο 15

    Κοϊτσι Νισιμούρα/Κεντάρο Ασάχι (Ιαπωνία)Δημήτρης Νεράτζης/Νίκος Γιαννακάκος (Ελλάδα) 2-0 (21-14, 24-22). Αγώνας Νο 16

    Τίνο Σούετζ/Φίλιπ Ράινμαν (Ελβετία)Ματίας Μάγνουσον/Χάνες Μπρίνκμποργκ (Σουηδία) 0-2 (20-22, 19-21)

    Τα αξιοσημείωτα

    Τα αξιοσημείωτα της πρώτης περιόδου:

    Ο αγώνας Φλόριαν Γκος/Μπέρναρντ Στράους (Αυστρία)Ρον Αντελχοφ/Γουάρντ Κούκε (Βέλγιο) διήρκεσε 59 λεπτά, χρόνος που αποτελεί ρεκόρ για τα μέχρι στιγμής δεδομένα της δοκιμαστικής διοργάνωσης. Το ματς ανέδειξε νικητές τους Αυστριακούς με σκορ 2-1. Το σκορ 24-22 (46 πόντοι)στο δεύτερο σετ του αγώνα Κοϊτσι Νισιμούρα/Κεντάρο Ασάχι (Ιαπωνία) -Δημήτρης Νεράτζης/Νίκος Γιαννακάκος αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο άθροισμα πόντων μεταξύ των 16 αναμετρήσεων, που έχουν διεξαχθεί ως τώρα, έναντι των 48 πόντων (25-23) στο χθεσινό ματς Μίκολα Μπάμπιτς/Ντμίτρο Χουντόλεϊ - Γιάνις Γκρίνμπεργκς/Αούστρις Σταλς. Η αναμέτρηση Τίνο Σούετζ/Φίλιπ Ράινμαν (Ελβετία) - Ματίας Μάγνουσον/Χάνες Μπρίνκμποργκ (Σουηδία) κρίθηκε μεν στα δύο σετ, ωστόσο η συνολική διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων ήταν η ελάχιστη δυνατή δηλαδή μόλις τέσσερις πόντοι. Σε ατομικό επίπεδο εξακολουθεί να διαπρέπει και να διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο του MVP της διοργάνωσης ο Ουκρανός Μίκολα Μπάμπιτς, ο οποίος προηγείται στις επιτυχημένες επιθέσεις (60) και στα μπλοκ (10).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 20 August 2003 - 20:52:48 UTC