Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-01-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τραγωδία: Μάνα και γιοι ''χάθηκαν'' στις φλόγες
  • [02] Κορυδαλλός: Νέο κρούσμα υπερβολικής δόσης χαπιών
  • [03] Απολογία Αν. Παπαναστασίου-νέες συλλήψεις για 17Ν
  • [04] Νέες Βορειοκορεατικές απειλές κατά ΗΠΑ
  • [05] Αναγκαστικές προσγειώσεις αεροσκαφών
  • [06] Κολομβία: Έκρηξη παγιδευμένου οχήματος
  • [07] Νίκη για ΑΕΚ, Πανιώνιο, Αρη, ΟΦΗ και ΠΑΟΚ
  • [08] Ποδόσφαιρο: Αποτελέσματα Β΄ Εθνικής
  • [09] Χάντμπολ: Στους ''16'' ο Θρίαμβος Πατρών
  • [10] Αποτελέσματα Ποδοσφαίρου Γ΄Εθνικής
  • [11] Πέθανε ο Μορίς Γκιμπ των Bee Gees
  • [12] Μνημόσυνο για τον Τσιτσάνη
  • [13] Στοιχεία για την ''Εύα'' θέλει η Αμερικανική Δικαιοσύνη
  • [14] ''Δωμάτια πανικού'' στο Μπάκιγχαμ

    [01] Τραγωδία: Μάνα και γιοι ''χάθηκαν'' στις φλόγες

    12/1/2003 4:27:00 μμ

    Φωτό αρχείου

    Οικογενειακή τραγωδία συνέβη στις 12.30 το μεσημέρι, στον καταυλισμό σεισμοπλήκτων στο τέρμα της οδού Μετεώρων, στην Αγία Τριάδα Κηπούπολης. Μάνα και δύο γιοι βρήκαν φρικτό θάνατο όταν το λυόμενο στο οποίο διέμεναν τυλίχτηκε στις φλόγες. Θύματα είναι η Μαρία Καλογερά, 53 χρόνων και τα παιδιά της Σπύρος και Αντώνης Κοκορέσης, 31 και 30 χρόνων αντίστοιχα. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της Πυροσβεστικής, πιθανότερη αιτία της πυρκαγιάς είναι ότι η ίδια η γυναίκα έβαλε φωτιά για να δώσει τέρμα στο δράμα της: είχε ψυχολογικά προβλήματα, ζούσε με τα δύο από τα πέντε παιδιά της, (τον Σπύρο και τον Αντώνη) στο λυόμενο που τους είχε παραχωρηθεί μετά την καταστροφή του σπιτιού τους στο Ίλιο, από το σεισμό του 1999. Τα παιδιά είχαν και τα δύο διανοητικά προβλήματα.

    Μία ζωή με χιλιάδες προβλήματα

    Ενας ακόμη γιος της έχει εξαφανιστεί εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ τα άλλα δύο παιδιά της, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, είναι παντρεμένα και ζουν σε άλλη περιοχή. Σήμερα το μεσημέρι, στο λυόμενο στην Κηπούπολη ήταν και ο αδελφός της 53χρονης Γιώργος Καλογεράς, ο οποίος σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχει επίσης κάποια διανοητικά προβλήματα. Οπως είπε ο Γιώργος Καλογεράς, η αδελφή του κάποια στιγμή τον έβγαλε από το λυόμενο, λέγοντάς του ότι αυτό που επρόκειτο να γίνει δεν τον αφορούσε και στη συνέχεια έριξε οινόπνευμα και έβαλε φωτιά. Από τους καπνούς πέθαναν από ασφυξία η ίδια και τα δυο της παιδιά.

    Κάτοικοι του καταυλισμού ειδοποίησαν την Πυροσβεστική, ενώ με τους πυροσβεστήρες που υπάρχουν εκεί κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά, πριν φτάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα. Ηταν όμως αργά και οι πυροσβέστες που έφτασαν εκεί βρήκαν νεκρούς την 53χρονη και τα δυο παιδιά της.

    Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

    [02] Κορυδαλλός: Νέο κρούσμα υπερβολικής δόσης χαπιών

    12/1/2003 2:40:00 μμ

    Φύλλο και φτερό έκαναν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τα κελιά των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, μετά το χθεσινό επεισόδιο. Τρεις κρατούμενες διακομίστηκαν στο Τζάννειο για προληπτικούς λόγους, λόγω υπερβολικής χρήσης χαπιών. Και οι τρεις είναι εκτός κινδύνου και επέστρεψαν στις φυλακές. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος έδωσε εντολή για εκτεταμένες έρευνες, επιχειρήσεις εκκαθάρισης των κελιών των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού και εντατικοποίηση των μέτρων ασφαλείας στις φυλακές.

    Οι τρεις κρατούμενες μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο, μετά από χρήση ψυχοτρόπων φαρμάκων που έκαναν μέσα σε κελί της Α' Πτέρυγας. Όπως φαίνεται, είχαν ξεκινήσει την χρήση των ψυχοτρόπων χαπιών από νωρίς το πρωί του Σαββάτου προτού γίνουν αντιληπτές από σωφρονιστικό υπάλληλο που πραγματοποίησε τον καθιερωμένο έλεγχο στα κελιά της πτέρυγας. Μετά την παροχή πρώτων βοηθειών επέστρεψαν στα κελιά τους.

    [03] Απολογία Αν. Παπαναστασίου-νέες συλλήψεις για 17Ν

    12/1/2003 7:55:00 μμ

    Νέες συλλήψεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες για την υπόθεση της τρομοκρατίας και σύμφωνα με πληροφορίες θα ολοκληρωθούν πριν από τη δίκη των συλληφθέντων για συμμετοχή στη 17Ν. Αναμένεται να συλληφθούν περίπου επτά μέλη των οργανώσεων ΕΛΑ, 1η Μάη και Επαναστατικοί Πυρήνες. Μεταξύ των ατόμων αυτών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι και δύο γυναίκες. Το μεσημέρι της Δευτέρας θα απολογηθεί ο Ανέστης Παπαναστασίου 41 ετών, εναντίον του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ''17 Νοέμβρη''.

    Γιωτόπουλος: δεν συνάντησα ποτέ το Γρηγόρη Μιχαλόπουλο

    Στο μεταξύ, ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στη 17Ν Αλέξανδρος Γιωτόπουλος με δήλωσή του που διένειμε ο δικηγόρος του, ισχυρίζεται ότι ποτέ δεν συνάντησε τον εκδότη της "Ελεύθερης Ωρας" Γρηγόρη Μιχαλόπουλο, ούτε αγόρασε ποτέ βιβλία του, όπως υποστήριξε πρόσφατα ο εκδότης. Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Μιχαλόπουλος ανέφερε ότι είχε συναντηθεί με τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, όταν ο τελευταίος είχε πάει στην εφημερίδα του για να αγοράσει βιβλία του.

    Ο Γιωτόπουλος εκφράζει απορία γιατί δεν του ασκείται ποινική δίωξη για εκβιασμό, μετά τη δήλωση-όπως λέει-του Μιχαλόπουλου ότι τον επισκέφθηκε, ''αφού ανάλογες καταθέσεις συγκατηγορουμένων μου ότι με συνάντησαν σε ρεμπετάδικο θεωρούνται αποδεικτικό στοιχείο ότι είμαι αρχηγός της 17 Νοέμβρη''.

    ''Είναι φυσικό, η ανεξάρτητη δικαιοσύνη, όντας απασχολημένη με την προετοιμασία της δίκαιης δίκης να μην έχει το χρόνο, παρ'όλη τη διάθεση, να ασχοληθεί με τα έργα ενός εντιμότατου εκδότη και πατριώτη'', καταλήγει η δήλωση του Α. Γιωτόπουλου.

