Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-07-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το στρατόπεδο ''Σπυρούδη'' στους δημότες
  • [02] Η Πάτρα υποψήφια για τους Μεσογειακόυς του 2006
  • [03] Πέθανε ο Ροντ Στάιγκερ

    [01] Το στρατόπεδο ''Σπυρούδη'' στους δημότες

    9/7/2002 9:26:00 μμ

    Στην παραχώρηση του στρατοπέδου "Σπυρούδη" στο Δήμο της Αγίας Παρασκευής Αττικής, προχώρησε σήμερα το Υπουργείο Εθνικής Aμυνας, στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης στρατοπέδων και απόδοση τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που πραγματοποιεί το Υπουργείο σε όλη την επικράτεια. Οπως τόνισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Γιάννος Παπαντωνίου που παρέστη στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του Στρατοπέδου, "τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη μια σημαντική και εκτεταμένη προσπάθεια οργανωτικής αναδιάρθρωσης των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας".

    Η νέα οργανωτική δομή των Ενόπλων Δυνάμεων έρχεται να καλύψει τις αμυντικές ανάγκες της χώρας, όπως διαμορφώθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες, και να ενισχύσει την αποτρεπτική τους ικανότητα τόνισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας. Ο κ. Παπαντωνίου υπογράμμισε ότι η δομή αυτή αποσκοπεί στη δημιουργία ευέλικτων μονάδων που να μπορούν με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα να απαντούν σε τυχόν προκλήσεις εναντίον της ακεραιότητας της χώρας και συμπλήρωσε ότι αυτή απαιτεί νέα χωροταξική και ποιοτική κατανομή των επιχειρησιακών μονάδων.

    [02] Η Πάτρα υποψήφια για τους Μεσογειακόυς του 2006

    9/7/2002 11:16:00 μμ

    Η Πάτρα θα είναι τελικά η υποψήφια πόλη για τους Μεσογειακούς αγώνες του 2009 όπως αποφάσισε απόψε η ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνεδρίαση υπήρξε ορισμένες φορές ένταση, αφού από την άλλη πλευρά υπήρχε και η υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης την οποία υποστήριξαν ένθερμα ο δήμαρχος της συμπρωτεύουσας Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και οι βουλευτές της ΝΔ Γιώργος Ορφανός και Φάνη Πάλη Πετραλιά. Αντίθετα, υπέρ της υποψηφιότητας της Πάτρας ήταν ο πρώην υπουργός αθλητισμού Ανδρέας Φούρας και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Σμυρλής.

    Η ολομέλεια προτίμησε κυρίως τη υποψηφιότητα της Πάτρας αφού την ίδια απόφαση είχε πάρει και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στη συνεδρίαση της 2ας Απριλίου του 2001.

    Η επίσημη κατάθεση της υποψηφιότητας της Πάτρας για την ανάληψη θα κατατεθεί στη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ), στις 31 Ιουλίου.

    Στο μεταξύ, η Ολομέλεια της ΕΟΕ ασχολήθηκε και με το πρόβλημα ανακατασκευής του σταδίου Καραϊσκάκη και για το σκοπό αυτό συστάθηκε τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από τους Μανώλη Κατσιαδάκη, Θανάση Μπελιγράτη και Δημήτρη Διαθεσόπουλο, οι οποίοι θα διερευνήσουν το θέμα που έχει δημιουργηθεί και θα αναλάβει να βρει λύσεις.

    [03] Πέθανε ο Ροντ Στάιγκερ

    9/7/2002 10:17:00 μμ

    Ο Ροντ Στάιγκερ

    Σε νοσοκομείο του Λος Αντζελες πέθανε σήμερα ο τιμημένος με Οσκαρ ηθοποιός Ρόντ Στάιγκερ, σε ηλικία 77 ετών. Ο Στάιγκερ, που τιμήθηκε με Οσκαρ, για το ρόλο του σερίφη σε μια μικρή πόλη στην ταινία "In the Heat of the Night" έγινε γνωστός επειδή ήταν πολύ λεπτολόγος στις ερμηνείες των ρόλων του. Θα τον θυμόμαστε για το ρόλο του εκβιαστή αδελφού του Μάρλον Μπράντο στην ταινία "On the Waterfront" (1954), του ερωτοχτυπημένο και άξεστου Τζάντ στην ταινία "Οκλαχόμα" (1955), του εβραίου μαγαζάτορα του Χάρλεμ στην ταινία "Ο ενεχειροδανειστής" (1965), και του κακού στην ταινία "Δόκτορ Ζιβάγκο" (1965).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 9 July 2002 - 20:55:18 UTC