    [04] Νέες Βορειοκορεατικές απειλές κατά ΗΠΑ

    12/1/2003 12:57:00 μμ

    Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε και πάλι σήμερα ότι θα αμυνθεί αν της επιβληθούν κυρώσεις για την αποχώρησή της από τη συνθήκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών (NPT) και διαβεβαίωσε ότι θα μετατρέψει τις ΗΠΑ σε μια "θάλασσα φωτιάς" αν απειληθεί η κυριαρχία της. Η Πιονγιάνγκ έχει ήδη ανακοινώσει πως θα θεωρήσει την επιβολή κυρώσεων κήρυξη πολέμου. Η απόφαση της Βόρειας Κορέας να αποχωρήσει από την NPT θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας πρόκειται να συνεδριάσει την Τετάρτη για το θέμα. Εξάλλου, η Βόρεια Κορέα κάλεσε σήμερα τη Νότια, με την οποια τυπικά βρίσκεται ακόμη σε πόλεμο, να αγωνιστεί μαζί της εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών. Στη Σεούλ ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

    Προς αναζήτηση συμμαχίας

    "Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες και τα όργανά τους προκαλέσουν τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας σχετικά με την αποχώρησή της από την NPT με ένα άλλο σύνολο πιέσεων και κυρώσεων, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας θα απαντήσει με ακόμη πιο σκληρά μέτρα αυτοάμυνας", γράφει στο κύριο άρθρο της η εφημερίδα του κυβερνώντος κόμματος "Ροντόνγκ Σινμούν".

    "Ουδείς εχθρός, όσο τρομερός κι αν είναι, δεν μπορεί να βρίσκεται σε ασφάλεια μπροστά στα όπλα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας", προειδοποιεί η εφημερίδα.

    Σε άλλο άρθρο της, η επίσημη βορειοκορεατική εφημερίδα υποστηρίζει πως, αν οι ΗΠΑ "κάνουν την τρέλα να αψηφήσουν την Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, ο στρατός και ο λαός της δεν θα χάσουν την ευκαιρία να τις κάνουν να πληρώσουν το χυμένο αίμα και να μεταμορφώσουν το φέουδο του εχθρού σε μια θάλασσα φωτιάς".

    Οι ΗΠΑ διατηρούν περίπου 37.000 στρατιώτες στη Νότια Κορέα για να την προστατεύουν από πιθανή εισβολή από τη Βόρεια, ενώ η Βόρεια έχει ανεπτυγμένα χιλιάδες οπλισμένα πυροβόλα που στοχεύουν την πρωτεύουσα της Νότιας, τη Σεούλ.

    "Όλα τα πολιτικά κόμματα, οι οργανώσεις, οι τάξεις και τα κοινωνικά στρώματα στο βορρά και το νότο της Κορέας θα πρέπει να αγωνιστούν για να ματαιώσουν τις κινήσεις των Γιάνκις να εισβάλουν στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας", έγραψε η "Ροντόνγκ Σινμούν", σύμφωνα με το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

    "Δεν υπάρχει λόγος ούτε οι οποιεσδήποτε συνθήκες για να πολεμήσουν μεταξύ τους ομοεθνείς, τώρα που δημιουργούν μια κίνηση για ανεξάρτητη επανένωση με τις συντονισμένες προσπάθειες που διεξάγουν με σημαία την κοινή δήλωση της 15ης Ιουνίου".

    Σύμφωνα με αναλυτές, η Πιονγιάνγκ προσπαθεί να εκμεταλλευθεί τα αυξανόμενα αντιαμερικανικά αισθήματα στη Νότια Κορέα για να δημιουργήσει ένα ρήγμα ανάμεσα στη Σεούλ και την Ουάσινγκτον.

    Η 15η Ιουνίου αναφέρεται στη διάσκεψη κορυφής του 2000 ανάμεσα στο Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ και τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Κιμ Ντάε Γιουνγκ, στη διάρκεια της οποίας δεσμεύθηκαν να εργασθούν για την επανένωση της κορεατικής χερσονήσου.

    Ο βοηθός του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζέιμς Κέλι έφτασε σήμερα στη Σεούλ, την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, για συνομιλίες σχετικά με την κλιμάκωση της κρίσης που έχει προκαλέσει το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας. Ο Αμερικανός απεσταλμένος πρόκειται να έχει αύριο συνομιλίες με τον εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας Ρο Μου-Χιουν, ο οποίος θα διαδεχθεί στις 25 Φεβρουαρίου τον απερχόμενο πρόεδρο Κιμ Ντάε Γιούνγκ, καθώς και με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

    [05] Αναγκαστικές προσγειώσεις αεροσκαφών

    12/1/2003 12:44:00 μμ

    Φωτό αρχείου

    Αεροσκάφος της ολλανδικής εταιρίας KLM με 273 επιβάτες και 13μελές πλήρωμα πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση χθες το απόγευμα στο αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ μετά από απειλή για βόμβα, ανακοίνωσε η γαλλική υπηρεσία αρμόδια για τα αεροδρόμια του Παρισιού (ADP). Επίσης, χθες, αεροσκάφος της βελγικής αεροπορικής εταιρίας πραγματοποίησε και αυτό αναγκαστική προσγείωση στη Μάλτα, μετά από απειλή για βόμβα, η οποία αποδείχθηκε φάρσα, μετέδωσε το πρακτορείο Belga.

    Το αεροπλάνο της KLM εκτελούσε την πτήση Αμστερνταμ-Αρούμπα στις Ολλανδικές Αντίλλες. Οι έρευνες που έγιναν μέχρι τώρα στο αεροσκάφος δεν έφεραν στο φως κανένα ύποπτο αντικείμενο. Σύμφωνα με την ADP, μέσα στο αεροπλάνο, μισή ώρα μετά την απογείωση, βρέθηκε ένα σημείωμα που έγραφε πως έχει τοποθετηθεί βόμβα. Η υπηρεσία δεν αποκάλυψε από ποιόν και πού ανακαλύφθηκε το σημείωμα.

    Ο κυβερνήτης μετά από συνεννόηση με την αεροπορική του εταιρία αποφάσισε να προσγειώσει το αεροπλάνο στο Παρίσι.

    Το βελγικό αεροπλάνο μετέφερε 229 επιβάτες και δεκαμελές πλήρωμα και εκτελούσε την πτήση από Βρυξέλλες στο Κιγκάλι την πρωτεύουσα της Ρουάντας. Αμέσως μετά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν και δεν βρέθηκε κανένας εκρηκτικός μηχανισμός το αεροσκάφος συνέχισε το ταξίδι του. Το βελγικό αεροπλάνο αναγκάστηκε να προσγειωθεί όταν ένα άλλο αεροσκάφος έλαβε ένα ανησυχητικό μήνυμα στη συχνότητά του που μιλούσε για βόμβα.

    [06] Κολομβία: Έκρηξη παγιδευμένου οχήματος

    12/1/2003 12:16:00 μμ

    Φωτό αρχείου

    Σε διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας εξερράγη τρίτο παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Κολομβία, τραυματίζοντας τον οδηγό ο οποίος σύμφωνα με την κυβέρνηση είναι αθώος πολίτης που υποχρεώθηκε να οδηγήσει το όχημα. ''Το θύμα αναγκάστηκε να οδηγήσει το όχημα. Δεν ξέρουμε εάν γνώριζε πως το αυτοκίνητο ήταν παγιδευμένο, αλλά αυτή είναι μια πολύ σοβαρή τρομοκρατική τεχνική διότι υποχρεώνουν τους πολίτες, πιθανώς χωρικούς, να οδηγήσουν οχήματα-βόμβες'' δήλωσε στους δημοσιογράφους η υπουργός Αμυνας, Μάρτα Λουτσία Ραμίρεζ. Το αυτοκίνητο εξερράγη στο χωριό Τέιμ, στην πλούσια σε πετρέλαιο επαρχία Αραούκα, περίπου 400 χλμ ΒΑ της Μπογκοτά και αρκετά κοντά στο σημείο όπου σύντομα Αμερικανοί στρατιωτικοί των Ειδικών Δυνάμεων θα αρχίσουν να εκπαιδεύουν κολομβιανούς στρατιώτες για το πως θα προστατεύουν τον πετρελαιαγωγό-κλειδί "Κάνο Λίμον".

    [07] Νίκη για ΑΕΚ, Πανιώνιο, Αρη, ΟΦΗ και ΠΑΟΚ

    12/1/2003 9:04:00 μμ

    Εύκολο ήταν το έργο της ΑΕΚ που υποδέχτηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια την Παναχαϊκή καθώς πέτυχε νίκη με έξι γκολ. Η Προοδευτική έχασε εντός έδρας από τον Πανιώνιο, ο οποίος πήρε τους τρεις βαθμούς με ένα τέρμα. Ο ΠΑΟΚ συνέτριψε στην Τούμπα το Αιγάλεω με 4-0. Δύσκολη αποστολή στη Νίκαια είχε ο Αρης κόντρα στον πάντα επικίνδυνο Ιωνικό, αλλά κατόρθωσε να αποσπάσει τους τρεις βαθμούς της νίκης με 1-0. Χθες, η Καλλιθέα νίκησε με 1-0 τον Ηρακλή και τα Γιάννινα τον Ακράτητο, επίσης με 1-0.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

    ΑΕΚ-Παναχαϊκή 6-0

    Προοδευτική-Πανιώνιος 0-1

    Ξάνθη-ΟΦΗ 1-4

    ΠΑΟΚ-Αιγάλεω 4-0

    Ιωνικός-Αρης 0-1

    Η βαθμολογία σε 14 αγώνες

    Ολυμπιακός (13αγ.) 29

    ΠΑΟΚ 27

    Παναθηναϊκός (13αγ.) 26

    ΑΕΚ 25

    Αρης 25

    Πανιώνιος 24

    Ξάνθη 22

    Προοδευτική 21

    Ηρακλής 21

    Αιγάλεω 16

    ΟΦΗ 15

    Καλλιθέα 14

    Γιάννινα 11

    Ιωνικός 10

    Ακράτητος 8

    Παναχαϊκή 5

    [08] Ποδόσφαιρο: Αποτελέσματα Β΄ Εθνικής

    12/1/2003 6:03:00 μμ

    Σε αγώνες για την 14η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Αθηναϊκός-Παναιγιάλειος 1-1

    Απόλλων Καλαμαριάς-Πατραϊκός 1-0

    Απόλλων Αθηνών-Φωστήρας 0-1

    Πανσερραϊκός-Καλαμάτα 1-0

    Ολυμπιακός Βόλου-Ατρόμητος Αθ. 1-0

    Καβάλα-Χαλκηδόνα 1-4

    Εθνικός Αστέρας-Κέρκυρα 1-0

    Πανηλειακός-Κασσάνδρα Εναρξη 16.45

    Βαθμολογία (σε 14 αγώνες)

    Χαλκηδόνα 30

    Καλαμαριά 27

    Πανηλειακός (13αγ.) 24 Κέρκυρα 23

    Φωστήρας 21

    Πανσερραϊκός 21

    Κασσάνδρα (13αγ.) 20

    Καλαμάτα 19

    Ατρόμητος 18

    Αθηναϊκός 18

    Εθνικός Αστέρας 18

    Ολυμπιακός Βόλου 16

    Απόλλων Αθ. 16

    Πατραϊκός 15

    Παναιγιάλειος 10

    Καβάλα 5

    [09] Χάντμπολ: Στους ''16'' ο Θρίαμβος Πατρών

    12/1/2003 6:01:00 μμ

    Διπλή εκπροσώπηση θα έχει η Ελλάδα στη φάση των "16" του Τσάλεντζ Καπ γυναικών, καθώς μετά τις Ελπίδες Δράμας και ο Θρίαμβος Πατρών πήρε την πρόκριση. Το αχαϊκό συγκρότημα, επικράτησε 26-14 εντός έδρας της Γεντίστβο Τούζλα από τη Βοσνία και σε συνδυασμό με 23-12 της πρώτης συνάντησης, πήρε το "εισιτήριο" για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

    [10] Αποτελέσματα Ποδοσφαίρου Γ΄Εθνικής

    12/1/2003 6:06:00 μμ

    Σε αγώνες για την 19η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Ναυπακτιακός-Τρίκαλα 3-0

    Καστοριά-Μαρκό 2-1

    Βύζας Μεγάρων-Κιλκισιακός 2-3

    Αγιος Δημήτριος-Αγιος Νικόλαος 3-1

    Εργοτέλης-Αγροτικός Αστέρας 1-0

    Ποσειδών Νέων Πόρων-Θρασύβουλος 2-1

    Εθνικός-Λεωνίδιο 1-2

    Χανιά-Αχαρναϊκός 2-2

    Λεβαδειακός-Λύκοι 0-0

    Νίκη Βόλου-Λάρισα 2-0

    Βαθμολογία (σε 19 αγώνες)

    Ποσειδών Νέων Πόρων 45

    Λύκοι 37

    Λεβαδειακός 36

    Αγροτικός Αστέρας 35

    Εργοτέλης 34

    Αγιος Δημήτριος 33

    Θρασύβουλος 32

    Νίκη Βόλου 31

    Κιλκισιακός 31

    Λεωνίδιο 29

    Μαρκό 26

    Αχαρναϊκός 25

    Καστοριά 25

    Τρίκαλα 18

    Αγιος Νικόλαος 18

    Χανιά 17

    Βύζας 16

    Λάρισα 16

    Εθνικός 12

    Ναυπακτιακός 7

    - Η Λάρισα έχει ένα μηδενισμό και μείον τρεις βαθμούς

    [11] Πέθανε ο Μορίς Γκιμπ των Bee Gees

    12/1/2003 2:20:00 μμ

    Ο τραγουδιστής Μορίς Γκιμπ του συγκροτήματος Bee Gees, ενός από τα διασημότερα φωνητικά συγκροτήματα, που έλαμψε στην περίοδο της ακμής της ντίσκο στη δεκαετία του 1970, πέθανε σε ηλικία 53 ετών, ύστερα από επέμβαση στην κοιλιακή χώρα που υπέστη την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα η οικογένειά του. Ο Μορίς κατέρρευσε την Πέμπτη στο σπίτι του στο Μαϊάμι αφού ένοιωσε έντονους πόνους στο στομάχι και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Αφού υποβλήθηκε σε επέμβαση, η κατάστασή του χαρακτηριζόταν κρίσιμη αλλά σταθερή επί τρεις ημέρες πριν από το θάνατό του.

    Ο Μορίς, ο δίδυμος αδελφός του Ρόμπιν, και ο μεγαλύτερος αδελφός τους, ο Μπάρι, σχημάτισαν τους Bee Gees το 1958 στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας.

    Το συγκρότημα έφτασε στην κορυφή της δημοσιότητας στη δεκαετία του 1970 με τη τεράστια επιτυχία του σάουντρακ της ταινίας ''Πυρετός το Σαββατόβραδο''.

    Ο Μορίς Γκιμπ, η φωνή του οποίου είναι ίσως η λιγότερο οικεία στο κοινό, έκανε συνήθως τα δεύτερα φωνητικά.

    "Η αγάπη του, ο ενθουσιασμός του και η ενέργειά του για ζωή εξακολουθούν να εμπνέουν όλους εμάς'', αναφέρει η οικογένεια σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Ιατρικό Κέντρο Όρος Σινά στο Μαϊάμι, όπου νοσηλευόταν.

    [12] Μνημόσυνο για τον Τσιτσάνη

    12/1/2003 2:19:00 μμ

    Το μεσημέρι έγινε στο Α' Νεκροταφείο της Αθήνας μνημόσυνο για το Βασίλη Τσιτσάνη. Δεκαεννιά χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο μεγάλος συνθέτης της "Συννεφιασμένης Κυριακής" έφυγε από κοντά μας, αλλά τα τραγούδια του διατηρούν πάντα την ακμή τους και είναι πρότυπο για τους συνθέτες των επόμενων γενεών.

    [13] Στοιχεία για την ''Εύα'' θέλει η Αμερικανική Δικαιοσύνη

    12/1/2003 4:53:00 μμ

    Αμερικανικό δικαστήριο διέταξε την εταιρεία που υποστηρίζει ότι προέβη στην κλωνοποίηση του πρώτου βρέφους να αποκαλύψει τα στοιχεία τόσο του μωρού όσο και της μητέρας του. Εκπρόσωπος της εταιρείας Clonaid υποχρεούται επίσης να παρουσιαστεί σε δικαστήριο στη Φλόριντα, ενώ οι δικηγόροι του ζήτησαν να υπάρξει προστασία από τις Αρχές για το βρέφος. Η επιστημονική κοινότητα απέρριψε τους ισχυρισμούς της Clonaid ότι προέβη στην κλωνοποίηση του πρώτου βρέφους, καθώς δεν υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία για το DNA που χρησιμοποιήθηκε. Η Clonaid ιδρύθηκε από την αίρεση των Ραελιανών, η οποία πιστεύει ότι οι άνθρωποι προήλθαν από εξωγήινους.

    Κατηγορίες και μυστικότητα. Ποια είναι η αλήθεια;

    Σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Clonaid Τόμας Κένζινγκ έμαθε τα νέα κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον πλήθους. Ο ίδιος δεν προέβη ακόμη σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους για το εν λόγω θέμα.

    Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία ανακοίνωσε τη γέννηση ενός κοριτσιού, υποστηρίζοντας ότι είχε χρησιμοποιηθεί DNA της μητέρας του. Η εταιρεία είχε ισχυριστεί ότι η μητέρα ήταν μία 31χρονη Αμερικανίδα, ο σύζυγος της οποίας ήταν στείρος. Εκπρόσωπος της εταιρείας είχε ανακοινώσει ότι οι γονείς του κοριτσιού-της Εύας, όπως έχει γίνει γνωστή-δεν ήθελαν να προβούν σε εξετάσεις DNA για να μην αποκαλύψουν την ταυτότητά τους.

    Ορισμένες ομάδες επιστημόνων κατηγόρησαν την Clonaid ότι προέβη στις εν λόγω ανακοινώσεις περί κλωνοποίησης για λόγους δημοσιότητας.

    [14] ''Δωμάτια πανικού'' στο Μπάκιγχαμ

    12/1/2003 1:29:00 μμ

    Ο φόβος για την πιθανή εκδήλωση τρομοκρατικής επίθεσης οδήγησαν την βασίλισσα Ελισάβετ της Βρετανίας στην απόφαση να διατάξει την εγκατάσταση "δωματίων πανικού" εξοπλισμένων με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, αναφέρει στο σημερινό φύλλο της η βρετανική εφημερίδα Sunday Times. Τα δωμάτια, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα παραγγέλθηκαν μετά την αναθεώρηση των μέτρων ασφαλείας, που ακολούθησε τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

    Όπως στο σινεμά...

    Οι Sunday Times γράφουν ότι τα δωμάτια ασφαλείας που περιβάλλονται από ατσάλινους τοίχους πάχους 46 εκατοστών, θα μπορούν να προσφέρουν καταφύγιο στην βασιλική οικογένεια από βομβαρδισμούς, επιθέσεις με αέρια, δολοφονικές απόπειρες, ακόμη και από απευθείας χτύπημα αεροσκάφους. Θα είναι εξοπλισμένα με μηχανήματα που θα εξασφαλίζουν την ανεμπόδιστη επικοινωνία καθώς και με ότι είναι απαραίτητο για να επιβιώσει κανείς για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

    Το Μπάκιγχαμ δεν έχει σχολιάσει το δημοσίευμα.

    Ο Τομ Γκάφνεϊ, ιδιοκτήτης της εταιρίας Gaffco που κατασκευάζει τα "δωμάτια πανικού", δήλωσε στην εφημερίδα ότι κάθε δωμάτιο θα κοστίσει περίπου 1.000.000 δολάρια και δεν θα είναι ορατό.

    Ωστόσο, είπε ότι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας θα πρέπει να έχουν συμβουλεύσει τη βασίλισσα ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα πρέπει να πάρει μαζί της τα αγαπημένα σκυλιά της γιατί "εάν τα αφήσει έξω, θα την μυρίσουν και το γάβγισμα τους θα την προδώσει".

    Μια κάποια γέυση πήραν σχετικά με τα "panic rooms" οι σινεφίλ που παρακολούθησαν την ομώνυμη ταινία, το περασμένο καλοκαίρι, με πρωταγωνίστρια την Τζόντι Φόστερ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 12 January 2003 - 19:18:16 UTC